Traderafynd

Jag har återigen gjort fynd på tradera. Sedan vi köpte Milians pop-kläder så har jag varit så sugen att köpa till Junelle också men eftersom hon inte går på dagis än så har hon fått vänta. Jag har ju som jag nämnt tidigare fastnat helt på tradera. Har snart köpt lika mycket som sålt tror jag. Förra veckan fyndade jag iaf en skaljacka och en windstopper från polarn och pyret till henne. Idag kom dom och jag är sååå nöjd. Dom kändes nästan nya. Jättebra skick verkligen. Då känns det så värt att endast ha lagt ut 400 kr när det kostar 1000 kr i butik. Och rabatterna vill vi spara till ullfrotterna för dom vill jag inte köpa begagnade.

Ikväll har vi först varit på sjukhuset hos farmor, sen har vi varit på visning och sist gjorde vi en liten höstkrans. Det är så himla roligt att pyssla med Milian för han är så duktig! Vi hade utvecklingssamtal idag på dagis och det konstaterades även där. När skrytfaktorn ändå är igång så kan jag nämna att hon tyckte han låg över medel på det mesta i "BVC-formuläret". Så jag är stolt kan man minst säga. Duktigaste bästa killen. Nästa vecka blir han 3 år. Min älskade lillprutt.

Hon var så fin i jackan och det är verkligen perfekt med vindfleecen under nu innan vinteroverallen ska på
Pysselkillen
Fint blev det också
Papporna in action på reagatan
En av helgens mini-utflykter
Syskonen på sjukhuset hos gammelfarmor

Ugglans förskola

Jag har så mycket känslor inom mig just nu. Helt ärligt så trodde jag inte man kunde känna såhär efter 3 månader på en förskola. Dråpslaget nådde oss föräldrar igår under dagen. Ugglan kommer lägga ner sista januari. Dagen innan hade jag pratat med förskolechefen som var 95% säker på att det skulle gå vägen. Vi tackade ja till Junelles plats och nu står vi utan ändå. Vi föräldrar måste hitta nya förskolor till våra barn, alternativt låta kommunen placera våra barn på något av dom enorma förskolorna här i närheten. Jag är inte intresserad av det. Jag vill veta vem som kommer att ta emot mina barn på morgonen. Ugglan har aldrig vikarier. Där har jag aldrig oroat mig. Eftersom att Milian är ledsen varje morgon fortfarande hat det varit så skönt att veta att personalen alltid står med öppna armar och väntar på oss när vi kommer. Dom är verkligen fantastiska med barnen. Vilken förskola ska jag vända mig till nu som kan jämföras med ugglans verksamhet? Det finns 3 st i Tunabackar/Svartbäcken som har liknande verksamhet men 2/3 har inte plats för oss de närmaste året. Vi ska besöka den som har plats om 2 veckor och se om det är något för oss. Öppettiderna passar oss inte på den förskolan men vi får anpassa oss isf. Allt för att barnen ska ha det så bra som möjligt känner jag.

I allt det här så hoppas jag verkligen att kommunen ska ändra sig och att Ugglan ändå får flytta in i tunabackars lokaler. Vi söker möjligheter hela tiden och hoppas att under sker! Jag vill verkligen inte lämna ugglan... Tänk att gå från en bra förskola (Milians första förskola) till en alldeles perfekt. Och nu byta från en perfekt till någon annan. Fy satan vad det här suger!


Gårdagen

Igår hade vi en väldigt bra dag. Vi fick besök av våra nya vänner från Malmö. Måns som är född en månad innan Milian, Ebba som är född 2 dagar innan Junelle och sen deras fantastiska mamma Linnea som även hon är lika gammal som jag. Vi har väldigt lika, nästan identiska, åsikter om allting. Den stora skillnaden mellan oss är att hon är gravid och ska ha i april! Vilken supermorsa alltså! Jag är sååå imponerad! Vi hade väldigt trevligt i flera timmar och hoppas absolut på att kunna träffas nästa gång dom kommer upp till Stockholm och hälsar på Linneas familj. Annars har vi en anledning till att åka till Skåne i sommar. Eller åtminstone träffas någonstans mittemellan :)


Förskola

Vi är precis Hemkomna från öppna förskolan. Vi försöker gå varje tisdag nu, bara jag och Junelle. Det passar väldigt bra då det är 0-18 månader och många barn bor i närområdet. För mig är det väldigt viktigt att även hon får utbyte med andra barn och framförallt sång och rytmik. Visserligen sjunger och dansar vi mycket hemma också men inte i grupp och inte med den variationen. Vi lär oss nya sånger varje gång samtidigt som vi nöter på dom gamla och lär oss rörelserna bättre och bättre. Det som är skillnaden mot när vi gick med Milian är att hon är helt fast vid mig. Hon rör sig inte ett enda steg från mig. Jag ska följa med överallt. Milian var en riktig röjare. Alltid längst fram och trummade eller spelade på andra instrument. Hon har helt klart fått för lite av det här och är lite obekväm. Därför känns det extra viktigt att hon får tuffa till sig lite innan den riktiga förskolestarten som sker om drygt 2 månader. Och apropå det så fick vi plats till henne igår och fortsätter hålla tummarna för ugglan! Vore ju fantastiskt, underbart och alldeles perfekt om hon, som bara kommer vara 17 månader drygt när hon börjar, får vara i liten grupp om 6 st det första året. Helt optimalt enligt mig. Hon får det lugnt och skönt samtidigt som hon varje dag även träffar de större barnen. Hur perfekt är inte det? Nästan för bra för att vara sant! Vi fortsätter verkligen att hoppas...

Just nu sitter jag i soffan några minuter. Konstigt nog så är det undanplockat, disken är i maskinen och barnet sover. Milian hämtas om drygt en timme och sen ska vi med gammelfarmor till läkaren.

Ha en fin dag!


Helgen

Igår var vi bjudna på brunch på gillet av svärfar och Marie för att fira min och Ronjas födelsedagar. För första gången på väldigt länge somnade båda barnen i vagnen på vägen till gillet. Så vi fick alltså äta i lugn och ro i ca 1,5 timme. Ganska skönt må jag säga. Det var riktigt trevligt och mumsigt. Efter det skulle vi på 1-årskalas men ändrade oss i sista sekund eftersom det skulle vara en liten bebis där och vi kände oss inte 100. Så istället blev det en liten sväng till fullerö och gamlis grillen efter det. Idag har vi också varit i full gång. I förmiddags rensade vi upp i carporten, på tomten och altanen. Slängde allting på tippen och ställde möblerna under pressening. Så nu är vi redo för vintern (redan?!). Sen bar det av mot almtunaskolan för lekdejt med mammagruppen. Våran årliga träff istället för kalas. Tänk att vi redan har känt varandra i över 3 år! Häftigt! Det var riktigt roligt för barnen att hoppa runt och leka bland alla mattor och grejer i gympasalen. En riktig hit! Vi var 6 st 3 åringar och 5 minisar. Båda våra barn hade riktigt kul. Junelle körde full rulle hela tiden. Upp och ner överallt. Inte alls rädd jämfört med brorsan i samma ålder. Vi körde på i 1 timme sen fikade vi och sen lekte en timme till. Jätteroligt :)

Efter det åkte vi förbi gammelfarmor med lite mat och käkade med henne innan barnen blev alldeles för trötta. Junelle somnade innan 18 så vi får väl se hur pass tidigt hon vaknar imorgon. Godnatt!


Skridskor

Ikväll snörade jag och Milian på oss för andra gången denna sässe. Det gick absolut bättre än sist för nu ville han inte att jag skulle hålla i honom även fast han ramlade ordentligt 3 ggr. Det gick riktigt bra och han lärde sig att lita på skridskotränaren. Vi åkte rekordlänge, nästan en hel timme! Med några pauser. Jag är så stolt och hoppas verkligen att han ska fortsätta tycka det är roligt. För jag är sååå taggad för det här. Tänk när jag kan åka ikapp och spela hockey med min son, sjukt coolt! Jag tycker ju att det är så roligt och skulle helt klart vilja vara ledare sen när han börjar skridskoskola.

Imorgon ska vi ha lite skoj med mammagruppsgänget i Almtuna-skolan och även försöka hinna med att slänga alla sopor utanför huset. Hur kan det bli så mycket sopor?!


Vårat sovrum

Där vi har lagt helt klart minst prio är på vårat sovrum. Vi har monterat garderober och ställt in sängen i princip. För någon vecka köpte jag några nya kuddar att ha ovanpå sängen och idag fick vi dom nya sängborden. Lamporna som vi tänkte ha på sängborden fyndade jag på citygross för 75 kr st! Jag skulle behöva tips på vad man kan ha i sovrumsfönstret? Vill ha någon romantiskt växt? Vad kan man mer ha?

Vi har ännu inte bestämt om sängen ska stå så pass långt ut från väggen/taket. Det är ca 30-40 cm bakom sängen nu. Vi funderar på att såga av sänggaveln ca 20 cm så kommer den in en bit till. Gör vi det så kommer vi ju aldrig kunna sälja den på andrahandsmarknaden iaf. Men det hade vi ändå inte planerat att göra på ett tag. Vi får se hur det blir. Det går att bygga någon smart förvaring mellan men det gäller att ha tid med det också. Tid är en väldig bristvara just nu, hehe.

Jag gillade inte alls kombinationen grått/beige förut men nu älskar jag det!

Fullspäckad dag

Idag hade vi bokat in både tandläkaren och BVC. Vi hade även lovat Milian att prova nya skridskorna om han var duktig och öppnade munnen hos tandläkaren. Han var världens duktigaste. Inga protester alls. Tobias blev stolt så han grät. Likaså jag när han kom hem och ropade "mamma jag var jätteduktig, jag öppnade munnen". Gulligaste gullungen! Han visade stolt upp sina saker han fått av tandläkaren och berättade vad dom hade gjort. Så duktig!

Efter BVC åkte vi till xxl och köpte en skridskotränare till honom. Sen hem och fixa lite picknick och sen iväg till Vårdsätras miniishall. Perfekt ishall ju! Dit ska vi åka igen. Ofta.

Tobias har också blivit smittad av förkylningen nu så nu har vi bestämt att vi blir hemma från dagis hela veckan så barnen får bli helt friska. Så nya tag nästa vecka.

Och vet ni? På måndag kommer våra nya vänner från Skåne hit och leker med oss! :) Inte nog med det så har vi hela helgen fullbokad med roliga och goda aktiviteter. Så nu måste vi krya ordentligt!


Jag har blivit en fyndare

Min nya bästa kompis (som jag hänger med så fort jag får tid över) är TRADERA. Det är sååå kul att titta och fynda saker där! Men framförallt att sälja :) Jag har sålt 4 paket med bebiskläder och fått tillbaka 1300 kr. Grymt nöjd hittills!

Andra ställen som roar mig på Facebook är alla köp- och säljsidor. Det är så roligt att se vad folk säljer. Jag har gjort riktiga fynd även där och är nöjd med varenda grej hittills!

Mina senaste fynd:

En vindfleece till Junelle från pop :)
En dagisoverall till Mille från didriksons :)
En till didriksonsoverall (mörkblå) som endast var använd i 1 vecka! Ibland har man tur :)
Ett par termobyxor från didriksons som passar perfekt till Milles nya jacka från didriksons. Allt är lite stort men hellre det så dom kan ha hela säsongen och troligtvis nästa med.

Förkylning

Denna gång verkar det vara jag som drabbats av den värsta förkylningen. Kunde knappt andas inatt och jag som verkligen är avvaktande mot alla läkemedel tog både Ipren, alvedon och nässpray inatt. Igår tappade jag rösten. Jag kände redan på lördagen att det höll på att bryta ut. Jag tycker sååå synd om barnen om dom mår såhär varje gång dom är förkylda :( Det var iofs länge sen jag var så här dålig. Men man vet ju inte hur barnen känner sig varje gång, speciellt Junelle som inte kan prata. Nu har ju förkylningarna avlöst varandra efter svinkoppor och magsjuka så vi får väl se vilken sjukdom som kommer härnäst. Konstigt nog verkar dom vara ovanligt friska på dagis. Som jag beskrev i tidigare inlägg så kan det ju inte vara kläderna det är fel på. Isf skulle det vara Junelles händer för hon vägrar vantar när vi leker. Har lyckats få på henne max 5 ggr men då sliter hon av dom efter några minuter!

Nu kom Tobias och barnen hem från dagis-hämtning och handling så nu blir det full rulle igen :)


Kläder på förskolan

EHäromdagen fick vi ett mail från Milians förskola som påminnelse att ta med/på barnen varma kläder nu när det blivit kallare ute. Jag reagerade såklart på mailet och funderade ännu mera kring detta. Jag tänker väldigt mycket och ofta på om han fryser när han är på dagis. Nördig som jag är har jag läst många barnkläder-bloggar och tror att vi är ganska rätt ute. Milian har aldrig frusit hittills iaf. Nu när det är ca 3-6 grader på morgonen så kör vi mjukisar och långärmade t-shirt och sen hela pop-stället med skalkläder och vindfleecen. Blir det varmt är det bara att ta av jackan och köra endast vindfleecen. Hur bra som helst! På fötterna kör vi hm's fodrade sneakers som jag verkligen tycker är super just nu! Det enda som kan göra att han fryser i dom är bomullsstrumporna med halkor på. Blir det kallare så kör vi ullstrumporna som vi köpte häromdagen på marknaden :) Blir det slaskigt så kör vi allvädersstövlarna från Viking som mormor köpte för ett tag sen, dom verkar också super! Vissa barn har redan börjat med
Eftersom att om man börjar för tidigt finns det väl knappt nånting som kan värma i minusgrader? Då blir det ullunderställ och vinteroverall från didriksons. Apropå dirdriksons så klickade vi hem varsin åt barnen tidigare i veckan och fick hem dom idag, såååå fina och bra! Milian fick även ett par termobyxor som jag hittade på tradera dom passade perfekt till jackan! Någon timme efter vi klickat hem jackorna fick jag swish från barnens farmor, helt spontant. Hon skrev "Köp någonting som barnen behöver" ❤️ Alltså, så gulligt! Världens bästa! Milian provade kläderna idag och ville skicka bild till farmor såklart 😍 Gullunge!

Eftersom Junelle inte går på dagis än så har vi lagt lite prio på Milians kläder i höst. Junelle har både fleeceställ, skalkläder, skaloverall och fodrade regnkläder efter Milian som passar. Hon ska också få skalkläder till våren men det får vänta till pop's stora mellandagsrea.

Igår hade vi en jättebra dag. Jag och Junelle var på stan och strosade. Först lekte vi på stadsbiblan innan vi käkade lunch på kardemumma. Sen sov hon i vagnen och jag fick gå lugnt och skönt och SHOPPA i 1,5 timme! Fattar ni?! 1,5 timme! När hände detta sist? Jag fick pengar av mor och far till kläder i födelsedagspresent och det var mer än behövligt.

Imorgon ska vi till öppna förskolan och göra ett nytt försök till syskonfoton. Tyvärr fick vi bland de sista tiderna så det passar inte helt bra med Junelles sovning. Men vi hoppas att det löser sig!


Lekrum

Igår började jag med lekrummet lite smått. Gjorde iordning pysselhyllan och städade litegrann. Det är forfarande kaos men bättre iaf. Snart är garderoberna i vårat sovrum helt klara och det ska bli såå skönt att flytta upp alla kläder. Mina är på plats, bara Tobias kvar nu.

Idag har vi beställt sängbord och imorgon eller på onsdag borde soffbordet komma. Så det börjar bli ordning och reda här hemma nu! Den största skillnaden är att slippa alla leksaker överallt i vardagsrum/kök.

Jag vill tipsa alla föräldrar om att köpa Klubbrabatten! Det är sååå bra när barnen behöver nya höst/vinterkläder. Vi handlade nya skalkläder och en vindfleece till Milian och använde då 15%-kupongen (15% om du handlar minst 3 varor). Så det blev ju några hundralappar billigare! (Och Gud så bra kläderna är, helt klart värt pengarna! Vi slipper köpa fodrade regnkläder (och regnkläder men det har vi ju redan) och blir det en mild vinter räcker dom här även i vinter. Och inte nog med det så är det bra andrahandsvärde på kläderna). Även när vi köpte bilstolen fick vi 10% rabatt. Pop har ju även en 20%-rabatt i häftet som vi tänkte använda när vi köper Milians vinterskor.

Dom här jackorna vill jag sååå gärna ha och extra mycket nu när det är ca 25% rabatt på dom!


Magsjuka

Natten mellan onsdagen och torsdagen hälsade magsjukan på hos oss. Milian började kräkas på kvällen och några gånger under natten och likaså Junelle. Sen mådde dom bra och var pigga på dagen. Junelle kräktes sen igårkväll igen men mår fortfarande bra förutom gnällig. Hon har haft en väldig otur de senaste veckorna. Först ramlade hon i rutschkanan så hon slog halva ansiktet + ögat. I onsdags ramlade hon och slog i munnen och fick (jag skojar inte nu) överläppen stor som en vindruva. Det såg så roligt ut att jag inte kunde hålla mig för skratt men samtidigt tyckte jag så synd om henne. Det såg verkligen hemskt ut. Och nu magsjukan då.

Lite får vi nog skylla oss själva för vi var ju faktiskt på Fyrishov och badade i början av veckan. Trots alla skriverier om bakteriehärden där. Men när ska barnen få göra sånna saker om man inte vågar ta risken? Jag är ändå glad att vi var där för nu var det första gången vi åkte därifrån glada. 5 gången gillt lixom. Han var skeptiskt till en början och ville inte bada men det tog inte jättemånga minuter innan han hoppade i och badade med Elvin. Förhoppningsvis har han glömt det "läskiga" till nästa gång vi kommer dit. Konstigt nog så har Elvin klarat sig från magsjuka. Vi träffade kompisar i tisdags fm också som hade varit magsjuka veckan innan. Hade vi otur så kanske det kom därifrån. Eller från öppna förskolan där vi också var i tisdags.

Nu har även vi flyttat upp sängen i sovrummet. Yeeeah! Vi är inte riktigt klara med garderoberna än men snart så. Jag och Milian har blivit ett värsta teamet på ikea nu. Vi har varit där 3 gånger de senaste 2 veckorna. Först köpte vi sängen som vi trodde vi skulle få in i bilen Hahaha. Som tur var fick vi hjälp av 3 yngre supersnälla grabbar att få in sängen och sen spänna med spännband. Gick grymt bra tillslut! Sen var vi där och plockade på 470 kg garderober på vagnar och körde till transportservice. Skönt att slippa bära 36 paket upp för trappan! Det var verkligen värt vad det kostade.

Idag är Tobias dålig så vi har inte fått mycket avbockat på listan idag. Jag har röjt undan mina kläder ur gamla garderoben, varit på myrornas och handlat inför morgondagens galaj och även plockat in de sista leksakerna i "lekrummet".

Nu måste jag sova för om några timmar ska jag upp och jobba. Godnatt!




RSS 2.0