Kompisar

Jag känner mig så ledsen när det gäller ugglans avslut och att Milian kommer att splittras från kompisarna. I fredags ringde en av mammorna mig och var väldigt upprörd. Hon hade varit och hälsat på en kommunal förskola här i närheten där dom fått plats och sa att det var K A O S på alla sätt och vis och att dom redan ställt sig i omplaceringskö till närdaghemmet. Idag fick dom veta att dom fick plats. Och detta kändes som en väldig lättnad för mig eftersom detta är en av pojkarna som är född samma år som Milian och även bor här i närheten. 


Som jag skrev förut så misstänkte jag att det skulle bli fler sjukdomar när ugglan flyttade till kyrkan. I och med att dom delar leksaker och annat med öppna förskolan så finns det okända smittkällor på tex leksaker osv. Barnen på ugglan har varit sjukare i vår än tidigare fick jag bekräftat igår. Och då har vi klarat oss väldigt bra! Hittills har jag bara vabbat 2,5 timme, sjukt bra ju! Jag var helt inställd på varannan vecka med tanke på hur mycket sjuk Milian varit tidigare. Mina kollegor vabbar titt som tätt hela tiden. Jag tror att det är stor skillnad på förskola till förskola och framförallt indelningen i barngrupperna och om barnen sover ute eller inne. 

Imorgon jobbar jag kväll och sen är det valborgshelg :) Nästa vecka jobbar jag min första 6-dagars vecka sedan jag började jobba igen och det är lite självvalt då jag tagit ett extrapass. Sommarschemat på jobbet är nästintill klart. Jag var tillslut tvungen att lägga in några pass v-27-28 också då dagiset är stängt så därför kommer mamma hjälpa till med barnen dom veckorna. Helgen vecka 27 åker vi till Kolmården med familjen Backlund och helgen efter åker vi till Orsa med Berlin/Årne. Vecka 31 ska vi vara på Gräsö/Öregrund på båtveckan och annars är sommaren rätt oplanerad. Vi ska försöka klämma in astrid Lindgrens värld innan vi börjar inskolningen på nya dagiset. Helst vill jag ta det så sent så möjligt så Junelle får ut så mycket som möjligt av det också. Har ni varit på Astrid Lindgrens värld? Vilken ålder rekommenderar ni? Junelle blir ju 2 år i aug :)



Tillbaka igen

Idag var barnen tillbaka på ugglan igen efter påskledigheten och magsjukan. Eller var det nu kan tänkas ha varit för skit dom åkt på. I helgen fick mamma veta att det gått ut ett mail till alla boenden på länsö att vattnet ej var drickbart. Denna information hade inte nått fram till oss och givetvis hade barnen druckit av vattnet!!!! Milian kräktes natten mellan sänd och måndag pch sen igen på onsdagen när det gått över 48 timmar, vilket jag tyckte var så konstigt. Sen tyckte jag även att det var konstigt att dom var så pigga. Efter andra kräkningen. Junelle blev dålig i magen i lördags, också efter över 48 timmar. Konstigt. Hon drack 5 glas på brunchen i lördags utan att ära nånting så troligtvis kan detta också ha påverkat magen.  Iaf så verkar ingen annan ha blivit "smittad" i familjen förutom att Leonell (som vi träffade i lördags när J blev dålig i magen) verkar ha blivit dålig nu. Vad det kommer ifrån är oklart men man börjar ju fundera. Jag hoppas inte och tror inte heller att det är vi som har smittat honom. Det kan ju lika gärna komma från dagis! Tråkigt iaf att vi knappt hinner träffas nånting pga alla sjukdomar... 



Idag hade vi utvecklingssamtal om Milian på ugglan och jag är SÅ STOLT över honom. Maria hade ingenting att ta upp som var ett problem. Hans utveckling har gått spikrakt uppåt och allting fungerar superbra. Han är väldigt vänlig och "gullig" mot både personal och kompisar. Han är otroligt verbal för sin ålder och älskar att skapa. Han är duktig på att leka med andra barn och även själv. Han leker med allt och alla. Flickor som pojkar. Bilar som dockor. Aaa, vad ska jag säga mer än att jag är världens stoltaste mamma till en underbar liten kille som snart är 3,5 år. 


Påskhelg och magsjuka

Påskhelgen blev inte som planerat men den blev bra ändå. Vi hamnade på länsö redan i torsdagskväll och som vanligt hade mamma fyllt upp kyl och frys med massa mat. Hon är otrolig min mor! Vistelsen på länsö blev jättelugn och vi hade väldigt mysigt. Barnen fick påskägg och massa påskpresenter. Det blev nästan som lilla julafton! Vi badade tunna, åkte traktor, byggde kojor, åt massa gott och träffade påskharefamiljen i skogen. På lördagskvällen åkte vi hem eftersom jag skulle upp och jobba på söndagsmorgonen. Annars hade vi nog stannat en dag till. Trots kyla och snö. När vi kom hem i lördags tog jag mig en sväng till gymmet. Jag fick finbesök på jobbet i söndags av mina barn och min sambo. Barnen blev jätteblyga för mig och ville varken krama eller hålla handen. Det tog tid innan Junelle ens ville prata med mig. Konstigt det där. 


I söndagskväll vid 23-tiden vaknade Milian och började kräkas. Sen kräktes han och bajsade flera gånger under natten. Idag har han sovit 4 timmar på förmiddagen och sen vart han pigg efter det. Vi hoppas att det var en kortvarig magsjuka och att vi andra slipper denna gång. Barnen blir hemma med Tobias imorgon. Det går vattkoppor på ugglan också så vi får se hur vi gör resten av veckan. Junelle har en prick på kinden som hon haft 2 dagar nu och som började vätska litegrann igår. Kanske att det skulle kunna vara en koppa. Kan ju nästan hoppas det om det bara är en... 

Imorgon blir en lite spännande dag. Uppdaterar senare i veckan om detta!  


Erbjudande om plats

Nu har vi fått erbjudande om förskoleplats. Båda barnen har fått plats på närdaghemmet. Milian på förskolan och Junelle hos en dagbarnvårdare. Precis som på ugglan, men ändå inte. Dom träffas 2-3 dagar i veckan och en dag i veckan är småbarnen med dom stora på förskolan. På ugglan är Junelle med Milian och dom stora VARJE eftermiddag. En personal från ugglan jobbar på närdaghemmet nu och detta tror jag kan ge Milian lite trygghet. I dagsläget har jag ingen aning om vilken dagmamma Junelle kommer att få men dom bor iaf i närheten. Vi har inte tackat ja till platserna än för det är några frågetecken att lösa först. 


Idag har barnen haft påskäggsjakt på ugglan och nu har vi påskledigt tom tisdag nästa vecka. Det känns så himla sorgligt att snart behöva lämna ugglan och all underbar personal. Junelle sträcker armarna till vem som helst på morgonen nu, sååååå skönt. Men samtidigt så jobbigt att hon börjar fästas vid dom. 

Idag har jag varit hos en naprapat för första gången. Jag har haft problem med ryggen ett tag nu och fick därför behandling idag. Fy fan vad ont det gjorde! Ackupunktur var fasen värre än vad det ser ut!? Jag kanske har blivit känslig men jag skrek av smärta. Hoppas verkligen att ryggen blir bättre nu. Imorgon åker vi till länsö i några dagar innan jag ska jobba på söndag. Lyckades inte få ledigt alla röda dagar men nästan iaf. 

Jag fick iaf igenom min önskan med sommarschemat. Semester v. 29-32 och därefter föräldraledigt 33-34. Vecka 27 och 28 lyckades jag också lägga ledigt i veckorna så jag kan ha barnen. Jag tröck in alla pass veckorna innan och på helgen efter (innan semestern). Så på 14 dagar jobbar jag 12 pass om jag minns rätt. Men vad gör man inte för dom älskade små avkommorna. Vecka 27 åker vi till Orsa med farmor, Håkan och kusinerna. Vi tänkte också åka till Kolmården och Sanna i sommar och eventuellt Astrid Lindgrens värld. 

Glad påsk på er :)


Positivt

Idag har vi varit och besökt en annan föräldradriven förskola här i närområdet. En supermysig förskola som ligger i en 2-plansvilla med källare. Otroligt välkomnande och mysig gård och väldigt charmig och hemtrevlig miljö. Den här förskolan är den som jobbar allra mest likt ugglan med dagmammor i anslutning. 2 dagmammor som har 4 barn i var och på förskolan går nu 21 barn. Inomhus delas dessa 21 barn upp i 6 olika rum, fantastiskt, ellerhur? En otroligt lugn miljö för barnen. Precis som på den andra förskolan får dom mat från Happy food och det är endast ekologisk mat och inget tillsatt socker i någonting. Låg personalomsättning och därmed erfaren personal. Det enda minuset är att barnen sover inomhus även hos dagbarnvårdarna då en av dom bor i lägenhet och ej har möjlighet att ha dom utomhus. Och öppettiderna. Dagmammorna har endast öppet 8-16 och förskolan 07.30-17. Det passar inte mina arbetstider idag så får vi plats här då måste jag ordna det på ett eller annat sätt. Då de i dagsläget håller på att försöka rekrytera en till dagbarnvårdare så var det i dagsläget svårt för dom att veta hur platsläget ser ut efter sommaren. Men nu håller jag iaf tummarna för detta! 


Halvvägs

Sedan några dagar tillbaka uppnådde jag halvvägs till ett av mina mål. 50 pass! Jag hade tänkt att jag skulle hinna träna 100 pass på ett år så nu är jag på god väg. Nu när Tobias har börjat träna igen och även lagt om kosten har jag också blivit lite intresserad av "träningsvänligare" mat. Jag vill äta det jag tycker är gott men nu känner jag litegrann att jag står helt stilla i träningen. Den händer ingenting och det syns ingenting. Troligtvis för att jag äter det jag tycker är gott. Jag fortsätter iaf att träna 3-4 dagar i veckan och det fungerar faktiskt bra även fast det oftast blir Tobias som får lägga barnen. Passen som jag går på kvällstid ligger ofta mellan 18-20 så det är precis i läggningstid. Alternativet jag har är att åka efter läggning men då blir det isf bara gym och just för tillfället har jag ingen motivation för det. 


Imorgon är vi lediga och förhoppningsvis ska vi gå och hälsa på förskola nummer två på morgonen. Sen ska vi påskpyssla och greja litegrann hemma. På måndag är ugglan stängd så nästa vecka blir det också bara två dagar för barnen. Från torsdag är barnen återigen långlediga ända till tisdag veckan därpå. Sen är det bara drygt två månader kvar på ugglan. Gråter floder inombords när jag tänker på det. Det är helt fruktansvärt att en så pass attraktiv förskola kan tvingas lägga ner helt utan hjälp av kommunen. Det måste ju verkligen betyda att det inte är någon som helst platsbrist till hösten!?! Deras mål verkar vara att trycka in ännu fler barn där det redan är fööör många. Allting handlar om pengar. Precis som i sjukvården. Fast där trycker man in patienter istället. Det handlar om barn och om sjuka människor. Och detta är min vardag. Det är inte alltid lätt att vara positiv, men jag gör vad jag kan :)


Det eviga tjatet om förskola...

Jag fortsätter väl mitt tjat om förskolan då. Efter att ha vuxit upp med mamma som varit dagmamma och haft en lugn och fin förskoleverksamhet så har jag en bild av hur jag vill att en förskola ska vara. Dessutom har Milian hunnit med att testa 2 helt olika privata förskolor med sina för- och nackdelar. I höst blir det en tredje. Efteratt  ha haft barnen på ugglan kommer det att bli svårt att hitta en förskola som liknar en förskola på mitt vis. Ugglan är ju såklart en sån. Idag besökte vi en kandidat och efter att ha varit där i en timme kan jag absolut ge förskolan 4 av 5 stjärnor. Det mesta var väldigt bra, speciellt maten och pedagogiken. Det jag inte gillade var madrassvilan och personaltätheten. Jag ifrågasatte madrassvilan och fick till svar att i dagsläget kan dom ej tillgodose önskemål om att sova utomhus i vagn. Och hon hade väl egentligen ingen förklaring på detta utan jag underförstod att det var pga antal personal.  Jag kan verkligen inte förstår det här med madrassvilan. Vad finns det för fördelar med att ett barn ska sova inomhus när man kan sova utomhus? Milian har testat på det och sov inte alls lika bra på madrassen som i en vagn utomhus. Det är många barn på liten yta och alltid något barn som ligger och hostar och snorar. Och dörren är stängd. Milian var sjuk varannan vecka när han gick på det dagiset... Sen att de har färre personal än ugglan får jag ju räkna med. Det ser ju inte bättre ut någon annanstans i uppsala! Den största fördelen med denna förskola var nog ändå att barnen är på samma ställe. Det är 25 barn men uppdelat i 2 grupper. Men ändå samma förskola. Och dom träffar varandra på dagarna och gör saker tillsammans. Vad det verkade som iaf. Och detta verkar tyvärr vara svårt att hitta någon annanstans. Nu återstår att se hur det andra stället verkar och därefter får vi se var barnen blir placerade. Det tredje alternativet är en kommunal förskola och den kommer vi att välja om ingen av de andra två känns rätt. Tur nog så finns det plats på båda föräldrakooperativen :)


Hur ser det ut på era förskolor? Hur stora är barngrupperna? Vilka åldrar? Och hur många personal? Sover barnen ute i vagn?


Helgen

Jag har jobbat färdigt 1/2 helger i rad. Igår fm var mamma här och putsade ALLA våra fönster. Det blev så himla stor skillnad! För herregud så smutsiga dom var! Familjen åkte på kalas hos kusinerna och jag och mamma tog oss en shoppingsrunda på stan. Jag fick rätt bra lön den här månaden så jag ska försöka handla så mycket som möjligt till resan nu för nästa lön blir sämre då jag inte jobbat någon helg + varit sjuk. Milian kan ha vissa grejer från förra sommaren men Junelle behöver allt nytt. Igår köpte vi några kepsar och lite andra småsaker som behövs. Idag efter jobbet var det jättehärligt väder, 16 grader och sol så vi gjorde ordning några korvar i thermos och tog med oss till Pelle-parken. Det behövdes efter att ha varit inne på jobbet alldeles för många timmar. I helgen.  Nu har vi precis badat klart, ätit kvällsfika och tittat lite på Bolibompa. Snart blir det den kvällsliga Pelle-sagan och när Tobias kommer hem från gymmet ska jag iväg. Imorgon blir en spännande dag. Först ska vi till bibblan och lämna tillbaka några böcker och ev låna några nya. Sen på em ska vi besöka ett av alternativen till förskola i höst. Ett föräldrakooperativ som är populärt och därmed kan det bli svårt att få plats där. Men vi håller tummarna för det eller vårat andra alternativ som vi förhoppningsvis ska besöka senare i veckan. Båda har sina för- och nackdelar. Jag ska försöka att inte jämföra med ugglan även fast det kommer bli sjukt svårt.... Mitt hjärta är kluvet i tusen bitar. 




RSS 2.0