Första jobbdagarna

Nu har jag gjort det värsta på jobbet - dom första dagarna. Igår var en hemsk dag. Jag ville gråta flera gånger. Men idag gick det bättre och det kändes hyfsat bra. Imorgon är jag ledig och ska hitta på nåt roligt med barnen. Det blir nog någon lekpark med picknick eller så. Får se vad dom vill göra :) Jag har lagt in de kommande veckornas schema på kommunen och det visade sig att barben kommer att gå 24,5 timmar i snitt nu de fyra första veckorna. Det känns väldigt bra med tanke på att de nästkommande fyra veckorna inte ser riktigt lika bra ut då jag inte jobbar helg. Imorse lämnade Tobias barnen kl 8 och jag hämtade dom 15.15. Båda två var helt slut när vi kom hem. Det var deras längsta dag hittills men dagarna kommer ju bli ännu längre. Dom värsta dagarna måste dom gå 07-15.30 om inte mormor kan hämta tidigare en tisdag när hon är ledig. Som tur är så är detta max 2 gånger i veckan. 


Imorse lämnade Tobias Junelle för första gången hos Lotta. Det gick verkligen superbra! Hon sprang till Lotta och hoppade upp i hennes knä direkt. Inte en enda tår. Sen flöt allting på hela dagen ändå tills Cicci kom och hämtade Elvin och Ebbe. Då blev hon ledsen. Idag hade hon somnat i vagnen direkt när dom la ner henne, fantastiskt! Det har aldrig hänt mig. Men det är väl ännu ett tecken på hur snabbt barn anpassar sig. När jag slutade idag cyklade jag så svetten sprutade för att få hämta hem dom. Eftersom jag lämnade igår vid 11 och har jobbat i stort sett sen dess så känns det amazing att få svettas på cykeln för att få hämta hem sina underbara skapelser! Oslagbar känsla. 



Sista veckan

Min sista föräldralediga vecka lider mot sitt slut. Junelle är färdiginskolad och det känns väldigt bra. Det har verkligen gått över förväntan! Innan veckan gjorde jag en lista på saker jag ville få gjort under veckan. Mitt samvete klarar inte av att inte göra nånting när barnen är på dagis. I måndags städade och rensade jag hela förrådet för att få in alla julsaker som har stått under trappan efter julen. Dagen slutade såklart på soptippen. I tisdags var jag iväg och pantade alla julens burkar innan jag sprang några ärenden på Gränby, bla reklamerade Milians ullfrotterbyxor. Sen körde jag tabata för första gången, duschade och handlade. Igår var jag runt på typ ALLA skoaffärer i hela stan och letade allvädersstövlar till gumman. Dom minsta jag hittade var 13,7 cm och det tycker jag är för mycket för Junelles 11,5. Hon ska ju ha dom nu och ca 2-3 månader framåt. Som tur var fick vi hem vikingen igår också och dom verkar sååå bra! Dom satt som en smäck på foten men är inte fodrade. Dom tål -5 grader utan ullsocka och -10 med ullsocka. Vi la i en ullsula också så hon borde klara sig nu när det är några plusgrader. Upp till bevis Viking! Så jag skippar nog att fortsätta leta, om ingen vet någon skoaffär som säljer fodrade allväderstövlar med innermått runt 13 cm?


Igår var jag också på ikea och handlade källsorteringsboxar. ÄNTLIGEN ska vi börja sortera. Jag skäms verkligen över hur slarviga vi varit förut. Men nu är det ordning och reda i förrådet och boxarna står uppmärkta på sin plats. Det är aldrig försent att börja! Idag har jag städat hemma, bytt gardiner, sorterat och hängt in alla kläder jag hade kvar i förrådet och även handlat och fyllt på kylskåpet. Imorgon är barnen lediga och vi ska till Tierp för lite korvgrillning mm. 

Jag är så lättad efter den här veckan. Elin som har varit med Junelle mest de två första veckorna har varit sjuk hela veckan men det har gått hur bra som helst ändå. Idag var Lotta ledig och även det gick jättebra. Hon äter, sover och leker. Inget gråt förutom när jag lämnar på morgonen. Och det går över efter någon minut. Vilken skillnad mot hur Milian var/är! Visserligen är förhållanden helt andra nu. Dom har ju varandra. Det känns jättebra. Och vi ska inte ropa hej än. Det brukar ju ofta komma ett bakslag..

Trevlig helg allesammans! 



Utvecklingen

När jag ändå är igång så skriver jag ett inlägg om Junelles utveckling. Framförallt med talet. Det har gått så himla fort! Från att bara kunna säga ca 10 ord till att kunna typ alla ord, eller åtminstone kanske 100 st. Hon har börjar prata i 2-ordsmeningar. Hon säger tex "titta mamma", "bajsa blöjan" och "bollen där". Hon har blivit ännu duktigare på att äta. Nu kan hon äta med både sked och gaffel och även dricka med ett vanligt glas. Hon sitter helst på en "vanlig" stol och klarar det minst lika bra som en bebisstol. Hon har verkligen kommit in bra i dagsrutinerna som vi kämpat med de senaste månaderna i förberedande syfte, hon äter lunch kl 11-11.30 och sover sedan 11.45-13.45 med någon kvarts marginal hit och dit varje dag. Eftersom hon sover så länge så är läggningen på kvällen lite kämpig.Hon är helt underbar då men det tar ca 1 timme innan hon somnar. Hon ligger och pratar och sjunger och skrattar om vartannat. Hon är inte särskilt mammig längre, det går lika bra med pappa. Vi har tränat en del på det där just när jag har åkt iväg på kvällen och sagt hejdå. I början grät hon när jag åkte och nu står hon bara och vinkar och ropar "hejdå mamma" istället. I torsdags var Ronja här och klippte Milians hår och då var det första gången Junelle gick och hämtade henne och tog henne i handen flera gånger. Samma med familjen Grandin i helgen. Jag hade förväntat mig att hon skulle reagera som Milian gjorde och satt klistrad på mig i flera veckor. Vi får se hur hon reagerar efter denna vecka. 




Helgen

Jag som aldrig har haft problem att sova de senaste tre åren verkar ha fått tillbaka det. Innan barnen kom hade jag en del sömnproblem och har haft under min uppväxt. Men tröttheten som småbarnsförälder har slukat upp det problemet. De senaste veckorna har jag haft svårare att sova på kvällarna igen. Jag vet inte om det är någon slags oro inför det som komma skall nästa vecka eller om det är min generella oro som börjat spöka till det. Ikväll känner jag mig inte ens trött. Känner mig bara rastlös så passar väl på att berätta om helgen.


Igår provade jag och Sofie bodybalance för första gången. Jag önskar att det inte hade varit första gången för då hade det nog givit mig mer. Det var rätt svårt, speciellt att tänka på andningen. Men jag ska absolut prova igen och försöka komma in i det flowet. Efter passet var barnen bjudna på 3-årskalas hos grannen. Efter kalaset fick vi finbesök av familjen Grandin. Vi käkade lite tacos och drack vin för andra dagen i rad. Barnen hade jätteroligt och ÄNTLIGEN har det släppt för Junelle med dom också. Som hon kramades och gosade mot slutet av kvällen. Barnen somnade när dom åkte hem och vi fick en lugn lördagskväll. Idag har vi åkt skridskor (som nästan varje dag) här utanför på VÅRAN is på förmiddagen. Sen var vi i Pelle Svanslös parken på eftermiddagen och även där åkte skridskor. Typ. Det var isbana över hela parken så det var rätt värdelöst. Men Milian och Elvin hade kul iaf :) När vi kom hem bakade jag och Junelle pizza som vi bjöd familjen Backlund på. Två väldigt mysiga och trevliga kvällar. Imorgon startar min sista vecka som föräldraledig och det känns sååååå sjukt konstigt. Junelle ska vara själv hos Lotta några timmar varje dag så vi ser att allting fungerar och Milian ska vara på ugglan. Jag kommer att vara i närheten hela tiden ifall det skulle vara nånting med Junelle. För första gången på över 3 år har jag en "ledig" vecka tillsammans med mig själv, om man kan kalla det så. Imorgon ska jag ta tag i förrådet och rensa bort alla kläder och skor som ligger där. Sen är det lite småpyssel jag ska greja med men framförallt ska jag träna. I helgen som kommer vill jag hitta på nåt roligt med barnen men kan inte komma på nåt rimligt. Någon som varit på exploria center? Finns det något annat roligt lekland som ligger närmare? I uppsala finns det så lite aktiviteter för barn. Eventuellt blir det Fyrishov men där blev vi magsjuka sist så det lockar inte jättemycket. Men samtidigt så vill jag att Junelle ska få lite mera kontakt med vatten. Vi har knappt varit på Fyrishov med henne. Jag kan bara minnas en enda gång och det måste ha varit nästan ett år sedan. Annars får det bli Gottsundabadet, det verkar vara fräschare. Vad finns det annars man kan göra med barnen? 


Farmors begravning

Jag orkar inte skriva om dagen idag mer än att den var otroligt fin. Farmor har så mycket fina människor runtomkring sig som närvarade idag, jag blir rörd av bara tanken. 


Allting var jättefint men mitt finaste minne från dagen var när jag och Milian gick ut från kyrkan, sist av alla, och möttes av solens varma och lysande strålar (var längesen solen sken på det viset och himlen öppnade upp sig helt och hållet). Då kände jag att farmor ville att det skulle vara såhär. Att begravningen var över och vi skulle vara glada. Hon skrev "Gråt inte när jag dör, jag finns ju i era gener" innan hon gick bort. Hon ville att vi skulle skratta och minnas henne som hon var och allt tokigt hon gjort. Och därför avslutade vi dagen med en 3-rätters på en av hennes mest omtyckta restauranger i stan. Precis som hon alltid sa. "Lägg inte pengarna på begravningen, gå ut och ät gott och ha roligt istället. Älskade underbara farmor ❤


Konstigt

Ja det kan man minst sagt säga! Jag sitter här hemma alldeles själv och glor på skam medans en kladdkaka bakas i ugnen. Båda barnen är på ugglan. Det är städat i hemmet och hyfsat tomt i tvättkorgen (tvättmedlet är slut så kan inte tvätta vidare). Junelle har varit med Lill-ugglan på storugglan idag, själv. Hon grät när jag lämnade henne men sen gick det bra. När hon såg Milian blev hon ledsen men det gick över. Och det är ju viktigast! Och Milian hade varit jättegullig och ville trösta henne. Sen var hon nöjd och tom lekte litegrann. Så det känns hyfsat bra. Nu ligger hon och sover hemma hos Lotta så hämtar jag henne när hon vaknar. Efter mellis ska vi till bvc för 18-månaderskontroll. Imorgon är det begravning....


Framsteg

Idag lämnade jag Junelle själv hos Lotta en liten stund. Det gick över förväntan. Hon tog Elin i handen och gick in när jag sa hejdå. Sen grät hon litegrann men kunde tröstas snabbt. Imorgon ska vi försöka lämna en lite längre stund och då kommer hon säkert märka på ett annat sätt att jag är borta. Hon är fortfarande väldigt klängig på mig när jag är med. Så det blir spännande att se! Hon äter iaf med god aptit och imorgon ska hon få sova en stund i vagnen också. 


Idag var jag hos psykologen igen. Det kändes väldigt bra, jag fick mycket beröm av henne. Hon tyckte att jag hade jobbat på helt rätt sätt för att må bra. Jag mår mycket bättre nu men oron finns med mig hela tiden. Oron att få en ny panikångestattack och den generella oron. Träningen är nog en stor del i det hela tror jag. Vi bokade in en ny tid om 1 månad iaf och det kändes väldigt viktigt. Så att det inte rinner ut i sanden bara för att jag mår bra just nu. 

Ikväll var jag på mitt första bodypump-pass på typ aslänge. Det var SVINjobbigt. Men grymt bra och roligt! Igår blev det ett gympass och på torsdag blir det grit strenght igen. Funderar på bodyattack imorgon om inte Tobias vill iväg och träna då. Någon som har kort på actic och kan tipsa om nåt bra pass? 



Bra dag

Idag har varit en väldigt bra dag. Jag och barnen fick en lugn och skön förmiddag då vi hann dammsuga, ta reda på disk och laga lunch utan stress (väldigt ovanligt annars). Efter lunch hämtade mormor Junelle och jag och Milian grejade lite innan vi åkte ner på stan. Vi parkerade vid ån och gick till guntherska och fikade. Det var sååå mysigt. Bara han och jag. Sen åkte vi vidare till ukk för teatern. Kalas hos Maja gräddnos. Den var jättebra men lite mer en musikal än teater tyckte jag. Milian skrattade en del och sa direkt när vi kom ut "mamma det här var jätteroligt". Han hade tagit med sig egna pengar som han fick välja vad han ville handla för och det blev fiskdamm.  Två gånger.  Sen käkade vi middag i björklinge. Efter det lämnade jag barnen och gick till Jenny för tjejkväll. Det var så välbehövligt just nu. Jag fick verkligen prata ut och gråta sv mig lite. Jag har så fina vänner. Det spelar aldrig någon roll om det går dagar eller månader mellan gångerna, vi är ändå lika tajta. Allihopa. Jag älskar verkligen varenda en så mycket! Bästa tjejerna ever! 


Mamma nattade Junelle för första gången och det gick jättebra. Vilken lättnad. Och Milian somnade också utan problem. Tobias verkar ha haft det riktigt bra i Göteborg idag men jag får nog höra mer imorgon. Känns konstigt att han är borta två nätter i rad. Det har han knappt varit sedan Milian föddes. Milian ringde idag och sa att han saknar honom, så söt. Han sa också igårkväll att han ville åka och sova på pappas hotell. Gullungen. Nu ska jag sova några timmar. Godnatt 


Första inskolningsveckan

I måndags började Junelle på lill-ugglan. De första två dagarna visade hon sig från den sidan som jag hade trott. Hon vägrade släppa mitt knä och ville knappt leka nånting. När hon lekte så höll hon min hand hela tiden. Iofs har hon börjat göra så hemma också de senaste veckorna. Dag 3 visade hon lite mera mod och gick tom och hämtade (tog i hand) en av personalen och ville visa nånting. Hon släppte mig lite mera och lekte själv litegrann. Hon satt även själv vid bordet och åt mycket frukt. Det gjorde hon inte det första dagarna. Idag var vi på stor-ugglan och det blev ett litet steg bakåt . Precis som jag misstänkte redan när jag fick inskolningsschemat. Det blev för mycket på en gång. Det största problemet jag ser i detta är att hon inte vill göra nånting utomhus. Hon tar knappt ett steg själv. Det spelar ingen roll om vi är med Lotta mfl eller hemma, hon vill ändå inte leka utomhus. Jag är såååå glad att min chef gav mig ett schema med start den 30/1. Det betyder alltså att vi har två veckor på oss ytterligare. Jag bryr mig inte om någon tycker att jag är en fjantmorsa eller så för det är helt oviktigt. Det handlar om mitt barn. Hon måste kunna känns tillit och en viss trygghet i sin omgivning innan jag lämnar henne. Jag vet ju att hon kommer att bli ledsen när jag lämnar henne men huvudsaken är ju ändå att någon kan trösta henne och hålla om henne när hon gråter.  Jag är och förblir en hönsmorsa! Enligt mig en bra egenskap! 


I helgen är vi själva. Barnen och jag. Tobias är i Göteborg på en business-resa. Idag efter ugglan åkte vi till 4H gården och avslutade på donken. Imorgon ska jag och Milian på teater, det ska bli såååå mysigt. Bara han och jag. Sen ska vi alla 3 sova i björklinge. Söndagen är oplanerad hittills men jag ska iaf träna när Tobias kommer hem från Gbg. Apropå träning, shit vad taggad jag är nu! Den här veckan har jag tränat 3 ggr och det ska bli ett 4:e. Igår tog Sofie med mig på grit strengh. Det var verkligen min grej, ÄLSKADE DET! Såååå kul och bra! 30 minuter intensiv styrketräning med enklare vikter. Perfekt enligt mig. Så det ska jag försöka gå på varje vecka. Jag hoppas verkligen motivationen håller i sig hela våren och framförallt när jag börjar jobba. Det är underbart att få känna sig lite starkare och framförallt PIGGARE. 



Saknaden

När man har barn som kräver all ens vakna tid hinner man inte med att tänka på mer än det man måste. Det märkte jag ikväll när jag återigen insåg att farmor är borta. Helt borta. Hon kommer aldrig tillbaka igen. Jag får aldrig se henne igen och inte prata med henne igen. Fy fan. Jag vill inget hellre just nu. Saknar ihjäl mig efter henne nu. Saknar allt med henne verkligen. Hon var och är min stora förebild. Jag är glad att jag så många gånger sagt det åt henne. Och jag vet att hon vet det. Nästa fredag är begravningen och jag vet att det kommer att vara den värsta dagen i mitt liv, efter dagen då hon gick bort.  Idag var dödsannonsen i tidningen och det var ännu en käftsmäll. Hon är borta. På riktigt. Älskade bästa farmor ❤ 

Ni ser ju bara här hur underbar hon är ❤

Nu får det vara nog

Veckan innan julafton fick Milian jätteont i halsen och hög feber. Sen pendlade tempen upp och ner och han fick röda utslag på kinderna som sedan blev torrt och på ena kinden som ett skrapsår. Vi misstänkte att det var scharlakansfeber när vi alla andra i familjen fick liknande halsfluss. Jag och Junelle kunde knappt äta på heja julen! Men på närakuten sa dom att det endast var ett virus. Dagarna efter  vaknade han med kladdigt och varigt öra och fick en 5-dagarskur mot öroninflammation. Några dagar senare kom febern tillbaka och Milian kunde inte gå på ena benet. Jag blev jätteorolig och åkte till barnakuten. Där var dom istället jättenoga och tog prover och röntgade. Läkaren hittade ingenting så misstänkte att det var höftsnuva han hade fått. Tydligen väldigt vanligt på barn i Milians ålder efter en förkylning/virus. Igår hade han kladdigt öra igen och var svullen hela vägen ut på örsnibbarna och hade 38 grader igen. Denna gång blev det en 10-dagarskur för honom. Jag kan inte sluta att irritera mig på att dom inte gav honom antibiotika mot scharlakansfeber innan jul när han hade alla symtomen för det även fast  halsprovet inte visade nåt. Det har ju hänt förr lixom. Efter den här kuren hoppas jag att han slipper flera följdsjukdomar, blääää. 


Dessutom så har Tobias också fått infektion i örat och fick samma antibiotika som jag fick till handen förra veckan. Konstigt virus det där! 

Det känns som att vi har gjort oss rätt för frikortet som jag fick hem för någon vecka sedan iaf. Låt våren komma med lite frisk luft snart!



Isbana

Våran isbana på tomten är klar!!! Jäklar vilket tålamod det krävde. Det tog 4 dagar och säkert 100 spolningar. Och ändå är den fortfarande ojämn. Men den går att åka på!

Min underbara sambo har bjudit mig på sovmorgon varje morgon på ledigheten. Imorgon börjar verkligheten igen. Barnen ska till dagis och jag börjar jobba om 3 veckor. Det känns sjukt att Junelle börjar på ugglan imorgon. Hon kan ju inte prata ens. Eller ju iofs så kan hon det. Hon började prata förra veckan. Nu härmar hon typ allt vi säger, såååå roligt!  Hon säger inte bara hamburgare och pepparkaka utan kan också sätta ihop orden nu. Idag hade hon sagt "Mamma äj däj". Imorgon börjar vi isf med en timmes inskolning och jag är nervös.  Jag är inställd på att hon kommer vara precis som Milian är. Men det kommer aldrig bli lika jobbigt för mig att lämna eftersom jag måste till jobbet. Jag går inte hem. Idag har vi varit på rean och shoppat lite som behövdes, bla nys bra vantar och underställ. Vi köpte också nya ullstrumpor för 4:e gången och hoppas att dom ska hålla värnen lite bättre. Nästa år blir det Viking till båda barnen. Vi var iofs och testade sånna skor som Milian har idag också men dom vat 2,5 cm för stora och det kändes lite väl. Så det bli inga sånna i år iaf även fast det hade varit perfekt eftersom dom kan användas in på våren ock må vi köpte äntligen nya vantar till henne eftersom hennes didriksons inte alls har varit varma. Jag börjar tvivla lite på att det är materialet det är fel på eftersom Junelle knappt rör sig nånting när vi är ute. Visserligen så vet jag inte om det är för att hon fryser som hon inte vill leka blä! Det är en stor dag imorgon iaf. Känns såååå konstigt att att den här dagen är här. Tänk att vi imorgon har TVÅ förskolebarn. 

Ikväll gjorde jag mitt 4:e träningspass för denna vecka. Det kändes väldigt bra. Jag börjar känna igen mig själv litegrann när jag är igång men det är en lång väg till styrkan. Men kroppens muskelminne är grymt, det har jag redan fått bevisat :)



En duva

Farmor har alltid sagt att hon ska bli en duva när hon dör. Och att hon ska bajsa på oss om vi gör nånting som hon tycker är dumt. Hon matade alltid fåglarna och var väldigt noga med att dom alltid hade mat. Därför tyckte jag att det kändes viktigt att både hon och hennes fåglar skulle få ett alldeles eget hus i hennes äppelträd här hemma på gården. Jag hade velat måla huset i den gröna färgen som farmors hus var innan vi flyttade hit och målade om, men den gröna färgen hittade jag inte. Det var en speciell grön färg som jag inte heller lyckades blanda själv, tyvärr. Så det fick bli ett vitt hus och det gör ingenting för farmor gillade svart och vitt i kombination. Imorgon ska Milian få hänga upp huset till gammelfarmor. 


Vi har några bollar som hänger ute redan och igår sa Milian "Det ser ut som att gammelfarmor har varit här och ätit". Han pekade också upp mot himlen och sa "Mamma, jag ser gammelfarmor. Hon flyger där uppe". 

Nu är det bara en vecka kvar till Junelle ska börja på ugglan. Tiden har gått så sjukt fort och hade det inte varit för hur jag mått den senaste tiden så tror jag att jag hade haft lite andra känslor inför det här. Nu känner jag att det är dags, jag behöver det här. Jag behöver få komma igång och jobba igen. Men samtidigt kommer jag garanterat att sakna tiden med barnen. Jag är glad att jag valt att jobba 80% (och 20% föräldraledigt) då det betyder att jag kommer ha barnen hemma någon dag i veckan. Jag kommer även kunna lämna barnen sent någon dag i veckan så det blir kortare dagar. Igår märkte jag alla hennes kläder med klisterlappar och gick igenom vad hon kan tänkas behöva. Som tur är så har hon mycket efter Milian så det behövs inte så mycket nytt. Det enda jag vet att hon kommer att behöva är fodrade gummistövlar/allvädersstövlar. Hittade ett par Viking idag för riktigt bra pris som jag ångrade att jag inte slog till på. Regnkläder kommer hon behöva till våren när dom fodrade blir för varma. Annars är det nog bara ett par nya skalbyxor som saknas. Pop eller kaxs, vilka är bäst? 


Kroppen

Jag har säkert nämnt det här förut men idag är det mera påtagligt. Kvinnokroppen är fantastiskt som orkar med att gå igenom graviditeter och amningar efter varandra. Min kropp klarade båda bitarna bra men det fick sina konsekvenser. Jag känner inte igen mig själv! Jag är ett streck. Mina bröst var små innan barnen men nu är dom obefintliga. Det gör mig inte jättemycket förutom att inga behåar passar och jag känner mig okvinnlig. Min kropp är väldigt svag just nu också men det kommer jag att ändra på inom 3 månader. Igår började jag träna. Som jag skrev förut så kommer jag inte ha några höga mål men redan efter dagens pass så kände jag att målen ska höjas. Jag längtar verkligen efter en stark och pigg kropp som jag kan trivas i (jag får träna mycket bröst om jag ska trivas med kupan). 




2016

Om jag ska sammanfatta mitt år så började det dåligt och slutade sämst. Däremellan var det upp och ner. Jag själv drabbades av orostankar blandat med stress som gav mig ångest och tillslut panikångest. Detta började i somras men det tog tid för mig att förstå att det var därför jag mådde piss. Jag tvekar än idag men kämpar med det. Hela våren och sommaren höll vi på med huset dag ut och dag in. Hela familjen. Antingen så målade vi eller så byggde vi på övervåningen eller nånting liknande. Milian började på ugglan efter sommaren och tack och lov är det en av få positiva ting under året. Att ugglan får fortsätta sin verksamhet tar nog hem årets pris! 


I början av sommaren var vi på en utlandsresa som farmor bjöd oss allihopa på. Hon ville unna oss det för att vi hjälpt henne så mycket vid flytten. Hon ville också göra en sista resa tillsammans. Efter resan började en jobbig tid då farmor blev sämre i sin sjukdom. Det tog lång tid innan vi fick veta vad det var för sjukdom som gjorde att hon inte kunde gå mer än 10 meter åt gången. Hennes lungor blev sämre och dessvärre även hjärtat. De sista månaderna levde hon med syrgas i hemmet. 

Igårmorse 05.40 somnade hon in på sjukhuset efter att ha kämpat mot influensan i några dagar. Det var hemska dagar. Fy satan vad jobbigt det var. Att se denna otroligt starka och envisa kvinna så svag var det värsta jag varit med om. Hon ville inte leva såhär, det sa hon flera gånger. Även om hon hade klarat influensan så hade hon aldrig blivit frisk igen. Så jag vet att hon har det så mycket bättre nu när hon blivit en duva. Inga bekymmer. Hon flyger bara runt där uppe och tittar ner på oss. Om vi gör nånting hon inte gillar nångång så kommer hon skita på oss, det har hon alltid sagt. 

Farmor var en oerhört stark person. Hon klarade allting själv och bestämde sig efter skilsmässan med farfar att hon aldrig skulle bo med någon man. Och så blev det. Hon vägrade släppa in någon man för nära inpå livet. Hon skulle vara ensam och klara sig själv. Minst sagt envis. Farmor har lärt mig så mycket om livet ska ni veta. Allt ifrån hur man gör när man dansar jazz naken framför tvn till hur man skiter ner en vit mataffärsvägg på Åland. För henne handlade det om att njuta av livet. Hon älskade vin, hon älskade att dansa, hon älskade att klä upp sig och göra sig fin. Och vacker var hon alltid. Vackrast av alla. Hon var alltid rak och ärlig mot alla. Oavsett vem det var så kunde hon säga "men herregud vilka fula skor du har unge". 

Jag har så otroligt mycket minnen tillsammans med farmor att skratta åt idag. Precis som hon vill att vi ska göra. Hon vill att vi ska fortsätta leva vidare och ha kul. Skratta åt allt roligt och tokigt hon gjort. Prata om henne. Varje dag. Jag skulle kunna skriva en bok om allt tokigt hon gjort och sagt.

Så länge jag kan minnas har jag alltid sagt att jag ska bli som farmor. En riktigt livsnjutare och glädjespridare. Det är helt sjukt vad jag saknar kvinnan. Det känns så jävla tomt bara att veta att hon inte sitter där hemma i sin fotölj och tittar på tv längre. Hon kommer inte nästa gång jag fyller år. Hon har firat sin sista jul. Och det kämpade hon för att få göra. Världens starkaste och mest älskade kvinna ❤️ 

Jag hoppas och tror att farmor ville visa oss att 2017 kommer bli ett bättre år när hon valde att flyga upp till himmeln sista dagen på 2016. För mig blev det som en brytpunkt. Jag lämnar 2016 bakom mig som ett skitår och tar med mig alla nära och kära in i 2017 med förhoppningar om att det ska bli bättre. 




RSS 2.0