Ett beslut

Igår tog jag beslutet att säga upp Milians förskoleplats. Idag var Milian och Tobias på förskolan och hämtade hans saker och lämnade en blomma som tack. Han började där första veckan i september och det är ändå fem månader sedan men han har ju varit där max tre månader om man slår ihop det. I december var han knappt där nånting. Men det kändes ändå väldigt tråkigt att lämna. 

Nu när jag äntligen har fattat ett beslut så kan jag även lätta på känslorna. Det är så många som påverkat mig i denna fråga även fast jag försökt att inte påverkas. Jag har fått höra kommentarer som "Jag fattar inte hur man kan lämna bort sitt ena barn och sedan vara hemma med det andra" till "Såklart att sonen måste få ha roligt med kompisar på dagarna" och "han lär sig saker på dagis som han inte lär sig hemma". Sen en andra massa kommentarer däremellan. Jag har stått mittemellan dessa kommentarer hela tiden. Jag vill att han ska ha roligt och få kompisar men jag vill inte att han ska känna sig bortlämnad. Därför är min lösning att försöka låta honom ha roligt och träffa kompisar tillsammans med mig och Junelle. Och dom dagarna vi inte orkar ha roligt kommer vi att ha tråkigt. Det behövs också för att kunna ha roligt. 

En annan förklaring till mitt beslut är att vi faktiskt snålade med Milians SGI-dagar hos försäkringskassan bara just för att Milian skulle få vara hemma med oss så länge som möjligt. Han kunde vara hemma tills att han var 1 år och 9 månader. Sen gavs möjligheten att han kunde forsätta vara hemma men vi tog den inte. Men det har vi gjort nu! 

Andra kommentarer jag har fått är tex "Men hur kan du orka ha Milian hemma på fredagar?". En sådan kommentar gör mig frustrerad. Jag har skaffat två barn med mindre än 2 år emellan och jag visste att det kommer att bli/vara jobbigt. Jag skaffade inte barn för att låta andra ta hand om dom åt mig. Om jag kunde skulle jag vara med dom 24/7 hela livet! När jag nu har tagit det här beslutet så räknar jag med att jag kommer vara väldigt trött och säkerligen inte alls så särskilt socialt engagerad. Barnen är bara små just nu och jag vill ta vara på den här tiden tillsammans med dom. Just nu är jag och Tobias överens om beslutet och det känns bra för oss båda. Just nu känns det bra, det kan visserligen ändras med tiden. Vi ska iaf hjälpas åt så vi får umgås så mycket vi bara kan med våra två underbara barn ❤️

Glad mamma = glada barn 😍

Ledsen tjej

Idag har Junelle varit ledsen ovanligt mycket. Det började med att hon reagerade på en annan bebis som jollrade och pratade. Sen eskalerade det och hon började gråta åt minsta lilla ljud. Hon har även varit väldigt svår att få i mat (ersättning/bröstmjölk). Hon äter gröt och fruktpure på morgonen sen vill hon inte ha nånting på flera timmar. Ska bli sjukt spännande att väga henne på måndag! Vi var hemma hos Selma och Wilmer idag och i jämförelse med de andra bebisarna var hon rätt liten. Jag som tyckte att hon blivit knubbig men plötligt såg hon liten ut igen :D 

Ikväll är vi i Björklinge medans pappa är i Järfälla och spelar. Milian och jag var nyss iväg och tittade när morfar dömde men vi fick åka hem efter ett tag för Junelle var jätteledsen hemma. Hon som nästan aldrig är ledsen, så himla mammig och snuttig. Så fort jag kom hem blev hon lugn. Men sen blev hon ledsen igen efter ett tag. Tänder på gång? Eller bara utvecklingsfas? Iofs är de första året en stor hel fas. Allting flyter lixom ihop. Jag har aldrig märkt av några faser hos henne så därför funderar jag på om det ändå är tänder. Men jag känner inga än iaf! Den här åldern är svår för det är ingenting som riktigt duger. Hon klarar inte så mycket själv men vill sååå mycket! 

Tidig kväll

Milian somnade redan 18 ikväll eftersom han inte sovit nånting under dagen. Tobias är på träning och Junelle sover också nu. Gud va konstigt det känns. Kvällen blev plötsligt så himla lång. Jag brukar ju lägga mig samtidigt som Milian annars haha. Troligtvis vaknar han om ett tag och är pigg. Gör han inte det så kanske vi kan försöka få tillbaka lite bra rutiner. Nu sover vi till 8-9 varje morgon. Imorse vaknade Junelle 09.20! Om Milian sover för natten nu så kommer han garanterat vakna innan 07 imorgon. Sist han somnade såhär tidigt så vaknade han efter några timmar och var superpigg. Spännande att se! 



Puréer

Igår gjorde vi majspuré och idag har vi gjort päron/mangopure. Junelle har ätit väldigt lite de senaste dagarna när hon varit hängig, imorse dög inte ens gröten. Hoppas att det bara är tillfälligt! 


Jag har blivit helt förälskad i eBay. Det finns så sjukt mycket fina saker, speciellt skor till bebisar. Igår klickade min syster (hon kan eBay mycket bättre än mig) hem fyra par till Junelle för typ 30-40 kr styck! Sjukt bra! Men det är alltid lika spännande att se när de kommer fram och hur de verkligen ser ut. 

Dom tre första är påväg hem och jag funderar på att köpa dem sista också om dom andra passar bra och är lika fina som jag hoppas! Jag tog strl 6-12 månader så dom passar i vår/sommar :)

Tuttberoende

Det är ofta man som ammande får höra att "hon använder dig som napp". För mig är det uttrycket helt känslokallt. Jag ser det som att barn som har/använder  napp använder nappen som bröst, och inte tvärtom. Det är ju trots allt bröstet som är det naturliga. Hur gör barnen i Afrika? Ammar i snitt var 13:onde minut! Och de barnen gråter minst av alla i hela världen! Visserligen resonerar jag såhär för att mina barn inte ha velat ha napp, men även för att jag inte ser några som helst problem i det! Det naturliga verkar glömmas bort på något vis i det här samhället vi lever i där allting ska vara så enkelt som möjligt. 

Dit jag egentligen ville komma med detta var faktiskt svårigheterna med detta snuttande. Junelle har från dagen hon föddes haft helt fri tillgång till bröstet, även fast det har funnits otillräckligt med mat. Och amningen är ju verkligen så mycket mera än mat! I vårat fall har det verkligen varit det. Varje kväll har hon snuttat sig till sömns och ibland legat och snuttat flera timmar innan jag lagt henne i vaggan, såååå mysigt! Som det ser ut just nu så snuttar hon flera timmar i streck varje natt. Hon behöver den tryggheten för att kunna sova. Jag tycker att det är det mest självklara som finns. Även fast hon knappt får någon mjölk så är det ju viktigt. För tryggheten. Jag har varit så rädd att lämna amningen pga detta. Hur ska jag kunna ge henne den här tryggheten utan bröstet? Precis samma tankar gick jag i med Milian men då slutade han i och med höstblosorna han fick i munnen. Så länge det finns mjölk så känns det inte konstigt på något vis och jag hoppas inte att den känslan kommer att ändras. 

Ikväll var jag och Milian iväg på hockey bara han och jag. Vi åkte iväg ungefär den tiden som Junelle brukar vilja sova. Och hon brukar alltid vilja tutta/amma som sista grej innan hon somnar. Jag ammade innan vi åkte så jag trodde att det skulle gå bra men det gjorde det inte. Hon var ledsen till och från hela tiden och sov jätteoroligt! Så hon är inte alls redo att lämna sitt snuttande. 

Jag gissar att vissa av er som läser det här inte alls håller med. Skulle vara roligt att veta hur ni resonerar, kan ni inte dela med er? :) Kommentera gärna!




Myskväll

Ikväll har Helena gjort oss sällskap hela kvällen, sååå mysigt och roligt! Milian gillar verkligen Helena! "Du är kulig, Helena" sa han när han red häst på hennes rygg haha. Imorse sov vi till 09 så hela dagen blev lite sen. 

Strax innan 11 var vi vid cirkusplatsen och lekte en stund med Cicci, Elvin och Ebbe. Både Junelle och Ebbe sov i vagnen under tiden vi var där och det var nästan lite tur för det var på gränsen för kallt, minus 11 grader! Men Junelle var varmt klädd iaf så det var bara andningen som oroade mig lite. Men frisk luft behövs ju för att bli frisk! Och dessutom kall luft för kruppen! Jag tror även att Milian kan ha lite D-vitaminbrist för han har varit lite mörk under ögonen ett tag. Vi slutade med D-dropparna när han var runt 2 år men det ångrar jag. Han behöver dom fortfarande så det kommer jag fortsätta ge nu hela vintern åtminstone. Både Milian och Elvin frös efter ca 1 timme så efter att dom ätit pannkakor som Cicci hade med så åkte vi hem igen. Det var otroligt skönt att få komma ut i solen en stund iaf :) Det är så roligt att Milian verkar trivas så bra med Elvin, och vi med Elvins föräldrar! Kanon när dom bara bor ett hus bort! 

Idag har jag extrem träningsvärk i bålen och typ överallt. Jag både gillar och ogillar träningsvärken. Jag gillar den för att jag vet att träningen givit mig något och ogillar den för att den visar att jag är otränad. Jag har aldrig varit såhär ur form som jag är nu. Igår när vi gjorde höga knän så "tappade" jag träningstightsen hela tiden. Sjukt taskig kroppsform! 




Mammaträning

Idag kom jag äntligen iväg på mammaträningen. Tobias slutade tidigare från jobbet så vi åkte ut till Björklinge direkt efter lunch så hann jag vara med på träningen där ute. Idag var det core som stod på schemat och det var verkligen välbehövligt för igår kände jag för första gången i mitt liv att min rygg tog stryk. Junelle är tung nu och har inte alls varit nöjd på golvet de senaste dagarna. Så jag har burit henne en del och därmed visade sig min svaga rygg. Nu ska det bli ändring på det! Jag köpte ett 10-gångers kort ist för ett 3-månaders eftersom jag inte vet hur ofta jag kommer kunna ta mig iväg. Det blir lite bökigare att ta med två barn och få ut nånting av passet. Men det ska nog gå det också :) 

Ikväll har vi varit i ishallen igen. Eftersom båda barnen är förkylda så tvekade jag först men eftersom Milian visste om att pappa skulle spela kunde jag inte hålla honom hemma. Så det var tur att iron har en så fin och varm kafeteria som man kan sitta i då :) Milian tyckte det var perfekt för man såg ju ännu bättre där uppifrån! Junelle sov i över två timmar i ishallen och vaknade lagom till matchen nästan var slut. Inte nog med det så sov hon tre timmar mitt på dagen idag också när jag var och tränade. Så mycket har hon inte sovit sedan hon var nyfödd. Det har garanterat att göra med hennes jobbiga natt som var. Hon låg och vevade med armarna och sprattlade med benen och korvade sig hela natten. Detta pga att hon hade det jobbigt med andningen och förkylningsastman eller vad det nu kan vara hon har. Låter nästan som krupp när hon andas. Inatt ska jag försöka sitta upp och sova med henne på bröstet för usch vad obehagligt det är med krupp!

Lillegos på förmiddagsluren igår. Den här veckan har det varit körigt att hinna ur pyjamasen innan lunch haha 

Igår på Milians "sovpromenad" :)


Såhär har det sett ut här hemma i ett par dagar. Milian åker runt med sin "isdekin" (wiggelkarten) och Junelle med sin. När ismaskinen kommer ut är han noga med att flytta målet, släcka lampan och att både han och lillasyster har mössa på sig eftersom det är så kallt på isen. För det har ju faktiskt gubben som kör ismaskinen på pappas match :D Gulligaste ungen på denna jord! Gud vad jag älskar honom och hans lillasyster.


Matglad

Jag är sååå glad att vi har fått en dotter som gillar att äta. Mitt största problem med Milian har ju varit att han varit så kräsen. Det började redan från smaksensationerna med honom. Ingenting dög egentligen. Jag provade att laga själv, provade färdiga barnmatsburkar och även mormors mat. Han har aldrig varit någon hejare på att äta förrns nu när han börjat på förskola. Och äntligen börjar det släppa hemma också :) 

Junelle älskar allting vi har provat. Just nu får hon en portion gröt på morgonen som frukost, sen amning/ersättning efteråt för att släcka törsten. Sen får hon någon form av puré under dagen. På kvällen äter hon en till portion gröt innan läggning. Så det blir inte alls lika mycket amning/ersättning nu. För er som följt mig förstår kanske att detta känns väldigt skönt. Om amningen hade fungerat bra skulle jag nog inte varit så här snabb med att byta ut. Just nu är amningen bara mys och snutt för det mättar henne inte (vad jag tror). Ibland känns det som att inte ens ersättningen mättar nu när hon vet hur det känns efter en portion gröt. Det är så roligt att mata ett barn som skriker efter skeden! :D Jag är sjukt taggad på att göra en massa smarriga puréer! 



Måndag

Idag har Milian varit på dagis igen. Minns inte sist när han var där men det var mer än en månad sen. Jag hade nästan bestämt mig för att säga upp platsen men ångrade mig i slutet av förra veckan och tänkte att det var värt ett försök till. Nu har vi tänkt prova måndag, tisdag och torsdag. Det räcker gott och väl. Jag ska försöka ta ett beslut efter veckan. Imorse kändes det hemskt när Tobias åkte iväg med honom och i stort sett var hela dagen förstörd. Jag ville bara åka iväg och hämta hem honom. Tänkte på honom hela tiden. Men sen när jag kom och hämtade honom var han jätteglad och det kändes bättre. Hur tänker ni andra som är hemma med syskon? Känner ni aldrig att ni överger det äldre barnet? Jag känner verkligen så... 

Igår var vi på Leos för första gången på väldigt länge. Milian verkar inte tycka att Leos är så fantastiskt roligt. Han ville BARA vara där man kunde spela med boll och klubba. Direkt efter Leos åkte vi till xxl och Inter sport och handlade ett litet mål, bollar, en innebandyklubba och en hockeyklubba. Han är verkligen helt inne i spelandet nu. Det är verkligen det enda han vill göra när han är hemma. 

Typiskt nog så blev han snorig efter Leos också... Och vi andra i familjen blev jättetäppta i näsan. Som varje gång vi varit där. Dålig ventilation? Kallt och mycket bakterier. Skulle vara spännande att veta hur ofta dom diskar/desinficerar  tex alla tusen bollar som finns där?!

Idag var jag och Junelle på babysång. Vi kan tyvärr bara gå dit ca 3 gånger till för sen blir hon ju för stor för babygruppen. Sjukt! Som tur är kan vi fortsätta i 6-12 månaders på st per som är minst lika bra :) Det var flera av dom andra 5-månadersbebisarna som kunde sitta jättestadigt. Junelle är inte riktigt där än. Hon behöver några veckor till på sig tror jag. Om allt flyter på imorgonbitti ska vi iväg och träna litegrann tänkte jag.. 



Hockeytröjan ska på hela tiden också. Gullunge ❤️


"Lillasyster är målvakten" 😂 

Kvällspromenad. Tur att mamma köpte lysena som vi kunde sätta på vagnen till barnen i julklapp :) Dom syns bättre än reflexerna! 

 

TRÖTT

Oj vad trött jag är nu. Båda barnen har precis somnat i bilen och jag sitter just nu och samlar kraft för att bära in dom med tillbehör. I förmiddags fick vi lekbesök av Lucas och Gabriella. När dom hade åkt for vi vidare till gammelfarmor som ville bjuda oss på mat. Tobias åkte samtidigt iväg till Lidingö för match. Jag hade nästan glömt bort hur det känns att vara ensam med ett/flera barn så mycket. Skapligt trött jag är nu. Och all cred till er ensamstående morsor och hockeyfruar! Idag blev det tre nya poäng till iron och 2 till Tobias. Heja! Med all kärlek till sporten och till världens underbaraste sambo och pappa ❤️

Jag längtar tills jag själv kommer igång ORDENTLIGT med träningen. Jag känner mig som en vandrande pinne just nu. Inga muskler, ingen form, ingen spänst. Bara daller. Nu ska jag bära in barnen och sen blir det lugn och ro. 

Förkylningsastma?

Jag börjar fundera på om lilltösen kan ha förkylningsastma/astma? Idag när vi kom in efter att ha varit ute i ca 10 minuter började det rossla i halsen/lungorna på henne. Ungefär som sist när hon var sjuk. Det var ju riktigt kallt ute så jag fick verkligen svart på vitt hur känsliga dom små lungorna är. Jag själv hade svårt att andas! Det gick över efter ett tag men lite läskigt kändes det allt..

Vi har precis kommit hem från ishallen. Iron fick med sig 3 poäng och det fick även Tobias, 1 mål och 2 assist. Milian har verkligen blivit sjukt intresserad och sitter alldeles stilla på läktaren och tittar. Så himla duktig! Junelle verkar också trivas i ishallen för hon har inte sagt ett enda ljud någon av gångerna vi varit där. Idag hade hon mera lagom med kläder på sig, förra gången blev hon svettig. Åkpåsen från newbie är så galet varm, passar perfekt utomhus dagar som denna men inte i ishallen i kylskåpsgrader. Hon satt i babyskyddet och tittade på hela första perioden sen somnade hon och vaknade i slutet på andra. Sen var hon vaken tills vi skulle åka hem och somnade i bilen. Värsta bästa ungen. Gud vad jag älskar mina barn! 

Fredagsmys när det är som bäst! 


ÄNTLIGEN

Nu har vi äntligen fått bygglov! Så nu ska takstolarna beställas och om några månader har vi förhoppningsvis en övervåning :D :D 

Kyla

Idag är nog den kallaste dagen på länge. Minus 20 grader var det imorse när vi skulle gå till öppna förskolan. Vi har ju bytt till sittdelen nu och då kan man ju inte lyfta med sig den in på samma sätt som med liggdelen. Så vi tog babyskyddet eftersom jag inte vågade ha Junelles ståendes utomhus och sova. Det har ju hetsats om att man inte ska gå ut med spädbarn när det är mer än minus 10 grader ute. Vi trotsade det och gick ut ändå. Men när vi kom till kyrkan var det stängt... Så det blev ännu en hemmadag. Båda barnen ligger i soffan och sover för tillfället och jag vaknade precis. Sjukt trött jag var idag. När pappsen kommer hem ska vi åka till Björklinge :) Trevlig helg allesammans!  

Milians absoluta favoritintresse just nu. Han är så duktig och så rolig när han ropar "bra morsan" Hahaha 


Hemmafru

Ååååååh va irriterande! Jag hade precis skrivit klart ett låååångt inlägg och hade 4% batteri kvar på telefonen. Och så dör den?!?! Så nu blir det ett kortare inlägg. 

Igår och idag har vi bara varit hemma och städat och grejat hela dagarna. Att dammsuga, plocka undan, skura toaletten, plocka i och ur diskmaskinen, damma, vattna blommor, tvätta upp all tvätt, hänga tvätt, laga mat mm tar väldigt lång tid med en tvååring i hemmet som ska hjälpa till med ALLT på sitt vis. För er som inte förstår mig så räcker det med att säga att vi plockade fram dammsugaren ur skåpet 4 gånger. Och skurade alla ytor 2 gånger. Milian verkligen älskar att vara med och "hjälpa till dig mamma". Gullunge! Tur att den minsta i familjen har tålamod att titta på :D 

Idag har vi hunnit med att vikt in all tvätt, dammsugit EN gång, plockat med disken, gjort äppelpuré, lagat mat, hälsat på gammelfarmor och lekt däremellan. Jag försöker verkligen bortse från kaoset som blir i hemmet varje dag vi är hemma men ibland (väldigt ofta) behövs det städas ordentligt. 

Junelle älskade purén som vi gjorde i tisdags. Hon åt upp hela påsen på bara några minuter! Hennes mage verkar fortsatt klara sig hyfsat bra och konsistensen har redan ändrats. 

Imorgon ska vi till öf och sen till Björklinge på hockey. Godnatt :) 



Igår bytte vi till sittdelen 👍 

Ute och skottade igårkväll 💙 

Äppelpuré :)




Smakportioner

Nu börjar vi känna oss redo för smakportioner. Vi har testat oss fram i en månad nu och ingenting verkar ogillas. Idag gjorde jag puré av potatis, morot och ärtor som ska provas imorgon. Det ser inte speciellt gott ut men vi får se imorgon var hon tycker. Vi har testat det mesta i rotfruktsväg nu så nu ska vi även börja testa frukter. Spännande! 

Mitt mål är att hon ska kunna äta 3 ordentliga portioner per dag om ca en månad. Och däremellan ersättning och lite amning om det behövs. När inte amningen fungerar så bra så tycker inte jag att det finns någon anledning att vänta. 


Idag har vi haft besök av Ronja, Leonell, Annika och Olivia. Leonell verkar ha hamnat i någon typ av fas som även Milian var i när han var lika liten. Precis som Milian reagerade när han hörde gammalfarmors röst eller såg någon äldre människa gjorde Leonell idag när han hörde Milians eller någon av bebisarnas röster. Konstigt att det kan bli så. Men det måste ju vara utvecklingen. Junelle kommer nog också dit snart :) 

Vackraste lilla tösen 💜


5-månaderstjejen

Idag är det 5 månader sedan våran lilla tjej ploppade ut på bara några minuter och knappt 2 krystningar. Världens bästa förlossning någonsin. Minns den som igår och tänker på den varje dag för att fortsätta minnas. 

Hon är verkligen underbar på alla sätt och vis den här lilla mini-människan. Det går inte en minut utan att hon ler/skrattar när man pratar med henne. De senaste dagarna har hon börjat visa hur mycket hon tycker om Milian. Så fort han gör nånting roligt, tex hoppar, så skrattar hon massor. Jag smälter varje gång. Det är ju det gulligaste som finns. Hon är fortfarande en otroligt nöjd bebis som nöjer sig med det mesta. Hon ligger helst på rygg och försöker ta sig åt sidorna och litegrann bakåt/uppåt genom att sparka med fötterna. Framåt har hon inte kommit på än. Hon gillar mestadels att ligga på mage men inte om vi lämnar henne. Hon måste se oss hela tiden. 

En dag för henne kan se ut som följer. Hon vaknar oftast runt 8-9 tiden beroende på när hon somnat på kvällen. Hon sover nästan alltid ca 12 rimmar på natten med några amningspauser. Hon är alltid glad när hon vaknar och sköter sig i stort sett själv den första timmen när vi andra äter frukost mm. Hon trivs väldigt bra i myspölen då :) Runt 10-11 tiden sover hon sin första stund och då ca 45 minuter. Hon har blivit lite svårare att få att somna men i vagnen somnar hon nästan alltid innan vi ens hunnit utanför dörren. Om hon är ordentligt trött dvs! Hon äter nästan bara ersättning på dagarna nu men hon äter fortfarande inte så mycket. Mellan 90-120 ml varje gång och ca 5 gånger varje dag. Hon sover sin andra sväng vid 14 tiden och även då ca 45 min och den tredje brukar bli vid 17 eller strax efter. Sen är det som sagt svårare att få henne att sova, och då även på kvällen. Hon somnar inte så ofta innan 21 längre och vill inte alltid ligga i vaggan direkt när hon somnat. De senaste dagarna har jag inte kunnat lägga henne före 23 i vaggan. Hon sover även sämre på nätterna nu. Vaknar ca 2-4 gånger för närhet. Hon vill helst snutta sig till sömns och sen ligga nära, så mysigt :) Jag tror att hon kan vara lite hungrig ibland också när hon vaknar lite oftare. Kanske att jag ska prova med ersättning på natten också? Men då kommer nog mjölken sina helt. Iofs känns det som att jag har ammat färdigt för denna gång. Hon är så himla intresserad av mat så vi kommer försöka få henne att äta portioner så fort som möjligt. Vi har än så länge kommit till ca 3 matskedar. Hon är så himla duktig, det är inte mycket alls som kommer ut ur munnen! Idag fick hon smaka majskrok för första gången och det verkligen älskade hon. Jag minns inte riktigt när man "ska" börja med sånt men vi kände att det inte gjorde så mycket att hon fick smaka. 

Hon har de senaste dagarna blivit så mycket stadigare och kan faktiskt sitta själv med lite stöd i några sekunder innan hon tippar åt sidan/framåt. Hon sitter nästan själv i mitt knä också :) När hon inte sitter så HOPPAR hon. Hon hoppar typ hela tiden och vi har inte hunnit/orkat leta fram hoppgungan. Det måste vi försöka göra snarast.

Hon är mycket enklare att ha med i bilen nu. Oftast somnar hon men om hon inte gör det så sitter hon och tittar på babblarna. Visserligen så fungerar det kortare bitar, typ till Björklinge. Men det är iaf stora framsteg! 

Badkaret har varit lite läskigt tidigare för Milian har stänkt så mycket på henne så hon har blivit lite skrämd. Vi har inte hunnit bada så många gånger med henne utan Milian så det har tagit lite tid. Men nu verkar hon ha kommit över det läskiga med att få vatten på sig så nu kanske vi vågar gå till badhuset :) 

Vi ska inte iväg till BVC förrän om ca 2 veckor men min gissning är att hon väger 7 kg. Det känns som att hon har fördubblats nu :D Hon är nog ca 68 cm också för plötsligt passar 68 jättebra i storlek! 

Det bästa med att hon växer så snabbt är att kärlek till henne växer med henne ❤️ 

Pulkapremiär idag :) 

Sitter i mammas knä :) 









Utmaning

Båda barnen har precis somnat efter en väldigt lång nattningsprocess. Det är inte alltid lätt att natta två barn samtidigt och idag var verkligen en sån dag. Milian somnade på soffan kl 15 idag och jag lät honom sova till 15.30. Därav var det sjukt svårt att få honom i säng ikväll. Och Junelle avvek från sina rutiner och hoppade 17-vilan och tog den vid typ 18.30 istället så hon var långt ifrån trött när vi började nattningen runt 20-tiden. 

Tobias har varit borta och tränat/spelat match flera kvällar den här veckan. Laget hade haft julledigt lite för länge så därför tränade dom flera dagar den här veckan och Tobias ville gärna vara med för att komma igång. Den här veckan som kommer blir ungefär likadan men sen blir det bara någon träning i veckan och matcherna. Jag unnar verkligen honom träningen. Om någon i familjen kan komma iväg och träna så är det ju kanon :) Jag hoppas verkligen att Tobias unnar mig det också när vi väl är där. Idag finns det inte mycket tid över till min träning förutom på kvällarna när jag är dödstrött. Och på dagarna tillsammans med barnen givetvis. Mamma-träningen som börjar på flustret imorgon. Mitt mål är att försöka gå en gång varje vecka. Och löpning två gånger per vecka. Ser fram emot våren och ljusare kvällar i röbospåret! Nu ska jag fortsätta skriva dipinbjudningskorten så dom kommer på lådan imorgon. Godkväll :) 

Tränar på att sitta :)


Syskonkärlek ❤️

Låtsats-sovaren 💙


Babyshower

Idag har vi haft babyshower för en av mina absolut bästa vänner. Det var inte helt lätt att lyckas lura dit henne. Eftersom att hon bor i Norrköping så var första problemet att få henne till Uppsala. Det löste vi genom att skicka ett "fejk-dop-kort" till henne. Så hon trodde att hon skulle på Junelles dop. Det kändes som ett ganska säkert kort för att få hem henne. När vi väl var säkra på att hon skulle komma hem så var nästa problem att lösa hur vi skulle få henne att komma till Jenny istället för till kyrkan. Det var svårare, haha. Vi bestämde att vi skulle träffas allihopa hemma hos Jenny en timme innan dopet skulle börja. Först tänkte vi att allihopa skulle gå upp till kyrkan och överraska henne där. Sen försökte vi med att lura hem henne på en kopp kaffe till Jenny innan dopet men det skulle hon inte hinna. Till sist bestämde vi att Sannas mamma skulle haffa henne vid kyrkan och sätta ögonbindel på henne. 20 minuter innan dopet skulle börja ringde Sanna till mig men jag svarade inte. Sen ringde hon till Sara och då var Sara så sjukt snabbtänkt så hon bad att dom kunde svänga förbi och hämta upp henne och Jenny på vägen. Så snabbt som attan fick jag ringa till Sannas mamma som stod vid kyrkan och be dom komma till Jenny! Så det var precis på håret att dom hann före Sanna! När Sanna och Jimmy var framme ringde hon såklart till Sara och bad dom skynda sig ut eftersom det var 10 minuter kvar till dopet skulle börja.  Då sa sara att Jenny satt och bajsade och att dom hade mycket saker att bära så dom får komma in och hjälpa till Hahaha. Sanna sa ju då såklart att det var sjukt bråttom eftersom det bara var några minuter kvar till dopet. Då sa sara att man skulle vara där 14 men att ceremonin började 14.30. Så sjukt bra gjort! Så smart haha. Så till slut fick vi henne att komma in :D Och hon blev sååååå chockad! Hon hade verkligen inte fattat nånting! 

Det var roligt att så många ville komma. Jag tror att vi blev ca 25 st med barnen som var med :) Jenny hade fixat jättegoda smörgåstårtor från jobbet, Sofia och Noppe hade bakat och Sara och Jessica hade fixat dekorationer. Även Sannas moster Susanne hade bakat glutenfritt :) Det blir så mycket bättre när man är flera som hjälps åt. Jag hoppas och tror att Sanna var ganska nöjd. Hon fick massa fina presenter också :)













Bilbarnstol

Junelle är ju snart 5 månader och det är inte alltför långt borta med byte av bilbarnstol. Antingen blir det samma som vi har till Milian eller så testar vi besafes nyaste som verkar grym. Izi modular. För- och nackdelar? Någon annan stol som är jämförbar med besafe iZi kid X2 i-Size? 


Bästa vinterdagen

Idag har vi haft en väldigt bra och mysig dag i pulkabacken med korvgrillning och massa snö. Det var nästintill för kallt för oss som inte är vana med kylan. Ca 10 minusgrader var det mitt på dagen till att bli 18 minusgrader nu på kvällen. Milian tyckte nog också att det var kallt och jag som glömde lägga i hans ullsulor i skorna. Stackarn :( Junelle var jättetrött efter att ha haft sin första vakna natt i natt så hon sov mycket idag. Hennes mage måste ha reagerat på morotspuren för hon bajsade 3 gånger inatt! Det har hon aldrig gjort förut... Jag har knappt bytt blöja på henne på natten förut. Några gånger i början men det var inte många. 

Vi stannade kvar och käkade i Björklinge eftersom pappa Tobias ändå skulle till ishallen och träna. Och ja, tro det eller ej, han har nu gjort sitt tredje pass med iron i division 3 nu! Det blir roligt att få åka och kika på lite hockey igen och dessutom när pappa spelar :) 


Innan Junelle föddes började jag pyssla med den här. Sen har det varit massa annat som kommit i mellan och jag har varit så trött på kvällarna så jag har inte orkat göra klart den. Ikväll blev den äntligen klar men jag tror att en mailegkanin ska få flyga i den istället :)



Julen är bortplockad och det känns så tomt överallt nu. Jag hittade den där "gamla" klockan hos mamma och pappa som jag för många år sedan har vunnit på lotteri på länsö. Den fungerade till och med!  


Vanor

Att skapa sig bra vanor och rutiner är mycket svårare än vad det ibland verkar. När man är förälder ska man även skapa bra vanor och rutiner för sina barn. Det är ännu svårare. Från det att Milian föddes har vi gjort vad vi har kunnat/vetat för hans bästa. Ibland har det blivit bra och ibland har det blivit sämre. En sak som vi gjorde "fel" när han var mindre var att han ofta fick välja vad han ville äta. Om han inte åt så fick han nånting annat för vi tyckte synd om honom. Jag är alldeles för mesig har jag insett. Det är ju mera synd att skapa dåliga matvanor för honom. Men man lär sig av misstagen. 

Idag har Hanna, Kevin, Elvira och farmor varit här och lekt. Det blev full rulle på barnen och dom hade roligt medans vi diskuterade livsmedelsindustrin. Jag har verkligen fått mig en tankeställare efter Hannas kloka ord. Hon är väldigt påläst om olika livsmedel och dess innehåll, framförallt kött. Jag är inte så påläst men jag vet vad som är bra och dåligt. Efter denna långa diskussion är jag helt klart bestämd på att vi ska prioritera bra mat (enligt våran definition) till våra barn! 

Ett till sömninlägg

Det här med att natta två små barn på två helt olika sätt samtidigt är något som jag inte är så bra på. Ikväll trodde jag att det skulle bli lätt eftersom Milian bara sovit en kvart mellan 10.45-11 i förmiddags. Men jag hade fel. Junelle visade sig på sin bipolära sida och därmed var det extra svårt. Första timmen var hon gnällig och vägrade ligga någon annan stans än precis där jag skulle försöka ha boken som vi läste. Då blev hon böjd och skulle såklart riva och slita i den. Så det gick inte så bra att läsa och därmed ville inte Milian somna. När jag äntligen fick henne nöjd utan boken så bara skrattade och pratade hon istället för att sova. Milian blev inte direkt tröttare av det. Så efter att ha börjat nattningen kl 19 så somnade båda barnen 21. Milian till pettsson och Findus på "pinnetetonen" och Junelle med bröstet :) Vi hoppas på en lite smidigare läggning imorgon! 

Idag har vi varit ute hos Petra, Selma och lille Wilmer och hälsat på. Dom hade fått det sååå fint. Precis i min smak. Blev smått kär i deras köksluckor och ångrar kanske lite att vi inte valde gråa luckor till vårat. Men det bästa med Ikea-kök är ju faktiskt just det; att det går att byta på ett smidigt sätt. Lucas, Gabriella, Carro och Freja var också där. Så himla roligt att se våra underbara 2-åringar leka så fint tillsammans. Tänk att vi har hållt ihop snart 2,5 år. Vilken tur vi hade och vad glad jag är att vi valde att vara med i en föräldragrupp. Så guld värt :)

Mina små gosisar ❤️





Rygg till mage

Idag vände sig Junelle äntligen från rygg till mage. Hon har varit så himla nära i snart 2 månader men har varit för lat för att ta sig runt hela vägen. Lilla korven :) Milian vände sig första gången när han var 4 månader precis, Junelle är ju 5 månader om drygt en vecka. Så roligt att jämföra! När Milian var 5,5 månad satt han själv utan stöd. Det blir roligt att se om Junelle kan det inom 3 veckor. Känns inte så just nu även fast hon vill sätta sig upp hela tiden :) 

Igår tog hon flaskan igen för första gången på två veckor. Hon har varit missnöjd i några dagar och jag känner att mjölken inte riktigt har räckt till. Så det kändes jätteskönt att hon tog flaskan igen :) Och det var även uppenbart att hon var hungrig när hon slurpade i sig 90 ml på ca 2 minuter!


Dygnsrytmen

Milian har hamnat helt fel i sin dygnsrytm nu när det varit jul/nyår. Igårkväll somnade han 22.45 och vaknade 09.20 imorse. Han som annars vaknar senast 07! Eftersom han (och resten av familjen) vaknade så sent imorse så tänkte vi att vi hoppar över lunchvilan så kanske han somnar tidigt ikväll. Precis så blev det. Han somnade 18.10 och vaknade 20.30. Nu är han superpigg! Den här åldern är så himla svår. Om han sover på dagen så är det nästan omöjligt att få honom att sova på kvällen. Om han inte sover så blir han grinig och det slutar troligen som ikväll. Dilemma!

"Ska du inte sova Milian?"
"Nej, Milian har redan sovit"

Så nu sitter vi och tittar på Lejonkungen och försöker få honom att somna om. Vi som hade tänkt att för en gångs skull kika på en film. Livet som småbarnsföräldrar är ju bara för underbart :) 

Och den här lilla mamma-grisen är ju bara för go 💜


Han blev så fin i håret igår när Ronja klippte honom ❤️


Nyårsafton













RSS 2.0