Första fosterrörelserna?

Hur tidigt kan man känns bebisens rörelser? Jag har hört gravida som känt rörelser redan i vecka 12-13 med andra barnet. Jag TROR att jag har känt bebisen idag. Det känns så sjukt för jag har inte alls tänkt på att det skulle kunna ske! Med Milian kände jag ingenting förrän vecka 21-22. Kan det vara sån skillnad? Är ju bara i vecka 16 (imorgon)! Det kan ju ha varit tarmarna också men det känns annorlunda ändå. Jag läste nyss att lillen är stor som en avocado nu så det känns ju inte helt omöjligt att jag har känt honom/henne. Det blir nog en riktig bjässe isf! :D

Första dagen på jobbet gick toppen pch det känns verkligen jätteroligt att vara tillbaka! Milian och Tobias har haft det bra tillsammans så jag är riktigt lycklig idag 💕 

Preggo-update

Jag kikade tillbaka på mina anteckningar med Milian i magen (mycket för att jämföra nu) och insåg att jag har trott/räknat fel hela tiden. När jag plussade med honom hade jag gått ner ca 2-3 kg och vägde bara 49,5 kg. Vid inskrivningen i vecka 10 vägde jag 51 enligt mina anteckningar. På förlossningen vägde jag 66,0 kg så från inskrivningen till förlossningen gick jag upp 15 kg. Jag som hela tiden trott/tänkt 13 kg! Antagligen var det så för att jag brukar väga ca 53 kg så jag räknade säkert från det. Det känns väldigt oviktigt just nu men kul att se hur många kilo det blir den här gången. Visserligen tränade jag betydligt mer med Milian så jag är rädd att det kan bli fler kilon den här gången. Vid inskrivningen den här gången vägde jag 52,5 kg så lite mer än förra gången. Jag kommer säkerligen passera 70 kg men ska försöka förhindra massa onödiga kilon! Jag fortsätter att träna minst 2 ggr/vecka och tar promenader i den mån jag hinner. Älskar "100 pass innan midsommar" för blir lixom tvingad att träna fast jag inte orkar. Har just nu kommit till 33/100 så det blir till att ligga i för att hinna med.

Jag mår rätt bra just nu förutom tröttheten. Hur kan man vara så trött? Jag tror att det blir bra för mig att börja jobba och få lite "go" i kroppen igen. Får noll energi av att vara hemma. Milian är så himla pappig nu också, jag duger ingenting! Får se hur det blir nu när det blir ombytta roller ;)

Nu ska jag vila en stund med sjuklingen som ligger här bredvid och sover. 

Börjar få långt hår lille skrutten ❤️


MAGSJUKA

Milian har blivit magsjuk. Igår hade han feber och sov nästan hela dagen. När Tobias kom hem kräktes han ner både Tobias och sig själv. Lilla hjärtat. Imorse sov han till 08.45 och sen har han varit rätt pigg. Men på eftermiddagen fick vi byta 4 bajsblöjor fulla med diarré. Nu sover han och vi hoppas att han får sova lugnt och skönt inatt. Imorgon är/var vi bortbjudna på födelsedagsmiddag hos farfar och Marie men vi får skippa det. Vi får vara hemma och kurera istället. Nu håller vi tummarna för att jag och Tobias får hålla oss friska! Jag ska ju börja jobba på måndag. Skulle ju kännas hemskt att börja med att sjukanmäla sig. Jag som aldrig varit sjuk från jobbet :/ 

Godnatt och trevlig helg!

Förskola eller familjedaghem?

Igår och idag har vi besökt 3 olika dagmammor. Dom 2 som vi träffade igår är helt uteslutna ur mina tankar för dom tyckte att det var jobbigt med barn som kommer kl 7 (och tidigare var inte ens möjligt lät det som). Jag var kvar i ca 20 minuter för jag tyckte att intrycket var så fruktansvärt. Under dom 20 minuterna tittade dom knappt på Milian.

Idag träffade vi en betydligt mysigare och trevligare dagmamma. Hon verkade bra på alls vis men hade inte heller några tidiga barn. Hon hade däremot inga problem med det. Hos henne var det just nu 5 barn men hon kunde även ta 6. Det känns intressant men jag måste kolla vidare. På fredag ska vi besöka en förskola i Tunabackar. En av väldigt få i Uppsala som öppnar 06.30. Man blir väldigt begränsad när man är två föräldrar dom börjar jobba tidigt på morgonen. Vi håller tummarna för att den är bra! Jag ska även försöka hinna med att besöka en förskola i Björklinge. Det är inte lätt det här inte men samtidigt är det ju inte hela världen om vi inte hittar rätt eller inte skulle få någon plats till Milian eftersom jag ska vara hemma i höst igen :) Men det vore givetvis bäst för Milians skull att slippa gå hemma med mig och lillebror/lillasyster. 

Milian ligger och sover nu, sen ska vi iväg till Jenny & Tora och busa lite :)

Pojke eller flicka?

Många har frågat om jag önskar att det blir en flicka den här gången. Många har även sagt: "Hoppas det blir en flicka". Jag blir så ledsen av sånna frågor och kommentarer. Varför säga så eller ens fråga? Det handlar ju bara om ett kön. Vad spelar det för roll? Varför ska jag hoppas att det blir en flicka? Tror ni att föräldrar som får sjuka barn eller som kanske inte ens kan få barn skulle fråga så?! Nej, absolut inte. Det handlar om tacksamhet. Att kunna skaffa ett syskon till Milian är en äran. Vi är så tacksamma  för detta. Pojke som flicka. Det är ett barn, ett syskon. Dom som hoppas att Milian ska få en lillasyster lär ju bli besvikna om han får en lillebror. Hur sjukt låter inte det?! Vad har könet för betydelse? Jag blir så frustrerad av tanken! Usch. 

Min egna känsla från första början var nog 50/50. Nu är jag lite mer inne på att det blir en lillebror. Vi har ju redan bestämt hela namnet om det skulle vara en pojke. Flicknamn är mycket svårare den här gången. Men listan är lååååång. Väldigt lång.

Nu har vi kommit in i vecka 15. Med Milian visade jag första magbilden här på bloggen i vecka 15. När jag tänker efter så var det ju faktiskt bara vecka 13 eftersom vi blev flyttade 2 veckor bakåt på rutinultraljudet. Men jag hittade iaf en bild som borde motsvara samma vecka som jag är i nu. Det är tydligt att magen växer snabbare andra gången :D

Milian till vänster och lilla N till höger. Visst ser man skillnad?




SISTA VECKAN

Jag och Milian har bara en vecka kvar tillsammans av min ledighet. Sen ska Milian vara med pappa Tobias i 2 månader. Det känns så himla bra att slippa skola in honom på förskola innan sommaren. Jag är så glad för det! Samtidigt är jag väldigt stressad över förskoleval. Jag måste egentligen söka plats till honom NU men jag vet inte alls var jag ska söka. Vill ju veta var vi ska bo :( Eftersom att Milians syskon kommer i augusti så känns det inte jättestressigt eftersom jag ändå kommer vara hemma då igen. Men för hans egen skull skulle det vara jättebra att hinna skola in honom innan bebisen anländer. Jag tror att det är bra för honom att få vara på förskola några timmar i veckan, kanske runt 20 timmar. Men får vi ingen plats tills dess så är det inte hela världen! Det känns bra. 

På måndag nästa vecka börjar jag jobba HELTID igen. Hur ska detta gå?! Det kommer bli en riktig omställning men jag ser fram emot det. Det känns jätteskönt att jag har hunnit vara inne och jobbat en del så jag har hunnit färska upp minnet litegrann. Annars hade jag nog behövt några dagars inskolning. Jag har ju trots allt varit hemma i 1,5 år nu! 

Milian verkar inte vara helt 100 idag heller. Han vaknade 07.30 och somnade igen 10.15. Jag är rädd att han håller på att bli sjuk igen. Snälla låt oss vara friska!!!!

Lillplutten ❤️


Ont det gör ont

Alltså herregud vad ledsen och frustrerande det är när ens barn gråter otröstligt. Idag efter att jag klätt på Milian på eftermiddagen skrek han
Oavbrutet i 30 minuter tills han somnade. Han somnade 16.30 av utmattning. Han ville ingenting. Jag fick inte ens trösta honom. När han vaknade var han också ledsen. Det var så länge sen något sånt här hände så jag kan inte släppa det. Känner mig så hemsk. Varför var han så ledsen? Till och från i ca 1,5 timme 😔 Usch. Det värker i hjärtat... Visserligen sov han bara 45 min på dagen men han har klarat det förut utan att ha blivit ledsen. Han hade ätit också. Han somnade för ett tag sedan och jag är så slut nu! Vi som hade tänkt ha en trevlig/mysig eftermiddag i ishallen med Ronja och farmor. Det blev inte direkt så! Gott natt 

Alla hjärtansdag-lycka!

För många är det idag en väldigt speciell dag. En riktigt kärleksdag. För oss är det en vanlig dag förutom att vi längtar efter våran son. Snart får vi träffa honom! Vi har precis varit och handlat alla hjärtanspresent åt honom :) 

För att sprida lite extra kärlek just idag tänkte vi avslöja våran lilla (stora) hemlighet. MILIAN SKA BLI STOREBROR I AUGUSTI. Vi är jättelyckliga över att få möjligheten att ge Milian ett syskon, en bästa vän och en lekkamrat för livet. Finns det något finare man kan ge sitt barn? NEJ! Absolut inte. Visserligen kommer det att bli riktigt tufft med 2 barn under 2 år de första månaderna. Men allt löser sig med vilja och kärlek. Och lite (minimalt?) sömn ;) Vi har varit på 2 ultraljud. Ett VUL i vecka 10 och ett vanligt ultraljud/kub-test i vecka 13. Allting såg bra ut så nu hoppas vi bara att lilla N vill stanna i magen till augusti ❤️





Veckan som varit

I tisdags blev jag långhårig. Ronja satte i löshår = keratinslingor i mitt hår. Jag är supernöjd :D Första natten var hemsk. Jag kunde verkligen inte sova för det var så obekvämt. Det drog i varenda hårstrå i huvudet! Men nu har jag börjat vänja mig med känslan. 

Lite skillnad va? 😃 

Igår fixade jag till håret första gången. Första gången på väldigt väldigt länge blev det lockigt. Jag har nog inte lockat håret sedan Milian kom. Det tar sån tid och är ingenting jag kan göra tillsammans med honom. Igår lämnade jag honom hos mormor och morfar runt 15-tiden och sen åkte jag och shoppade  lite. Sen hem och lockade håret, ombyte och sen ner på stan och käka på tacobar! Vid 19.30-tiden var vi hos Camilla som fyllde år och firade henne tillsammans med vänner. Det var trevligt :) 

Igår på förmiddagen var vi på Leos lekland med farmor, Hannorna och dom 3 kusinerna. Det var jätteroligt! Det roligaste av allt var att Milian bara ville vara med farmor hela tiden. Jag dög inte alls. Det känns så himla bra att det var så även fast det var 3 veckor sedan sist. Underbart! 

Nu ligger jag i sängen och saknar ihjäl mig efter Prinsen. Det är tredje gången han sover borta men jag bölar ändå. Vill bara åka och hämta hem honom! Men först ska vi äta frukost och sen åka och handla till ikväll. För ikväll blir det firande av Camilla och Tobias med familjen :) 

Ha en fin alla hjärtans dag ❤️


Husplaner

Det känns väldigt mörkt och dystert i mitt huvud just nu när det gäller hus och  husplaner. Drömmen skulle vara att hitta drömhuset idag och flytta in innan sommaren. Andra tankar jag har är att hitta ett riktigt renoveringsobjekt, börja rusta idag och flytta in någon gång i sommar. Alternativ nummer tre är att hitta en tomt, köpa den imorgon och flytta till en större lägenhet under tiden. Det känns i dagsläget som det sämsta alternativet. 

Vi har en riktigt bra lösning på problemet. Men det är mycket som kommer emellan. Vi har länge tänkt i dom här banorna men aldrig fått något positivt tillbaka från övriga familjen. Min farmor har ett hus i Tunabackar som hon har bott i länge. Över 40 år. Hon har knappt renoverat någonting sedan hon flyttade in. Hon står idag i kö på ett seniorhyresboende i centrum men har efter 2 år inte fått någon plats. Kommunen trodde att det kunde ta minst ett år till innan hon skulle få plats. När jag och Milian var hos henne i söndags nämnde hon att hon tycker att vi borde köpa huset. Hon är helt bestämd med att en barnfamilj ska bo där! Jag nämnde detta för Tobias när jag kom hem och sedan dess har han varit helt fäst vid tanken. Jag har nu givit som förslag till farmor att hon kan flytta in i våran lägenhet tills hon får plats på hyresboendet och vi kan börja renovera hennes hus. Hon var jättepositiv till detta och ville att vi skulle prata mer om det. Vi ska börja med att låta minst en mäklare värdera huset och därefter ta beslut om vi har råd att bekosta renoveringen. Givetvis måste detta diskuteras med övriga familj så att alla är överens. Jag ser det som en bra lösning och tror att det kan bli RIKTIGT BRA!

Senaste dagarna!

I torsdag hade jag ett väldigt bra medarbetarsamtal med min chef. Nu känna det ännu roligare att komma tillbaka till jobbet :D Bara två veckor kvar nu!

Igår tog vi en solig promenad med Maka och Emma till Gränby och handlade presenter :) Vi kikade runt lite och pr lunch innan vi gick hem och barnen somnade. Perfekt förmiddag! Vid 17-tiden åkte jag iväg för att träffa tjejerna hemma hos Hanna. Det slutade med att jag och Hanna satt själva i över en timme och väntade på dom andra. Precis när jag skulle gå kom dom så jag hann isf säga hej och hejdå, höhö. Kl 19 var det dags för bowling med världens bästa mammor. Vi bowlade på bowlaget innan vi gick vidare till Hodja för mat. Det var första gången jag var på Hodja och det var bra faktiskt. Jag och Gabriella testade deras avsmakningsmeny och herregud va med mat man fick! Det var 4 olika typer av kött, det var halloumi, turkiska korv, 2 olika piroger, flera olika röror, oliver, ugnsrostade grönsaker, tzatziki med bröd, hummus, bulgur, pommes mm. Riktigt kul att testa lite av allt! Väldigt gott var det också :) Vi satt kvar till 23 och pratade om barn, förlossningar, graviditeter mm! Riktigt trevlig kväll!

Idag ska vi till bowlaget igen för bowling och mat med Tommy och Marie :)



RSS 2.0