Fotografering

Junelles tänkta 1-årsgotografering blev en månad sen men det gjorde inte så mycket. Trots att hon var grinigare än aldrig förr så blev det några fina bilder. Vi har fått några stycken än sålänge och väntar på några till. Är väldigt nöjd hittills :)


Äntligen!

Idag har äntligen trappan blivit monterad. Helheten blev bra men jag är lite besviken på lite smådetaljer. Det är mest säkerheten jag tvivlar på. Jag tycker att vi borde ha mera räcke men vi är inte överens. Får se var det slutar. Trappan är iaf väldigt fin. En vitlaserad furutrappa! Det enda som saknas (missades i beställningen) är en extrastolpe för att hålla golvet ovanför på sin säkra plats. Så den gamla provisoriska står kvar.


Vaccination

Någonting jag har ångrat fram och tillbaka är varför vi valde att vaccinera våra barn. Vi har haft "oturen" att våra barn har varit mycket förkylda och dessutom har Junelle förkylningsastma. Så det är ju extra jobbigt för henne att vara förkyld när hon har så jobbigt med andningen. Båda barnen har haft/har krupp och råkat ut för det ena och det andra. Vi har hunnit bocka av många sjukdomar under dessa 3 år! Enligt min åsikt och vad jag har grubblat mycket över de senaste veckorna så tror jag att det har mycket med vaccinationerna att göra. Du sprutar in en sjukdom i kroppen för att lura immunförsvaret. Sen stannar det kvar där inne. Hur bra kan detta vara? Visst att din kropp kommer att känna igen bakterien/viruset om det dyker upp men tex de gamla barnsjukdomarna som röda hund, mässlingen osv är ju typ utrotade pga vaccinet så dom finns det egentligen ingen anledning att vaccinera mot. Det finns ju knappt någon forskning om detta så man vet väl egentligen inte så mycket. Man kan ju bara spekulera. Och det är ett känsligt ämne just därför.

Sammanfattningsvis så ångrar jag ibland att jag började vaccinera mina barn. Men det finns ju fördelar också :)

Det är ju i princip omöjligt att hindra barnen från att vara förkylda i dessa förkylningstider. Det räcker ju bara att gå utanför dörren i stort sett. Vi har varit förkylda i 3 veckor nu och man kan ju inte isolera sig så länge. Hur gör ni andra med förkylningar? Låter ni era barn gå till förskolan fastän ni vet att de finns förkylda barn där? Och är man förkyld om bara snoret rinner? Vissa förskolor/föräldrar tycker att det är okej med förkylda barn bara dom orkar vara där och leka. Det finns många åsikter. Snoret kan ju rinna i flera månader och då kan man ju lika gärna säga upp dagisplatsen. Det där är ett dilemma som vi kommer få känna på när vi båda ska jobba sen! Och det ständiga; VEM ska vabba idag?


Svinkoppor

Nu är vi nästan säkra på att det är svinkoppor Milian har. Det har blossat upp flera till under armen och ser ut att komma någon till i ansiktet. Han klagar på att det gör ont lite överallt på olika ställen. Så det verkar inte bättre. Vi fortsätter att tvätta pch smörja med salva. Den första pricken har blivit mycket bättre men det känns hemskt att han har fått flera bara sedan igår. Tycker så synd om honom. Imorgon blir det vc och kanske antibiotika. Hur får man annars stopp på skiten? Det ska alltid vara nånting...


Influensa

Jag verkar ha åkt på nån form av influensa för jäklar vad det värker i hela kroppen. Det var länge sen jag hade feber också (förutom enstaka tillfällen i veckan). Hade ordentlig feberfrossa nyss. Milian är inte bra från sina utslag/koppor än så jag bara väntar på utslag nu. Det ska ju vara så himla smittsamt och jag har ju tvättat, smörjt och plåstrat om flera gånger per dag. Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon så jag orkar ta hand om barnen. Tobias kan nämligen inte vara hemma. Så det är ju bara att kämpa på. Det går bra nu haha.

Idag har vi (trots omständigheterna) haft en väldigt bra dag. Hyfsat nöjda och glada barn i Söderfors hos farmor och Håkan. God mat och trevligt sällskap. Barnen fick också träffa kusinen Wiggo :)

På torsdag är det min födelsedag och om det blir som förväntat så kommer TRAPPAN och monteras då, bästa presenten! Det betyder att vi kanske kan flytta upp saker till helgen? Iaf skruva garderober! Yiiiipppi!


Jobbig vecka

Den här veckan har varit alltifrån rolig. Barnen har varit rassliga och gnälliga konstant. Idag rann det över och blev kaos. Från att vi satte oss i bilen mot dopet tjatade Milian om att åka hem. Och Junelle skrek och levde rövare. Strax innan vi var framme höll han på att somna men gjorde aldrig det och det förstörde nog kanske hela dagen. Han var jätteotålig i kyrkan och bara tjatade om att han ville sova och åka hem. Junelle slog i huvudet efter 5 minuter av ceremonin så det var bara att gå ut i bilen med dom. Milian somnade direkt men inte hon. Efteråt var både jag och Tobias jättehungriga så vi försökte inte ens söva henne innan. Vilket vi skulle gjort för sedan somnade hon inte förrän 15.30. Och vi var tvugna att väcka henne för fotograferingen! Hua hua. Roligt. Hon skrek och hade sig i ca 2 timmar. Typiskt när vi äntligen tog tag i fotograferingen :( Men några bilder blev riktigt bra ändå efter ca 10 försök utan tårar och rödsprängda ögon. Men inga familjebilder hann/orkade vi med! Sydkonbilderna blev också sådär. Får se när bilderna är klara.

Jag behöver lite tips. Har tänkt mycket på vinterkläder till barnen. Blir det verkligen lättast med en overall på dagis när man är ganska ny med att vara utan blöja? Det går ju fortare att dra ner tvådelat? Eller? Isf undrar jag vad ni rekommenderar? Pop? Didriksson?

Sen behöver jag tips om ullkläder/sockar. Är det värt att satsa på helmundering till båda barnen?

Och vilka är dom bästa och mest prisvärda vinterskorna? Vi var väldigt nöjda med yxhult förra året så vill nog satsa på dom i år igen (om vi inte hittar några andra mera prisvärda) till Milian med. Toppen med ullsula i ju!

Och en annan fundering? Finns det någon vagn som är smidigare än donkeyn över vintern? Är sugen på att sälja den nämligen. Vill helst testa yoyo men den lär ju inte vara bra på vintern?


Fy skam

Såhär mitt i rustningstider så har vi "glömt bort" att köpa ny bilstol till Junelle. Jag har tänkt att det inte gör så mycket om hon sitter i babyskyddet eftersom hon inte väger 15 kg än. Men oj vad fel jag hade! Proffsen på babyland fick mig att skämmas när dom talade om hur farligt det ät för deras ryggar om något skulle hända i babyskyddet. Jag hade ingen koll på det utan har ju bara gått på kilosinformationen. Så då blev det bråttom hem och försöks hitta billigast möjliga stol. Jag hittade ingen begagnad så det blev en ny hos babyland just för att dom är ÖVERLÄGSNA när det gäller service och kunnighet. Hur bra som helst! Och vi är grymt nöjda med besafe izi plus! Perfekt att ha i framsätet med bälte.

Så fort hösten närmar sig blir det så mycket saker som barnen behöver. Vi har haft tur att mormor har hjälpt oss att handla bla skor åt barnen. Milian har fått allvädersstövlar och sneakers och Junelle har fått gummistövlar, sneakers och ett par jättefina kavat (strl 19) till vintern. Jag har även säkrat upp med ett par begagnade jättefina yxhult (strl 20) om dom som mormor köpte blir för små under vintern. Junelle får ärva Milians fodrade regnställ så det är bara Milian som behöver ett sånt. Skalkläderna passar från förra året och Junelle tror jag får klara sig utan sånt i år (eller?!). Så svårt att veta. Annars får hon ta Milians så får han nytt. Sen är det ju det här med vinterkläder. Jag har två overaller som Junelle kommer att kunna ha. Men jag är lite sugen på att försöka sälja dom så hon kan få en ny. Milian behöver nytt. Frågan är, overall eller delat? Har hittat en fin på hm som är väldigt prisvärd. Hoppas verkligen den finns kvar i slutet av månaden.

Jag har börjat sälja av barnens urvuxna kläder och det har gått väldigt bra tycker jag. Milians garderob var i stort sett tom efter sommaren men nu har han så han klarar sig med åtminstone dagiskläder. Ni andra med barn på dagis, hur många uppsättningar går åt i veckan? Vi har hittills smutsat/kissat ner 2 byxor och 2 tröjor varje dag i stort sett. Så det behövs ju lite kläder!


Sanningen

De senaste dagarna har jag verkligen insett och förstått hur jobbigt det här året har varit. Jag visste och trodde att det skulle vara jobbigt men det jag inte visste var hur min kropp skulle reagera på det. Jag känner inte igen min kropp alls längre. Den är trött, svag och orkeslös. Jag vill känna energi till att orka träna igen ju?! Nu orkar jag inte ens städa hemma. Iofs har jag åkt på nån influensa nu också för jag känner mig febrig och ont i halsen. Jag har faktiskt för första gången bett om hjälp så ikväll kommer min lillasyster och hjälper oss med städningen. Plocka gör man ju HELA dagarna men det här med att torka lister, speglar, fönster osv. Det orkar jag knappt tänka på. Så jag är jätteglad att få hjälp med det nu såhär på sluttampen. Nu är det bara mindre än 2 veckor till besiktningen av övervåningen. Så det är bara lite småfix kvar. Nästa måndag kommer trappan!!!! Det känns som det stora målet.

Idag var vi på barncentrum och visade upp ett utslag som Milian har fått på kinden. Hon trodde att det var en svinkoppa/hudinflammation. Vi fortsätter att smörja med microcid och tvätta med tvål och vatten. Så hoppas vi att det blir bättre till helgen när vi är bjudna på dop och ska fotograferas efteråt. Jag vill inte skjuta upp fotograferingen ännu en gång.

Han somnade vid bordet efter att ha skalat bort allt vita från clementinen. Mamma upp i dagen!
Matade fåglarna efter vc-besöket.
Utslaget
"Garaget" blev SÅ bra!
Fredagsmyset förra fredagen med ostbågar och dip
Klädhängaren blev också bra!
Älskar onesine från Cubus!
Nöjda barn som fortfarande får plats bredvid varandra i shoppingbilen. Hur ska det gå när vi måste köra två?!!
❤️



RSS 2.0