Bröllopsplaner

Jag går i bröllopstankar var och varannan dag. Men jag fastnar i olika saker och just nu har jag fastnat i andras bröllop. Vi har 2 bröllop att se fram emot i sommar och planeringen inför detta är redan igång. Så när ska man hinna tänka på sitt eget? Som vi inte ens vet om det kommer att bli av. Vi har fortfarande inte klar bild för oss hur vi vill ha det. Och då är det ju svårt.  Så just nu får planerna gå till andras bröllop haha. Vi har bättre förutsättningar att spara pengar nu när vi jobbar 180% tillsammans. Men sparningen går i första hand till barnens konton och till våran pension. Så vi får helt enkelt se hur långt borta ett bröllop är för oss och om jag någonsin kommer få mitt drömbröllop (som jag inte ens vet nu hur det ser ut?). Hade gärna gått på bröllopsmässan i helgen men hade inte möjlighet. 

Idag har jag varit på babyshower för en väldigt väldigt fin vän. Så glad att jag blev bjuden. Det var fint anordnat och Malin blev så överraskad och glad. Mina fina vän som har jobbat som barnmorska i 2 år redan, galet?! Ska bli så kul när bebisen kommer. Så spännande 😍 Sen har vi firat Camilla och Niclas nu på kvällen innan det var dags för mello. Jag tycker att det känns lite sisådär att vi bokat biljetter till finalen för bidragen i år är ju faktiskt inte helt i min smak. Tyvärr. Men barnen har några favoriter och det är ju för deras skull vi gör detta. Jag har aldrig varit något mellofan. Nu ska jag sova. Gonatt på er

Sportlovet

Sportlovet blev väl inte riktigt som vi tänkt oss pga vädret. Jag är sååå avis på alla som är i fjällen och åker skidor. Längtar verkligen tillbaka. Bästa bästa bästa jag. Och jag blev så glad igår när vi pratade om fjällen och Milian sa "Ja, det är nog det roligaste som finns".  Jag hoppas innerligt att vi hinner med någon skiddag till innan snön är borta i kungsberget eller Romme. Som det ser ut nu är helgerna fullproppade så kanske inte att det går. Men vi får se. 

Vi har inte gjort så mycket egentligen. I onsdags skulle vi ha åkt skridskor men då fick vi tid på bvc ist för jag trodde att Nelion hade fått scharlakansfeber. Men jag var nog bara lite nojig för han hade väl egentligen bara flagnat under fötterna som symtom. Och lite utslag. Däremot klagade han på ont i munnen. Men det verkade inte komma från halsen. I mpndags var ju barnen med mamma och sov kvar. Junelle sov kvar även på tisdagen. Sedan dess har hon tjatat efter att åka dit igen.  Så ikväll skulle hon åka dit men det slutade med att Tobias skjutsade dit allihopa. Haha. Jag strosade runt på Gränby en stund innan dagens träningspass och köpte några presenter. Sen hämtade tobias upp mig efter att han lämnat av dom och nu sitter jag här alldeles själv i soffan medan Tobias är och tränar. Tobias ska hämta barnen imorgonbittti. Junelle ska eventuellt vara kvar med mormor på jobbet. Jag jobbar imorgon. Så nu ska jag kolla på mästerkocken innan jag lägger mig. Vad gör ni i helgen? 

Sov gott! 


Lång vecka

Idag känner jag mig nere, nästan lite deprimerad. Jag har svårt att hitta glädje och känner mig lättirriterad. Veckan har varit lång med massor med spyor och säkert har jag tvättat 20 maskiner de senaste dagarna. Jag känner mig också ledsen för att det aldrig har blivit någon vinter. Känner mig lixom rånad på något vis. Jag har nog aldrig tänkt på hur mycket Kag älskar vinter och snö förut som jag gjort i år när det inte blivit någon. Inte nig med detta så har jag jobbat min jourhelg i helgen. Det bästa med att jobba helg är att jag tycker det är svinroligt och det näst bästa är att det är 9 veckor kvar till nästa gång. Så med andra ord är jag ledig i 8 helger nu. Så skönt. Dessutom valde jag att ta 2 av mina 3 lediga dagar efter helgen istället då det är sportlov. Det har iaf varit en sviiiinbra helg på jobbet. Allting har flutit på i perfekt tempo. Och igår hann jag även vara med på Mathildas babyshower en stund. Jsg som har varit så ledsen för jag varit inställd på stt missa den. Men jag hann! Och den var helt fantastiskt anordnad. Magiskt fint. Igårkväll kom Tommy och Marie hit och firade tobias i efterskott. De hade med sig en present som var både till mig och Tobias. En tidig 30-årspresent. Som vanligt är dom hemlighetsfulla så vi fick bara veta ett datum och att vi ska ordna barnvakt. Spännade att se vad dom hittat på. Så roligt. 

Barnen har sportlov nu. Ikväll skjutsade jag ut dom till mamma i björklinge då dom ska vara med henne på jobbet imorgon. Eller ja, mamma har tagit med sig jobbet hem. Tisdag och onsdag ska vi hitta på några sportiga aktiviteter men då vädret är som det är har jag ingen aning om vad vi sk göra. Tips mottages tacksamt. Absolut inte lekland eller badhus. Big No No. Utomhusaktiviteter är ett plus. Fler än jag som alltid mår dåligt när barnen inte är hemma? Det är tyst, lugnt och SKITTRÅKIGT. Nej, usch. Jag trivs inte alls såhär. Vill ha dom hemma alltid alltid alltid. Jag får på riktigt ångest. Och då har jag haft panikångest så jag vet hur det känns att ha ångest. Det är ett starkt ord. 

Jag har inte riktigt kommit in i träningsflowet än men jag hållet igång minst 3 gånger i veckan iaf. Jag har 2 utmaningar framför mig och den ena är 100 pass innan midsommar och det andra är gropen extreme den 16/5. Dock har vi inte anmält laget ännu men förhoppningvis kommer det bli av. Så jag hoppas att det ska ge mig motivation. Just nu har jag ingen. Tyvärr. Tror att deppiga jag bottnar mycket i att jag inte känner motivation till träningen. Så där ska det bli bättring! Hörs en annan dag. Godnatt 

(null)

(null)

(null)

(null)


Magsjuka och

Då har vi bockat av magsjuka på 3/3 barn. Detta är absolut en nackdel med att ha "många" barn. 0/2 vuxna än sålänge. Nelion började kräkas igårkväll när ca 56 timmar hade passerat sedan Milian slutade. Han kräktes 4 gånger och idag på em var det Junelles tur efter att ha haft ont i magen hela dagen. Hon har bara kräkts en gång men det var riktigt ordentligt den gången. Nelion har även varit lös i magen. Så det blir till att vara hemma hela veckan. Jag jobbar helgen så jag hoppas innerligt att jag klarar mig nu så jag kan jobba enligt planerat. Nästa vecka är det sportlov så barnen blir hemma länge nu.  Måndag nästa vecka ska barnen vara med mamma, tisdag och onsdag är jag ledig och torsdag fredag ska Tobias vara hemma med dom. Det är inte lätt att kunna vara ledig alla lov, tack och lov att vi har mamma som oftast kan hjälpa till när det krisar. Jag hade tänkt att Milian skulle få vara på fritids 2 dagar men han verkade så orolig inför det då de flesta kompisar har sportlov. Och där är jag lite kluven i tankarna. Jag vill inte att han ska bli orolig och känna sig otrygg över att gå till skolan/fritids samtidigt som jag vill att han ska utvecklas och våga ta för sig och söka upp nya vänner. Precis som han gör varje morgon när vi kommer tidigt. Men då har han trygghet i att veta att de närmaste kompisarna kommer senare och att de kommer att sitta bredvid honom i matsalen och leka med honom på rasterna. Ja, ni förstår säkert. Så detta lov får han vara ledig med lite pusslande. Och självklart är småsyskonen lediga också när han är ledig. 

Idag hade Milian hälsoundersökning i skolan som Tobias följde med på då vi är i karantän här hemma. Enligt frågeformuläret vi fick fylla i så trivs han väldigt bra med allting i skolan förutom när han behöver prata inför klassen. Precis som jag alltid har varit. Tobias är likadan. Han vägde 20,3 kg och var 118,5 cm lång. En liten och nätt kille. Men han följer sin kurva och växer som han ska. Efter det hann han också med bandybussen som var superviktigt för honom. Så tacksam att han verkar älska bandykul. För det gör jag också. Jag tycker att det är helt otroligt att det finns så mycket hjälpsamma människor som ställer upp gratis och hjälper barnen med allt de behöver hjälp med. Så himla gulliga och trevliga pensionärer. Så ordnar dom fika till föräldrarna i fikabåset varje gång. Jag blir alldeles varm när jag tänker på det. Så fint initiativ! Fler idrotter borde ta efter detta. 

Februari månad är verkligen fullproppad. Imorgon fyller Camilla år, Gustav fyllde igår och Niclas fyller nästa vecka. I helgen är jag bortbjuden och svärfar och Marie kommer. Dessutom jobbar jag jouren hela helgen. Nästa helg är jag bortbjuden på dagen på lördagen och på kvällen är vi hela familjen bortbjudna. På söndagen är Milian bjuden på kalas. Sista helgen i feb ska jag till Norge på dop för lilla Walter. Det blir en lyxhelg med hotellnätter och massa tjejmys. För övrigt planerar vi inför semestern och det verkar tyvärr som att jag och Tobias endast har en säker vecka gemensamt om planerna blir som jag gissar. Förhoppningvis kan Tobias ta en vecka föräldraledigt på min semester så det blir 2 veckor tillsammans iaf. Målet är att barnen ska få vara lediga minst veckor iaf. Milian kommer troligtvis att få gå på fritids första sommarlovsveckan. Sen eventuellt sista. Det återstår att se. Då vi planerar en resa i september bör vi tänka oss litegrann för så vi har semesterdagar att plocka ut då också. Det är inte lätt det här med planering. Men jag älskar att planera! 

Jag längtar redan tillbaka till snön och skidåkning i sälen! Det var Löööövly! Drömmer fortfarande om snö här hemma så vi kan åka lite i sunnerstabacken. Let the dreams come true! 

Sälen 2020

Tobias 40-årspresent blev verkligen 10/10. Skidåkning i 3 dagar, massa familjetid, nöjda barn, roligt sällskap, SNÖ, omväxlande väder och massa god mad. 

Resan inleddes med att vi åkte upp efter bandykul i onsdags och var framme runt 23-tiden. Barnen sov mestadels av tiden så det gick rätt bra att ta sig upp även fast vi körde salta sista tiden pga vinterväglaget. Mamma, pappa, Totta och Kenneth var redan uppe när vi kom. Jag handlade allting på tisdagen och hade alla kylvaror i kylväska påvägen upp. Så det skulle bli smidigt på torsdagen när det var daga att ta sig ut i backen. Första dagen tog det lite tid innan vi kom igång då vi skulle hyra skidor til Nelion och fixa liftkort. Vi hyrde Nelions skidor en dag bara för att testa men det var bara att glömma sen, han skulle promt åka mera. Eftersom att han sover 2 timmar mitt på dagen så blev det att han bara hann åka mellan 10-12 sen var det dags för lunch. Och när han vaknade var klockan 15 och alla andra var färdigåkta för dagen. Men 2 timmar varje dag trodde jag faktiskt aldrig att han skulle kämpa. Och själv skulle han göra allting också. Efter första dagen i backen åkte vi tillbaka till stugan och lagade tacos till hela gänget. Fredagen såg ungefär likadan ut förutom att Pia och Lasse anslöt till after skin och middagen. Barnen var superdupernöjda efter att ha få både se och ha fått träffa Sean banan. Mamma hade gjort världsgod middag efter after skin, sååå lyxigt. Fredagskvällen blev sen med lite vin, bubbel och skitsnack. Lördagen startades med scones-frukost tillsamman allihopa. Tobias fick sina presenter.  Våra närmaste familjemedlemmar hade tillsammans gått  ihop och lagt pengar till ett presentkort som ska gå till en gasolgrill då vi ska bygga ett utekök i vår. Av oss fick Tobias grillverktyg. Mamma och pappa bjussade på hela kalaset. Stugan, skidhyra och den magiska middagen på lammet & grisen. Jag tänker nog inte skriva så mycket mer än så då jag har massa bilder att visa er istället. Vi är iaf otroligt tacksamma och glada för denna resa och att vi blev ett gäng som åkte för Tobias skull. Så roligt. Vi tar bara med oss positiva minnen från denna resa. Så tacksam. 

(null)
Kön till Sean banan 

(null)
Äntligen framme efter en timmes väntan

(null)
Morgonsolen vid stugan 

(null)
Stora stugan 

(null)
Lilla stugan 

(null)
Nelion och pappa i backen 

(null)
Våffellunch på födelsedagen 

(null)
Kramkalas hos Valle 

(null)
Tobias, Junelle, Milian och Pia

(null)
Tobias och Milian på toppen. Det det väldigt härligt ut men jag kan lova att det blåste så mycket så skenet bedrar. Det var första och sista gången vi åkte upp haha. Iaf jag och Milian. 

(null)
Barnbuffen på lammet och grisen

(null)
Omgång 1: Fläsk 

(null)
Gänget på lammet & grisen 

(null)
Tottas fiskrätt 

(null)
Omgång 2: Lamm! 

(null)
Omgång 3: Oxe! 

(null)
Jag i backen. Ganska lycklig efter första åket denna dag. Det blev ca 2-3 åk per dag för mig haha. 

(null)

(null)

(null)
Jag och Milian på toppen

(null)

(null)
Nelions första åk. Väldigt envis liten herre. 

(null)
Busshållsplatsen i väntan på resten av gänget 

(null)
Junelle redo för backen 

(null)
Skidkungen redo 

(null)
Nelion som inte kunde gå själv i sina pjäxor utan att ramla fick åka pulka. 

(null)
Valle var en stor favorit! 

(null)
Nelion och mormor

(null)
Mormor, Junelle och Nelion på valles show

(null)
På valles show

(null)
Valles show
(null)
Valles show 

(null)
Korvgrillning i valles värld 

(null)
Korvgrillning 

(null)
På Sean banan 

(null)
Och en liten selfie...

Barnen har varit såååå duktiga som varit ute 09-15/16 varje dag och inte klagat ett dugg. Dom har blivit så så duktiga i backen. Milian har tom åkt i en röd backe och tagit sig ner. Junelle hade nog också klarat det men hon är inte riktigt lika tuff än. Men hon har blivit så duktig på att både svänga och stanna och hängde med i de första lättare backar. Så himla himla roligt. Längtar redan till nästa skidresa. Happy me! Tobias är också mer ön tacksam och nöjd. Nu är vi hemma om 5 minuter. Milian har blivit magsjuk och kräkts 2 gånger men verkar må bättre nu. Så hoppas att vi ska kunna ära middag nu när vi kommer hem. Så får vi ta en dag i taget nu framöver. Hoppas ni andra också haft en fin helg. 




RSS 2.0