Lillebror ❤️

Det känns fortfarande så overkligt att kunna veta vad bebisen har för kön redan innan bebisen kommer ut. Att VI VET. Så onaturligt ju. Men nu vet vi iaf det och vi har ännu inte ångrat beslutet att vi valde att tjuvkika. Det blir alltså en liten pojke till i familjen. Tobias magkänsla stämde bäst denna gång. Han kunde inte se våran familj bestå av flera tjejer än killar. Och precis så blev det. Själv var min magkänsla mest att det skulle bli en flicka i och med mitt mående i början av graviditeten och pga den kinesiska graviditetskalendern. Det känns på ett sätt väldigt roligt att veta innan vad bebisen har för kön och det har jag fått konstaterat nu. Man vill handla massa kläder i icke könsneutrala färger! Jag är sån som alltid gillat "pojkigt" och "flickigt" även fast många anser att det inte finns någonting sådant. Men för mig finns det iaf det. Jag tycker att det är väldigt roligt att få klä mina barn och detta gör jag väldigt sällan könsneutralt. Jag gillar att klä Junelle i spetsig med volanger och Milian i skjorta och jeans när vi ska på kalas. Jag tycker också att det är kul att handla en rosa jacka till Junelle och en blå/svart till Mille. Så är jag och detta vet jag att många har åsikter om. Så fort jag fick veta att det var en pojke i magen började jag rota bland kläderna vi hade och hittade efter mycket om och men en hel låda med kläder efter Milian i strl 50/56. Mycket blått, grått och vitt. Det jag saknade var lite mera färg så jag har redan hunnit komplettera med lite grönt. Jag har även kompletterat med några vita begagnade omlottbodys i strl 50/56 för det minns jag som det enda vi använde til Mille i början med några sköna, luftiga byxor till.  Om jag ska handla på mig saker nu och framåt så är det från 62 och uppåt som gäller för jag har redan fyllt 2 lådor proppfulla med kläder i strl 50/56. Men samtidigt så är det sååå mysigt att köpa dom allra minsta pyttestorlekarna. 

Idag har vi varit hemma och vabbat ytterligare en dag. Milian fick feber igårkväll igen och har hostat hela natten och dagen idag. Likaså jag. Båda barnen sov i ca 1,5 timme mitt på dagen i vagnen men somnade ändå innan 20 ikväll. Och det är verkligen ett tecken på att dom är hängiga. Visserligen hade vi varit ute och gått "bus-eller-godis" så dom blev nog trötta bara av det också. Jag kände att jag inte kunde låta dom vara kvar inne när alla andra barn på gatan gick ut. Men så imorgon blir det halva dagen hemma för mig innan Tobias tar över och jag ska iväg och jobba kväll (om min hosta ger sig nånting dvs). Sen får vi se på torsdag hur det blir innan fred-sön ledighet. Hoppas verkligen att vi är helt friska till helgen för vill ju inte missa Mora träsk på söndag :) 

Idag skickade jag in ansökan om graviditetspenning. Imorgon ska jag föröka posta på graviditetsintyget mm. Jag har schemalagt 10 veckor kvar nu sen blir det 60 dagar ledigt innan bebis kommer. Denna gång ska jag verkligen försöka "ta hand om mig själv" och bara försöka vila upp mig inför året som trebarnsmamma. Jag tror och vet att det kommer bli tufft (tuffare) och att jag behöver vilan innan. Det är iaf mindre än 2 månader kvar för barnen innan 2 veckors julledighet och sen i mitten av jan börjar deras 20 (alternativt 15) timmarsveckor. 

Godkväll allesammans :)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lager på lager

Hur klär ni era barn nu när det är förvinter? Idag när vi var ute var det 3 grader och började småsnöa litegrann. Första snön, jippi! Imorgon ska det vara 3 grader och sol under dagen och säkerligen närmare 0 på morgonen. Har ni börjat klä era barn i vinteroveraller? Jag tycker att det känns tidigt? Och för er med erfarenhet, håller barnen sig ordentligt varma i fodrade galonställ med ullkläder under? Vissa säger att barnen blir kalla av galon men jag har aldrig upplevt det i våra fodrade från Didriksons iaf. Idag när vi var ute körde vi ullkläder närmast kroppen och därpå fleeceställ och sen skalkläder. Med skalvantarna och fodrade mössor. Inför imorgon har jag lagt fram samma men även vinterjackorna. Jag tänker att jag klär dom samma som idag men att jag skickar med vinterjackorna om det skulle behövas. Och istället för vindfleece bara enkla fleecetröjor så det inte blir för tjockt under jackan isf. Eller kanske bara ulltröja under vinterjackan isf? Jättesvårt tycker jag. Hade det varit blött och slaskigt hade jag definitivt valt fodrade regnkläderna med ullkläder alternativt fleecetröja under och fodrade galonvantarna till. På fötterna kör vi vikings allväderstövlar i alla väder, från oktober - april! BÄSTA köpet i skoväg någonsin! Det bästa med dom är just att man aldrig behöver fundera på vad barnen ska ha på fötterna för dom funkar alltid! Rekommenderas skarpt till alla därute :) 

Någon som har några bra tips i klädväg nu inför vintern? Vad har ni för vinterskor till era 4-åringar? Förra året klarade vi oss med vikings ultra hela vintern och funderar på att chansa även i år. Vilken sko skulle annars vara bra att komplettera med? Kanske någon lite stiligare sko isf? Kavat har ju många fina :)

Ingen röst

Så fort jag blir förkyld och dålig i halsen så försvinner min röst. Det är inte så konstigt med tanke på ärren som finns på mina stämband. Dom är väldigt känsliga. Så från i torsdagskväll började rösten försvinna. Igår var det värre och igårkväll var det värst. Då fick jag inte fram ett ord och då var jag ändå tvungen att kackla mig fram i ett samtal till jobbet. Så jag har varit sjuk från jobbet i 2 dagar, panik! Hatar att vara det! Dessutom hade Milian feber natten till fredagen så jag hade båda barnen hemma och själv var sjuk, rolig fredag! Imorse hade jag så sjukt ont i halsen och kunde knappt andas för att jag hostade så mycket, så det var tur jag inte gick till jobbet... Hoppas verkligen jag blir bättre till imorgon så jag kan jobba då. Idag har jag legat i soffan hos mamma och pappa i björklinge hela dagen när barnen och Tobias varit i Gavlerinken på bamse-show. Hade önskat så att jag hade kunnat följt med med det hade jag ju inte kunnat oavsett om jag var frisk eller ej. Dom är hos farmor Eva och Håkan på middag just nu och jag ligger kvar hos mamma och pappa och väntar på att dom ska komma och hämta mig. Sen blir det lördagsmys med så mycket bättre och en skål med lösvikt! Trevlig lördagskväll allihopa :)


Poff

Det bara sa poff så blev magen jättestor tycker jag. Har känt mig stor hela dagen och när jag ställde mig på vågen så visade den faktiskt nästan +1 kg sedan förra veckan så nu har jag gått upp ca 1,5 kg sedan start. Det är bara några dagar kvar tills vi är halvvägs in i graviditeten! Idag fick jag hem moderskapsintyget som jag ska skicka in till försäkringskassan angående graviditetspenning fr.o.m vecka 32. När jag väntade Milian fick jag svar samma vecka som jag planerade att gå hem och mitt schema tog slut så med Junelle bad jag om papprena direkt efter rul och samma lika även denna gång. Jag vill ju lixom inte gå och fundera över hur det ska bli med ersättning från dom när jag vet att mitt schema tar slut i mitten av jan. Så senast nästa vecka ska papprena skickas in! 


Ikväll var vi hos Ronja, Tomas och Leonell och firade Ronjas födelsedag i efterskott. Hon lagade den gudomliga fisksoppan som numera har blivit min favorit! Jag hade verkligen längtat efter den. Dessutom hade hon bakat en härlig kladdkaka med karamelliserad mjölk och kokos. Supergott! Sen vi kom hem tog det ett bra tag att natta barnen men därefter började jag måla babygymmet litegrann. Det blev inte så bra så jag ska måla om det. Sen ska det egentligen bara till hål nertill på benen så jag kan trä i snören som håller benen på plats. Och benen ska sågas i vinkel så dom står stadigt. Sen är det klart för att användas av den lilla parveln om några månader. Jag kan verkligen inte hålla mig från sånt här nu. Igår var jag på babyproffssen när dom hade 20% på HELA butiken, tom Bugaboo. Men jag fick inte handla nånting för Tobias så jag blev bara ännu mera frestad. 

Till något annat. Om ca 2 veckor blir Milian 4 år. Igår följde han med en dagiskompis hem efter dagis för första gången. Väldigt stort för mig och honom. Han var så stolt över det. Herregud, vad tar tiden vägen? Det står inte på förrän vi är fem i familjen!



En liten sneakpeak på gymmet 😊

Vecka 20 och rutinultraljud ❤️

I fredags var det äntligen dags för rutinultraljudet. Och kan tänkas, jag var minst lika nervös denna gång. Och kan tänkas, det var minst lika häftigt denna gång! Alla ultraljud vi har gjort tidigare har tagit ganska lång tid. Den här gången gick det väldigt fort. Barnmorskan började med att säga "här har vi hjärtat som slår" och oron lättade litegrann direkt. Sen hittade hon allting hon letade efter direkt och allting hon kunde se såg normalt ut. Jag kände mig så lycklig när vi gick ut därifrån!

Mot slutet av undersökningen så sa Tobias "hur skulle vi göra mes könet, vill du veta?" Då kände jag mig så nöjd med det som var så jag tänkte inte ens på det. Därför valde vi att inte veta just för tillfället. Vi lät ist barnmorskan skriva ner på en lapp vad hon hade sett. Och hon var ganska så säker.

Tänk att vi i mitten av mars kommer att få en till bebis, helt fantastiskt. På bilderna tyckte jag att bebisen var väldigt lik Milian på hans bilder. Han hade tydlig profil och tydliga drag i ansiktet. Junelle var mycket rundare och inte alls lika tydligt "utseende". Den här bebisen hade väldigt tydlig profil men väldigt tydlig näsa, mun och haka. Precis som Milian hade. Så spännande att se hur den lilla kommer att se ut. 

I lördags hade vi städdag på dagis. Tobias jobbade så jag var där själv och barnen med mormor. Vi har sån tur som kan få hjälp när det knipar. Städningen var tidskrävande men Sjukt värt det såhär i efterhand när man vet att allting är rent. ALLA leksaker är diskade, alla textiler är tvättade och alla ytor och vrår är avtorkade och spritade. Det tog 2 timmar kortare än beräknat men det tog ändå många timmar. Den enda nackdelen jag har sett hittills med denna förskola. Men rent är det. Hur ofta görs sånna här saker på era förskolor? Och vem gör det? Personalen? Städfirman? 
Vi fortsatte lördagen på ikea med mormor och avslutade den i soffan alla tre. I söndags fixade vi hemma hela förmiddagen innan vi var iväg på kalas på eftermiddagen. Kvällen spenderades i björklinge med söndagsmiddag och bad. Bra helg med andra ord! Nu har jag två tuffa jobbveckor framför mig med endast 1 ledig dag tills nästa fredag. Suck. Jag klantade verkligen till det på schemat. 

Åh, juste! Idag var Junelle själv på stora dagiset utan Lotta hela dagen. Jag var sjukt nervös imorse över hur det skulle gå men det hade gått så himla bra. Hon hade somnat inomhus?! Hur sjukt?! Jag är så himla mycket emot det men det är väldigt sällan det kommer att vara såhär. Skönt att det löste sig även fast Lotta var ledig och dessutom att det hade gått så bra. Blir så stolt över min stora lilla tjej! Hon har fått ett nytt intresse. Att bygga pussel! Hon är väldigt duktig också. Bygger nästan helt själv :) 


Uppe till vänster är Milian, uppe till höger är Junelle och nere är bebis nummer tre :)

Bältros?

Från allra första början har jag själv misstänkt att detta har varit bältros. När

Jag såg prickarna första gången skickade jag en bild till Cicci som hade bältros i somras. Jag frågade min läkarkollega samma dag och han sa först av allt herpes zoster, dvs bältros. Pga av att man ska ha en enorm smärta vid bältros har nog alla jag träffat blivit osäkra när jag sagt att jag har ont men det gör inte jätteont. Hur ska man kunna skatta denna smärta? På en VAS-skala eller? Jag har fött två barn. Gjorde det ont? Ja, det gjorde ont men jag trodde det skulle vara värre. Så kan jag svara på denna fråga också. Sköterskan jag träffade i måndag höll helt med mig när jag förklarade detta och sa att det är absolut möjligt att du tolererar denna smärta men det kan också bero på att smärtan inte är lika outhärdlig på alla. Iaf så har smärtan tilltagit sedan i måndags. Det har övergått mera åt en brännande smärta. Det känns som det brinner under huden och på huden. Och det kliar nästan ännu mera nu! Det känns nästan som att någonting kryper under huden i haöva ansiktet och huvudet. Huvudvärken är bestående. Det enda som är bättre är utslagen. Bulan har blivit mindre och ev att det röda börjar gå tillbaka. Huvudvärken är lixom typ i halva huvudet. Så konstig känsla. Jobbigt som satan iaf. Imorgon ska jag jobba kväll. Jag hoppas verkligen att det har lagt sig lite till för läkaren tyckte inte att jag skulle sätta nånting över. Bläää. Kul att gå runt på jobbet och se ut såhär? Jag kommer ju få 100 frågor! 

Nu ska jag sova igen. Vaknade nyss efter att ha nattat lillstumpan. Godnatt 


Såhär såg det ut när jag upptäckte det
Här ser man att det är flera "blåsor" i en samlad grupp
Såhär såg det ut innan läkaren punkterade i fredags. Säkerligen orsakade han en hudinfektion bara av att sticka med nålar på två ställen...
Såhär såg det ut hela helgen...

Vecka 18

Alltså herregud vad tiden går fort nu! Nästa vecka är det redan dags för rurinultraljud! Jag mår bra i graviditeten just nu. Får ibland ont i ryggen och ibland lite illamående. Men ingenting ihållande. Jag känner bebisen litegrann men än inga riktiga sparkar. Jag har börjat gå upp i vikt litegrann men inget märkvärdigt tycker jag. Vi har redan börjat "boa" litegrann eftersom vi har hunnit sälja av det mesta och måste köpa nytt. Babyskydd och babysitter är klart redan. Det ska vi köpa tillbaka av min jobbarkompis. Vaggan står hos Adam, i farmors gamla förråd. Spjälsängen står kvar här hemma, tack och lov! Jag ska få låna en ergobaby 360 av min snälla kusin och  Igår började vi bygga ett babygym av trä och imorgon ska vi försöka göra klart det. Skötbord kommer vi skippa denna gång och istället använda oss av en skötbädd ovanpå bänken i badrummet. Vad mer behöver man? Sen är det saker som jag vill ha men som inte är ett måste. Bland annat nya suffletter till vagnen och en ståbräda med sits. Lite sugen är jag på en babyinsats till stokkestolen också. 

En sån här är jag väldigt sugen på också! Flera funktioner i ett, väldigt praktisk :) Dessutom passar den bra i donkeyns liggdel, perfekt!

Less

Nu är jag less på dom här jäkla utslagen och huvudvärken som dom har gett mig sedan i torsdags! Idag är barnen på förskolan och jag ligger hemma och väntar på läkarbesök som är kl 14. Idag har jag faktiskt tagit alvedon mot huvudvärken och sovit i 3 timmar på förmiddagen. Vaknade när dom ringde från vårdcentralen och talade om att läkaren var 15 min sen! 


Om jag känner mig hyfsat pigg och vi kan hämta cykeln på verkstaden (lagat punkan) så kanske vi cyklar ner på höstmarknaden sen. Tobias har bilen hela dagen och jag blir sååå låst utan bil. När man är ledig utan barnen finns det extra mycket man skulle vilja ha gjort, tex åka och slänga skräp, handla mat, handla blommor mm. Idag hade jag verkligen behövt åka till Gränby och handla lite småsaker. Vi håller på att bygga ett babygym så jag behöver lite saker från panduro. Men det får vänta till imorgon när jag har bil. Idag var det skönt att inte känna några måsten eftersom jag ändå har sån himla huvudvärk. Ibland är det skönt att bara få vara också. Men nu längtar jag till att få läkarbesöket överstökat och att få gå och hämta barnen.


Dålig dag

Idag har varit en "spola tillbaka och göra rätt dag". Inte så mycket har gått bra. Jag hade planerat att vi skulle cykla hemifrån senast kl 9 då det tar ca 30 min att cykla genom hela stan med båda barnen i kärran, dom börjar bli riktigt tunga! Gissa om vi kom iväg kl 9? Nej! Kl 9 hade jag precis stekt klart pannkakorna och packat ner dom i kylväska. Vi började klä på oss allt och satt på cykeln kanske 09.30. Så vi var nog framme på närakuten kl 10. Jag hade lovat barnen att vi skulle gå till Stadsparken och äta lunch och leka efteråt om dom var duktiga inne hos doktorn. Som tur var tog det knappt 2 timmar denna gång så vi var klara innan 12. Junelle var på världens sämsta humör och jag med min huvudvärk orkade inte hålla tålamodet uppe. Så hela förmiddagen var bara kaos. Det slutade med att vi åkte därifrån precis lika okloka och ovetandes som vi var innan. Vi lekte i parken i ca 1,5 timme innan jag var alldeles färdig och försökte få barnen med hem. Tillslut fick jag fick spänna fast dom i kärran i protest för att sedan rulla iväg till cykelpumpen och pumpa kärran. Det tog ca 15 min för mig att göra detta för jag gjorde fel gång på gång.  Sen cyklade vi iväg och efter bara några minuter så fick vi punka på framhjulet på cykeln. Då bröt jag ihop. Det var jobbigt nog att cykla. Nu skulle jag behöva dra hela ekipaget hem. Så det tog nog oss 1 timme att komma hem. Allt som allt. Konstigt nog så somnade ingen av barnen i kärran. Det var bara tjafs och bråk hela vägen. Så när vi var hemma vid 15-tiden så somnade Junelle och sov till strax innan 17. Jag kände att jag behövde det avbrottet för att själv få vila en stund. Mille somnade också och sov med mig på soffan i över en timme. När barnen vaknade och var på bättre humör så kändes det ypperligt att få göra något helt annat så vi gick på hockey med morfar. Det blev premiär för Junelle och precis som för Mille var ismaskinerna överlägset roligast! Junelle somnade precis bredvid mig i sängen nu och Tobias och Milian är ute och åker. Så troligtvis sover Mille också nu. Förhoppningsvis blir det lite sovmorgon imorgon så vi orkar med dagen. 11.30 är vi bjudna på brunch och sen ska vi till Bjk för födelsedagsfirande. 


Trevlig helg allesammans! 


Utslag

Jag har fått nåt jäkla utslag i pannan som jag inte vet vad det är. En av mina doktorer på jobbet sa idag "det ser ut som herpes zoster eller impetigo". Och det var väl det jag själv misstänkte också men skulle det vara impetigo (svinkoppor) så borde det ha börjat väska? För dom kom igår. Jag kom på också att jag köpte ny foundation igår och att det skulle kunna vara en reaktion på den. Men samtidigt minns jag att det dök upp innan jag började använda den. Jag och barnen var på närakuten ikväll efter middagen och bemötandet vi fick var att det var minst 2 timmar till att få träffa sköterska och därav gjorde jag en egen bedömning att det då är minst 4 timmar till att EVENTUELLT få träffa en läkare. En sköterska var jag helt ointresserad av i detta läge. Jag vill veta om det ska behandlas konservativt eller med antibiotika? Och isf vill jag ha antibiotika nu! Men kan det skada bebis? 


Junelles knä såg väldigt bra och fint ut ikväll när vi tvättade och bytte plåster. Hon hade tyvärr otur idag igen och fastnade med fingrarna i hissdörren på närakuten :( Precis samma sekund som jag sa att hon skulle akta fingrarna så öppnades hissdörren och fingrarna klämdes.... lillpluttan. Jag känner mig så oansvarig när sånt händer även fast jag vet att inte allt går att förhindra :(


Otur

Fy usch. Ikväll var vi och kikade in i Idas och Gustavs nya lägenhet. Dom höll på och lägga golv mm och hade massa saker på golvet. Junelle sprang runt såklart och snubblade på en sladd och fick ett rejält jack i knät. Vi förstod först inte varit det kom men såg sen att det låg ett vasst sågblad i närheten. Alltså jag blir sååå ledsen. Jag som aldrig bryr mig om blod och sår men jag fick typ panik när jag såg såret och hur djupt fet blev. Mamma hjälpte till och tejpa så det blev bra men det känns ändå inte bra. Jag har inte öppnat det sen efteråt men lär väl göra det imorgon innan dagis. Usch. Stackars liten. Men tur i oturen att det bara var ett litet jack. Kunde ju varit ännu värre. Inre nog med det så hade pappa snubblat inatt typ i sömnen och fått ett riktigt jack i pannan som behövde sys  hela 7 stygn. Lite märkligt att det hände på exakt samma dag men tur även där att det bara var det. 


Junelle har varit hes sedan igår morse och inatt trodde jag nästan att det var krupp på gång för hon vaknade stup i ett och yrade. Men det blev ingen krupp. Barnen har fortfarande inte varit sjuka från nya dagiset men dom tiderna börjar väl säkert snart! 

Nu ska jag försöka sova bort min onda rygg.... godnatt 




RSS 2.0