Myslördag

Idag har vi varit i älvkarleby med farmor Eva och gammelmormor Maggan hela dagen :) Vi fikade, blev bjudna på lunch på campingen och fikade igen - jättemysigt. Gammelfarmors stuga är så himla söt och mysig. Hon ska vara kvar tills efter midsommar nu så jag hoppas att vi hinner träffas igen innan hon åker hem till Norge. Det var ju så tråkigt väder idag så vi åker nog dit nån dag när det är lite finare väder. Mysig dag :) 

När vi kom hem kom Camilla förbi och käkade lite grillat med oss :)

Milian med gammelmormor :)

Milian med farmor :)




Bra dag!

Idag har varit en bra dag. Imorse mötte vi upp två av mammorna och bebbar på Fyrishov för lite bad. Jätteskönt och väldigt mysigt :) Efter badet gick vi ner på stan för att få dom små att sova. Milian somnade när Lucas vaknade, hehe. Vi fortsatte promenaden mot luthagsesplanaden där moster, morfar och mormor var för en lägenhetsvisning. Moster Camilla letar 1,5:a eller 2:a ;) Efter visningen gick vi ner på stan och käkade lunch. Morfar Perra bjöd på KEBAB. Det var nog cirka 5 år sedan jag åt kebab på stan sist. Ungefär lika länge sedan som det var sedan pappa var med oss på stan, haha. Det var iaf väldigt gott med en kebabtallrik :D Vi gick på stan och kikade litegrann efter lunchen och även då var morfar Perra med (vad hände? Haha). Jag tycker att det var väldigt roligt. Vi gick till och med honom att köpa ett par tygskor! Ni som känner honom måste ha skrattat nu :D :D 

Milian har sovit sedan 20. Det börjar bli en rutin nu men han vaknar fortfarande typ 2-3 gånger innan kl 23. Nu ska vi krypa ner bredvid honom och krama om honom <3 

Morfar matar lille Mille 😍 

Kladdmonstret imorse 😜



Avslutning och dopkalas

I fredags var vi med på någonting fantastiskt. Alla barn som har döpts nu i vår blev inbjudna till ett dopkalas i st perskyrkan. Det bjöds på tårta, sjöngs massa fina sånger och alla bebisar fick en cd-skiva med alla underbara sånger som vi har sjungit under våren på öppna förskolan :) Supermysigt var det! 

Inte nog med det så blev vi även inbjudna till Almtunakyrkans och st perskyrkans öppna förskolors avslutning som var igår. Vi har varit med i en grupp för bebisar mellan 0-6 månader och igår var det blandat 0-12 månader. De senaste torsdagarna har vi sjungit många sommarsånger för att träna inför avslutningen. Jag är sååå glad att vi gick dit för det var underbart. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det. Jag bara älskar sångerna, pedagogerna, prästen, mammorna, bebisarna och allt! Det bjöds på fika även igår. Jordgubbar, glass, bullar och kaffe :) Tänk att livet får vara såhär bra? Och tänk att vi har gått i kyrkan 2 gånger inom loppet av en vecka. Det har aldrig hänt förut. Det jag gillar mest med hela grejen är sångerna, dess innehåll och att det inte tjatas om Jesus och Gud. Vi sjunger "vi tackar Gud" i EN ENDA sång :) 

I höst kommer vi att fortsätta gå och sjunga i st perskyrkan. Då blir det 6-12 månader och jag ser redan fram emot det. Och gissa vad det bästa är? Att dom kommer att ha sommarkafé fr.o.m. 16 juni och 4 veckor framåt. Måndag-torsdag, alla åldrar, nybakat bröd varje dag, sångstund och utomhus. Så mysigt!

Igår fick jag även hem morsdagspresenten :) Tyvärr var dom för stora så ska skicka tillbaka dom. Väntar på ett par mindre :)


Godnatt!


Morsdag :)

Igår fick jag fira min första morsdag som mor :) Underbart! Dagen började med att Tobias fixade en jättefin och god frukost till oss med smoothie, frukt, smörgåsar, yoghurt, juice och pålägg. Smarrigt! Milian hade köpt ett par skor till sin mamma, ett par nike air force, som dock inte har kommit än men dom är påväg :) Till lunch hade mamma Mona gjort smörgåstårtor som vi blev bjuda på hemma hos mamma Marianne. Efter att vi hade ätit rabarberpaj som mamma Pia hade bakat åkte vi hem och firade vidare med grillat i Björklinge! Så det blev en lyxdag med bara massa gott!

Lördagen spenderades ute på Nätholmen i Mehedeby. Vi blev bjudna på fika, lunch och middag även där ;) Det blev en dag med sol, bad för småttingarna, lek och bus. Milian är lite smått hårdhänt och lyckades dra Wille i håret 3 gånger (ooooops!!!). 

Det blev en otroligt härlig helg med underbart väder och massa god mat!









Riktig sommardag!

Imorse var vi på almtunaskyrkans öppna förskola för sista gången, så sorgligt. Efter sommaren får vi fortsätta att gå i en större grupp, 6-12 månader, men i st pers kyrkan istället :) Jag har verkligen älskat sångerna på Almtunas och idag fick jag reda på att det finns en skiva att köpa med alla sångerna. Den ska vi köpa nästa vecka på avslutningen :) 

Efter sången åkte vi till Björklinge och var ute heeeela dagen. Milian badade i mormors leksakslåda och lekte på en filt på gräset hela dagen. Så underbart att slippa klä på honom massa tjocka kläder nu! Mormor busade med honom en hel del så mamman fick lite sol på sig. På ca 30 minuter var jag tokröd på axlar och bröst. Verkar som att huden är lika känslig nu som förra sommaren när jag var gravid. Alla dessa hormoner alltså! Vi gick även en promenad och träffade Sandra och Elvira på vägen :) Dom är så supersöta båda två! Sådan mor, sådan dotter. 



Påvägen hem från Björklinge stannade vi och köpte en liten pool med ett skyddstält till - så himla bra grej! Eftersom att det fortfarande var 25 grader ute efter middagen så provbadade vi på altanen! 




Livet är bra underbart

Igår träffade jag en familj på öppna förskolan som hade en son som föddes sjuk. Föräldrarna var så himla starka, så positiva och så glada. Jag blev så imponerad av dom! Mamman berättade öppet om det här för alla som var där. Riktigt starkt gjort tycker jag. Den här pojken var på bättringsvägen just nu men dom visste inte hur framtiden kommer att se ut. Styrkekramar till den familjen!

Jag har varit på ortopedakuten nu och tack och lov så hade jag FEL! Jag träffade samma läkare som sist och denna gång var han helt säker på att det endast var en sena som dragits ut. Han ville inte ens röntga mig. Så nu håller jag tummarna för att han hade rätt och jag slipper ha ont! 

Vi promenerade med grannen och hennes dotter ner på stan innan vi gick till samariterhemmet. Sen påvägen hem "råkade" vi handla upp hela barnbidraget. Denna gång fick även mamman litegrann. 

Bas-bodys :)

Hittade massor med fint på bik bok men fick välja bort några plagg. Detta blev kvar ;)

Nya bebbe-trenden: Dra av strumporna, suga på dom och sätta upp fötterna på bumpern 😃




Vårruset.

Igårkväll sprang jag och två andra mammor vårruset. Jag var så nervös innan för jag trodde inte att jag skulle orka springa hela vägen. Jag har bara hunnit springa en sådär 5-6 gånger utomhus (sedan Milian föddes) och då har det knappt varit 5 km. Men det gick bättre än förväntat! Det tog 28 minuter och det är jag faktiskt nöjd med för att ha tränat så pass lite :) Trodde aldrig att jag skulle klara mig under 30 minuter! När jag var påväg till bilen skrev Tobias att Milian var jätteledsen så då var jag tvungen att springa ytterligare 2 km. Det var så pass tungt att jag inte orkade lyfta fötterna i slutet. Gissa vad som hände? Jo! Jag ramlade och tog emot mig med handen. Nu är jag 50 % säker på att det är nånting med båtbenet. Det känns exakt som det gjorde sist när jag fick en spricka ;( Nu är det vänstra handen men det känns som att det kvittar. Jag måste ju oavsett klara av att bära min son. Hur ska detta gå?!?! 




Förskola

När jag tänker på förskola/dagis/dagmamma får jag ångest REDAN! Hur ska jag klara av att lämna bort Milian?! Nu är ju tanken att vi inom ca 1 år ska flytta till Björklinge och Milian ska gå på dagis där. Eftersom att mamma är dagmamma i Björklinge har hon rätt bra koll på hur det ser ut runtomkring med dagis/dagmammor. Det finns flera som verkar vara bra och jag känner igen ett par stycken av de som jobbar på dagisen. Men det spelar ingen roll. Det gör ändå ont i magen när jag tänker på det. Förhoppningsvis släpper det när Milian har blivit lite större. Vi har tänkt att han ska börja på förskola i augusti nästa år, då han är 1 år och 9 månader :) Jag hoppas verkligen att vi får ihop det! Jag har räknat ut att jag ska kunna vara hemma till mars, kanske april, och Tobias två månader därefter. Resterande tid får Milian vara hos mamma. Det handlar om max 2 månader eftersom det är semester mitt i sommaren också ;) Det här är vad vi har tänkt nu och jag hoppas att jag kan fortsätta ta ut så pass få dagar i månaden som jag gör nu. Tråkigt att ekonomin ska behöva bestämma hur länge man ska kunna vara hemma med sina barn :(

6 månaderskontroll

Idag har vi varit på BVC för 6 månaderskontrollen. Det innebar läkarundersökning, mätning, vägning och sprutor. Vi hade tur som hade med oss morfar denna gång. Morfar fick hålla i lillprutt när han fick sprutorna. Det gick bra, han grät en liten stund men det var inte lika farligt som förra gången ;) Han vägde 7,4 kg och var 69 cm lång så han fortsätter att följa sin kurva! Min lilla plutt. Usch va tiden går fort. Han är så stor nu. Igår tog han tag i mina händer och ställde sig upp i soffan!! Han blev överlycklig när han lyckades och skulle göra det hela tiden sen. Så himla roligt att se :) Det tar nog inte lång tid innan han kryper nu heller. Han har börjar åla sig bakåt och försöker verkligen ta sig framåt men det är svårare. Och Gud så arg han blir! 

Var med pappa ute och grillade för någon dag sedan ;)

I onsdags var vi i Björklinge och käkade lunch med mormor och hennes dagbarn :)

Dagens lilla tuffing :D

Just för tillfället sitter jag ute på altanen I SOLEN och njuter fullkomligt av livet som mammaledig. Milian sover i vagnen här bredvid mig och har sovit i en timme nu. När han vaknar ska vi göra oss redo för att hämta morfar på jobbet och sen åka till Björklinge och grilla. Trevlig helg allesammans :)

Bad

Imorse blev det bad med moster Camilla, Gabriella och Lucas på Svettis :) Efter badet tog vi oss en fika på Årummet innan vi gick hem. Nu ligger vi och slappar i soffan innan vi ska iväg och äta hos farmor/gammelfarmor :) 

Dessa stunder är väldigt få men underbara. Han har sovit i snart 2 timmar ❤️


6 månader igår!

Som småbarnsföräldrar blir man så himla aktiv på helgerna när båda är hemma :) Imorse gick vi båda upp 07 när lillen vaknade och har hunnit med en hel del redan! Vi har tvätta 3 maskiner, ätit frukost, bäddat sängen, sprayat stolen en omgång, gjort fot- och handavtryck, klippt häcken och busat/lekt däremellan :) Nu ska vi hänga sista maskinen sen ska vi ut på en långpromenad medans pappa åker och köper en till sprayburk så stolen blir klar nån gång!!!! 

Igår var vi på Willes dop. Det var ett väldigt fint dop i en söt och mysig liten kyrka :) Annika och Emil hade fixat jättemysigt och framförallt väldigt mycket gott! Det bjöds på en gudomlig kycklingsoppa och en härlig kakbuffe därefter :)


Far och son på dopet ❤️

Milian blev 6 månader igår! Herregud. Detta firade vi med en god middag i Björklinge :) Vi tog även en promenad runt och kikade på tomter/hus...

Milians 6-månaderspresenter :)

Nu ska vi ut och gå! Ha en fin dag :)





Far och son


Kärlek som inte kan beskrivas. Jag älskar dessa två människor. Väldigt mycket. Godnatt <3



Test!

Jag blev tipsad här på bloggen av en annan mamma om en nattningsrutin. Vi testade den idag och hittills fungerar den! Först badade vi i ca 20 minuter. Efter det tog vi på pyjamas och mös lite i soffan till babblarna. Sen provade vi pilatesbollen en stund. Jag märkte redan innan vi satte oss på bollen att Milian började bli trött. Efter några minuter på bollen värmde vi en flaska med 150 ml (!) ersättning. Jag la honom i spjälsängen och gav honom flaskan. Tro det eller ej, han svepte i sig HELA flaskan och somnade. Det har aldrig hänt förut att han druckit 150 ml. Vi brukar göra 120 ml och då lämnar han oftast lite i botten. Han somnade för 30 minuter sen nu. Kul att se hur länge han sover :) Jag sitter fortfarande bredvid sängen. Han vaknar säkert om jag går ut...

Leka

Det här är helt klart favoriten just nu; att få sitta själv och leka! Så himla roligt :D 




Dagssömn

Igår sov Milian förmiddagsluren mellan 09.15-11.50!!!!! Det är himla ovanligt för att vara våran son. Annars vill han ju vara vaken även fast han är trött. Han brukar sova ca 30 minuter om vi inte är ute och går, då kan han sova längre. Imorse var vi på öppis och när vi kom hem kl 12 somnade han. Han vaknade 13.30 och var hungrig men somnade om igen efter amning och sover fortfarande. 

Igårkväll var vi och storhandlade. Det blev första gången, sedan han kom till världen, som han sov igenom hela handlingen. Annars brukar han alltid vakna typ när vi kommer till kassorna eller när vi kommer till frysdiskarna :P

Sömntutan igår på Willys ❤️

Hur vore det om du sov på nätterna ist älskling?




Sena kvällar

Milians kvällar blir längre och längre. Ikväll somnade han 21.20, igår 21. Vart ska detta sluta? Givetvis tycker jag att barn ska få sova när dom är trötta och inte när föräldrarna vill att dom ska sova. Problemet här är ju då att Milian är jättetrött kl 20 men kan inte somna. Så fort jag går ut ur rummet vaknar han. Just nu ligger jag kvar i sängen med honom för att han inte ska vakna. Kan detta vara någon av alla dessa faser som ska gås igenom? 

Idag har vi varit på stan och fixat lite nödvändigheter. På vägen hem stannade vi till på morfars jobb innan vi kom på att vi glömt lite saker så vi fick gå tillbaka ner på stan. Jag glömde köpa det som jag egentligen gick ner på stan för att köpa - nämligen mascaran :)

Kvällen spenderades i Björklinge för att måla klart tripp trapp stolen - återkommer med resultatet senare :)

Nu ska vi smida framtidsplaner :D GODNATT!

Min stora lilla kille som sitter och leker ❤️


Oroliga nätter

De två senaste nätterna har Milian sovit oroligt IGEN. Jag har turen att Milian har världens bästa pappa som går upp med honom på morgonen så jag får sova en extra stund. Tur att det har varit helg!! Inatt sov jag nog max 3 timmar. Jag som trodde att sömnen höll på att bli bättre. Fel av mig :P Jag fortsätter att hålla tummarna för att han någon gång ska börja sova hela nätterna. 

Igår var vi i Söderfors hos Milians farmor och hälsade på. Vi blev bjudna på jättegod mat och jättegott fika :) Milian börjar bli så stor att han tycker det är roligt med andra barn. Han tyckte att Kevin, som är tre år, var jättespännande :) Kul! Milian får många kusiner samtidigt. Kevin, Elvira och i juli en liten till :D :D Mellan Milian och Elvira är det 4 månader och mellan Milian och lillen som kommer i juli blir det 8 månader. Det blir roligt :) 

Just nu ligger Milian och hans pappa och sover. Jag sitter och tittar på gladiatorerna och känner att träningssuget ökar successivt ;) När dom vaknar ska vi göra oss klara för att åka till björklinge. Ha en bra dag :)

Myskorven igårkväll :)

Redo för att hänga tvätt med mamma ;)

Nattning

Idag tog det nästan 2 timmar innan Milian somnade. Han somnade, vaknade, somnade, vaknade osv fyra gånger innan han somnade ordentligt. Mellan gångerna var han jätteledsen och ville inte ha tutten. Han somnar fortfarande endast till tutten så om den inte fungerar så somnar han inte. Oftast tar nattningen 30-60 minuter men inte idag. TIPS?! Alla tips är välkomna! Jag vill inte ta ifrån honom tutten och jag vill inte köra någon typ av skrikperiod.

Till en annan sak. Ikväll testade vi välling första gången. Vi blandade 50/50 med ersättning. Det gick helt okej ändå. Han är fortfarande kinkig med flaskan och drack bara 30 ml. Men han ratade den inte iaf! Med tanke på vad jag har hört av andra så var det nog ganska bra. Imorgon ska jag nog testa 25/75 och se om det blir bättre. Vi får skynda långsamt. Jag vill verkligen att han ska gilla välling och helst innan vi slutar amma. Godnatt!

Lillfjärt ❤️


Sommarkläder

Idag fick vi paket från zara och next med några sommarplagg till Milian. Nästan alla plagg är i storlek 74 och ser väldigt stora ut! Hoppas han kan ha dom i sommar, åtminstone i slutet av sommaren ;)






RSS 2.0