Helgen

Denna helg har verkligen varit upp och ner. Vädret har ju varit tipp topp och vi har badat i vattenspridaren till och med. Men mitt tålamod har underpresterat totalt. Så besviken på mig själv i skrivande stund. Tobias har jobbat och sovit borta till idag så jag och barnen har drivit hushållet allena. Med stor beteckning på jag. Dom har inte varit så hjälpsamma även fast vi pratar dagligen om att alla måste hjälpas åt och att vi i familjen är ett team. Dom vet precis vad jag menar och verkar förstå innebörden av att vara ett team  men detta inte alltid teamet samarbetar. Och i helgen var det verkligen så. Jag går inte in på detaljer mer än att jag kan säga att jag höjt rösten flera gånger och vi blivit osams. Så idag när mamma och pappa kom hit sä var det verkligen skönt att få åka iväg en timme helt ensamma. Ni vet när man får åka iväg, dra på
Volymen på max och bara få vara sig själv för en stund. Och ladda inför träningspasset. Så värt och oj så mycket energi man får. Tack mamma och pappa för det! Betydde så mycket. Inte nog med det så kom sedan Camilla hit och hjälpte mig att städa. Så himla tacksamt. Barnen sprang ute och lekte medan vi städade. Nelion har blivit så himla tuff den senaste tiden så när han är på bra humör så springer han runt själv med grannföräldrarma numera. Han är inte fastklistrad vid mig 24/7 med andra ord. Nelion är faktiskt den som tar minst tid nu. Junelle och Milian tjafsar och bråkar med varandra hela tiden så det är det som suger mest energi. Men dom är såklart underbara med varandra också. Syskonkärlek åt båda hållen, ni vet. Lagom till att jag och Camilla städat klart kom Tobias hem och det var mitt mål. Att han inte skulle komma hem till ett bombnedslag. Sen till middagen kom även Niclas oxh vi gjorde godaste hamburgarna, pommes, såser, ribbs och majs. Annars har jag under helgen hunnit göra klart i växthuset, planterat jordgubbar, satt potatis, satt lök, köpt lite nya solcellslampor (håller nästan aldrig 2 säsonger) och även spolat av trallen på framsidan nu. Jag är så orolig inför natten och dagarna framöver när det ska bli kallt. Gurkorna i växthuset är ju väldigt känsliga för kyla men vi har ställt in en värmefläkt där som jag hoppas ska kunna hålla värmen över 8 grader. Annars är dom rökta. Vore ju väldigt tråkigt men dom var för stora för att bo kvar inne. 

Hockeycupen som skulle varit igår blev ju inställd. Så tråkigt. Men jag har fortsatt hålla i träningen och nu går det väldigt bra. Men jag känner att jag inte får några synliga resultat så nu måste jag växla upp. Planen är att träna minst 4 dagar i veckan under maj månad. Och äta mycket protein. Så hoppas jag på resultat. Att lägga om kosten helt är inte alls min grej. Jag vill äta god mat och träna mycket. Och ger det inga synliga resultat så är jag nöjd med dom osynliga resultaten. Hur mycket tränar ni som har flera barn? Och turas ni om att åka till gym osv? Eller hur gör ni? För det är inte helt lätt att få till. Här hemma är det fortfarande jag som nattar Nelion så jag kommer nästan aldrig iväg före 20. Men det är då det är som lugnast på gymmet också. Om en månad ska jag vara borta en hel dag/natt så då måste Tobias lägga barnen så vi måste börja öva på det snart. Nu ska jag ut och checka temperaturen i växthuset innan jag lägger mig. Godnat (null)

t och sov gott  (null)

(null)

(null)


Påskhelgen

Ännu är inte påskhelgen över men hittills har den varit helt magisk. Vädret slog alla rekord vi kan minnas och termometern visade upp emot 20 grader ock strålande sol. Barnen sprang i t-shirt och både kepsarna och solkrämen åkte fram. Vi spenderade 2 hela dygn på länsö med hela familjen. Mamma, pappa, Ida, Gustav, Camilla och Niclas. Och så vi såklart. Det var nog första gången vi var där helt ensamma bara våran familj. Så himla mysigt var det. Vi badade i tunnan, solade, grillade, lekte, åkte fyrhjuling, plumsade massa stenar i vattnet, målade ägg, letade ägg, träffade familjen Hare i skogen, mamma och Niclas badade i havet,  byggde sandslott, hittade en skattkarta med tillhörande skatt, gick promenader, byggde lego, åt godis och en massa god mat. Denna helg lever vi länge på! Bästa bästa! 

Vi har även hunnit med att greja litegrann hemma. Växthuset är nästintill färdigbyggt. Dock fick vi göra om grunden då måttet inte alls stämde med måttet som stod på hemsidan. Så på tisdag kommer dom att få ett argt samtal från mig. Vi har även hunnit gödsla gräsmattan och fixat lite i pallkragarna. Imorgon ska vi på med lite mera gräsmattedress och köpa massa jord till växthuset. Spännande att se hur det blir när det blir klart. Skönt att ha ännu en ledig dag att fixa i trädgården imorgon. Förhoppningsvis hinner vi tvätta trallen också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Nedräkning

Alltså herregud. När jag räknade dagarna som är kvar på förskolan innan sommarlovet så fick Kag det till 13 (!!) dagar. Helt galet lite ju. Det är kristihimmelsfärd, planeringsdagar, första maj osv som gör att det blir några extra lediga dagar. Det känns skönt på ett sätt men sorgligt på ett annat. Milian blir lixom ett skolbarn, lämnar förskolan bakom sig och en väldigt fin förskola på alla sätt oss vis. I huvudet håller jag på att skissa på en present till förskolan som jag och barnen ska göra tillsammans. Inte helt lätt att lämna ett ställe som man varit väldigt nöjd med och då visa sin tacksamhet för detta. Vi klurar. Vi träffade Lotta och Kicki i lekparken idag och pratade lite om inskolning osv. Vi bestämde att det räcker med att vi träffas litegrann nu under våren så tar vi tag i den riktiga inskolningen i slutet av augusti/början av september. Jag och Tobias är på Gotland till den 25/8 så troligtvis blir det den 26/8. Vi får se. Och denna gång får Tobias äran att skola i barnen tror jag. Med mig kör dom mycket mera haha. 

Denna vecka har verkligen varit upp och ner. Den började riktigt dåligt med en dålig dag Men därefter har veckan var underbar. Vi har varit ute i stort sett från 10-16 varje dag. Så himla underbart. Det bästa jag vet är nog när våren kommer och man drar igång alla utomhusprojekt. Vi håller just nu på att preppa för växthuset. Grunden är snart klar och imorgon ska vi försöka börja med att bygga ihop växthuset. Kan bli ett riktigt svår utmaning. När projekt växthus är klart ska vi tvätta/lasera trallen och även bygga staket på baksidan. Det ska bli så otroligt skönt när det blir klart, längtar. 

Idag fick vi besök av Nelions lilla kompis Alma och hennes urgulliga och jordnära mamma. Så glad att vi lärt känna dom. Det är alltid kul att lära känna nytt folk som har ungefär samma tankar och värderingar som en själv. På eftermiddagen vågade vi oss iväg till gymmet för första gången sedan surgubben sa åt mig sist barnen var med. Och det gick grymt bra idag! Nelion sov i över en timme och dom stora satt stilla ovh tittade på paddan. Junelle tränade litegrann, hon tycker det är så kul. Första halvtimmen var vi helt själva och sen kom det tre personer. Så det var helt perfekt. Junelle var så himla rolig. Hon inspekterade mig noga medan jag tränade axlar så sa hon: "mamma, jag vill inte se ditt äckliga hår under armarna". Allltså hur roligt?!!! Ni vet när man glömt raka sig under armarna/på benen och hoppas att ingen ska se. Så roligt. I fredags när vi kollade på Lets dance sa jag att jag ville se ut som Kristin Caspersen  och att jag måste träna hårt nu för att få lika snygga armar/axlar som henne. Då sa Junelle "nej, mamma det får du inte. Du ska ha samma armar som mig". Så söt, jag smäller av. 
Imorgon ska vi på påskäggsorienteringen först, sen ska vi vara påskkärringar här hemma på gatan och sen ska vi äta grillat och njuta av solen och värmen med familjen Berlin/f.d Opitz. DOM HAR GIFT SIG! Det kanske jag skrev förut men om någon missat detta så vet ni det nu. Ronja har alltså blivit en Berlin. Coolt som attan. Tobias är borta och jobbar ikväll och jag har precis plockat undan så jag kan fortsätta dammsuga och torka golven imorgon bitti. Tidigare ikväll kom jag på att vi hade glömt att köpa hem godis så vi åkte iväg och gjorde det efter middagen. Nelion lyckades få tag på en chokladbit när vi stod och plockade. Fattar ni hur underbart det måste varit för honom? Hade jag aldrig smakat choklad förut så hade jag nog kissat på mig av lycka. Han fick självklart äta upp chokladbiten. 

Vi ställde in Bvc-besöket idag då utslagen är typ borta nu. Jag ringer igen nästa gång dom blossar upp så dom får kolla direkt då. Och förhoppningvis att dom kan hjälpa oss. Nu ska jag vattna alla plantor här hemma innan jag ska krypa ner bredvid juvelerna som sover allihopa i vårat rum. Godnatt

(null)
Riktig sjusovare idag. Först över 2 timmar på förmiddagen och sen 1,5 timme på eftermiddagen. Så skönt för honom. 

(null)
Vi gjorde kepspremiär idag när mätaren mätte hela 16 grader ute! 

(null)
Så himla härligt i naturen när det börjar blomma och knoppar börja komma lite här och var. Underbart! 

Utvecklingssamtal

Jag är så oroligt stolt över våran stora kille. Häromdagen var Tobias på utvecklingssamtal inför Milians förskoleklassstart. Jag säger bara wow! Tobias var alldeles tårögd när han gick därifrån. Milian fick så otroligt mycket beröm. Dom hade ingenting negativt att ta upp om honom, så himla stolt. Det enda som kan ses som negativt när han börjar förskoleklass är hans sätt att vara i större grupp. Han tar inte för sig, han blir tillbakadragen och tyst. Han vill tex inte alls att någon ska sjunga för honom när han fyller år, det är han väldigt noga med. Sånt tycker han är pest och pina. Han har också svårt för förändringar och behöver kontinutiet. I tisdag när jag lämnade på förskolan efter nästintill 3 veckor hemma så bröt han ihop totalt och ville absolut inte vara på förskolan den dagen. Det gick väldigt snabbt över och sen har det gått bra resten av veckan. Den stora positiva förändringen hos honom nu under våren är att han har blivit väldigt aktiv i lek med kompisarna. Det är oftast han som driver på och fantiserar i leken. Han är aldrig elak eller gör någonting dumt mot någon. Det kändes så himla bra att få höra det för det är ju inte alltid så hemma. Här är det syskonkärlek om vartannat hela dagarna. Men på förskolan visar han inga sånna tendenser alls. Han är genomsnäll och så himla klok. Han är även långt fram i sitt tal och har ett välutvecklat ordförråd. En väldigt fin kille med andra ord. Så stolt mamma. 
För några månader sedan kände jag mig orolig inför förskoleklass och skolan. Men nu har han verkligen blivit stor och känns så redo för det. Vi har pratat mycket om att man är i skolan alla dagar i veckan oavsett om Junelle och Nelion är hemma och det verkar han vara helt med på. Vi är ju vana med att göra allting tillsammans. Är en hemma från förskolan så är den andra också det. Det är det mest naturliga för oss. Så lite konstigt kommer det ju såklart att kännas när vi har en ledig dag och ändå lämnar honom i skolan. Därför passar vi på att vara extra lediga nu när vi kan. Så idag har vi tagit påsklov! Ska bli så mysigt med varmare väder igen och några dagar på Länsö med familjen nästa vecka. 

Tobias är borta och jobbar sedan igårkväll och blir borta till lördag eftermiddag. Vi har bunkrat upp med mat, fredagsmys osv så vi ska klara oss. Som alltid när Tobias är borta så sover vi allihopa i våran säng (Nelion i sin bredvid oss). Känns tryggast och lättast så. Det är inte helt lätt att få alla tre i säng kan jag lova haha. Nelion blir så himla uppspelt av syskonen så han kan inte somna om dom är i rummet. Så det tar sin lilla tid må jag säga. Idag sov alla iaf 20.30, helt okej tid. 

Igår tappade vi Nelions snuttefilt IGEN. Jag vet inte hur många gånger jag tappat den nu och varje gång har jag frågat mig själv varför jag inte har en extra. Jag har försökt hitta en men utan resultat! Så nu har han kanske accepterat syskonet till den älskade snuttefilten som egentligen är likadan men en annan färg. Men luktar inte samma såklart. Det är så sorgligt. Jag har gråtit massor över denna snuttefilt ska ni veta. Så jobbigt. Så mycket känslor. Fy, nu gråter jag igen. Godnatt 

Utslag

Nelion har återigen fått massa utslag. Mest på ryggen men lite på magen och enstaka på andra ställen. Jag vet inte vad han har ätit nu som han kan ha reagerat på denna gång. Det verkar även som att dom kliar en del nu till skillnad från förut. Så idag ringde jag både bvc och allergimottagningen men fick endast prata in meddelande. Så jag hoppas dom ringer upp imorgon. Vill helst att någon ska titta på utslagen nu när dom syns så pass mycket. Han är helt knottrig över hela ryggen, som små små finnar som blivit som små sår nu när vi har kliat honom och han själv har också kliat. Så segt att inte veta exakt vad han regerar på.... 

Aptiten tillbaka

Nu har det nästan gått två veckor sedan Junelle var magsjuk. Och äntligen har aptiten kommit tillbaka ordentligt! Jag började tro att det kanske inte var magsjuka hon hade eftersom hon kräktes i tre omgångar. Först med två dagars mellanrum och sedan med 4 dagars mellanrum. Sedan förra måndagen har hon ätit dåligt förutom den dagen förra veckan hon var på förskolan. Då åt hon helt okej. Men hemma har det varit petit. Tills i förrgår då det började vända tillbaka till det vanliga igen. Hon äter numera precis som vanligt och jag känner att jag äntligen kan släppa tankarna på laktosintolerans, glutenintolerant och allt vad jag nu tänkte att det kunde vara. Så himla märklig magsjuka. Såhär i efterhand har jag fått höra att två andra familjer drabbats av samma magsjuka på förskolan och det var i samma veva som vi insjuknande. Dessutom verkar kusinen ha åkt på samma variant med även han 4 dagar mellan kräkningarna. Junelle kräktes på måndagen efter middagen och dom var sedan här på fredagseftermiddag. Så väldigt uppenbart att 72-timmarsregeln är väldigt väldigt viktig. Hade alla vetat bättre och hållit sina barn hemma i 72 timmar istället för 48 så kanske dessa magsjukor skulle minska i utsträckning. Men i vårat fall hjälpte ju inte ens 72 timmar. Så då är det ju väldigt svårt att veta hur man ska förhålla sig.  Så märkligt att bara ett av barnen i familjen drabbas också. 
Jag vaknade precis efter att ha sovit sedan 19 då jag fick så ont i huvudet efter att jag cykla hem från stan i eftermiddags. Det var så otroligt kallt även fast jag cyklade med tjock mössa och hjälm. Nu har jag även fått antingen tandvärk eller ont i bihålor igen. Värker iaf på ena sidan men jag kan inte riktigt lokalisera varifrån det kommer. Så nu ska jag försöka sova vidare i hopp om att vakna fit for träning imorgon igen. Godnatt 

Öroninflammation

Vi har spenderat mestadels av veckan utomhus i trädgården. Helt underbart. Dock har resultatet blivit öroninfalmmmation på Nelion och ont i öronen på Mille. Vi är väldigt noga med mössor nu på tidiga våren, alltid fleecefodrade mössor och på Nelion har jag varit noga med mössa som täcker HELA öronen. Så det är inte det som är orsaken. Vi har varit noga med mycket kläder också. Så detta borde inte ha spelat någon roll kan man tycka? Hur som helst är vi inne på 2:a dygnet med antibiotika för lilleman. Ni som vet, vet. Inte så lätt att få i dom direkt, men han är superduktig. Dock hatar han smaken och kväljer rejält varje gång. Vi har varit hemma hela veckan för barnen har varit förkylda och inte ställt om helt efter tidsomställningen för dom har sovit till 08 på morgonen och det är ju helt underbart att kunna välja att vara hemma precis när man känner för det. Om 5 månader går Mille i skolan och då är det måndag till fredag som gäller. 

Vi har fått massor gjort ute i trädgården. Vi har sått morötter, dill, koriander i pallkragarna. Vi har grävt upp helt färdigt för växthuset (som borde komma nästa vecka, så spännande) och kastat upp all jord på släpkärran. Säkert 20 skottkärror har jag gått fram och tillbaka med. Tur är väl det för denna vecka har jag inte kunnat träna ordentligt pga ont i bihålor och jättesnorig/förkyld. Vi har även städat på altanen för att skura den någon helg framöver. Och flyttat bort alla grenar från äppelträdet som är beskärt. Igår var vi och handlade gräsmattegödsel och gräsmattedress. Även några säckar jord och naturgödsel till pallkragarna/växthuset och lite annat smått och gott till odlingarna. Alltså jag är helt fast i odlingarna. Det är så GALET ROLIGT. Mitt största intresse just nu helt klart. Tobias håller på att bli söndertjatad om alla plantor här hemma haha. Längtar bara tills vi får ställa ut allting nu för alla fönster är helt proppfulla med plantor nu. Igår planterade jag om alla gurkor och tomater för andra gången. Nu har dom nog plats så dom klarar sig tills dom åker ut i växthuset. Det får man åtminstone hoppas för det är ett jäkla jobb att göra det. Men väldigt roligt. 

Idag ska jag ut på vift i några timmar utan barnen. Ska bli så kul och spännande. Imorgon ska mille på kalas och vi ska fortsätta fixa i trädgården. På söndag ska vi till björklinge för första gången på väldigt länge. Mys :) Trevlig helg allihopa! 



RSS 2.0