Snurrigt

Det är väldigt mycket som snurrar just nu. Varje kväll går åt till att planera huset. Det ska bestämmas vad som ska vara vart, hur det ska se ut, vilka inredningsdetaljer som passar mm. Det tar sjukt mycket tid för herregud va mycket snyggt jag hittar hela tiden! Den här veckan har jag även tänkt och försökt planera helgen som kommer när min kusin ska gifta sig. Ska fixa några småsaker imorgon :) 

Efter imorgon har jag bara 2 veckor kvar att jobba. HUR SJUKT?! Jag tror inte att det är sant när jag tänker på det. Jag tycker att det är tråkigt MEN jag får ju en hel sommar tillsammans med min son innan han blir storebror. Bara vi. Det ska bli supermysigt och jag hoppas verkligen att jag fortsätter att må bra även fast jag börjar känna mig väldigt osmidig och TRÖTT. De senaste dagarna har jag nästan somnat ståendes. Så fort jag lägger huvudet på huvudkudden så somnar jag. Max 10 sekunder tar det. Just nu ligger jag i badkaret och har det väldigt bra. Ska precis börja skrubba mig inför första omgången brun-utan-sol :) 

Godnatt!

1 månad av renovering

Idag har det gått en månad sen Tobias började riva den första väggen. Jag är så himla stolt över honom som kommer hem från huset varje kväll efter 23. På en månad har det hänt så sjukt mycket i huset. Det är svårt att se allt jobb som gjorts men nu är iaf det värsta klart. Idag har han målad hela huset en andra sväng så imorgon är det dags att börja med golvet :) Köket kommer imorgon också!!! Så himla spännande! Vi ska även försöka hinna med att beställa klinkers/kakel till badrummet och hallen imorgon. Planen är att lägga golvet den här veckan och sen börja montera köket. Om det går enligt plan så ska badrummet och köket göras ungefär samtidigt. På torsdag ska mamma sätta upp tapeten (om den har kommit). 

Idag har jag påbörjat mitt barn-kök-projekt. Jag har slipat av hela köket och imorgon tänkte jag börja måla :) 




SGI och föräldrapenning

När jag blev gravid med Milian var jag jätteorolig över hur det skulle gå ekonomiskt. Eftersom jag bara hade jobbat 8 månader så klarade jag mig precis för att kunna få en SGI beräknad. Jag hade inte så bra koll då så jag blev glad bara att jag slapp gå på lägsta nivå. Vi klarade oss väldigt bra på dom få dagar jag tog ut och är väldigt glad att vi fortfarande har många dagar sparade. Så värdefullt! Den här gången har jag ökat min SGI med nästan 50 000 och det känns fantastiskt :) Jag kommer absolut inte bli rik som mammaledig men jag kommer med all sannolikhet kunna spara ännu flera dagar och vi kunna vara hemma med våra barn längre. Jag hoppas att vi ska kunna dela upp det på något annat vis denna gång så jag kan komma igång att jobba lite tidigare denna gång och sen vara föräldraledig igen efter några månader. Eller något i en stilen. Just nu känns det jättetråkigt att lämna jobbet om 3 veckor men det känns underbart att ha en hel sommar framför mig tillsammans med Milian :) 


Dålig mamma

Jag känner mig verkligen som en dålig mamma just nu. Milian är med mormor mer än vad han är med mig/oss. Så fort han vaknar på morgonen så ropar han efter "nonor". Han är med mormor på dagarna när vi jobbar och nu i helgen har jag jobbat och Tobias jobbat i huset så då har han också varit med mormor och morfar. Eftersom det är så mycket planering kring huset så blir det svårt att hinna med andra saker. Imorgon och på tisdag är jag ledig så då ska vi försöka hitta på nåt roligt :)

Gud va stor magen börjar bli nu! Det känns som att den kommer spricka snart. Jag smörjer med MASSOR bio oil varje kväll men känns som att det inte kommer hjälpa den här gången. Huden är jättetajt. Jag har redan använt 2 stora flaskor med bio oil och det lär ju bli en till. Med Milian använde jag bara 1,5 vad jag minns ;) 

DEt är mycket som händer i juni. Har mer än 10 datum att hålla reda på! Det är studentfirande, barnmorskebesök, "vänta-barn-igen-träff", ut och käka med jobbet, midsommarfirande x 2, sommarfest med jobbet, 25-årsfest/examen, Furuvik/nationaldagen och jag går hem på graviditetspenning! Nu har jag bara 3 veckor kvar att jobba. Sjukt ju! 




Inredning

Jag är verkligen i inredningsvärlden just nu. Det börjar dyka upp tankar kring hur badrummet ska se ut. Det blir nig inte något fast med grön marmor för jag tror inte att det är tidlöst. Men däremot blir det inredning i grön marmor. Jag är helt förälskad!!! 


Har även hittat två lampor till vardagsrummet som jag ÄLSKAR. Någon av dessa vill vi ha mellan sofforna. 




Grön marmor/betong

Vi funderar lite på att inreda badrummet med grön marmor eller betong men jag är tveksam på om jag vill ha så pass mörkt golv. Den gröna marmorn är fantastisk när det kommer till detaljer! Betong känns sterilt och tråkigt men grymt snygg ändå! Vi funderar på betongliknande klinkersgolv och sedan inreda med grön marmor. Frågan blir ju då om man ska ha mässing/guldblandare? Jag tycker att mässing/guld och grön mässing är to die for :)






Bra dag

Idag har jag och Milian haft en bra dag. På förmiddagen var det bara vi två. Milian var sååå mysig och gosig. Inget gnäll och inget tjatande efter "nonor" som det är jämnt och ständigt annars. Efter lunch åkte vi in till stan och kikade på kakel, klinkers och tapeter. Jag hittade en tapet som jag är helt fast vid men jag vill ha lite flera alternativ. Klinkers har jag INGEN ANING om vad jag vill ha. På centro kakel hade dom grymt mycket snyggt men inget jag fastnade mer för. Det blir nog vitt kakel i badrummet iaf med någon färg/mönster bakom badkaret. Vi ska även ha klinkers i hallen och jag är ju sååå sjukt sugen på mönstrat marockanskt klinkers. Jag vill inte ha småmönstrat och inte heller för ljust. Det ska även passa ihop med övriga golvet. Ronja och Tomas hallgolv är superfint så vi funderar på att ha något liknande. Troligtvis det som är förstorat på 4 plattor ist för 1. Så mönstret blir 40x40 ist för 20x20. Men är ändå lite kluven. Det finns i så många olika nyanser och färger så det blir grymt svårt att välja. Men det som är förstorat verkar bara finnas i 1 färg. Så det kanske blir det :) 

Dom här två första är dom uppförstorade.

Andra alternativ
Här är tapeten som jag har fastnat för

En lite mörkare nyans

Det är inte lätt det här alltså. Men väldigt kul är det ju :) Tobias är i huset sent varje kväll. Jag är så stolt över honom och så glad att han orkar och dessutom tycker att det är roligt. Imorgon ska han äntligen börja måla och sen efter det börja med golvet :D På söndag eller måndag ska köket beställas :D







Tredje gången gillt

Idag kom min tredje klänning till bröllopet hem. Den första skickade jag tillbaka direkt för den var jätteslapp och hängig i materialet. Supersynd för det var en otroligt fin klänning :( Den andra var samma som den tredje fast en storlek för stor. Den som kom idag passar ganska bra. Jag gillar inte riktigt det materialet heller men den får duga för klänningen i sig är underbar! För att jag ska kunna bära den så krävs det lite färg på kroppen och ett par klackar. Så en spraytan nästa vecka är ett måste! 


Det blev den från asos. Jag var tveksam på om den skulle passa med magen men det visade sig fungera. Absolut inte optimalt men helt klart okej. Jag avskyr att prova klänningar utan smink, klackar och blek. Ingen klänning blir fin på det viset. Men nästa lördag bjuder jag på bilder med innehåll i klänningen också :)


Vecka 28

Vecka 28 är här och jag börjar bli riktigt osmidig nu. Imorse stod vågen på 58,6 kg. Det betyder att jag snart har lagt på mig 6 kg. Med Milian i samma vecka vägde jag 60,6 och därmed 2 kg mindre än nu men 4 kg mindre i jämförelse med inskrivningsvikten. Bebisen väger nu strax över 1 kg! Så häftigt :) Milian verkar förstå mer och mer. Igår när mormor frågade vad mamma hade i magen så svarade han "Bää". Så han har nog förstått litegrann iaf. Och han fortsätter att vara pussig och kramig med magen :) Älskade lilla unge! Tänk att vi snart har två. Helt ofattbart. Jag är snart tvåbarnsmamma! 

Jag får fortsätta att må bra. Det värsta hittills är precis samma som med Milian. SENDRAGEN. Herregud vilka sendrag jag får på nätterna i vaderna och fötterna. Det gör så sjukt ont!! Jag vill bara skrika. Det händerna flera gånger varje natt nu. I förrgår vaknade jag nog 10 ggr av det. Men som jag har sagt förut, jag ska absolut inte klaga :) Älskar att vara gravid och skulle gärna stå ut med ännu flera krämpor. Allt för vårat barn. Nu ska jag sova några timmar innan det är dags för jobb igen. Godnatt



18 maj - Eric

Idag har Milian sin enda namnsdag. Det är Eric idag. Vi döpte honom till Eric för att det är ett släktnamn. Även kopplat till mitt efternamn eftersom vi valde Tobias efternamn till honom. Jag kände även att det vore kol för honom att ha ett namn med i kalendern :) I min familj har vi aldrig firat namnsdagar och vi kommer nog inte fortsätta med detta heller. Vem vet, om några år kanske Milian finns med i kalender? Den dagen ska vi isf fira stort :D

Soffa

Nu har vi äntligen beställt soffor. Det blev howardsoffan i serien watford från Mio. En svängd 3-sits och en svängd 2-sits. Det kommer bli precis så dom får plats i vardagsrummet men det kändes värt att ha två soffor. Fåtöljen som hör till är också grymt snygg men tror inte att den kommer få plats. Vi får se sen. Vi valde iaf mellan en grå färg och en beige/offwhite färg men valde den gråa framförallt för att den kändes lättare att hålla ren. Också för att bryta av mot det ljusa golvet. Kuddarna och ryggstöden går att tvätta men inte självaste stommen. Vi köpte till armstödsskydd som en säkerhet. Jag är sjukt nöjd med soffan men kanske lite osäker på den gråa färgen. Egentligen vill jag ha ljusare men vågar inte riktigt chansa. Kommer ju ändå få åka till kemtvätten tätt som tätt! 


Den här soffan med dom benen i ek/mässing. Jag tror att färgen kan vara den som är på fåtöljen. Något liknande iaf. Jag tror att det kommer bli superfint tillsammans med mattan och Bellissa-bordet som också är från Mio. 


Och den här 2-sitsen med den gråa färgen längst upp. Leveranstiden är 6-8 veckor så nu jobbar vi för att kunna flytta in i mitten på juli :)





3-dagars ledigt

Första gången sedan jag började jobba är jag ledig fredag-söndag :) Igår var vi hemma på förmiddagen, BVC på eftermiddagen och sen kom svärmor och Håkan på middag i Björklinge. Det var supertrevligt! Det var även första gången som dom var förbi i Björklinge. Jätteroligt tycker jag :) Mamma hade lagat mat och björnbärs/rabarberpaj. Mums! Det var full rulle på Milian hela kvällen. Han trivs verkligen när det är mycket folk runtom honom. Idag ska vi spendera dagen i huset och eventuellt titta förbi hos farmor en sväng. Ha en trevlig helg allihopa! 


Igår hämtade vi den här underbara mattan!!!! Nu återstår det svåraste. Vad ska vi ha för soffa?! Det måste vara med avtagbar klädsel enligt mig och det är INTE lätt att hitta...


Milians rum

Inredningsplanerna är i full gång. Milian har en hel del fina grejer sedan tidigare men jag har beställt lite nytt. Det som saknas nu är en garderob/byrå till hans kläder. Jag är som sagt tidigare väldigt fast i ljusblått med stjärnor. När Milian får sitt riktiga sovrum på övervåningen har vi tänkt att ha någon form av tapet också. Men i det provisoriska rummet blir det bara vitt eftersom vi ska ha det som sovrum sen. Skulle det visa sig vara en lillebror i magen så kommer jag köra kids koncepts nya mintgröna färg i hans rum. Den är sååå fin :) 

Mattan som jag kollat på läääänge

Likaså den här klädställningen :)

Dom här lamporna har han sedan tidigare. 




18-månaderskontroll

Idag har vi varit på 18-månaderskontroll och fått spruta. Han vägde 11,7 kg och var 83,5 cm. Distriktssköterskan var imponerad av Milian som kunde så mycket och framförallt att han kan så många ord. Hon sa att man ska kunna ungefär 8-10 ord nu men Milian kan minst 30 redan. Han är superduktig! Han klarade av allt som man ska kunna i den här åldern plus lite till. Så himla stolt! Sprutan gick också bra. Han blev ledsen men det gick snabbt över :) Nu är nästa kontroll när han är 3 år!!! Sjukt ju! 




Vecka 27

Igår gick vi in i vecka 27. Det betyder att barnet väger ca 1 kg och jag väger desto mer! Den senaste veckan har jag gått upp ett helt kilo så nu väger jag +5kg. Det är fortfarande mindre än med Milian i samma vecka. Bebisen är fortfarande vild och jag kände precis första riktiga vändningen. Hela magen rörde sig samtidigt. Så himla mysigt :) Vi har så mycket att tänka på just nu så vi hinner inte riktigt planera vad vi ska inhandla till bebis. Det jag vet att vi behöver köpa är följande: 

x Babyskydd. Jag har i princip bestämt vilket jag vill ha. Maxi cosi cabriofox lutar det mot. Vi hade maxi cosi till Milian också men en helt annan. Den var jättetung och klumpig och M satt som en ostbåge i den. Nu vill jag ha den lättaste och smidigaste som maxi cosi har och med isofix! Det är viktigt att babyskyddet passar till vagnen också :)
x Extensions-kit till vagnen. Jag känner mig inte särskilt stressad inför detta eftersom att vi har liggdelen och allt som behövs OM bebisen skulle komma tidigt. Men ett ex-kit ska ändå införskaffas inom de närmsta veckorna. 
x Babysitter. Till Milian fick vi låna en Babysitter. Då visste vi inte riktigt hur pass värdefull den var/är så nu ska vi absolut köpa en egen. Men vi har inte alls hunnit kolla upp detta än. Tips?
x Bärsele. Vi köpte en babybjörn till Milian och den var såååå värdefull. Den fungerade att använda i några månader men sen fick jag ont i axlarna. Eftersom jag använde den dagligen så funderar jag på att slå till på en ergobaby. Dom verkar super - men kostar därefter. 
x Spjälsängsskydd. Till Milian har vi haft ett från Ikea som har gjort sitt. Den här gången blir det ett mera rejält och stadigt som inte åker ner VARJE natt.
x Småsaker som nappar, nappflaskor, kräkhanddukar mm. Kläder har vi så vi klarar oss även fast jag vet att det kommer fyllas på ännu mer!

Och just ja! Jag fick graviditetspenning även denna gång :D Med Milian fick jag vänta ca 2 månader på svar. Nu tog det 1,5 vecka! Jag har skickat in om inkomstuppgifter så nu är allt med försäkringskassan klart. Tror jag?

Vecka 27 med Milian till vänster och vecka 27 med lillasyster/lillebror till höger 💕


18 månader

Idag har Milian blivit hela 18 månader och 1,5 år. Det känns ofattbart att bästa dagen i mitt liv var för så länge sen. Det känns ju som att det var igår jag födde honom. Det var verkligen den bästa dagen i mitt liv. Trots smärta och kämpande. Jag är så glad att jag ska få göra det igen. 

Det är underbart att vara förälder till en liten pojke men grymt mycket energi. Men det är jobbigt också. Inte minst som gravid nu när jag börjar bli osmidig också! Milian är en pojke som har en inbygd på- och avknapp. När han är vaken är det full rulle hela tiden tills han somnar. När han är trött blir det ännu mera full rulle för han är sååå rädd att bli trött och somna. Han sover en gång mitt på dagen i ca 1,5 timme sen är det full fart till ca 20 när han slocknar för natten. Han sover aldrig mer än 11 timmar på natten så oftast vaknar han mellan 6 och 7 på morgonen. 

Han har lärt sig en massa ord. En riktig liten papegoja har han blivit. Hans favoritord just nu är "Gubbe, traktor och mormor". Mormor kallar han för nono eller nonor. I stort sett alla människor är gubbar. Han kan även säga mamma, pappa, Camilla, Ida, Tomas, tack, bil katt, mjölk (både katt och mjölk är mlaaau). Välling heter "Oleolej" :D precis samma som han säger när han ser ett lejon, framförallt när vi kommer till Leos lekland. Det är därifrån leolej kommer :P Han säger även hammare, skruv, skor, jacka, köttbulle, godis, juice, korv, gris, Pippi, Annika, Tommy och kaka. Dammsugare kallar han för damma. Det roligaste just nu är när han pekar och säger "sätt dig här mamma". Jag dör varje gång :D Så sööööt! Han kan peka på kroppsdelarna och han är jätteduktig på att mysa. Pussas och kramas vill han göra väldigt ofta. Idag har han pussat och kramat på sin lillasyster/lillebror och även pratat med honom/henne. Nu är det snart bara 3 månader kvar tills våran lilla bebis blir storebror :) 

Lekte med moster Camilla i badkaret tidigare idag :)

Dammsög i ca 3 timmar idag i huset :D





100 dagar

Om ynka 100 dagar har vi vårat andra mirakel här enligt beräknat datum som är 17/8. 100 dagar är ju ingenting! Lite mer än 3 månader! Om jag fick önska denna gång är det minst 99 dagar kvar eftersom vi ska på bröllop den 15/8. Så den 16/8 går det jättebra att föda barn :) När vi var på rutinultraljudet sa barnmorskan att vi skulle behålla datumet från kub-testet för att det är mest pålitligt. Om vi inte hade gjort det så hade vi haft BF den 22 aug. Så det är högst troligt att bebisen kikar ut lite senare än BF denna gång också. Vilket jag är så mycket mera förberedd och inställd på denna gång. Med Milian gick jag och hoppades från ca 3 veckor innan. 

Just nu i graviditeten så mår jag sammanfattningsvis bra. Jag känner helt klart av järnbristen men det är långt ifrån samma trötthet som mellan vecka 7-13. Den var hemsk. Jag blöder lätt näsblod och får lättare blåmärken (inbillning?), får sendrag på nätterna och har fått en jäkla halsbränna! Precis samma symtom som med Milian. Jag har även börjat få en hel del sammandragningar. Bebisen är helvild i magen och verkar vara en riktigt stark en. Annars måste det vara en stor bebis för det är så kraftfulla sparkar redan! 




Morfar 90 år!

Idag var en speciell dag som inte alla får uppleva. Min morfar fyllde nämligen hela 90 år. Dagen firades givetvis på länsö och jag tror att morfar uppskattade det väldigt mycket. Han såg ut att njuta. Eftersom att jag jobbade på förmiddagen så hann vi bara ut några timmar. Nu är vi hemma igen och jag är sååå galet trött! Måste sova NUUUU




Hus-news

Det går framåt med huset. Efter helgen är det 3 veckor sen Tobias började riva. Det som har hänt under dessa 3 veckor är följande:

x Rivning av väggar, golv och innertak
x Rivning av kök och badrum 
x Rivning av garderober 
x Tapeterdragning
x Ny eldragning i hela huset
x Gipsning av nya väggar 
x Nya reglar och gipsning av innertaken 
x Borrning/förberedelser inför spottarna i taket
x Uppgjutning av vardagsrumsgolvet (var lägre än övriga)
x Montering av takträbalk 
x Fyllt 2 hela containrar med sopor (finns ändå en massa sopor kvar)
x Planering av kök

Imorgon blir det ingenting gjort men på söndag ska vi börja spackla väggar och tak! Golvet kommer eventuellt på måndag men det är nog minst 2 veckor tills vi kan börja lägga det. Får se! Så himla roligt och spännande :D

Innan gipsningen

Väggarna gipsade men ej taken



Första bm-besöket

Igår var vi på första besöket hos barnmorskan för mätning av magen och lyssna på hjärtljuden. Allting var bra förutom mitt järnfärråd. Jag måste äta järntabletter varannan dag from nu. 

Vecka 25+0
SF-mått 24
Blodtryck 115/75
Hjärtljud 140 slag/min
Blodsocker 6,0 
Hb 117
Järn 49

(För en arbetsskadad preggo, haha)

Hela familjen följde med. Milian var så himla gullig när han fick höra hjärtat slå på sitt syskon. Han blev alldeles tyst först sen bara skrattade han och hela han lös som en sol. Det var underbart att få höra hjärtat slå för första gången. Det blev lixom verkligt på riktigt nu. Nu är det verkligen inte långt kvar tills vi blir tvåbarnsföräldrar! Det ska bli så himla spännande!! Hur kommer Milian att reagera? Kommer han att förstå? Hur kommer han att vara med sitt syskon? Så många tankar kring det här som snuttar i mitt huvud. En sak som jag är säker på är att det kommer bli superbra, men det kan ta tid. 

Idag har jag varit och lämnat Milian på länsö med mormor. Han ska vara där enda tills på fredag, eventuellt enda till lördag! Vi får se hur vi känner på fredag. Jag ska nämligen jobba torsdag-lördag och sen ska vi ut till länsö på lördag och fira morfar som blir 90 år. Känns lite bökigt för Milian att behöva åka hem på fredag och sen tillbaka igen på lördag. Men vi vill ju krama honom! Saknar honom redan..

Tidigare idag på öppna förskolan :)


Påväg ut till länsö :)

Dagsformen på gymmet idag! 








Valborg

Igår firade jag min tredje nyktra valborgsmässoafton i rad. Förr förra året var jag gravid, förra året var Milian liten och jag ammade honom och i år var jag gravid + ville vara med Milian. Sånt som bara en mamma förstår. Sånt som jag aldrig förstod förut. Sånt som är värt allting. Förmiddagen igår var jättemysig :) Milian följde med på champagnefrukosten hemma hos Hanna med alla dom andra tjejerna. Vi stannade där och hade trevligt tills Milian blev trött och ville sova. Sen tog vi en promenad till Ronja och Tomas. Milian sov gott i 1,5 timme :) Efter några timmar åkte vi till Björklinge och grillade. Efter maten gick vi till maj-kasen. Milian höll sig vaken ända till 21 :D Lille plutten. Han har fått för sig att alla är "gubbar" så så fort han ser en äldre man så pekar han och säger "gubbe"!! Det går ju faktiskt inte att hålla sig för skratt :D :D Barn är bra härliga...









RSS 2.0