Härliga semester

Åh, vi har haft några väldigt mysiga och bra dagar. I början av veckan var vi i björklinge och sov över och passade på att vattna hos mamma och pappa. Vi badade, grillade och lekte med kusinerna som också kom dit. Jättemysigt! Det var så olidligt varmt inne på övervåningen så barnen och Tobias fick åka hem och sova medans jag och Nelion lyckades somna i alla fall. Dagarna därpå spenderades i älvkarleby. Ronja visade oss en jättemysig lugn liten långgrund strand där hon själv är uppvuxen. Det var supermysigt och helt perfekt för barnen där. Helt otroligt nog så var det 30,5 grader i vattnet ena dagen och andra dagen 29 grader. Galet!!! I Sverige lixom? Detta gjorde även att bebisarna också kunde bada. Helt underbart. Jag kände där och då att jag saknade en uv-dräkt till Nelion. Jag velade hela helgen efter Gotland om jag skulle köpa en och just där och då bestämde jag mig för det. Så idag åkte vi till babyworld och prismatchade en som jag kollade upp på babyworld. Fick den för nästan halva priset, tack babyworld för att ni alltid är bäst och prismatchar allting. Så tacksamt. Så idag åkte vi till Lasse och Pia och badade i deras pool där det även var 28,5 grader och perfekt för bebisarna att få svalka sig. Barnen har så himla roligt i vattnet nu, dom har blivit så modiga. Båda två tar sig framåt på sina egna vis. Junelle lärde sig simma med puffarna på Gotland men sist vi var hos Pia så fick hon kallsupar x flera och vågade inte bada nåt mer. Så då köpte vi en badring och då gick det plötsligt bra igen. Så nu simmar hon med både och. Och det går riktigt bra, hon får verkligen upp kroppen i rätt simposition. Milian simmar på med sina puffar och klarar det hur länge som helst. Idag tror jag att han var i vattnet 1,5 timme i streck. Och simmade hela tiden i poolen som är 1.30 djup så han bottnar ingenstans. Ronja, Tomas och barnen kom också dit och badade, jättemysigt. Senare ikväll efter middagen gick vi till Fyrishov och spelade minigolf. Barnen tycker att det är jätteroligt och vi föräldrar likaså. Camilla och Niklas kom också och gjorde oss sällskap och det blev en sådär perfekt sommarkväll. Påvägen hem letade vi Pokémon och var inge hemma förrän 22.30 och det var fortfarande 22 grader ute. Magiskt! 

Helgen är rätt oplanerad eftersom vi beger oss neråt landet i början av nästa vecka. Imorgon verkar det bli regn och på söndag lät vi tvätta och packa. Vi har inte riktigt bestämt om vi åker på måndag eller tisdag. Det beror på om vi ska övernatta nånstans eller hur vi ska göra. Planen är att vi ska sova hos Linnéa med familj tis-fre och åka uppåt igen på fredag. Natten mellan fredag och lördag söver vi hos sanna och Jimmy i Norrköping. Beroende på väder så tar vi Kolmården eller ej. Barnen verkar inte ha glömt bort att vi ska dit så vi får se hur det blir. På lördag kväll åker vi hem och tvättar igen för att åka vidare ut till Öregrund på söndagen. Sen får vi se om vi är kvar på länsö eller om vi åker hem. 

Det bästa med denna vecka har varit alla dessa härliga sovmornar. Vi har sovit till ca 09-09.30 varje dag och det är ju så underbart att kunna göra det trots tre småbarn. Barnen somnar sent på kvällen och vaknar sent på morgonen. Dom får sina ca 11 timmar sömn som dom behöver och vi får våra. Dessutom är det supermysigt att gå och lägga sig allihopa tillsammans. Vi tar verkligen till vara på varenda liten gnutta av tiden tillsammans, allihopa. Noll egentid för oss. Bara familjetid. Precis på vårat vis, som vi vill ha det på våran semester. Älskart! 
Jag hoppas verkligen att det regnar ordentligt hela dagen imorgon. Sverige håller ju fasen på att brinna upp, det är sådan skrämmande torka i hela landet. Fruktansvärt. Så vi hållerna tummarna för mycket regn imorgon så att brandmännen får lite hjälp med att stoppa bränderna. Godnatt gott folk 




Härliga dagar

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har verkligen haft härliga dagar på Gotland. Vi har upptäckt mycket på kort tid och det har blivit en del bilåkande. Nelion har knappt sovit någon annanstans än i bilen och det har varit ett pusslande för att få honom att vara trött när vi ska åka längre sträckor. Eftersom att han hat varit hostig och blivit sämre under tidens gång så valde vi att omboka hemresan en dag tidigare. Han hade feber igår så vi ville vara på hemmaplan nära sjukhuset om han skulle bli sämre. Så nu har vi precis kört av färjan. Vi bokade kupé på hemresan så vi alla kunde sova. Det gick otroligt smidigt faktiskt. 

Jag är helt imponerad av Sveriges största ö. Den är så otroligt vacker och helt klart min nya favoritplats. Igårkväll var vi nere i Visby och det var magiskt. Helt klart finaste staden jag varit i på kvällstid. Så himla mycket mysiga restauranger, livemusik, underbara små gränder, massor med rosbuskar, muren, havet mm. Helt kolossalt vackert enligt mig. Äääälskar Visby verkligen. Andra fantastiska ställen var ju blå lagunen, Fårö och pannkaksträdet. Vi valde mellan pannkaksträdet och en djurpark sista dagen och jag är glad över vårat val för det var så mysigt. Barnen älskade konceptet. Man betalade inträde och då fick man en picknickkorg innehållande en flaska med pannkakssmet, sylt, grädde, rapsolja att grilla i, pannkaksjärn, tallrikar, bestick och marshmallows. Så fick man grilla sina egna pannkakor över öppen eld. Så mysigt! Sen fick barnen leka fritt i den stora "lekparken" som är byggd av Pigge, välkänd från tsunamikatastrofen. Han byggde denna för att hedra sin familj, sina två pojkar som gick bort i tsunamin. Så fint gjort hela grejen. Barnen trivdes som fisken i vattnet där iaf och frågade direkt när vi skulle åka dit igen. 

Vi avslutade resan på Europas största glassbar. Sjukt mycket glass. Över 300 sorters hemmagjort gelato. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Våran snart 3-åring

Vi har det väldigt bra här på Gotland. Stugan vi bor i ligger 30 minuter från Visby, mitt i Gotland i princip. Så det har blivit en del bilåkande till det negativa. Nelion tycker fortfarande inte om att åka bil så vi har försökt tajma så han ska vara trött men det har inte alltid funkat. Förutom det har vi på fyra dagar hunnit se massor av fina ställen på den här vackra ön. Visby stad, Tofta strand, Kneippbyn, blå lagunen och Fårö. Imorgon. Ska vi till en strand i närheten innan mamma, pappa och Ida åker hem sent imorgonkväll. Sen har vi två oplanerade dagar så vi troligtvis kommer att spendera på en liten djurpark och/eller i Visby eller pannkaksträdet. Vi får se lite beroende på vädret också. 

Igår lämnade Junelle sina nappar till Pippi inne på Kneippbyn. Det var ett väldigt känsligt ögonblick, särkilt för mig. Usch. Blir alldeles tårögd återigen när jag tänker på det. Hon hade samlat ihop alla napparna i en liten burk. Så fort vi kom in på Kneippbyn och hon fick syn på villa villekulla så la hon i den sista nappen som låg i väskan i burken. Hon satt alldeles tyst i skrindan och ville inte göra nånting. Hon var så spänd. När vi kom in i villa villekulla och fick syn på kistan med napparna i så ville hon hämta burken direkt som var kvar ute i vagnen. Jag försökte övertala henne om att vänta tills vi träffade riktiga Pippi men det ville hon inte. Vi hämtade burken och hon bad mig lyfta upp henne över räcket. Vips så låg dom där på andra sidan. Sen försäkrade hon sig om att Pippi skulle dela med sig av napparna till herr Nilsson och lilla gubben också. Ett sorgligt ögonblick för både mig och henne. När vi senare fick träffa Pippi bad hon mig att tala om för Pippi om napparna och att alla som bor där måste få låna napparna. Sen sa hon ingenting mer om dom förrän i bilen påväg till stugan. Då frågade hon "Pappa, hur kommer Pippi och dom andra sova nu då?". Sen somnade hon. Klockan 19. Klockan 21.30 vaknade hon igen och sa att hon hade sovit klart. En stund senare började hon gråta och det eskalerade rejält. Hon grät efter nappen i ca en halvtimme sen låg hon och snyftade säkert en timme till. Det gjorde så ont i mig. Hade vi sparat någon napp så hade jag säkerligen i det läget plockat fram den. Så jag är glad att se inte var fallet. Idag har hon varit lite ledsen och pratat om napparna lite lätt men nattningen gick iaf bättre än igår. Men det är ett trauma för henne efter dessa dryga 2 år med napparna. Det var ju exakt detta jag fasade för att velade inför när jag lät henne börja med napparna vid 11 månaders ålder. Det var lixom en lätt utväg istället för amningen då. Förhoppningsvis har hon snart glömt napparna. 

Inte nog med denna stora händelse så lärde hon sig att simma själv med puffarna igår också. Hon har aldrig riktigt vågat släppa taget men igår gjorde hon det och nu tycker hon att det är mycket roligare att bada. Inne på vattenlandet igår ville hon aldrig gå upp. Vi fick dra upp henne när klockan blev dags att åka hem. Jätteroligt var det. Att mamma passade Nelion och jag, Tobias och barnen fick bada själva var så himla mysigt också. Jag och Junelle badade säkert i över en timme nonstop och jag var livrädd över mina mjölkpaket. Ni vet när man måste vara i vattnet hela tiden för att inte frysa, då är det inte helt optimalt att ha två blöta mjölkpaket att bära runt på. Men det verkar ha gått bra.
För ca 2 månader sedan slutade hon även med blöja men sedan dess har det varit en lång väg. Jag tror nog knappt att det gått två dagar utan en olycka sedan dess. MEN sedan vi kol hit till Gotland för fyra dagar sedan har det inte hänt en enda olycka och vi har inte behövt påminna henne heller. Bajset har varit det svåraste då hon har hållit sig och fått ont i magen, men det verkar också gå bra nu. Så nu är det bara nattblöjan kvar men den väntar vi ett tag till med då hon inte känns helt redo med den än. Det har hänt två gånger att blöjan varit torr på morgonen men vi väntar nog tills det hänt några gånger till innan vi tar bort den. Sen är det ju bara att lägga i "kisslakan" så får tvättmaskinen jobba hårt istället. 
Med allt detta ville jag egentligen bara säga att jag är så otroligt stolt över våran stora duktiga blivande 3-åring. Bästa bästa tjejen! Hon fick välja precis vad hon ville inne på Pippi-butiken efter hon hade lämnar napparna och hon valde då en plånbok som hon kunde ha sina semesterpengar i och sin guldpeng som hon fick när vi vaskade guld. Och ett par solglasögon, sötunge. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Livet med tre

Nu har det gått över tre månader sedan Nelion kom och jag tänkte att jag skulle beskriva litegrann för er hur en vardag ser ut för oss.
Morgonen börjar alltid 06.30 med att Tobias åker till jobbet och väcker Milian så han får titta på paw patrol på tv. Efter ca 1 timme börjar han ropa på mig och är hungrig. Ibland hinner tobias ge honom frukost så då brukar klockan hinna bli 08 innan han börjar ropa nerifrån soffan. Nelion ligger alltid hos mig och sover då så han vaknar så fort jag går upp. Junelle sover oftast vidare ett tag till. Som längst har hon sovit till 09.15 denna vecka. Jag går alltid ner och gör Nelion färdig innan jag börjar med frukost för vips har tiden runnit iväg och vi har knappt hunnit äta frukost innan han ska sova igen. Han blir oftast trött en timme efter att vi gått upp och ni med flera barn vet ju hur mycket man hinner på en timme?! Nelion är inte lätt att söva så ska vi iväg och jag ska hinna hjälpa dom andra två med allting som ska göras så är selen/sjalen ett måste. Annars kan jag stå och dra honom i vagnen i 15-20 min innan han somnar och den tiden finns ju nästan aldrig. När han somnat brukar jag hjälpa Junelle med kläder och frukosten innan vi borstar tänderna. Mille klär alltid på sig själv när han går ner tidigt. Oftast hinner vi inte iväg på nånting innan lunch om vi inte har picknick med oss. Det stora problemet just nu är att Mille äter frukost två timmar tidigare än oss så han brukar bli hungrig igen strax efter att vi ätit klart frukosten. Nelion sover mellan 30-60 min ungefär och vaknar lagom till vi ska fixa lunch. Jag har verkligen försökt göra det enkelt för mig själv och köpt hem snabblagad mat som tex blodpudding nu när vi är lediga. Efter lunch brukar Junelle ha en liten svacka så då brukar vi försöka vila lite eller göra någon lugnare aktivitet en stund.  Strax efter lunch brukar Nelion behöva sova igen och jag måste söva honom på något vis. Ibland tar det 5 min men ibland även 30 min och då är det nästan dags för mellis. Vid 14.30 äter vi något lättare som tex en frukt. Här är det ett extremt tjat på barnen att pappa ska komma hem från jobbet. Strax innan pappan kommer hem brukar jag börja laga maten. Åtminstone förbereda om det skulle vara så att bebisen är missnöjd eller blir missnöjd under tiden. Så är det i och för sig hela dagen. Jag försöker alltid att ligga ett steg före för att jag ändå ska hinna/lyckas lösa problemet innan bebisen blivit missnöjd. Är han mestadels nöjd en hel dag så går dagarna superbra. Vi äter middag kring 17 tiden och därefter är det utelek för fulla muggar till klockan blivit 19. Vi brukar ha sol rutin att barnen ska gå in kl 19 men den senaste tiden har det nog blivit senast 19.30. Därefter tar det nog minst 1 timme till innan barnen är i säng och sover. Det känns lixom som att det kvittar. Junelle sover ofta 11-12 timmar på natten så det gör ingenting att hon är vaken längre. Men Milian som är bestämd med att Tobias måste väcka honom 06.30, får ju för lite sömn. Förhoppningsvis sover vi alla till 08 nu på semestern. När går ni upp/går och lägger er på sommaren? Jag tycker att 08 är en perfekt tid att gå upp på sommaren. Senare hade gjort mig stressad. Tidigare hade gjort mig trött haha. För ett tag sedan hittade jag ett sömnschema på rullavagn och det schemat börjar stämma ganska bra på Nelion bortsett från att han somnar en timme senare än vad han vaknar. Alltså jag menar att han somnar ca 21 och vaknar ca 08. Schemat säger att han borde somna 20 då. Annats stämmer det ganska bra att sömnen fördelas ut på 4 stunder under dagen och ca 3-4 timmar. Sover han i sjalen/selet så sover han oftast länge så han "sover över" en av stunderna och då blir det oftast två kortare och en längre (2-3 timmar) den dagen. När han sover för natten efter 21 så brukar han sova några timmar innan första uppvaket. Ibland hinner han vakna innan jag gått och lagt mig men väldigt sällan. Dom andra två pärlorna sover alltid hela nätter men tassar oftast över till oss eller ropar på oss i sömnen. 

Så ser alltså ett typiskt dygn ut för oss varvat med tvätt/disk/vattning/städning osv. Jag tvättar minst en tvättmaskin om dagen! Och minst en diskmaskin varje dag. Sopar golvet gör jag varje dag och dammsuger kanske 2-3 dagar i veckan. En dag är aldrig en annan lik och detta beror mycket på hur Nelion är just denna dagen. Många har sagt till mig att "nummer tre hänger bara på" men det stämmer inte för oss. Han kräver minst lika mycket tid (om inte mer) som dom andra två gör/har gjort som bebisar. Det krävs mycket för att hålla honom nöjd. Det räcker inte med att sätta eller lägga honom någonstans med en leksak utan det krävs fullt engagemang för att han ska vara road. Han har fortfarande inte riktigt kommit på att storasyskonen är roande men det börjar komma mer och mer. Det går alltid lite lättare när vi är på språng. Som idag när vi var och handlade så bara hängde han på. Vips så sov han i bilen, vips så somnade han i babyskyddet inne på affären osv. Det händer ju lixom inte hemma. Då måste jag jobba för det. Sammanfattningsvis så menar jag med detta inlägg att vardagen är rättså svår att få ihop. Den går lixom i ett och jag ginner aldrig sitta ner ens fem minuter i sträck under en hel dag. Inte ens på toaaletten. Och aldrig vid matbordet. Under en måltid tror jag säkert att jag går från bordet 10 gånger och hämtar saker och ting. Jag tycker att jag har ganska bra tålamod men under en dag med missnöjda barn kan jag lova att mitt tålamod brister ett par gånger.

Hur ser era dagar ut? Spännande att jämföra och kanske kunna ge varandra tips för att underlätta? 


Semestern närmar sig

Natten mellan lördagen och söndagen åker vi till Gotland. Jag har redan gjort en packlista i huvudet. Hur fasen ska jag lyckas packa till tre barn för en hel vecka utan tvättmaskin? Lite nervös är jag allt. Vi kommer för säkerhets skull sätta på en takbox för det blir alltid mer packning än vad man tror. Det är ju så svårt att semestra i Sverige för det är ju aldrig någon garanti på vädret. Så det blir lite av varje när det gäller kläder. Det ser just nu ut som att dom första dagarna ska vara perfekta vädermässigt med 22-23 grader och sol. Så det håller vi tummarna för att det stämmer. Planen är att vi ska installera oss och handla mat på söndagen. Ida kommer med flyget mitt på dagen så då ska vi hämta henne. Måndag, tisdag och onsdag tänkte vi utforska ön tillsammans med mamma, pappa och Ida innan dom åker hem natten mellan torsdag och fredag. På torsdagen och fredagen ska vi gå på kneppibyn tänkte vi. Ni som varit där, behöver man två dagar eller räcker en? Vi stannar till söndagen så dom två sista dagarna är oplanerade. När vi kommer hem från Gotland har vi en hel vecka oplanerad hemma. Vi tänker oss att göra dagsutflykter till tex Junibacken. Eventuellt åker vi till tomteland men det beror lite på om Junelle lämnar sina nappar till Pippi på Gotland eller om hon vill lämna till tomten som vi pratat om sedan i julas. Vi är lite osäkra på om det går att åka till tomteland över dagen eller om det blir stressigt. Vi får se hur vi gör. Annars skulle vi även vilja hinna med att besöka älgparken. Men det är mycket man vill. Tiden och ekonomin räcker inte alltid till. Några dagar vill man ju bara vara hemma också. I början av vecka 30 ska vi bila ner till Skåne. På vägen ner tänkte vi stanna till och övernatta någonstans men vi har inte bestämt var ännu. Jag tycker att Gränna skulle vara mysigt. Tips på andra ställen att besöka halvvägs till Skåne? I Malmö ska vi bo 2-3 nätter hos några vänner. Sedan åker vi hemåt igen och stannar i Norpan hos Sanna med familj. Lördagen spenderas på Kolmården innan hemfärd på lördagkväll. På söndagen har vi bokat biljetter till Samir och Viktor i Öregrund. Sen blir det hem och tvätta kläder innan vi åker till länsö i några dagar. När vi kommer hem från länsö har barnen 2 veckor kvar på sommarlovet och Junelles 3-årsdag ska firas. Så någonstans här emellan måste jag planera hennes kalas också. Och dessutom fixa dopinbjuningar. 

Imorgon är det dags för Sverige att spela igen. Vi är taggade som aldrig förr! När vi var och handlade idag så fick barnen flaggor och vi köpte ansiktsfärg. Så imorgon blir det all in och put your hands up for Sverige! 



RSS 2.0