Helgen

I fredags fm var vi en sväng till thuns innan svärmor kom in och hälsade på. Vi fikade i Björklinge innan vi tog oss in till huset en stund och sen förbi hos Ronja och Tomas. Svärmor hade inte varit där sen dom renoverade. Det har verkligen blivit stor förändring. Så himla fint dom har fått det! Vi har sjukligt lika smak på även inredning. Jag skulle kunna flytta in hos dom utan att ändra på nånting :) 

I lördags var vi i huset hela dagen. På kvällen var jag iväg till Helena på 25-års/examensfest. Hon är ju så himla duktig som har tagit mäklarexamen. Det jag är mest impad över är att hon klarade av att plugga i Trollhättan, så långt hemifrån, under så lång tid. Hon fick högsta betyg på C-uppsatsen och har redan fått in sitt första objekt som fastighetsmäklare :D Sjukt bra jobbat! JÄTTEGRATTIS till min kära Helena ❤️ 




Tufft nu

Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Jag orkar egentligen inte förklara allt som gått dåligt mer än att jag har fått ännu mera ont på höger sida "under" magen. Och på grund av detta så hände massa skitsaker och mitt tålamod var helt bortblåst. Jag klarade knappt av att bära Milian. Tårar, tårar och utbrott. Blir det värre så vet jag inte hur det ska gå. Det blir tuffa veckor framöver och jag är såååå glad att både mamma och pappa har semester och kan hjälpa till med Milian. Hoppas på att det blir en bättre dag imorgon. 

Hus-update! Tobias har lovat att jag ska få börja med Milians rum i veckan! :D Största lyckan någonsin! Visserligen är det bara provisoriskt men det ska bli jätteroligt ändå. Äntligen få ta fram alla fina saker som han har samlat på sig under sina 1,5 år i livet. Temat blir såklart stjärnor eftersom jag älskar det och för att han har fått så mycket sånt tidigare. I veckan blir det även premiär för Milian att "provsova" i sitt egna rum. Han är redan så stolt över sängen som står i hans rum. Gullungen. Det är inte mycket kvar att göra i huset nu. Det är många grejer som ska inhandlas men grovjobbet är i stort sett klart. Vi ska köpa gardiner, gardinstänger, lampor, toalettsits, kommod, badrumsskåp, garderober mm. Läääääängtar! 



Ugnen är på plats. Nu väntar vi på en likadan mikro. I'm in löööööv. 




Köket

Köket börjar ta form och hittills är jag toknöjd. Alla luckor och stommar är på plats, vitvarorna är hämtade och knoppar/handtag är snart på plats. Några handtag är redan på plats och herregud vad snyggt det blev! Kunde inte bli bättre! Ugn, mikro och fläkt från smeg är typ drömmen. Galet snygga grejer även fast de skiljer sig i lite färgen. Är guld istället för mässing men det syns inte jättemycket. Jag tyckte att det var snyggare än opolerad mässing. Att vi valde svart istället för gräddfärgad var nog det valet jag är mest glad och nöjd över! Jag tror att kombinationen vita luckor, carrera-bänkskiva, svart fläkt/ugn och mässing/guld detaljer blir bra. Tror tom att det blir precis som jag hade tänkt mig. Nu väntar vi 2-3 veckor på bänkskivan sen är förhoppningsvis köket klart :D 







Vecka 33

Vecka 33 är här och 80% av graviditeten har passerat. Bebisen väger hela 2 kg nu men det känns som mycket mer. Det börjar bli riktigt tungt, framförallt att bära runt på Milian. Han har ju precis lärt sig att säga "Mamma bära" också. Det gör det inte lättare heller :) Sötungen! Så fort jag anstränger mig lite (det kan handla om att böja mig ner och ta upp något från golvet) så blir jag andfådd. Jag minns inte att det var såhär med Mille i magen. Men det var det säkert bara att jag struntade i att böja mig då bara för att jag inte behövde, haha. Vågen stod på exakt +8kg imorse men jag väger ungefär precis lika mycket som med Milian i den här veckan. Skillnaden är ju bara startvikten. Magen känns enorm nu och jag fattar inte att den ska fortsätta växa i 7 veckor till! Förhoppningsvis växer den lite långsammare nu på slutet annars kommer jag knappt kunna röra mig :P

Jag har äntligen beställt ex-kitet till vagnen och hade turen att få hämta det redan imorgon :D Börjar ju kännas lite stressigt att inhandla det som saknas, speciellt babyskydd. Kläder känns ganska oviktigt även fast jag vill handla ihjäl mig. Det får vänta tills bebis är här :) Jag tänkte faktiskt försöka plocka fram babyvaggan som vi struntade i till Milian. Den behöver nog en liten makeover den också så då får vi ännu mer att pyssla med om dagarna nu när vädret inte tillåter sol och bad. Tydligen får vi vänta på värmen några veckor till. Trååååkigt. 

Milian till höger och lillebror/lillasyster till vänster. Båda i vecka 33 ❤️





Midsommarhelgen

I torsdags tog vi vårat pick och pack och åkte ut till länsö. Precis som alltid dagen innan midsommarafton. I år var vi även bjudna på 3 andra ställen men det kändes som en självklarhet att föra länsö-traditionen vidare till Milians generation. I år tycker jag dock att midsommarfirandet var sämre än vanligt. Arrangemanget var under all kritik om jag får bedöma. Milian ville självklart åka "stora traktorn" ner till midsommsrängen. Vi stod och väntade på traktorn i en hel timme och ändå kom det ingen :( Milian sprang runt med bajs dom sista 20 min och ropade "traktorn, stora traktorn". Men det kom ingen. Så vi fick åka den lilla traktorn ist. Jag som hade stått och frusit i en timme var i det ögonblicket inte alls glad. Det var ju fasen 10-15 barn som stod och väntade och det var svinkallt! På midsommarfirandet var även fiskedammen inställd så det enda som fanns att göra för mille var att dansa runt midsommarstången. Som tur var nöjde han sig väldigt bra med det och hade roligt med mormor och morfar. Vädret var ju faktiskt det sämsta på många år. 12 grader och regn! Solen tittade fram genom molnen 1 gång på hela dagen! Vi åt och drack god mat och hade trevligt ändå men jag är ändå lite besviken. 

Under kvällen ville Milian bada i badtunnan med dom andra barnen. Jag och Tobias stod bredvid tunnan och lät Milian stå på kanten som man sitter på. Han bottnade då iaf ganska bra tyckte att det var jättemysigt. Dom andra större barnen som badade stod ville hålla i Milian och hjälpa honom men efter ett tag halkade Milian till och sjönk under vattenytan. Tobias stod som tur var så nära att han bara kunde ta tag i armen på Milian. Det var första gången han hade huvudet under vatten och herregud så rädd han blev! Konstigt nog ville han bada mera efter det också men det ville inte hans föräldrar. Jag tyckte att det kändes hemskt. Jag vet ju att det är viktigt med vattenvana men det känns väldigt motigt att låta honom vara under vattnet nu igen. Vi tvekade på babysimmet när han var liten bara för att ingen av oss ville doppa honom under vattnet. Hönsföräldrar kanske man kan tycka, haha. Men så var det iaf!  

Midsommardagen spenderades ockdå som alltid i Björklinge. I år träffades vi redan klockan 12 och åt lunch tillsammans hemma hos Hanna innan vi tillsammans gick ner till dragkampen. I år var dragkampen mycket bättre än åren innan! Kvällen spenderades också hemma hos Hanna och som gravid och nykter så måste jag säga att lunchen var ovärderlig. Det gick att prata och umgås med folk. När klockan var 19 var ca hälften av gänget tokpackade och klockan 20 var nästan alla 38 personer fulla. Då började det kännas att man själv var nykter. Men jag höll ut! Jag var kvar hela kvällen och gick med ner på dansen. Tobias och jag ledsnade tillsammans och tog bilen hem klockan 1. Väldigt lagom tyckte jag :) Det var en väldigt rolig dag förutom en massa dumma kommentarer från vissa människor. Tex "Oj, ska du verkligen vara med och leka?", "Jag tycker att man kan dricka 3-4 öl även om man är gravid" och "Oj, är du fortfarande kvar. Ska inte du gå hem och sova?". Det gjorde mig faktiskt väldigt ledsen. Men visserligen betedde dom här människorna sig som ca 14 år hela kvällen. Sammanfattningsvis var det en rolig helg men väldigt tråkigt att inte Milian var med :( Han var kvar på länsö med mormor och morfar. Jag längtar tills om några år när flera har barn och alla barn följer med. Då kan vi ha fiskdamm och en massa roliga lekar för barnen och barnen få leka tillsammans medans vi umgås och har kul :) 

Midsommaroutfiten :) 

Mina älsklingar väntar på traktorn :)

Dansar med mormor :)















Blandade känslor

Idag har jag jobbat mitt sista pass på jobbet på väldigt länge. Och detta med många blandade känslor. Jag är jätteglad för att jag har möjligheten att vara ledig tillsammans med Milian hela sommaren men samtidigt jätteledsen att  behöva sakna alla fantastiska kollegor. Jag har lärt känna dom "gamla" sköterskorna bättre och dom nya sköterskorna har jag hunnit lära känna även fast jag bara hunnit jobba 4 månader. Alla är så underbara människor! Jag har fastnat för några extra mycket som jag vet att jag kommer gå upp till jobbet för att hälsa på :) Jag har trivts bra i allas sällskap helt utan undantag. Lovely! Så jag kommer definitivt sakna jobbet. Men jag är så tacksam att få gå hemma med 80% av min lön HELA SOMMAREN. Och bara vänta på Milians syskon. För ännu njuter jag av graviditeten och mår hyfsat bra :) Den här gången är det inte riktigt samma sak som förra gången eftersom jag har en underbar son att vara med. Det kommer aldrig bli en lång väntan ;) Ååh vad jag älskar Milian! Och vad jag längtar till vi får ha pappa Tobias hemma på kvällarna igen! Inte långt kvar nu ändå :)

Lagom till min ledighet nu då så tror jag att min graviditet har börjat på riktigt. Jag har fått en obehaglig smärta i hela nedre regionen. Hela bäckenet nästan. Det smärtar, trycker och strålar. Jag hade aldrig samma känsla med Milian. Sen har jag så galet mycket sammandragningar! Var 5:e minut, MINST. Ibland gör dom ont också. Magen är lixom stenhård hela tiden. På jobbet idag gick jag runt och kände mig som en 90-åring. Herregud vilken skillnad det kan bli på bara några dagar! Jag hoppas verkligen inte att det här ska hålla i sig för då kommer jag få svårt att bära runt på Milian. Tänk att lillprutten snart blir storebror. Det är fortfarande ofattbart. Lilla Milian 💙

Ikväll firar jag gravledigheten med att dela säng med Prinsen och självklart med hans pappa som precis kom hem från huset. Mina fina pojkar 💙

Vecka 32

Ny vecka igen! Nu väger bebisen 1,8 kg nästan och är drygt 43 cm. Wow! Jag har gått över 60 kg strecket nu och imorse stod vågen på 60,3 kg. Så alltså 7,5 kg plus nu då :D Jag mår fortfarande väldigt bra men nu har det redan börjat pressa på i ljumskarna och även neråt. Det känns att huvudet ligger långt nere! Emellanåt gör det väldigt ont och jag kan knappt gå men det hjälper med att bara stanna en stund. Vi har fortfarande inte hunnit prioritera att handla bebisgrejer. Jag hoppas hinna beställa ett extensions kit mm nångång nästa vecka :)



I


Sommarfest

Ikväll har det varit sommarfest hos chefen i lövstalöt :) Min 3:e sommarfest fast jag bara har hunnit jobba 1 år sammanlagt! Jag känner redan att jag kommer sakna det här gänget jättemycket. Jag har så fantastiska kollegor! Det kan verkligen inte bli bättre. Och jag är så glad och tacksam över att ha en så pass bra chef som Maria är. Hon värnar om alla och har verkligen ögonen med sig. Om alla vore lika rättvisa och duktiga som henne så skulle nog inte akademiska ha personalbrist. Det är inte ett dugg konstigt att thorax har så pass bra rykte på sjukhuset och det är jag sjukt stolt över! Världens bästa avdelningen :D




Älskade unge

Milian är så himla rolig på alla sätt och vis just nu. Han pratar och pratar och pratar. Hela dagarna. Det är "gammal gubbe" om var och varannan människa. Det är "oopppa öl", "kjaaama", "nono dregla", "glömma" osv. Så himla roligt när vi letar efter någonting och han springer och säger "pappa, mamma glömma" hahaha. Han är väldigt mycket för att kramas. Idag när jag kom hem från jobbet fick jag minst 10 långa kramar. Det är så underbart när ens egna lilla mini-människa springer fram och ropar "mamma kjaaama". Det känns så konstigt att han nyss var bebis. Nu springer han runt hos grannarna och hoppar studsmatta med dom stora barnen. Och snart blir han storebror! Om 2 månader. Ska bli så oerhört spännande och mysigt att få bilda en familj på 4. 

Han har blivit så duktig med allting. Han sover bra på nätterna, han är lätt att få att sova på kvällen, han äter hyfsat bra (åtminstone en gång per dag), han har kommit över bilskräcken och verkar faktiskt gilla att åka bil nu :) Han sover bra i vagnen på dagarna, nästan alltid 1,5 timme och han är en riktig hjälpreda. Vill hjälpa till med allting överallt. Ikväll tog han med sin egna spade in till grannarna och hjälpte dom att gräva upp på tomten :D 

Världens bästa mini-människa :)

Kulan från solstolen igår ;)

Från karnevalen i torsdags. Milian fick vara tiger lika alla andra mormors barn :)



Vänta barn igen

En av de främsta anledningarna till att jag valde hjärtat som barnmorskemottagning igen var för deras "vänta-barn-igen-träff". Det ångrar jag inte! Vi var på den imorse och vi fick så mycket bra tips! Barnmorskan pratade om förlossningen, smärtlindring och amning. Hon repeterade förlossningsskedena och tipsade om hur man skulle tänka som omföderska. Det bästa tipset hon gav var att åka in till förlossningen när värkarna är kraftiga med 5 minuters mellanrum. Till skillnad från 2-3 minuter som förstföderska. När det gäller smärtlindringen så tipsade hon om att vara öppen för olika typer av smärtlindring även fast det inte fungerade förra gången. Framförallt lustgasen. Jag gillade inte alls den och hade i stort sett bestämt att inte prova den igen. Men hon fick mig att tänka om. Alla förlossningar är olika! Vi pratade även om amning och delamning. För mig känns amningen viktig även denna gång och jag tänker absolut försöka amma minst 6 månader. Men jag tänker inte helamma. Jag vill att Tobias ska få vara mer delaktig denna gång så vi får ungefär samma roller. Det känns otroligt viktigt att Milian känner att mamma är mamma och pappa är pappa fortfarande. Jag vill inte att det ska bli någon typ av uppdelning. Inte att Milian ska tänka mamma har en ny bebis nu som hon är mamma åt och pappa är min pappa. Så därför kommer jag försöka delamma när Tobias är hemma så även jag och Milian får egentid tillsammans. 

Psykologen var fantastisk. Hon pratade om alla saker som jag har funderat på och oroat mig för. Det bästa hon sa var "Som förälder kan man aldrig göra fel. Bara man tar hand om sina barn och älskar dom så blir det bra". Hon pratade om hur viktigt det är att inte säga åt det stora barnet att det gör fel med syskonet när han/hon tex är hårdhänt. Det viktigaste är att låta det det äldre barnet vara med sitt syskon. Att han/hon ska vilja vara med bebisen. Även att man inte ska göra stora förändringar. Tex att inte flytta det äldsta barnet till egen säng bara för att bebisen ska sova i mammas och pappas säng nu. Låt det äldre barnet få vara med och göra samma saker som mamma och pappa gör med bebisen. Att låta det stora barnet leka med alla bebisen leksaker och inte göra barnet "stort" med att säga tex "du har andra leksaker, det där är för små bebisar". Låt det äldre barnet vara precis så litet som det vill/är. Hon pratade även om hur viktigt det är att mamman kontinuerligt gör saker med det äldre barnet. Tex att varje lördag hitta på något roligt bara med mamma. Men även att göra saker tillsammans med mamma OCH pappa medans bebisen är med tex mormor/farmor. Hon sa väldigt mycket bra och kloka saker som jag verkligen tog in och kände att jag kommer att använda mig av. Visserligen var det en del självklara saker men det är så skönt att höra det från någon professionell när man själv har gått och funderat på det. Väldigt givande var det :) 

Vecka 31

Idag har vi gått in i vecka 31 och 75% av graviditeten har passerat. Det är inte klokt det här. Jag minns det som igår när jag satt och funderade på hur vi skulle klara av att hålla hemligheten inom oss. Det var ett halvår sedan. När jag väntade Milian tyckte jag att tiden gick fort men det går inte att jämföra med nu. Herregud alltså. Jag tycker inte att jag hinner med någonting! Nästa onsdag har jag sista passet på jobbet och det betyder att jag bara har 4 pass kvar. Så mycket blandade känslor! När huset är klart att flytta in i så har vi att göra hela dagarna men innan det så är det bara småpyssel vi kan ägna oss åt. Fixa och trixa i trädgården och börja skruva ihop möbler. Vi håller tummarna för fint väder och är tacksamma för att graviditetspenning finns! För det är inte alla som får vara lediga från jobbet hela sommaren :D




Lagerhaus

Alltså lagerhaus har så himla fina inredningsgrejer just nu! Precis det jag söker hittar jag där så därför har jag gått loss där inne :D Och det är fortfarande saker jag vill ha! 


Jag är helt förälskad i den gröna marmorn. Ljusfaten och skärbrädan :) Men det jag älskar mest är besticken :D :D Jag köpte 2 paket men funderar på att köpa ett till så vi har 12 av varje?

Bm-besök v.30

Igår var jag på andra rutinkontrollen hos barnmorskan. Allting såg bra ut förutom järnvärdet som fortfarande var på gränsen till lågt. Den här gången hade magen vuxit rejält. Från 24 cm till 27,5 cm!!! När Milian låg i magen hade jag 28 cm i vecka 33. Iofs är det olika barnmorskor som mäter så det är nog dumt att jämföra. Men jag tror ändå att det blir en större bebis den här gången. Hjärtljuden var 133 slag/min och vågen stod på +7 kg nu :D

Hallgolv

Jag har beställt hem 3 olika provbitar av golvet som vi vill ha i hallen. Det är så svårt att se på bild hur det ser ut och framförallt föreställa sig hur det passar ihop med det övriga golvet. 


De blir nog den uppe till vänster. Den till höger hade lite för "skarpa" mönster. Och den nedersta känns lite för mörk. 
Så det lutar mot att det blir voltaire viskning :D


Bortskämda

Nu har vi bott här i Björklinge i över en månad. Vi blir bortskämda med mat i stort sett varje dag och mamma ser till att Milian får mat runt 17-tiden. Så himla lyxigt! Hur hade vi gjort om vi bodde här ute och Milian gick på förskola? Då hade maten aldrig varit klar före 18. Men å andra sidan är väl det en vanesak. Milian är ju van med att äta runt 17-17.30 varje dag. Det är iaf superlyxigt att maten är färdig när man kommer hem från jobbet! Mamma ställer upp med att ha Milian hela dagarna + att hon tar honom några kvällar när vi behöver hjälp ockdå så Tobias kan hålla på i huset. Hur hade vi hunnit med detta annars? Det negativa i det hela är väldigt lite jämfört med det positiva. Milian är med mormor mera än vad han är med oss. Så det tjatas om "nonor" 24/7 när vi är här hemma. Ibland känns det jobbigt och att vi lägger tyngden på mamma. Som tex lördagsmorgnarna när mamma vill sova. Hon kan ju givetvis inte sova när Milian står på nedervåningen och ropar "nonor". Sen är det ju saker överallt och hela tiden. Vi har inte riktigt någonstans att göra av alla saker. Jag börjar känna mig så himla osmidig nu så det är riktigt jobbigt att städa upp leksaker. Att böja sig framåt och nedåt är det värsta. Känns som att magen spricker varje gång. Eftersom att vi inte är "hemma" så vill vi ju såklart städa upp efter Mille! Om 3-4 veckor ska soffan komma och då hoppas vi på att kunna flytta in :)

Sammanfattningsvis så är vi väldigt tacksamma för all hjälp vi har fått/får med Milian. Vi vet inte hur vi ska kunna bjuda tillbaka - Det blir en riktig utmaning!

Vecka 30

Vecka 30 är här och bebisen väger nu ca 1,5 kg. Jag har bara 2 veckor kvar på jobbet. Det känns sjukt. Har ju precis börjat! Jag har börjat få ont i ryggen, på vänstra sidan. Troligtvis njurarna denna gång också för det lättar lite när jag kissar. Det är helt klart outhärdligt men jag är rädd att det blir värre eftersom jag bär på en liten 12 kg's kille om dagarna. Vågen står fortfarande på +6 kg :)

Jag har ju tidigare skrivit att det blir ett namn på N oavsett lillebror eller lillasyster. Nu har vi nog ändrat oss. Pojknamnet är bestämt iaf men blir det en flicka kanske det blir ett namn på J. Min namnlista är längre med flicknamn = svårare att välja! Visserligen är min känsla just nu att det blir en lillebror så då blir det ju lätt! 

Golvet

Vi är verkligen sjukt nöjda med golvet! Tobias lägger sista biten ikväll och det blev såååå bra. Precis som vi hade tänkt oss. Mamma har även varit förbi och satt upp tapet på väggen där trappan till övervåningen ska vara sen. Tapeten är underbar. Blev mycket bättre än jag hade tänkt faktiskt :D 






Bröllop!

I lördags var vi på bröllop. Min kusin Madelaine gifte sig med hennes Dick. Det var ett roligt och fint bröllop :) Roligaste av allt var hur Dick gjorde entré i kyrkan. Han dansade in till "I'm sexy and i know it" :D Först kom tärnorna och marskalkerna indansandes och sen kom Dick! Sjukt roligt var det :) Madelaine kom in i kyrkan tillsammans med hennes pappa Kenneth. Så fint. 

Festen var sedan en bit bort från kyrkan. Madde och Dick gjorde entré dit i en hummer-limousin. Galet snygg! Det bjöds på snittar och bubbel innan maten. Förrätten var toast Skagen och jag var så sjukt hungrig när det var dags att äta så jag tröck 3 st (whooops). Sen var det kall buffé och tårta. Vi åkte hem innan tårtan serverades tyvärr. Milian var hemma med farmor och Håkan hela kvällen så vi ville hem till dom :) Det hade gått ganska bra trots att det var första gången farmor nattade honom. 
Det hade varit en lyckad bröllopsfest hela natten sen :D








RSS 2.0