2-månaderskontroll

I tisdags var vi på bvc och kontrollerade längd och vikt på lilleman igen. Han går upp alldeles lagom i vikt nu, bara på bröstmjölk?! Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle gå såhär pass bra som det ändå har gjort. Han vägde iaf 5030 gram och var 60 cm lång. Sist var han 56 så på två veckor hade han alltså vuxit 4 cm. Det tror jag knappt är möjligt så det var säkert fel mått förra gången för då hade han bara vuxit 0,5 cm på 2 veckor. Det känns som att det kvittar, vikten känns ju viktigare eftersom den stämmer precis. Iaf så har alla mina barn vägt runt 5 kg vid 2 månader. Milian vägde 4,7 men han var ju ett halvt kilo mindre när han föddes också. Nelion börjar bli lite rundare nu och man kan nästan skymta en liten dubbelhaka och lite gosigare rundare kinder. Men han är långt ifrån lika rund i ansiktet som Junelle var. Huvudmåttet har också varit ungefär samma på dom alla tre. Mellan 38,5-39,5. Apropå det så köpte jag en sån där ful-söt liten keps på rean i vintras som jag  tänkte att Nelion skulle ha om inga andra kepsar passar. Och exakt så är det ju! Det finns inga sköna kepsar som passar och dessutom sitter alla kepsar riktigt dåligt på ett litet huvud. Den här är som en tunn mössa med skärm, sitter hur bra sol helst! Solhatten vi köpte för ett tag sedan sitter väl också rätt bra men måste knytas under hakan för att sitta kvar. 

Nelion har iaf blivit en mycket nöjdare bebis den senaste tiden. Han är nöjd och glad mestadels av tiden när han är vaken men blir riktigt arg när han är trött. Och vägrar fortfarande att somna i vagnen. Jag kommer garanterat att byta till sittdelen på vagnen till semester. Och lägga i en inovi dyna så han får mycket stöd. Annars kommer jag få bära honom hela sommaren och det blir så himla varmt! Så vi håller tummarna för att sittdelen kan fungera lite bättre och att han kan somna halvsittandes i den. 

Till något helt annat. Igår när jag var påväg ner på stan för att möta en kollega var jag så himla kaffesugen så vi gick in på ett café. Före mig i kön stod en annan mamma med en bebis och också var sugen på kaffe. När vi sedan gick och satte oss så kom dom också och hon frågade om dom fick göra sällskap med oss. Inget mig emot, bara så roligt! Så vi satt och pratade i säkert 45 min om allt möjligt innan vi fortsatte ner på stan och gjorde sällskap en stund till. Det slutade med att hon bjöd hem mig och barnen till henne på mammafika imorgon tillsammans med flera andra. Så himla spontant och roligt! Älskar när sånt här händer! Sen träffade jag upp en kollega med hennes son och vi gick upp en sväng och hälsade på jobbet. Nelion skötte sig utmärkt som tur var. Mina andra två har alltid varit livrädda för vitklädda. Så det får vi vara nöjda med. 

Nu ska jag dammsuga lite snabbt sen ska jag gå iväg till affären och hämta ett paket innan jag hämtar barnen. Idag längtar jag extra mycket efter att få hämta dom efter en riktigt jobbig lämning imorse då alla tre barnen var superledsna. Usch. Men snart ska vi ta sommarlov och det ska bli så mysigt. Ha en fin dag :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Nelion 2 månader

Imorgon blir våran minsta älskling 2 månader. Sedan ca 1 vecka tillbaka har han blivit helt klart lättare med det mesta. Förutom att sova. Han är helt kört en nöjdare bebis nu även fast man absolut inte gör som man vill med honom. Han hatar fortfarande bilen, skriker sig blåa tills han får komma upp. Vagnen fungerar sådär. Han somnar men vaknar rätt fort. Annars har han fått litegrann av rutiner "redan". Han vaknar runt 7-8 på morgonen och håller sig vaken i 1 timme ungefär, max 2 iaf. Ska vi iväg så lär vi skynda oss på morgonen om vi ska tajma så han kan sova. Oftast hinner jag inte så jag får ta honom i sjalen/selen så han hinner somna innan vi hår ut. Så runt 9 somnar han och vaknar oftast strax innan 12 för mat. Sen är han vaken max en timme för att sedan somna om till 15. Då käkar han igen och sen är han vaken nästan hela eftermiddagen/kvällen. Han sover kanske 45 min någon gång runt middag men sen är han vaken. Och det kan vara allt från 21-23 som han somnar för natten. Han är väldigt snuttig på kvällen och vill ligga vid bröstet i stort sett hela tiden. De senaste dagarna har jag äntligen tagit mig för att prova vaggan. Jag har lagt honom där när jag själv går och lägger mig och då har han sovit i ett par timmar. Sen slutar det alltid med att vi vaknar tillsammans. Han tar fortfarande inte napp och flaska verkar inte heller gå hem. Jag har iofs bara testat en gång de senaste dagarna och då sög han ingenting.  Vet inte om det var för att han var mätt eller för att han ratade flaskan. Nästa gång ska jag testa när han är hungrig. På tisdag ska vi till bvc och jag gissar att han väger 5 kg nu. 

Sommarvärmen har kommit tillbaka igen och vi har haft en härlig helg. Tobias har påbörjat muren och ska fortsatta i veckan så mot slutet av veckan är den nog klar. Det kommer blir sååå bra! Idag har vi varit på Pelles Svanslös cykeldag medan tobias har jobbat. Igår var vi på kalas på turbo och sen på middag i björklinge. Bra helg med andra ord! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Räddande besked

Igår fick vi det räddande beskedet att Lotta, Junelles dagmamma, blir kvar som dagmamma. Detta betyder alltså att vi inte behöver oroa oss för Nelions framtid som förskolebarn. Jag siktar på att skola in honom efter nästa sommar. Vore underbart att lyckas med det så barnen får två lediga somrar nu framöver. Om en månad går barnen på sommarledigt och har ledigt till 20 augusti. Då börjar alltså Junelle på förskolan med Milian och jag känner mig väldigt kluven i dessa tankar, speciellt nu när Lotta blir kvar. Men det var ju planerat sedan alltid så det är inget nytt. Hon räknas som "stor" nog för detta nu. Pirrigt. Allmän förskola blir inte aktuellt för oss då förskolan har valt att ändra sina tider till kommunala. Och 8-11 mån-fre är inte aktuellt för oss. Så vi fortsätter att köra på som vi gör nu. 

Idag är barnen på dagis igen efter nästan en vecka hemma pga Kristi himmelsfärd. Nelion somnade påvägen till dagis och sover forfarande så jag sitter faktiskt i solstolen i skrivande stund. Första gången det händer under dessa härliga sommardagar. Jag ska sitta här tills han vaknar och sen ska vi tillsammans ta tag i dagen. Vi var nyss en sväng på byggmax för jag såg på hemsidan att dom hade billiga buxbom men icke. Så kag får leta vidare. Igår började Tobias gräva lite för muren och duschväggen på övervåningen är monterad så nu kan vi duscha, jippi! Ska premiärduscha ikväll. Det är litegrann kvar annars i badrummet, bl.a. toaletten och skåp. 
Vi har haft en sån himla härlig helg och bara varit. Nu när vi fått ordning på altanen så är det verkligen underbart att bara vara. Och barnen har så himla roligt med kompisarna. Verkligen SÅ härligt! Vi har grillat, ätit fruktsallad x flera, lekt kurragömma, gjort hinderbanor, lekt i sandlådan, gungat 100 gånger om, badat, sprungit i vattenspridarna, haft vattenkrig med både vattenballonger och med hinkar. Och därimellan grejat med tomten. Rensat ogräs, vattnat, klippt gräset osv, Älskar verkligen villalivet! 

Nelion verkar äntligen ha kommit ur den värsta fasen. Han skriker mycket mindre och är definitivt lättare att trösta nu. Han äter inte lika ofta men är ändå gladare och nöjdare nu. Han hatar fortfarande bilen men vagnen fungerar lite bättre. Igår sov han ute i vagnen stillastående i sammanlagt ca 3 timmar. Däremot gallskrek han i bilen igår när vi var iväg till Ikea en stund. Även fast han sov när vi hoppade in i bilen så gallskrek han när vi körde. Helt oroligt. Veckan är rättså oplanerad hittills. Idag är det knatteskutt, imorgon kommer mormor förbi en stund och på torsdag är det förskolans dag så då ska vi nog hänga med på en liten utflykt med korvgrillning osv tänkte jag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Underbara dagar

Vi har blivit så bortskämda i några dagar med fantastiskt sommarväder. Värme och klarblå himmel. När sommaren kol såhär snabbt redan i maj så var vi inte alls utrustade med kläder till barnen. Så i veckan har vi handlat sandaler på rean och lite sommarkläder var också nädvändigt. Mille kunde ha några av sina shorts från förra sommaren men Junelles flesta är lite små. Alla badbyxor från förra sommaren passade också för Mille men Junelle kan inte ha sina. Nelion har fått ärva några plagg i storlek 56 som tur var. Till honom hade jag tänkt 62-68 i sommar så tur var väl det att vi har fått ärva. Det är så otroligt tacksamt att få ärva kläder. Har ni några som ni får ärva kläder efter? Vi har knappt haft den möjligheten förut och det är verkligen så uppskattat. Bra för plånboken och för miljön. Begagnat är bäst! 

Dessa dagar har gjort att jag känner mig så tacksam och lycklig för allt fint vi har. Jag verkligen älskar att spendera dagarna här hemma i våran egna lilla Bullerbyn. Barnen har  alltid något annat barn att leka med då det bor barn i 9/10 hus här. Att bara kunna släppa ut barnen på tomten utan att behöva klä på dom, helt fantastiskt. Ja, jag är bara så himla glad. För er som har hus och tomt vet säkert att känslan av att aldrig bli färdig finns där hela tiden. Så är det för oss iaf. Vi har alltid projekt vi vill göra och det är så himla roligt. Ibland försöker jag att stanna upp och bara njuta av allt fint och nu i dagarna har jag verkligen gjort det. Idag ska vi börja planera för muren på framsidan och i dagarna kommer även toalett och dusch fungera uppe. Och detta tack vare att vi har kunnat låna pengar av världens bästa pappa. Tacksam! Älskar hus- och familjelivet! 


(null)
(null)

(null)


Missnöjd bebis

Sedan tre veckor tillbaka har Nelion varit så missnöjd. Han är nöjd till och från men det är MAX 5-10 minuter och därefter kan han brista ut i panikgråt och vara jätteledsen länge. Ibland otröstlig till och med. Hans värsta period är på kvällen mellan 17-20 ungefär. Det är ca 1 timme någon gång efter middagen som är värst. Då kan vi knappt trösta honom. Bröstet fungerar inte heller. Troligtvis är han trött då och somnar bara i selen men innan han väl kommit till ro i den så har han gråtit ett bra tag och jag tvivlar varje gång på att han vill sitta i den. Jag vet ju att bebisar kan vara såhär till och från och att mina andra två bebisar också var så. Men jag mår så dåligt just nu över att jag inte hinner med dom andra två. Och mitt tålamod är så kasst. Så fort han gråter så blir jag frustrerad och tappat helt tålamodet. Så kasst. Jag hoppas innerligt att detta går över snart för min rygg har pajat idag. Jag tränade igår och misstänker att det kan vara lite träningsvärk också men jag måste verkligen försöka böra honom mindre. Och försöka lära mig att knyta sjal snabbt och smidigt så jag kan bära honom  i den också. Imorse somnade han dock i vagnen utan protest och sov i 45 min (!) varav 15 min utan att jag drog vagnen. Annars sover han bara om den rör sig. När jag testade senare under dagen så somnade han efter 15 minuters protest men så fort jag slutade dra vagnen vaknade han och så skrek han i ren panik så då gav jag upp. Någon som har något bra tips för att få vagnen till en tryggare plats? 



Valborg

Valborgsmässoafton blev inte riktigt som planerat i år men vi hade mysigt iaf. Jag, mamma och barnen skulle ner på stan på morgonen och sen ha picknick längst ån men mamma blev sjuk. Så jag vågade mig ner själv med alla tre barnen tillsammans med Backlunds mfl. Vi kollade på forsränningen, hade lite picknick och köpte ballonger. Jag var överlycklig för att Mille valde en ballong för 60 kr (!) när Junelle valde en för 100 kr (!). Sjuka priser! Inte nog med detta så gick Milles snöre av när vi kom hem så ballongen flög upp till gammelfarmor. Han blev så hysteriskt ledsen så tobias tog med honom ner på stan igen och köpte en ny för 100 kr (!!!).  Nelion sov ändå tills vi klev av bussen. 09-12.30. Annars hade det nog blivit kaos. 

Sen skulle vi ha grillat med Ronja, Tomas och barnen men vi blev själva. Senare på kvällen tittade vi på kasen med resten av Bärby hage. Så det blev en lugn och härlig valborg även detta år :) 

Nelion är 6 veckor idag och enligt statistik mm ska denna ålder vara den mest skrikiga. Och det verkar stämma bra här. Sedan 2 veckor tillbaka har han varit riktigt bökig och missnöjd. Det är förrän nu han har suttit nöjd i  babysittern eller i gymmet i mer än 5 minuter. Imorse satt han i babysittern och vaggade sig själv till sömns första gången. Det underlättade min morgon otroligt mycket. Vagnen och bilen fungerar fortfarande inte alls. Dock tog han nappen igen igår så nu har jag mina förhoppningar igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0