Längre sen

Nu var det länge sen jag skrev sist. Jag vill verkligen inte klaga eller vara negativ men det är så sjukt mycket just nu. Vi försöker bli klara med så mycket som möjligt innan resan nästa vecka och därmed är det ingen tid till annat är husfix. Tobias är nästan klar med taket, det fattas bara några enstaka pannor. Jag är såååå imponerad! Igår la han ut HELA taket på ena sidan på bara 2-3 timmar. Och han som har problem med ryggen. Men det gick bra! Det tog lite längre tid idag med pannorna runt takfönstrena och avluftningspannan. Han har även hunnit panela nästan hela kortsidorna. Det fattas bara några plankor nu! Sen ska dom sista plankorna på plats när plåtslagaren är klar. Putte var här HELA helgen och hjälpte Tobias att såga upp för trappan och en massa andra saker som Tobias inte hade koll på själv. Det dröjer nog ca 2 månader att få trappan så vi får stå ut med ett hål utan trappa tills dess. 

Jag själv har också hjälpt till lite. Det är så roligt när jag kan göra det! I helgen målade jag HELA baksidan av huset. Vi hade lite problem innan vi valde rätt vit nyans och det slutade med Stockholmsvit och det blev såååå bra. Passar perfekt med hängrännorna och övriga plåtar i silvermetallic. Jag hann även måla en del på ena kortsidan. Idag har jag fått hjälp av mamma att måla framsidan på huset. Blev sjukt bra! Så nu är det bara överdelarna på kortsidorna kvar att måla. Jag tror att det kommer gå rätt fort. Får se om jag hinner måla en av sidorna imorgon och den andra sidan någon kväll senare i veckan. Jag verkligen älskar att måla, superkul ju. 

På måndag åker vi till Grekland. Eftersom det är första resan för oss med barn så känns det lite extra stressigt. Det mesta är inhandlat, bara lite smågrejer kvar. Svärmor var på Ullared i helgen och hade köpt de sista sakerna som vi behövde, bla ett uv-tält, badblöjor och badkläder till barnen På lördag ska vi packa allting. Hur mycket kläder behöver man egentligen till barnen? Svårt ju. Jag har precis bokat en airshell-väska till vagnen som vi ska hämta ut innan vi lyfter. Jag vill vara på plats minst 3 timmar innan flyget går just för att jag inte har en aning om hur väskan fungerar. Hoppas det löser sig. 

Nu ska jag sova! Godnatt 

Öppna förskolans dag i Stadsparken igår. 


Finaste uv-dräkten kom hem med posten igår. Hittade en helt ny med lapparna kvar på Tradera - ibland har även jag lite tur! 



Finaste morsdagspresenten ❤️

Veckan

Ajaj vad dålig jag blivit här på sistone. Men det har sina förklaringar. Jag har varken tid eller ork. Tobias jobbar med huset hela dagarna och hela kvällarna. Jag tar hand om barnen hela dagarna och kvällarna. Den tiden som blir över går åt till att städa och det som hör städningen till. Den här veckan har vi hunnit med mammaträning, öppna förskolan x 2, lek med kusinen och även snickrat ihop en kiosk till Milian. Jag är rätt stolt över mig själv efter kioskbygget för jag klarade av nästan allting själv. Jag vet att jag hade klarat även taket om det inte var så att Tobias gärna ville vara med på ett hörn. Vi byggde iaf ihop lastpallar med varandra och sen spikade på panel (tog lite spill från huset). Kiosken är inte klar än. Imorgon ska vi köpa lite färg så den kan målas och sen ska jag försöka ge mig på att göra någon flagga/vimpel. Precis vad jag älskar - att få hålla på å pyssla och greja! 

På husfronten har det hänt en hel del i veckan. Papptaket på carporten är bytt, hela taket är färdigt för teglet, panelen på långsidorna är nästan färdigt och det är även förberett för att börja panela kortsidorna. I slutet av nästa vecka kommer plåtslagaren och efter det kan Tobias fortsätta med panelen på kortsidorna. Sen är det inomhus som gäller. Det är reglat för väggarna så nästa moment är osb och gips på ena väggsidan innan eldragningen. 

Den 6 juni åker vi till Grekland och kommer hem den 13 juni. När vi kommer hem ska jag jordfräsa gräsmattan och göra underarbetet inför gräsmatteläggningen. Jag vet inte hur lång tid det kommer ta så därför sköt jag fram leveransen från 20/6 till 27/6, efter midsommar. Det gäller att vara hemma då för det ska vattnas en hel del! 

Imorgon ska vi picknicka med världens bästa föräldragrupp och sen försöka hinna måla litegrann på kvällen. På söndag blir det doplövsfest och 20-årsjubileum vid Tunabergskyrkan :) Juste! Idag på öf var det någon som råkade ta fel skor med sig hem för när vi  skulle gå fick jag trycka på Milian skorna och upptäckte att det var en storlek för stora. Så det blir till att köpa ett par nya imorgon och fortsätta hoppas på att någon märker att skorna är för stora. 




9 månader

Idag hände någonting som händer alldeles för sällan. Jag gick ett meddelande på instagram av en "okänd" mamma här i stan med en dotter i samma ålder som Junelle. Hon ville att vi skulle följa med till öppna förskolan och det ville vi såklart göra. High life lixom! Men klockan var redan mycket nog för att hinna till någon sångstund så vi bestämde att ses på Gränby centrum ist. Perfekt! Vi lunchade, strosade runt och rastade barnen på lekplatsen. Det var superroligt och helt plötsligt fick vi två nya vänner. Vi ska absolut ses igen, redan nästa vecka troligtvis. Jag älskar spontana människor! Så roligt att dom vill med på öppna förskolan också då vi oftast går dit "själva" :) 

Igår blev Junelle 9 månader och mycket har hänt de senaste veckorna. Hon har blivit så himla stadig och snabb på allting hon gör. Idag stod hon upp och lekte utan att hålla i sig för första gången. Helt omedveten visserligen men balansen finns där nu. Hon ställer sig mot allting och oftast bara med en hand. Hon förstår inte riktigt hur man använder lära-gå-vagnen än. Milian började gå med den när han var 8 månader så syrran får öka lite nu om hon ska gå innan hon fyller ett ;) Hennes  aptit är tillbaka nu igen och hon äter som en häst. Jag ammar ingenting på dagarna längre men kvällssnuttandet fortsätter. Hon dricker en flaska när vi lägger oss i sängen men efter den blir hon superpigg. Efter en stunds busande så blir hon tokig om hon inte får bröstet. Så det får hon. Och där är vi fast. Jag har provat med ersättning på natten istället för bröstet men det vägrar hon. Jag ska absolut fortsätta att försöka annars blir det till att gå upp och vagga. 

Igår var vi på BVC och fick vaccin inför resan. Vi passade även på att väga henne. Hon följer sin kurva alldeles utmärkt och vägde 8625 gram. Milian vägde 9000 gram när han var 9,5 månad. Så dom följer varandra hyfsat bra ändå. Annars så är det som dag och natt med hennes humör nu jämfört med förra veckan. Hon är en solstråle nu :) Inga nya tänder i sikte än... 







Perfekt dag

En perfekt dag ur mitt perspektiv ser ut som följer: 

Mini vaknar 06.20 och är på bra humör. Vi leker, äter tidig frukost och grejar ett tag tills klockan blivit 07.40 och hon somnar på min axel. Vi lägger oss tillsammans i sängen med Milian som fortfarande sover och vaknar strax efter 8 och ligger kvar i sängen till 09.20. Milian äter lite frukost för att sedan äta en stadig portion till lunch vid 10.30. Även Junelle åt en ordentlig portion av en av hennes favvorätter - laxgrytan. Det var första ordentliga portionen på över en vecka! Vi åt såklart lunch ute i våra nya fina utemöbler (köpte för 150 kr haha) i det underbara sommarvädret. Båda barnen satt lugnt och snällt vid bordet och åt. Det händer väldigt sällan.  Sen lekte vi en stund hos grannarna innan Milian ville gå en sväng med vagnen. Det händer också väldigt sällan. Båda barnen somnade i vagnen och sov säkert 1,5 tillsammans så mamman fick sitta i solen :) Det är nog den längsta stunden jag suttit i solen sedan jag blev mamma. Det var skönt, väldigt skönt. När barnen vaknade åt vi mellis utomhus. En massa frukt. Junelle fick äpple/kiwi/päron-puré och även satsumas. Milian åt satsumas, vindruvor och glass såklart. Sen var det bad och lek hos Elvin igen en stund innan det bar dags för middags-lagning. Det blev köttfärssås och spagetti med Milians fantastiska hjälp. När han är på det humöret han varit idag så går allting så himla himla smidigt och bra. Han är världens bästa hjälpreda! Köttfärssåsen blev lyckad och barnen åt otroligt bra även till middag. Junelle fick köttfärssås med potatis istället. Köttfärs, potatis, morot, champinjoner, tomatkross, smör och lite grädde. Potatisen, moroten, köttfärsen och champinjonerna kokar i lagerblad också. Det blev en riktig höjdare. Jag har bara gjort köttfärs åt henne en gång tidigare men då hade jag pasta ist och det blir aldrig lika bra med pasta i puréform tycker jag. Risoni fungerar kanon men då ska den inte mixas. Den är perfekt som den är. Sen tog vi ett långt bad tillsammans alla tre tills pappan i huset kom hem strax efter 18. Vid 19 nattade jag prinsessan och efter 180 ml ersättning och amning sov hon gott. Det var såååå nära att hon somnade utan amning idag men vi är inte riktigt där ännu. Jag har förberett med termos, flaska och pulver för natten. Det är inte första gången jag gör det men det kan bli första gången jag provar. Om inte tröttheten tar över och jag ger henne bröstet av bara farten. Det visar sig. Båda barnen sover, jag har precis röjt undan i köket och Tobias är uppe och jobbar. 

Precis såhär ser en perfekt dag ut för mig. Glada, mätta och nöjda barn. Det är livet det. 

Igår fick min fina kusin Madde och hennes Dick sitt första, och så efterlängtade, lilla barn. Det blev en liten pojke och jag är sååå lycklig för dom! Stort grattis och all lycka :) 




2,5-årskontroll

Igår var vi på BVC med Milian. Han var så himla nöjd att det äntligen var hans tur att få gå till BVC. Han fick titta på bilder och tala om vad det var på bilderna, plättlätt för honom. Han hade nog klarat av det för ett år sedan också våran lilla pladderkvarn. Han fick väga och mäta sig också. På ett år hade han vuxit 7 cm och lite mer än 2 kg. Han vägde precis 14 kg och var 91 cm lång. Han har nog vuxit en del den senaste tiden för nu sitter strl 98 perfekt och storlek 24 på skor. Lite trist att inte kunna handla på bebisavdelningen till honom längre, förutom på Zara då. 

Igår efter BVC tog jag och barnen vårat pick och pack och åkte ut till länsö. Här har vi spenderat hela dagen idag med mamma och pappa. På eftermiddagen kom även världens bästa pappa hit efter att ha jobbat hemma med huset hela dagen idag och igårkväll. Vi har haft en superdag i solen och hoppas på en likadan imorgon. 









Sjukling

Junelle är sjuk i någon konstig form av feber/kräk/diarré/matvägran-sjuka. Jag trodde först att det var tänderna som spökade igår när hon bajsade ner hela sig (och jag hade glömt extrakläder) men det verkar vara nånting annat. Hon kräktes även upp en hel flaska ersättning (det enda hon ätit) igårkväll när vi kom hem. Hon åt en halv portion gröt igårmorse sen har hon inte ätit nånting sedan dess. Bara snuttat tutte och druckit lite vatten och lite ersättning. Hon har kissat fram tills idag på förmiddagen så jag kände mig inte speciellt orolig men nu har hon inte kissat på över 2 timmar så nu försöker jag få i henne vätskeersättning (tack Cicci). Det går som tur var rätt bra! Fick i henne nästan ca 10 ml innan hon somnade igen. Hon har varit vaken ca 30 minuter på hela dagen men vill bara sova på mig så jag har verkligen fått vila idag. Tobias och Milian har varit och slängt skräp och nu är dom på middag hos farfar och Marie. 

Gårdagen var såååå bra. Vi tog en promenad ner på stan vid 9-tiden och försökte bråttas med alla som ville se forsränningen. Båda barnen somnade i vagnen på vägen ner så vi skippade att gå till saluhallen där mamma och pappa satt och kikade. Vi träffade istället upp Cicci, Andreas och Elvin och satte oss och fikade med dom på gräsplätten bredvid saluhallen. Milian fick komma in och sätta sig längst fram med mormor och morfar och titta på båtarna. En riktig höjdare! Sen kom Ronja, Tomas, Leonell, Lina, Andreas och Loke och vi satte oss och käkade lunch på gräset. Ser var väldigt skönt när solen lös men annars väldigt kallt, ca 10-12 grader. Men det var mestadels varmt och soligt :) Sen tog vi en liten sväng på stan och köpte nya skor till Junelle eftersom jag tappat bort hennes enda par hon hade. Sååååå himla ledsen jag är för det. Tack vare hennes morfar har hon nu fått ett par nya, underbara gammelrosa kavat. Sen gick vi hem till gammelfarmor och grillade oxfilé och njöt i solen i flera timmar :) 




Nöjd efter att ha bajsat ner sig. Lillpluttan då. 


Imorse :(

Helt utslagen liten älskling ❤️









RSS 2.0