En helt vanlig dag

Idag har varit en sån där typisk vanlig dag nuförtiden. Vi har varit hemma och bara varit. Gjort några måsten och några nödvändigheter. Såhär ser en vanlig dag ut hos oss: 

Vi vaknar runt 7-tiden och imorse tom 07.30 även fast barnen somnade 19 igår. Det brukar sällan hända. Milian brukar oftast snitta 11 timmar per natt och Junelle något liknande. Vi brukar oftast ligga kvar en stund och dra oss tills Junelle säger till att det är dags för frukost som vi äter runt 08. Junelle äter alltid en portion gröt med lite fruktpureer till och Milian äter oftast ingenting även fast jag försöker med allt. Han brukar tjata om välling så fort han vaknar så därför är han inte speciellt hungrig när vi äter frukost. Hur ska man få honom att sluta dricka välling på morgonen? Om han inte tjatar om välling så äter han ibland gröt men annars macka/yoghurt/keso/ägg eller liknande. Han har aldrig varit förtjust i mackor men ny har han faktiskt blivit ett litet mackmonster. Han älskar ost också! I alla dess former! 

Efter frukosten och lite undanplockande och lek brukar vi försöka hinna ut. Idag hade jag lovat Milian att vi skulle ut och dammsuga och tvätta bilen invändigt så när klockan var runt 10 var vi påklädda och ute. Vi packade ner Junelle i vagnen och gick 2 varv runt området innan hon somnade. Vi dammsög och plockade ur bilen för att vi senare hade tänkt åka iväg till biltvätten men det hann vi inte. Klädseltvätten tog slut så vi kunde knappt göra rent klädseln. Så vi plockade och grejade med soporna istället. Det är verkligen galet hur mycket sopor det blir av att renovera/riva/bygga ut. Vi har haft tre kontainrar här och varit iväg med säkert 20 (stora) lass med sopor! Nu står ett lass där ute redo att slängas! Junelle brukar bara sova runt 30-40 min på förmiddagen men idag sov hon 1,5 timme så hon vaknade strax innan 12 och då hade jag och Milian redan ätit lunch. 

Oftast brukar jag förbereda lunchen medan Junelle sover fm-luren. Men idag åt vi rester från igår så vi passade på att vara ute lite längre innan vi gick in och värmde maten. Efter maten satte vi igång med städning. Idag blev det dammsugning och en slarvig variant av dammning. Vi hann även tvätta fönstrena på insidan medan Junelle satt och käkade päron (bästa barnvakten just nu). Runt 13-tiden kom Tobias hem och hjälpte oss att tvätta golven. Medans han och Milian tvättade golven  hjälpte Junelle mig med tvätten. Hon numera älskar att vara i badrummet nu när hon kan ställa sig upp mot badkaret. Favoriten just nu! Vid 15 åkte Tobias och Milian iväg en stund och jag och Junelle tog en liten promenad så hon fick sova sin em-lur. Medans hon sov gjorde jag pizzabullar som Milian hade önskat. Jag hann även röja undan dagens bombnedslag och plocka i och ur diskmaskinen. Junelle sov bara ca 30 minuter och resten av familjen kom hem  ungefär samtidigt som hon vaknade. Vi åt pizzabullar och Junelle fick pytt i panna idag. Tobias åkte vid 18.30 för nattjobb och vi gick och la oss strax efter 19. Milian somnade en stund i bilen när han och Tobias var iväg och därmed somnade inte han förrän 21.15. En typiskt hemmadag alltså. När vi bara är hemma så blir det otroligt stökigt så är vi hemma en hel dag så måste vi städa. Så därmed ser de flesta dagarna ut såhär :)

Kanske sjukt trist inlägg men jag skriver faktiskt lite för min egen skull också. Jag älskar att gå tillbaka och läsa hur rutinerna såg ut tidigare. Man glömmer ju alldeles för fort!




Första tänderna

Nu har dom två första tänderna ploppat upp så man kan känna dom! Nästan i precis samma ålder som Milian. Komiskt ju :) Hon har börjat bli farlig nu för hon ställer sig upp hela tiden och idag började hon i badkaret. Obs på det! Men det gick bra och hon skrattade hela tiden nör hon kom på hur hon skulle göra. Det var lixom extra roligt när det plaskade när hon satte sig ner. Älskade lilla unge! 






Första orden

I dagarna har Junelle börjat säga sina första "ord". Det var såklart pappa och mamma. Pappa började hon säga redan i början av veckan och mamma kom nu senare i veckan. Hon pratar annars fortfarande väldigt mycket och det kommer mer och mer bokstäver som tex dadadada, dededede och nenenene. I utvecklingen annars så har det gått sjukt fort sedan hon började krypa. Hon kryper riktigt fort nu och har precis kommit på hur man ställer sig upp. Igår ställde hon sig mot mitt ben och släppte taget - Gud så rädd och chockad jag blev! Annars så står hon mest på alla fyra som en apa och försöker ställa sig upp så, haha. Ser såååå roligt ut. Hon är fortfarande ostadig när hon står upp och verkar inte vara intresserad av att gå än. Lära-gå-vagnen känns några veckor bort än. Det är ju bara några veckor kvar till Grekland nu och det ska bli så spännande att se hur långt hon har kommit i utvecklingen till dess då hon blir 10 månader då. Milian tog sitt första steg när han var 10,5 men jag tror inte att Junelle kommer vara lika tidig som honom. 

Igår hade Junelle en riktigt skrikperiod mitt på dagen. Jag trodde nästan att jag skulle få stanna hemma från middagen i Björklinge för hon skrek så mycket. Det lät ibland som att hon skrek Ajajaj och faktiskt så tror jag att hon hade väldigt ont i munnen för hon är svullen nu och jag tycker mig nästan se 4 streck, varav 2 riktigt tydliga. Så dom två första grynen poppar nog upp snart! Hon fick faktiskt alvedon då och sov sen i 2 timmar i min famn. 

Att sluta amma går dåligt. Hon fortsätter att äta bra med mat. Hon äter sig mätt vid 3 tillfällena varje dag och oftast ett litet lättare mellanmål. Jag ammar inte för att hon behöver mat därifrån utan bara för tryggheten. Hon visar så tydligt när hon vill ha och det är jobbigt eftersom att jag vill sluta. Men det är hon som får bestämma. Jag tänker inte göra det till något ångestladdat moment. Vi kämpar på med flaskan och så fort hon accepterat den bättre är min förhoppning att hon kan snutta på den istället. Men kvällarna/nätterna kommer bli tuffa för nu är det så himla smidigt eftersom vi oftast samsover och hon bara kan grabba tag och börja snutta precis när hon vill. Anledningen till att jag känner att jag vill sluta är att hon fortfarande är extremt mammig och jag börjar känna att det kommer gå över styr. Men samtidigt älskar jag det. Jag är hennes viktigaste person och det kommer aldrig ändras. Oavsett amning eller ej. Just nu vet hon ingenting annat än vad amningen ger oss. Så varför skulle hon vilja sluta med det? 

Helgen

Igårmorse skjutsade Tobias ut Milian till Björklinge vid 9-tiden. Han och mamma skulle fixa och greja med altanen och i trädgården. Tobias jobbade på övervåningen i stort sett hela dagen medans jag och Junelle for runt lite. Vi var på Ica maxi och handlade lite smått och gott, var på barnloppis på fyris park och var förbi K-ruta på hemvägen. När vi kom hem la vi oss och vilade tillsammans ett bra tag. Sååå skönt. Detta har nästan aldrig hänt sedan hon föddes. När Milian var liten la jag mig med honom lite då och då just för att få lite extra vila men också för att han sov så himla mycket bättre/tryggare då. Det verkade Junelle också göra för hon sov i 2 timmar. När hon vaknade åkte vi ut till Björklinge  och käkade god mat. 

Idag har jag och barnen varit på ankdagen på förmiddagen tillsammans med Gabriella, Petra, Martin och alla barnen :) Det var sjukt kallt men mysigt ändå. För er som inte vet vad ankdagen är så är det ett studentevent inför Valborg för barnfamiljer. I år var det hoppborgar, fiskedamm, ponnyridning, ankkastning, såpbubbel-blåsning, ansiktsmålning mm. Det var roligt men väldigt oorganiserat. Framförallt vid mattältet. Där var det fullständig kaos! Mitt i allt kaos kom jag på att jag hade glömt betala parkeringen så jag sprang dit och betalade. Precis framme vid bilen möttes jag av parkeringsvakten som precis skulle ge mig böter. TUR!

På eftermiddagen var Milian med Tobias på övervåningen och jobbade så även idag fick jag vila tillsammans med lillan. Sjukt välbehövligt. När hon vaknade kom Ida och vi drog iväg på cirkus! Jag hade inte varit på cirkus sedan jag knappt kan minnas så jag hade höga förväntningar. Milian somnade tyvärr i bilen på väg dit och jag bar honom sovandes till cirkustältet. Så när han vaknade skulle cirkusen precis börja och han tyckte att det var läskigt med det höga ljudet. Han ville åka hem först men tyckte att det blev roligt när hundarna showade. Annars var det faktiskt inte så barnvänligt. Milian tjatade om djuren hela tiden men det kom bara ut en häst så han blev nog lite besviken. Som tur var fick vi biljetterna av en kompis så jag slängde inga pengar i sjön iaf! Är ju dyrt att gå på cirkus! 

Nu ligger barnen och sover, Tobias är iväg på nattjobb och jag sover också nästan. Jag tycker synd om Tobias som hela tiden känner sig pressad och stressad med allt jobb. Jag försöker få honom att vila och lugna sig lite men han vill bara jobba. När han vet att det finns jobb så vill han jobba. Han kan inte låta bli. Självklart är jag grymt stolt över honom men jag hade gärna haft en liten stund av familjetid på helgerna åtminstone. Visserligen hade vi det igårkväll men då gick han mest runt i sin lilla bubbla och funderade över huset. Förhoppningvis får vi mera hjälp i veckan och framöver så det går lite snabbare och Tobias kan ta tag i sånt som han verkligen kan efter alt han gjort på nedervåningen. Nu ska jag suga ut det sista av min egentid (borta tänderna och tvätta ansiktet) och sen SOVA. 






Juste! Junelle älskade cirkusen. Hon hoppade och dansade i två timmar. Så himla himla söt. 


Skillnader

Skillnaderna mellan att vara hemma med ett barn jämfört med att vara hemma med två barn är många. Jag tänkte nämna några: 

- Antalet promenader. När Milian var bebis gick vi ut minst 2 gånger varje dag på promenad. Mest för att han sov bäst när vagnen rullade men även för min skull. Nu går vi knappt på någon promenad alls. Nu går vi ut till lekparken istället. 

- Hur smutsigt det blir hemma. När Milian var i Junelles ålder och började röra sig blev det ju självklart stökigt men det går ju inte att jämföra med nu när vi har en som stökar till nåt så otroligt mycket och en som precis har börjat dra fram en massa grejer, Men den största orsaken till att det är stökigt och smutsigt konstans är tiden. Jag hinner inte ha rent och undanplockat hela tiden även fast jag plockar och städar hela tiden när vi är hemma. Det blir som en arbetsskada. Tyvärr. 

- Aktiviteter. När Milian var liten var vi ute på saker och ting flera gånger i veckan. Det var öppna förskolan minst en gång i veckan, lunchträffar med mammagruppen, fika med vänner, olika lekparker, utflykter mm. Nu är vi mest hemma om dagarna. Jag har väldigt svårt att hinna komma någonstans. Allting tar sådan tid. Bara att komma utanför dörren tar minst en timme då allting ska packas, blöjor ska bytas, två barn ska matas och kläs på. Och däremellan är det en som trotsar hela tiden och en som stretar emot påklädning bla. Jag har nästan givit upp att hinna med mig själv. Oftast när vi går ut går jag i mjukiskläder och helt osminkad och likblek. Jag ser så mycket fram emot några grader varmare utomhus så att vi åtminstone slipper påklädningsmomentet i ett par månader! 

- Att laga mat. Eftersom att Milian är hemma om dagarna och har lite svårt med maten (äter dåligt) så vill jag gr honom så bra förutsättningar som möjligt. Därför försöker jag laga mat till honom varje dag så han ska få variation. Så därför går sjukt mycket tid åt till att laga mat. Lunch och middag. När Junelle sover sitt första pass på fm förbereder jag oftast maten. Självklart äter vi rester också men när vi haft matkassen så blir det oftast inga rester. 
När Milian var liten lagade jag nästan aldrig lunch. Jag åt alltid matlåda och Milian åt antingen färdig burkmat eller någon mat som jag hade gjort i storkok. Men oftast ville han inte äta alls.

- Egentid. När Milian somnar på kvällarna nu är jag så extremt trött så jag orkar knappt plocka undan disk mm. Oftast somnar jag när han somnar därav noll egentid. Inte nig med det så är Junelle fortfarande mammig. Jag kan inte vara borta från henne på kvällen för då skriker hon sig blå. Så jag har ingen egentid alls. 

- Träning. Den enda punkten av alla dessa som får mig att må dåligt är denna. Jag hinner inte träna som jag vill. När Milian var i Junelles ålder hade jag som mål att springa 20 km i veckan. Nu har jag som mål att springa 10 km i veckan men har inte uppnått målet nångång. Förra veckan sprang jag nästan 7 km men det räckte inte för att nå målet. Jag hade tänkt hinna med en kortare runda på 4-5 km men hann inte ens det. Detta är verkligen inte jag. Jag måste hitta tillbaka till den delen av mig själv. För träning är ju bland det roligaste jag vet! 

- Oron. Jag är ständigt orolig att saker och ting ska hända. Det känns som att livet är lite för bra för att vara sant. Jag försöker hela tiden jobba med tanken att ta vara på varje dag och inte tänka så mycket på framtiden. Men det är svårt. 

Någon som känner igen sig i någon/några av punkterna?


Effektivitet

Jag har blivit så sjukt effektiv sen jag blev 2-barnsmamma. Barnen har sovit i en timme nu SAMTIDIGT och jag har hunnit med att torka golven, hängt en maskin tvätt, plockat i diskmaskinen, kokat nappflaskor, bakat paj och kokat kaffe. Detta skulle jag aldrig ha hunnit på en timme innan jag blev mamma. Nu sitter jag i soffan och barnen sover fortfarande. 

Grabbarna jobbar på helt sjukt bra där uppe på övervåningen. Jag är väldigt oinsatt i snickeridelen så jag fattar egentligen inte vad dom gör men dom jobbar hela tiden iaf. Vi har en väldigt tur att Putte är här och styr upp allting, han är grym! 

Han somnade sittandes och satte sig upp igen efter att jag la ner honom. Lillgubben ❤️



Jag är så stolt över Tobias som har jobbat över 12 timmar varje dag den här veckan. I måndags jobbade han från 5 på morgonen till 21 på kvällen. I tisdags jobbade han till 19 och igår till typ 23.30, eller längre. Världens bästa ❤️



Spädbarnstiden

Nu är spädbarnstiden snart passerad. Jag har tänkt länge att jag ska skriva en lista på vad jag har tyckt varit bra/mindre bra inköp till barnen de första månaderna. Här kommer listan: 

De absolut bästa vi har köpt/haft:
- Babysittern från babybjörn. Vi köpte den begagnad för 500 kr när Junelle var ca 2 månader och använde den flera timmar dagligen tills hon var nästan 6 månader. Underbar babysitter som hade förenklat vardagen så enormt när Milian var spädis!
- Babyskyddsadaptern till åsnan. Den första tiden använde vi adaptern och babyskyddet mer än vad vi använde liggdelen just för att vi åker rätt mycket bil. Det är så otroligt smidigt att bara kunna lyfta med sig den sovande bebisen in på affären och handla och sedan bara klicka tillbaka i bilen igen. Det kommer jag sakna mycket när vi byter bilstol. 
- Vaggan. Helt klart mina första månader som tvåbarnsmamma räddning! Hon sov ju som en stock i den (lite skillnad mot nu).

Andra nödvändigheter: 
- Ex-kitet till donkeyn. Jag är jätteglad för att vi köpte ex-kitet för det var verkligen välbehövligt när Junelle föddes och hela hösten/vintern. Nu sover Milian knappt i vagnen alls så jag funderar faktiskt på att sälja den efter vi varit i Grekland och testa någon annan vagn. 
- Bärselet från ergobaby. Jag verkligen ÄLSKAR selen men eftersom Junelle varit en ganska nöjd bebis överlag så har jag aldrig behövt stå och vagga och greja med henne som vi gjorde med Milian. Däremot har den varit guldvärd när vi varit ute i lekparken och hon ej velat varit i vagnen. Just för tillfället använder jag den knappt alls. 
- Hoppgungan. Hon verkligen älskar att hoppa i den men tråkigt nog så hittade vi den för någon vecka sen bara så hon har gått miste om några månaders hoppning. 
- Gåbilen. När Milian var mellan 5-10 månader åkte han i gåbilen väldigt mycket. Nu är den sönder och Junelle har inte alls haft någon nytta av den. Vi har dock inte prioriterat att köpa en ny. Det sägs ju att gåbilar ska hämma utvecklingen men det stämmer inte (för oss iaf). Junelle har börjat krypa senare än Milian och jag tror inte att hon kommer gå när hon är 10,5 månad. Men det vet vi ju inte än :) 
- Vyssanlulltassarna från Brio. Jag har i stort sett precis börjat använda mig av dom igen eftersom hon sovit i vaggan på nätterna tills för bara några veckor sedan. Det är iaf kanon att kunna skaka på sängen lite innan hon hinner vakna till istället för att behöva ta upp henne. 

Helt (för oss) onödiga/oanvända prylar vi köpt: 
- Isofixbasen till babyskyddet. Jag tycker att det är en självklarhet att barnen ska åka så säkert som möjligt i bilen men i just detta fall har vi faktiskt varit för lata för att orka flytta basen mellan baksätet och framsätet. Eftersom hon har skrikit i bilen oftast har hon suttit fram med mig när jag har kört själv och därmed har vi inte kopplat in basen. Förhoppningsvis får vi hyfsat bra betalt för den när vi säljer eftersom den i stort sett är oanvänd. 

Detta var allt jag kom på just nu :)


6-8 månader

Jag tror och hoppas att den här extrema mammighetsperioden börjar ge med sig litegrann nu. Hon är väldigt mammig men inte lika mycket som hon varit tidigare. Helt ärligt så tycker jag att den här perioden mellan 6-8 månader har varit väldigt jobbig. Milian har blivit lidande av det mest. Jag har i stort sett haft Junelle på armen 90% av hennes vakna tid. Milian har tjatat om att leka, spela och allt annat som han tycker är roligt och jag har bara kunnat gjort det halvdant hela tiden. Det svider så mycket i mig när jag tänker på det. Nu när hon lärt sig krypa så kan hon roa sig en stund själv på golvet TILLS HON SER MIG. Hehe. Då ska hon upp direkt. Men från att ha varit 90% är det nu kanske 50%. Idag har hon dock varit hängig. Jättesnorig och hostig. Igen. Hon har hostat så hon spytt 3 ggr, varav en gång nu ikväll i Camillas säng (sover där ikväll). Apropå nånting annat! Hur fasen klarar sig ensamstående mammor som bor i lägenhet utan hiss?!?! Jag trodde mina armar skulle gå av efter att ha kånkat upp vagnen, båda barnen och alla tillbehör för att övernatta upp för två trappor. Herregud vilken eloge till alla föräldrar som gör detta dagligen. Jag är sjukt imponerad för det var riktigt tungt och svettigt! 

I fredags var vi och firade äldsta kusinen Kevin som blir 5 år idag. Det firades med 3 rättersmiddag och trevligt sällskap med alla kusinerna och deras föräldrar samt farmor Eva och Håkan. Igår var vi i Björklinge på 3-rättersmiddag bara sådär ändå och idag har vi varit på babyshower för kusin Madde och den efterlängtade sysslingen :) Imorgon börjar uppbyggnaden av övervåningen och vi kan inte vara hemma. Därför sover vi hos Camilla ikväll. 

Jag prioriterar inte riktigt bloggen just för tillfället. Jag är så galet trött på kvällarna så jag hinner inte få iväg ett inlägg innan jag somnar. Så dom flesta inläggen hamnar i sparade. På dagarna hinner jag knappt bädda sängen och därmed blir bloggandet satt åt sidan. Men jag ska försöka skriva lite oftare :)









8 månader

Igår blev lilltufsan 8 månader och idag var vi på 8-månaderskontroll på BVC. Hon vägde in sig på 8340 gram och var 70 cm. Precis på medelkurvan och även hennes egen kurva. Lite större än Milian i samma ålder som vägde 8020 gram. Vi pratade även säkerhet, mat och tänder. Nästa besök blir strax innan hon blir 10 månader och vi åker till Grekland. Mitt mål är att jag ska ha slutat amma då. Det känns så faaaar away just nu alltså. Hon blir skogstokig om hon inte får bröstet när det passar henne! Jag har inte lyckats få henne att somna en endaste gång utan bröstet än även fast hon börjat ta flaska någorlunda bra igen. När Milian var i samma ålder hade jag slutat amma och han tog flaska utan problem. Han somnade oftast till flaskan på kvällen då och gjorde han inte det så räckte det att ligga bredvid honom och mysa tills han somnade. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt riktigt nu. Tips mottages gärna men inga skrik- eller utmattningsmetoder. Helst vill jag att hon själv ska få bestämma när hon vill sluta men jag är rädd att hon aldrig kommer göra det. Och för mig finns det en gräns när jag tycker att det känns som att det är nog. Hon äter så pass bra med mat nu och flera dagar i rad har jag knappt ammat nånting under dagtid. 

Ikväll var jag ute och sprang mellan ca 19-19.35 och under den tiden hann båda ungarna bli hysteriska. Vid den tiden är det svårt att trösta henne på något annat sätt än vid bröstet. Så då var det ju kört för Tobias och därför inte helt genomtänkt av mig men när ska det annars finnas tid för mig att springa en runda? När barnen har somnat är jag alldeles för trött för att orka det och det finns massor annat att göra i hemmet! Ett ständigt dilemma! 


Vi var och hälsade på Emma och hennes lillebror Finnley idag. Så himla liten bebis som vägde strax under 3 kilo. 


Avtackning

Ikväll har vi tackat av Falle. Hockeybrudarnas alldeles egna Falle. Tänk vad mycket tid och engagemang han har lagt ner genom åren på sina tjejer. Det hinner bli många timmar på alla dessa år. En av de "gamla godingarna", Maria, hade ordnat en grupp på Facebook och bjudit in 80 pers! Därav förstår ni hur många tjejer som varit med och haft Falle som tränare under åren. Iaf så betalade alla en liten summa som sedan gick till fina presenter till just Falle. Det var otroligt nog 60 personer som var med. Hur imponerande?! 

Detta skulle ju bli en överraskning för Falle i samband med hans sista träning ikväll så vi samlades allihopa en bit från ishallen och gick sedan tillsammans in bakvägen i omklädningsrummet för att byta om. Sedan när de vanliga laget hade gått ut på isen så gick vi icke aktiva ut på isen i samlad trupp och förde ett jävla liv. Jag tror att Falle blev lite chockad. Det var väldigt roligt! Otroligt bra ordnat av Maria och kul att så många kunde komma även fast alla inte var med på isen. 

Junelle är fortfarande kvar i den här otroligt krävande och mammiga perioden. Så det blev inte riktigt som vi hade tänkt. Hon vägrade somna i vagnen så jag fick gå ut och vagga henne tillslut (så jag nästan blev försenad ut på isen).för hon föll på att skrika luften ur sig. Tänk att man kan vara så mammig. När hon väl somnade sen sov hon nästan hela ispasset. Så fort hon såg mig efteråt så började hon gråta och skulle till mig. Sen var det kört. Oturligt nog hade vi två bilar så jag var tvungen att köra hem våran bil. Junelle vägrade släppa mig och skrek så fort jag satte henne i babyskyddet. Så det tog lite tid att komma hem. Lilla älskade argbigga vad jag älskar dig! 

Förresten!!! Idag har Junelle börjat KRYPA. Det går fortfarande väldigt långsamt men hon tar sig dit hon vill på alla fyra. Det tog sin lilla tid men nu är hon på vift. Herrejesus vad det går undan! På måndag blir hon 8 månader. 



Trist väder

Idag har det ju varit dötrist väder och vi har hunnit vara ute i regnpauserna. På gott och ont då vi fått en del gjort inomhus. Vi har tvättat, lagat lite mat till Junelle, rensat bland hennes kläder (strl 68 är ett minne blott nu) och "bakat" en ny play doh deg. Milian skulle bestämt ha en gul deg som jag själv tycker är den tråkigaste färgen, hehe. Tidigare i veckan gjorde vi en pastagryta till Junelle med pasta, köttfärs, tomater, lite grädde och smör. Den blev väldigt misslyckad och i helt fel konsistens för henne. Så den slängde jag efter att hon ratade den. Idag gjorde vi en kycklinggryta med kyckling, potatis, ärtor, broccoli, lök, lite mjölk och olivolja. Den blev superbra och hon älskade den! Igår fick hon även smaka bananpannkaka i småbitar. Första gången hon fick äta själv! Vi provade ägg första gången några dagar innan och det var inga problem. Hon har även börjat äta citrusfrukter nu utan problem. Både apelsin och kiwi fungerar bra. Det är verkligen så himla roligt att laga mat till henne i jämförelse med hur det var när Milian började äta. Han åt ingenting som vi lagade! Jag får verkligen mersmak och vill hitta på nya recept hela tiden. Laxgrytan är nog favoriten än sålänge och det gör absolut ingenting för vi har hela frysen full med lax haha. Jag har fått några bra tips här tidigare. Lämna gärna era favoriter :) 



Såhär sitter hon oftast i vagnen nuförtiden. Stora ögon hela tiden och vill helst inte luta huvudet bakåt. Det kan vara farligt att somna! 



Milian ville till 100% ha dom där blåa galonbyxorna (strl 80) på sig som jag precis hade satt på Junelle. Så Junelle fick låna Milians i strl 86/92. Perfekt ju! 


De senaste dagarnas Förrådsrensning börjar lida mot sitt slut. Det blev ett par lass fram och tillbaka.








Skissar

Håller på att skissa lite på nästkommande tatueringar. Den första är för mina systrar som vi alla tre ska göra på samma ställe. Vi hade helst gjort den innan Grekland men eftersom jag inte har slutat amma än så lär vi (iaf inte jag) inte hinna. Man ska ju undvika sol och bad de närmaste 8 veckorna så det skulle bli precis på gränsen. Den andra tatueringen ska jag göra efter sommaren tänkte jag. 






Nässelutslag

Sedan i fredags har Milian haft nässelutslag i ansiktet och igår även på kroppen. Lite överallt. Nässelutslag verkar vara svåra att veta var de kommer ifrån och varför. Jag ser inte riktigt något samband med utslagen och någonting han har ätit. Det kan vara vad som helst egentligen. Enligt BVC så vet man inte heller hur länge man har utslagen. Det verkar inte som att Milian besväras av dom så än sålänge är jag inte orolig. Idag har han haft mycket mindre utslag än igår så jag hoppas verkligen det börjar ge sig. 




Blåser spikar

Buurrr vad kallt det var ute idag. Vi har precis kommit hem från Regnbågsparken efter att ha varit där i va en timme. Vi hade tyvärr klätt oss för kallt för det blåsiga, men annars soliga, vädret. Milian höll sig varm för han sprang runt men jag och Junelle frös. Cicci, Elvin och Ebbe var också med men Elvin frös efter bara en liten stund så dom åkte hem. Påvägen till parken råkade Milian se ett hockeylag som var ute och värmde upp så givetvis ville han gå in och titta efter lekparken. Så där fastnade vi i 1,5 timme. Han verkligen ÄLSKAR att vara i ishallen. Inget mig emot! Hoppas det håller i sig :) 

Nu sitter jag i bilen hemma och väntar på att sovande små barn ska vakna. Jag sitter även och avundas grannarna som har fått upp sin övervåning och även panelen och nya fönster. Panelen är i stort sett likadan som våran. Dom har valt spröjs på deras fönster och det funderade vi också på att ha. Vi är fortfarande i valet och kvalet men eftersom våra fönster är rätt små så vet jag inte om det skulle bli bra? Vecka 16 reser vi våra takstolar och börjar med övervåningen. Sen är det en massa grejer som ska göras innan det är "klart". Altanbygge på både fram- och baksida, staket på baksidan, stenläggning på uppfarten, gräsmatta mm. Får se hur mycket vi hinner i vår/sommar och vad som får vänta till nästa år. Kul ska det bli iaf :) 

Igår skulle vi ha fixat pass till barnen och mig men Milian var jättehängig så det blev inget. Får se om vi hinner med det nu på eftermiddagen annars blir det nästa vecka.

Nu vaknade Junelle! 












RSS 2.0