Namnet

Det är många som har frågat mig var namnet Junelle kommer ifrån. Jag har alltid gillat namn på J och har klurat mycket mellan olika namn. I slutet var favoriterna Juelia, Julice och Junelle såklart. Jag gillade också Novelia och Lovelia. Livia har stått högst på min lista enda sedan vi plussade med Milian. Men Tobias var inte riktigt med mig där. Jag har nog ingen riktig förklaring mer än att jag tycker att namnet är vackert. 

När vi precis hade fått Junelle så fick jag se att en toppbloggare på vimedbarn.se skulle döpa sin dotter till Junielle (skiljer bara en bokstav) och då blev jag ännu mera kär i namnet. Det gjorde det lite lättare att bestämma :) Skulle vara roligt att höra varifrån hon fick namnet Junielle. Nu är jag iaf väldigt glad över valet även fast det är svårt att betona när man ropar. Sen kanske det inte var helt genomtänkt att det blev väldigt lika kusinen Leonell. Milian har jättesvårt att skilja på namnen så nu säger han Lejonet till Leonell :D Såååå gulligt! 

Milian är hemma från dagis idag igen. Vi har varit ute på förmiddagen och hittills har vi haft en toppendag :) 

Favoritbodyn börjar bli för liten :( 



Det här med att alla mössor ska åka ner över ögonen 👎 




Jag bjuder på den hemska bilden på mig bara för att Milian är så otroligt söt ❤️ Älskade lilla unge!


Tvillingpodden

För några dagar sen lyssnade jag på Tvillingpodden för första gången. Jag är helt såld. Så härliga tjejer! Jag lyssnade precis på del 2 av förlossningsberättelsen och tänker tillbaka på mina egna förlossningar. Jag måste ha flera barn, jag måste få föda barn igen! Min senaste förlossning var bara för 7 veckor sedan men jag har redan glömt smärtan. Den enda smärtan jag minns är efteråt och hur förjävla mycket det sved. Den smärtan är/var ju så mycket värre än värkarna. Det sved så fruktansvärt mycket när barnmorskan sprayade bedövningssprayen innan hon skulle sy. Usch! Jag kom också att tänka på att jag har kommit in till förlossningen i precis samma tillstånd vid båda förlossningarna. När krystvärkarna precis har startat! Med Milian ca 1 timme innan han föddes och med Junelle 12 minuter innan. Då hade jag iofs haft krystvärkar hela bilresan :) Nästa gång jag ska föda kanske jag ska stanna hemma och föda? Varför inte? Och i badkaret verkar inte så tokigt! Vi får se om några år när jag har övertalat Tobias ;)

Milian hade feber inatt och är krasslig i halsen så han har varit hemma idag och blir nog hemma imorgon också. Det verkar gå halsfluss på avdelningen och även jag känner av halsen. Hoppas verkligen inte att vi åker på det...

Vi var ute i lekparken idag och lillasyster premiärgungade :) 


 


Öppna förskolan

När jag var föräldraledig med Milian var vi mycket på olika öppna förskolor. En av favoriterna var Almtuna kyrkans nyponrosen. Jag hade precis lärt mig sångerna innan det var dags för Milian att bli för stor för den gruppen. Idag var jag där med Junelle för första gången. Det kändes så konstigt att skriva Junelles namn istället för Milians på närvarolistan. Jag fick verkligen tänka till för att det inte skulle bli fel. Samma sak när vi sjunger "min lilla fina (namnet) jag älskar dig". Jag har ju sjungit Milian ca 100 ggr! Det kändes konstigt. Hennes namn var mycket svårare att sjunga också :P 

Det var iaf minst lika mysigt som för snart 2 år sedan :) Min söta arbetskollega Sanna var med och hon hade med sig en tjej från hennes föräldragrupp som var väldigt trevlig. Hon var från Tierp och kände igen Tobias så hon hade lite koll på oss redan innan :) Hennes lilla tjej var precis lika stor som Junelle när hon föddes och på grammet lika stora idag (senaste vägning) också. Det var lite komiskt! Sanna och Nathalie tipsade om Pelle Svanslös öppna förskola och deras 0-6 månaders. På tisdagar var deras sångstund 10.30 så det tänkte vi nog testa imorgon om ingenting annat kommer i vägen. 

Lämningen imorse på dagis gick precis lika dåligt som innan. Han var ledsen hemma, i bilen och 30 sekunder efter att jag hade gått. Sen var han glad och lekte ända tills jag kom och hämtade. Då blev han ledsen igen. Undra när detta ska släppa? Min lilla älskling. Jag satt och tittade tillbaka. Tänk att det är ett helt år sedan prinsen började gå?! Vart tog det året vägen? Han fyller snart 2 år. Hallå? Tvåårspresent? Kalas? Dop för Junelle? Mycket nu!

Och inte nog med det så fick vi brev hem om att vi inte har skrivit under faderskapet än. Det hade jag verkligen inte en enda tanke på. På nåt vis trodde jag att det skulle sköta sig själv eftersom det är andra barnet. Hur jag nu kunde tro/tänka så? Givetvis är det inte så. Troligtvis är det därför hennes efternamn fortfarande inte har kommit in i journalen och hos försäkringskassan.

Junelle har vuxit i ett par av favvo-byxorna från när Milian var mini. Det finns så mycket känslor i bebiskläder. Gråter när jag tänker på det. Tänk att jag har två barn som har haft på sig dom där byxorna. Fantastiskt ❤️ 

Godnatt!



Helgen

I fredags åkte jag, Milian och Junelle till Arlanda och mötte upp mormor och morfar som kom hem från Kreta. Milian hade pratat om det hela veckan så jag bara kände att det var ett måste att åka. Som tur var gick det rätt bra. Minstingen verkar ha vant sig med bilen för hon är mycket lugnare nu :) Det gick mycket bättre än vanligt. Vi avslutade fredagen med middag i Björklinge.

Lördagen spenderades i Tierp på minsta sysslingens dop. Vella Lexie. Det var supermysigt och väldigt fint ordnat :) Goda smörgåstårtor och gott fika! Påvägen hem från Tierp stannade vi i Björklinge och käkade. När vi kom hem och båda barnen hade somnat passade vi på att bada tillsammans för första gången. Så underbart med ett stort badkar! Älskart! 


Minsta kusinen Leonell 💙 

Vella Lexie 😍 

Vide och Jessica 😊 

Min prins 💙 

Lilla knubbisen 🎀


Idag fick jag och Junelle sovmorgon medans Tobias och Milian var iväg och handlade och dessutom gjorde iordning värsta brunchen när dom kom tillbaka. Så lyxigt. Efter att Tobias var iväg på tennis tog vi oss en promenad ner på stan. Hör och häpna - båda barnen sov i ca 1,5 timme. Vi stannade till och matade fåglarna vid svandammen innan vi lekte i Stadsparken. Milian hade fullt upp i säkert 2 timmar medans Junelle sov. För ovanlighetens skull så har hon sovit nästan hela dagen idag. Hon sov över 3 timmar i sträck när vi var på stan. Vid 17-tiden mötte vi Ronja, Tomas, Leonell och Camilla för grillbuffe på La Parrilla. Sen tog vi bussen hem och nu sitter vi i soffan nöjda och belåtna efter en väldigt bra helg. Nöjda barn, nöjda föräldrar! 





25

Igår blev den här trötta 2-barnsmamman 25 år. Inte trodde jag för några år sen att jag skulle ha 2 barn innan 25! Men så blev det och jag är så glad för det :D 

Jag hämtade Milian tidigare från föris igår. Ronja och Leonell kom förbi oss vid 14-tiden sen åkte Tobias och Milian och köpte tårta och lite annat gott och så kom Tomas hit också. Lite senare kom Tommy och Marie förbi och överraskade :D Så roligt! Ida, Gustav och Camilla var också förbi och fikade :) 

Min bästa vän som är i Österrike hade skickat en box från godisboxen.se hit hem! Jag blev så himla glad, så roligt. Bästa Sofia <3


BVC

Imorgon blir lilla Junelle 6 veckor. Vi var på BVC idag och hon visar inga tecken på att vara undernärd :) Hon väger nu 4540 gram och är 56,5 cm kort. Huvudet hade vuxit till 37 cm. Så alla 3 kurvorna går helt klart uppåt! Nu har hon alltså lagt på sig 1 kg sedan födseln. Strl 56 passar bra nu och det är snart dags att rensa i garderoben för första gången :( Så himla tråkigt. För den sakens skull så skulle jag kunna skaffa flera barn till!! Bebiskläder är det sötaste och roligaste som finns. 

Junelle är, precis som sin bror, en väldigt envis och nyfiken liten flicka. Hon är lik sin bror rakt igenom. Hon skriker i bilen, har svårt för nappen, vill inte ligga på rygg, blir långt ifrån mätt på min bröstmjölk och är allmänt otålig. Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att få 2 exakt likadana barn, men jag trodde fel. Hon är visserligen bara 6 veckor gammal så det kan ju ändras men hittills är dom sjukt lika varandra :) Jag tänker inte ge upp med nappen! Hon får inte kväljningar av alls (som Milian fick) och hon suger stundvis. Så än finns hopp :) 


Lämningen på dagis imorse gick lika dåligt som vanligt. Men sen hade det gått bra, han hade ätit 3 portioner med Korvstroganoff :D Jag är så glad att han äter! På måndagar har dom alltid utflykt och idag var dom på stadsbiblioteket. Kids2home har "tågvagnar" som dom åker i när dom går på utflykt. Det är perfekt när det är många småbarn.  Milian hade pratat en massa på vägen dit så det borde ju betyda att han tycker det är roligt :) Nu ska jag sova bort huvudvärken som jag haft hela kvällen. Godnatt!


Lycklig

Jag får inte glömma bort att nämna hur lycklig jag är. I 9 månader har vi väntat på bebisen som visade sig vara våran dotter. Nu är hon här och förgyller våra dagar. På tisdag är det redan 6 veckor sedan hon kom. Jag är så tacksam för allt jag har. Så lycklig. En son och dotter som har en väldigt fin pappa. Jag älskar dom alla 3 precis lika mycket som livet! 

Min tanke med förra inlägget var egentligen inte att gnälla utan mest att visa att det absolut inte alltid är lätt. Det är tufft emellanåt och det kommer bli värre också. Att vara förälder är helt klart livets svåraste uppgift! Puss & godnatt 

LESS

Jag börjar bli sjukt less på att aldrig kunna göra min dotter mätt. Ska jag orka stå ut i 8 veckor? 2 veckor till? Vad ska ske på 2 veckor? Jag ammar och ammar men hon verkar inte få mera mat för det. Idag har hon varit vaken och missnöjd ca 5-6 timmar. Sjukt frustrerande! När hon är hungrig kan hon inte sova heller. Igår sov hon bra hela dagen på endast bröstmjölk. Varför fungerar det inte idag då? Usch! Jag är så avis på alla mammor som har överflöd med mjölk och nöjda bebisar! 

Idag har vi varit borta hos farmor och Håkan över dagen. Milian trivdes jättebra och hade superkul! Direkt när vi åkte hem ville han "åka till farmor igen". Gullunge! Junelle somnade i bilen med nappen efter ett tag och Milian somnade också, efter en massa trots och gnäll. Nu är vi hemma och jag är HELT SLUT. Inte nog med det så har jag ångest inför imorgon och lämningen på dagis. Låt det vända snart! 

Igår var vi på 4H-gårdens 30-årsjubileum. Milian fick guldpengar av Pippi, vi fikade och tittade på djuren. Vi hade tänkt att han skulle få rida men han ville inte det. Han är en liten fegis, lillplutten. 

Imorgon är det dags för mätning och vägning igen. Spännande att se hur stor lilltjejen har blivit! 



Vi tog en kvällspromenad igår och Milian somnade i vagnen, redan 18.30. Så mysigt ❤️

Påvägen hem från farmor idag ❤️





Skrikig bebis

Idag har jag haft en skrikig bebis och en gnällig/trotsig snart 2-åring här hemma. Det har varit en lagom rolig dag. Dagen började jättebra med att vi gjorde oss klara att gå till öf till 09.30. Vi hade bestämt tid med grannarna och lyckligtvis så var vi ute redan 09.20. Milian tjatade om att gå till "kunkan" (kyrkan). När vi väl vara framme vid kyrkan började han skrika "hem mamma, annan kunka". Han vägrade gå in. Så vi fick gå hem igen. Sen började trotset. Han vägrade äta och sova. Skrek efter välling istället för mat och när han tillslut fick som han ville (ja, jag har väldigt svårt att säga nej) så blev han superpigg. Somnade inte förrän 15. Under hela tiden så hade jag en missnöjd bebis som skrek. Idag är första dagen sen hon kom som hon har skrikit utan att jag vetat varför. Vi har ammat och ammat. Hon har bajsat, pruttat, krökts, rapat och ändå varit missnöjd. Jag försöker undvika ersättning för jag vill att amningen ska fungera men det går inte till 100 %. Idag har hon fått flaska 2 ggr. De senaste dagarna har hon blivit så pruttig. Inatt låg hon och tröck i sömnen. Jag tror faktiskt inte att hon åt nånting inatt. Hon bara låg och kämpade med gaser. Lillpluttan då :( Jag hoppas verkligen på en bättre dag imorgon!

Påväg till öf imorse :)


Vi var i ishallen ikväll och tittade på Almtuna dam. Milian tyckte att det var jätteroligt. Ismaskinen var roligast :D Han var så söt. "Heja tjejorna" "Nu kommejom" (när dom kom ut efter periodpausen) "Stora tjejor" 




Vide och Milian på Leos i onsdags :) 











Spets och rosetter

Alltså hur gulligt är det inte med spets, volang och rosetter? Jag kommer nog bli (är redan) lite galen i allt fint som finns i butikerna! Igår hade vi besök av min fina arbetskollega Hanna och hennes supergulliga barn. Dom hade med sig den underbara stickade rosa klänningen från newbie som jag kollat på. Gullungar! Även min gamla jättesöta arbetskollega Carro var här med sin fina son Albin som är född 4 dagar innan Junelle. Jättekul :) Supermamman Hanna hade med sig mat och fixade pastasallad åt oss alla! Jag är så tacksam! 





Idag var Milian tillbaka på dagis efter febern och förkylningen. Lämningen gick precis lika dåligt som förra veckan, om inte sämre. Han var hysterisk och ville bara åka hem. Men lyckligtvis så sträckte han händerna till Lina när vi kom. Sen hade allting gått bra, han hade ätit TVÅ portioner pytti panna! Och sovit hade han också gjort. Jag är så glad att pedagogerna uppdaterar med sms under dagen. Hur hade jag klarat detta annars? Usch. Det är nog jobbigt som det är. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur jobbigt detta skulle vara. Troligtvis så kommer lämningarna fortsätta vara jobbiga ett tag till. Sen hoppas jag verkligen att det bara är positivt att gå till dagis. Annars är det långt ifrån värt det.

Junelle har haft några riktigt gnällig dagarna nu. Mer än det vanliga hungersgnället. Hon är säkerligen inne i den första utvecklingsfasen redan. Jag har verkligen problem med att få henne att somna och sedan sova vidare. Hon kan somna till en stund men vaknar oftast efter några minuter. Om hon inte är i bärselen, då sover hon länge. Men den orkar jag bara ha när jag måste, när Milian är hemma :D 

Milian till höger och Junelle till vänster. Många tycker att dom är lika. På den här bilden kanske, men inte annars. Tycker jag iaf :) 

Mina små älsklingar ❤️



Höst!

Nu är det verkligen höst. Sommaren är redan slut. Synd att vi fick en alldeles för kort sommar i år. Vi fick inte njuta av många varma dagar eftersom våran dotter valde att komma mitt i värmen. Lillasyster har fått så otroligt mycket kläder av nära och kära. Så nu var det dags för Milian att få lite mera nytt. Jag som älskar Zara baby kan inte få nog av alla deras höstkläder! 


Lilltjejen har hunnit bli 1 månad gammal :)


Igår fick lilla älsklingen åka hem från dagis med 39 graders feber. Senare på eftermiddagen hade han hela 40 grader. Stackars liten var helt sänkt och sov 3 timmar på eftermiddagen.


Lillan som envisas om att inte vilja ha napp. Fungerar ibland i bilen, precis som med Milian. PANIK! Vill sååå gärna att hon ska förstå hur man håller den kvar i munnen. Tips?


Dålig tajming?

Nybliven tvåbarnsmamma och inskolning i samma veva kanske inte var det allra bästa. Det har gått bra att ta sig till förskolan i tid men jag känner mig ond. Det känns som att jag lämnar honom bara för att vara med Junelle. Huvudsyftet är ju såklart att han ska få ha roligt, leka med kompisar och utvecklas även fast det inte alls känns så just nu. Igår gick det ändå rätt bra. Han var väldigt ledsen när jag lämnade men sen hade han lekt, ätit och tom sovit. Imorse var han ledsen redan hemma och ville inte åka. När klockan började närma sig 09 (när han borde vara där) låg Junelle fortfarande och sov. Jag hade inte mage att väcka henne när Milian var så ledsen. Han ville bara sitta i mitt knä och läsa saga. Det slutade med att Tobias kom hem och hämtade honom och där är vi nu! 





Tur att sms finns!!!

BVC och läkarundersökning

Nu är vi precis klara på BVC. Hon växer fint men inte riktigt lika fort som Milian gjorde. Då fungerade iofs amningen bättre också. Hon vägde 4090 g (precis på grammet som jag trodde, sjukt) och var 55,5 cm. Hon har alltså gått upp ett halvt kilo på 4 veckor. Milian hade ju faktiskt gått upp ett helt kilo när han var 5 veckor. Läkarundersökningen var helt felfri. LYCKA! Nu hem och vänta på att få hämta hem Milian!

4 veckor

Idag blir Junelle 4 veckor. Det är underbart att ha två barn men det är otroligt mycket jobbigare än att ha ett. Nu förstår jag inte hur jag inte hann med att laga mat ibland! Det fanns ju hur mycket tid som helst förut! Nu känner jag; kommer jag någonsin att hinna laga mat? 

Dom här två senaste dagarna har verkligen varit en prövning för mig; Att komma i tid till förskolan klockan 09. Igår tog vi en promenad och jag fick bara stanna 2 gånger på vägen så vi kom fram i tid, tom 10 minuter innan. Idag kände vi för att ta bilen och faktiskt så var vi där 20 minuter innan. Men observera då att min klocka ställs på 06.30. Jag har gått upp och klätt på mig innan barnen har vaknat och när Milian har vaknat har jag hunnit klä på honom innan hon har vaknat. Så jag har haft tur. Sen har vi även lyckats tajma amningarna bra. Så nu får vi se hur det fortsätter. Milian har iaf varit väldigt snäll när vi varit ensamma de första dagarna. Det var jag mest orolig för. Att han skulle röja hela hemmet. Men det har gått bra :) 

Det verkar som att amningen fungerar bättre nu och Junelle verkar vara mera nöjd. Hon har fortfarande ett väldigt stort behov av närhet (som alla andra bebisar?) och vill helst vara med/på mig. Det är ju helt klart det svåraste med att vara mamma till 2 under 2 år. Bärselen räddar mina dagar! Vi fortsätter att hålla tummarna för att hon slipper magknipet som Milian hade från 3 veckor och framåt. Vi är så tacksamma för hennes dygnsrytm. Hon somnat ungefär samma tid som Milian på kvällarna, mellan 20-21. Sen vaknar hon efter några timmar och vill äta. Det varierar sen hur många gånger hon vaknar men det är inte många iaf. Jag försöker lägga henne i vaggan men det tar emot för det är ju så mysigt när hon ligger tätt intill. Bästa som finns! Men det blir lite trångt nu när Milian också sover med oss när han är lite krasslig och verkar drömma en massa. Man får passa på att ha barnen i sängen innan de själva börja protestera :D

Imorgon är det dags för BVC och läkarbesök! 

Såhär låg dom imorse när jag gick upp :💕 

Syskonkärlek ❤️

Nu sitter även Junelles födelsetavla på väggen och det blev sååå bra :)







Förskolan

Igår lämnade jag Milian för andra gången på förskolan. Han blev jätteledsen. Och var ledsen i 40 minuter.  Jag tycker att det här är skitjobbigt. Han ska ju vara glad och tycka det är roligt! 
Just nu sitter jag på förskolan i personalrummet och Milian är ute på gården med dom andra. Han blev jätteledsen när jag lämnade för ca 1 timme och 20 minuter sen. Hoppas verkligen att det har gått bättre idag. 

Såhär vaknade jag imorse 💕


Kroppen

Alltså fy vad jag inte gillar min ogravida kropp! Jag ser ut som ett streck, inga former alls, inga muskler. Dessutom så har jag inga kläder som passar den! Jag älskade verkligen min gravida kropp :)

Junelle ❤️

Junelle med moster Ida 😍 

Sen håller jag på att nå brytningspunkten när det gäller amningen känns det som. Vart i helvete är mjölken nånstans när hon behöver den som mest? Varför rinner det aldrig till ordentligt? Det går verkligen fram och tillbaka men idag var katostrof! Usch för amningen just nu alltså. Jag vill ha litervis med grädde i tuttarna! Varför har jag inte det? :( 

Idag fick vi besök av min moster och kusinerna. Dom hade med sig massa fina kläder till lillan - herregud va mycket hon har fått alltså! Mest i strl 62 nu och det är ju perfekt eftersom den storleken brukar vara längst :)

Igår överraskade farmor, kusinerna och Hanna oss efter att dom varit på Leos. Så roligt med spontanbesök! Dom hade med sig ett paket från Norge och gammelmormor. Supergulligt :)

Senare idag har vi varit på ulva marknad. Det var inte alls mysigt idag faktiskt. Det blåste nå fruktansvärt och lillan ville inte ligga i vagnen så jag fick bära henne. Och bärselen var kvar hemma! Amningshjärnan igen?! Vi var kvar bara i ca en timme. Sen åkte vi alla till Björklinge på middag :)






Förkylning och värme

Inatt blev hela familjen förkylda. Milians dagisbaciller har angripit oss! Jag sov ingenting på hela natten som var för att Junelle låg och hade massa konstiga ljud för sig. Jag fick suga med snorsugen flera gånger under natten. Milian sov också med oss och han lät som en traktor. Så det var bara Tobias som var tyst :) Jag har haft huvudvärk och ont i hela kroppen idag. Nacken är nog värst. Jag sitt/ligger och ammar på nätterna och ibland är jag så trött så jag somnar i nån konstig ställning med huvudet. Därav sjukt ont i nacken! Junelle har inte snorat nånting under dagen men däremot Milian. Herregud va med snor det verkar finnas i hans lilla kropp! 

Idag var Farfar Tommy och Marie här och hälsade på. Tommy fixade det sista med våran el, dvs GOLVVÄRMEN och spottarna i hallen. Det blev sjukt bra! Han löste även vårat elementproblem så nu slipper vi frysa :D Stoffe var även här idag och satte upp stänkskyddet i köket så nu är det inte mycket kvar på nedervåningen. Bara övervåningen kvar och den drar ut lite på tiden. Det var mycket krångligare med bygglovet än vad vi trodde så vi håller fortfarande på med det. Och herregud va dyrt det är! 



Nu ska jag nog försöka sova ett tag medans båda barnen sover. Antar att det är dags för amning snart :) Förövrigt så har vi haft en riktigt bra amningsdag idag :D 


Igår köpte vi denna ljuvliga vinteroverall. Hoppas att strl 62 passar. Hon har ju strl 50 nu men det börjar redan bli tajt. Vi har ju flera overaller att använda senare i vinter om den här blir för liten :) 


Gullungarna ❤️ 






Dygnsrytmen

När Junelle låg i magen så hade hon redan då en dygnsrytm. Hon var helvild på dagarna och lugn på nätterna. Precis som nu. Hon sover mestadels men har mer och mer vakna stunder på dagen. På natten sover hon väldigt bra, nära mig. Hon vaknar 1-4 gånger per natt och vill äta. Jag liggammar mestadels förutom när Milian ligger bredvid. Då blir det lite trångt. Nu när han är lite hängig så vill han sova med oss och självklart får han göra det. Det är sååå mysigt. Sammanfattningsvis så tycker jag att vi har fått väldigt bra med sömn de första veckorna som 2-barnsföräldrar :) 


Vi har testat bärselen några gånger och den är ju guld värd alltså. Men nu är jag så sugen på en ergo baby 360. Hur bra är det inte att kunna amma i bärselen? Och dessutom är den ju ergonomisk både för mig och för henne. Den står högst upp på min önskelista när jag fyller 25, helt klart :)

När det gäller amningen så går det fram och tillbaka litegrann. Idag har varit en bra dag. Vi har inte behövt ge henne någon ersättning. Hon har varit hyfsat nöjd med bröstmjölken. Men det är fortfarande amning var och varannan kvart som gäller :)



Inskolning

Idag var det Milians tredje dag på förskolan. I måndags och igår var han och Tobias där tillsammans. Idag följde vi också med för Tobias var tvungen att åka iväg och fixa med bygglovet. Milians pedagog tyckte att vi skulle prova gå iväg en stund redan idag. Jag och Junelle satte oss i personalrummet medans Milian var kvar och lekte. Det gick ganska bra när jag gick så jag trodde att det hade gått bra. MEN efter ca 40 min kom pedagogen med en jätteledsen kille. Usch vad hemskt det kändes. Han var SÅ trött. Hon sa att han nästan hade somnat på skötbordet. Och då var klockan bara 10.30. Visserligen vaknade han imorse och var supersnorig. Ingen feber men förkyld. Det märktes på honom att han inte var riktigt som vanligt. Sen somnade han i bilen så fort vi satte in honom. Innan 11. Det är ju inte direkt vanligt. Vi får se hur han mår imorgonbitti för nu under kvällen har det blivit värre. Så himla typiskt!!! 

Hängig kille som följde med pappa och köpte en ny dvd och åkte hem och kikade på Astrid Lindgren filmerna :) Och käkade ostbågar. Lillplutten då. Han somnade på mig ikväll. Han sa: "mamma, lägg bort lillasyster" och sen kröp han upp till mig och sa "Hej mamma". Så kramade han om mig jättehårt och somnade. Underbara unge.


3 veckor gammal

Troligtvis har lilltufsan fått svamp mellan benen. Så himla jobbigt för det verkar vara så svårt att få bort. Sedan en vecka tillbaka har vi smort henne med inotyol och bephanten. Med tveksam effekt. Idag ringde BVC för att kolla om det blivit nåt bättre och vi kom fram till att prova daktacort i 5-7 dagar. Morgon och kväll. Så om det är svamp borde det ha blivit bättre inom en vecka. Vi ska försöka lufta så ofta det bara går också. Man blir så blödig och tycker så himla synd om henne. Lilla hjärtat. Önskade att det var jag som hade det ist för henne.

Bilder från dagen
Imorse när morsan försökte plocka ur diskmaskinen :) Gick sådär..

Promenad till Apoteket :)




Kvällsbad


Lekparkshäng

Tobias överraskade med den här boken idag. Fungerade utomordentligt första dagen. Milian somnade vid tredje sidan.







RSS 2.0