Julen

Åh, så trist att julen redan är över. Men vi kommer att fortsätta att njuta av julstämningen här hemma i en vecka till iallafall innan den åker ut. Julen har iaf varit väldigt väldigt mysig. Vi har ätit massa god mat, fikat massor, öppnat massor med julklappar och massor mer. Vädret har inte spelat någon roll egentligen för vi har haft lila mycket jul ändå. Det var fullt hus på julafton och barnen var helt exalterade hela dagen. Dom fick massor med julklappar och var supernöjda. Vi fick en superfin överraskning i julklapp av svärmor och Håkan. En vecka åå Gotland i sommar med alla Tobias syskon med familj. Och såklart svärmor och Håkan. Vi är många som fyller jämt nästa år så det var en födelsedagspresent också, så kul! Gotland är ju dessutom en av mina favoritplatser här i Sverige så jag är väldigt tacksam för den här julklappen. Juldagen spenderades med att bygga ihop allt lego/duplo, spela alla spel, leka med alla docksaker, prova alla nya kläder mm. Annandagen bjöd mamma och pappa på trerätters i björklinge och denna gång skippade vi julmaten. Det blir ganska tradigt med julmaten efter julafton och alla julborden innan julafton så man blir ju ganska less på just den. Även fast den är god hahha. Mamma hade iaf gjort jättegod mat till oss alla. I fredags jobbade jag och igår tog vi det bara lugnt här hemma. Idag har vi varit hela dagen hos svärmor i Söderfors och lekt med kusinerna. Dom stora barnen har lekt väldigt bra ihop, jättekul.  Vi blev bortskämda med god mat hela dagen, så lyxigt. Imorgon ska jag jobba halvdag sen ska vi till önh med Nelion. Han har ju varit frisk sedan vi avslutade den långa senaste kuren så vi får väl se vad dom tänker hitta på. Jag misstänker att vi kommer få en ny tid och att dom inte kommer att göra nånting nu eftersom han varit bra. Det återstår att se. På nyårsafton ska vi hem till kompisar och fira tillsammans med våra vänner som har barn och några till. Det ska bli supermysigt. Älskar att vi kan ta med barnen och fira tillsammans. Utan konstigheter. Jag jobbar sen torsdag och fredag men sen är jag ledig med barnen till 9:onde när skolan börjar igen. I helgen ska vi försöka ta oss till kungsberget med stora barnen och dessutom ska dom få gå på Frost 2 med Camilla och Niclas någon av dagarna. Jag och Tobias ska också försöka hinna utnyttja våra biobiljetter som han fick när han fyllde år. Dom går snart ut haha. Vi har varit påväg så många gånger men aldrig kommit så långt. Så nu ska vi försöka hinna det. 

Annars så planerar jag just nu för fullt inför Tobias 40-årsdag som är väldigt snart. Vi har även smått börjat planerat inför min 30-årsdag som äger rum året som kommer. En annan sak som ligger och gror i mina tankar är träningen. Jag är sååå sugen på att börja träna crossfit men är lite snål.  Kanske är det värt det? Jag ska försöka komma iväg och testa i veckan. Jag vet att det är min typ av träning och jag vet att jag skulle fastna. Men frågan är hur ofta jag skulle komma iväg och träna för att det ska vara värt summan det kostar? 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Julstressen

Ikväll känner jag ändå att julstressen börjar lägga sig. Alla julbord är avklarade, alla julklappar inhandlade (eller?), maten är handlad (eller?), de flesta julklapparna är inslagna, julgodiset är bakat, fikabröd är bakat och hemmet är stämningsfullt. Det är lite småsaker kvar att ordna bara men det hinner vi fixa under morgondagen. Förra helgen hade vi det så mysigt. Jag och Tobias fick lite egentid för en gångs skull. I lördags började vi dagen med en lunch tillsammans på Pong innan vi tog tåget till Stockholm. Där gick vi runt och strosade i några timmar innan vi åkte vidare med tunnelbanan till Madde och Jonte. Där väntade julbord med hela gänget. Alla var så glada och vi hade otroligt trevligt. Planen var att vi skulle ha sovit på hotell men efter omständigheterna som varit med sjukdomar hos barnen och morfar som är dålig så valde vi istället att åka hem. Jag vill verkligen inte sova borta om någon av barnen skulle få feber på natten. Då måste jag ha kontroll själv. Så det kändes bäst att åka hem. Sofia var nykter och körde så beslutet blev lite lättare att fatta när vi fick skjuts enda till dörren.  Det var en välbehövlig timme i bilen hem också då det väldigt sällan blir att vi träffas, min Sofia och jag. Saknar henne massor. Så lördagen var på topp. Söndagen minns jag inte ens vad vi gjorde. 

Idag har vi varit på julfirande hos Tommy och Marie. Ätit gott, träffat tomten, pysslat och barnen har lekt massor med varandra och kusinerna. Väldigt bra dag helt utan bråk och tjafs. Imorgon ska vi städa, handla lite, åka till soptippen, förbereda revbensspjällen och lite till. Jag har precis gjort en andra sats med saffransknäck då den första redan är slut haha. Vad bakar ni till jul? Har ni något på julbordet som vi inte får missa? 

Hemska helg

Denna helg kan ju faktiskt vara den värsta helgen på väldigt länge. Den började med att alla barnen var hemma med mormor i fredags och mådde ganska bra. Milian fick mer och mer ont i halsen så mot kvällningen åkte han och Tobias till närakuten. Där konstaterades att det ej var några streptokocker i halsen. Tack för det. Sen fortsatte helgen med att jag cyklade iväg för min jourhelg på lördagmorgon efter en natt med feber för Nelion. Han mådde lite bättre på morgonen men vid 10-tiden blev han jättevarm igen så då åkte dom till barnakuten. Och där blev dom kvar till 15. Tobias hade inget batteri på telefonen och jag satt på kontoret och bara väntade och väntade på att dom skulle höra av sig. Jag hade nog en puls på 130 eller liknande. Jag satt stilla och försökte andas lugnt men jag kände varje hjärtslag slå från tårna upp till huvudet. Hela kroppen skakade. Jag var så nära på en panikattack tror jag. Till slut ledsnade jag på stt sitta och vänta så jag åkte upp till barnakuten och letade upp dom. Precis där och då hade läkaren pratat färdigt. Bedömningen blev att det troligen är körtelfebern som spökar. Sen åkte jag tillbaka till jobbet i någon timme till och familjen följde med dit och väntade på mig. Senare på kvällen vakande Nelion strax innan 23 och skakade. Han kröp ihop som en liten boll och skakade. Jag blev så otroligt rädd att jag inte visste vad jag skulle göra. Jag tänkte direkt att jag måste till sjukhuset, han kommer f feberkramp. Men tur nog så satta jag mig ej i bilen utan ringde 112. Han började ta sig på magen och sa att det gjorde ont och då tappade jag det helt. Jag fick panik och tänkte att "nu spricker mjälten".  Så jag bara såg framför mig hur dom skulle ta honom från mig och springa iväg med honom på sjukhuset. Tack och lov kom ambulansen snabbt på bara 3 minuter med blåljus. Dom var så otroligt lugna och proffsiga när dom kom så jag lugnande mig litegrann. Men tårarna bara forsade. Jag klädde på mig, Tobias ringde mamma och pappa och sen åkte jag och Nelion med ambulansen in. Då slutade han skaka men började kräkas istället av all hosta. Först slem och sen vanliga kräkningar. Då blev jag också orolig men dom lugnande mig med att det bara var för att han är så slemmig. Väl på barnakuten blev vi så fint bemötta och väl omhändertagna snabbt denna gång. Efter bara ca 1 timme kom läkaren och gjorde ytterligare en undersökning. Hon tyckte att han var fortsatt svullen i örat, svullen i halsen med vita beläggningar så dom tog både halsprov och halsodling. Han hade dålig syresättning när vi kom in men den gick upp efter ett tag. Stackars älskling. Pulsen var också jättehög. Tempen låg runt 40 hela tiden. Men efter ytterligare någon timme mådde han bättre och somnade. Läkaren ville ha ett urinprov men det lyckades vi ej med. Bedömningen av det hela blev att hol skickade en akut remiss till öronläkaren i hopp om att vi skulle bli uppringa redan idag. Eller imorgon. Ingen läkare har ringt idag iaf. 

Idag var han piggare på förmiddagen och mitt på dagen. Efter han hade sovit mitt på dagen och vaknade kom febern tillbaka igen. Nu ger vi honom alvedon och Ipren kontinuerligt tills han blir bra för jag vill aldrig vara med om en sån där hemsk upplevelse igen! Nu hoppas hoppas hoppas jag innerligt att han mår lite bättre snart och att vi får träffa en specialist imorgon. Jag ska ringa direkt 07.30 när dom öppnar. Nu får det vara nog med allt detta, jag är så så ledsen. 

Det har varit rena rama pesten att jobba denna helg. Det är så typiskt att det råkar vara just denna helg som är min jourhelg när detta inträffar. Inatt kom vi hem 03 och 05,45 ringde min klocka. Som tur var fick Tobias och Nelion sova vidare till 09 för mamma och pappa var här och passade Milian och Junelle så dom kunde sova ut. Tack för det bästa ni!

Så jävla less

Jag är så urpumpad på energi just nu. Den ena sjukdomen avlöser den andra för Nelion. Idag avslutade vi antibiotikakuren och idag fick han feber igen. Jag tror inte att Kåvepenin hjälper på honom längre efter alla dessa kurer. Han har iaf varit väldigt hängig idag för första gången på alla dessa sjukdomstillfällen. Han hostar och det rinner i näsan. Så det känns som en klassisk förkylning denna gång. Men det kan ju säkert vara körtelfeber också för den kan sitta i flera vexkor har jag förstått. Igår fick vi ÄNTLIGEN kallelsen hem till öron, näsa hals. Den 30/12 ska vi dit. Sen hoppas jag att läkaren är bra och att vi får snabb tid för åtgärd därefter. För  jag orkar snart inte oroa mig över allt detta längre. Jag kan inte fokusera nånting alls på mig själv när jag inte mår bra i psyket och därför har jag inte kommit igång med träningen igen efter min långa förkylning. Så det är en ond cirkel av det hela. Så fort Nelion blir frisk ska jag försöka fokusera lite på mig själv. Så jag kan må bra och bli lite piggare. Nu vill jag bara fokusera på att allt ska bli bra med honom. Min lilla älskling. Usch vad jag hatar när barnen är sjuka. 

Inte nog med detta så upptäckte vi ikväll att Junelle har fått springmask. Hon upptäckte det själv när hon satt på toaletten och sa "mamma jag ser nånting vitt som rör sig där nere". Alltså halleljua vad vidrigt. Tyckte så synd om henne. Så det blev ju raka spåret till apoteket och där blev det problem så vi fick ringa kry för att då recept då alla receptfria var slut i hela landet! Och nu ska vi tvätta alla sängkläder och underkläder i 90 grader. Alla barnen har fått behandling så nu är det bara jag och Tobias kvar. Vi tar också varsin tablett ikväll. Jag minns så väl när jag själv hade det bär jag var liten. Det kliade så mycket. Så det var tur att Junelle såg en mask för annars hade det nog gått ett tag innan vi upptäckt det och det hade nog börjat kli mer. 

Nu ska jag kolla på bachelor och slå in lite paket. Har fortfarande ca 30 småpaket kvar att slå in. God kväll 😊



RSS 2.0