IKEA

Ikväll har vi varit på ikea och köpt en ny säng!!!! :D Jag föreslog för Tobias att vi skulle vara där kl 18 eftersom dom stänger 20. Man vet aldrig hur lång tid allting tar. Först fick vi nämligen vänta för att få hjälp på sängavdelningen och när vi fick hjälp där så blev vi skickade till nästa ställe. Vi köpte en natursäng och då fick man 2000 kr att handla för så innan vi gick till kassan så plockade vi ihop saker för dom pengarna. Det blev täcken, kuddar, handdukar, badrumsmatta och sängben :) När vi var klara med det betalade vi allt, hämtade ut sängen i varuutlämningen och tills sist beställde vi hemtransport. Och det tog nästan en hel timme!!! Det var lite jobbigt. Vi gick ut från ikea 20.45. Med middagen vi åt på ikea så var vi där i nästan 3 timmar! Hurra! Sängen kommer iaf hem till Djäknegatan imorgonkväll mellan 18-22 :D


Morgonsim

Vi har precis kommit hem från ett morgonpass med Mathilda och Daniel. Jag och Mathilda simmade 60 minuter medan pojkarna gymmade :) Sist jag simmade var i början av graviditeten, när jag fortfarande hade magmuskler! Det var jobbigare idag måste jag ju säga! Mathilda simmade 70 längder och jag tror att jag simmade strax över 60 :) Jätteskönt! Nu ska vi packa ner de sista inför flytten imorgon :D


Bad day

Idag har varit sämsta dagen på väldigt länge. Dagen började med ett pass på gymmet och som vanligt kunde jag inte hålla mig från vågen, 59 kg idag! Efter gymmet cyklade jag hem för att duscha och hämta Tobias. Vi tog en promenad till jobbet för att få lapparna om graviditetspenning ifyllda av min chef. Vi käkade lite lunch och sen gick vi hem igen och möttes av Sofia :D Tyvärr fick Sofia stå ut med en grinig variant av Emelie. Förlåt Sofia :( För usch för försäkringskassans alla blanketter som ska fyllas i hit och dit! Jag satt med en blankett från halv två till halv åtta ikväll!!! Gud va jag var på dåligt humör hela dagen pga alla blanketter som ska fyllas i för att få graviditetspenning. Och det känns ju extra jobbigt när jag inte ens är säker på att få någon ersättning. Skulle inte förvåna mig om det går några veckor nu osså hör dom av sig och ska ha fler uppgifter och så tar det några veckor till och så får jag kanske inga pengar ändå. Jag håller tummarna iaf :) När jag väl var klar kom vi på att vi skulle till Ö&B och kolla på några kuddar som mamma tipsade om. Vi var helt säkra på att dom stängde 20 men när vi kom dit var det stängt! Det var bara att gå hem igen :) Sen har vi röjt ner alla kläder i sopsäckar och packat lite mer grejer inför flytten. Så nu är vi snart redo att flytta :) På torsdagkväll går flyttlasset! Lääääääängtar!

Marma/Mehedeby

Hela dagen har spenderats hos Tommy och Marie, i deras stuga, tillsammans med dom två och Emil och Annika. På förmiddagen sken solen och det var väldigt varmt men sen började det åska. Vi slapp dock regnet som tur var :) Vi har ätit gott och haft det mysigt. Pojkarna har bastat, spelat tennis och badat om vartannat. Vi preggon har bara slappar oss :) Jag har varit jättetrött idag, kanske för att jag inte har tränat men kan vara för att vi gick upp hyfsat tidigt imorse också. Nu ligger jag och Annika här ute i stugan och ska snart sova. Dom andra sitter ute i "grillkåtan" och pratar. Sjukt mycket mygg!!!!!! Godnatt :)


Magen vecka 26

Jag tänker att bloggen får vara som en tillbakablick på graviditeten sen i framtiden. Därför är det kul att ha bilder från varje graviditetsvecka :) Kul att se skillnad också! Igår träffade vi Tobias kusin Jessica som ska ha barn en månad innan oss. Och herregud vilken mage hon hade fått! Jag kände mig väldigt liten jämfört med henne. Som det känns nu kommer jag nog aldrig bli så stor men det kan ju smälla till när som helst :D


Hjärtljuden

Idag har vi varit på första barnmorskekontrollen. Barnmorskan mätte symfys-fundus måttet som är måttet mellan livmoderns topp till blygdbenet. Det var 25 cm och normalt men hamnade precis över medel. Jag trodde att vi skulle hamna under medel eftersom det känns som att magen är så liten. Så det kändes jättebra :) Vi fick även höra hjärtljuden och det var helt underbart! Jag var orolig att hjärtat slog för snabbt men det var helt normalt, 140 slag/min. Normalt är mellan 110-150 slag/min. Det ryktas om att man kan se på hjärtljuden om det är en pojke eller en flicka men det stämmer inte. Det är helt individuellt. Bebisen puls varierer såklart också, precis som våran! Barnmorskan tog också blodsocker och blodtryck. Blodsockret var 4,6 mmol/l och blodtrycket var 110/60. Båda två var ungefär som förra gången, blodtrycket lite högre och det var ju jättebra!
 
Nu ska vi njuta av ännu en vacker dag i solen :) Trevlig kväll/helg allesammans!

Drömmar

Natten till i måndags drömde jag för första gången om förlossningen. Det blev en flicka och hon var ganska stor, 3700 gram och var så lång att hon inte fick plats i babynestet :) Inatt drömde jag att vi låg och busade med magen och helt plötsligt var bebisens händer utanför magen!!! Vi kunde hålla bebisens händer!!! Nästa ögonblick öppnade jag min egen mage och plockade ut den lilla. Minns inte var det var för kön men bebisen mådde iaf jättebra när han/hon kom ut :D Så sjuk dröm!


Vecka 26!

Idag är bebisen precis 25 veckor (25+0) och det betyder att vi har gått in i vecka 26! Herregud, bara 104 dagar kvar till BF :D Han/hon väger mer än 800 gram nu, snart 1 kg!!!!! Imorgon ska vi till barnmorskan på första kontrollen. Jag vet inte exakt vad det innebär men barnmorskan mäter iaf magen för att se att den växer som den ska framöver. Det blir kul :) Idag har vi varit i Öregrund/Östhammar hela dagen. Kikat lite på tennis, solat, badat och grillat. Nu sitter vi hemma hos Jannes nya tjej i Östhammar och ska grilla lite kött snart :) Underbart väder!


Viktkalkylator

Nu börjar jag bli en riktig liten tjockis. Vägde mig idag på gymmet och hade nu gått upp till hela 58,4 kg! Jag har aldrig vägt så mycket förut, vägde 58 kg för några år sedan när jag tränade som mest men då var det nog mera muskler, hehe! Jag provade en viktkalkylator idag och den räknade ut att jag skulle väga mellan 57,9 - 59,2 i vecka 25 och det betyder ju att jag håller mig inom det "normala". Den räknade också ut att jag ska väga mellan 64,9 - 67,8 kg vid BF. Så det betyder att jag kommer gå upp ca 7-8 kg till :) Vi var på Gränby idag och käkade lunch med Fanny och då passade jag på att prova klänningar. När jag stod i provhytten så insåg jag verkligen att jag börjar bli rund nu! Det mesta sitter ju såklart på magen men också runt rumpa, höfter, rygg, lår och tuttar. Syns inte så mycket i ansiktet än iaf :) Jag måste ju erkänna att det känns konstigt att gå upp i vikt trots att jag håller igång ganska bra. Men det är så underbart! Älskar att se att det händer någonting varje vecka. Varje gång jag ställer mig på vågen så tänker jag: "Hoppas att jag har gått upp lite från sist jag vägde mig". Känns som att det bekräftar att bebisen växer och mår bra :)
 
Nu har vi börjat prata mer med Lillprutten på kvällarna. Vi brukar förklara hur saker och ting ser ut, tex. hur vi ser ut och hur barnvagnen ser ut. Igår berättade Tobias för Lillprutten om lägenheten vi ska flytta till och att vi ska göra allt för att lillen ska trivas i sitt allra första hem <3

Svensk sommar

Nu har vi upplevt 4 dagar av den svenska sommaren när den är som bäst. Känns lite tråkigt att åka hem idag när det är fortsatt jättefint väder. Men vi behöver ju hem och förbereda flytten nu :) Det verkar som att det ska bli skapligt väder i uppsalatrakterna också i veckan. Imorgon har vi planer på att åka till Öregrund och tennisveckan. Janne och Ola Berlin ska vara med och spela! Det blir ju mys :) 
 
 
 

Sjukaste händelsen!

Idag var vi på Borrby strand. Det ska tydligen vara Sveriges finaste strand. När vi låg där så såg pappa en "look-a-like-Johanna-Jonsson". Och galet som det var så var det hon!!! Hur sjukt? Hon var och hälsade på sin mamma som tydligen bodde 4 km därifrån. Vi pratade några minuter som sen blev till timmar. Haha :D Troligtvis blir det sommarens roligaste minne! Och apropå det så var stranden verkligen Sveriges finaste. Iaf finaste jag har varit på. Och varmt var det idag också. Puss och kram från oss i Ystad <3


Härliga dagar

Två dagar av endast sol, bad och mat. Hur lugnt och skönt som helst. Idag vill jag säga att det var FÖR varmt ute för min känsliga kropp. Det fläktade väldigt skönt vid havet men uppe vid tältet var det äckligt varmt och då ska vi inte prata om hur galet varmt det var i bilen! Jag trodde nästan att jag skulle svimma av värmeslag när jag satte mig i bilen. Det var 30 grader idag och faktiskt 18 grader i vattnet så idag har jag badat två gånger. Det trodde jag aldrig! Det blev inte så länge i solen idag eftersom vi var så brända från igår.
 
Bebisen tar alla mina krafter just nu, jag blir helt utslagen trots att jag bara tar det lugnt. Jag kommer vara blek hela sommaren, men det är ju så värt det! Allt för att bebisen ska må bra därinne :) Nu ska vi äta köttfärsbiffar på spett ala Tobias, sååååå hungrig!
 
Trevlig kväll!
 
 

Ryggsmärta

Imorse när jag vaknade och satte mig upp fick jag en sån fruktansvärd smärta i ryggen. Har aldrig någonsin känt nåt liknande förut. Och gud va illamående jag blev samtidigt. Jag trodde nästan att jag skulle föda! Troligtvis var det bebisen som var bakåtpressad pga att urinblåsan var sprängfull!! För när jag kissade så kändes det bättre :)

Idag har det varit en underbar sommardag. 27 grader varmt och strålande sol hela dagen :) Tyvärr var det bara 13 grader i vattnet. Mamma var den enda av oss som badade idag :) imorgon ska det bli lika fint väder så då får jag passa mig ordentligt för solen. Har smörjt in mig med spf 15 idag men det hjälpte inte :( Gud va känslig jag är för solen alltså! Har även fått pigmentfläckar på höger lår, konstigt men tydligen inte helt ovanligt under graviditeten. Nu ska vi äta lite middag :) Trevlig kväll!


Första semesterdagen

Första dagen på semestern har spenderats med familjen (minus Ida) i Ystad. I förmiddags var vi och kikade lite i city. Vi hittade en favvobutik med jättefina inredningsprylar. Vi köpte detaljer till uteplatsen och ett nyckelskåp :) Innan vi åker hem ska vi garanterat dit och handla mer! Sen har vi varit och gått strandpromenaden och nu ska vi äta grillspett alà Camilla!

Trevlig helg!


Välkommen v. 25 & semester!

Äntligen semester och nu är vi inne i vecka 25 :D Bebisen har hunnit bli 22 cm lång och väger nästan 700 g!!!!!! Just nu sitter vi i bilen påväg till Ystad. Vi har precis stannat på en rastplats och ätit jättegoda baguettemackor som Camilla hade gjort. Mums! Vi har ca 5,5 timmar kvar till Ystad. Det ska bli så mysigt att campa, det kan vara det mysigaste jag vet på sommaren :) Och enligt väderrapport ska det bli fantastiskt väder till helgen. 25-27 fredag-måndag. Inte så tokigt! Dock har jag glömt att köpa solskyddfaktor till magen så det ska jag göra imorgonbitti. Nu ska jag vila lite så jag orkar köra en bit sen :)
 
 

Magen idag

Vecka 23+6 idag och magen har hunnit bli såhär stor. Nu väger jag hela 57,5 kg! Det är inte dåligt :D


Nagellack? Målarfärg?

Jag har hört att det kan vara skadligt för bebisen att måla nagellack pga gifter. Jag har också hört att man inte ska måla med målarfärg när man är gravid pga gifter. Vad ska man tro på? Jag har aldrig nagellack eftersom jag jobbar heltid och det är så kort mellan passen. Men nu när det vankas semester är jag sugen på att måla på lite. När vi ska flytta kommer vi ju måla en hel del inomhus också. Ska jag hålla mig borta då eller hur ska man tänka? Jag tror på allt jag läser!


Dubbelspark

Igår kände jag för första gången bebisen sparka på två ställen samtidigt. Innan så har jag gissat om det har varit en fot eller hand men nu antar jag att han/hon sparkar/slår med fötter/händer samtidigt :) Alla små framsteg är så himla roliga! Idag har bebisen varit väldigt aktiv inne i magen hela dagen. Det är så himla härligt. Händer det att jag blir lite småsur eller lättirriterad över nånting så är det så enkelt att bli glad - behöver bara sätta mig ner och känna hur det rör sig i magen, älskart! GODNATT <3

Graviditetspenning

Från och med 60 dagar innan beräknad BF kan man som sjuksköterska få graviditetspenning. En arbetsdag som sjuksköterska kan innebär bland annat tunga lyft med patienter, kontakt med patienter med smittorisker, handhavande av läkemedel som kan vara skadliga för fostret men framförallt mycket spring och en hel del stress. Därför kan det vara bra att vara hemma tiden innan gravidteten. Som jag känner idag så är det absolut inga problem för mig att jobba. Men om fyra-fem veckor kanske det är mera påfrestande. Vem vet? Jag vill och hoppas att jag kommer kunna jobba så länge som möjligt innan den lille pruttfisen tänker titta ut. Jag jobbar gärna till 6 november om det är så :D Men det är ju lätt å säga nu när jag mår bra - snart kanske foglossningen sätter igång på riktigt! 
 
Apropå graviditetspenning och ekonomi så fick jag jättebra lön denna månad! Nästan 4000 kr mer än min vanliga snittlön, jippi :D Semesterersättning, retroaktiv lön från förra månadens löneökning + löneökning denna månad, OB från midsommarafton, vanlig OB och några timmar övertid. Ibland känns det faktiskt riktigt värt att ha jobbat helger och storhelger :) Så nu känns det extra bra att det är bara är 3 dagar kvar till SEMESTERN!

5 dagar kvar

Om 5 dagar går jag på semester. Min allra första betalda 4-veckors semester. Det känns underbart. På torsdag efter jobbet sätter vi oss direkt i bilen och åker neråt i Sverige på obestämd tid. Ystad är målet. Vi ska vara hemma senast den 26:e för då har vi tid hos barnmorskan. Jag vill nog vara hemma den 24:e åtminstone så vi hinner packa litegrann innan helgen kommer för då ska vi vara borta lördag till måndag. Lördag-söndag ska vi till svärfars stuga och söndag-måndag till hannas stuga, mys :) Sen är det nästan dags att flytta. Eventuellt ska vi hinna ut till Öregrund vecka 30 också och titta på tennis :) Beroende på hur mycket vi hinner med lägenheten vecka 31 så kommer vi eventuellt åka till Länsö några dagar. För en gångs skull känns det skönt att inte ha så mycket planerat. Skulle det ha varit "en vanlig sommar" så hade jag nog planerat hela semestern redan. 
 
Nu hade jag tänkt cykla till gymmet innan jobbet men såg att kraftkällan boländernas sommartider var 15-19 idag. Bläääää! Det betyder att jag endast har varit på gymmet två gånger denna vecka. Eftersom semestern börjar på torsdag så får jag passa på att hinna träna måndag, tisdag och onsdag denna vecka. Nu ska jag ut och promenera i regnet!

Vagga

Farmor har en gammal vagga som pappa och Pia har legat i som bebisar. Sen har den gått mellan alla oss barnbarn och enligt farmor har även andra barn i släkten sovit i den. Vi var uppe på Pias vind idag och tittade på den och den var jättefin! En riktigt gammal, vit korgvagga. När vi flyttar ska vi hämta hem den och låta våran bebis sova i den under den första tiden :) Jag återkommer med bild på den senare. Godnatt!

Det blev en Bugaboo cameleon :)

Nu har vi äntligen köpt barnvagn och det blev en bugaboo cameleon. Off white med mörkgrå bas. Vi hade tur att hitta den på blocket för halva priset och dessutom var den i väldigt fint skick :) Det känns jättebra men nu längtar vi ännu mera efter lillen!!!!! Vi har även tur att ha en väldigt snäll pappa/svärfar som ska sponsra vagnen, tack pappa <3 
 
 
Häromdagen fick jag hem en check för att hämta ut en gratis body från newbie (lycklig). Vi svängde förbi Kappahl och stod länge och valde vilken vi skulle ta. Som jag sagt förr, jag älskar newbie! Det är svårt att köpa könsneutrala kläder men vi valde en beigerandig tillslut. Vi köpte en jättemysig bebisfilt också :)
 
 
Idag har det ju varit riktigt sommarväder så vi har varit hos kusinerna hela dagen och solat och badat, härligt härligt! Nu ska vi äta lite middag och kika lite på tv. Jag funderar på att kika på en film medans Tobias kollar på fotbollen. Camilla tipsade mig om att titta på Ego. Får se om det blir den :) 
 
 
Trevlig helg :)

Biokväll

Det blev en spontan biokväll med systrarna, kusinen och självklart älskling. Jag kommer inte ihåg vad filmen hette men den var iaf värdelös. Johnny Depp var med. Jag avskyr den typen av film helt och hållet. Allting var såååå overkligt och dåligt. I ca 2,5 timme var jag totalt uttråkad och ointresserade. Jag somnade till och med några gånger. Usch. Jag har aldrig riktigt gillat att gå på bio och jag är ingen filmmänniska överhuvudtaget. Jag har väldigt svårt att koncentrera mig tror jag. Framförallt så är jag väldigt rastlös. Så kanske att det var därför den här filmen blev alldeles för mycket. Det enda jag kunde tänka på under filmen var min lilla älskling i magen. Det var så fruktansvärt högt ljud på filmen och jag tyckte så synd om lillprutten. Nog om filmen, hehe. Innan bion var vi på ikea och hittade sängen som vi ska köpa nu i slutet av månaden. Älskar den! Imorgon ska vi iväg och titta på en barnvagn som jag har hittat på blocket som vi är väldigt sugna på :) 
 
Imorgon är jag ledig så vi håller tummarna för sol så jag kan få bada magen lite :) Godnatt! 

Vecka 24 är här!

Tänk att vi går in i vecka 24 idag, 23+0 alltså. Det känns så himla roligt! Skillnaden från förra veckan har varit att magen blivit lite större, jag har blivit lite tjockare, gått upp mer i vikt och den lilla pruttfisen i magen har blivit ännu vildare! Det bästa som finns just nu är att bara sitta och känna hur den rör sig och försöka lista ut om det är en fot eller en hand som sparkar/slår. Ibland blir magen superhård på ett ställe, oftast nära kissblåsan, och då är jag nästan säker på att det är huvudet eller rumpan :) Enligt min gravidapp så kan bebisen klara sig utanför magen nu men vi hoppas att han/hon vill vara kvar några veckor till, även fast vi längtar så mycket efter honom/henne! Våra thoraxkirurger opererade en bebis i måndags som var född i vecka 24+1 och vägde 598 gram. vid operationen vägde den 1400 gram och som tur var gick det bra :) Men det vill jag helst inte vara med om!
 
Imorse när jag kom till gymmet var det stängt. Typiskt! Jag hade helt glömt bort att de öppnar 15 på torsdagar och så råkade det vara torsdag idag. Men det gjorde ingenting för då fick jag åka hem igen och träffa Tobias som var hemma på lunch. Sen tog jag mig en PW och gick förbi vaksala torg och köpte frukt. Min favoritfrukt - platta persikor/nektariner! 
 
Nu laddar jag upp med mat inför kvällsjobb. Efter ikväll är det bara 6 jobbpass kvar innan semestern :D 

Börjat flyttpacka.

Nu har jag börjat småpacka inför flytten. Det ska bli sååå skönt att få ett stort förråd att ha alla vinterjackor, vinterskor mm som tar sån himla plats annars! Det känns inte så roligt att packa ner saker men det blir fantastiskt kul att plocka upp :) Jag packade precis ner alla bebiskläder och bebissaker i en låda och längtar ihjäl mig till att få plocka upp och göra i ordning till lilla hjärtat <3

Ikväll har vi och systrarna varit hos farmor och grillat, mys :) Det är alltid lika intressant att lyssna på farmor!


Ännu fler presenter!

Sara kunde inte låta bli att köpa dessa underbara små söta kläder till lilla bebisen :) Gud vad våran lilla älskling blir bortskämd!


Första inköpet :)

Idag kunde jag inte hålla mig länge. Det blev en liten mössa och ett par tossar. Perfekt i november :D Gud vad jag älskar Newbie!!!!


Repeat

När får jag möta dig? Var kommer du ifrån? Kärlek som bor i mig, du blir ett livslångt lån. När får jag röra dig och när får jag ta din hand? Var dag blir av förväntan, ett timglas fyllt av sand. Evighet, du min lilla evighet. Älskar dig oändlighet. Drömmer om att ha dig här, att hålla dig nära, veta vem du är. Livets största hemlighet och jag har väntat som du vet, väntat i en evighet att få se dina ögon. Jag känner lugn och ro i dina hjärtelag, snart ska min lycka bo i dina andetag. Så liten på vår jord men ändå vet jag att du är det största som har hänt mig och jag vill ha dig här.

Så himla vackert! Kan inte sluta lyssna på texten och bara längta ihjäl mig <3


Soffbygget igång

Ikväll har vi målat dom fyra första pallarna till soffan. Tobias målade tre och jag en, hehe :) Nu ska vi bara måla sex stycken till. Vi vill nämligen att den ska vara klar så den bara kan ställas på plats när vi flyttar! Sen ska vi spendera hela augusti och september i soffan :D Gud va jag längtar! Det finns ett problem kvar att lösa. Vi behöver två madrasser som är ca 80x200 cm som sittdynor. Spelar ingen roll hur dom ser ut eller var dom kommer ifrån för vi ska ändå klä dom i eget tyg :) Det kan vara en gammal madrass från en tältsäng eller liknande. Någon som vet var man kan få tag på det?


Förra sommaren

Bilden till höger är från förra sommaren och den till vänster är tagen idag. Shortsen börjar bli hyfsat tighta :D


Snart dags för jobbhelg.

Jag sitter och laddar upp inför min sista hela jobbhelg innan semestern. Nästa helg jobbar jag söndagkväll men det räknas inte riktigt. Nu har jag bara 12 jobbpass kvar innan semestern :)
 
Igår åkte familjen eckerölinjen fram och tillbaka. Jag handlade en platta öl till Tobias, en mascara till mig själv och lite choklad. Det blir billigt när man är gravid! Tobias jobbade så han kunde inte följa med. Och Gud va jag tycker att det är tråkigt att göra saker och ting utan honom. Jag vill att alla minnen vi har ska vara gemensamma. Det kanske låter krävande men det är viktigt för mig. Folk pratar hit och dit om egentid. Usch, det är ingenting för mig! Jag hatar att vara ensam. Jag vill alltid vara nära Tobias, nära tryggheten. 
 
Nu ska jag cykla iväg till gymmet för fjärde gången den här veckan! Trevlig helg alla glada :)

Vecka 23!

Idag går vi in i vecka 23, wow! Det betyder att bebisen är minst 20 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 500 gram. 20 cm känns jättemycket och det är ju inte så konstigt att jag känner bebisen i magen hela tiden. MEN det känns fortfarande overkligt att det ligger en liten prutt där inne. Idag är det 125 dagar kvar till BF men om jag är som mamma så kommer bebisen födas för tidigt. Både jag och mina två systrar är födda för tidigt. Vi läääängtar otroligt mycket efter honom/henne <3
 
Igår var vi hos kusinerna och firade tre födelsedagar; Sofies, Pias och Lasses. Det blev, som alltid, jättegod mat! Igår fick vi till förrätt massa smått och gått, bl.a. rostad parmaskinka tillsammans med fetaost och melon. Till förrätt blev det club sandwich efter Tobias önskemål. Det var superdupergott! Till efterrätt bjöd dom på jordgubbar, glass och nutellagrädde. Det var första gången jag smakade nutellagrädde och Gud va gott det var! Igår var tyvärr inte farmor med eftersom hon var på gräsö och spelade bridge. Men när klockan var 21.30 dök hon upp! Jätteroligt :D
 
Nu ska jag göra mig iordning för Eckerölinjen. Mamma kommer förbi och hämtar mig om drygt en timme så nu måste jag hoppa in i duschen! 
 

Sendrag!!!!

Flera nätter i rad har jag vaknat av sendrag i vaderna och det gör fruktansvärt ont! Det brukar ju bero på vätskebrist, magnesiumbrist eller kalciumbrist sägs det. Jag har även förstått att det brukar drabba gravida. Jag är nog dålig på att få i mig vätska så där måste jag förbättra mig!


Björklinges stolthet

Det blev en liten myskväll med familjen vid Björklingebadet med korvgrillning. Och Gud så fint det har blivit där nere! Det har alltid varit fint men nu är det finare än aldrig förr :) Jag rekommenderar verkligen att åka dit och bada! Nu är det dags för oss att sova. Godnatt <3


Magen vecka 22

Såhär stor har magen blivit nu! Fortfarande väldigt liten även fast jag själv tycker att den börjar bli stor :)


Lilla evighet

Vilken fantastiskt låt! Sonja Aldén med Lilla evighet. Jag hörde den första och tionde gången idag. Blir nog en tjugonde innan jag somnar. Den låten ska jag spela för våran lilla evighet varje kväll <3


Storhandlat

Ikväll har vi varit och månadshandlat precis som vi brukar göra en gång i månaden. För oss innebär det att fylla upp frysen till max så det räcker hela månaden. Kylen brukar vi fylla upp så att det räcker ca 2 veckor och sen fyller vi på. Men trots att vi storhandlar varje månad så går vi och småhandlar lite då och då och därför har vi noll koll på hur mycket pengar vi gör av med på mat egentligen. Från och med denna månad ska vi använda en ny "mathandlingsmetod". Från och med den 25:e tog vi ut 3000 kr i kontanter och la i kassaskrin eller liknande. Vi har tänkt att storhandla och sen använda resterande pengar när vi småhandlar och därefter se hur länge det räcker. Spännande! Idag handlade vi för strax över 1500 kr så nu har vi ca 1500 kr kvar i "matkassan". Det känns viktigt för mig som är så pass ekonomisk (enligt Tobias kallas det snål hehe) att ha koll på hur mycket pengar som går åt på mat varje månad och hur mycket mer det kan tänkas kosta nu när vi ska bli tre. Jag vill ha stenkoll på ekonomin! Ett stort minus med detta är alla dessa kontanter som jag avskyr. Men detta är bara en prövning för att se hur länge 3000 kr räcker och hur mycket mer vi måste lägga ut. Om det fungerar bra kanske vi fortsätter och isf har vi våran "sparbössa" till alla mynt åtminstone. Slutpratat om pengar.
 
Idag tyckte jag bättre om det nya gymmet för nu hade dom ställt dit min kära våg :) Idag vägde jag 57 kg! Jag hade alltså gått upp ca 1,5 kg på 10 dagar. Det kändes bättre att träna idag också, var skönare när jag hittade alla maskiner utan att irra runt. Det blev ett ganska så lugnt benpass varvat med rygg och axlar. Jag är långt ifrån lika aktiv som jag har varit tidigare på gymmet och det är långt ifrån lika kul att träna nu. Men jag fortsätter att köra på så länge jag mår bra :) Vi har sommarledigt från hockeyn denna månad så det blir ingen spinning på onsdagarna heller. Tråkigt nog. 
 
Nu ska jag göra ordning matlådor till imorgon :)



RSS 2.0