Barnloppis

Nu är barnloppishelgen äntligen över! Och jag är verkligen sååå nöjd med resultatet. Både med försäljningen och med inköpen. Imorse var jag framme vid loppisen prick en timme innan öppning så jag kom bland dom första. Jag insåg när jag väl kom in att det inte var värt att köa så länge för dom finaste ytterkläderna måste ha gått till volontärerna även denna gång. Men bland kläderna hittade jag lite smått och gott så jag känner mig nöjd ändå. Jag hade inga som helst förväntningar på försäljningen då det var första gången jag sålde på loppis. Men det gick ju verkligen bra. Igår fixk jag tillbaka ca 1000 kr och idag ca 2000 kr så alltså 3000 kr. Så nöjd! Och då blev inga utav dom dyra sakerna sålda såsom Babynest och gåbil så dom ska jag försöka ytterligare en gång till med på Facebook. 

Idag fick jag gå själv utan barnen och det var så mycket roligare då eftersom jag verkligen hann rota bland alla kläderna och hitta någonting fint. Sist så stressade jag bara igenom och hittade ingenting. Dessutom är det så otroligt trångt så det är inge roligt alls för barnen ändå. 

Jag har fyndas massor i helgen. Inte nog med loppis-fynden så har jag fyndat 5 par träningstights som dom sålde ut på actic för 50 kr styck. Lite udda mönster/färger men ändå sjukt bra modell från icaniwill. Jag som bara har haft svarta och grå innan. Så detta kändes så värt för mig. Älskar verkligen träningskläder och det är typ det enda jag använder i vardagen. Hellre träningstights än mjukisbyxor. Så nu har jag blivit ännu mera peppad på träning! Veckoplaneringen är nyligen skriven, dock har jag ont i halsen och är rinnig i ögon/näsa så jag är rädd att den kommer bli ruckad. Vad har ni för veckoplaner? Vad/hur tränar ni? Med/utan barn? 

1-årskalasdagen

Jag visste redan innan denna dag att den skulle bli hektisk. Jag kände samtidigt att jag vill få kalaset avklarat så vi körde på trots att jag skulle lämna in kläder på loppis. Tobias är inte helt fot for fight för att ha Nelion aka klängapan själv så jag var tvungen att ta med honom dit. Och Junelle ville självklart också följa med och hjälpa till, som alltid. När vi kom till loppisen så var det redan kö ca 20 min innan inlämningen öppnade. Nelion var såklart otålig redan nu och ville springa iväg. Vi tog med bärsele för att lyckas bära alla kassarna. Tur Ronja också var med så vi kunde hjälpas åt. Hon hade inget barn med sig så det var hon som fick hjälpa mig haha. Det gick rättså smidigt att plocka upp alla kläderna och vi var därifrån på kanske 30-40 min. MEN i all dess hets så lyckades jag tappa min telefon och bröts nästan av panik med tanke på att bankkort, leg, osv låg där i. Men som tur var hittade vi den efter ett bra tag. Jag tänkte att "herregud vilken dyr loppis detta blev, jag som skulle tjäna lite pengar på detta". 

Sen när vi kom hem var det dags att byta kläder på barnen och göra iordning för kalaset. Tobias var ju hemma under tiden och hade fixat det mesta. Camilla hade fixat tårta också dessutom. Så allting gick mycket smidigare än jag förväntat mig. Nelion var dock supergrinig efter den tråkiga loppisen och gallskrek i bilen hem. Grinigheten fortsätter sedan i stort sett hela dagen.  Och detta är alltid lika jobbigt med kalas tycker jag. Men det gick ändå ganska bra. Han hängde ju på mig och det var lugnast så. Han fick massa fina presenter och tackar hjärtligast för det. Precis som alltid efter kalas så känner jag "äntligen över" haha. Det är jätteroligt och trevligt men det blir så sjukt hög ljudnivå. Man blir trött. Väldigt trött. Vi ör iaf väldigt nöjda med kalaset och med alla gäster som gjorde att Nelion fick ett mysigt första kalas. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 


Livet med vilda babyn

Alltså fy vad jag är less på matsituationen med Nelion här hemma nu. Han har blivit exakt som Mille var i denna ålder. Hatar att sitta i sin matstol, vill bara sitta i knä på oss. Sitter han i matstolen så måste han ha både tallrik, sked, gaffel och det nyaste; ett glas! Han ska alltså ha allting lika oss. Han har lärt sig att dricka ur glas men är man inte med så kastar han glaset (som oftast är i plast) på golvet när han druckit klart. Precis som allt annat. Han kastar allting. Tallriken lyckas han nästan alltid få loss från bordet så den åker oftast i golvet 2-3 gånger per måltid. Han äter också som en riktig kratta och jag börjar oroa mig för hans vikt nu. Han är verkligen liten och väger ju inte ens 9 kg. Inte ett enda par byxor vi har sitter kvar i midjan. Endast leggings fungerar. Jag har alltid i en stor klick med smör/olja i maten och lagar väldigt ofta mat på grädde. Så det är långt ifrån fettsnål mat. Eftersom han äter dåligt just nu och även varit sjuk så har jag satsat på vällingen för att han ska få i sig näring men framförallt vätska.  Men den senaste veckan tycker jag nästan att han gått ner i vikt. Vi ska iaf på en extrakontroll för vikten om 2 månader. Det känns inge bra även fast det såklart är viktigt. Annars så är han en riktig huligan och kastar allting han ser och får tag på. Denna vecka har han kastat sönder 2 glas, en tallrik och en mugg. Vi har aldrig behövt barnspärra kökslådorna tidigare men det kanske vi behöver göra nu för han öppnar lådorna helt utan problem själv och kastar ut saker. Inte nog med detta så öppnar han kylskåpet själv också och äter på frukt/grönsaker som han tycker ser goda ut. Efter mama-fitnesspassen brukar vi strosa runt litegrann på
Gränby men de senaste gångerna har det inte gått. Han hatar att sitta still så att sitta i vagnen mer än 5 minuter går ju inte. Han blir VANSINNIG inne i klädaffärer om han inte får springa runt och släpper jag ner honom så tar det några sekunder innan han kastat ner kläder på marken. Så nu har jag fått nog av shopping, nätshopping är mycket smidigare. Han är så himla klumpig/hetsig också. Ramlar titt som tätt och slår sig blodig. Inte alls roligt tycker jag som är helt ovan med detta. Mille och Junelle har varit försiktigare (vad jag kan minnas iaf?). Det bästa med honom nu är ändå sömnen. Halleljua. Han sover nu 4-5 timmar i streck och har även sovit längre vid något tillfälle. Det känns underbart att det blir längre mellan uppvaken. Längtar sååå tills han börjar sova hela nätter och vi kan få en hel natts sömn. Mille och Junelle sover i sina sängar nu igen sedan några veckor. Det började i samband med att Nelion fick ny säng och sover i den inne hos oss. Eftersom han alltid somnar först så kan vi inte läsa saga i våran stora säng längre och därför somnar dom i sina egna sängar eller i samma säng. Så äntligen får jag och Tobias dela säng igen haha. Oftast med något barn som traskar över och bättre än så kan det ju inte bli. Han är svullen och röd efter vaccinet och har verkat haft lite ont idag för han har varit sååå gnällig. Men vet ni vad? Idag sov han 50 minuter i vagnen medan jag kunde träna helt ostört. Satan vad trött jag var efter passet. Så sjukt jävla kul. Älskar verkligen att få svettas så mycket och vara helt genomslut efter ett tungt pass. Så himla bra träning, älskar helt plötsligt mama-fitnesspassen. Blir sån stor skillnad när man kam fokusera till 100% på träningen istället för 50%, om ens det. 

Ikväll var jag, barnen och morfar på innebandy men efter 2 perioder ville Junelle hem och sova så det blev inte så mycket till match för min del då jag var och lämnade in kläder inför loppisen innan. Men skönt ändå att få göra nånting med dom stora barnen utan en lillebror som snor mycket av uppmärksamheten annars. Nu måste jag sova, godnatt 


Äntligen motiverad

Jag är så taggad och peppad på träning nu! Mest på grund av att jag i veckan fick förfrågan om att vara med i en damveterancup om en månad. Jag tackad såklart ja och längtar redan ihjäl mig till detta. Alltså fattar ni, jag ska alltså spela flera matcher på samma dag efter 3 år helt utan hockeyn?! För exakt 3 år sedan spelade jag min sista match och därinnan var jag väldigt otränad. Jag minns så väl att jag ångrade att jag inte hade tränat mera inför den matchen för jag orkade inte alls som jag borde ha gjort för att tycka det är sådär roligt som hockey annars är. Så nu har jag bestämt mig för att träna så mycket jag bara kan och hinner för att göra denna dagen till en minnesvärd dag. En annan orsak till detta var att jag beställde hem en bikini som kom hem idag. Helt utan att tänka mig för så klickade jag hem den storleken som "jag brukar ha". A ni förstår kanske att den inte riktigt passade såhär nu efter att ha vidgat bäckenet tre gånger. Trosorna var för små men överdelen var för stor haha. Vilka problem alltså. Antagligen blir det svårt att komma i dom trosorna till sommaren men man kan ju alltid ha ett mål. Bäckenet är ju inget att göra åt men resterande utanpå bäckenet är en annan femma. Så nu har jag lagt upp ett veckoschema som jag ska försöka hålla för att lyckas med detta. Håll era tummar för mig nu, snälla. 

Imorgon är det dags för första inlämningen av loppis-kläder. Så ikväll ska jag märka dom sista plaggen inför den loppisen. Förhoppningvis hinner jag gå på innebandy med pappa efter inlämningen. Spännande match imorgon då den kan vara avgörande. Så imorgon hejar vi helt klart på Sirius så det blir fler derbyn. Heja heja! 

Igår fick Nelion vaccin så idag har varit en riktig gnällig dag. Han har dock hittills klarat sig från febern, peppar peppar. Natten till igår sov han genom hela natten för typ första gången. Det har väl hänt nångång förut också men denna kändes så välbehövlig. Han somnade som vanligt vid 19, vaknade vid 22 och sov sedan enda till 05.20. Dessutom somnade han då om igen till 06.45! Helt amazing! Inatt sov han också bra men vaknade 23.30 och 04.15. Så inte riktigt lila bra men mycket bättre iaf. Låt detta fortsätta nu. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Trist

Dagens kalas blev inställt då Junelle kräktes tidigt på morgonen/natten till igår. Hon har även varit dålig i magen så någon form av magsjuka är det hon har haft. Så vi var tvungna att ställa i kalaset. Nelion är heller inte pigg så det var lika bra för alla skull. Men såklart väldans tråkigt. Vi bjuder in till kalas nästa lördag istället och hoppas att några kan komma då. Inte hela världen eftersom Nelion inte kommer att minnas denna dag ändå. Men självklart ska han få ett kalas. Istället för kalas idag har vi varit ute nästan hela dagen och grejat. Jag har flyttat sandlådan inför växthusbygget och vi har slängt bort presenningen och skruvat isär ramen efter isbanan. Så nu är vi mer än redo för våren! 

Alltså vet ni vad? Nelion har börjat gå upp mellan 05-05.30 på natten och verkar tro att detta är morgon?! Vem har lärt honom detta lixom? Vad jag kan minnas så vaknade aldrig Junelle såhär tidigt någonsin men Mille gjorde det. Dock var vi ju då två stycken att dela på bördan att gå upp tidigt men nu är det jag som måste göra det varje morgon. Jag vänjer mig aldrig! Dessutom fortsätter han vakna var tredje timme natten igenom. Den första timmen innan solen gått upp är jag icke människa. Imorse tog jag en löprunda direkt efter frukosten och detta gjorde verkligen hela dagen. Tänk vad lite träning kan göra mycket. Nästa vecka går jag in i en lite intensivare träningsperiod. Allt för att försöka bli lite piggare och starkare. Förresten så har jag funderat på att byta gym. Är sjukt sugen på crossfit vanheim men det är ju så dyrt. Ska provträna där först och se om det är nånting för mig. Lär ju träna minst 3-4 gånger i veckan för att passen inte ska bli svindyra. Isf är detta en riktig spark i baken. Annars kanske det blir Friskis. Eller så blir jag kvar på actic. Det återstår att se. Lite less är jag ju såklart på att vissa människor stör sig på att barnen är med på gymmet och då det finns gym som tillåter detta så överväger jag att byta även fast jag trivs på actic. Synd men värt. Hoppas bingar en fin helg. Godnatt 


Nelion 1 år

Idag är en extra känslosam dag. Mini fyller 1 år. Livets snabbaste år någonsin. Tro mig. Jag trodde aldrig att ett År kunde springa förbi på detta vis, men jag trodde väl antagligen fel. För det var precis det som precis hände. Nelion fick spendera sin födelsedag tokförkyld men slapp iaf febern. Vi skulle haft lite gäster ikväll men pga sjukstuga blev det bara mormor som kom och grattade Nelion. 

Den senaste tiden har jag verkligen varit känslig. I lördagsmorse brast det för mig när jag och barnen var på gymmet och en man kom fram till mig från ingenstans och sa att jag var respektlöst som hade med mina barn på gymmet. Han sa att dom störde honom och jag bad såklart om utsäkt för det även fast dom inte ens var i närheten av honom. Vi var där 08 på morgonen för att undvika folk i allmänhet. Jag vet att det inte är tillåtet att ha barn springandes runt på ett gym, såklart. Men någon form av medmänsklighet kan man väl ha? Barnen var ju bredvid mig och visst att dom inte är helt tysta men det är ju inte alla andra på gymmet heller. Och blir man så lätt störd så kanske man ska ha lurar på sig för att stänga ute det man inte vill höra. Jag tog förstås väldigt illa upp av detta och blev jätteledsen. Jag tog med mig barnen och åkte hem direkt. En annan tjej som stod bredvid mig när detta hände sprang efter och frågade vad som hände osv. Hon erbjöd sig även att prata med honom. Jättegullig tjej. Men detta har nu gjort att jag helt tappat motivationen igen. Jag vill ju träna men jag vill också vara med barnen. Så det var perfekt att kunna ha med dom ibland. Och Junelle är så duktig med Nelion så det går faktiskt bättre när dom också är med. Resultatet av detta blev ju att ett veckopass föll bort i min planering. Nu finns tiden bara efter 19 efter läggning då det är jag som lägger Nelion. Den senare tiden har jag varit så trött så jag har knappt orkat ta mig iväg den tiden på kvällen. Även fast jag vet att det är det som gör mig piggare. Ond spiral alltså. Efter detta var jag så taggad på tisdagens mama-fitness eftersom det blev så kass träning under helgen. Just precis för att jag var så laddad så gick det sämre än aldrig förr. Nelion tillät inte en enda övning. Och det visade sig klart och tydligt varför när vi kom hem. Han hade feber och blev dålig mot kvällen efter shoppingturen på Gränby. Efter en natt med 39,9 grader vaknade vi upp till magsjuka. Junelle kräktes tre gånger under morgonen så därefter har vi varit isolerade hemma. Och vi som skulle baka! Tur jag hade hunnit baka några dagar innan. Resten får jag baka imorgonkväll. Imorgon har vi 1-årskontroll på bvc men det blir inget vaccin då Nelion är för förkyld. Men läkarbesök blir det iaf.

En annan sak som gjort mig ledsen och känslig den senaste tiden är lämningarna på förskolan. Junelle har varit ledsen de senaste veckorna för att hon inte får gå iväg på utflykt lika ofta som Milian. Varje morgon som vi kommit dit och hon fått veta att hon ska vara kvar på gården blir hon superledsen. En gång förra veckan fick hon följa med den stora gruppen för att hon var så ledsen och det gick ju superbra. Igår fick vi meddelande från förskolan att Junelle from nästa vecka kommer att tillhöra Milians grupp (5-6 åringarna) tills hon slutar i slutet av maj. Hon blev superglad för detta och jag med såklart. Jag hade funderat över att låta henne vara hemma med oss annars men nu löste det ju sig så pass bra och hon vill ju alltid göra det Milian gör så detta blev den absolut bästa lösningen. Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg om Nelions utveckling osv eftersom vi ska till bvc imorgon. Nu ska jag sova. Gonatt på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Helgen

Detta var den längsta helgen på väldigt länge. Kanske för att vi hunnit med så pass mycket men bara varit hemma. Igår hann vi både med att handla och gymma innan klockan var 09. Därefter hann jag plantera om alla chilli, alla gurkor och några tomatplantor.  Sen tog mina "krukor"/mjölkpaket slut. Så nu måste jag spara på mig några fler så jag kam fortsätta. Efter det så bakade vi en havrebollsmet som fick gotta sig i frysen till senare. Vi hann även vara ute i det otroligt tråkiga vädret för att försöka få bort presenningen från "isbanan". Jag har undan för undan varit ute och spettat sönder isen till mindre flak för att få det att gå fortare och för att sprida ut isen över hela gräsmattan. Men vet ni vad? Jag måste ju erkänna att jag varit lite orolig för gräsmattan under presenningen MEN den var grönare där under är resten. Så det ska bli kul att följa nu under våren hur den tar sig.  Jag och Nelion hann ta vår första vår-löprunda i snöovädret haha. Mot kvällningen gjorde vi färdigt havrebollarna och efter detta blev det en tidigt lördagkväll. Så skönt med tanke på att minimalisten i familjen har börjat vakna innan 06 på morgonen och endast jag duger. Han är otroligt mammig. Så det blir aldrig sovmorgon för mig längre.  Idag har vi också bara fixat hemma. Jag fick för mig igårkväll att vi skulle flytta allt pyssel/pärlor osv till köket. Så vi började att rensa allt skit, och ja det var otroligt med skit! Vi rensade säkert 6 kassar med grejer varav en stor säck. Så nu efter några timmars arbete är allt på plats. Nu försöker vi organisera inne i "skräprummet" som farmor alltid sa. Tanken är att det endast ska vara kläder (och spel) där inne så idag flyttade vi ner alla Milles kläder. Under veckan blir det Junelles. Sen efter kalashelgen ska jag ta tag i min egen garderob också. Vi ska även försöka organisera bland alla spel och pussel. Jag har fått många tips på bra lösningar så vi får se hur vi gör det på enklaste och billigaste sätt.

Så glad man blev när solen lyste in genom fönstrena på eftermiddagen idag. Det har ju regnat/snöat hela helgen. Jag la undan vinterkläderna idag så nu hoppas vi att vi slipper ta fram dom igen.  

Idag skulle farmor ha blivit 80 år. Saknar henne så mycket. Älskade lilla farmor och gammelfarmor. 

Sov gott alla! 

Oplanerad helg

Godkväll! Idag har vi haft en jätteskön och härlig fredag. Vi har bara varit på hemmaplan och knappt tagit oss ut faktiskt mer än dom två gångerna när Nelion ska sova. Imorse strax innan 09 fick vi besök av Junelles kompis Hedvig, hennes mamma och lillebror. Alltså, denna kvinna! Hon är fasen en av de roligaste jag känner och såååå lik mig i tänket. Vi har inte känt varandra så länge men jag diggar henne till 100%. Hon precis som jag har tre barn i ungefär samma åldrar som vi förutom att hennes äldsta är ett helt år äldre en Mille. Mellan Junelle och Hedvig är det bara en månad och till sättet är dom väldigt lika. Hedvig är hemma på heltid med lillebror och mamma Johanna men ska troligtvis börja på Junelle och Milles förskola till hösten. Så lite tråkigt att Junelle ska sluta men vi kommer att fortsätta träffas så tjejerna får leka och förhoppningsvis gå tillsammans i skolan sen. Så avis på dom. Dom har lyckats vara hemma med deras barn tills dom varit minst 4 år och kommer att vara det med minstingen till han är 3 iaf. Och vet ni vad? Båda två är sjuksköterskor och har ungefär samma lön som jag?! Så imponerade! Tänk om världen bestod av flera sånna människor med det tänket. Hade varit fantastiskt. Men tur att det finns några och att vi har turen att få umgås med dom. Så idag har vi pratat massa ekonomi och våra stora gemensamma intressen - barnkläder och odling (som är både hennes och mitt nya intresse). Så himla roligt att komma så bra överens med någon som är i precis samma sits som en själv. Och dessutom är både hon och David svinhärliga. Barnen lekte bra tillsammans och trots att tjejerna båda två är lite blyga så gick det väldigt bra idag. 

På eftermiddagen kom Tomas och kusinerna hit och lekte. Ronja var tvungen att storstäda hela lägenheten med allt vad det innebär när man haft oturen att få in oönskade kryp som äter upp kläder. Hua! Så barnen och Tomas stannade här och käkade tacos och hade lite fredagsmys. Alla barnen lekte och var nöjda. Superroligt. Kvällen avslutade vi med vild kids först och sist men inte minst talangfinalen. Jag har aldrig varit någon tv-tittare men nu när Mille blivit större så tycker han att alla sånna här program är roliga och han älskar att få sitta uppe med oss och kika när småsyskonen har somnat. Det är en väldigt värdefull tid. Samma förra helgen med mello. Han tycker att det är så roligt.  Imorgon ska jag och Nelle till gymmet efter frukost och sen iväg och köpa ny jord för omskolning av tomater, gurka, chilli och paprika. Ja, ni hör ju. Det kommer ta sin lilla tid. Vi ska även börja förbereda inför Nelions stora dag nästan helg, 1-årskalset. Sen blir det nog ytterligare en tur till kappahl då det fortfarande är 3 för 2 och jag sålde babyskyddet igår. Så då är det fritt fram att handla nytt. Mille behöver återigen byxor då ytterligare två par gått hål i veckan. Sååååå less! 

Kors i taket så har Nelion fortfarande inte vaknat sedan 19. Han har sedan vi slutade amma för snart tre månader sedan vaknat med tre timmars intervaller VARJE NATT. Så detta betyder alltså att jag aldrig får någon djupsömn. Jag börjar trappa ut vällingen mer och mer under natten så nu får han bara två flaskor. En kl 22-23 när jag går och lägger mig och en när han sedan vaknar vid 01-02 tiden. Jag ska försöka börja avvänja honom helt från detta då jag anser att han inte längre behöver mat på natten. Han är fortfarande rätt liten i sig men inte så pass att han måste äta dygnet runt. Nu har han flaskan och vällingen mera som "sömnmedel" än vad han har den som mat. För någon vecka sedan fick han en ny säng efter Ebbe som han sovit i varje natt sedan dess. Den står intill våran så jag behöver bara hoppa över och lägga mig bredvid honom när han vaknar. Så skönt att slippa spjälsäng! Har aldrig gillat den och kommer aldrig göra det heller! Så bökigt när man har barn som vaknar ofta. Detta är så mycket skönare. 

Och till något helt annat så har jag nästan märkt alla kläder/skor/diverse inför loppisarna nu. Jag vet inte hur många timmar jag suttit, många är det iaf. Det återstår en låda som jag ska ta tag i efter Nelions kalashelg. Detta är ju första gången jag säljer så det ska bli sååå spännande att se om det lönar sig. Helst vill jag ju bara bli av med allt men litegrann vill man ju ändå ha tillbaka med tanke på hur pass mycket kläderna är värda ändå. Nu ska jag sova. Godnatt 

Klassisk måndag

Imorse hade vi hembesök av en städfirma för att få offert. Vi har länge varit sugna på hemstäd men i dagens läge så känns det väldigt dumt med tanke på det ekonomiska läget. Men efter sommaren kommer vi nog till 99% att skaffa det. Så nu ska vi se till att få offert från fler företag så vi kan se vad som verkar bäst. 

Efter lunch åkte vi iväg på vår klassiska måndagshandling som de senaste veckorna varit via mat.se. Jag funderade ett tag på hur jag skulle lyckas denna gång då dom blivit för stora för tvillingvagnen på Ica maxi och även  bilvagnen är för trång på bredden för Mille och Junelle nu. Innan vi åkte till city gross skrev/ritade dom varsin egen handlingslista och detta var det enda jag kunde komma på för att få Mille att vilja gå bredvid vagnen hela handlingen. Och det funkade utmärkt! Nelion och Junelle fick sitta i bilvagnen oxh Mille fick bredvid. Väl på plats kom jag även på den briljanta idéen att testa självscanningen och det gick också hem. Jag fattar verkligen inte varför vi inte gjort detta förut. Det som är absolut mest tålamodsprövande att handla med tre barn är när man kommer till kassan och ska plocka upp alla varorna. En blir kissnödig, en springer iväg till lekmaskinerna och en klättrar ur vagnen. Ja, ni som vet ni vet. Så varför utsätta sig för både att stå i kö, att plocka upp en full kundvagn på rullbandet med en ettåring under armen och sen även plocka i allting i kassar igen när man kan slippa? Galet ju. Så idag tog detta moment 2 minuter istället för 30 min. För första gången kunde jag gå från affären utan att vara genomsvettig. Själsvanning är alltså the shit. Kommer aldrig strunta i att självscanna igen. 

(null)

(null)



Kungsberget

Alltså W O W! Det var säkert 12-13 år sedan jag var i kungsberget sist men herregud vilken positiv överraskning. Det var så fint och jade blivit så stort. Björnbuseland för barnen var väldigt bra, faktiskt bättre än barnbackarna i Idre tyckte jag. Det som var bäst med detta var att man kunde köpa ett liftkort för 195 kr för endast barnområdet där vi ändå skulle hänga hela dagen. Och eftersom Nelion inte kan åka ännu så köpte vi bara ett enda liftkort då en av oss var med Nelion. Barnens liftkort är ju gratis till 7 år så alltsomallt gick det på 195 kr idag. Plus korten sol kostade 50 kr styck. Vi hade även med oss matsäck så vi fick en helt otroligt härlig dag trots den tighta ekonomin i nuläget. Sen blir det ju såklart en kostar i bensin också. Mamma hade även fixat tacos åt oss alla som var med så det mumsade vi i oss innan Ida, Gustav och Gustavs pappa åkte hem lite tidigare än oss. Jag är så otroligt stolt över båda barnen. Milian körde på där han slutade i Idre. Han var i stort sett självgående i barnbacken. Så roligt. Men Junelle däremot tog ett väldigt stort steg idag och blev så mycket tuffare. Hon åkte mycket med mormor men i slutet ville hon åka liften själv och sen släppte det även i backen. Så himla duktig. Och ni ska bara veta hur stolt och glad hon var över sig själv och att hon klarade av samma sak som Milian. Det viktigare av allt. Att vara lika brorsan och göra allting lika honom. När vi åkte hem vid 17-tiden ville Junelle åka mera. Hon sa "mamma, vi måste åka hit en hel dag till". När vi satte oss i bilen hem sa Mille "mamma visst har vi haft väldigt kul idag?" Jag svarade såklart "Ja, mille. Det här är  bland det bästa mamma vet". 

Sammanfattningsvis så har vi haft en toppendag. De första 3 timmarna var det helt magiskt väder, -3 grader och strålande sol. Mot eftermiddagen blev det snökaos istället. Men just då satt vi och käkade tacos så det gjorde inte så mycket. Det var väldigt mycket folk fram till 16 men sista timmen var det nästan tomt i backen. Jag/vi är så nöjda med dagen! Kungsberget får 5 av 5, helt klart. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Förskoleklass

Idag kom beskedet om förskoleklass - vi fick förstahandsvalet. Jag kände mig aldrig orolig med tanke på den relativa närheten vi har till skolan. Dessutom har jag inte hört något barn här i området som inte fått plats på den skolan. Nu återstår att se vilken klass han hamnar i och vilka kompisar han får med sig. Förhoppningsvis får vi igenom våra önskningar men det får vi inte veta förrän i sommar. Tänk att det bara är halva mars, hela april och maj kvar sen slutar barnen på den nuvarande förskolan. Junelle börjar hos Lotta igen den 27/5 och sen efter någon vecka tar vi sommarlov tills skolan börjar igen. Därefter får vi se om Nelion fått plats eller om han fortsätter att vara hemma med Tobias. Jag planerar att börja jobba i augusti och förhoppningsvis kan Tobias vara föräldraledig till 50% så barnen kan gå färre och kortare dagar hos dagmamma/fritids. Men det förutsätter att Nelion fått plats. Annars är Tobias hemma med honom någon/några månader. Vi tänker iaf passa på att vara lediga heeeela sommaren nu när vi kan. Sen efter denna sommar är det ju 4 veckor semester på sommaren och förhoppningvis någon vecka föräldraledigt för att få ihop det. Så därför passar vi på nu att vara lediga hela juni, juli och augusti fram till skolstarten. Sommaren är ännu oplanerad förutom att vi ska på tre bröllop och förhoppningvis tillhörande möhippa/svensexa. Så det kommer kanske inte finnas tid till så mycket mer än det. Någonting roligt med barnen vill vi göra men har inte bestämt det ännu. Vi hoppas såklart på en varm och härlig sommar så vi kan bada mycket och Milian förhoppningsvis kan lära sig simma. Det känns som lite prio i sommar. Vi kommer ha fullt upp med alla växter som vi har planterat och kanske tom har vi ett växthus att sköta om. Det återstår att se. 

Vad gör ni i sommar? Har ni några roliga tips på sommaraktiviteter? 

Trygga barn

Idag har jag och Nelion varit på öppna förskolan på semmeltårtafika, mums. Efter öppna förskolan åkte vi direkt till banken som vi missade igår pga migränen. Banken verkar läsa kortbedrägeriet, tack och lov. Men jag måste ändå vänta in att få polisanmälan hemskickad för att sedan gå till banken igen och sen få pengarna tillbaka. Men tur att det går att lösa sånt här. Det visste jag faktiskt inte innan. Jag trodde att pengarna var bortblåsta. Efter banken åkte vi vidare till nya fritidsbanken i utk-hallen för att kolla efter ett par kortare skidor åt Junelle. Men det fanns icke. Jag fick med mig ett par skidor och ett par pjäxor till mig själv dock. Älskar att fritidsbanken finns, så himla bra idé! 
Nelion somnade i bilen påvägen hem då han vaknat rekordtidigt imorse, 05.15 (!!!) och somnade igen vid 07.45. Så tiderna blev lite konstiga idag i och med detta. Väl hemma hann vi bara vända och jag hann stoppa i mig lite lunch innan det var dags att hämta hem dom stora som var första dagen på dagis efter nästan 2 veckor hemma. Efter middagen hängde vi lite med grannarna innan läggdags. Och nu kommer vi till dagens rubrik. För oss är det väldigt viktigt att våra barn är trygga. Jag tror att barn blir trygga genom närhet och kärlek och framförallt från deras föräldrar eller annan vuxen. Barn ska inte behöva känna sig ensamma. För mig är den tanken vidrig. När Milian var bebis och vi var som mest desperata efter sömn så testade vi allt. Till och med skrikmetoden, eller annars kallad 5-minutersmetoden. Vi gav det lite tid men ångesten åt upp oss. Det var hemskt. Dessutom han det inte oss eller honom mera sömn. Bullshit! Det gav oss ett otryggt och övergivet barn istället. Aja, nog om det. Det jag ville komma till var egentligen att barn behöver trygghet. Jag vill att mina barn ska få somna tryggt på kvällen. Inte att dom ska vara rädda. Det gäller såklart alla tre. Sålänge dom vill ska vi läsa saga tillsammans på kvällen, sålänge dom vill ska dom få somna tätt intill, så länge dom vill ska dom få sova med deras fötter i min panna. Bara dom är trygga. Det är viktigast. Ikväll ville Junelle somna själv, i sin säng med endast Emil på cd-spelaren och en svag belysning från ljusbollarna. Jag frågade henne säkert 10 gånger om hon verkligen ville detta och hon var bestämd. Medan jag oxh Mille läste den saga han hade valt så låg hon alldeles själv på andra sidan väggen. Bara det känns så himla dumt. Men hon ville verkligen det och när jag och Mille läst klart gick vi in och tittade till henne. Då sov hon som en stock. Milian sa direkt då "imorgon ska jag somna själv i mitt rum". Stackarn. Han är så himla mörkrädd. Han klarar inte att vara på övervåningen själv på morgonen eller på kvällen när det är lite mörkt. Precis när han skulle somna så kom han på att han skulle sova med sin paprika som han fick på barnmässan. Han ville att jag skulle hämta den nere i soffan så jag sprang ner efter den och bara 10 sekunder efter kom han. Lilla älsklingen. Det är inte roligt alls det där. Men det är väl nånting de flesta barn går igenom. Det enda vi kan göra är att ge honom ännu mera närhet och kärlek så han känner sig trygg.

Nelion fick feber här nu på kvällen så vi får se vad natten och morgondagen har att bjuda på. Sov gott 

Händelserik dag

Denna dag var nog dennes händelserika på väldigt länge. Det började imorse med att jag fick göra mitt livs första polisanmälan då Kag blivit av med pengar från mitt kort. En jäkla spelsida har hackat mitt kort alltså!!!! Hur är det möjligt?! Jag spelar aldrig på nätet. Men visst, hackers är ju hackers. Så det går väl inte att göra så mycket åt det. På måndag ska jag gå till banken och försöka se till att pengarna inte dras eller att jag får tillbaka pengarna. Vi får se hur det löser sig men enligt honom skulle det gå att lösa efter en polisanmälan. Så vi hoppad verkligen det. Så jävla surt. Jag är arg. 

När vi sen skulle iväg på paw patrol så hade vi som vanligt lite brottom och mitt i all hets hände det som inte bara får hända. Junelle stängde igen bildörren på sitt eget finger. Sekunden efter såg jag bara skinnslamslan på fingret som hängde. Vi sprang in och började rota bland alla mina tusen sjukvårdssaker men såklart hittade jag varken sterila kompresser, kirurgtejp eller sårtvätt. Så i all stress kastade jag ut allt ur lådan på golvet och hittade nästan vad jag behövde. Satte en kompress med glatt yta först (haha) och sen en gasbinda och sist en tejp som jag tydligen hade satt lite för hårt för sjuksköterskan fick jobba hårt för att få bort den sen. Det blödde sjukt mycket så fort jag släppte trycket så det var inget lätt match direkt. Jag har nog aldrig gjort ett sämre jobb som sjuksköterska i detta läge. Jag hade säkert 200 i puls. Usch. Sen när vi fått ihop det bestämde vi oss för att åka upp ändå så iaf Mille fick se paw patrol så Tobias och Junelle kunde åka vidare. Men väl där ville inte Mille gå utan Junelle och Junelle blev såklart ännu mera ledsen för att hon skulle missa. Så jag chansade och sprang in och frågade om vi fick byta biljetterna mot den senare föreställningen och fick världens bästa bemötande. Dom löste det! Så då åkte vi upp hela familjen till barnakuten, tack och lov. Jag ville ju såklart följa med så detta blev det absolut bästa alternativet. Väl framme fick vi snabb hjälp och sjuksköterskan såg direkt att detta var en läkarfråga då det behövdes sys och röntgas. Så efter massa bedövning och lugnande så kunde dom äntligen sy fyra stygn. Milian var i detta läge väldigt hungrig då klockan var 12.30 så vi körde till mc Donalds och köpte mat och sen hem och hämtade vagnen för Nelion var trött. Innan vi hade hunnit tillbaka till sjukhuset somnade Nelion i bilen (!!) så vi väntade sedan på Tobias och Junelle utanför i bilen då dom var på röntgen och sen skulle få röntgensvar. Fingret var helt tack och lov! Tobias fick bära henne hela vägen till röntgen eftersom hon inte kunde gå efter lugnande hon fick. Tobias spelade in henne och herregud vad fnittrig hon blev. Hon var så pass påverkad att hon satte sig upp och ville kolla när läkaren sydde i fingret, usch. När klockan var 14.10 hade vi precis fått röntgensvaret och kunde åka mot IFU arena. Jag frågade Junelle säkert 10 gånger om hon verkligen orkade gå och det skulle hon till 100% göra. Vi var där 14.29. Mamma och pappa mötte upp oss där utanför och hjälpte mig att bära in Junelle. Det tog bara en liten stund sen kunde hon springa och gå som vanligt igen. Vi fick välja vart vi ville sitta i arenan, så fin service av dom. Föreställningen var helt okej men kanske inte vad jag hade förväntat mig i den prisklassen. Biljetterna var ju svindyra! Tack och lov för att pappa fixade fribiljetter åt oss. Nelion satt still den första delen av showen men efter pausen ville han bara springa iväg och klättra i trapporna. Exakt som sist på innebandyn. Så det var svettigt haha. Men första delen satt han och diggade till musiken. Så söt. Nu har vi precis landat i soffan och kollat mello. Junelle slocknade efter halva mello och Mille precis efter. Jag har laddat med alvedonsuppar om Junelle skulle få ont inatt. Håll tummarna att hon slipper det. Är så stolt över barnen. Framförallt Junelle som varit så duktig med allting idag på sjukhuset trots att hon haft så otroligt ont men även över Milian som visat vilken fin storebror han är och att han verkligen ville ha Junelle med på showen. Han frågade säkert 100 frågor om vad dom skulle göra med Junelles finger medan vi satt utanför och väntade. Älskar dom så otroligt mycket. Världens underbaraste. 

(null)

(null)




RSS 2.0