Tänder

Jag glömde att skriva förut om Milians första tänder. Han har haft dom i ca 2 veckor nu och idag borstade vi dom för första gången med tandkräm. Han tyckte att det var roligt och ville inte släppa tandborsten :D Nu ska vi försöka komma ihåg att borsta morgon och kväll, åtminstone morgon så vi kan borsta tillsammans. 


Idag tog vi en sväng till Thuns med mormor och moster Ida :) Det blev som alltid mest handlat till Milian. Mormor köpte det mesta till honom och det tackar han så mycket för :) Milian har precis somnat och vi ska äta middag nu, pulled pork. Trevlig kväll!

Lillemans från thuns :)

Mina :)

Igår på gymmet :D




                 

Fredagen

Idag har vi spenderat hela dagen ute hos Sandra och hennes dotter Elvira i Danmarks-Söderby. Efter att ha kört lite fel så kom vi fram till deras söta hus i en mysig liten "by". Det var så lugnt och rofyllt där ute. Jag är helt klart avis :) Jag och Sandra har egentligen lärt känna varandra nu när vi båda har fått barn men vi har alltid vetat om varandra. Vi kommer från samma ställe och är lika gamla så vi har alltid gått i skolan tillsammans. Men ändå aldrig riktigt pratat med varandra. Jag är iaf glad att vi har träffats nu för hon är en toppentjej. Urgullig verkligen och världens sötaste docka till dotter :) 

När vi kom hem åkte vi med Tobias och handlade lite och sen bjöd vi in oss hos Tomas och Ronja på middag ;) Det bjöds på pizza - smarrigt som tusan! Efter pizzan tog jag en löpare på gymmet (bra kombo) och är galet nöjd! Sprang 5,7 km på 24 minuter :D Förut sprang jag ca 5 km på ca 24-25 minuter så jag är faktiskt impad av mig själv. Känner vi så motiverad just nu! Denna vecka har jag hittills tränat 4/5 dagar. Det känns bra. Har lovat mig själv ett pass i helgen också. Trevlig helg :)




Gråter av lycka

Mina killar ligger inne i sängen och sover. Jag sitter i soffan och tittar tillbaka på alla bilder på Milian och gråter av lycka. Det var mer än 7 månader sedan han kom. Vart tog alla dessa månader vägen? Även fast det har varit många tuffa dagar så har det varit så underbart. Älskar tanken av att Milian är våran, bara våran. Han kommer alltid att vara med oss. Vi ska göra allting med honom. Nu gråter jag ännu mera. Jag är så lycklig över att ha fått en så fin son. Livet är så himla bra. 

Plutten för 7 månader sedan ❤️


Graviditet

Jag är fortfarande helt beroende av allting som har med graviditeter, förlossningar och allting runtom att göra. Jag kan knappt gå förbi en gravidmage utan att vända mig om. Så fort jag hör att någon är gravid blir mina öron jättestora. Jag kollar #gravid på instagram minst en gång i veckan för att se om någon jag "känner" dyker upp där. Är detta en sjukdom? Jag älskade att vara gravid. Jag älskade att bära mitt barn på insidan. Givetvis älskar jag ännu mer att bära honom på utsidan. Men känslorna när man är gravid är ju enastående. Längtar redan efter en ny graviditet. Men det dröjer ett tag till. Kanske. 

Och vi ska kanske inte prata om mitt barnvagnsintresse och intresset för barnkläder. Jag har ju blivit helt besatt av bugaboo och är kär i elodie details fina saker. Dom har en grym skötväska som jag vill ha och även en sittdyna som jag vill ha till hösten. Jag har nog aldrig heller kommit hem från stan utan att ha köpt någonting till Milian. Hur kan man bli såhär?

Hur snygg är inte den här skötväskan?

Senaste köpen :)




Sommaröppet

Idag och igår har vi varit på heidenstams öppna förskolan. Det är bara Heidenstam och st perskyrkan som har öppet nu vad jag vet. Nästa vecka ska vi prova st pers kyrkan :) Milian har precis vaknat efter att ha somnat i min famn, så himla mysigt. Nu ska vi käka lunch innan Hanna kommer förbi. Sen skulle även Sara, Helena och Mathilda komma :) Ha en fin dag!






Börjar likna nånting

Idag var helt klart första gången på gymmet som jag kände mig stark. Jag orkade hålla samma tempo i intervallerna som innan graviditeten. Äntligen - det tog bara 7 månader :D


Milian börjar bli så stor nu. Han kan nästan krypa. Han tar sig lite framåt men än går det inte fort ;) Han ställer sig upp mot mig och Tobias hela tiden och idag ställde han sig upp mot bordet två gånger!! Allting går så fort. Och allting är så underbart. Idag har vi umgåtts med Helena, Sara och Sofia hela dagen och haft jättemysigt. Käkat lunch, fikat, strosat på stan och bara haft det bra :) Det är så kul att Milian börjar känna igen tjejerna och att han inte är så blyg. Det känns väldigt bra. 

Update om amningen. Idag har jag bara ammat 1 gång (!) under dagen. Han har blivit så duktig på att äta mat nu och har tagit flaska tre gånger idag. Känns jätteskönt. Han somnar även i spjälsängen på kvällarna nu, visserligen efter lite gråt men idag somnade han på ca 7 minuter. Det känns bra med tanke på hur det har varit med nattningen. Hoppas det håller i sig. Nu ska vi äta sen middag :) 








Milians första möte med Tora :)

Igår fick Milian träffa Tora för första gången. Det var äkta kärlek vid första ögonkastet ;) Vilken liten plutt hon är och Gud så söt. Väldigt lik Jenny och Jennys pappa men hon hade Filips mun. Lilla gullungen :) Milian gav Tora en tavla som han hade gjort. 

Sara lyckades ta den här bilden. Hur underbar är inte den? ❤️ 


Här är tavlan som Milian gav till Tora 😊

Tora 😍

Mor och dotter ❤️ 





Midsommardagen

Idag är/var en av mina favoritdagar på året. Vi har sedan flera år tillbaka som tradition att träffas hemma hos någon av oss och fira in sommaren och senare gå vidare till Björkis. Det är så himla roligt att få komma till Björklinge och träffa alla fina, underbara vänner. Idag fick även Milian vara med och fira med oss. 

Jag ligger här just nu och väntar på att han ska vakna så vi kan gå hem. Vi vill nämligen inte väcka honom för att lyfta över honom till vagnen. Samtidigt som jag ligger här tänker jag att jag hade kunnat följt med till Björkis eftersom han ändå sover. Men han brukar ju faktiskt inte sova såhär länge så han vaknar nog snart. Jag önskar verkligen att alla mina vänner får uppleva den här känslan av att inte vilja någonting annat än att vara med sitt barn. Den känslan är så underbar. Livet är så mycket mer nu än vad det var förut.

Trots att Milian var på väldigt gnälligt humör så var det en jätterolig kväll :) Det går nog inte att ha tråkigt i detta sällskap! 




Midsommarafton

Jag vill börja mer att välkomna lilla Tora till världen och gratulera Jenny och Filip till en söt liten prinsessa :) Gud vilken lycka! Jag är så nyfiken på att höra hur allting gick! 

I onsdags kom vi ut hit till länsö och har bara myst sen dess. Jag orkar inte skriva en massa så jag bjuder på bilder ist. Glad midsommar på er!




Nostalgi - militärtältet :)

Invigde myggnätet här ute bland insekterna. Vilken fantastiskt vagn bugaboo har skapat!


Midsommarlunchen :)

Milians underbara pappa <3

Underbaraste ungen <3

Bästaste farmorn. Alltid full och glad <3

Milian och hans mormor <3





Finaste killen på denna jord <3











Midsommarafton

Jag vill börja mer att välkomna lilla Tora till världen och gratulera Jenny och Filip till en söt liten prinsessa :) Gud vilken lycka! Jag är så nyfiken på att höra hur allting gick! 

I onsdags kom vi ut hit till länsö och har bara myst sen dess. Jag orkar inte skriva en massa så jag bjuder på bilder ist. Glad midsommar på er!




Nostalgi - militärtältet :)

Invigde myggnätet här ute bland insekterna. Vilken fantastiskt vagn bugaboo har skapat!


Midsommarlunchen :)

Milians underbara pappa <3

Underbaraste ungen <3

Bästaste farmorn. Alltid full och glad <3

Milian och hans mormor <3





Finaste killen på denna jord <3











Fortsättning följer

Ikväll var 4:e kvällen jag nattade Milian utan tutten. Igår gick det kanonbra. Han somnade på 10 minuter och vaknade "bara" 3 hänger under natten. Ikväll hann jag knappt lägga ner honom innan han somnade! Det tog ca 2 minuter :) Ham vaknade efter ca 1,5 timme men somnade om efter lite klapp i rumpan. 

I eftermiddags åkte jag, Milian, Camilla, Ida och mamma till Länsö för att ladda upp inför midsommar. Tobias och pappa kommer imorgon med resterande släkt. Vi blir ca 35-40 st här ute på fredag :) 

Pre-midsommar :)




Läggning

Igår gick läggningen bättre än förväntat. Han vaknade efter ca 30 min och satte sig upp men så fort jag la ner honom igen så sov han och vaknade inte förrän kl 3 sen. Sen somnade vi om och vaknade två gånger innan vi gick upp kl 9. Idag gick läggningen långt ifrån bra. Usch, det var det värsta jag varit med om. Det tog ca 50 minuter och han skrek nog 40 minuter av dom. Hur fasen ska jag göra för att få honom att somna utan gråt? Jag gjorde precis som igår. Buffade i rumpan, sjöng och vyssade. Visserligen kanske han inte var lika trött som igår. Han somnade två gånger under de otroligt hemska 50 minuterna men han vaknade och fortsätte att gråta. Om han sover lika bra som inatt så känns det som att jag tänker ge det en chans. Både han och jag får sova mera och samtidigt är det ju bra om han  någon gång lär sig att somna i sin egen säng, förhoppningsvis utan att gråta också. Nu känner jag mig så fruktansvärt elak... Ska försöka sova nu ;(

Avslutning

Idag har vi varit på sommaravslutning på Liljefors öppna förskola. Det bjöds på goda sommarbakelser och majskrokar till barnen :) Efter sångstunden slocknade Milian och vi tog en promenad till Carolina och Freja. Där bjöds det på en smarrig caesarsallad. Vilket lyxliv man lever som mammaledig ;) Nu är vi på gång hemåt för att städa undan lite innan pappsen kommer hem. Milian har snart sovit en timme i vagnen! Vanligtvis blir det inte mer än 30-40 minuter nu förtiden. Ha en trevlig kväll allesammans :)



Fallens dag

Idag har vi varit på fallens dag i älvkarleby och tittat när dom släppte på vattnet. Efter det var vi hos mormor Maggan och Ingar och fikade i stugan :) Milian fick även träffa sin farmor och sina kusiner :D En väldigt bra och mysig dag blev det!

Igår var vi och firade kusin Caroline som fyllde år i veckan. Senare på kvällen blev hela familjen Björklinge bjudna på mat av pappa på Lingon för att fira Idas student :) Inte helt fel!

Milian är ju 7 månader nu och jag ammar fortfarande. Hans sömn är fortfarande katastrof och ikväll bestämde vi oss för att han ska somna i sin säng, inte vid tutten, för att se om det blir nån skillnad. Vi visste att det skulle bli protest och det blev det. Otroligt nog så somnade han efter ca 20 minuter av lite buffande i rumpan, sång och vyssande. 

Får se hur länge han sover...



Klätterapan :D



Lillasysters student

Igår tog min lillasyster studenten och jag tänkte bjuda på några bilder från det :) 

Hann tyvärr inte få någon bra bild med telefonen på båten som dom kom in med. Det var väldigt roligt och fint iaf :)



Pappas underbett fångades på bild ;)




Morfar Perra, Milian och gammelfarfar Torsten :)


Några till bilder :)


Börjar bli trångt i bumbon ;)

Spännande när pappsen tränar ;)

7-månaderspresenten som jag har suktat efter ett tag nu. Får hoppas att den kommer till användning i sommar annars tror jag även att han kommer kunna ha den i höst :)



7 månader :)

Det har varit några tuffa dagar med feber, hård/trög mage och ont i munnen pga tänder. Idag släppte den tröga mage och lilleman har fått bajsa ordentligt 3 gånger! Det känns så himla skönt :) Febern har även gått över så idag har vi haft en bra dag. Igår skulle jag ha hunnit baka klart till Idas student men det hanns inte pga gnällig bebis. Idag gick det bättre så nu är alla cakepops klara! 

I helgen köpte jag gymkort på kraftkällan tornet. Jag hittade ett erbjudande på klipster så jag får träna gratis hela sommaren och sen får jag grannrabatt eftersom vi bor så pass nära :D Men det bästa av allt är ändå att det var okej att ta med barnvagnen och Milian in på gymmet! Jag hoppas att ingen kommer störas av det. Jag ska försöka gå och träna på förmiddagarna när Milian sover och när det är som minst folk. Då borde ju ingen kunna störas av att jag har honom med mig?! Tobias har också köpt kort där så nu kan vi äntligen träna tillsammans igen, så himla roligt :D 

Idag blir Milian 7 månader. Herregud. Jag träffade en liten 6 dagarsbebis idag och jag kan verkligen inte förstå vart min lilla bebis tog vägen! Jag insåg verkligen hur stor han blivit och hur fort det faktiskt har gått. Men det bästa är ju att det blir roligare för varje dag. Nu kan han sätta sig upp själv från liggandes och tillbaka. Han kan ställa sig upp mot saker med lite hjälp, han kan förflytta sig bakåt litegrann och han kan från sittandes ställa sig i krypställning. Men han kommer inte framåt ;) Han blir så lycklig när han klarar av saker själv, det bara lyser om honom. Så underbart att se! Vi vägde honom på vågen hemma hos mor och far i helgen och enligt den väger han 8 kg nu. Han har även vuxit i storlek 68 och kan tom ha vissa 74 :)

Förra veckan var vi på två studentfiranden. Imorgon är det lillasyster/moster Idas tur :D

Studentfirande nummer 1 :)



Studentfirande nummer 2 :)



Premiären på gymmet!













Next-shoppat :)

Idag hamnade jag, Annika och småpojkarna på kista galleria medans papporna var och tittade på ett jobb. Mestadels av tiden spenderades inne på next! Idag hade dom massa fint och en hel del t-shirtar, precis vad Milian behövde :D Så det blev några stycken...

Rändera på dom öppe till vänster ser svarta ut men dom är marinblå. Jag ÄLSKAR skjortan med prickar. Det blir nog midsommarskjortan :)





RSS 2.0