Övergångsperiod?

Vi är just nu inne i en svår sömnperiod. Milian är precis på gränsen mellan att sova en eller två gånger under dagen. Han är trött på förmiddagen och somnar helst innan 10 och kan då sova i ca två timmar. Sen är det jättesvårt att få honom att somna på eftermiddagen. Han vill inte sova förrän 16 och det blir så himla sent med tanke på att han brukar lägga sig 19. De senaste dagarna har han inte somnat förrän 20. Igår vägrade han eftermiddagsluren helt och vaknade därför 2 gånger innan 23. Som att han tror att det var eftermiddagsvilan... Idag på förmiddagen vägrade han helt att sova enda fram tills nu när han fick en flaska välling. Antagligen blir det ingen eftermiddagslur idag heller. Jag hoppas att han sover ett bra tag nu. Det kan bero på hans förkylning för han sov väldigt oroligt inatt. Men man kan ju tycka att ett barn som är lite hängig och ha sovit lite halvkasst på natten borde vara ganska trött? Aja, han har somnat nu iaf. Vi får se om det fortsätter såhär eller om han hamnar tillbaka i vanliga rutiner igen. Jag som tyckte att rutinerna fungerade så bra tidigare ;) 




Helgen :)

I fredags på eftermiddagen åkte jag och lämnade Milian i Björklinge hos mormor och morfar. När jag kom hem var Tobias redan hemma så då blev det storstädning i lägenheten och i/på bilen! När vi var färdiga gick vi ner på stan och tog varsitt glas innan vi fick vidare till kött kök och bar. Jag hade nästan glömt bort det, men vilken matorgasm! Så sjukt bra kött och allting annat. Vi provade varsin förrätt för första gången och dom var också gudomliga. Sen gick vi hem och bara hade det mysigt innan vi somnade (runt 23). Vi vaknade 08.30 UTVILADE! Så himla skönt även fast jag började böla så fort jag vaknade. Saknade prinsen så himla mycket. Den mysiga frukosten (som vi tänkt) förvandlades till stress iväg och hämta hem honom. Vi var i Björklinge innan 10.  Milian hade gråtit ett bra tag vid läggningen och ropat "mamamamama" men annars hade det gått jättebra. Han är inte lätt att lägga nu för tiden så vore ju konstigt om läggningen skulle ha gått helt utan problem.

Sen fortsatte dagen i Söderfors hos farmor och Håkan. Där bjöds det på väldigt god mat och jättegod tårta. Vi var hemma igen runt 18-tiden och då kom moster Camilla förbi och snackade skit med oss. 

Idag har vi varit på vintermarknad i ulva kvarn. Den var faktiskt ganska dålig men det är ju mysigt att bara gå runt där ute. Sen har vi även hunnit med 2 husvisningar i Björklinge. Längtar såååå mycket efter hus nu. Vi blev kvar i Björklinge medan Tobias var iväg på match. Nu ikväll har vi bara legat och slappat framför tvn. PERFEKT HELG! 

Nu ska vi ladda med sömn inför ännu en vecka med full fart. Godnatt :) 







Barnkalaset

I söndags hade vi kalas för alla små 1-åringar i föräldragruppen. Det blev riktigt lyckat och roligt! Vi körde ett knytkalas i Björklinge, på närheten där mamma jobbar ibland. Perfekt ställe att ha barnkalas på eftersom det finns en massa leksaker och en massa barnstolar där! Barnen var glada och nöjda hela dagen och allting bara flöt på. Kalaset kunde inte ha blivit bättre än så!  








Underbar bild på underbara barn!




1-årskalaset

Vi har varit lite trötta efter helgens två kalas. Därav sen uppdatering. I lördags hade vi öppet hus för alla nära och kära. Det var fullt ös mellan 10.30-19 ungefär. Ca 50 personer var här och grattade Milian och han fick så mycket fina saker! Han fick bl.a. en massa leksaker, jättefina kläder och pengar på fonden. Han verkade helnöjd! Vi tackar så hemskt mycket för att alla kom hit och hade med sig så fina saker till Milian. All tacksamhet till er <3





Så himla nöjd med tårtan!!!!











Underbart fin bil från mormor och morfar 

Dom fina ballongerna. Syns dåligt att Milians namn står på ettan.


Han fick en pulka med hjälm och fårskinn till ockdå. Nu längtar vi såååå mycket till snön :)










Fler presenter


Tröja av moster

T-shirt av oss

Tröja av oss

Nyårs-outfit?

Basker av moster

Den bedårande lilla väskan från elodie details som jag verkligen inte kunde motstå att köpa! Hoppas den kommer till användning också!

Skor från oss

Skor från oss

Vinterskor från oss.

Underbar tavla med 11 bilder på lilla hjärtat. Den 12 bilden ska sättas in nu i veckan :)

Mössa av oss

Bok av mormor och morfar












1-årsdagen!

"Idag är absolut ingen vanlig dag för idag är det mitt första barns första födelsedag. Det är stort, väldigt stort. Det är inte bara mitt barn utan även mitt liv, mitt allt, min kärlek och framförallt min stolthet. När han föddes tjatades det väldigt mycket om att njuta av tiden för att den går så fort. Och ja, tiden gick fort. Och jag njuter fortfarande. Det har inte varit ett enkelt år men jag hade aldrig kunnat njuta mer än vad jag gjort. Med en tår i ögat vill jag säga att jag aldrig ska sluta njuta av att få vara mamma till Milian" 💙

Igår var det ett år sedan Milian föddes. Jag minns dagen som igår och tänker på den varje dag så jag aldrig ska glömma den. Jag vill minnas allt in i minsta detalj. Det var så häftigt. Jag gråter när jag skriver det här för jag blir så lycklig av tanken. Samtidigt sorgsen för att det gått så fort. 

Milian fick iaf välja vad vi skulle göra så då blev det Leos lekland HELA DAGEN. Det var mycket roligt :D När vi kom hem från Leos kom mormor, morfar, mostrarna och Sara! Vi blev även överraskade av grannarna som kom över med en present. Så gulligt av dom :) Jag tror helt klart att Milian är nöjd med sin första födelsedag. Han fick massa roliga leksaker även fast kalaset är på lördag.

Gunghästen som vi har målat och fixat till honom fick han! Det verkar som han gillar den, tyvärr är den lite för hög så han inte riktigt kommer upp. Men snart så! 

Chokladpudding och paket till frukost!



Fick en tågbana som var intressant i 2 minuter!

På Leos :D

Pannkakslunch :)

Jag slängde ihop en tårta kvällen innan som blev långt ifrån vacker. Han skulle ju ändå bara kladda med den så det kändes som att det kvittade.

Den var god iaf ;)

Milian fick en dammsugare och ett städkit av mormor och morfar. Han som är så fascinerad när vi städar. Gissa om det blev populärt?! :D


Han verkligen ÄLSKAR Idas gitarrer och därför hade Ida köpt en egen gitarr åt honom. Han blev överlycklig :D












1-års trots?!

Milian har varit snorig, hostig och allmänt grinskallig i en vecka nu. Han skriker och gråter så fort han inte får som han vill eller klarar av någonting själv. Det handlar om ca 100 ggr varje dag. Och det blir inte mindre jobbigt av att han blir så arg att han kastar sig bakåt och slår i huvudet. Jag trodde att detta var pga att han var hängig men tydligen har de flesta i mammagruppen samma problem. Det är alltså den första trotsen. Han har helt klart börjat testa sin egen vilja och det verkar som att han blir lik sin mor! Den här fasen ska tydligen pågå i ca 3 veckor. Kul jul. Vi får försöka ha tålamodet uppe, för det går ju över :) 

Idag ska vi handla lite inför baket till kalaset och beställa tårtorna :D Ha en fin dag allesammans!

Traskade fram och tillbaka igår i ishallen, lilla charmknutten
❤️




RSS 2.0