Bakdag

Idag har mamma, pappa och Ida varit här och bakat. Mamma bakade lussebullar och saffransbullar med choklad och mandelmassa. Pappa bakade toscamuffins :) Allting blev jättejättegott!! Jag själv bidrog inte med så mycket till självaste baket. När Milian sov hos moster Ida passade jag på att duscha och fräscha till mig lite. Så himla skönt! Efter baket tog jag, Tobias och Milian en promenad till ishallen men det blev tyvärr dålig tajming. Milian var inte ett dugg nöjd även fast jag precis ammade innan vi gick. När vi kom fram till ishallen var det bara att amma honom igen och givetvis bajsade han då också. Mot mina förväntningar så fanns det inget skötbord i ishallen så vi var tvugna att gå hem - jättedåligt tycker jag! Så jag hann se cirka 5-6 minuter av matchen. Tjejerna vann med 9-1 iaf så det var ju grymt :D Nu är vi hemma och har myst ner oss i soffan till så mycket bättre. Vi ska precis äta världens godaste pasta som vi har hämtat hem från basilico. Smarr!

Lillskrutt sover på sin favoritplats - mammas tutte!

Milian och moster Ida :)

Mamma och pappa i köket :)

Lillpruttis provade Sannas present första gången imorse :)





Vilken lycka!

Jag kan nästan inte tro att det är sant. En utav mina bästa kompisar är gravid och ska ha barn i sommar. Jag är så himla glad, kan inte sluta tänka på det. När jag fick veta det så rös jag i hela kroppen för jag minns exakt hur det kändes för oss. Jag önskar verkligen att alla mina vänner får vara med om detta för det är det absolut finaste som livet kan erbjuda. Utan tvekan. 




Gårdagen

Igår var en riktigt bra fredag. Dagen började med att Milians mamma vaknade och kände sig utvilad :) Milian var snäll hela morgonen så jag fick äta frukost och fixa och dona. Vid 12-tiden traskade vi ut i det fina vädret och Milian sov så gott i vagnen. Kl 13 träffade vi upp alla fina mammor och bebisar från mvc. Carolina bjöd på en jättegod paj hemma hos henne :) Alla bebisarna var snälla nästan hela tiden så det var jättemysigt verkligen. Milian sov tom över hela lunchen så mamma fick äta :) 

Alla bebisarna uppradade! Milian hade kissat ner sina byxor och jag ville inte väcka honom för att ta på nya så därför var han den enda bebisen utan byxor ;)

Senare på eftermiddagen kom pappa/morfar förbi och hämtade upp oss påvägen till Björklinge. Vi var nämligen bjudna på julmys hos självaste tomtemor - Mathilda Romin! Jag var orolig för att Milian skulle bli gnällig så vi skulle behöva gå hem men han sov de första två timmarna :) Mathilda hade gjort jättemysigt med massa julpynt, julgodis och julstämning överhuvudtaget. Alla hade med sig någonting att äta - ett riktigt knytkalas - och Gud så smarrigt det var! Milian vaknade mitt i maten så jag hann inte äta så mycket men jag hann äta det godaste iaf :D När Milian hade ätit blev han ledsen och var ledsen ett bra tag så jag missade fikat helt :( Jenny Jonsson fyllde år igår så hon fick en jättefin tårta av mathilda, jenny, Daniel och Filip - den missade jag också :( Men det var värt det för Milian blev nöjd efter en stund och somnade på min axel och har sovit duktigt hela natten :)


Det var kul att så många kunde komma när Mathilda hade fixat så bra - vi var nog 17-18 stycken :)


Milian har tagit lördagssovmorgon på mamma tutte - så mysigt <3


Vagnen

Vi är så himla nöjda med våran bugaboo  cameleon. Den är smidig att ta med i bilen och smidig överhuvudtaget. Den är väldigt lättkört/styrd, den är sjukt snygg och Milian trivs bra i den :) Det enda som jag har upplevt negativt är underredet på vagnen. Det får plats max 1 matkasse där så om jag ska handla mer än så när jag går själv måste jag nästan ha ryggsäck med mig. Men annars får vagnen 5 av 5 stjärnor :)




Trött mamma

Nu börjar jag känna av tröttheten. Efter att Angelica och Decibel gick idag så har jag inte fått nånting alls gjort. Milian har varit jättemammig och bara velat ligga på bröstet. Det är så himla mysigt men Gud så låst man blir. Jag har så svårt att lägga ner honom när han väl har somnat för det är så extremt mysigt :) Han har precis somnat i nestet nu iaf och jag har värmt på middagen - dödshungrig! Tur att jag har världens bästa mamma som har gjort matlådor, annars hade jag nog inte ätit nånting ikväll. Jag hoppas att Milian sover en stund till så jag hinner äta! Nu pep micron så nu ska jag äta! 




BVC

Idag på förmiddagen var vi på BVC. Milian har verkligen vuxit på sig och blivit stor. Han vägde 3290 gram och var 53 cm lång - långa killen! Så himla duktig på att äta :D När vi kom hem från BVC fick vi besök av Angelica och hennes dotter Decibel. Jättekul! Decibel var inte så mycket större än Milian trots att hon är en hel månad äldre. Lite knubbigare bara, hehe. Nu ligger Milian på mitt bröst och sover och jag är sjukt trött. Så jag ska nog försöka sova en stund nu innan jag lagar mat. Trevlig kväll :)

Milian och Decibel. Hur söta?! 


Tisdag

Idag har jag och Milian varit på stan och käkat lunch med Malin, Sara och moster Camilla - på forno Romano :) Efter lunchen gick vi förbi Fanny på jobbet en sväng innan vi gick hem till oss och drack lite kaffe. Milian har varit väldigt gnällig idag också och det gör så ont i hjärtat när han gråter. Jag känner mig som en dålig mamma, jättejobbigt. Han vill fortfarande inte ha napp så det är bara tutten som gäller när han blir ledsen. Ikväll tog vi en promenad till hallen och tittade på när tjejerna tränade :) Nu sitter vi i soffan och myser i väntan på att pappa ska komma hem. Gud så vi har saknat honom idag <3

Lilla älsklingen <3


Promenad till jobbet

Jag och Milian har varit ute på en långpromenad idag. Till sjukhuset och tillbaka. Det var väldigt skönt att komma ut och så roligt att träffa alla goa kollegor på 50 D! Milian blev hungrig och ville äta direkt när vi kom dit och hann även med att bajsa under den halvtimmen vi var där. Men sen sov han hela vägen hem och sover fortfarande :)

Milian myser med pappsen som precis har kommit hem från jobbet <3


Första ensamma dagen som mamma

Idag har Tobias börjat jobba igen efter 10 dagars "pappaledighet". Det betyder att jag och Milian är själva. Milian har varit vaken till och från hela natten och har endast velat ha närhet så mamma har inte fått sova mycket. Han har varit vaken och jättepigg hela morgonen också, somnade för bara en liten stund sen. När han vaknar igen ska vi byta blöja och ut och gå en långpromenad i solen :) Vilket underbart liv jag har!

Milian 2 veckor

Idag blir Milian hela två veckor. Herregud va tiden går fort! Det känns som att dom här två veckorna har flytit ihop till en enda dag. Vi har varit i en bebisbubbla med noll koll på datum, dagar, tider osv. Imorgon börjar Tobias jobba igen - uscha. De senaste dagarna har Milian varit mycket mera vaken och mera gnällig än tidigare. Inatt gnällde han till och från hela tiden men ville inte riktigt ta tutten. Så inatt har jag sovit väldigt dåligt - trött mamma idag. Det är så himla jobbigt när man inte vet varför han gnäller. Oftast blir han lugn när han får vara nära men inte alltid :( Tobias sov dock nästan hela natten, jag ville inte väcka honom eftersom han har match idag. Det är inte många matcher kvar innan allettan drar igång så nu är alla matcher lika viktiga för dom! Nu är vi hos mormor och morfar och ska snart ut på en promenad :)

Milian och moster Ida :)


Livet är bra underbart

Jag sitter och tänker tillbaka på hur fantastiskt det var att vara gravid. Då var det absolut det bästa jag varit med om. Nu när jag sitter i soffan med världens finaste lilla son och hans fina pappa så kan jag inte säga annat än att livet aldrig har varit bättre. Jag älskar mitt nya liv och min nya lilla familj! <3







Mammas älskling


Den här bodyn hann vara på i ca 20 minuter innan den var nerkissad - dumma blöjor!


Pappamys imorse :)


Lillprutten <3



Sista pappadagen

Idag var Tobias sista dag av dom tio som han får av försäkringskassan. Usch va fort det har gått! När jag tänker på dessa dagar så har de helt klart varit de bästa tio dagarna i mitt liv. Tänk om livet kunde vara såhär jämt! Tänk om man kunde få vara tillsammans med den nya lilla familjen varje dag. Från morgon till kväll. Tur att det snart är jul och lite julledigt :) 

Idag har Milian varit hos sin farmor och hälsat på - jättemysigt! Vi käkade lunch och fikade litegrann. Farbror Freddan och Hanna fick också träffa Milian :) Sen kom även faster Hanna förbi med kusin Kevin en stund :) Så himla värdefull tid eftersom vi inte träffas så ofta. Jag hoppas att vi ska kunna ta oss dit lite oftare i framtiden. 

Milian och farmor Eva :)

Tobias åkte iväg på match vid 16-tiden och då passade jag och Milian på att åka till Björklinge. Vi blev kvar där hela kvällen och är inte hemma förrän nu :) En riktig mysdag!

Duktig kille

De senaste två nätterna har Milian varit jätteduktig och sovit hela natten. Han har bara vaknat två gånger och velat ha mat och sen somnat om igen :) Så nu är hela familjen utvilade! Idag ska vi åka och hälsa på Milians farmor i Söderfors och ikväll ska Tobias iväg och spela match så vi blir själva :(

Igår hade vi besök av Hanna. Det var jättelänge sen vi träffades så det var väldigt kul att hon var här :) Hon hade med sig jättefina presenter till Milian - tack Hanna! 

Nu ska vi byta blöja, tvätta naveln och klä på oss :) Kram 

Trött liten prutt

Mammas och pappas älskling i nya fina byxorna från Almtuna dam <3



Hockey igår

Igår var jag och Milian med mormor och gammelfarmor och tittade på Tobias när han spelade. Milian tyckte inte att det var roligt. Det var väldigt hög volym och motståndarlaget hade några riktigt högljudda på läktaren. Så vi satte oss uppe, inne istället :) Jessica, Hampus och Vide kom också upp och satt med oss. Kul att träffa dom! Milian ville snutta nästan hela matchen så jag såg inte så himla mycket av matchen men Tierp vann iaf på straffar tillslut :) Kul!

Stora killen

Idag har BVC varit här på hembesök. Milian har ätit upp sig och väger nu över födelsevikten - hela 3040 gram! Duktiga killen :) Naveln hänger fortfarande kvar men känns som att den ramlar bort närsomhelst. Distrikssköterskan trodde att den skulle ligga i nästa blöja ;)

Idag har Malin varit här på lunch. Mys! Hon hade också med sig fina presenter till Milian :) Nu ska vi vila lite så vi orkar gå på hockey ikväll! Puss

Glädjetårar

Jag är så lycklig! Jag har världens finaste son med världens finaste pojkvän. Jag sitter och tittar på Milian när han sover och saknar Tobias som är på träning. Det går inte att hålla tillbaka tårarna. Tobias är så himla duktig med Milian och jag blir så glad när jag ser dom tillsammans. Mitt liv består endast av lycka och kärlek just nu <3




Naveln

Nu är det nära att Milians "navel" ramlar av - och Gud så det luktar! Luktar som att jag är en dålig mamma och låter honom ha bajs i blöjan hela tiden. Men imorgon är den nog borta! Idag har hela familjen varit och köpt ett sängbord och en lampa till bordet. Vi köpte även en dimmer till lampan eftersom vi nuförtiden sover med lampan tänd på nätterna. Så det kändes välbehövligt med en dimmer :) Sen hämtade vi upp sara och käkade lite lunch på rixos innan vi åkte hit hem och fikade. Sara hade såklart med sig en present haha :D Galning! Det var en jättefin stickad tröja från newbie - tack snälla! Milian kommer bli så snygg i alla sina nya fina kläder! Sen var vi en sväng förbi på morfars jobb och visade upp gullungen :) Morfar var väldigt stolt! Just nu ligger vi i soffan och myser medans pappa är på träning. Trevlig kväll :)


Lillskrutt <3


Besök

Nu har Milian haft besök av många nära och kära. Han har fått så himla mycket fina presenter så jag hinner inte med att visa upp allting här. Ni får se kläder allteftersom Milian har kläderna på sig :) Igår fick han sin första hockeytröja - en Almtunatröja med hela damlagets autografer :D jättekul! Så hade lilla Ebba målat av Milian, hur gulligt?! Milian fick kläder av tjejerna också :) 

Tobias är hemma hela den här veckan så vi ska mysa rejält. Vi ska förhoppningsvis till Söderfors någon dag och hälsa på Milians farmor :) På onsdag ska Tobias spela match så då har jag tänkt ta med Milian och kika :) Annars blir det nog bara att ta det lugnt hemma. Får se om han orkar hela matchen. Igår klarade han bara två perioder sen ville han ha mat. Trevlig kväll alla fina människor!

Plutten




Underbara lillprutt <3


Webbis

För er som inte har tittat på webbisar så har ni våran guldklimp här :D






Magen efter förlossningen

Såhär ser magen ut nu, en vecka efter förlossningen. Den blir mindre och mindre varje dag. På förlossningen vägde jag 66,0 kg och det betyder +14 kg. Jag har inte vägt mig efter förlossningen än men det känns som att jag har tappat minst 6-7 kg. Ska bli kul att se sen :)




Milian 1 vecka idag

För exakt en vecka sedan var jag inne i förlossningsrummet och födde barn! Sjukt! Dom första två dagarna efter förlossningen var tuffa för kroppen men nu börjar det kännas riktigt bra :) Börjar redan bli sugen på att komma igång med träningen. Men tydligen får man inte "hårdträna" på 6-8 veckor efter förlossningen. Det kommer bli många och långa promenader den närmaste tiden. Men troligtvis tar det inte så lång tid innan jag börjar träna lite lättare. Om jag lyckas ta mig tid till det ;)

Milian är jättesnäll och jätteduktig. Han äter duktigt, sover mest hela dagarna och inatt skrek han faktiskt inte en enda gång. Så inatt har även jag sovit flera timmar :) Just nu är vi hos mormor och morfar i Björklinge medans pappa är borta på match. Ikväll ska vi gå på hockey och heja på tjejerna! Puss & kram

Våran lilla prins är 1 hel vecka gammal idag :) Han blir bara vackrare och vackrare för varje gång jag ser honom, älskade son <3

Lördagen

Det blev en ganska lång lördag för dom nyblivna föräldrarna. Jag gick upp vid 9 imorse och började pyssla med tvätt, disk och allmänt plock. Mina pojkar låg kvar i sängen, så underbart! Jag duschade och gjorde iordning mig själv innan jag väckte Milian. Klockan 12 kom Sofia och Tony hit och dom hade med sig massa gott!! Sofia hade bakat cupcakes, dumlekakor och fruktbröd :) mums! Vi fick även ett jättefint kort med en jättefin text på :) Sofia är en underbar människa som helt klart känner mig utan och innan och vet precis vad jag vill! Min bästis <3 

Vid halv 3 tiden kom Tomas, Ronja, Emil, Annika, Tommy, Marie och Mikaela hit. Vi fick massa fina saker. Fikabröd, smörgåsar, kläder till Milian, blommor mm. Det var väldigt mysigt att dom var här! Milian var jättesnäll hela dagen så vi har nog en rolig natt framför oss ;) Nu på kvällen har vi varit i gamlis på middag. Vi fick riktigt god mat - som vanligt! Nu ligger vi här i sängen alla tre. Milian sover och jag och Tobias ska passa på att försöka sova nu innan han vaknar. Godnatt gott folk!


Förrätten!

Varmrätten!

Efterrätten! Pia fick för sig att han skulle heta Miliam så hon hade skrivit fel på tårtan, men det syns inte ;)




Sista magbilden

Den här bilden är tagen ca 5 timmar innan Milian föddes! Att våran prins bodde där inne i 9 månader, så fascinerande! Vilken fantastisk graviditet jag har haft - jag är så tacksam för det :D




Kärlek







Milian och gammelfarmor

Så himla fin bild på min farmor och Milian :)


Älskade barn

Herregud va kära vi är i våran son. Trodde aldrig att det skulle gå att känna sånna här starka känslor. Det är helt underbart! Och vilken pappa han har. Jag är så stolt över båda mina pojkar så ni kan inte ana. Livet är fantastiskt <3




Återbesök

Imorse var vi på återbesök med våran lilla prutt. Allting gick jättebra. Han hade bara gått ner 130 gram så nu väger han 2860 gram, lilla killen :) När han föddes var hans ena fot väldigt uppställd mot benet. Han kunde peka med stortån på smalbenet med den vänstra. Läkaren tyckte att det såg bra ut nu och att vi ska hjälpa honom att träna foten så den hålls nere. När han föddes hade han ett födelsemärke i knävecket som läkaren tittade på idag. Hon trodde inte att det var något som behövdes ta bort men hon skulle skicka en remiss till hud så vi får följa upp det. Det kändes väldigt bra :) Barnmorskan tyckte även att amningen såg bra ut, han har ett bra tag när han suger. Det känns jättebra att han är så duktig och att han hittills verkar vara helt frisk! Lyckligare föräldrar än såhär kan man nog inte bli :)

Våran fina kille på promenaden till sjukhuset idag :)


Förlossningen del 2

Tobias fick klippa navelsträngen och sen låg våran lilla älskling på mitt bröst i ca 30 minuter. Efter dom 30 minuterna började barnmorskorna trycka och klämma på magen för att moderkakan skulle komma ut. Men den ville inte släppa. Dom tröck på min mage och det gjorde så fruktansvärt ont. Det var värre än att föda. Jag tror att den smärtan var värre för att belöningen var så kass jämfört med den belöningen jag fick av förlossningssmärtan. Moderkakan ville fortfarande inte släppa så dom var tvungna att trycka ännu mera. Då gjorde det outhärdligt ont och dom tvingade mig att ta lustgasen. Usch vad jag inte gillade den! Efter 45 minuter tog dom beslutet att det gjorde för ont för mig så jag var tvungen att åka till operation. Tobias fick ta av sig på överkroppen och ha lillen i sin famn medans. Barnmorskorna sa att jag skulle bli sövd i 5 minuter och sen ligga på uppvaket i ca 1,5-2 timmar och sen skulle jag vara tillbaka. Min barnmorska följde med till operation och masserade min livmoder hela tiden för att den skulle hålla sig hopdragen. Väl uppe på operationen sa narkosläkaren att jag skulle få ryggbedövning, inte bli sövd. Då blev jag lite orolig för jag ville ju inte vara vaken och trodde att det skulle göra ont att bli stucken i ryggen. Men narkosläkaren skrattade och sa: Emelie, du har ju precis fött barn! Ja men juste, helt sant :) Det här var ju en baggis. Jag blev bedövad från midjan och neråt så jag kände ingen smärta, däremot försvann inte känseln så jag kände att dom höll på men det gjorde inte ont. Ingreppet skulle ju ta fem minuter men det gjorde det verkligen inte. Det tog ca 45 minuter att få ut kakan! Läkaren grävde och grävde och tröck och tröck men den ville ändå inte komma. När den väl kom ut så tyckte dom att den såg konstig ut. Dom trodde att det fattades bitar från den så hon fortsatte att gräva ännu mer. Dom gjorde även ett ultraljud för att se att allt var ute. Sen såg dom att jag hade tre moderkakor, en stor och två små. Det är tydligen jätteovanligt så jag blev jätteorolig. Det påverkade inte mig men hade kunnat bli komplicerat vid förlossningen. Om en av de små moderkakorna hade släppt från den stora så hade bebisen kunnat börja blöda och gå ner i hjärtfrekvens. Då hade det blivit akut snitt. Men nu hade vi tur att det inte hände :) Så jag hade tur i oturen kan jag faktiskt säga. Efter 45 minuter var jag fortfarande bedövad så då passade läkaren på att sy den lilla bristningen som jag fick på insidan. Det tog ca 20 minuter och sen var det dags att åka tillbaka ner. Barnmorskan gick ner till Tobias efter 45 minuter och då hade han suttit och väntat på henne i ca 1 timme! Han var så orolig. Han trodde att jag hade dött. Han satt och grät och ringde till mamma och bad henne att komma. Jag tyckte så himla synd om honom när jag kom tillbaka. Usch vad jobbigt det var. Han var så pass orolig att han knappt tänkte på att han nyss hade blivit pappa och att han hade en fantastisk son i famnen. Han tänkte bara på mig. Han sa såhär: "Jag tänkte att nu har jag fått ett barn men jag förlorade Emelie". Usch tycker så synd om honom. Han hade ringt på klockan och frågat hur det gick för mig man undersköterskan visste ingenting. Han var nära på att lägga ifrån sig lillen och gå och kolla om jag levde eller inte. Allting gick ju så bra fram tills detta. Hela upplevelsen av förlossningen förändrades för att han blev så orolig. Annars hade allting varit helt perfekt. Jag var tillbaka på förlossningen ca 19.30 och fick då tillbaka älsklingen på bröstet. Då försökte vi få honom att ta tutten men det gick inte så bra så vi fick ge honom dom första dropparna på sked bara för att ge honom dom viktiga antikropparna. Efter några minuter bara kom hela min familj upp och hälsade på, även fast man inte fick haha. Någon timme senare fick vi åka upp till bb och där blev vi kvar i 2 dygn. 





Sammanfattningsvis är jag väldigt stolt över mig själv som klarade av att föda barn. Barnmorskan berömde mig för att jag i princip födde utan smärtlindring och för att jag var så otroligt stark :) Jag ska absolut göra om detta igen om jag får chansen! Det är helt klart det bästa jag varit med om och jag önskar att alla människor skulle få uppleva detta! Det känns verkligen som att livet har börjat på riktigt nu. Vi känner sån enorm kärlek till våran fina son <3

Förlossningen del 1

Söndagen 10/11

04.00
Jag vaknade och kände mig bajsnödig. När jag satte mig på toaletten kom det en liten slemmig blodklump. Direkt när jag såg det så förstod jag att det var slemproppen men jag hade ju läst att det kunde ta 1-7 dygn innan förlossningen skulle starta. Jag gick och la mig i sängen igen. Jag väckte även Tobias och sa att jag blödde litegrann. Han somnade om igen.

05.00
Jag vaknade igen av att jag kände mig bajsnödig. Även denna gång kom det blod när jag gick på toaletten. Nu började jag känna någon typ av smärta i magen, liknande mensvärk men lite starkare. 

05.00-09.30
Jag insåg att det var värkar som jag kände när de kom och gick till och från hela tiden. Under den här tiden kom värkarna med 6-10 minuters mellanrum i ca 30-40 sekunder. Jag tyckte aldrig att det gjorde jätteont utan att det kändes ungefär som kraftig mensvärk. Jag försökte vila mellan värkarna men det var väldigt svårt. Jag ville inte oroa Tobias så jag lät honom sova vidare. Jag informerade Sofia att det eventuellt inte skulle bli någon hockey och skrev även till mamma att jag trodde att det var pågång. 

09.30-11.30
Tobias vaknade när jag låg i soffan och undrade såklart vad jag gjorde eftersom jag inte låg i sängen. Då sa jag att jag trodde att det var pågång och berättade om värkarna och blödningarna. Vi fortsatte att kämpa på med värkarna som blev lite tätare hela tiden. Det var ca 4-5 minuter mellan värkarna nu och jag upplevde fortfarande inte att smärtan var outhärdlig. Det fortsatte att komma lite blod varje gång jag var på toaletten. Jag ringde till förlossningen vid 11.30 och förklarade läget och hon trodde helt klart att det var pågång men att jag fortfarande var i latensfasen. Hon bad mig att ringa tillbaka när jag hade 2-3 värkar på 10 minuter som varar i ca 60 sekunder. Då hade jag 1-2 värkar på 10 minuter som varade i ca 45 sekunder. Barnmorskan tipsade även om alvedon och värme. 

11.30-15.15
Under den här tiden upplevde jag att smärtan blev intensivare och kraftigare. Jag hade svårt att sitta still och kunde inte alls sitta ner för det pressade på så fruktansvärt mycket neråt. Jag gick på toaletten kanske 10 gånger och bajsade varje gång! Jag provade sitta på pilatesboll men det var väldigt obehagligt. Det allra bästa var när jag stod framför Tobias som satt ner i soffan och masserade mig på ryggen. Den värsta smärtan var helt klart i ryggen och trycket som var neråt. Klockan 14 kom jag på att jag kanske skulle äta nånting så Tobias satte på potatis. När potatisen hade kokat klart vid 14.45 kände jag att trycket blev ännu värre så då ringde jag förlossningen igen. Då hade jag 3 värkar på 10 minuter hela tiden. Barnmorskan frågade om jag hade provat alvedon mm och hur täta värkar jag hade. Precis när hon sa att jag kunde komma in för undersökning och se om jag hade tillräckligt kraftiga värkar för att stanna kvar fick jag värk. Då la hon på och jag sa till Tobias att vi kanske borde åka. Maten var ju precis klar så den fick vara kvar kylskåpet. Jag försökte äta en manna frutti men fick inte i mig alls mycket. Jag hade endast ätit en smörgås på hela dagen då. Vi packade ihop de sista grejerna och Tobias fick springa och hämta bilen.

15.30
Jag fick två värkar i bilen på vägen upp och nästa värk kom precis innanför dörren på förlossningen. När vi kom in fick vi vänta några minuter på att någon skulle ta hand om oss och medans vi väntade fick jag nästan panik för det pressade på neråt så sjukt mycket. Tobias trodde just då att jag överdrev smärtan bara för att jag verkligen inte ville bli hemskickad igen. 

15.45
En undersköterska tog hand om oss och ställde mig på vågen. Inne i undersökningsrummen blev trycket neråt ännu värre och jag sa att jag absolut inte kunde hålla mig längre. Då gick hon ut och någon minut senare kom barnmorskan in och kopplade upp CTG. Den visade att jag hade jättestarka värkar och hon sa direkt att jag skulle få stanna och få hjälp med smärtlindring. Hon tyckte även att vi hade jobbat på väldigt bra hemma med sånna kraftiga värkar som jag hade! Efter detta så var det dags för undersökning och det visade sig att jag var nästan helt öppen!!! Vattnet hade inte gått än så det var bara hinnan kvar! 

16.00-16.54
Vi gick direkt till ett förlossningsrum och jag fick byta kläder. Barnmorskan visade mig lustgasen och jag ogillade den direkt men jag använde den genom ca 4-5 värkar. Den värsta smärtan just då var helt klart i ryggen. Barnmorskan satte sterila kvaddar i min rygg och det upplevde jag var nästan värre än smärtan jag hade. Det pressade samtidigt på fruktansvärt mycket så jag kände att jag var tvungen att trycka på. Då sa barnmorskorna att jag fick lägga bort lustgasen och lägga mig i en annan ställning. Jag fick trycka hälarna så långt upp jag kunde mot rumpan och vinkla knäna utåt. Sen var det dags att krysta. Barnmorskorna upplevde att mina krystvärkarna  var lite korta så därför fick dom ta till knep. Den ena barnmorskan höll i ett draglakan och bad mig ta tag i det och dra det mot mig allt vad jag hade varje gång jag fick en värk. Efter ca 2 krystvärkar fick jag fruktansvärda sendrag i benen så krystningen blev inte alls lika effektiv. Jag fick sätta fötterna mot två stöd för att kunna fortsätta krysta med sendragen. Under den här perioden var sendragen den absolut värsta smärtan men trycket neråt var så fruktansvärt obehagligt. Efter ca 5 krystvärkar kunde barnmorskan se att han hade mycket hår och frågade om jag ville känna. Det ville jag och han hade verkligen hår. Det trodde jag inte. 4 krystvärkar senare fick  jag syn på honom och från det ögonblicket fick livet en helt ny mening. Det tog några sekunder innan han skrek men det var det absolut härligaste skriket jag någonsin har hört och det skriket som jag har drömt i flera månader om att få höra :) När barnmorskan lyfte upp honom såg jag att han hade en snopp - en jättesöt liten snopp. Så fantastiskt. Sen låg han på mitt bröst och bara mös. Det var det absolut bästa ögonblicket i mitt liv. Ett underbart barn hade precis tagit sitt första andetag och jag fick äran att vara hans mamma. Direkt när jag fick syn på honom tittade jag på Tobias och jag har aldrig sett någon vara så stolt. Glädjetårarna som rann längst hans kinder dyker upp i mitt minne flera gånger om dagen. Det var ett väldigt fint ögonblick. Jag själv hade så svårt att förstå att han verkligen låg där och att allting gick så fort. Helt plötsligt låg han bara där och var så vacker våran lilla kille. Och han blir bara vackrare för varje gång vi tittar på honom. Vi är så otroligt stolta föräldrar <3 



Fortsättning följer....
 

FARS DAG

Den 10 november 2013 klockan 16.54 föddes våran underbara son. Han hade helt enkelt bestämt sig för att göra sin pappa till världens stoltaste pappa på fars dag. Precis som vi trodde så var han ganska liten när han föddes. Han vägde 2990 gram och var 49 cm lång. På grund av att moderkakan inte ville lossna av sig själv efter att han var ute så är vi fortfarande kvar på bb. Min moderkaka hade även "biplacentor", dvs 2 st extra små moderkakor. Därför får jag livmodersammandragande läkemedel och har efter det fått högt blodtryck. Vi hoppas på att få ta hem våran lilla kille idag :) Jag tänkte berätta för er om hela förlossningsförloppet men då behöver jag lite mer tid på mig så det får bli senare. 

För alla som undrar så är vi givetvis väldigt trötta. Jag har knappt sovit sedan 04.00 i söndags och vi behöver få vila ut tillsammans och lära känna våran nya familjemedlem. Så vi meddelar när vi är redo för besök. Självklart är vi så himla stolta att vi inte vill någonting hellre än att visa upp honom NU, men det får vänta :) 

Vi lever i en liten bubbla tillsammans med honom. Våran lilla evighet har äntligen kommit till oss och vi är så kära i honom. Finns ingenting i livet som slår detta och denna känsla. Inga ord kan beskriva vilken lycka jag har inom mig <3

Far och son <3

Lillprutten <3


Fars dag

Idag är det den 10:onde november och fars dag. Det skulle vara kul om Tobias kunde få bli pappa idag. Håll alla tummar ni har :)

Pyssel

När vi kom hem från Tierp pysslade vi lite i hemmet. Jag köpte änglavingar idag som jag är kär i! Visste inte riktigt var jag skulle hänga dom men vi flyttade om litegrann och hängde fönstret bakom soffan ist :) Det blev mycket, mycket bättre! Om några dagar kommer klockan som vi har beställt så då får den sitta på väggen som fönstret satt på innan. Har velat ha den klockan ett tag nu men den har varit slut. Men nu är den påväg till oss iaf :D Nu ska vi titta på film innan vi går och lägger oss. Sov gott! 




Planer

Det är lika bra att boka upp hela helgen för någon bebis verkar det inte bli. Ikväll blir det tidig farsdagsmiddag hos svärfar och kanske kika lite på så mycket bättre. Det är ju Ken ring ikväll så det kan ju vara sevärt. Imorgon blir det eventuellt en heldag i Enköping. Tobias har match kl 16 mot Enköping och då tänkte jag/vi passa på att hälsa på Sofia och Tony innan :) Sen ska Sofia, Tony, Jenny, Sebastian, Camilla och två kompisar till jenny och sebastian följa med och kolla, kul :) Efter matchen hoppas jag att vi hinner till Björklinge på farsdagsfika. Vi får se! Fortsatt trevlig helg alla :)

Hockeyfredag

Igår kom Tobias hem tidigt från jobbet igen så vi hann mysa ner oss i soffan innan matchen. När Tobias åkte på samling passade jag på att hälsa på Annika och Emil :) Dom var jättemysiga och bjöd på fika innan matchen. Det blev givetvis enbart prat om bebismagarna och dess innehåll. Uppe på matchen sen fick jag äntligen träffa lilla Vide :D Åh, herregud va jag blev avis. Jag kan verkligen tänka mig hur svårt det kommer att vara att släppa blicken från den lilla när jag hade svårt att släppa blicken från honom som inte ens är min! Tierp vann med 7-2 igår, riktigt roligt var det :) Efter matchen bjöd Annika och Emil på tacos - gullefjun! Sen blev vi kvar där och fikade och hade det mysigt till ca 01. 

Idag har jag gått över 2 dagar och varje dag känns (precis som alla andra har sagt) verkligen som ett år. Och varje rörelse/känsla i magen analyseras. Kan det vara pågång nu? Eller nu? Det är jobbigare än vad jag trodde. Men endast psykiskt än sålänge. Nu har även ALLA i gruppen fått sina barn så nu känns det verkligen som att det måste vara dags snart. Imorgon hoppas jag iallafall att vi får fira våran första fars dag :) 

Trevlig helg!

Sista magbilden?

Jag hoppas innerligt att det här är den sista magbilden här på bloggen. Är ju i vecka 41 nu och det räcker gott och väl!




1 dag över

Solen skiner och det är fredag! Det kan inte bli bättre! Jag har ju föreställt mig att du ska komma till oss en sån här vacker dag så du kan väl komma idag och inte nästa gång solen skiner? Snälla <3

Nybäddat :)

Nu har jag precis krupit ner i den underbara, nybäddade sängen. Bebis är jättevild i magen ikväll igen och det känns verkligen som att han/hon har missförstått vilken väg som är utgången ;) Jag kom nyss och tänka på mammas söta dagbarn som frågade mig hur min bebis skulle komma ut. Det är ju en riktigt bra fråga som jag själv också undrar?!?! Men går det för andra så går det väl för mig också. Lite mer nervös blir jag faktiskt för varje dag som går.  För nu är det nära.

Undra om denna flaska kommer räcka? Känns som att om bristningarna någon gång tänker anfalla mig så är det nu när jag har gått över tiden :/ Jag fortsätter smörja med förhoppning om att det hjälper!

Björnis värmer upp babyskyddet :) 

Godnatt :)

Ikeashopping

Idag har jag och magen legat i soffan medans tvättmaskinen har gått i tvättstugan. Nu har vi noll tvätt! Sen kom hjärtat hem tidigt så vi hann med lite mys innan han skulle iväg på träning och jag till Ikea med Fanny :) Fanny tipsade mig om madrasskydd till sängen som täcker hela sängen. Superbra som skydd för bäddmadrassen när det kan tänkas komma kiss, bajs, spya och eventuellt fostervatten i sängen i framtiden. Alla olika typer av kroppsvätskor är välkomna nu iaf för nu är madrassen skyddad :) Jag köpte även nya påslakan och ljus! Nu har vi precis ätit pannkakor och svampsoppa. Trevlig kväll allesammans :)

100% kärlek

Nu har jag en helt fullgången, färdigutvecklad bebis i magen. Jag tycker att det är dags för henne/honom att komma ut nu innan jag blir TOKIG. 

Förstår du det lilla hjärtat? 

Jag förstår att du tycker att det är mysigt att ligga och trycka därinne men vi lovar att det är mycket mysigare här ute hos oss. Kom nu älskade barn! <3




Kvällen

Jag tog en promenad till gamlis på eftermiddagen och blev kvar där till 22. Pia bjöd på god mat och farmor kom förbi en stund också :) Under promenaden dit hade jag rejäla sammandragningar men inget mera. Har har i stort sett inte känt nånting alls under kvällen. Det ömmar i ljumskarna men ingenting jag lider av. Jag mår bra helt enkelt :) Jag hoppas att jag vaknar upp i en blöt säng om några timmar! Håll tummarna för att jag/vi slipper vänta länge till..

Tobias tror att jag är den enda gravida kvinnan som hetsar och försöker med allt för att förlossningen ska sätta igång. Han tror även att jag är den enda gravida kvinnan som googlar på alla symtom och allting runtomkring graviditeten. Jag kikade in på blondinbellas blogg idag och hörde henne tipsa om att man inte ska lyssna så mycket på andra. Men hur lätt är det då? Jag är ju såååå nyfiken! Lättare sagt än gjort när man har noll erfarenhet av det som väntar. Nu ska jag mysa med min underbara pojkvän innan vi somnar/jag försöker somna <3

Ingenting..

Det har inte hänt nånting än så vi kom fram till att Tobias kunde åka iväg på matchen. Han tog egen bil så om jag skulle börja känna nånting så är han hemma på 1,5 timme. Om han ser mitt sms direkt!! Så det känns okej. Så fort borde det ju inte gå? Eller? Aja, han har åkt nu iaf. Jag ska ut och gå nu och hoppas på att det händer nånting :)

Imorgon?!?!?!

5% av alla bebisar föds på BF. Alltså är det inte helt omöjligt att han/hon kommer imorgon :D Om inte så tycker jag att söndag skulle vara en fin dag för Tobias att bli pappa eftersom det är fars dag. Mysigt :) Inatt har jag sovit väldigt bra, vaknade nyss! Har endast haft ont i ljumskarna och när jag ställde mig upp nu så gjorde det pissont. Men jag tror ändå inte att bebis är påväg så det blir nog match för Tobias ikväll iaf?! Imorse fick jag däremot sms av Sofia där det stod: "Jag tror bebis kommer idag". Så jag försöker hålla tålamodet uppe och fortsätter hoppas! 

Annars vill jag passa på att tala om hur glad jag är för att jag har så många fina vänner som bryr sig och skickar lyckönskningar! Jag har fått så många nu att jag inte kan lägga ut dom här som jag gjorde med dom första. Tack snälla rara ni <3

Vad hände?

Från 500 läsare igår till ca 700 idag! Många som är nyfikna på om bebisen är påväg? ;) 




Skönt!

Nu känner jag mig extra redo för förlossningen. Tobias har nämligen hjälpt mig med rakning ikväll :) Vilken underbaring han är! Så nu känner jag mig fräsch också! Vad mer ska jag göra för att du ska vilja komma ut lille vän? <3

Idag

Idag hade jag och Sofia bestämt att vi skulle äta brunch på stan men eftersom att jag sov så dåligt inatt så kom Sofia hit istället :D Vi köpte varsin sallad på kvarnen och sen satt vi bara i soffan hela förmiddagen tills Tony kom och hämtade henne. Mys! Sen kom Tobias hem tidigt så jag hann umgås med honom innan han skulle iväg på träning. Sen har jag bara legat på soffan och varit trött. Snart kommer Tobias hem igen och då ska vi äta middag :) 

Imorgon har Tobias bortamatch mot Surahammar. Det ligger bortom Västerås, alltså ca 1,5-2 timmar. Han funderar på att vara hemma för vi har ju verkligen ingen aning om när det startar och isf hur mycket tid som finns innan vi måste vara på förlossningen. Vi får hoppas att det drar igång tidigare så att han inte kan välja ;) 

Ännu en bebis

Igår föddes en bebis till i mammagruppen + att en av tjejerna fick tid för igångsättning idag, direkt när det fanns plats på förlossningen! Det betyder ju att det är fullt på förlossningen!!! Tänk om det inte finns plats för oss när det är dags? Det sista jag vill är att bli skickad till Stockholm. Men det har, enligt barnmorskan, bara hänt någon enstaka gång och nu ät det tydligen "lågsäsong". Men iaf så är det bara jag och en tjej kvar i gruppen nu. Jag minns inte vilket datum hon var beräknad men tror att det också är nu i dagarna. Herregud va jag vill få det här gjort nu! Längtar så enormt <3

Dålig natt

Inatt har jag inte sovit många minuter. Jag hade jättesvårt att slappna av och kände mig orolig. Sen fick jag något typ av migränanfall blandat med alla toalettbesök! Jag var nog uppe på toaletten 10 gånger. Bebisen var helvild men inga värkar!!!! Imorse vid 9 så hade jag fortfarande huvudvärk och jag vill verkligen inte ta alvedon förrän jag absolut måste. Just nu har jag jätteont i ländryggen men ingen annanstans. Hur ska det kännas? När vet jag att det är pågång? Jag känner mig uppgiven nu. Det kommer nog ingen bebis :(

Vilka är ni som läser?

Jag är lite nyfiken på vilka som läser min blogg? Idag var första gången som mer än 500 st läste min blogg - och jag vet kanske vilka 50 st är! Det är också lite spännande att det är ca 150-200 unika besökare varje dag :) Kul är det iallafall!

Magen vecka 40

Dom här bilderna är tagna nu ikväll - alltså vecka 39+3. Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att jag skulle gå såhär länge, jag trodde att jag skulle vara som mamma och föda 1-2 veckor för tidigt. Men det var ju fel! Det skulle verkligen inte förvåna mig om jag går över 2 veckor istället!


Idag har jag och Sara ätit lunch hos Fanny och sen var vi över till Ebba en stund innan Tobias hämtade mig efter jobbet. Vi åkte en sväng till chilli för att kolla eventuell leveranstid på soffan men det skulle tyvärr ta 8-10 veckor så vi får se hur vi gör då :(

Igår föddes den fjärde bebisen i mammagruppen så nu är det jag och tre till kvar :) Jag ska försöka sova nu men jag känner att det kommer bli svårt. Får hoppas att det blir några timmars sömn inatt iaf. Godnatt!


Frustration

Eftersom att det är läskigt nära till den 7:e nu så är min frustration enorm! Jag vill ju så gärna att du ska komma ut till oss innan den 7:e! Imorse fick jag sms från Jenny där det stod: "Jag känner på mig att bebisen kommer imorgonkväll..." Jag har väntat på ett sånt sms så nu tror jag helt klart att han/hon kommer imorgon :) Men helst vill jag ikväll när Tobias är träningsledig. Men lillprutt verkar inte vilja som jag. Jag har fått några fina lyckönskningar de senaste 
dagarna, bland annat från Helena, Sofia och Carin :) Jag tror att det behövs. Det är så spännande att inte alls veta vad som väntar. Nu ska jag ta mig en dusch innan jag ska iväg till Fanny på lite lunch :)










:)




Helgen

I helgen har vi "boat" genom att handla lite saker till lägenheten. Vi har äntligen köpt en lampa till vardagsrumsfönstret - tack vare Tobias! Vi hittade även en ljusstake/kandelaber på chilli som jag är kär i!! Sen köpte vi en golvljusstake och en toalettpappersrullshållare på chilli. Jag trodde dock att det var för hushållspapper men den var lite för lång för det, haha. Idag hittade vi även en korg att ha kuddar och filtar i :) Nästa inköp blir en ny soffa! Vi är sååå sugna på howardsoffan på chilli. Men först ska vi försöka sälja soffan som vi har nu och se hur mycket vi får för den. 

Passade perfekt att ha 3 rullar på!

Ljusstaken till höger om tv-bänken köpte vi igår :)


Lampan :)

Ljusstaken - i love it!


Såhär blev avgjutningen. När bebisen är här ska vi göra hand- och fotavtryck på den och kanske hänga på nåt fint sidenband i passande färg :) Längtar ihjäl mig!

Idag har vi även varit duktiga och bakat samt gjort två formar med lasagne som vi ska frysa in. Så nu är vi verkligen redo för den första tiden som föräldrar. SÅ KOM UT NU LILLA HJÄRTAT <3

Avgjutning :)

Nu har vi "hunnit" göra en avgjutning av magen :) Den ligger på tork just nu och ska göra det tills imorgon så ni får se resultatet då! 






Fredagsmys

Ikväll har vi haft en riktig mysfredag. För en gångs skull var Tobias träningsledig och vi kunde unna oss ett restaurangbesök. Det blev min absoluta favorit - kött, kök och bar! Dom har aldrig svikit och gjorde det inte ikväll heller. Helt fantastiskt. Sen har vi bara legat och slappat oss framför tv:n till idol. Jag vill inte vara negativ men jag tycker att programmet börjar likna ett skämt. Hur kan Kevin Walker få vara med i idol om han ens inte kan vara med när "det gäller". Det är ju orättvist. Känns lite som att han är en stjärna som kan göra lite som han vill. Han är ju (enligt min åsikt) helt klart sämst av alla som är kvar. Och ändå fick han mest röster! Varför då? Aja. Onödigt att ens ödsla tid på att bry sig haha. Heja Sundsvall!

Min fina underbara <3

Våran bebis verkar inte vilja titta ut idag heller så min gissning har därmed runnit ut i sanden. Tobias har gissat imorgon :) Den tredje bebisen i gruppen tittade ut igår så nu är vi bara fem kvar och fortfarande två som har gått över tiden. Imorgon ska vi göra en gipsavgjutning av magen. Jag vill egentligen vänta längre men det känns lite läskigt. Jag skulle vilja göra det dagen innan men då måste jag ju veta när dagen innan är! Någon som kan svara på det? :D

Novemberbebis!

Nu är november här och det betyder att jag kommer bli en novembermamma till en novemberbebis :) Om inte bebis vill komma ut snart så kommer jag att få en tid för igångsättning 42+0 och det är ju den 21/11. Så den 22/11 borde vi absolut ha honom/henne här :)

Inatt har jag haft ont till och från. Förvärkar? Jag har även sprungit fram och tillbaka på toaletten så därför har jag fortfarande inte tagit mig upp ur sängen. Jag ska väl gå upp och äta lite nu tänkte jag :) Sen ska jag ta en promenad innan Tobias kommer hem! I helgen blir det många färdknäppar ;)



RSS 2.0