Black weekend och 1:a advent

Som tur var hann jag med att beställa nästan alla barnens julklappar under helgen fast jag mådde skit. Några saker är kvar men dom fanns ändå inte på "rean".

Jag stod inte ut med p-pillerna längre så tog det sista pillret i fredags. Mådde så illa och var helt sänkt! Igår mådde jag redan bättre och idag känns det helt okej. Nu gäller det att jag hinner till barnmorskan/gyn och eventuellt kan sätta in en spiral innan nästa pms-period. Öronen är liiiiite bättre men inte bra än. Får väl fortsätta med salvan några dagar till och se om det blir bättre. Idag ska vi till barnortopeden och ta bort Junelles gips.

Igår var vi på Elvins 4-årskalas med frosttema. Cicci hade ordnat jättemysigt för alla barnen med fika, fiskedamm och när barnen gick fick dom varsin chokladkalender. Efter det var vi i Björklinge på adventsmys. Mamma hade fixat sååååå mycket gott!!!! Bästa mamma!
Barnen fick hämta Fia och Max i skogen och var så nöjda.


Platserbjudande 2

Nu har vi blivit erbjudna plats till barnen på samma förskola. Tunaparken. Den enorma förskolan i området med massor med barn och massor av olika avdelningar. Eftersom förskolan ännu inte öppnat så vet vi egentligen ingenting om den. Vi vet att alla förskolebarn på gatan kommer att gå där och det känns väldigt positivt. Men det är det enda. Småbarnsavdelningar, en stor gemensam gård och kommunen som styr. Aja, det får bli vad det blir. Vi har varit och hälsat på andra verksamheter men i slutändan känns detta bäst ändå. För att inte behöva lämna på två olika ställen och för Milians trygghet att känna igen barnen han kommer att gå med.

Givetvis hoppas vi verkligen fortfarande att Ugglan blir kvar. Vad jag hört ryktesvägen så är det ännu inte kört. Förhoppningsvis får vi veta den här veckan. Hååååååållll tummarna!


3-åring

I torsdags fyllde världens finaste prins 3 år. Han var så förväntansfull. Förra året förstod han att han fyllde år men i år kändes det mera "på riktigt". Vi hade köpt ett startkit med alla hockeyskydd som han hade önskat sig och så fick han även en ny hockeytröja. Och ett par vinterskor med tillbehör. Vi spenderade förmiddagen med ugglan på/i hoppgropen med alla barnen. Det var superroligt och så perfekt att det var just på födelsedagen. På kvällen kom närmaste familjen och överraskade honom med ännu mera roliga och fina presenter :)

Idag har vi haft barnkalas med kiosktema. Milian fick agera "korvmannen" och sälja korv, hamburgare och pizza i miniformat. Allting kostade 1 guldpeng. Det blev mycket liv men ändå inte kaos. Det enda som jag är missnöjd med över dagen är att Junelle ramlade ner från trappan. Hon verkade ha ondare i armen efteråt så får se om vi måste åka in och kolla igen. Usch. Återigen mitt/vårat fel då vi inte hade koll på henne :(


Armbågsfraktur

Förra torsdagen ramlade Junelle ner från soffan och tog emot sig med armen. Och slog i huvudet. Eftersom hon blev så slö så fokuserade vi mest på huvudet och glömde lite bort armen. Sen har hon haft ont i armen till och från hela veckan men varit mindre svullen än första dagarna. Igår blev hon värre efter hoppgropen. Hon kunde inte använda armen alls. Sen var hon som ett plåster på mig hela kvällen. Ville inte leka nånting. Och dessutom har hon sovit riktigt dåligt hela veckan. Vaknat upp och gallskrikit. Av smärta troligtvis. Usch. Jag har så dåligt samvete för att vi inte åkte in tidigare och kollade. Vi var påväg in i mitten av veckan men då lekte hon på som vanligt och jag tänkte att det skulle bli bättre men det blev det inte. Så det blev barnakuten idag och röntgen visade 2 frakturer i benen precis under armbågen. Så stödgips i 2 veckor, mest i smärtlindrande syfte. Hon sov när dom gipsade och sover än. Hon kommer nog inte vara så glad på gipset när hon vaknar!


Förskoletjat

Okej, nu är jag tjatig. MEN det här tar väldigt mycket av min tid. Som det ser ut just nu så kommer ugglan stänga i mitten av feb. Givetvis fortsätter vi att hoppas på lösningar även fast en lösning bara är tillfällig. Idag har vi fått platsbesked till Milian på närdaghemmet. Tyvärr har dom inte plats till Junelle där. Jag ska besöka en dagmamma som håller till i Svartbäcken på måndag. Där finns plats för båda barnen. Nackdelen där är att inget av barnen är född samma år som Milian och därmed får han isf börja själv i skolan sen. Annars ser jag bara fördelar med dagmamma. Vi har alltså två valmöjligheter. Låta Milian börja på närdaghemmet och Junelle få vara hemma i väntan på plats (hur länge?). Eller låta båda börja på samma ställe i liten grupp. Vi har ca en vecka på oss att bestämma oss...


Barnakuten

Igår var vi in med Junelle till barnakuten efter att hon ramlat från soffan. Hon föll ca 1 meter och blev direkt efteråt jätteslö. Hon bara låg i min famn och var helt stilla. Jag försökte locka med allt möjligt men hon bara låg. 1177 tyckte att jag skulle gå på min känsla så då åkte vi upp. Vi blev väldigt väl bemötta och fick bra hjälp. Snabbt konstaterade dom att det inte var allvarligt men dom ville observera henne några timmar. När vi åkte hem var hon "pigg" igen och uppe och sprang. Läskigt när det blir sådär!


Förhastat inlägg

Okej, mitt senaste inlägg blev tyvärr ett förhastat och onödigt inlägg som därför togs bort. Jag baserade inlägget på rykten och det var kanske inte det smartaste jag gjort. Många tog illa upp och det tar jag åt mig. I frågan om hur allting har gått till bakom kulisserna låter vi vara oskrivet eftersom vi egentligen inte har någonting med det att göra. Om någon har gjort fel eller ej är upp till var och en att tycka någonting om. Jag har mina åsikter och andra har sina. Jag gör vad jag kan för att mina barn ska få gå på en trivsam förskola, andra föräldrar gör sitt. Vissa förskolor väljer att driva sin verksamhet på ett vis, och andra förskolor på sitt vis. Det accepterar jag.

MEN om det fanns flera förskolor som bedrev sin verksamhet på samma vis som ugglan så skulle världen helt klart se annorlunda ut, det är jag säker på!




RSS 2.0