Halloween

Idag är det ju 31/10, trick or treat day. Jag vet aldrig om det är idag man ska gå och knacka dörr eller i helgen. Men det visade sig ikväll att det var idag. För herregud vad med barn som varit här. Säkert 30 stycken i 7-8 omgångar. Jätteroligt tycker jag. Vi här hemma har pratat om detta ett bra tag nu och barnen var så laddade på att få gå "bus eller godis" och klä ut sig. Mille var bestämd på att vilja vara skelett så han fick köpa en dräkt. Junelle velade fram och tillbaks hela tiden så det slutade med att hon blev Spider-Man, haha. Dom fick med sig lite godis hem och var så nöjda. 

Milians vattkoppor fortsätter att blossa upp. Nu borde det vända hoppas jag. Han har överallt nu och dom kliar jättemycket på honom. Dessutom har han haft upp mot 39 graders feber. Han har inte ätit någon mat sedan i söndags, bara mackor, lite frukt och druckit massa mjölk. Jag fokuserar inte så mycket på det, bara han äter nånting. Vi smörjer honom med poxclin och potatismjöl. Har även badat i havssalt ikväll och hoppas att han ska kunna sova utan att klia ihjäl sig. Usch vad jag inte ser fram emot att dom andra ska ha så här mycket klåda. Det måste vara hemskt. Igår var första dagen på år och dar som vi inte gick ut på hela dagen. Det regnade konstans och blåste massor. Milian orkade inte heller gå ut så vi gjorde ingen stor Frej av det utan stannade inne bara. Idag har vi tagit oss ut i någon timme i alla fall. Plus att vi gick "bus eller godis" nu på kvällen. 

Nelion är i jordens "lämna mig inte mamma"-fas just nu. Så fort jag lämnar rummet skriker han "mammamam" och blir sådär överdrivet ledsen som bara han kan. Så det blir inte mycket gjort här hemma om dagarna. De senaste dagarna har vi inte gjort nånting annat än att pyssla. Massor. Imorgon ska vi försöka städa lite. Handla kan vi ju inte göra nu när Mille har kopporna. Så det ekar rätt tomt i kyl och frys just för tillfället också. Och det är ju det värsta som finns, speciellt när man är hemma med sjuklingar. Men det ska vi försöka ordna till imorgon eftermiddag. Nelion sover i spjälsängen för första gången nu ikväll så jag ska upp och titta till honom nu och sen krypa ner bredvid min stora kille som ligger i våran säng. Godnatt 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vattkoppor

Så var det våran tur med vattkoppor! Grannpojkarna har haft det nu i omgångar och när Äldsta pojken först fick så avvaktade vi just för att det var i riskzon till dopet. Sen lekte pojkarna som vanligt och därefter fick deras andra pojke det. Och därmed var Milian smittad. Det känns just nu som att det kvittar. Det som tar emot mest är att Nelion till största sannolikhet kommer att få det. Det kan ju bli tufft. Milian har över hela kroppen och det kliar jättemycket. Han har även feber till och från. Men han är så himla duktig. Han klagar ingenting. Han ber bara att jag ska smörja honom med skummet när det kliar mycket och har vaknat några gånger inatt och velat bli kliad. Men han håller verkligen humöret uppe. Jag hoppas att det fortsätter så. För det lär väl komma ännu flera koppor gissar jag. Förhoppningsvis vänder det mot helgen. Jag hoppas även att Junelle ska få det nu och inte om två veckor. Men hon träffade och lekte inte med grannpojkarna så intensivt som Mille gjorde. Så hon kan nog ha klarat sig ändå. Det återstår att se. 

Min stora materiella glädje ligger fortfarande i att fynda kläder till barnen. Jag har fyndat mycket den senaste tiden då de har behövt mycket nytt till hösten/vintern. Helt plötsligt växte dom ur sina skalkläder och vi plockade fram 104 till Junelle. Mille vägrade ha sina i 110 för dom bara åkte upp (byxorna). Så vi fyndade nya i 116. Jag blev överlycklig när jag fick hem dom för det var verkligen jättebra skick! Fick även hem en ny vindfleece idag som även den var superfin. Såg helt ny ut. Jag älskar verkligen att köpa nytt och sälja gammalt. Så fort jag fyndat nånting så får jag en känsla av att jag måste sälja nånting annat så att jag går plus-minus-noll. Det har blivit lite som en tävling inombords. Sjukt roligt tycker jag. Jag har även upptäckt något nytt - marketplace. Jag glor nästan lika mycket där som på tradera. Gillar ni att köpa/sälja begagnat? 




Nelions dop

Så var Nelion äntligen döpt! Jag har verkligen bävat för detta och haft lite småångest för detta enda sedan han föddes. Jag har mest funderat över hur jag ska få ihop tiden att hinna med förberedelserna. Men det gick så himla bra denna gång. Ingen stress alls. Vi började baka litegrann redan två veckor innan och frös in. Sen har vi ju lärt oss hur mycket som går åt på ett ungefär efter att ha haft två dop innan. Jag bestämde iaf för väldigt länge sedan att hans färg skulle få bli grönt. Så temat gick i mintgrön/ljusgrön. Det var lie pyssligt att få till det då allt jag hittade var så himla olika nyanser av mintgrönt. Jag som älskar matchningar annars var inte helt nöjd med detta. Tobias fick åka dagen innan dopet och köpa en fluga som inte var exakt samma som barnens. Hela världen gick ju under för mig då, typ. Men det syntes inte så jättemycket ändå. 

Dopceremonin var lång och seg. Den inleddes med att min lillasyster sjöng otroligt vackert. Jag tror nästan att det var det bästa jag hört. För min son lixom. Hur bra som helst. Först sjöng hon en överraskningssång som jag inte vet vad den heter. Jättefin. Sen sjöng hon kärleksvisan samtidigt som hon spelade gitarr. Det var underbart. Så himla bra. Sen pratade prästen ett tag. Och sen pratade hon lite till. Och sen lite till. Sen var det några sånger och några psalmer. Barnen tyckte att det var jättetråkigt. Mille satt på golvet mestadels hela tiden. Vi hade planerat att dom skulle hjälpa till att hälla upp vattnet i dopfunten men det ville dom inte när det var dags. Precis som jag misstänkte. Men det gick bra ändå. Nelion bröt ihop när prästen skulle ta honom. Sen fortsatte det så resten av tiden. 

Så varför väljer man att ha dop i kyrkan då? Jo, för att det är en tradition. Alla mina kusiner och kusinbarn är döpta. För mig är traditioner viktiga och kommer alltid vara. Så därför vill jag även visa det för mina barn. Just att jag tycker det är viktigt att föra traditionen vidare i släkten. Dessutom är det väldigt mysigt att vara i kyrkan. Vi är inte troende på det viset och går aldrig i kyrkan förutom på sådana här tillställningar och på öppna förskola. Och på lucia. Men för mig är det fint att vara döpt och därför valde vi att döpa alla våra tre barn. Sen är det ju bara ett plus att kyrkan är den finaste platsen som finns. Så rofyllt och mysigt. Varför har ni döpt era barn? 

Nelion fick otroligt mycket fina presenter. Jag har inte hunnit tacka alla personligen än men för er som läser det här. TACK TACK TACK! Vi är så  tacksamma. Men mest tacksamma är vi för att ca 80 personer valde att komma och fira Nelions dopdag med oss. Kärlek till er alla.  Och tack till ER som hjälpt till att baka smörgåstårtor mm. Så skönt att kunna släppa den biten helt. Jag är så glad att det är över och har precis börjat planera inför nästa tillställning. Milles 5-årskalas som är om mindre än 3 veckor. Han är redan taggad för det vill jag lova. 

Igår var vi på öppna förskolan på babysång. Carola från antagningsenheten var där och informerade om antagning till förskola. Så nu har jag lite mer kött på benen och kanske förstår mig på systemet. Min plan sprack nog litegrann tyvärr. Men allting löser sig så jag ska försöka att inte oroa mig för det. Vi kom precis hem från björklinge och tandläkaren. Värsta lottdragningen. Jag brukar betala 900 kr varje gång jag går dit men idag betalade jag bara 95 kr. Yeah. Ibland ska man ha tur! 

Dopförberedelser

På söndag är det dags för dop. Ni som vet hur jag är vet att jag är laddad för detta. Jag älskar ju sånt här när man får greja och fixa för barnen. Nu är det ju tredje gången och jag har lärt mig att begränsa mig. Efter Milians dop blev det så sjukt mycket fika över så det stora misstaget gör jag aldrig igen. Jag och Jessica bakade i typ en månad innan haha. Sen till Junelles dop blev det mycket mera begränsat då vi valde att ha tårta också. Likaså tänker vi göra nu. Jag har bakat litegrann och ska baka lite till imorgon och på fredag. Men det blir inget överdrivet. Tårtan är också beställd och det ska bli så spännande att se hur den blir. Dom har fått lite friare händer denna gång då det är Tobias som har haft kontakt med dom. Det blir säkert superbra! Brantingstorg har aldrig gjort oss besvikna! Vi kommer att ha ett grönt tema denna gång istället för blått. Det kändes lite roligare. Jag har lagt säkert 100 timmar på att leta matchande kläder till barnen och till mig själv. Det svåraste har absolut varit att hitta en klänning till Junelle. Jag har ännu inte hittat någon fin passande klänning så det blev tillslut en kjol istället. Och vet ni vad? Jag hittade kjolen på köp och sälj på facebook. Det var en tjej som sålde ett klädpaket och kjolen var med där. Jag tog kontakt med henne och just då så visste hol inte exakt vad kjolen var bland alla kläder. Men hon letade och letade och hittade den tillslut. Så himla bra. Sen har jag även köpt matchande flugor till grabbarna och en hårrosett till Junelle. Det ska bli så mysigt. Igårkväll satt jag och räknade och fick ihop det till att vi blir ca 85 personer, varav 16 är barn och 4 är bebisar. Så på lördag kväll har vi att göra med dukning osv. Prästen var här i lördags och vi gick igenom allting. Hon höll i Nelion en liten stund och precis som jag misstänkte så blev han jätteledsen. Han är så himla mammig just för tillfället. Och konstigt vore det ju annars eftersom han är med mig 24/7. Om Tobias håller i honom så sträcker han armarna till mig och ropar "mamamama". Lille plutten då. Så det blir nog en hel del tårar i kyrkan när prästen ska gå runt med honom gissar jag. Men döpt blir han ju ändå. 

Efter dopet ska vi försöka sluta amma dagtid. Vi har kommit en god bit på vägen redan då Nelion blivit så duktig på att äta nu. Han gillar fortfarande inte färdigköpt barnmat men gillar det mesta som jag gjort själv. Favoriten är kyckling och potatis. Jag har börjat toppa allt han får med bröstmjölk bara för att han ska känna igen smaken innan han lär sig ordentligt. Och det fungerar verkligen efter tips från bvc. Han äter cirka en halv barnmatsburk åt gången. Och en hel portion gröt på morgonen. Och till mellis äter han en halv till en hel banan. Eller annan fruktpure. Han har även fått börja smaka bitar som bröd, majs och korv. Så de senaste dagarna har vi mest tröstammat. Jag upplever inte att bröstmjölken mättar honom särskilt mycket nu när han börjat äta ordentliga portioner. Det öst mest törstsläckande. Dessutom är han duktig på att dricka vatten i pipmugg. Nappflaska kämpat vi vidare med. Vi köpte en herobility-flaska igår och den var ju verkligen en helt annan typ av flaska. Det kändes som att den var mycket mer liknande bröstet. Han har druckit litegrann från den. Idag 60 ml vid ett tillfälle. Men det är ingen superhit. Han mest småsnuttar på den. Jag kommer givetvis att fortsätta med det för jag vill verkligen att han ska fatta galoppen innan vi slutar amma. Vore även skönt om han började med välling till kvällen. Men går det inte så funkar gröt lika bra. Sömnen har också blivit lite bättre på nätterna. Han vaknar inte lika mycket på kvällarna mellan 19-23 längre. De senaste dagarna har han inte vaknat någon gång så förrän ca midnatt. Sen efter det är jag lite osäker på hur många gånger det är men absolut inte fler än tre gånger iaf. Och vet ni vad? Han har somnat i vagnen 4 (!!) gånger de senaste dagarna utan att protestera. Och det har tagit mellan 10-30 minuter bara. Så skönt. Jag hoppas att det kan fortsätta gå bättre och bättre. Idag när vi var påväg upp till sjukhuset för att hälsa på en vän så somnade han dessutom i bilen. Men där är det verkligen från gång till gång för påvägen hem gallskrek han istället. Nu ska jag krypa ner bredvid mina två minsta som ligger i vår säng. Godnatt. 




Kanske en lösning

I veckan dök det upp en eventuell lösning på någonting som jag grubblar på dagligen. Nämligen hur det ska bli för Nelion med förskoleplats. Nu har jag nog kanske ett alternativ och jag är så jävla glad för detta! Alternativet som har dykt upp är drömmigt. Det kan inte blir bättre än så. Min ideal-förskola typ. Precis så som jag vill ha det och jag håller alla mina tummar och tår för att detta ska gå vägen. Om 3 veckor får vi veta mera om detta och jag är så förväntansfull! 

Idag har vi varit på öppna förskolan och tagit syskonfoton samt foton bara på Nelion. Vi har inga vidare erfarenheter med oss sedan tidigare fotograferingar just på öppna förskolan men man måste ju prova för att få resultat. Och eftersom detta är gratis så är det lätt värt ett försök oavsett resultat. I alla fall så tror jag att vi lyckades rätt bra. Ingen av barnen grät. På några bilder fick han till och med två av tre barn att skratta. Helt otroligt! Och Nelion var sjukt duktig när vi tog hans bilder. Han bara låg och poserade helt utan protest tills vi var "klara". Tyvärr fick han inte sitta upp då fotografen inte ville ta några risker då golvet var för hårt. Så vi fick bara bilder när han ligger ner på mage. Och vi som hade sitt-tränat stenhårt inför detta, haha. 

Imorgon är det kalas på förskolan mellan 12-14 sen ska bi eventuellt på skridskodisco på kvällen. Om vi hinner slipa skridskorna. På söndag är vi bjudna på brunch av farfar Tommy och Marie för att fira min och Ronjas födelsedag. Därefter ska jag dopfixa lite och planera inför nästa söndag då dopet äger rum. Eftersom Nelion ännu vaknar flera gånger på kvällen så måste jag vara ute i god tid denna gång. Vi har redan börjat baka litegrann. Det är så himla roligt och ännu roligare blir det när barnen är så stora och kan hjälpa till med allting. Junelle tycker ju att det är så roligt också.  

Storhandling

Varje veckas handling är för oss en storhandling. En storhandling innebär för mig att man handlar så att vagnen och kyl/frys är fulla. Detta gör vi alltså i stort sett varje vecka. Jag har fått så många frågor från andra mammor hur jag gör för att klara av att handla med tre barn. Det är enkelt (eller?).

1. Räkna med att det tar hela dagen. Det vill säga, planera inte in någon annan aktivitet den dagen. För det kommer ta tid. För oss tog ca 2,5 timme idag. Då hann vi med 3 toalettbesök under den tiden också. 
2. Skriv en lista med papper och penna. Visa den för barnen och låt dom vara med och få hämta varorna. Kryssa/stryk det som hämtas. Funkar för oss. Ibland. 
3. Mutor. Idag lovade jag att barnen skulle få varsin tidning (som är vid kassorna) om dom följde med och om dom lovade att hjälpa till och även vara snälla mot varandra. Det funkade alldeles utmärkt. 
4. Handla gärna på en butik som bjuder på någonting, tex city gross som bjuder på bullar till barnen precis innanför ingången. Dom flesta affärerna bjuder ju på frukt och det kan ju också locka. Men mina barn har fastnat för bullarna.
5. Var inte rädd för att dina barn ska bli arga/ledsna när du säger nej. Det kommer dom att bli, det blir mina också. Men jag har lärt mig att acceptera läget. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. För vi måste ju ha mat lixom. Och säger jag inte nej så kommer vi hem med hela godishyllan! I våran familj är det jag som ansvarar för matkontot och det överlåter jag ej till Tobias. Jag är lite bättre än honom på att planera och även på att handla ekonomiskt. Så det överlåter jag inte. Sen tycker jag också att det är rätt tråkigt att behöva ta familjetiden på helgen till att handla. Nelion sover fortfarande så dåligt på kvällen så jag kan inte lämna hemmet heller. Därför blir det oftast att jag och barnen handlar tillsammans. Ibland går det bra, ibland inte.  
5. Låt barnen köra "bil" eller sätt dom i sysonvagn (Ica maxi har). Och bebisen i bärsele. Milian är för stor för kundvagnen nu så han går (springer/ligger/kryper runt) mestadels. Nelion kan snart sitta bredvid Junelle men än sålänge går det alldeles utmärkt med sele. 
6. Säg inte nej till hjälp. Jag har handlat med alla tre barnen kanske 10 gånger nu. Nästan varje gång har jag fått hjälp på något vis. Idag fick jag hjälp av farbrorn bakom i kön. Han packade upp varor åt mig på rullbandet. Ibland har jag fått hjälp att packa i varorna i påsarna. 
7. Ha roligt! Skoja med barnen! Ha ett leende på läpparna. Trots att du tycker att det suger. 

Lycka till! 

Det ska inte vara lätt

...men jag tänker inte ge upp! Vi fortsätter att försöka med vagnen dagligen och 1/10 gånger lyckas jag. Igår hände det men inte idag. Samma med flaska. Första gången vi provade flaska var han tre veckor gammal. Sedan dess har jag nog svinnat 2 hela paket med ersättning och säkert 20 färdigblandade tetror. Nästan varje dag har jag försökt med flaska i hopp om att han en dag ska övergå från amning till ersättning. I somras hade han några dagar då han tog flaska flera gånger. Men sen har det varit rätt kört. Men idag tog han flaskan igen och jag hade verkligen på känn att det skulle lyckas. Vi hoppade över mellis (banan osv) så han skulle vara riktigt hungrig. Sen satte jag honom i bärselen framåtvänd och gick ut i skogen. Efter bara några minuter var flaskan tom (120 ml). Helt otroligt! Jag blev så lycklig! Det låter nu kanske som att jag inte alls trivs med att amma men så är inte fallet. Det är bara det att jag inte vill känna mig helt mållös. Jag vill veta att det fungerar och att jag kan sluta när som helst. Och att Nelion kan klara sig utan mig om jag skulle behöva vara borta från honom av någon anledning. Imorgon ska jag iaf testa att göra samma sak. Hoppar mellisen och ger flaska istället. Målet är att han ska ta flaskan så att jag kan vänja honom med den och övergå till välling så småningom. Så att jag sen kan sluta nattamma. För nu behöver jag få sova lite längre mellan varven på natten känner jag. Jag minns inte exakt när jag slutade amma på dagtid med Milian och Junelle men jag tror att det var runt 7-8 månader. Sen nattammade jag och Mille till 9 månader och jag och Junelle till 10 månader. Det kändes alldeles lagom. Ungefär så vill jag göra nu också. Och hoppas att lillherren vill samarbeta. När slutade ni amma? Och varför? 

Känner mig så ”klar”

Nu såhär efter att ha gått igenom "den värsta" bebistiden med 3 bebisar så känner jag mig så färdig med detta. Jag försöker njuta till fullo men kan inte låta bli att längta till att Nelion blir lika självständig som storasyskonen.  Jag tycker att det har varit supermysigt med alla tre men jag känner verkligen nu att det räcker och att jag inte vill göra detta igen. Men känslor kan ju ändras. Detta är alltså min känsla just nu. Jag njuter så mycket av Milian och Junelle och ser så mycket fram emot vintern när dom ska få träna på att åka skridskor, vi ska åka skidor mm.  Både Milian och Junelle är verkligen i så härliga åldrar. Förutom allt syskonbråk så är dom båda två helt underbara. Junelle har verkligen kommit ur sin jobbiga fas nu och är helt som vanligt om inte ännu goare. Hon har dessutom blivit hjälpsam på köpet. Nelion har också de senaste dagarna varit lättsam. Han är lite mera nöjd och äter bra igen. Idag har vi nog bara ammat två gånger plus vid nattningen. Så det går absolut framåt. 

Idag har vi varit på öppna förskolan på förmiddagen sen gick vi hem och lagade lunch innan mamma kom och hjälpte oss att göra ny äppelmos. Det finns ju inget enklare att göra men mamma har en vagga och det har inte jag så därför underlättade det ganska mycket. Så nu har vi äppelmos så det räcker någon månad till. Sen har vi hunnit höststäda litegrann ute. Plocka upp 1000 äpplen, rensa växthusen, plocka ner växthuset, plocka in utemöblerna osv. Sen har vi haft det obligatoriska fredagsmyset och även hunnit kvällsbaka inför morgondagens städdag på förskolan. Vi har väl egentligen inga planer mer än att Mille vill gå till Mulle-skogen imorgon så det gör vi nog medan Tobias är och städar på städdagen. På söndag ska vi först på barnloppis och sen på innebandy-derby. Det ska bli roligt, jag älskar att få gå och kolla på uppsala-sporterna (helst hockey såklart men innebandy är också roligt). Men med tre små barn så blir det väl säkert inte så mycket kolla på matchen. Vi får se. Det är oavsett vad roligt med derby. Och jag skulle ju älska om någon av barnen blev intresserad så vi kunde åka upp oftare och kolla. Det vore så roligt. 

Vad gör ni i helgen? 
Jag har inte så mycket vettigt att skriva om känner jag. Har ni några förslag? 

Blöjfri

Sedan en vecka tillbaka har Junelle varit blöjfri 24/7. Ingen nattblöja och heller ingen olycka. Innan vi tog av den så var det typ varannan dag med kiss och varannan dag utan. Jag hade förberett mig på att göra som vi gjorde med Mille men hittills har vi inte behövt. Mille drack välling så länge men sista halvåret tog vi upp honom och kissade på pottan innan vi själva gick och la oss. Och då klarade han sig rätt bra trots en hel flaska välling på kvällen. Igårkväll drack Junelle ett stort glas vatten precis innan hon somnade och vaknade även av att hon var törstig. Men hon klarade ändå att hålla sig. Jag är så imponerad. Men det kommer ju säkerligen bakslag. Mille hade bakslag stax innan sommaren så det kommer ju garanterat. Men hittills är jag så himla stolt. 

Gymnastiken var ingenting för Junelle. Vi gick dom två första gångerna och hon var det enda barnet av typ 20 som vägrade vara med. Sen försökte vi två torsdagar till men hon ville inte. Som tur var får vi pengarna tillbaka. Man måste ju testa för att veta. Till våren får vi testa nånting annat. Idag är det avslutning på fotbollen och förhoppningsvis är båda taggade på att fortsätta till våren. Vi är precis hemkomna från ett extra-besök på bvc pga dålig sömn och klen viktuppgång. Det gick bra och eftersom att sömnen har varit bättre de senaste två nätterna så pratade vi mest om mat. Så nu har jag fått lite tips. På 1,5 vecka hade han iaf gått upp 200 gram så nu väger han nädtak 7 pannor. 6985 gram. Lilla killen. 

Fynd

I helgen har vi fyndat det som behövdes i barnens höst och vintergarderober. I lördagsmorse köade jag i en timme utanför st perkyrkans barnloppis. Tyvärr så hittade jag inte så mycket mer än ett par skalbyxor till Nelion, en regnjacka till Nelion, ett par skor till Junelle och en höstjacka till Mille. Sen köpte jag lite bebisleksaker som annars är svindyrt. Jag hade väl förväntat mig mer fynd på loppisen men jag hade Nelion med mig och han var inte nöjd över att vara där. Folk visade ingen hänsyn till honom heller utan var lika ivriga och knuffade undan oss iaf. Haha. Skrattretande ju. I helgen som kommer är det en större barnloppis som enligt vana loppisfyndare ska vara bäst. Så jag funderar väl på att ta mig dit och kika efter åtminstone en höst/vinterjacka till Nelion och fodrade regnkläder till Mille. I söndags var vi på polarn o pyret och handlade nödvändigheter då dom hade 20% på ett helt köp om man handlade minst tre varor. Vi visste att vi behövde en del så vi passade på. Milian fick vinterbyxor, ullfrottetröja och fodrad mössa. Nelion fick ullfrotteoverall och skalvantar och Junelle fick fodrad mössa. Sen fick alla tre varsina ullstrumpor. Och vi fick ca 600 kr rabatt, så värt!  Junelle kan ha nästan allting som Mille hade förra året och skalvantarna passar båda fortfarande. Vi började använda fingervantar förra veckan och redan ikväll kände vi att det var dags för skalvantarna också. Mille saknar bara  fodrade regnkläder nu så det hoppas jag kunna fynda i helgen på barnloppisen.

All denna shopping tack vare bidrag från världens bästa farmor och Håkan. Så himla uppskattat och lägligt då höst och vintersäsongen alltid är dyrast. Tack tack tack för det! I lördags var farmor/svärmor här hela dagen och vi hade en lugn och härlig dag. Ronja, Tomas och barnen var också här och Ronja lagade god mat till oss alla. Frågar ni mig så är hon grym på mat, älskar hennes mat och goda recept! Vill ni ta del av några av hennes goda recept kan ni kolla hennes blogg; roonjas.blogg.se. 

Igår var vi på Leos några timmar på förmiddagen. Sjukt vad dyrt det är att vara på lekland. 159 kr per barn för inträde, är det rimligt? Det tycker jag fasen inte. Sjukt dyrt ju. Barnen älskar det verkligen just nu och tjatar om att åka dit varje dag. På tisdagar kostar det bara 99 kr så det känns som att man får passa på att åka då isf. Snart öppnar ju även ett nytt lekland i uppsala. Frågan är bara hur alla ska gå runt nu när det finns 4-5 stycken. Kanske är det därför dom tvingas höja priserna. Imorgon ska vi till bvc på förmiddagen och på kvällen ska vi på avslutning på fotbollen. Godnatt och sov gott allesammans :)



RSS 2.0