Maginfluensa?

Det gav sig inte med magbesvären. Imorse sedan Mille vaknade var han trött, slö och hade jätteont i magen. Han bara låg i soffan och svarade knappt när jag pratade med honom. Somnade även två gånger under tre timmar. Efter att jag varit ute och sövt Nelion och kom in igen så var han alldeles slö och svår att få kontakt med. Han började svettas och fick snabb puls. Jag var helt säker på att han skulle kräkas med det hände aldrig något. Han åt en glass och sen blev det lite bättre. Därefter så åt han både lunch och middag och klagade litegrann på magen efteråt men var iaf pigg. Så vi håller verkligen tummarna för att han mår helt bra imorgon så vi slipper ställa in helgens bravader. 

Med andra ord så blev det ingen mamma-träning för mig idag heller. Ingen alls på hela veckan. Men jag har iaf hunnit dragit igenom hela kroppen på gymmet så det känns enda okej. Nya tag nästa vecka. Då ska jag även sätta igång löpträningen igen. Längtar efter ljusare kvällar efter 19 nu. 

Och vet ni? Våra första fröer har grott och först upp var basilika och timjan. Nelion rev ner hela vår tomatodling igår så den fick jag göra om. Så nu har jag byggt en mur i form av drinkvagnen framför plantorna. Igår planterade vi även vattenmelon och imorgon är det gurkornas tur. Vi har bestämt oss för att bygga ett växthus av plexiglas och trä. Jag var inne på att bygga av gamla fönster först men insåg att det var alldeles för mycket jobb med att kitta och måla för att få det bra. Så vi hittade faktiskt en kille via marketplace som sålde plexiglasskivor han hade fått över så det inte blev så dyrt som det är i butik. Det ska bli så himla roligt, längtar verkligen tills det är klart Nu ska jag sova. Godnatt

(null)
Igår kom jag till gymmet runt 19.45 och då var det smockat med folk. Idag var jag där 20.15 och då började det avta med folk. Så när jag gick strax efter 21 var jag nästintill själv. Så det ska jag fortsätta med hädanefter. 

Vabruari

Jag har tänkt skriva i flera dagar att jag har varit så glad att barnen hållit sig friska hela vabruari. De andra barnen på förskolan har också varit friska, knappt någon sjuk alls i februari. Helt otroligt. Nelion var ju jättedålig i slutet av januari och idag blev han sjuk igen. Milian och Junelle har klarat sig från feber båda svängarna. MEN igår var Milian dålig i magen och Junelle idag så dom har varit hemma från förskolan och blir det imorgon också. Nelion är också konstig i magen men jag tror att febern beror mest på att han även blivit förkyld och lite hostig. Vi hänger ju en del på öppna föris så det är väl därifrån bakterierna kommer skulle jag gissa. Denna sjukstuga betydde alltså att jag missade mamma-träningen både igår och idag och kommer missa även imorgon. Om jag mår bra ska jag försöka komma iväg och träna imorgonkväll om Tobias är hemma. Inte alltid lätt att ta sig iväg när barnen vill att vi alla somnar tillsammans och dom är långt ifrån trötta innan kl 20. Imorse gick dom upp tidigt så ikväll fick jag faktiskt i säng alla tre till 19.30. Det var rekord sedan väldigt länge tillbaka. Bortsett från Nelion då som alltid somnar vid 19. Ibland tidigare. Vi försöker få barnen att tycka att det räcker med att en av oss nattar men dom är lite svårflirtade. Och det förstår man ju eftersom sagostunden på kvällen är den bästa på hela dagen. 

När jag väl är inne i träningsflowet så räcker ett sånt här avbrott på bara några dagar för att jag ska tappa motivationen. Det är ju enkelt att ta barnen med till gymmet, men inte när dom är sjuka och dessutom kanske kan smitta någon. Annat vore det om vi hade ett eget gym. Då fanns inga ursäkter alls. Jag vill ju bli stark! Längtar verkligen efter en stark kropp! 

Sportlovsveckan

Oj vad dålig uppdatering det varit här i veckan. Jag har nästan glömt bort vad vi har gjort. M Barnen har lekt en massa och framförallt haft väldigt roligt med kusin Leonell. Vi var hos dom i onsdags och dom lekte jättebra tillsammans. Sen kom Ronja och barnen hit i torsdags och dom lekte helt ostört i säkert 2 timmar. Helt själva på övervåningen. Så roligt. I fredags var vi på öppna förskolan först och sen var vi bjudna till Cicci och andreas på grillade hamburgare, mums. Igår var vi heeeela dagen lång i Söderfors hos barnens farmor och Håkan. Trots att jag glömde Nelions skor och barnens skridskor hemma så blev det en perfekt dag. Vi packade oss ut på älven och knatade över isen till en mysig grillplats där vi grillade korv och lekte burken är fri. Wiggo åkte lite skridskor på isen. Så himla härligt. När solen försvann efter ett tag började vi frysa så då tog vi fyrhjulingen tillbaka. Där bjöds det på finmiddag i form av porterstek - min favvorätt just nu helt klart! Sen åkte vi hem lagom till Nelion skulle sova och kors i taket så somnade han med flaskan i bilen på bara några minuter. Så himla skönt. Barnen hade så roligt hela dagen med kusinen Wiggo. Junelle byggde nog alla farmors pussel och satt säkert i över  2 timmar med pusslande. Superduktig verkligen. JUnelle somnade också på några minuter i bilen så det blev en mellokväll med endast ett barn vaken. Det var så värdefullt för både oss och för Mille. Dessutom var det riktigt roligt för vi hade tippat exakt rätt denna gång och en av låtarna var verkligen grym. Så nu finns det iaf lite hopp för sverige i eurovision. Idag har Milian varit hela förmiddagen hos sin dagiskompis Isak. Jag Nelion och Junelle passade på att ta en runda på dollarstore och rusta, våra två favvoaffärer. Vi skulle ha nya miniväxthus så vi kan fortsätta med odlingarna. Dock hann vi inte med det idag vi hann däremot skruva ihop nya (begagnade) cykelsitsen till Nelion och även 2 cykelrundor. På eftermiddagen har vi varit och hejat på Sirius innebandy med mormor och morfar. Helt otroligt att Nelion satt stilla hela första perioden och bara tittade intresserat. Likaså de stora barnen. Jag älskar att dom tycker att det är så roligt för jag älskart själv. Jag skulle vilja få på all typ av idrott med barnen för att vecka intresse i dom. Så viktigt med idrott för barn och ungdomar på alla möjliga plan. Det enda man kan göra är att introducera dom , låta dom prova på allt dom vill och sen hoppas på att dom ska fastna för nånting. Sen har ju våra barn en tendens att vara väldigt tillbakadragna och därför är det ännu viktigare med en lagidrott. För att lära sig att vara i grupp. Och att samarbeta i större grupp till skillnad från den lilla gruppen inom familjen. Sammanfattningsvis har denna vecka varit rena rama lyxen. Massor med god mat, soligt väder och sportlov!


Bloppis

Sedan igår på förmiddagen har all min tid gått åt till att fota kläder till min nystartade bloppis. Hittills har det gått rätt dåligt med försäljningen men med tanke på hur pass få följare jag har ännu så får jag väl vara nöjd. Jag vet inte riktigt om det kommer att löna sig men jag har iaf gjort ett försök. Det som inte blir sålt försöker jag sälja på loppis i vår. 

Tobias började jobba 50% igår och hittills har det gått helt okej. Barnen fick välja denna vecka om de ville gå på förskolan eller inte och dom valde att gå. Det är nog första gången detta händer. Tobias har hämtat dom tidigt både igår och idag. Imorgon och på fredag är dom lediga. Vi har inte planerat nånting mer än att vi ska försöka hinna plantera. Junelle har helt fastnat i pusselbyggandet så hon vill bygga pussel hela dagarna. I måndags var Junelle och Nelion med mig och tränade och idag var det bara jag och Nelion. Nästan så att det är lättare att ha med två barn på gymmet än ett för då underhåller dom ju varandra. Imorgon är det ingen mamma-fitness så då hittar vi på nånting annat. I helgen ska vi hälsa på farmor och Håkan och barnen ska även på innebandy med morfar. Vad gör ni för kul på sportlovet? 

Motivation

ÄNTLIGEN känner jag mig motiverad att träna igen. Nelion har nu 3 dagar i rad tillåtit en hel del träning och idag sprang han runt i salen nästan hela tiden. Det underlättar så mycket med en nöjd bebis. Visst, han kommer titt som tätt och sträcker händerna och vill upp men det är ju bara bra för då får jag ju nästan 9 kg extra i övningarna. Och vet ni vad? Jag har inte fått ont i bäckenet/rygg/mage alls den senaste tiden. Så himla skönt. Jag tränar nästan ingen bål för att jag är så rädd att få ont. Men bålen är ju inblandad i de flesta övningar såklart ändå så det går ju inte att undvika. Och just därför är jag extra glad och extra pepp nu. Imorgon ska vi äntligen köra med Katja igen. Älskar hennes tabata-torsdagar! Så jag håller mina tummar för att Nelion tillåter träning imorgon igen. Nu när Nelion nästan alltid sover 19-22 utan uppvak så ska jag börja försöka hinna komma iväg på något av 19.30-passen. Dock måste man boka en vecka innan för att få plats på dom. Så det gäller att planera. Idag tog vi en långpromenad till actic Boländerna och sen gick vi till dagis och hämtade barnen på eftermiddagen också så det blev nog strax över en mil idag. Så underbart väder! Vi hade +6 grader oxh strålande sol. Så jag funderar på att plocka fram skalkläderna nu och varva med fodrade galonkläderna. Har ni plockat fram dom ännu? 

(null)
Nelion och Elias. 10 dagar mellan dessa två vilddjur som var överallt idag i salen. Gullungar! 

(null)

(null)


Sjukpenning och föräldrapenning

Alltså denna månad kommer verkligen vara usch, fy och blä ekonomiskt. Vi kommer knappt att ha EN hel av min månadslön tillsammans. Detta räcker knappt till alla räkningar. Det betyder alltså att vi kommer att behöva nalla en massa från våra sparade pengar för att få det att gå runt. Detta är med andra ord väldigt illa för våran planering. Jag ringde försäkringskassan idag och frågade om det går att "överklaga" de 90 dagarna som är fasta för Tobias men det går icke. Så vi får typ göra slut på alla mina dagar framöver. Känner mig så ledsen för de då jag gärna vill ha kvar mina dagar på lägsta nivå för att kunna vara ledig röda dagar och någon extra vecka på sommaren. Jag måste ju ta ut 5 dagar i veckan efter Nelions 1-årsdag då jag inte vill riskera att nolla min sgi. Det lär ju bli en del vabb osv. Men klarar vi detta så kommer ju Tobias förhoppningsvis kunna vara hemma med barnen i höst istället. Antingen några hela månader eller fram till årsskiftet på halvtid. Båda alternativen är ju väldigt bra. Men tiden just nu är sjukt tuff. Känns som att vi får leva på vatten och bröd typ. Men allt går om man vill, så är det ju. Jag är iaf glad att barnen redan är preppade för våren med kläder och skor så de klarar sig. Junelle ska få en ny vårjacka som grabbarna redan har fått och  eventuellt behöver hon nya icke fodrade regnkläder. Annars är de rätt bra i garderoberna. Nelion skulle eventuellt behöva en fodrad regnoverall men de kanske kan vänta till födelsdagen. Igår fyndade jag ett par vattentäta sneakers åt honom för 100 kr! Så sjukt nöjd! Dom passade jättebra och var smidiga för honom att gå i. Jag har även sålt av en del grejer de senaste dagarna och ska göra ett ryck i veckan. 

Imorgon fyller min syster hela 30 år och detta ska vi fira i helgen. Galet vad åren går! Idag har vi varit på öppna förskolan och träffat några av Nelions kompisar och deras fina mammor. Imorgon ska vi prova mama-fitness på Boländerna och på torsdag på Gränby igen. På fredag ska vi till öppna förskolan här i kyrkan där vi bor och på söndag ska vi även fira svärfar och Marie som fyller år. Med andra ord fullsmetad vecka. Nästa vecka börjar förhoppningsvis Tobias att jobba litegrann igen efter nästan 2 månader hemma. Håll alla era tummar för detta och att det går bra. 

Åh, vet ni vad? Idag kom inbjudan till sommarens första bröllop! Så glad! Ska bli så himla roligt! Min fina kusin ska gifta sig. All lycka till dom. Kram på er alla 

(null)
Hittade dessa på marketplace. Dom var endast provade ute vid 4-5 tillfällen så jag gjorde verkligen ett kap då dessa kostar många hundra kronor att köpa nya. Ser i stort sett nya ut. Eftersom han ändå inte kommer att kunna gå i klumpiga gummistövlar inom närmsta tid framöver så kändes detta alternativ som det bästa och mest prisvärda. Yeah! 


Välbehövlig kväll

Vi är precis hemkomna efter en utekväll med underbara vänner. Tobias fyller år idag så jag bestämde att jag ville överraska med en utekväll med vuxet sällskap. Och det blev en riktigt ba kväll. Vi åt fantastiskt god mat på stan och sen fortsatte kvällen hos vännerna med drinkar och lite annat gött. Bra kväll med andra ord. Det var första kvällen vi lämnade Nelion själv med barnvakt som ikväll var mamma. Jag nattade honom 18.30 och sen begav vi oss ner på stan. Han vaknade runt 22.30 och fick välling av mamma och somnade om, tack och lov. Jag var väldigt nervös kan jag lova. Men som tur var så var vi ju vara hos grannarna så hade han inte somnat hade jag ju gått hem direkt. Det hade även gått väldigt bra med Milian och Junelle men det var jag inte orolig för då det gick så pass bra att lämna dom. Älskade, älskade barn. Idag har även barnens farmor varit här och det gör mig så lycklig inombords när jag ser vilken fin kontakt barnen har fått med sin farmor. Så himla mysigt. 

Vi var hos Lotta idag på besök. Det verkar lovande inför hösten men vi fortsätter såklart att hålla tummarna för barnens bästa. Vi fick även veta att ännu en flicka född 2015 ställt sig i kö så därför blev jag ännu gladare över mitt taktiska beslut om att söka platsen redan till slutet av maj. Hade jag kommit på detta senare hade kanske någon av de andra tjejerna kommit före och tagit den femte platsen. Jaja, nu ska jag sluta tjata om det. Men ni förstår inte hur viktigt jag tycker att det är att barnen är på en trygg plats när jag själv inte kan ha ansvar för dom? Det är a och o för mig. 
 
Igår fick vi äntligen upp Nelions födelsetavla. Jag är sååå glad för det för jag måste ju säga att jag haft ångest för detta. Jag vill verkligen inte göra skillnad mellan barnen så nu känns det bra, nu har alla en tavla på väggen. Vi fick även upp lite tavlor på barnen på ovanvåningen igår. Igår var vi förresten på mamma-träningen och för första gången var Nelion nöjd hela tiden och sprang runt överallt, så otroligt gullig. Så jag fick träna hela passet. Så skönt. Nu ska jag ta en dusch och sen sova några timmar innan det är dags att gå upp med Nelion. Sov gott 

(null)

(null)




Bakslag

Junelle har fått sitt första bakslag sedan hon slutade med nattblöja. De senaste dagarna har hon kissat i sängen två gånger och vaknat upp jätteledsen. Jag har bara väntat på detta då det gått över förväntan hittills. Hon har även kissat på sig ett par gånger dagtid de senaste dagarna. Så nu blir det till att försöka kissa det sista vi gör innan läggning och kanske väcka och fråga om hon behöver kissa. Milian fick vi ta upp på potta och kissa varje kväll/natt då han ofta kissade på sig. Men det har vi inte behövt göra ännu med henne. Men detta är ju naturligt. De flesta barn verkar få bakslag någon gång. Hon brukar ju annars vakna av att hon behöver kissa. Lilla gumman. Tycker så synd om henne när hon blir så ledsen. Älskling. Nu ligger hon bredvid Nelion i bäddsoffan och sover och jag ska snart göra dom sällskap. 

Jag försöker bli av med mitt sockerberoende och är inne på dag fem utan choklad/sötsaker. Hur fasen klarar man detta?! Jag dricker kaffe istället men håller på att bli tokig. Men jag ska försöka klara två veckor och se om beroendet lättar. 

Godnatt. 

Träning

Det går väl sisådär med träningen måste jag erkänna. Den senaste månaden har jag varit på gymmet 3 gånger. Mest pga sjukdom men även pga sena kvällar för barnen. Dom stora vill oftast att både jag och Tobias nattar samtidigt men nu har vi bestämt oxh gjort klart för dom att en nattar och den andra åker iväg och tränar. Den senaste tiden har dom somnat runt 21 nästan varje dag så det blir för sent att åka iväg till gymmet då. Helst vill jag vara iväg senast klockan 20 och hemma helst 21 för att kunna varva ner och bli trött sen. På torsdagarna fortsätter vi att köra mama-fitness och hade gärna kört tisdagar också men då krockar det med sångstunden på öf. Nu när Nelion sover på kvällstid mellan 19-22 så ska jag försöka hinna gå på något av passen sol börjar 19.15-19.30. Det ger mig allra mest när jag har svårt att motivera mig. Idag hade jag sällskap av Caroline hem från öppna förskolan och hon motiverade mig massor. Bl.a. till att ha som mål att promenera 3 mil i veckan. Vi har 4 km tur och retur till förskolan och innan har jag haft som mål att gå en sväng varje dag och ta bilen en. Men så fort snön försvinner så ska jag försöka hinna gå på morgonen också. Det är så svårt att hinna vara iväg kl 08.30 när barnen oftast sover till runt 08-tiden. Det är mycket för att vi ska komma i tid som vi tar bilen på morgonen. Mest av allt längtar jag tills vi kan börja cykla. Jag minns hur tungt det var att cykla med två barn i kärran, så visst kommer jag att få motion av att dra tre barn nu i vår. Förhoppningvis kan Mille cykla själv bredvid oss. 

Imorgon ska vi till dollarstore (min nya favoritaffär helt klart) och en sväng till rusta och köpa ramar så vi äntligen kan sätta upp alla fina bilder på barnen uppe på övervåningen och göra fint där. Vi köpte en ny hylla till vardagsrummet nere idag som vi ska inreda litegrann också. Förhoppningsvis kommer även Nelions födelsetavla som han fick i doppresent av oss imorgon så vi kan få upp den också. Bättre sent än aldrig må jag säga. Nu är det ju bara 1,5 månad till hans första födelsedag och jag har redan börjat planera lite. Idag köpte vi en present till honom - ett bollhav. Det får stå hos mamma och pappa tills födelsedagen så det blir en överraskning. Har ni några bra tips annars på födelsedagspresent till honom? Jag funderade på ett tågbord men det får nog vänta till julklapp eller till 2-årsdagen. Och juste. Vi var ju på toys r us häromdagen och fyndade för 70%. Galet ju! Synd att allt lego och duplo var slut men vi hittade iaf lite grejer.

På fredag är vi bjudna hem till Lotta och barnen. Det ska bli roligt att träffa henne och barnen igen. Tobias fyller ju år på fredag så något litet firande blir det sen ska vi fira honom på lördag hemma hos Gustav och Ida. 
Nu ska jag koka vatten till termosen och förbereda vällingen för natten. Sov gott 




Trasiga byxor

Hur ofta går det hål på era barns byxor på knäna? När Milian var mindre handlade vi alltid kläder, framförallt byxor, från zara. Men när det sedan började gå hål i var och varannan byxa slutade jag att handla där. Vi provade Lindex, kappahl, hm mfl men alla byxor gick hål. Även de med förstärkta knän gick hål. Vi har även handlat en hel del från next och det senaste åren har vi nästan bara handlat från next då de andra butikerna helt har fallit mig ur smaken. Men byxorna fortsätter att gå hål! Jag vet inte hur många par byxor som gått hål för Milian under hans 5 år, men minst ett par varannan månad så det blir ju några par. När han fyllde år i november fick han 4 par byxor och i julklapp 3 par. 2 par har jag redan lagat en gång vardera och ett par har jag kastat. Nu de senaste dagarna har 4 par byxor till gått sönder på knäna. Jag blir tokig, varför blir det såhär?! Tom hans Zlatan-byxor som kostade 499 kr innan rabatt med riktigt bra kvalitet och tjockt tyg har gått sönder på ena knät.  Nu funderar jag skarpt på att börja köpa jeans istället. Eller åtminstone inte bomullsbyxor. Vi som älskar byxorna från next annars, så detta gör mig så frustrerad. Kusinen Leonell har också flera par byxor från next varav flera par exakt likadana som Mille men dom har aldrig haft detta problemet. Så det måste ju betyda att det är Milles lekstil som sliter på byxorna? För var det bara en och samma butik som alltid hade dålig kvalitet så hade jag nog aldrig fortsätta handla där. Men nu verkar ju alla byxor vi köper gå sönder så vi kanske får tänka om och sluta köpa bomull. Det kostar ju en del att behöva byta ut 4 par byxor varje månad. Det har jag inte lust med. Så tråkigt också att Nelion aldrig kommer kunna ärva byxor eftersom dom alltid hinner gå sönder innan dom hamnar i "urvuxet-lådan". 
Junelles byxor går aldrig hål på knäna. Undra varför? Vi handlar ju på next åt henne också. Milian måste ha en väldigt knäsittande eller hasande lekstil. Det enda positiva med detta är att han får många par shorts till sommaren. Godnatt 

PMS

Jag hade helt glömt bort att jag hade PMS. Fy sjutton. Jag tycker verkligen synd om min familj som fått stå ut med detta i tre hela dagar nu. Jag kan verkligen inte kontrollera mig. Det är hemskt och verkar ha blivit värre ju fler barn jag har fått. Innan barnen hade jag ingen PMS vad jag kan minnas. Jag har alltså fått tillbaka mensen nu sedan tre dagar efter 19 månader utan. Inte ett dugg trevligt för nu måste jag ju skaffa preventivmedel också. Denna gång känns det lite viktigare med tanke på att vi inte ska ha några fler barn. Funderar på p-stav som inte var något alternativ sist eftersom vi visste att vi ville ha ett tredje barn. Men det känns ändå som det bästa alternativet just nu. Ska boka en tid hos barnmorskan för rådgivning. 

Igår fick vi ett överraskande besked. I måndags skickade jag in Junelles ansökan om platsbyte i maj och i fredags fick vi platserbjudandet. Vi har redan tackat ja och detta betyder alltså att Junelle fick den sista av fem platser. Så som det ser ut idag så finns det ingen plats åt Nelion om dom inte utökar platserna. Så nu hoppas vi på det. Annars får vi vänta tills någon slutar/byter så får Nelion vara hemma tills dess. Tobias har alla sina pappadagar kvar och jag har mina lägstanivå dagar kvar så på något vis löser det sig isf. Huvudsaken är ändå att Junelle har en plats så att Nelion hamnar före i kön iom syskonförturen. Det vore så himla skönt och tryggt att få ha dom på samma ställe och framförallt på ett ställe där vi redan känner oss trygga. Junelle känner redan två av barnen dessutom. Åååh, jag är så glad och lättad. Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen då vi ska till uppsala alpina och prova barnens nya skidor. Jippi! 



RSS 2.0