Förberedelser!

Idag har vi varit på stan och handlat lite saker till dopet. Jag skulle kunna handla hur mycket saker som helst. Tydligen så älskar jag att pyssla och detta har jag kommit på typ idag. Det är jätteroligt ju! Jag letade efter en klänning att ha på dopet också men hittade ingen :( Vi har även varit på öppna förskolan idag. Nu på kvällen har moster Camilla varit här och hjälpt till med lite pyssel till dopet och Tobias har varit och storhandlat! Så det har varit en ganska så effektiv dag ;) Juste, jag har fått löneförhöjning idag också!!! Det är inte varje dag chefen ringer och talar om att hon har höjt lönen. Jag är superglad :D :D 

Fick mail från babyplus idag och det verkar inte som att vagnen kommer den här veckan. Nästa vecka om jag har tur. Endast nördar som jag förstår känslan av längtan efter en vagn - speciellt bugaboo! Ska bli så skönt med den förlängda sufletten och varukorgen :D

Förresten. Inatt sov Milian hyfsat bra på bara bröstmjölk. Han vaknade endast 2 gånger mellan 21-06 :)

Godnatt!


Helgen!

I fredags tog vi oss en promenad till Gränby centrum. Milian skrek i vagnen på vägen dit så vi fick bära honom i bärsele. Han somnade när vi nästan var framme. Jag tycker att det är så himla jobbigt när han skriker i vagnen för jag vill inte att han ska skrika sig till sömns. Han sover bara i vagnen om han först somnar vid tutten och jag bär över honom. Påvägen hem från Gränby var det samma sak. Han bara skrek och skrek när vi la ner honom. Då var jag tvungen att stanna på vägen för att ge honom tutten - han var ju sååå trött men ville ändå inte ligga i vagnen :( När han väl somnade sen sov han i ca 2 timmar. 

Hela lördagen spenderade vi på länsö i det underbara vårvädret. Det var premiär för Milian där ute och det gick ganska bra förutom att han sov ca 1 timme på hela dagen. Det gick inte heller så bra när vi skulle åka hem och över med båten. Då blev Milian jätterädd och grät hysteriskt hela vägen :( Sen somnade han och sov hela vägen hem. Vi somnade runt 22-tiden igår - sååå himla skönt! Sen vaknade Milian 03 och jag tänkte att han hade sovit 5 timmar men det var ju bara 4. Men 4 timmar är rekordlångt det här senaste veckorna. 



Idag har vi varit och handlat och grejat inför dopet. Jag ska ner på stan imorgon och handla det sista :) Jag har även hunnit träna idag och det känns skönt med tanke på att det var mitt andra gympass denna vecka, dåligt av mig men jag har varit såååå himla trött! Det brukar aldrig vara någon ursäkt men den här veckan var det så. Ikväll har Milian varit jättesvår. Han har vägrat flaska och även tutten till och från. Så vi har haft en väldigt gnällig och skrikig bebis sedan en timme tillbaka. Nu sover han iaf. Lilla älsklingen. 


Den här veckan som kommer borde vagnen komma. Men jag tror den kommer vara försenad. Bugaboo låg tydligen lite efter i sina beställningar, framförallt med de nya färgerna. Men jag hoppas den kommer i veckan. Längtar galet mycket :D (och håller tummarna för att Milian ska gilla den)

Godnatt!

Natten som var

Jag känner att jag är lite dålig på att uppdatera nu förtiden. Det har sina förklaringar ;) Natten som var gick iaf bättre än tidigare nätter. Milian fick ersättning vid 18-tiden och sen somnade han 20. Han vaknade första gången 23 och då var han väldigt hungrig. Åt 120 ml ersättning + tömde båda brösten. Sen vaknade han igen vid 02 och då "testade" jag honom genom att ge flaskan för att se om han var hungrig eller om han bara ville ha närhet. Han åt då 30 ml och somnade om direkt. Så det var ganska uppenbart att han inte vaknade pga hunger! Sen sov han vidare till 05.40. Då ammade jag och lät honom ligga kvar i våran säng tills han vaknade vid 06.30 :) Skaplig förbättring! Jag ska prova att göra samma sak inatt igen. Han somnade 20.30 idag så ska bli spännande att se när han vaknar och hur mycket han äter då. Godnatt :)




Sömn

Just nu är sömnen katastrof i detta hushåll! Milian vaknar typ hela tiden på nätterna. Jag är så trött så jag kollar inte ens på klockan när han vaknar så jag har ingen aning om vilka tider det är. Han sover extremt oroligt och jag vet inte vad det beror på. Jag tar alltid upp honom och lägger honom till tutten när han vaknar. Började tvivla på att han alltid var hungrig men imorse när jag gav honom ersättning som test åt han upp 120 ml! Så han är nog hungrig på nätterna och samtidigt trött så han somnar innan han hinner ära färdigt. Kanske? Jag ska prova att ge honom ersättning inatt. Har laddar upp med termos och måttat upp pulver ;) Om jag är säker på att han iaf är mätt så kan jag ju inte göra så mycket mer.. Önskar jag kunde. Det har inte blivit någon träning denna vecka men jag hoppas att jag orkar träna imorgon :) GODNATT!

Söndagen

Igår var vi i Söderfors och hälsade på hos farmor Eva och Håkan. Faster Hanna fyllde 30 år så det bjöds på smörgåstårta - mums! Vi fick även träffa lilla Elvira. Så himla liten och söt :) Även fast det bara var fyra månader sen Milian var så liten så känns det sjukt att en bebis kan vara så liten.. Och då var Milian ännu mindre! Som jag kanske har skrivit förut; det bästa med att han växer så fort är att kärleken till honom från oss växer lika fort :)

Påvägen hem stannade vi i Tierp hos Tommy och Marie på lite mat. Grillad kyckling. Riktigt gott! 




Stora killen!

Vi är nyss hemkomna från BVC. Idag mätte Milian hela 65 cm och vägde 6600 gram - wow! Sist hade han gått upp 450 gram på en månad och nu samma fast på två veckor! Det blir nog garanterat en knubbis av den lilla killen :)

Imorse provade vi att bada på Svettis. Jämfört med Fyrishov var det mycket sämre. Det var kallare i vattnet och framförallt mycket kallare i omklädningsrummet. Milian blev jätteledsen när vi hade badat klart och kom in i omklädningsrummet så jag var tvugen att klä på honom inne i badhuset där det var varmare. Jag tror ändå att Fyrishov är värt sitt pris. Det var mycket mysigare på Fyrishov också :)





Choklad!

I torsdags åt jag min första chokladbit på 4 månader! Det var helt fantastiskt. Vi var och fikade hos en annan mamma och hon hade bakat kladdkaka. Den gick bara inte att motstå! Milian reagerade ingenting så därför har jag fortsatt att äta. Jag verkligen älskar choklad! Idag köpte jag en delicatoboll som jag varit sååå sugen på väldigt länge. Jag hoppas inte att Milian börjar reagera och får utslag eller så bara!!

Kista galleria!

Idag gjorde vi en liten utflykt till kista galleria. Jag hade tittat ut massa fint på nextdirect.com och ville inte vänta på leverans ;) Men tråkigt nog så fanns inte allt det som vi ville ha :( Men vi fick med oss litegrann hem iaf. Det fanns mycket fint till sommaren men vi vågade inte köpa det än. Det blir så svårt med storlekarna. Just nu kan han ha 3-6 månader, men fortfarande lite stort. Nästa storlek är 6-9 månader och den storleken borde ju passa i sommar? Åtminstone i mitten/slutet av sommaren. Egentligen är det billigare att klicka hem kläderna än att åka dit och handla. Bensinen är faktiskt dyrare än frakten. Så nästa gång får det bli hemleverans ;) Det var iaf väldigt roligt att åka iväg med familjen idag. Milian börjar tycka att det är roligt att "göra saker". Han satt i bärselen hela tiden vi var där och tyckte att det var jätteroligt :)

Det blev även en sväng in på kappahl, som alltid :)

Jag bara älskar skorna! Vi hade sett dom jeansfärgade på nätet och blev överlycklig när jag hittade BÅDA dessa :D


Stora killen!

Vart tog våran lilla bebis vägen? ❤️



Ojsan

Jag vet inte riktigt vad som hände men föregående inlägg skrev jag igår men det hade hamnat i utkast så jag publicerade det nu :)

Dopplanering och babycafe :)

Igår var vi i Tierp hela dagen. Först var vi på babycafe från 09.30-11.30 och sen var vi hos Jessica och Vide hela dagen - mys! Vi beställde lite saker till dopet och försökte planera hur mycket som behövs av allting. Eftersom jag glömde skriva osa på korten så blir det lite svårt att planera ;) Men det löser sig! Jag tänkte att vi skulle ta en promenad till kyrkan idag eller imorgon och kolla på lokalen så att vi vet hur vi ska duka. 

Påvägen till Tierp sov Milian hela vägen så det gick förvånansvärt bra. Det var värre på vägen hem. Han somnade i vagnen påvägen från Jessica till bilen och jag försökte lyfta in honom i bilen utan att han skulle vakna. Men det gick inte så det tog ett tag innan jag kom iväg ;)

Idag tog vi sovmorgon och ligger fortfarande i sängen. Vi vaknade 06.30 men somnade om sen. Så skönt eftersom han vaknar varannan timme nu förtiden IGEN!

Milian fick prova Vides bil men han nådde inte riktigt ner 😍


1 år sedan!

Idag är det exakt ett helt år sedan vi började längta efter Milian. Jag minns som igår hur jag kände och samtidigt hur många frågor som dök upp på samma gång när gravtestet visade positivt. Men det var aldrig några tveksamheter. Vi visste att vi skulle klara det. Jag minns hur jag tänkte att det skulle vara att bli mamma och även hur orolig jag var över hur jag skulle klara det. Jag minns också att jag funderade mycket på vad alla andra skulle tycka/säga. Jag minns att jag mådde så pass bra att jag många gånger tvekade på att gravtestet talade sanning. Veckorna från denna dag tills vi fick göra ultraljud var dom värsta veckorna i graviditeten. Den väntan var det enda som jag tyckte var jobbigt med graviditeten (och dom tre sista dagarna). Det hände ju aldrig nånting med magen! Den var ju så liten och jag kände ingenting! Efter ultraljudet tog det inte många dagar innan jag kände "nånting". Det var svårt att känna vad det var men det var iaf "nånting". Det rörde sig. Även fast Milian är 4 månader nu så har jag fortfarande svårt att förstå att allting har hänt. Att jag faktiskt har fött ett barn, fått en son, klarat av att ta hand om honom och faktiskt blivit världens lyckligaste mamma ❤️




Måndagen

Idag har det varit en helt vanlig måndag. Vi gick upp 07.30, busade lite i sängen innan frukost, tittade lite på tv och somnade i soffan en timme. Sen busade vi lite till innan vi gick ut på promenad och öppna förskolan. Idag gick vi till heidenstams öppna förskola. Kul att träffa ännu flera mammor och bebisar :) Milian sov faktiskt i vagnen i över 1 timme innan öppna förskolan. Det var nästan så att jag fick väcka honom så vi skulle hinna till sångstunden. Sen somnade han i vagnen på vägen hem också. Jag hoppas att det bara var tillfälligt han vägrade sova i vagnen för jag vill ju inte sitta inne om dagarna och bärsele börjar bli tungt! 

Idag tog han nappen i vagnen för första gången 😊 

Förutom att det är måndag idag så blev det även lilla Elviras födelsedag. Milians kusin och Kevins lillasyster. Jag längtar redan till att få träffa dom 😊


Helgen

Igår var Tobias iväg på avslutning med laget så jag och Milian blev själva på eftermiddagen. Till kvällen kom mamma, pappa och Camilla förbi och mamma gjorde ordning pizza till oss alla :) Milian somnade 21 och dom var kvar till 23.30. Tobias kom hem strax därefter och vid 02 vaknade Milian första gången för mat - duktiga killen. Så det blev ännu en barnfri kväll för mig. Idag har vi haft en hemmadag med bl.a. städning. Vi tog även en promenad tillsammans alla tre i solen och bara mös :) Sen åkte jag iväg till hallen och tränade. Och det känns som att det var sista gången jag gjorde det den här säsongen... Milian hade varit jätteledsen när jag var borta. Jag kände mig så hemsk när jag kom hem och hade varit borta i 2 timmar. Det hade varit skillnad  om jag var på gymmet för då hade Tobias bara kunnat ringa hem mig. Usch. Det känns inte ett dugg roligt. Nu sitter vi i soffan och är dödströtta! Jag ska äta upp min påse med chips sen ska jag sova. Milian somnade 21 idag också. Lilla älsklingen. 


Han fick smaka lite morot/majs-puré igår. Älsklingen ❤️


Bra kväll!

Igår var vi i Björklinge och firade lillasyster Ida och Farmor som fyller 75 år på måndag! Det blev en lyckad och högljudd kväll. Farmor, Pia och mamma lät jättemycket - som vanligt! Milian somnade 20.20 (!!!) och vaknade sen 00.15. Så vi fick en barnfri kväll för första gången sen han föddes. Det kändes konstigt. Han var vaken hela vägen hem i bilen sen men somnade direkt när vi kom hem. Duktiga killen!


Imorse var jag på gymmet för 3 gången denna vecka. Känner mig ganska stolt över mig själv faktiskt ;) Nu gäller det att försöka hålla i och fortsätta med intervaller som uppvärmning. Får se om jag hinner iväg imorgon också. Jag är sjukt taggad - känns så kul att träna nu! 





Myspys

Idag har vi träffat Malin och Lovisa på stan. Det var väldigt mysigt att träffa dom :) Malin har ju övergivit Uppsala för flytt till Stockholm. Så det blir inte lika ofta vi ses. Jag och Milian ska ta tåget till henne någon dag här framöver. Jag lääängtar! Milian vägrade sova i vagnen mer än 20 min både på vägen ner på stan och på vägen hem. Tur att bärselen var med ;)






Fötterna

Just nu är fötterna helt klart en favorit! Han är så himla söt när han leker med dom 😍




Beroende

Milian somnade klockan 21 och Tobias har inte kommit hem från jobbet än. Vad gör jag då? Jo, sitter och tittar på barnkläder och pimpade barnvagnar. Mina två beroenden! Jag bestämde mig tidigare idag att jag inte ska handla nånting mer till Milian den här månaden. MEN sen fick jag sms från Kappahl, "3 för 2 på alla barnkläder". Kommer jag att kunna hålla mig? Nja, knappast. Sen är det ju det här med barnvagnsbegäret. Jag har gått och blivit "bugaboo-stalker". Jag tittar på allt som har med bugaboo att göra. Jag är med i typ 4 barnvagnsgrupper på Facebook och längtar som en galning tills våran nya åsna anländer!

En lite annorlunda åsna, helt i min smak.

Det här är ju galet snyggt! Läderhandtag och läderbumper. Sånna måste vi ha på våran nya åsna :)

Den här skulle jag vilja ha och kunna varva den blåa med men det kommer Tobias att vägra ;)



Underbara unge!

Hur mycket kan man älska en så liten människa? Jag får inte nog av honom! Som jag har sagt förut; Livet har verkligen fått en ny mening. Livet har börjat på riktigt. 

Jag smälter ❤️


BVC

Idag har vi varit på BVC för mätning och vägning. Sist var för en månad sen så det var spännande att se hur stor han blivit. Jag gissade på att han skulle väga 6500 men han vägde bara 6150. Sist vägde han 5705 så det är inte mycket han lagt på sig på en månad, knappt ett halvt kilo. Tidigare har han gått upp 1 kg varje månad. Men hon sa att det var normalt :) Han var 63,5 cm, så fortfarande en lång kille! Storlek 56 börjar bli på gränsen nu men passar otroligt nog fortfarande :)

Efter BVC-besöker tog vi oss en promenad ner på stan och käkade lite mat. Jag har hunnit med att träna både ikväll och igårkväll - så glad! Känner mig så motiverad att nå mitt mål till sommaren :) Igår stod vågen på 54,1 (efter fredagens kräkmaraton?) och idag på 54,6. Jag känner att muskelminnet börjar göra sitt för jag orkar faktiskt mer än vad jag har förväntat mig :) Nu ska jag hålla i det här och försöka komma iväg 3 dagar i veckan! Ett par nya lunarglide är påväg hem också så snart ska jag även börja jogga ute igen :)

Mostermys 😊






4 månader :)

Idag är det den 10:onde IGEN. Det betyder att Milian är 4 månader nu. Det är så himla roligt med honom nu för det händer saker hela tiden. Förra veckan upptäckte han sina fötter så nu sitter han som en ostbåge hela tiden för att nå dom - ser så roligt ut :D Dagen till ära firades med att Milian fick smaka morotspure. Svårt att säga om han gillade det men det var helt klart spännande iaf! Han slickade och slickade på skeden som en galning men tror inte att han fick i sig så mycket. Han fick iaf känna smaken av någonting nytt och efteråt var han jätteglad så det var nog en positiv upplevelse :D Enligt information från BVC ska man testa samma smak 10 gånger innan de lär sig tycka om det. Det känns lite konstigt men kanske stämmer. Milians mormor tipsade om att inte börja med fruktpureer för tidigt eftersom han kanske ratar allt annat då! Det ska bli kul att se vad han tycker om banan (det absolut äckligaste JAG vet). 

Såhär såg han ut! Morot överallt - precis som det ska vara 😍

Vändning!

Milians sovvanor har de senaste dagarna förändrats ordentligt. Han har sovit flera timmar ute i vagnen utan att den rullat och det som har varit en omöjlighet förut. Idag har han säkert sovit 4 timmar sammanlagt ute på altanen! Det är en väldig stor förändring för oss, speciellt för mig, eftersom vi förut var tvugna att promenera flera timmar varje dag. Men hur ska det nu gå att bli av med mammadallret? Jomen, juste! Tobias är hemma om kvällarna och jag kan ta mig till gymmet oftare :D

Den äckliga maginfluensan verkar iaf ha försvunnit sedan igår. Jag spydde sista gången mitt på dagen igår så imorgon är jag fri från den. Håller alla tummar och tår för att mina pojkar klarar sig! 

Mina fina killar var ute och gungade i parken idag ❤️ 

Milian somnade i vagnen 19.30 ikväll och vaknade 20.30 för mat. Sen somnade han om igen 21 och sover fortfarande. Vi hann aldrig byta om till pyjamas ens. Han vaknar nog för mat snart igen så då får vi passa på att byta :) Godnatt!


Maginfluensa!

Natten som var kan ha varit den värsta sedan Milian kom till oss. Han somnade strax efter 22 igår och vaknade 01 och var hungrig. Han hade inte bajsat efter kvällens ersättning så det kändes som det var dags. Men nej. Han låg vaken ändå till 04 sen så vi fick tillslut hjälpa honom med pysventilen för att han skulle kunna sova. Inte nog med det för 05 fick jag magsmärtor och illamående och kunde absolut inte sova. När Milian skulle äta gjorde det så ont i magen och bröstet så jag var tvungen att avbryta amningen och springa på toaletten. Sen har jag varit på toaletten ca 10 gånger efter det! Milian somnade sen vid kanske 05.30 och sov någon timme. Som tur var så kunde Tobias vara hemma med Milian idag för jag är helt sänkt. Har spytt 4-5 gånger och det är det absolut vidrigaste som finns! Det var sååå länge sen jag var riktigt sjuk. Jag har läst att man ska fortsätta amma även fast maginfluensan smittar luftburet. Antikropparna i bröstmjölken skyddar ju honom, som tur är. Men det finns ändå risk att han blir sjuk :(


Tobias har varit så himla duktig med Milian idag. Han har varit ute med honom två svängar, lekt, busat och sjungit för honom ❤️ Jag saknar dom sååå mycket när jag ligger här inne i sängen och dom där ute och leker! Milian har blivit så duktig. Igår sov han 2,5 timme ute i vagnen och idag 1,5 timme - det underlättar oerhört mycket!


Rekord!

Milian har sovit i vagnen ute sen 13.00. Jag är så ovan med det här så kan inte riktigt släppa honom. Går och tittar på honom varannan minut, hehe. Han ser ut att ha det väldigt skönt. Jag har hunnit diska, ätit lunch, bäddat sängen (som jag inte hann imorse), plockat undan leksaker, tömt blöjhinken och planerat för dopet! Gud va mycket fina dekorationssaker jag har hittat som jag vill ha :D Ska nog beställa lite saker men måste först bestämma vilket tema vi ska ha. Det är mindre än en månad kvar nu så det börjar bli dags. 

När Milian vaknar ska jag pussa ihjäl honom för nu saknar jag honom!!!! Sen ska vi busa en stund innan vi tar en promenad ner på stan med pappsen :) 

Lite avis blir man ju på det där alltså 😉 

Imorse var vi ute på promenad med mammorna och då ville han inte sova. Somnade och sov en halvtimme sen var det bara skrik. Ville inte ligga eller sitta i vagnen! Som tur var hade jag bärselen med som han fick sitta i en stund men jag orkade bara ca 20 minuter för Gud så tung han börjar bli! Så ist för fika på stan fick vi gå hem :( 




Stickat :)

Milians mormor har stickat en overall till honom. Den skulle vara i storlek 3-6 månader men tyvärr så passade precis nu. Så han kan nog inte ha den så länge till :( Den var jättefin så det känns väldigt tråkigt! Den får ärvas bland barnbarnen! 

Sockorna har hon också stickat 😊 

Milian ligger och sover i vagnen INNE och har sovit sen 10.15! Igår sov han också inne i vagnen på förmiddagen i 50 minuter. Det är jätteskönt för mig för jag börjar ledsna på alla dessa promenader haha. Börjar bli så tråkigt att bara gå samma vägar hela tiden. Jag vill inte gå alltför långt nuförtiden heller för om han vaknar blir han jättearg och vill inte ligga ner. Har jag tur så vill han sitta men annars måste jag bära honom hem och han är ju faktiskt tung nu! Idag ska vi till ÖF och sjunga lite igen - så mysigt! Jag älskar att öppna förskolor finns! Ha en bra dag :)


Helgen

I lördags var Milians farmor, Håkan, Tomas och Ronja förbi och hälsade på en liten stund :) Mys! Sen på kvällen gjorde vi ingenting alls - så skönt eftersom jag har varit förkyld också. Igår var vi en stund på Gränby och hittade (som alltid) lite till Milian. Efter det åkte vi till Björklinge med en väldigt gnällig bebis. Han sov väldigt dåligt hela dagen så det var inte långa nöjda stunder igår. Han sov dock bra inatt och har sovit i ca 1,5 timme nu. Just nu är vi på stan och ska snart gå på mama workout. Jag råkade gå in på hamanzacka och se en underbar overall från mini rodini. Den måste vi ha! Köpa eller önska sig i doppresent till honom? 

På promenad igår runt Gränby centrum 😊 

Gårdagens shopping 😊 

Den underbara overallen från mini rodini 😍








RSS 2.0