Furuvik

Igår var vi på Furuvik med ugglorna :) Det blev en trevlig dag men jag kunde inte riktigt koppla bort tanken på att barnen kommer att splittras om drygt en månad. Efter resan är det mindre än en månad kvar. Men jag är glad att barnen fick uppleva en sån förskola som ugglan. Och att dom troligtvis kommer att hamna på en jämförbar förskola till hösten. Men man kommer ju sakna pedagogerna! Dom är fantastiska! Nog om det... 


Vi tittade på aporna, de andra djuren, grillade korv, åt glass och åkte karuseller. Och vädret var perfekt för en sån dag. Milian kändes på gränsen till för liten för karusellerna. Han "vågade" inte riktigt åka men gjorde det ändå för att alla kompisarna gjorde det. Så han var lite skärrad och ledsen. Jag försökte förklara flera gånger att man inte behöver åka. Varför ska man göra det? Vissa föräldrar triggar verkligen sina barn. Samma sak med spöktåg och sånt som kan skrämma barn HELT I ONÖDAN. Varför ska man släpa med sina barn på sånt? Jag skulle aldrig trigga mina barn att göra det. Skulle Milian be mig om något sådant om några år så kanske jag skulle tillåta det men jag ser verkligen INGENTING som skulle gynna honom med detta. Man kan ju undra varför barn drömmer mardrömmar och andra hemskheter... men jag är ju en hönsmorsa som ni vet, hehe. Junelle åkte också några karuseller innan hon somnade men hon tyckte nog också att det var lite läskigt. Dom går helt enkelt i sina föräldrars fotspår. Varken jag eller Tobias är några riktiga karusellåkare. Kan inte påstå att jag njuter av det iaf. Djuren var överlägset roligast igår. Och det ska bli extra roligt med Kolmården i sommar efter gårdagen :) 



Utveckling

Jag förvånas verkligen av mina barn varje dag. Junelle har redan blivit lika gammal som Milian var när hon föddes, tiden springer iväg! Hon är så otroligt duktig på att prata. Milian var också väldigt duktig tidig men jag kan inte minnas att han redan vid 1 år och 9 månader börjat ställa frågor. Junelle ställer frågor som "Vad Lell göja?" "Var pappa vägen?" "Vad äre låter?" Osv. Hon snappar upp saker och ting så himla fort, vissa saker lite väl fort kanske. Häromdagen bär jag skulle till gymmet frågade hon "Vad göja mamma?". Då sa jag att jag skulle till gymmet med Cicci. Då sa hon "Lell ut vänta glassbilen". Hon kopplade ihop att glassbilen brukade komma när jag och Cicci åkt tillsammans till gymmet! Helt fantastiskt för det var precis så det var/är.  Varje onsdag kommer glassbilen och varje onsdag brukar jag och Cicci träna.


Det som händer här hemma just nu är att vi förbereder inför sommaren. Jag har gjort iordning baksidan. Försökt få lite ordning i rabatterna och på altanen. Tobias har grävt upp hela framsidan och idag har han kommit igång med altanen. Snart är stommen uppe! Han är så otroligt duktig :) Annars så förbereder vi lite smått för resan om 2 veckor med att handla saker som behövs på rabatt. Jag handlar nästan ingenting som inte är på rabatt. Det har blivit lite ett hjärnspöke för mig haha. Jag väntar fortfarande på 3 för 2 på Kappahl så jag kan köpa det sista i klädväg till barnen. 

Jag har bokat airshell och tänker nog hämta ut den kvällen innan eftersom vi flyger redan 07 på morgonen. Så det blir skönt att ha den på plats redan kvällen innan. Vi har haft turen att få låna en syskonvagn av en underbar kollega så vi slipper släpa med donkeyn denna gång. För oss är det viktigaste på semestern att det inte finns några måsten. Vill barnen vara vakna på kvällen så ska dom vara det. Vill dom sova ska dom få göra det. Oavsett var vi är någonstans. Och för att vi ska få ut så mycket som möjligt av semestern är det smidigast att båda barnen kan sova närsomhelst och varsomhelst. Förhoppningsvis fungerar det bra. Annars gör det inte det men då fanns iaf möjligheten. Junelle sover ju fortfarande mitt på dagen så för hennes del måste vagnen med. 

Imorgon och på tisdag jobbar jag och sen är jag ledig ända till nästa måndag. Sen jobbar jag bara måndag och tisdag veckan vi åker också. Skönt! På lördag ska Milian på barnkalas och på söndag ska vi åka till Furuvik med ugglan :) Ska bli väldigt roligt! 


Valborg

Min absolut favoritdag på hela året innan jag fick barn var helt klart Valborg. Bäst var den som student. Nu när livet har förändrats till det bättre finner jag inte samma glädje av Valborg som jag gjorde förut. Valborg i år firades lugnt och fint med familjen. Vi började dagen kl 10 nere på stan. Hela familjen cyklade ner mot åkanten där mamma och pappa hade tagit bästa "VIP-platserna" längst fram vid räcket så vi kunde se alla båtarna. Junelle somnade i cykelvagnen så hon missade halva forsränningen. Hon sov så skönt så i mitt knä. Och ännu en gång är jag såå tacksam för att barnen lärt sig sova lite överallt och att dom inte vaknar av att bli förflyttade. Peppar peppar. Vi satt där och käkade bullar och drack saft och kaffe i ca 2 timmar. När det blev dags för lunch bjöd pappa på thaibuffe och sen gick vi vidare hem till oss för  att förbereda middagen. Straxinnan 19 kom Camilla och Niclas och vi käkade den härliga grillade maten som mamma stod för. Efter maten bäddade vi ner barnen i vagnen och gick till kasen här nere hos oss. Och där var det massa barn som vi kände igen, typ halva ugglan var där! Barnen drabbades av någon form av ögoninflammation under helgen så ögonen har kladdat en massa. Vi har sköljt och smort in men ännu är Milians lite kladdiga. Så det blir till att vabba för mig imorgon. Hur som helst var barnen ute från kl 09.15 till ca 21 på Valborg med avbrott på max 1 timme för lunch och middag. Samma sak idag. Dom har varit ute nästan hela dagen i det fantastiska försommarväder! 


Idag var första dagen sedan jag började jobba i jan som jag känt riktig ångest. Det var så otroligt mysigt och härligt här hemma i trädgården. Alla barnen sprang runt och lekte, hoppade studsmatta, grävde i sandlådan, gungade, sprutade vatten mm. Vi grillade korv och satt i solen och Tobias snickrade lite på altantaket. Sen var det plötsligt dags för mig att åka till jobbet. Och jag hade tagit detta pass som ett extrapass. Då kändes det extra tungt. 


Valborgshandlade med dessa två i lördags :)
Bästa platserna men buuuurr så kallt det var! Det räckte knappt med 3 filtar som vi hade.
invigning av altanen



RSS 2.0