Avis?

Igår fick jag reda på att en av mammorna i mammagruppen är gravid och ska ha redan i februari. Jag kan inte sluta tänka på det här eftersom vi så gärna och vill ha flera barn. Men inte just nu. Jag har ju tänkt börja jobba efter årsskiftet någon gång och vill helst jobba lite längre än vad jag hann med sist. 8 månader alltså. Det betyder alltså att det är ett tag kvar för oss. Men ibland blir det ju inte som man tänkt sig så därför är det dumt att planera! 

Jag kommer aldrig att säga att det har varit/är lätt att vara mamma men det hindrat inte oss. Det sägs ju att den finaste gåvan man kan ge sitt barn är ett syskon :)

I denna sommarvärme har M börjat matvägra. Ingenting som jag ger honom på sked vill han äta. Om han får äta själv går det i lite men inte så han blir mätt. Så för tillfället blir äter han jättemycket mjölkersättning. Och det är ju bara positivt i värmen! Han har fått en tand uppe så nu har han 3 tänder :) Han kryper för fullt och ställer sig upp mot allting. Han kan gå längst med möbler och tog sina första steg med lära-gå-vagnen igår. Och Gud så glad han blev när han klarade det själv :D

Vi kom precis ner på stan och ska fixa lite praktiska saker. Ha en trevlig dag :)

Jobb!

Nu har jag bokat in första arbetspasset på över 1 år snart! Det är ca en månad kvar men känns redan lite nervöst. Men samtidigt längtar jag, det är sååå kul :D Kan vara bra att smygstarta lite lätt innan jag kommer tillbaka på riktigt för då kan det nog bli tufft! Jag har världens underbaraste chef som ser till att jag inte har så mycket ansvar första passet, Men det blir nog nervöst ändå. Spännande iaf! 23 augusti it is :D

Utekväll

Igår var jag på återträff med klassen från gymnasiet. Det blev bara 6 st som kunde komma men det var trevligt iaf. Jag hade tänkt att jag skulle gå hem runt 12-tiden men det blev lite längre. Vi dansade och hade kul men jag saknade min familj som låg hemma och sov. Kl 2 gick jag hem. Herregud vilken huvudverk jag har idag. Jag drack inte så mycket men det var ju lääääänge sen. Idag ska vi till Söderfors och hälsa på Milians farmor :)




Sömn

Natten till torsdagen sov Milian sin första HELA natt. Vi kom ut till länsö lite sent så han somnade inte förrän 22 och sov sen till 07. Inte nog med det så sommade han om till 09. Natten till fredagen sov han från 20 till 03 och sen till 07. Det är också fantastiskt bra i våran familj :) Så fort vi kom hem blev det värre. Inatt har han sovit jättedåligt, vaknat mellan 5-7 gånger. Varför?!?! 

De senaste dagarna har han sovit 2 gånger på dagen ist för 3. Vi har precis varit på gymmet och Milian somnade i vagnen på vägen hem. Får se om jag lyckas få honom att vara vaken en längre stund på dagen så det bara blir 2 gånger. Kan bli svårt ;) 





Länsö :)

I onsdags åkte lilla familjen med sebastian ut till Östhammar. Vi blev kvar hos släkten Berlin i Östhammar hela dagen innan vi åkte till länsö. Det blev även en tur fram och tillbaka till Öregrund :)

Tennis i Öregrund :)

En liten del av släkten Berlin :)

Milian och Vide fick smaka smoothie med blåbär, hallon och yoghurt. Det var gott!

Badstopp :) Såå mysigt i Öregrund!




Buspojkarna 😘 

Underbarare bild finns nog inte? 💙 

I torsdags kom Emil, Annika och Krobbe ut till länsö och stannade över natten. Jessan, Hampus och Vide kom förbi och hälsade på över dagen också :) Det blev mycket bus och bad!


Sebban tar sig ett svalkande dopp i värmen :)

Vide, Milian och Willian 💕 

Badstopp på Länsö. Enligt mätaren var det 27 grader i vattnet! Det måste vara rekord för jag kan inte minnas när det har varit över 25. Skönt var det iaf :) 

Dagen avslutades med en "grillbuffe"...

...och några kalla i plurret :)













Babymonitor

När vi var på Ullared köpte vi en baby monitor från motorola. Vi har använt den i en vecka nu och den får helt klart bästa betyg. Om man är en mamma som jag som hela tiden ska springa och kolla till sitt/sina barn är den perfekt. Ikväll har jag suttit i soffan hela kvällen och slappnat av utan att ha sprungit in en enda gång :D Asbra! Man kan se honom, höra honom, spela musik för honom, prata med honom och se hur varmt det är hos honom. Just för tillfället är det ju såå varmt ute så nu är det för varmt i sovrummet. Vi försöker släppa in kyla genom att ha alla fönster öppna och vädra igenom men det verkar inte hjälpa. Han sover rätt bra så det är inget problem, än. Det ska ju bli ännu varmare i veckan! Han sover i bara blöja iaf. Nu ska vi också lägga oss och sova. Godnatt :) 

Enligt monitorn är det 26 grader i sovrummet. Herregud alltså. Vad gör jag åt detta? 


Glad bebis

Vi har just nu en väldigt glad och nöjd son om dagarna. Om han får sova och äta ordentligt så är han glad mest hela dagarna. Jätteroligt :) Antagligen blev livet så mycket bättre när han lärde sig krypa. Innan var det mycket gnäll för att han inte kunde ta sig nånstans. Nu är han överallt :D 

Nu är vi påväg hem efter att ha varit förbi Sanna och Jimmy i Norrköping. Det kändes såå bra att äntligen få hälsa på dom! Milian tyckte att katterna var väldigt spännande men var lite för hårdhänt på dom. Vi blev bjudna på tacos, väldigt uppskattat :)





Sommaren när den är som bäst

Det blir nog inte så mycket bättre än såhär. Sol, värme, bad, strand, cider, öl, god mat och familjen. I Sverige. Idag fick vi en jättefin dag med väldigt soligt och varmt väder. Det blev några timmar på stranden och Milian bara älskade sanden. En hel del av sanden hamnade i munnen också ;) Vi var på after beachen idag också och det var faktiskt riktigt riktigt bra idag också! Sjukt mycket folk! Jag och Ida lyckades stå mitt i smeten när dom spelade hoffe. Nostalgi. Det var roligt. Ida sa; "det här är nästan som på studentflaket fast med livemusik" :D Milian har precis somnat och vi håller på att packa ihop inför hemresan imorgon. En vecka går väldigt fort.

Igår var det party här på campingen så Milian sov inte särskilt bra. Han somnade i vagnen nere på stranden vid 19 men sen vaknade han när vi kom upp till campingen (såklart!). Annars har han sovit helt okej hela veckan :)






Dagen i bilder

Vi intog sanddynerna idag på After beachen :)


Bästa killarna 💕 


❤️❤️❤️




Mycket bra dag :)

Igår var en väldigt bra dag förutom att Milian vaknade 05.20 och ville ut och leka. Han somnade iofs 19 kvällen innan och det brukar han ju inte göra. Tobias gick upp och lekte med honom i några minuter och sen somnade han om till 7. Sen var det full fart hela dagen. Det blev en väldigt fin dag med sol och hyfsad värme :) Dagen avslutades på after beachen och därefter med ett restaurangbesök! Idag ska Halmstad bjuda oss på 24 grader och strålande sol hela dagen :) 
 
Duojag spelade på after beachen igår. Det var riktigt mycket folk och det lär nog inte bli mindre folk idag. 

Så vackert :)

Roligt att leka med en tom plastflaska ;)

Ännu roligare med en tom ölflaska? 

Milian och moster Ida ❤️




Trist väder

Hittills har vi inte haft särskilt bra väder. Igår regnade det en del och idag har det varit mestadels molnigt. Solen kom fram lagom till after beachen :) 

Sovandet i tältet är ungefär som hemma. Milian vaknar till 1-3 gånger och vill äta. Det som har varit mindre bra är att han har vaknat och velat gå upp vid 06 tiden.. Annars funkar det väldigt bra :) 

När solen är framme är det helt fantastiskt här nere 💕






Första natten

Första natten i tältet gick helt okej. Milian vaknade 2 gånger och ville äta. Jag hade värmt vatten i termos till ersättningen men termosen höll inte värmen särskilt bra. Vi köpte en ny termos idag så får se om den är bättre :)

Idag har vi varit på Ullared. Och herregud va med folk det var! Jag har inte tyckt att det var jobbigt förut men idag var det hemskt. Vi plöjde igenom så fort vi kunde men hittade ändå litegrann. Vi köpte bl.a. en ny baby monitor och är så himla nöjda med den redan! Den är fantastisk :) Milian fick en massa leksaker av mormor och sen köpte vi även en lära-gå-vagn till honom! Den var inte så fin så jag funderar på att måla om den, får se. Milian vägrade sova när vi var där så han sov ist på vägen dit och hem. 

Idag har det inte varit något vidare väder så hoppas på lite finare imorgon :) 

Milian ligger och sover i tältet ❤️


Tälta :)

Nästa utmaning: tälta med bebis. Mor, far och lillasyster sover i ett gigantiskt tält och vi 3 sover i ett lite mindre tält (men ändå stort). Min största oro just nu är att det ska bli kallt. Tur vi har många filtar isf..




Sommarens största utmaning

Just nu är vi påväg mot Halmstad. Vi åkte 9 imorse och har bara stannat 2 gånger hittills! Jag är så glad att det har gått bra. Milian har snart sovit 4 av 7 timmar i bilen. Helt fantastiskt. Nästa utmaning blir att sova i tält. Vi älskar ju att tälta och hoppas därför att även Milian ska gilla det :) För tillfället regnar det så det ser ju inte jättelovande ut... Men det blir nog bättre framåt i veckan får vi hoppas. Imorgon blir det nog en tripp till Ullared :D 

Lillkillen som hatar att åka bil. Iaf när han är vaken :)


Nätholmen :)

Idag har vi varit i Mehedeby på nätholmen och ätit god mat hela dagen. Där var även Milians kusiner med familj, Tomas, Ronja, Annika, Emil, Wille och gammelfarmor Britt. Och värdarna Tommy och Marie såklart :) En väldigt trevlig dag. Vi har precis kommit hem och packat iordning inför imorgon. Jag är lite orolig över hur det kommer gå att åka 58 mil med en liten som hatar bilen :/ Men vi får ta den tid som behövs! 




Härlig dag

Idag har Milian och jag umgåtts med Milians farmor på stan hela dagen :) Vi har shoppat en massa och ätit gott! En väldigt bra dag och väldigt uppskattat av oss båda! Milian fick en uv-baddräkt av sin farmor som förhoppningsvis kommer att användas flitigt i sommar. Jag lyckades shoppa lite till mig själv och även till Tobias :D

Materiell kärlek. "Kavaj" från h&m :)

Bikini för 100 kr på rean 👍 

Sköna byxor från h&m :) 



8 månader!

Idag blev Milian hela 8 månader, åtta månader av enbart kärlek. Vi var förbi BVC och vägde honom idag och han hade gått upp sina 200 gram igen så nu har han passerat 8 kg, 8020 g ;) Lite kul att han passerade 8 kg just på 8-månadersdagen. Det är full rulle hela dagarna nu. Så fort han är vaken ska det klättras och krypas och busas HELA TIDEN. Han är en väldigt energisk kille. Han sover fortfarande 3 gånger varje dag, sammanlagt ca 2-2,5 timme. Nätterna är för tillfället fantastiska! Han vaknar runt 12 för lite mat, somnar om och vaknar vid halv 6. Såå himla skönt! 

Var förbi och satte på takboxen hos kusinerna och passade på att bada lite :)

Den här väskan önskar sig Milian i 1-årspresent. Perfekt när han ska börja förskola sen. Den är ju så galet snygg!



Slutat amma

Nu är det en sanning. Jag har slutat amma. För en vecka sedan trodde jag att det var en omöjlighet. Lillprutten har inte ammat sedan förra torsdagen och han verkar inte sakna det :D Jag måste ju säga att det är väldigt sorgligt samtidigt som det är skönt. Jag hoppas verkligen att jag kommer få amma igen. Om jag sammanfattar det hela så har amningen fungerat bra, inte jättebra eftersom det strulade lite mellan 2-3 månader. Efter det har det ju funkat superbra! Just nu äter han ganska mycket ersättning ist och "tuttar" på flaskan. Han börjar få tillbaka aptiten så snart är vi tillbaka där vi var innan han blev sjuk. På 2 dagar gick han ner från 8,0 kg till 7,8 kg så imorgon ska vi till BVC och kolla hur mycket han väger. Hoppas på det bästa! 

Vi har spenderat de senaste 2 dagarna i Björklinge med sol och bad :) Milians mormor och morfar har semester så han har fått träffa dom mycket! Nu ser vi fram emot nästa vecka och västkusten :) 

Bobbycar med moffa :D

Gungar vagnen med foten i hopp om att få sitta lite i solen :)




Bästa natten!

Igårkväll somnade Milian 20.15 och vaknade inte förrän 00.15 och ville äta. Han käkade ersättning och somnade om. Sen vaknade han inte förrän 05.30!!! Jag har inte fått sova mer än 5 timmar i streck sen han var 3 månader! Inte nog med det så åt han ersättning igen och somnade om till 07.40. Lagom skönt det var och hyfsat utvilad jag känner mig idag :D Jag är sååå nöjd! I samband med de hemska höstblosorna verkar det som att jag har lyckats sluta amma. Vi har inte ammat sedan i torsdagskväll. På gott och ont, jag känner lite separationsångest men samtidigt kommer det nog underlätta för mig litegrann. Vi får se :)

Just för tillfället sitter jag ute i solen för en gångs skull! Det blir nog inte länge till eftersom min hud är så ovan, känner redan att det bränns. Milian sover i vagnen här bredvid :) Ha en fin dag! 




Höstblåsor

Jag har hört många som sagt "vänta bara till han blir sjuk första gången, då är det inte lika underbart". Och nu har jag förstått innebörden i den kommentaren. Sedan i torsdags har hela lilla familjen varit sjuka. Milian i "höstblåsor" aka "hand-fot-mun-virus" och vi som föräldrar i oro. Fy satan va oroliga vi har varit! 

Sist jag uppdaterade hade vi varit på barnakuten och fått åka hem utan behandling. Natten mellan torsdagen och fredagen var fruktansvärd. Milian vaknade ofta men vägrade tutten helt. Ingen vätska. Han bara skrek. När det äntligen blev morgon gick det lite bättre med vätska men ingen mat på hela dagen. Eftersom att vätska var det viktiga avvaktade hemma. Natten mellan fredagen och lördagen blev ännu värre. Han var så trött så han orkade knappt gråta, men han gjorde det ändå, fortsatte vägra tutten men drack lite vatten iaf. På lördagsmorgonen lyckades vi få i honom 90 ml pumpad bröstmjölk efter alvedon och Ipren - puuuh. Sen kämpade vi med vätskeersättning fram till 13 då vi upptäckte blåsor i munnen på honom. Då åkte vi tillbaka till barnakuten. Vi var där mellan 14-20 och han vägrade både mat/dryck. Han tog ingenting. Till slut sa den erfarna sjuksköterskan åt oss att vi måste tvinga honom, trycka in sprutor med vätska i munnen på honom. Då bröt jag ihop och insåg att det började bli allvarligt. Trots att jag själv är sjuksköterska så blev det bara tomt för mig. Jag kunde inte tänka. Jag förstod ju att han skulle få dropp eller sond om han inte fick i sig men jag kunde inte tvinga honom. Etiskt dilemma? Det slutade iaf med att vi tvingade honom och tryckte in vätska i munnen på honom. Han var så trött och slö att han bara låg i min famn ett tag. Han ville bara sova. Det var hemskt att se honom så. Fy satan alltså. När vi äntligen fick träffa läkaren efter 5 timmars väntan ordinerade han en ny dos av smärtlindring och Milian kunde äta. Han fick i sig 150 (!) ml pumpad bröstmjölk och vi kunde åka hem. Proverna visade att vätskebalansen fortfarande var okej.

Nu när jag tänker i efterhand så är jag lite besviken på mig själv. Jag tänkte många gånger: "Ska jag ge honom lite mer alvedon än vad som står på bipackssedeln? Det kommer ju säkerligen vara det enda läkaren kommer att ordinera iaf..." Men jag kunde inte. Jag ville höra läkaren säga det. Snacka om nojig man blir! Hade jag givit honom mera alvedon under dessa dagar kanske han hade mått bättre och kunnat äta. Men nu gjorde vi inte det :(

Sjuksköterskan som tog emot oss sa att såhär små barn som får blåsor i munnen kan behöva bli inlagda för smärtlindring för att det gör så ont. Milian fick "bara" alvedon och Ipren och kunde äta på det så vi hade nog tur i oturen.

Sedan vi kom hem igår har han fått tillräckligt med alvedon och Ipren för att kunna äta. Så nu mår han mycket bättre men har fortfarande prickar på hela benen och armarna. Blåsorna i munnen verkar ha gått tillbaka litegrann :) Gissa om vi känner oss lättade? 

Lyckligaste matstunden någonsin. Jag trodde inte att man kunde bli så glad för "så lite". Älskade lilla son ❤️ 

Såhär såg prickarna på benen ut tidigare idag. Som tur var verkar dom inte besvära honom 😊

Igårkväll när vi kom hem från sjukhuset. Lillprinsen var helt slutkörd 😔❤️



Hemska feber

Inatt vaknade Milian sjuttioelva gånger. Vid 3-tiden var han kokhet och jätteledsen. Sen efter det sov vi ingenting mera. Han bara grät hysteriskt. Vi gav honom flytande alvedon och han blev pigg en stund och ville upp och leka. Mellan 5-6 var Tobias uppe med honom innan han blev jätteledsen igen. Sen sov han nästan hela dagen men vaknade upp och grät 10-15 minuter innan han somnade igen. Jag har haft honom i bärselen i stort sett hela dagen. Vi ringde BVC vid 15 och dom rekommenderade barnakuten och där spenderades resten av kvällen. När vi kom dit hade han 40 graders feber trots att han hade fått alvedon. Det kändes inge bra alls. Gud va det gjorde ont i hela mig ;( Vi fick träffa läkare som kom fram till att det inte var någon infektion så vi fick åka hem utan behandling. Hon kollade även öronen, ingen inflammation. Under tiden vi var där mådde han lite bättre och orkade faktiskt leka litegrann för första gången på hela dagen. Han somnade i bilen hem och sover även nu. Lilla älsklingen. Hoppas han är piggare imorgon så vi kan leka och busa igen ❤️ 


St perskyrkan

Idag var vi på sångstunden vid st perskyrkan. Lite synd att det har varit dåligt väder och att vi inte varit där förut för det var superbra! Både jag och Milian Älskar sångstunden :)




Matsituationen

Igår och idag har Milian var väldigt svår att få i både gröt och puréer. Han vill helst ha flaskan nu. Jag är sååå glad att han vill ha flaskan men inge kul att han börjar matvägra. Han har ätit jättebra sedan två veckor tillbaka. Jag håller tummarna för att det är tillfälligt. 

Underbara lilla krabat ❤️


Äntligen uteväder!


Så härligt att vi äntligen kan vara ute igen. Milian börjar bli så stor att han kan gunga med fart nu :D Jätteroligt är det också!

Farmor Evas dag :)


Den här lilla klätterapan hälsar ett stort grattis till sin farmor som fyller år idag :)

Somna utan gråt

Idag fick jag hem boken som jag velat läsa länge men inte köpt förrän nu. Jag har läst ca halva boken och är såld. Det känns nästan som att jag har läst boken förut för hon skriver exakt det som jag vill läsa och ungefär som jag tänker. Det är en vägledande bok med många tips men den bygger framförallt på att man ska lägga upp sin egna plan. Med utgångspunkt från vad man får lära sig. Jag har börjat idag med att föra "dagbok" över Milians dagssömn och läggningsrutiner. Jag ska även försöka att göra detsamma med nattsömnen. Boken innehåller mallar för det så det är bara att fylla i. Dagens anteckningar är startskottet och utgångspunkten som vi sedan ska jämföra med hela tiden. Spännande att se hur det går :) 

I boken utgår hon från sin egna son som var 12 månader när hon skrev boken. Under hela processen som hon "lärde" sin son att somna utan gråt så samsov hon med honom och ammade. Det känns så himla skönt att läsa det. Det känns också så himla skönt att läsa att det inte är fel att amma/flaskmata ett barn till sömns som många hävdar. 

Boken får hittills 5 av 5 guldstjärnor :) Så himla läsvärd!






RSS 2.0