Någon att se fram emot

Såhär när det börjar bli mörkare och kallare ute tycker jag att det är skönt att ha nånting att se fram emot. Jag tycker verkligen att hösten är mysig men kan ändå inte låta bli att längta lite till vintern nu (men ännu mer till sommaren). Sedan jag blev mamma har jag verkligen lärt mig att gilla alla årstider. Förut var jag verkligen bara en sommarmänniska. Jag längtar faktiskt redan till julen. Det är ju så himla mysigt att få julpynta och göra mysigt hemma. Efter jul och nyår brukar jag alltid längta efter vår och sommar och därför passar det extra bra i år med en fjällresa. Pappa/morfar har fixat en vecka i Idre via hans jobb i slutet av januari. Och fjällen är bland det bästa och mysigaste jag vet! Får jag välja solsemester eller skidsemester så väljer jag skidsemester. Och i år passade det så himla bra just för att barnen är i så bra åldrar för att lära sig åka skidor. Den veckan som pappa har bokat är det dessutom gratis skidskola och gratis skidhyra föra alla barn under 6 år. Kunde alltså inte bli bättre?! Min förhoppning är att även Nelion ska kunna vara med i bärsele på ryggen eller på magen. Detta ska jag spåna vidare på. Åker vi bara i barnbackar så kan det väl inte vara någon fara? Någon med erfarenhet av detta? Han kommer att vara 10 månader då. Annars får vi turas om litegrann att åka. Det återstår att se. Det bästa med Idre är att det finns så mycket mer att göra där än att åka skidor. Så detta ser vi helt klart fram emot i vinter. 

Om mindre än en månad är det dags för Nelions dop. Det ser jag också fram emot. Det är så roligt att få pyssla och greja för barnens skull tycker jag. De mesta är redan beställt men har litegrann kvar att klura på. 

Jag och Nelion har precis kommit hem från Gränby. Vi har tränat och köpt vantar åt honom. Köpte även ett pannband åt mig själv som jag kan ha på mina löprundor, för satan vad kallt det är på kvällarna. Ikväll är det näst sista fotbollsträningen. Ha en fin dag. 

Tjugoåtta

Idag är din min födelsedag. Jag har alltså hunnit bli 28 år. Detta betyder att jag nu har haft körkort i 10 år! Hur sjukt?! Det känns som igår jag tog körkort. Jag har iaf haft en sjukt bra födelsedag idag. Dagen började på bästa sätt. Barnen och Tobias gick upp tidigt och gjorde lyxfrukost i form av smoothie, frukt, ost, kex, juice mm. Smarrigt! Jag fick en träningsjacka och ett par träningtights som jag önskat mig. Så nu ska jag verkligen bli snabb på mina löprundor. Så taggad! Förmiddagen var så skön och harmonisk. Nelion somnade tom i vagnen utan att gallskrika. Det är så rogivande när det händer. Och det tog bara 20 minuter innan han somnade (brukar annars ta minst 30). Han sover dessutom bättre i vagnen när han har somnat där i. Jag hann sminka mig, platta håret (när gjorde jag det sist?) och även baka en paj innan vi skulle iväg på lunch. Farfar Tommy och Marie hade nämligen förbeställt mat på tacobar till oss alla innan bamseföreställningen. Allting flöt på bra, barnet åt tom rätt bra med mat. Nelion somnade ytterligare en gång utan problem fast denna gång vid bröstet. Men det spelar ingen roll, bara han sover haha. Jag hade oroat mig för detta länge. Hur det skulle gå för barnen att följa med farfar och Marie på föreställningen eftersom vi inte träffas så ofta och för att dom aldrig varit själva med dom. Men det gick verkligen bra. Dom var verkligen laddade. Junelle sa imorse att hon var nervös, så gulligt. Jag älskar att hon har blivit så stor så att hon börjat sätta ord på sina känslor. Det är så himla viktigt och en stor trygghet för mig att veta att hon kan tala om vad hon känner. Dom verkade iaf vara väldigt nöjda med bamse och fick krama alla bamse-karaktärer efteråt. Junelle var som vanligt lyrisk. Därefter åkte vi hem och fixade hemma inför kvällen. Detta moment visste jag skulle bli struligt med tanke på att Nelion alltid vill sova nån gång mellan 16-17. Men han somnade rätt smidigt så vi hann greja med det som skulle fixas. Idag hade vi turen att morfar pappa Perra stod i köket och lagade varmrätten. Och mormor Mona stod för  förrätten. Så jag behövde bara fixa efterrätten. Tacka gudarna för det för jag hade aldrig fixat mer än så. Vi blev 16 personer till middagen så det var inte det lättaste alltså. Men allting blev jättegott och lyckat. Det som var lite speciellt med min födelsedag idag var att min farfar och barnens gammelfarar och Margareta var här och firade med oss. Vi har väldigt dålig kontakt så dom har knappt träffat barnen förut. Barnen fick presenter och var supernöjda. Jag fick också massa fina presenter idag. Salladsbestick, skålar, knivställ, kaffetermos (äntligen haha), dammsugare, ljuslykta och en tröja. Jag är så tacksam för så fina presenter i denna ålder.  Väldigt bra födelsedag med andra ord. Tack för denna dag och tack för alla grattishälsningar. Ni är världsbäst. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Nelion 6 månader

Ett halvår har gått. Ett halvår har gått sedan livet vändes upp och ner för tredje gången. För alla er där ute som tror att "trean bas hänger på" så kan jah konstatera att så är icke fallet. Inte för oss. Trots all erfarenhet man bär med sig så är detta ett nytt barn. En ny person. Som vi försöker lära känns. Det har inte varit lätt och är inte lätt idag heller. Han är en otroligt krävande och bestämd bebis. Han sätter mitt tålamod på prov varje dag och gör mig gråhårig. De senaste veckorna har sömnen varit värre än värst. Nu sover han typ inte alls känns det som. Idag var vi på bvc och jag brukar faktiskt aldrig öppna upp mig och berätta exakt hur det ligger till. Jag tänker alltid att "det här är inte så farligt, det finns folk som har det mycket värre". Och det vet jag att det finns. Mycket värre också. Men idag kände jag ändå att jag ville dela med mig hur det faktiskt ligger till och både sköterskan och läkaren lyssande verkligen och tog det på allvar. Vi hann inte riktigt prata klart så vi bokade in ett nytt besök om 1,5 för att prata vidare. Han hade inte gått upp så mycket i vikt som jag trodde heller. Sist vägde han 6650 och nu vägde han 6825. Och var 67,5 cm. Både Milian och Junelle vägde 7,4 vid 6 månader så han är fortfarande minstingen. De senaste dagarna har han inte alls ätit med samma aptit. Han lixom trycker  bort skeden  med tungan. Och flaskan vägrar han fortfarande men jag ger inte upp! Vi testar flaskan minst en gång per dag och idag innehöll den välling. Jag tänker att han måste acceptera den nångång eftersom att det har gått bra några gånger. Så som det ser ut just idag så ammar vi vidare ett tag till men målet är att sluta dagamma så fort sol möjligt. Om sömnen fortsätter att vara såhär kass så känner jag att amningen bara strular till nätterna. Eftersom han forfarande inte heller vill ha napp så snuttar han 10-15 gånger per natt. Jag får knappt sova en timme innan det är dags igen. Ibland vaknar han med 5 minuters mellanrum.  Ikväll har vi ställt in spjälsängen så nu ska vi ge den ett värdigt försök. Vaggan börjar bli farlig för honom nu när han är så oroligt rörlig som han är. Han ligger mer på mage i sömnen än på rygg. Vänder och vrider sig hela tiden. Livsfarligt med andra ord i vaggan. Dessutom har han inte sovit i den på några veckor nu för så fort jag lagt honom där har han vaknat.  

Han är så älskad våran lilla korv och sprider så mycket kärlek och glädje i familjen. Vi är så glada att just han kom till våran familj när vi som minst anade det. Och tänk vad bra det blev. Älskade unge. 



En typisk morgon

Varje morgon här hemma slutar alltid med kaos. När vi går upp så har vi alltid max 2 timmar på oss att göra oss iordning. Går vi upp 06.30 så måste vi vara redo att gå senast 08.30 annars börjar mini gallskrika. Problemet är att vi aldrig hinner detta så det slutar varje morgon med att Nelion skriker och vägrar somna och vi får ta bilen som tar 4 minuter istället för att gå som tar 20 min om vi går riktigt fort. Han somnar aldrig i bärselen inomhus längre. Han måste ha lugn och ro och helst vara avledd av nånting, tex löven på träden i skogen. Han somnar aldrig i bilen och aldrig i vagnen. Så det enda som funkar är om jag hinner amma så han somnar men det hinner jag nästan aldrig eftersom det är så mycket annat som ska hinnas med för att komma iväg. För er som tycker att detta är orimligt så ska jag förklara lite noggrannare. 

- Frukost till stora barnen tar minst 30 min
- Att mata Nelion tar minst 15 minuter. De senaste dagarna har han inte velat ha gröt så där har jag vunnit 15 min. 
- Stötta Junelle vid påklädning. Hon kan klä på sig själv men jag måste tjata och stötta lite för att hon ska göra det. Oftast behöver jag tjata på Mille också för att han ska klä på sig. 
- Plocka undan all frukost och försöka få in i diskmaskinen nu när det är 100 bananflugor i köket konstant annars. 
- Torka av bordet 
- Borsta barnens tänder. Detta tar bara 5 minuter men innan jag fått dom att komma och stå still så har det gått några minuter till.
- Toalettbesök för dom stora. Dom brukar ofta både bajsa och kissa på morgonen och Junelle behöver hjälp både upp på toaletten och att torka sig. Mille behöver också hjälp att torka sig. Så det tar också en del tid. 
- Tvätta dom stora 
- Göra Nelion ordning. Byta blöja och tvätta honom, byta kläder och d-droppar. 
- Borsta mina egna tänder
- Frächa till mig själv och försöka hinna med min egen frukost. Denna punkt kommer alltid sist i prioriteringen så det slutar med att jag går ut och ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig.
- Packa skötväskan för dagen (men oftast är den packad sedan kvällen innan). 
- Packa barnens väskor (oftast har jag gjort det dagen innan). 
- Klä på alla tre ytterkläder. Detta är nog det mest krävande momentet då Nelion oftast är som tröttast nu och redan har börjat bli arg.  
- och allt detta ska göras med en unge som oftast hänger på armen för att han inte nöjer sig med annat just nu. I ca 30 minuter sitter han i babysittern på morgonen medan jag fixar frukost och försöker få i mig min egen frukost. Annars är det hänga på mig som gäller. Så ni kanske förstår vilken tid det mesta tar då? 

Detta slutar alltså med att mitt tålamod tryter, Nelion skriker hela vägen till dagis i bilen och ofta inne på dagis också. Ibland lyckas jag vagga honom i babyskyddet innan vi hoppar in i bilen igen men annars somnar han inte förrän han fått bröstet. En bra dag hinner vi gå och då sitter han oftast i bärselen framåtvänd och det har hänt att han somnat men oftast inte. Idag fick han åka i stora bilstolen då vi glömde montera ut den igårkväll. Så jag kunde varken vagga honom eller bära med honom så jag fick ta bärselet med och bära honom i in på dagis. Det krävs verkligen planering. Nu har han äntligen somnat i min famn efter en riktigt kaosmorgon. Det enda som är positivt med dessa morgnar just nu är att både Milian och Junelle är glada och taggade för dagis. Det var värre när dom var ledsna och inte ville gå. Då tog allt detta ännu längre tid och dessutom var det dåliga samvete med hela tiden. 

Ni som har flera barn, en bebis och lämnar på förskolan. Hur hinner ni i tid? Jag behöver tips! Ibland har jag ställt klockan tidigare för att gå upp och fixa frukost och fixa mig själv men då vaknar mini också så han blir övertrött ännu fortare och jag hinner istället ännu mindre. Jag antar att det blir bättre ju större han blir. Idag ska vi träffa en av mina kollegor och gå upp till jobbet och hälsa på en stund. Ha en fin dag allesammans :)

Barnkläder

Alltså finns det nånting roligare än barnkläder? Mitt svar är nej. Jag sitter och glor varje kväll på saker som barnen behöver och även som jag villhöver till dom. Tradera är mitt bästa kvällshäng. Hur ska man klä en bebis som inte kommer att kunna gå i höst? Frågan är ju om han ens kommer att kunna krypa. Jag är iaf ute efter en ullfrotte till honom för dom är ju såå bra att ha under både fleece och under olika overaller. Jag hittade nyss ett par begagnade galonbyxor åt honom i storlek 70. Sånna med inbyggda fötter. För galonbyxor kommer ju behövas då han åtminstone kommer att kunna sitta.  Dom kan han ha över softshelloverallen tänker jag. Sen har jag varit runt och letat efter vantar. Det är ett rättså svårt problem. Vantar som passar Nelions hand är utan tumme och jag måste ju ha med tumme. Vad hittar jag sånna? Fingervantar alltså. Helst i ull men funkar utan också. Jag tänker köpa skalvantar åt honom men det får vänta tills han har blivit lite mera aktiv. Jag blev så glad när jag såg att dom fanns i 6-12 månader. Perfekt ju! Jag budar även på en vindfleecejacka åt honom då han inte har någon jacka och jag tror att den kan vara bra att ha vid lämningar/hämtningar på dagis och i bilen osv. Hur klär ni era 6-9 månaders i höst? Och till den svåraste frågan; vad sätter ni på fötterna på dom? Jag har även börjat leta vinteroverall till honom men det är en djungel än så länge. 

Ikväll var barnen iväg på fotbollslekis igen. Milian börjar tycka att det är jätteroligt och idag hade även Junelle kommit igång och vart lite mer aktiv. Jag är så glad över att han tycker det är roligt. För mig är det otroligt viktigt med lagidrott. Just för att jag själv både spelat fotboll, innebandy och hockey i alla år och har fått så mycket vänner genom detta. Idrotten har verkligen format mig som person. Jag valde alltid idrotten före fest och andra dumheter och det valet hoppas jag att jag ska kunna överföra till mina barn genom att visa dom mitt intresse för idrott och träning. Sen är det ju självklart upp till dom att välja vad dom vill göra. Och för att veta måste man ju prova. 

Helgen

I fredags var vi på öppna förskolan på förmiddagen. Sen gick vi hem och lagade mat. Efter det kom Maggan (Milles och Junelles gamla dagisfröken) förbi och köpte lite kläder efter Nelion till sitt barnbarn. Därefter hade jag och Junelle play-date med Lucas och hans föräldrar en liten stund innan Lucas blev hängig. Därefter gick vi hem och packade för korvgrillning. Vi spenderade några timmar på "berget" i blåsten. Usch. Jag hade så dåligt samvete över hur lite kläder vi hade på oss. Termometern visade 17 grader men det kändes fasen som max 10! Det slår aldrig fel när vi ska grilla där. Varje gång vi varit där på senaste så har det blåst och varit ruggigt. Vi avslutade grillfredagen i naturlekparken med en god bull-längd som Ronja och Tomas hade köpt med sig. Under tiden vi fikade så fick vi ett sms av Cicci om att det var pajdags. Så på vägen hem från skogen blev det stopp hos dom för paj. Och sist men inte minst denna dag kom Camilla förbi och hängde ett tag. Så det var verkligen en fullproppad dag. 
I lördags tog vi vårat pick och pack och åkte med Tobias till Öregrund för jobb. Denna gång är det en friggebod som ska byggas. Ronja och barnen var också med så vi passade på att hänga och leka medan papporna jobbade. Och så fortsatte hela dagen och kvällen. Vi bestämde oss för att sova över så papporna kunde få lite gjort efter barnen somnat och även dagen efter. Dom kom faktiskt en bra bit på vägen! Jag och Ronja fick kvällen för oss själva med bara massa skitsnack. Välbehövligt för två annars ammande och ganska så instängda mammor. Men snart är det våran tur att få gå på lite after work och dricka drinkar. Barnen vaknade om varandra de första timmarna men sen sov dom ganska skapligt genom natten. Söndagen började med jättetrötta barn som sedan allihopa slocknade på vägen hem i bilen. När hände ens detta sist?! När vi kom hem så åkte jag och Junelle och storhandlade. Vi hade så himla mysigt och kul när vi handlade. Hon blev så glad över att det bara var hon och jag. Innan vi åkte sa hon till Nelion flera gånger "Du ska inte få följa med, du får vara hemma med pappa", haha. Så gulligt. När vi hade handlat färdigt så kom Camilla och Niclas på besök och stannade sen på middag. Nelion var lite subfebril under kvällen och detta har fortsatt även idag. Han har för första gången på aslänge (hela hans liv typ?) somnat utan att jag ansträngt mig. Jag har bara behövt amma idag och han har somnat. Lilla killen. 
Idag har vi därför försökt gjort så lite som möjligt. Det första som hände imorse var att vi insåg att vi glömt köpa toalettpapper när vi handlade och därför fick vi morgonbajsa med våtservetter. Det gick bra det med. Men vi kände att vi behövde åka och köpa toalettpapper så det gjorde vi. Mille kom också på den smarta idén att vi skulle köpa ny gummitråd till våran massproduktionsverkstad av armband och halsband här hemma så därför blev det inte bara city gross utan även två butiker till innan vi hittade gunmitråd. Vi hann även göra en ny play doh deg och lite puréer till Nelion idag. Annars har dagen varit ganska händelselös till fördel för Nelion som fortsatt kändes hängig när han somnade ikväll. 
Jag har precis plöjt igenom de senaste avsnitten av love island som jag missat i helgen. Alltså herregud vad roligt det börjar bli! Så kul att få känna sig lite ungdomlig och sitta och titta på dokusåpor. Paradise hotell blev lite för mycket denna säsong men i love island är det iaf vettiga och sköna människor. Det finns lixom känslor och värderingar att relatera till. Det saknar man ju helt när man kollar på paradise hotell tex. Nog om det. Nu ska jag sova. Godnatt


Hjärtskärande

Både idag och igår gick det bra att lämna barnen. Och bra för mig är kanske dåligt för någon annan. Det är inte så att dom springer in och puttar ut mig utan dom står och hänger på mig och vill ha ca 10 pussar och kramar innan jag ska gå. Och jag följer alltid med ner i källaren och klär av dom kläderna och hänger upp väskorna. Idag när jag kom och hämtade Junelle började hon gråta. När jag förstod varför så var det för att hon väntat på mig och tyckte att hon hade väntat så länge. Alltså jag går sönder verkligen. Känns så hinla hemskt. Hon sa "mamma, varför tog det så lång tid innan du kom?" Alltså fy. Sen sa en av fröknarna att hon precis kommit igång och leka och inte velat leka alls idag. Samma igår. Jag blir bara så ledsen av detta. Hon visade inte för mig igår att hon hade varit tillbakadragen och ledsen. Jag förstod inte det förrän idag när jag hämtade. Hoppas verkligen att detta bara var något tillfälligt. Lilla älsklingen. 
När jag frågar henne varför hon inte velat leka så säger hon att hon bara vill leka med Mille och dom är ofta uppdelade i olika grupper. Vi får se hur det fortsätter. Imorgon ska dom iaf på utflykt tillsammans. 

Idag har Nelion återigen varit hyfsat nöjd. Det gör verkligen skillnad när han får någon sväng med längre vila under dagen. Imorse sov han 09.15-11, varav 1 timme i min famn efter att han vaknat när vi kom hem från lämningen. Det största problemet vi har är hans sista vila innan kvällen. Han har så himla svårt att somna även fast jag går och vaggar och allt vad jag nu gör. Oftast brukar detta bli precis när jag ska laga middag och idag när Tobias var borta lyckades jag inte alls. Direkt efter middagen vid 17 gick vi ut allihopa. Då trodde jag att han var supertrött efter att ha varit vaken sedan 13.30. Jag hade då försökt söva honom vid 16 också utan resultat. Han var nog väldigt trött men han vägrade somna. Förrän klockan 19.45 för natten. Lilla envisa bebis. Och han är dessutom som ett yrväder i sängen när jag ska försöka natta honom. Han vänder och vrider sig hejvilt och vevar med armarna som om han jagade en fluga. Han är hyper verkligen. Jag trodde innan vi gick och la oss att det skulle gå fort men jag hade så fel. Nu ska jag sova. Godnatt

Rutiner 5,5 månad

Vi har äntligen fått in rutiner och det känns så mycket bättre för mig eftersom jag är en rutinmänniska. När Mille var bebis följde jag rutinerna till punkt och pricka men det funkar ju inte riktigt nu. Men till stor del iaf. Såhär ser en dag ut för oss just nu. 

Cirka:
06.30 vaknar Nelion 
07 äter vi frukost och Nelions består utav en portion gröt och lite frukt till. Oftast äpple, 
08.30 gör vi oss klara för förskolan och har jag tur då så somnar han annars är han vaken till efter att jag lämnat dom vid 09. 
09.30 ammar vi när han vaknat
11.30 äter vi lunch som kan bestå av lite vad som helst just nu. Ibland banan, ibland "mat" tex lasagne eller liknande. 
12 brukar han sova igen och är vi hemma då så brukar han oftast sova minst en timme. Ibland vaknar han och somnar om vid bröstet igen. 
14 brukar vi äta lite mellis i form av banan eller liknande innan vi går och hämtar storasyskonen. Ibland lite amning också. 
16 brukar han sova igen och efter det äta lite middag i form av pure eller amning. 
18.30 får han en portion gröt igen efter bad. Vi badar cirka 2-3 dagar i veckan så inte varje dag alltså.
19 lägger vi oss och som det ser ut just nu så somnar han vid bröstet 10/10 gånger. Senast 19.30 brukar han sova sedan 2 veckor tillbaka. 

Sen vaknar han x antal gånger under natten. Igår var första gången på väldigt länge som han sov 4,5 timme i streck. Från 19-23.30. 
Hur ser era bebisars rutiner ut? 

Helgen

Idag är det måndag igen. Helgen har passerat förbi. Igår kom mamma och pappa och hämtade barnen för några timmar på Leos. Och gissa vad jag, Tobias och Nelion gjorde dessa timmar? Vi gick till vallokalen och röstade! Därefter gick vi hem igen och Tobias skruvade up hyllor i förrådet - blev grymt bra. Och jag och Nelion åkte och veckohandlade. Swish så var dom timmarna förbi. Som ett litet minne så tänkte jag nämna här vad jag fick för kommentar i kassan på city gross. När jag skulle betala tittade den manliga kassörskan på mig först och sen på Nelion och sa "Är det den där lilla som äter så här mycket mat?" Alltså, vadå mycket mat?!?! Så här mycket handlar jag en gång i veckan. Jag som tyckte att jag hade begränsat mig hyfsat denna gång. Så till frågan. Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden? Eller i veckan? Jag tycker att vi har en bra budget för detta trots att vi nu är 5 personer som ingår i budgeten. 

Så till en annan sak. Hur sover era bebisar? Och äter dom ett stadigt mål innan dom lägger sig? Jag tycker att Nelion sover kasst men de senaste tre dagarna har han kanske sovit lite bättre. Han somnar runt 19-tiden nu och innan jag har lagt mig vid 23-tiden brukar han ha vaknat 2-3 gånger. Sen kan det fortsätta så hela natten. Ikväll vaknade han första gången 23.30. Kors i taket. Tur dom stora sover som stockar! I alla fall så har vi äntligen fått i rutiner både vad det gäller sova och äta. Han sover tre gånger dagligen och sista vilan är senast 17-tiden. Innan han lägger sig sen får han en portion gröt. Samma på morgonen. Vi har ännu inte riktigt börjat med matportioner än utan mest har han fått smaka. Vad kan man ge för mat runt 6 månader? Jag har verkligen idétorka. 

I övrigt så har Nelion fortsatt varit lite mera lätt att ha att göra med. Han är fortfarande krävande men han skriker inte flera timmar per dag i alla fall. Idag somnade han till och med i vagnen. Efter 45 minuters dragande. Jag försöker alltid tänka; alla barn är olika (förutom mina tre). Godnatt 

Spännande helg

Imorgon blir en riktigt spännande dag. Hur tror ni att valet slutar? Lite nervös är man ju allt. Jag är fortfarande osäker på hur jag ska lägga mina röster efter alla dessa debatter. Men jag vet iaf vilka jag inte ska rösta på. Hursomhelst så har vi haft några bra dagar nu efter vad jag tror kan ha varit dom värsta dagarna jag kan minnas. Usch fy blä. Men sedan i torsdags så har Nelion varit mycket nöjdare igen. Jag tror att det är sömnen som spökar till det mesta. För dessa dagar har han fått sova uppemot 1 timme x 3 varje dag och det gör ju sååå mycket med humöret. Tack och lov. I torsdags hade barnen fotografering på förskolans inklusive syskonfotografering. Jag längtar ihjäl mig efter resultatet redan!  Fröknarna sa att Junelle var lite svårflirtad så vi får se hur det blev haha. 
I tisdags var det fotboll igen för barnen och i början ville ingen av dom vara med. Milian kom igång efter ett tag och tycker att det är roligt. Junelle vill nog mest vara med för att mille är det. Men det gör inget. Vi fortsätter att åka dit så får dom vara med om dom vill. I torsdags var jag och Junelle på gymnastisk för första gången. Hon var det enda barnet som inte ville vara med utan mig. I slutet ville hon prova litegrann men inte alls utan mig. Men jag tror att det väckte ett intresse för när vi kom hem ville hon prova att göra kullerbytta osv. Så jag hoppas att hon ska vilja fortsätta för jag tror att detta är det som absolut skulle passa henne bäst. Bara att hon och jag fick 1,5 timme för oss själva var så värdefullt. Hon var så lycklig när vi satte oss på cykeln. "Det är så skönt mamma" sa hon. Egentligen sa hon "hönt" för hon har jättesvårt för ske-ljudet. Typ det gulligaste jag vet. Älskade lilla unge. 

Igår var vi på öppna förskolan med Ronja och barnen och Åsa och barnen. Alltid roligt att komma ut och aktivera barnen. Dessutom märker jag att Nelion uppskattar sångstunderna lika mycket som Mille och Junelle har gjort som bebisar. Så på tisdag ska vi nog försöka komma iväg på babysång. Jag har längtat så mycket efter det. Kanske är det mysigaste som finns. Saknade den tiden så himla mycket bör Junelle var bebis, att jag inte riktigt hann ge henne den uppmärksamheten på samma vis som Milian fick. Nu är det sista bebisen så nu ska jag passa på innan han blir för stor för det.  

Imorse var Mille, jag och Nelion på kalas hos Isak. Junelle och Tobias åkte och fikade på Leijon i salabacke. Det betydde också jättemycket för henne att få åka själv med Tobias. Hon har varit på så bra humör idag sen efter det och jag önskar och hoppas att vi snart får tillbaka våran alltid glada och spralliga dotter. Som skrivet, imorgon väntar en otroligt spännande dag. Hur röstar ni? Röstar ni samma till riksdagen, kommun och landsting? Eller olika? Och isf varför? Jag tycker detta är så sjukt intressant just nu. Heja svensk demokrati! 



RSS 2.0