Halloween

Halloween för mig betyder egentligen ingenting. Vi har inte gjort nånting speciellt alls, vi hade tom glömt att handla hem godis till "bus-eller-godis". Typiskt nog så knackade det på dörren 3 gånger igår (!) redan. Jag trodde ju att det var idag man knackade dörr. Då fick vi sota för det och fick en toarulle kastad på tomten haha. Nu har vi iaf köpt godis så nu får det knackas hur mycket det vill :) 

Milian har haft sin kompis Lucas och hans fina föräldrar här idag på förmiddagen. Vi käkade taco-gratäng och hade väldigt mysigt. Det är sååå himla uppskattat att ha våran fina föräldragrupp. Nu är vi så mycket mer än en föräldragrupp! Vissa av barnen kommer troligtvis bli kompisar för livet. Jag är så glad för det! När dom var pluttisar var det extremt skönt att ha alla mammor så nära (som vi faktiskt blev) och idag är det underbart att se hur barnen uppskattar varandra. Så kul! Tänk att vi har känt varandra i över 2 år nu. Fantastiskt läskigt hur fort det går. Om 1,5 vecka blir Milian 2 år. OMG. 

Igår hade vi storfrämmande här hemma. Först kom preggo-Sanna och hennes mamma förbi med fika. Sjukt spännande att följa en av mina bästa vänner i hennes graviditet! Hon är redan i vecka 26, sjukt snabbt det har gått! Ska bli så kul i februari när lilla Max anländer :) När Sanna och Nettan skulle gå kom nästa utflugna på besök. Ingen annan än CARIN! Det var så roligt att hon kom förbi och framförallt att hon stannade kvar ett bra tag. Hon hade inte träffat Milian sedan förra sommaren när han var 8-9 månader!!!! 

Camilla, Ida, mamma och pappa kom också förbi under tiden dom var här så ett tag var vi nog 10 pers här hemma helt oplanerat. Jag hade ingenting att bjuda på och gick runt i mjukiskläder omsminkad (inte så ovanligt iofs). Klockan blev så mycket och vi glömde helt bort middagen då kvällen avslutades på Java. Jag hade en riktigt dålig amningsdag redan från morgonen igår. Varför?!?! Blir tokig ibland. Visserligen så tror jag att den inre stressen kan påverka en del för Milian har blivit extremt svartsjuk de senaste dagarna. Han är väldigt elak mot Junelle och även mot mig. Jag har fått en känsla av att hon blir orolig när hon ligger vid bröstet för det är ofta då som Milian är elak. Han passar på när han vet att jag är låst. Hur ska man bete sig? Det räcker inte med att jag förklarar hur han ska göra ist.. Jag erbjuder honom att vara med, att hjälpa till osv. Men det fungerar inte. HJÄLP?!


Vi halloween pysslade lite iaf :)

Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag igen. Igår kom Tobias hem efter halva dagen. När Milian sov middag så passade jag på att ta en löprunda i röbospåret. Så himla bra att bo så nära ett så bra ställe att springa på! Deras utegym är ju också helt okej. Vi bor nära 2 utegym nu så jag kommer nog inte lägga pengar på något gymkort på bra länge. Känns ju ganska meningslöst eftersom jag kanske kommer hinna gymma 1 gång i veckan? Löpningen var iaf mycket jobbigare denna gång än i måndags. Men någon kilometer längre blev det nog! Mitt mål just nu är 3 pass i veckan. Får se om jag kan uppfylla det. 

I onsdags sov Junelle ovanligt mycket. Igår sov hon ovanligt lite och hade en väldigt kinkig eftermiddag. Milian har varit hemma resten av veckan så jag känner mig väldigt trött nu. Skulle vara sååå skönt med en sovmorgon snart... 

Underbara höst! 

Igår när vi var ute och krattade upp dom sista äpplena från tomten! Herregud vad med äpplen vi har haft!


När jag tittar på den här sista bilden så längtar jag ännu mera tills huset är klart. Kommer bli sååå bra med ny panel och nya fönster! Och framförallt med en övervåning :D Men vi väntar fortfarande på bygglov, ca 5 veckor kvar?!


Lugn stund

Äntligen kan jag sätta mig ner i soffan några minuter och vila lite. Det har varit en väldigt gnällig förmiddag från Milians sida. Jag är helt slut! Vi hade beställt en matkasse som skulle ha levererats igår men det kom ingen (?!?!) så vi var tvugna att gå och handla imorse. Vi vaknade 8 idag och därför blev allting lite stressigt. Junelle brukar vilja somna om efter ca 1,5 timme så jag försökte hinna ut till strax efter 9 innan hon skulle börja gnälla men det blev snarare 10... Trodde aldrig att jag skulle komma iväg men nu har vi både handlat, ätit och båda barnen sover. När Milian vaknar ska vi baka chokladbollar :) Ha en fin dag! 





Hängig kille

Imorse åkte vi iväg till dagis som vanligt vid 9-tiden. Vi lämnade Milian sen tog vi en promenad ner mot stan. Junelle somnade i vagnen så jag passade på att ta en sväng i Stadsparken innan mamma-träningen skulle börja. Jag hann aldrig så långt innan dom ringde från dagis och berättade att Milian var hängig och väldigt gnällig/ledsen. Så jag vände på en gång och hämtade hem honom. Jag tyckte iofs att han var "som vanligt", trotsig och allmänt bestämd. Ingen feber men lite snorig. Och snorig har han varit enda sedan han började på dagis nästan... Han blir hemma imorgon också så får vi se på torsdag. Vi har iaf haft en väldigt bra dag här hemma. Junelle har sovit ovanligt mycket så jag och Milian har fått lite mer tid tillsammans :) 

Ikväll var jag, Junelle och Camilla förbi och träffade lille Ivar. Så liten och söt minikille! Det var så mysigt och så härligt att se Jenny och Filip så lyckliga. 

Fina lilla familjen 💕


Bättre sent än aldrig

Nu har jag klarat av mitt första träningspass efter graviditeten. Junelle blir ju 11 veckor imorgon! Efter förra graviditeten småstartade jag redan efter 6 veckor. Men det var då. Nu har vi dubbelt så många barn och hälften så mycket tid. Det är faktiskt stor skillnad. Egentiden efter Milian har somnat blir nu "Junelle-tid". Men eftersom att hon redan från start har haft hyfsat samma dygnsrytm som övriga familjen så får vi ändå någon timme egentid på kvällen. Den/de timmarna ägnas oftast åt att städa och plocka undan leksaker mm. 

Idag tog jag min egentid direkt efter att Milian somnat. Jag var bara borta drygt en halvtimme men det kändes som en evighet. Jag har bara varit borta från Junelle småstunder, max 45 min tror jag. Idag blev det knappt 30 minuter och jag hade inte klarat en minut längre! Det var riktigt tunga steg. Men det känns otroligt bra att ha gjort första passet. Imorgon blir det mapa-styrka på Svettis. Sjuuuukt nervös. Kommer jag någonsin att bli stark igen? 

Såhär hittade jag dom sovandes när jag kom hem. Då passade jag på att åka en sväng till affären också :) 



Snuttig bebis

Alltså herregud vad snuttig min lilla bebis är. Hon vill ligga och snutta hellre än att äta! Hur borde jag göra? Låta henne snutta eller försöka vänja av? Hon snuttar sig till sömns och kan sen ligga och snutta hur länge som helst. Om jag tar bort henne vaknar hon direkt och blir som tokig efter bröstet! 

Helgen

Så var det söndagkväll igen och ångesten inför ny dagisvecka är här. Jag har en känsla av att det kommer vända den här veckan. Måndagarna brukar oftast vara lite jobbigare efter helgen. Den här veckan har vi ingenting inplanerat på schemat eftersom öppna förskolorna är stängda. På tisdag funderar jag på att prova på mapa-styrka på Svettis. Det tror jag kan passa mig/oss bra! Imorgon ska jag nämligen påbörja min träning igen. Första passet blir en löprunda till röbo. Det återstår att se hur långt jag orkar?!

Idag har vi återigen haft mysigt med ännu en solig och vacker höstdag. Farmor Eva kom in på besök och vi träffades hos Ronja och Tomas. Medans papporna var iväg på tennis tog vi en liten promenad i Stadsparken så barnen fick sova en stund. Sen fortsatte vi mot creperi lemoni. Det var ett mycket bra val och vilka flashbacks det gav mig. När Milian var nyfödd satt vi med hela mamma-gänget där och käkade vid ett par tillfällen. Nu satt vi där med två barn. Varav båda två var på väldigt dåligt humör. Junelle fick sitt livs första total-black-out. Hon bara skrek helt utan att jag visste varför. Ungefär som i bilen fast ändå inte. För i bilen vet jag ju att det är för att hon sitter i bilen. Och sitter fast. Och inte får närhet. Nu bara skrek hon och ingenting tröstade henne. Inte ens bröstet. Hon blev ännu argare när jag försökte. Herregud vilket stresspåslag det gav mig. Jag kunde lixom inte hålla tillbaka tårarna. Det var nog mest trötthet när jag tänker tillbaka för Gud så lite hon sover nu... Idag har hon sovit ca 2 timmar sammanlagt. Sjukt lite för en 2 månaders bebis? Amningen har fungerat sämre igen, varför? Så konstigt. Idag provade vi faktiskt att ge flaskan igen och det fungerade (kanske för bra?) efter andra försöket. Då åt hon upp 120 ml efter amningen från båda brösten. Det är väl ett tecken på att hon behöver mer än vad hon får av mig? Vad vet jag. Men det känns ju så. Om jag sammanfattar det hela så är det nog inte konstigt att hon sover så pass lite om hon aldrig blir riktigt mätt. Samtidigt så är hon väldigt ofta glad och verkar nöjd. Har hon isf vant sig med att ständigt vara hungrig? Amningen verkar vara svängande iaf. Nya tag imorgon igen så får vi se hur detta slutar :) Har jag en missnöjd tjej imorgon igen så kommer jag definitivt ge henne tillägg. Det är inte värt att helamma då. 

De sista timmarna av kvällen verkade hon åtminstone vara mätt och belåten. Hon somnade tom på min axel. Det var ju några veckor sedan det hände sist. Lilla pussgurkan min. Så mysigt.

Vi är nyss hemkomna från Björklinge efter att mamma grillat hamburgare. Smarrigt! Nu ligger vi i soffan och jag ska nog gå och lägga mig i sängen väldigt snart för gud så trött jag har varit/är den här helgen. Godnatt! 

Mormor Mona står och grillar :) 


Moster Ida och Junelle myser ❤️


"När jag var liten"

Junelle har varit extremt snuttig ikväll. Så fort jag har tagit henne från bröstet har hon letat hysteriskt efter den igen. Jag har lagt henne i vaggan ca 10 gånger och hon har vaknat. Jag insåg att det var lika bra att ge upp så jag satte henne i babysittern och började pyssla lite istället. Konstigt nog så somnade hon i den (utan tutten?). Jag hann samtidigt klistra in alla bilder i hennes underbara bok som jag haft lite dåligt samvete över. Jag är så nöjd! 

Här kommer en tjuvtitt från några av sidorna/bilderna :)











Frustration

Åh vad jag blir arg! Hade precis skrivit ett långt inlägg om hur frustrerande det är med en bebis som skriker i bilen. Det raderades så nu har jag skrivit ett nytt.Vad gör man i det läget? Stannar, tar upp bebisen och tröstar. Om det inte fungerar. Ammar. Och det är sjukt trångt i bilen. Hoppar ut och ammar? Bebisen har blivit för lång för att få plats mellan båda bilstolarna i baksätet. Sätter sig i framsätet och ammar? Ikväll var våran älskade lilla bebis jätteledsen i bilen. Vi stannade, jag försökte trösta men det gick inte. Hon ville ha bröstet så det fick hon. Efteråt satte jag henne i stolen och hon började skrika igen. Och detta upprepades 3 gånger. Tillslut vaggade jag henne till sömns. Hade det inte varit för att hon annars är världens goaste underbaraste lilla unge så skulle jag bli gråhårig. Samma med vagnen. Hon skriker i vagnen också. Om hon inte är riktigt trött och somnar eller att hon är mätt och belåten. Hon är så oerhört nyfiken så så fort hon kan sitta själv kommer vi nog byta till sittdelen. Och hoppas att det blir bättre :) Tänk att jag har fått två bebisar som vägrar ta napp, skriker i vagnen och hatar att åka bil. Jag trodde att det var omöjligt haha. Men tänk, det spelar absolut ingen roll hur dom är för gud vad jag älskar dom. Världens finaste och underbaraste ungar. Jag är så stolt och lycklig. Jag tror att jag pussar på dom 1000 ggr varje dag. Det bästa som finns. 

Idag har vi varit på brunch på Radisson. Jag och Ronja fick det i present av Tommy och Marie. Supertrevligt! Vi tog en promenad fram och tillbaka och stannade och matade fåglarna påvägen hem. Så mysig dag :) Junelle har dock haft en väldigt pipig dag och sååå snuttig. Magen? Hungrig? Sen har hon även haft en väldigt märklig sak för sig i två dagar nu. Vid 4 tillfällen har hon från ingenstans börjat gallskrika. När hon är vaken. Vad kan detta bero på? Någon typ av utveckling i hjärnan? Det är läskigt iaf. Jag börjar nästan gråta själv för jag tycker så synd om henne. 

Nu har vi precis kommit hem efter att ha ätit middag i Björklinge. Båda barnen sover och jag är helt slut. Tur att vi får sova en timme längre inatt!? Godnatt!





Bärsele

När ungen bara sover en kvart hit och en kvart dit så är bärselen räddaren. Ibland är den nog för bra. Hon somnade i den kl 17 ikväll och vaknade nyss! Nu har hon ätit och somnat igen. Får hoppas att hon sover för natten nu och inte att hon vaknar snart och ska ha några vakna timmar. Det visar sig. Nu ska jag för ovanlighetens skull titta på idol. Det händer mycket ovanligt idag :) 





Nakenfisar




Fredagen i bilder

Idag har varit en bra dag.

Barnen somnade på några sekunder (ovanligt) efter öppna förskolan och sångstunden ❤️

Jag fick även lillan att somna med napp 👍

Milian var överlycklig när grannen klippte häcken med en "motorsågsgräsklippare" hahaha

Milian var sååå duktig idag på pizzerian. Han satt stilla i ca 30 minuter! Väldigt ovanligt...

Dom här stunderna är så värdefulla och mysiga. Det blir dock inte så många lugna amningstillfällen nu för tiden. Milian vill helst sitta på mitt huvud och hoppa över oss 100 gånger medans vi ammar. Det är bara att gilla läget ;)


Korvkalas

Idag har vi varit hos gulliga Hanna och hennes fina barn på korvkalas. Hon hade bjudit hem alla sina vänner med barn eftersom hon har svårt att hinna med att träffa alla. Så roligt! Jag har bara känt Hanna i några månader så det var jättekul att vi också blev bjudna :) Milian tvärslocknade i bilen när vi åkte hem. Jag hann inte ens starta bilen. Sen vaknade han på världens sämsta humör så vi hade en sämre eftermiddag. 

Tack för en mysig dag ❤️ 






Bilder

För ett tag sedan fick jag en "kupong" av pappa med 50 gratis bilder från Uppsala fotokompani. Jag var in där idag för att utnyttja denna men typiskt nog så började Junelle gnälla direkt när jag satte foten innanför dörren. Då tipsade killen i butiken mig om deras app där man själv kan sitta hemma i soffan och framkalla! Det passade helt perfekt för mig eftersom det krävdes lite tid :) Så nu har jag precis skickat in 50 bilder som jag ska hämta ut tidigast imorgon. En del av bilderna ska vara till Milians trygghetstavla på dagis och resten till barnens "när jag var liten"-böcker. 

Helt otroligt att Milian har varit sådär liten. På bilden till vänster vägde han 2,8 kg och nu väger han 12,8 kg. 100 veckor senare. Snart blir han 2 år, min lilla envisa, trotsiga prins 💙

Pappan och Junelle glor på fotboll. Det absolut tråkigaste mamman vet....



MVC och BVC

Idag har vi hunnit med efterkontrollen på MVC och vägning/mätning på BVC. Och    däremellan varit hos Ronja och Leonell :) 

Efterkontrollen gick väldigt bra. Inga konstigheter. Jag var nervös innan och hade inte riktigt bestämt om jag ville göra gynundersökningen eller inte men beslutade mig för att göra det. Med Milian gjorde jag inte det och det ångrade jag efteråt. Så nu är det gjort och det känns bra! 

BVC gick bra men hennes viktkurva dippade litegrann. Hon väger nu 5260 gram och är 60 cm. Jag hade gissat på iaf 5400 eftersom hon snittat runt 200-250 gram i veckan. Nu 260 på lite mer än 2 veckor. Jag har ju slutat ge henne ersättning. Kan det bero på det? Jag ska försöka klara av att helamma till nästa besök som är om en månad, så får vi se då om hon klarar sig på bara bröstmjölk eller om hon behöver ha ersättning också. 

Idag var det framsteg på dagis! Milian sa för första gången att han inte ville åka hem :) Han stod kvar vid grinden och sa "vara på dagis mamma". Sen i bilen ville han "åka till dagis igen". Så lite framsteg :) Lämningen gick också lite bättre. Han var ledsen men inte riktigt lika ledsen som han brukar. Synd att han ska vara ledig torsdag och fredag nu för det blir ju långt till måndag och måndagarna är ju alltid jobbigast. 



Milian har börjat leka mycket med grannpojken Elvin. Så himla roligt :) Idag vågade Milian tom vara inne själv hos Elvin och äta pannkakor :) Mammas stora pojke! 

Gör jag rätt?

Det här med att lämna ett ledset barn på dagis varje morgon får mig verkligen att tveka. Idag bestämde jag mig för att låta Milian vara hemma med oss istället men Tobias övertalade mig och vi kom överens om att Tobias ska prova lämna honom nästa vecka. Han har det bra på dagis och är ledsen max 1 minut efter att jag har gått. Men det handlar inte om det. Det handlar om att jag lämnar honom även fast han är förtvivlad och säger att han inte vill. Och att jag kan låta honom följa med hem... 

Han pratar om dagis och berättar saker som han har gjort och ser alltid väldigt glad ut. Idag ville han tom åka tillbaka till dagis när vi hade kommit hem. 

Jag lämnar honom för hans egen skull. Men som jag har tänkt enda sedan han föddes: "Gör jag rätt?" 

Mysunge 💙 

Kvällsmys 💜



Helgen

Helgerna är värda så himla mycket! Tredje helgen i rad har varit SÅ bra. Jag tror att det beror på att vi börjar vänja oss med att vara 4 i familjen. Och givetvis att amningen fungerar bättre och Junelle är nöjdare. Milian är ockdå nöjdare när pappa är hemma :) 

I lördags hade vi födelsedagsmiddag på Reagatan för mig och mamma. Vi åt trerätters som blev väldigt lyckat :) Jag fick massa fina presenter, bla presentkort och pengar så nu ska jag unna mig själv lite kläder. Det behövs verkligen! 

Jag och Junelle stod för städningen och resten av familjen för matlagningen :)

Milian ville ha lika som syrran ❤️ 






Dom här fina smyckena fick jag tidigare. Halsbandet av familjen och armbandet av Ronja och Tomas. Så fina!

Igår var vi hemma på förmiddagen och på hockey på eftermiddagen. Milian var mest intresserad av ismaskinen och sekretariatet. Snart är det dags för Milian att börja åka skridskor. Lääääängtar! 

Imorse var vi på sångstund vid Almtunakyrkan. Vi träffade på både Sanna och Sandra som jag jobbar med och Nathalie. Det är så mycket trevligt folk som man lär känna när man har så mycket gemensamt att prata om :) Jag älskar sångerna men idag var det en präst med som tog ut svängarna FÖR MYCKET. Det blev en hel del prat och Gud och det är inte min grej. Det var första gången som det hände och jag hoppas inte att dom tänker fortsätta så. Nu är vi påväg och ska hämta Milian på dagis :) 

Hon är så himla nyfiken och vill se sig omkring så det blir roligare för varje sångstund vi är på. Det verkar som hon lyssnar och tycker att det är mysigt ❤️

Underbara höst!






AJ

Mini har haft muntorsk ett tag. I början var det lindrigt och vi fick ordination om att bara vänta ut. Sen blev det värre och ordinationen blev vichyvatten i några dagar. Det var i tisdags. Idag har torsken smittat av sig till mina bröstvårtor. På den ens har det blivit sår. Så nu blev ordinationen mycostatin till mini och daktacort till mig. Och anningsnapp. Jag som var så glad att det fungerade med amningen. Om det inte blir värre går det att amma. Jag har provat med amningsnappen och det gick bra till en början. Får se om vi lyckas igen. Annars måste jag pumpa och bara amma på en sida. Blääää. 

När vi var på BVC passade vi på att väga lillan också. Eftersom vi inte har givit nån ersättning sedan förra vägningen så ville jag veta viktuppgången. Det var precis lika mycket som tidigare så nu väger hon 5215 gram :) 


I förmiddags var vi på öppna förskolan för fotografering. Jag hade hoppats på ett syskonfoto men Milian ville inte alls det. Han vägrade sätta sig så det slutade med att vi gick därifrån utan ett enda foto. Så trist. Nytt försök nästa gång. 




Kalas

Idag har jag och Junelle strosat runt på stan. Vi köpte present till födelsedagsbarnet, Ronja, som dagen till ära bjöd hem oss på middag ikväll. Hon hade gjort en jättegod fisk- och skaldjurssoppa. Vi blev också bjudna på  jättelyxiga tårtor som var supergoda :)

Nu har jag hittat en olikhet mellan Milian och Junelle, en negativ sådana. När Milian var i Junelles ålder så sov han väldigt bra i vagnen. Det kunde vara lite protest innan han somnade men så länge vagnen rullade så sov han. Det kunde vara upp till tre timmar ibland. Junelle är inte alls så. Om hon somnar i vagnen så kan hon vakna efter 15 minuter och vara jättepigg ibland men oftast grinig för att hon vill sova mera. Även fast vagnen rullar. Någon som kan svara på varför det är så? Hon somnar hur skönt som helst men vaknar väldigt plötsligt. Jag tror att hon har sovit som längst 1,5 timme i vagnen vid något enstaka tillfälle. Oftast runt 30 minuter. Hon verkar vara en powernap'are :) 





Vi köpte mössor till storebror och lillasyster. Jag älskar syskonmatchning!






Hyllor

Sedan Junelle kom så stannade våran renovering/inredning av lite grann. Nu börjar vi få tillbaka intresset igen. De senaste dagarna har Tobias fått upp två hyllor och en ny lampa. 










Vad vore livet utan er?

Vi är precis hemkomna från Tunabergskyrkans öppna förskola. Jag är positivt överraskad! Det var lite som st per kyrkans, lite samma sånger. Junelle kändes lite för liten än då det var 0-12 månader men det blir perfekt framöver :) Det var så mycket trevligt folk där och flera med syskon i Milians ålder som jag kunde ventilera med. Vi kommer helt klart fortsätta gå dit. Och det bästa av allt, dom hade babybjörn babysitters som man kunde låna. Jag kunde därmed fika i lugn och ro! Det brukar ju inte gå annars.

Jag blev förälskad i en sång. Den här "vad vore livet utan.... Junelle" "vad vore livet utan....Milian" ❤️ 

Livet är skört

Igår var vi med om en väldigt otäck upplevelse. Vi var i österbybruk på julmarknad och Junelle sov i ergobabyn. Efter en stund märkte jag att hon hade vridit huvudet inåt mot mitt bröst. Hon hade alltså inte näsan fri! Det första jag tänkte var såklart - Andas hon? Jag fick ingen reaktion och eftersom hon satt i selen var det svårt att se om bröstkorgen rörde sig. Jag började killa henne på kinden och tillslut nästan skaka henne för jag fortfarande inte fick någon reaktion! Jag nästan drog av mig selen för att se om hon andades och när jag tittade noga såg jag att bröstkorgen rörde sig. Fy satan vad läskigt det var! På den korta stunden hann jag tänka så mycket hemska saker. Jag insåg iaf väldigt snabbt hur lätt hänt det skulle kunnat vara att hon slutade andas. Vi stod i kö till att köpa mat när det hände och folk runtom lär ju ha hört hur vi stod och "skrek" - Andas hon? Usch. Känslan sitter kvar i mig än. Jag älskar min familj så himla mycket och är förbannat rädd om den ❤️

Idag har vi varit på öppna förskolan och gjort fotavgjutning på Junelles fot. På eftermiddagen har vi lekt med grannarna medans Tobias var och köpte två nya hyllor. En till köket och en till badrummet. Vi har hunnit få upp den i köket och jag är så nöjd! Älskar labyrinthyllorna! Nu fattas bara lite inredning till hyllan :)


 På sångstunden idag :)


2 månader

Mini har alltså blivit 2 hela månader. Det har hänt så mycket den senaste veckan. Hon är så mycket mera nöjd och glad när hon är vaken och framförallt så har hon börjat prata. Hon är supermysig :) Hon äter och sover på ungefär samma tider om dagarna, konstigt nog. Och dessutom så fortsätter hon att vara snäll på nätterna. Hon sover oftast flera timmar i sträck i vaggan innan hon vill äta första gången. Sen är det lika olika. Ibland äter hon flera gånger till och ibland ingen. Efter att hon provade Leonells babysitter var vi också tvugna att ha en sån. Och vi ångrar definitivt inte det köpet. Hon älskar den!

Det hela kan nog hänga ihop med att amningen går så mycket bättre nu :D



Återigen har vi haft en superbra helg. Igår var vi halva dagen hos familjen Lucas och lekte. Dom bjöd på en jättemysig brunch :) På eftermiddagen kom Camilla förbi. Vi var bara hemma, Tobias lagade jättegod mat och jag och Milian gjorde en äppelkaka av våra trädgårdsäpplen. Idag har vi varit på julmarknad i österbybruk. Det var första gången vi var där och jag gillade den verkligen. Det fanns väldigt mycket fina saker men det kändes för tidigt att handla. Man fick lixom ingen julkänsla. 

Jag hade så gärna velat åka på underbarabarn mässan som har varit i helgen men Tobias var inte alls lika sugen. Så vi får åka nästa år istället!





Egentid och veckan som varit

Sen Milian föddes har egentiden minimaliserats enormt. I början tog amningen all tid. Sen är det annat som tar tiden. Det är så himla svårt att förstå när man inte har barn. Det är också så himla svårt att förstå hur mycket tid och energi det krävs med två barn. Innan man själv är där. Nu tänker jag: 

"Hur kunde jag inte hinna laga mat när vi bara hade Milian?" 

"Hur kunde jag tycka att det var jobbigt med Milian ibland?" 

"Hur kunde jag ta med mig Milian in på toaletten när jag kissade?" 

"Hur kunde jag tycka att 3 timmar egentid på kvällen var lite?"

Amningen den här gången har nog tagit lite mer tid än vad den gjorde med Milian. Givetvis har dom haft samma snuttbehov och närhetsbehov men eftersom Junelle har fått så pass lite mjölk (?) så har hon krävt mera tid, hittills. Det är så frustrerande att sitta och amma i timmar och ändå inte kunna få sin bebis nöjd. Jag önskar så mycket att jag hade litervis med grädde att bjuda henne på! För jag har ammat och ammat och nu har 8 veckor gått. Nu har jag väl insett att jag får leva med att amningen inte blir bättre denna gång. Jag ska fortsätta amma så länge som det fungerar för att jag älskar det (när det fungerar). Men det är verkligen inte lätt denna gång. Visserligen har det fungerat mycket bättre de senaste dagarna. Idag har jag inte ens funderat på ersättning! 

I tisdags hade vi en riktig mysdag, jag och mina barn. Milian var hemma från dagis och vi gick på marknaden på vaksala torg. Jag älskar marknader! När Tobias kom hem sen så åkte vi ner till marknaden igen och käkade langos (som är det godaste som finns?)


I onsdags var Milian tillbaka på dagis igen. Jag och Junelle var och handlade nya skor till mig och sen var det föräldrafika på dagis. Det är så himla mysigt att komma till dagis och se honom leka och komma springandes mot oss när vi kommer. Underbara unge! 

I torsdags var jag och Junelle hos Ronja och Leonell. Ronja hade fixat scones och massa annat gott. Så mysigt! Det är så himla häftigt att se Junelle och Leonell nu för dom är så himla olika. Framförallt till utseendet. Till sättet också men det hinner ju säkert ändra sig 100 gånger innan det visar sig tydligt. Men som det är just nu så är Junelle en hyperbebis och Leonell verkar ganska lugn. 



Idag spenderades förmiddagen i svampskogen med mamma, farmor, Ida och Gustav. Vi hittade en del svamp faktiskt :) Resten av dagen var vi kvar i björklinge och blev serverade LANGOS. Det räckte lixom inte med tisdagens langos. Jag dör vad gott det var! 












BVC

Vi är nyligen hemkomna från BVC med lillan. Jag tänkte skriva igår att jag gissade att hon vägde närmare 5 kg nu men inte riktigt. Jag hade fel. Hon hade gått upp mer än jag trodde och lika mycket som förra gången. Nu vägde hon 5000 gram och var 58 cm :) Inte illa! 

Jag läste gamla blogginlägg igår och när Milian var 2 månader (om en vecka för Junelle) vägde han 4790 gram. Han snittade ca 250 gram i veckan och Junelle är inte långt ifrån. Snart måste väl viktuppgången lugna sig lite? Jag hade ju tänkt att hon skulle kunna ha 62 hela vintern?! Just nu 56 men 62 är inte långt borta. Hennes vinteroverall är 62 så får hoppas att hon kan ha den i nov och dec iaf :) 




Amningen

Imorgon är det dags för vägning och mätning igen. De här 2 veckorna sedan förra vägningen har vi givit mycket mindre ersättning. Varannan dag har det nog blivit. De senaste 3 dagarna har hon bara fått ersättning en gång. Det var precis nyss. Så det känns extra spännande att se imorgon hur mycket hon gått upp i vikt på nästan bara bröstmjölk. Hon har iaf blivit en väldigt mycket nöjdare bebis den senaste tiden. På förmiddagarna är hon nöjd med det mesta, tom bilen fungerar hyfsat bra. När det börjar närma sig eftermiddag/kväll blir det mera gnäll. Troligtvis för att mjölken sinar och blir blaskigare. Men hon vill fortfarande inte ha napp och jag håller på att bli tokig på det. Hon tog den ju i början och efter det har hon gjort det kanske 3 gånger. Så hon kan ju men just nu vägrar hon. Och jag har verkligen testat ALLA sorter nu. 

Hon sover fortfarande bra på nätterna med undantag för natten som var då hon vaknade flera gånger och ville äta/snutta. Hon var så snorig i näsan också så hon kunde inte äta ordentligt :( 
Det var också hennes första natt borta. Vi sov nämligen på länsö. 

Milians förkylning och hosta vill inte ge sig så han blir hemma från dagis imorgon också. Så det blir ju bara att börja om från noll igen när han är frisk! Ångest redan nu...

Vi hade det väldigt mysigt på länsö igår med riktigt härligt höstväder. 









I fredags var farmor, Håkan, Ronja, Tomas och Leonell här. Vi beställde pizza från basilico och hade det mysigt :) Vi var på thuns på förmiddagen med Camilla och när vi kom hem stannade hon och gjorde ordning en jättegod pannacotta till oss. Jag är så sjukt less på all planering som har med mat och bak att göra! Nu i veckan ska vi testa mathem för första gången. Vi ska nog beställa deras matkasse som är för barn så att även Milian kanske äter nånting. Han har ju blivit sjukt dålig på att äta hemma. Kanske för att vi lagar så tråkig mat?







RSS 2.0