Politik

Det återstår bara 9 dagar innan valet nu. Jag känner att det faktiskt är första gången jag är intresserad och känner att jag står för nånting jag tycker. Förra valet så röstade jag mest för att jag kände att jag måste. Men jag var inte så intresserad och visste inte riktigt var jag stod. Nu är jag nästan säker på var jag står även fast jag står mellan två partier. Hur ska ni rösta? Är ni hemliga? Jag har läst på en del om alla partiet och kollat på en del debatter. Jag gjorde även ikväll valkompassen och därefter kändes det ganska solklart vilket parti jag ska rösta på. Det är ju bara för kul att titta på debatterna nu när det börjar närma sig. Ikväll var det ju Stefan Löfven mot Ulf Kristersson. Så jävla roligt. 

Jag vet att farmor är stolt över oss nu som verkligen har satt oss in i detta och vet vad vi står. Jag är ganska säker på att vi hade röstat olika och säkert blivit omsams om politiken också. Men bara att vi står för någonting hade gjort henne stolt. Hon var ofta besviken och arg på oss för att vi var så okunniga och jag förstår henne nu när jag själv tycker att det är mera intressant. Politiken var ju fasen hennes grej. Hon älskade att sitta och titta på debatter. Men så fort vi började prata politik med henne så slutade det alltid med att hon var arg på någon. Så i år ska jag rösta med stolthet över vad jag tycker och tänker och hädanefter gå i hennes fotspår. 

Händelserik dag

Igår var en väldigt intensiv dag med flera inbokade tider i kalendern. Milian hade tid hos tandläkaren på morgonen. Det gick som vanligt väldigt bra, han och Tobias har blivit ett bra team tillsammans där. Milian har några dåliga tänder och det får inte att göra mer än att ta hand om dom och vänta tills han tappar dom. Efter tandläkaren tog vi oss direkt till föris för första dagen där efter sommaren. För Milian gick det verkligen hur bra som helst. Det kändes verkligen som han hade blivit stor. För första gången så visade han sig vara stolt över sina kompisar. Det är väldigt svårt att förklara situationen efter hur det har varit tidigare men han var bara väldigt stolt över att han hade blivit stor och nu är bland dr äldsta barnen. Galet att det bara är ett är kvar till förskoleklass! Junelle däremot vägrade att leka och ville bara sitta i mitt knä, precis som väntat. När vi gick därifrån så kände jag att det nog inte är någon idé att jag är med för då kommer det fortsätta på samma spår. Efter lunchen gick vi vidare till bvc. Junelle 3-årskontroll och Nelion 5-månaderskontroll. Junelle var praktexemplarisk i alla moment. Vid 2,5 årskontrollen minns jag att hon vägrade vissa saker men det gjorde hon inte nu.  Det visade sig att hon stod kvar på 14 kg dock men vuxit 5 cm på längden istället. Så nu var hon nästan 97 cm.  Mille var också 97 cm på 3-årskontrollen men vägde nog 15 kg om jag minns rätt. Det märks klart att Junelle blivit lång och smal. Innan sommaren var hon fortfarande bebishullig och lite rund och go men det har verkligen försvunnit under sommaren. Hon är så himla fin i kroppen nu. Men bvc-sköterskan tyckte att vi skulle kolla om vikten om ett halvår. Why? Hon har ju vuxit på längden iaf?! 

Nelion hade däremot vuxit mest på bredden. Han vägde 6650 gram och var 66,5 cm. Han fick vaccin och har haft lite feber idag. Dessutom har han varit ännu gnälligare än vanligt. Går det ens?! Lilla hjärtat. Han har iaf velat vara mycket vid bröstet idag så lite tillbaka på ruta ett känns det som. Mitt mål är fortfarande inställt på att sluta dagamma tills han är 6 månader. Nattamningen fortsätter jag gärna med så länge jag vill ha det bekvämt. Som det är nu vet jag att han skulle sova mycket bättre utan amning. Han sover max 3 timmar i streck men oftast bara 2. Så himla ovant. Junelle vaknad max 1 gång per natt som bebis i denna ålder. Men jag vet och tror att det blir bättre med striktare rutiner. Vi har precis fått honom att somna "tidigt". Det mest svåra med hans sömn är att jag inte kan ta mig så långt bort på kvällarna. Jag måste hålla mig i närheten om han vaknar. Så gymmet är kört. Det får bli på dagtid. I början av veckan köpte jag nya löparskor som kom idag. Jag är helt såld i ett par skor! Vi gjorde våra första kilometrar tillsammans ikväll och dom var magiska. Längtar redan tills imorgon för att få knyta på mig igen.

Idag lämnade jag barnen på förskolan i 2 timmar. Kändes motigt även fast jag vet att det kommer kännas bra när vi väl är igång. Vi har ju lixom suttit ihop hela sommaren i 3 månader. Barnen har inte varit borta ens en enda natt. Så lite konstigt känns det ju att lämna dom där. Håll era tummar att allting går bra imorgon, också. Nu ska jag kolla vidare på min nya kvällsrutin; Love island. Så roligt. 

Älskade unge

Milian har varit sjuk hela veckan. Det finns ingenting som gör mig så sjuk som när han är sjuk. Han klagar aldrig på någonting oavsett hur hängig han är. Hela veckan har han bara varit och så fort han fått feber har han gått och lagt sig i soffan. Inget gnäll alls. Trots att han hostar ca varannan minut. Det är nästan jobbigare för man glömmer lite bort att han är sjuk när man har två andra gaphalsar som inte är tysta en sekund istället. Idag är fjärde dagen med feber så vi fick nog. Tobias tog med honom till närakuten för att försöka få ett halsprov. Men icke. Trots att han hade det sist vi sökte för exakt samma symtom. Så nu hoppas vi verkligen att han är bättre imorgon och är sig själv igen. När det blir såhär så önskar man lite mera ensamtid med bara ett barn. Skulle jag haft det hade jag suttit och kramat honom i soffan hela dagarna. 

Han klagar aldrig och även fast han gör illa sig så tycker han inte att det gör nånting. Det värsta med detta är att han aldrig talar om för oss om någon varit dum och gjort illa honom. Om vi kommer på det själva så försvarar han alltid sin kompis. Det känns jobbigt inför förskoleklass och skolan. Jag hoppas han tuffar till sig lite under året så han kan säga ifrån och komma och tala om vad som hänt. Lilla älskling, tänk att det bara är ett år kvar på dagis. Jag är så glad att jag är föräldraledig mestadels av denna tid så jag får bestämma själv hur mycket jag ska låta honom få vara på dagis. Det känns såå viktigt. Lagom är bäst. 

Vi hoppas verkligen att alla i familjen är fit for fight till helgen då Leonell fyller tre år och vi ska fira honom. 

Sliten

Nu känner jag att det börjar ta på psyket att ha en väldigt krävande och missnöjd bebis. Det känns just nu som att han endast är nöjd om han får äta. Han sover fasen aldrig och jag har heller inte tid att söva honom! Det tar ca 30 min för att få honom att sova i ca 20 min! Bärselen och sjalen var mina räddningar förut men nu funkar knappt det. Och vid bröstet blir han oftast vansinnig. Hur gör man? Jag har inte hunnit dammsuga huset på 1,5 vecka nu. I allt detta med en missnöjd bebis ska man försöka hinna att vara en "rolig" mamma också. Inte bara plocka undan, laga mat, hänga tvätt och diska. Men det måste man ju göra. Speciellt nu när det är 3 barn som blir smutsiga. Nelion blir smutsig vid varje måltid så han byter kläder 2-3 gånger per dag så nu blir det extra mycket tvätt. Så minst en maskin om dagen tvättar jag. Och nu när vi är hemma och är sjuka blir det alla måltider hemma också. Så det blir galet med disk. 2 maskiner per dag. Det är många dagar jag känner att jag inte hunnit leka ett dugg med barnen för jag har så mycket annat att greja med. Jag tänker varje dag att jag kan göra det när barnen somnat men då somnar jag också så det blir aldrig gjort annars eftersom Tobias oftast också somnar vid nattningen. Nelion skriker 4/5 kvällar när han ska sova. Troligen för att han sovit alldeles för lite eller för att vi inte hunnit läsa av hans klocka ännu. Han blir nog övertrött. Sen tar det oftast lång tid innan han kommer in i djupsömn så jag måste ligga kvar bredvid honom ett bra tag och därför somnar jag såklart. Och när han skriker så pass mycket innan han somnar så blir man så trött. Jag försöker med allt mellan gångerna och när han lugnat sig så försöker jag med bröstet för att det är det enda sättet för honom att somna på och då gallskriker han igen. Igår såg vi att en tand börjar spricka upp så det kan kanske vara den i kombination med någon väldigt lång fas. För nu är jag väldigt less på denna eländiga fas med ständigt missnöje och hysteriska kvällar. Idag sa Junelle när Nelion inte var ledsen "mamma, varför skriker inte Nelle"? Hemskt. Tycker så synd om dom, speciellt Mille som är sjuk och behöver extra vila. Det är tufft med tre barn inom 4,5 år vill jag lova! 

Ingen dans på rosor här inte. Mille fick feber igår och en eländig hosta. Han hostar jättemycket stackarn. Han har haft feber idag på eftermiddagen igen men orkade vara ute en stund efter middagen och efter intag av alvedon (hade över 40 grader). Frisk luft skadar aldrig om man har bra kläder på sig är min teori. Självklart fick han vara ute och leka en stund trots sin feber. På Milian märks det så tydligt när han får feber. Han blir så trött. Och han är ju aldrig trött och somnar mitt på dagarna annars. Knappt så han somnar i bilen längre. Både igår och idag har han somnat på soffan. Älskling. Så nu är det bara att vänta in nästa sjukling. Jag gissar att vi blir hemma hela veckan från förskolan. Det är så svårt att underhålla barnen hemma. Har ni några sjukstugetips? 

Framsteg

De senaste dagarna har Nelion tagit flaska några gånger. Jag känner mig så himla nöjd med att ha lyckats helamma i 5 månader så tar han flaska nu så känner jag mig redo att övergå till ersättning. Det känns som att det enda jag gjort i snart 5 år är att ha varit gravid och ammat. Så nu känner jag mig rätt färdig med det. Jag känner faktiskt ingen charm med amningen alls. Det strular mestadels.
Han blir oftast bara arg vid bröstet och vägrar somna utan bröstet på dagarna. Inatt sov vi ute i farmors och Håkans stuga och då var det nog första natten någonsin som han gnällde vid bröstet. Annats brukar han bara gapa efter tutten och somna om så fort han fått bröstet i munnen. Det gjorde han inte inatt. Så kanske är han redo att sluta? Vad vet jag. Jag hade tänkt fortsätta nattamma några månader till men blir det strul så går vi över till flaska där också. Som småbarnsförälder lär man göra det smidigt för sig för att orka vardagen. Så det lättaste alternativen väljer vi såklart. Han blir 5 månader på tisdag så nu börjar det bli dags att prova riktig mat. Vi har testat det mesta i fruktväg och han gillar allt. Han lyser upp som en sol på morgonen när jag kommer med gröten och snart äter han nog en hel portion. Jag var lite orolig för magen ett tag men nu har han bajsat nästan varje dag på slutet. Idag provade vi även en färdig burk från affären med majs och sötpotatis. Det älskade han också. Så det ska bli riktigt roligt att börja prova annan mat. Jag har så dålig fantasi på vad man kan ge. Om en månad tänker jag att han ska kunna äta 3 måltider per dag så jag kan amma/ge ersättning litegrann däremellan. Helst inte amma alls på dagarna efter 6 månader. Men ni som vet, ni vet hur svårt det kan vara att styra en bebis viljor. Bara för att det verkar gå med flaskan nu så kanske det går sämre imorgon. 

Vi har haft en supermysig helg i svärmors och Håkans stuga. Så himla skönt att åka ut och bara vara. Tyst och lugnt och bara vi. Vi har blivit bjudna på god mat och gofika. Längtar redan till nästa gång vi får åka ut och mysa där i stugan. Hoppas ni andra haft en bra helg. Imorgon är barnens sista sommarlovsdag. Båda två har blivit lite hostiga så vi får se hur det blir på tisdag. Är dom inte helt hundra så väntar vi tills dom blir bättre. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fortsättning på gårdagen

De senaste dagarna har jag letat mycket efter kläderna till pojkarna. Jag brukar alltid ha lätt att hitta fina (enligt mig) kläder till dom men just för tillfället tycker jag att det fanns dåligt med kläder i min smak till både Milian och Nelion. Jag ville passa på att handla nu när butikerna har 3 för 2 men hittade knappt nånting till Mille. Jag älskar att jag fortfarande får bestämma vad vi ska handla för kläder för det är ju sååå roligt. Till Junelle däremot fanns det galet mycket fina plagg. Skulle kunnat shoppat loss för flera tusen på Lindex just nu. Länge sen dom hade så mycket fint i Junelles storlek. 

Nu när Nelion har blivit lite större kände jag litegrann för att frångå bodys litegrann. Men när jag började rota bland allting så saknade jag verkligen vita omlottbodys. Man klarar sig lixom inte utan dom i någon storlek. Dom är det enda plagget som vi har använt varje dag sedan han föddes. Fick jag välja ett enda plagg så skulle det absolut bli det. Alla byxor passar till och det är så skönt att slippa krångla över huvudet. Så det får bli ett 2-pack med sådana i storlek 68 också. Sen kanske det får räcka. 

Idag har vi tagit våran andra tbe-spruta så nu har vi fullt skydd. Så nu kan vi kanske våga oss ut i skogen igen. För det är ju dags för svampplockning snart, och det vill vi ju helst inte missa. Synd bara att Nelion inte får vaccineras förrän i vår. 

Inventering av garderober

I veckan har jag gått igenom alla barnen kläder och rensat ur kläder dom vuxit ur. Jag älskar att göra detta för då får man köpa nytt. Och det är ju bland det roligaste jag vet. Mille saknade långärmade t-shirts och byxor i en storlek större. Vi gjorde som alltid och beställde 5-pack på next. För er som aldrig har testat next, gör det! Dom har grymma priser och snabba leveranser! Ronja tipsade om ett par byxor hon hade köpt till Leonell och vi är helt fast vid dom nu så vi köpte 2 par till nu till förskolestarten. För er med späda killar så tipsar jag verkligen om byxorna i 2-pack som heter "spray on". Dom är tighta, nästan som leggins och sjukt sköna. Milians garderob har vi rensat från 104 och Junelles har vi fyllt på med 104. Litegrann plockade jag direkt från milles till hennes men det mesta sparar jag till Nelion. Det känns inte jättekul att han får ärva kläder sol båda två har slitit på plus att jag älskar att få köpa lite mera flickiga kläder till Junelle. Jag är absolut inte könsneutral i den frågan. Älskar rosa, spets och volang. Kan inte rå för det. Junelle fick en del kläder i storlek 104 när hon fyllde år nu så det var mest att rensa ut 92. En del lite längre tunikor passar fortfarande i 92. 

Skalkläderna vi köpte till våren passar hyfsat bra nu också. Blir Junelles små så har vi skalkläder efter Mille i en storlek större. Junelle får ta Milles skalvantar och Mille får nya. Fodrade galonvantar fick barnen av farmor i våras. Fleecekläderna passar också. Det som behövs köpas är fodrat regnställ till Mille och dom var på rea nu såg jag. Kanske ska slå till. Om Junelles från förra året är för litet så kan hon ha milles och isf ska jag sälja hennes på tradera. Det vi inte hunnit testa än är vikingskorna. Junelle har ett par i strl 24 som hon har haft i ett år snart. Jag gissar att dom är små. Vi har ett par i 26 också och isf får hon ha dom även fast dom nog kan bli lite stora. Hon fick även ärva ett par andra vattentäta efter en kompis som är i strl 25 så där känner vi oss safe. Jag hoppas innerligt att Milles Kavat passar också då vi köpte dom sent i våras. Regnkläder och stövlar har vi också till båda. Så nu inför hösten känns det som att vi är rustade! 

(null)


Hur fina?!


Tankar

Junelle har sitt livs hittills största svacka just nu. Hon är så förändrad. För några dagar sedan var hon alltid världens gladaste unge. Nu är hon gnällig hela tiden. Hon gråter för minsta lilla och får utbrott hela tiden. Det är säkert en kombination av treårstrots och att hon är lite hängig. Hon har ont i halsen och i öronen säger hon. Det är så ovant att se henne så låg och inte glad. Hon har knappt varit sjuk nångång så hon är inte härdad på samma vis som Mille som varit sjuk massa fler gånger. Jag mår så dåligt när mina barn är hängiga. Usch. Vill bara gå och lägga mig och vakna upp med hopp om att dom är friska och glada. Idag somnade hon på soffan för första gången på säkert 1 år. Hon är aldrig trött annars. Så visst är hon hängig, det är helt klart. 

Jag börjar känna mig så orolig inför nästa vecka när vi ska börja förskolan igen. Hon känns så himla sårbar. Hon vill lixom vara med mig hela tiden och gråter så fort jag åker till affären utan henne. Så hur ska det gå att lämna henne på förskolan? Jag ser framför mig att hon kommer vara som Milian har varit och att vi kommer få en lång och tuff inskolning. Personalen räknar med att hon ska vara färdiginskolad i och med att hon var där 1 gång i veckan i våras. Men så enkelt tror inte jag att det kommer bli. Blir det problem så kommer det säkert smitta av sig på Mille också. Och han är ju redan känslig. Om det blir jobbigt så har jag ju möjlighet att strunta i det men nu är det ju Milles sista år på förskolan så jag känner att det är viktigt för honom att få träffa sina kompisar och kanske bli lite mera förberedd inför skolan. Jag hoppas ju såklart att barnen kommer att ändra sig och bli taggade för förskolan nästa vecka. För just nu vill dom ha sommarlov hela tiden säger dom. Kanske att det blir mer naturligt när alla barnen på gatan också ska iväg till förskolan/skolan. Det återstår att se. 

Det har varit två riktigt tuffa dagar med andra ord. Junelle som inte är sig lik och Nelion som är mera krävande än någonsin. Det som har tagit mest av min tid dessa dagar är sömnen. Han sover så sjukt lite. Först får jag kämpa aslänge för att han ska sova och när han somnat så sover han mellan 5-30 min. Detta kan inte vara normalt? Han somnar oftast bara vid bröstet också. Men oftast vägrar han bröstet så allting blir bara som en ond spiral. Det känns som att ha en nyfödd igen. Så fort jag lägger ner honom så vaknar han. Han somnar ibland i bärselen nu för tiden men han bli vansinnig om jag sätter honom inåt. Han vill sitta utåt. Och då händer det att han somnar bara sådär. Annars är det ett heltidsgöra att få honom lugn. 

Nu ska jag fixa i kylskåpet efter veckohandlingen. Fick kasta in varorna medans mini skrek! Ha en fin kväll allihopa :) 

Kalashelgen

Nu är äntligen kalashelgen över. Som ni säkert förstått för länge sen så älskar jag att ordna kalas. Men detta var nog sista gången på länge. Barnkalaset blev kaos. Junelle hade valt tema på kalaset, vi beställde alla saker tillsammans, skrev inbjudningskorten tillsammans och hon valde helt själv vilka hon skulle bjuda. Hennes förväntningar var nog för stora. För när kalaset väl började så bröt hon ihop och ingenting fungerade. Hon vägrade att ha på sig Elsa-klänningen, hon grät till tårtan, hon grät för att någon råkade sitta på hennes stol osv. Vi var 11 barn och 2 bebisar varav några barn var helt crazy och skrek i stort sett i två timmar.  Så jag är inte så sugen på att ha fler barnkalas i vårat hem. Nästa gång blir det ett ordnat kalas där vi slipper att göra ett enda dugg. På tex Leos eller turbo. Det återstår att se.  

Jag är iaf nöjd med fixet runtom kalaset. Tårtan blev bra men den höll på att börja smälta precis när vi skulle äta den. Men det fick bra ändå. Tanken var att vi skulle ha haft skattjakt utomhus men det ÖSREGNADE typ hela tiden så det fick bli inomhus. Tanken slog mig att det faktiskt hade varit väldigt roligt om vi hade gått ut, men det kom jag på nu. Regn är ju typ det roligaste som finns för barn? aja, vi gjorde inte det iaf. Jag tyckte nog inte att det lockade just där och då. 

Junelle har fått massor med fina presenter och hon är jättenöjd över det. Hon och vi tackar ödmjukast alla som varit här och grattat henne under helgen. Ni är underbara allihopa. Tack tack tack. Kärlek till er alla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vardag och rutiner

Fler än jag som inte längtar efter att återgå till rutiner och vardag? Jag skulle kunna fortsätta såhär i all evighet men barnen mår nog bäst av rutiner. Junelle är nog den som är mest påverkad av att vi haft noll rutiner i sommar. Och hennes treårstrots. Hennes humör är inte att leka med. Allting handlar om att kunna själv. Hon kan allting själv. Glömmer jag bort att fråga innan jag gör nånting åt henne så blir hon vansinnig.  Även fast hon svarat och jag gör som hon svarat så blir hon vansinnig. Så det spelar lixom ingen roll vad man gör, allt är fel. Så det är bara att le och hoppas att hon också ler minuten efter. För det svänger fort. Ikväll sover vi i tält för första gången denna sommar. Det är första gången på länge som barnen sover vid 22. I alla fall två av tre. Mitt mål är att vi nästa vecka ska få dom i säng senast klockan 21 för att återgå till normala rutin. För nu börjar även Nelion bli stor nog för rutiner och jag tror ju att hans sömn kommer att bli bättre när han får lite rutiner. För just nu är sömnen lite kaos. Troligtvis därför han är så gnällig om dagarna också. Han sover oftast bara runt 30 minuter dagtid. Och i ca 3 timmarsintervall nattetid. Den lilla busen. 

Vi ligger här ute i tältet nu och det är så otroligt rofyllt och härligt. Det blåser ute så det enda man hör är vinden i träden. Så mysigt. Nostalgi verkligen. Sånt som vi som barn gjorde varje sommarlov. Det slutade ofta med att vi gick in för vi kunde inte sova. Men vi hade mysigt och roligt, det var viktigast. Nelion somnade på bara några minuter idag och han som brukar böka och stöka ett bra tag annars. Om han sover bra ligger vi nog kvar annars sover mamma här ute med stora barnen. 

Nu är det inte långt kvar på sommarlovet, drygt 2 veckor. Barnen verkar inte alls längta tillbaka, dom vill ha sommarlov hela tiden säger dom. De sista 2 veckorna innan sommaren var kämpiga så jag har mina aningar om hur det kommer att bli i starten nu när vi varit lediga snart 3 månader. Förresten, ni som är föräldralediga och har syskon över tre år, vad betalar ni i förskoleavgift? I Malmö är det gratis om man är föräldraledig och har barn över tre! Så är det väl inte här? Avgiften baseras väl fortfarande på inkomst? Jag hade nämligen glömt bort att ändra min inkomst sedan jag blev föräldraledig igen så vi har betalat lika mycket hela tiden. Booom. Det blir spännande att se nu när nästa räkning därifrån dyker upp efter sommaren. För juni, juli och augusti betalar man alltid fullt vad jag förstått. Jag tycker att det är synd att det är såhär för folk skulle säkert tänka till mer om avgiften baserades på antal timmar man utnyttjar. Vi som utnyttjar ca 15 timmar betalar lika mycket som dom som utnyttjar 50 timmar. Detta är enligt mig synd. 

Rullar på

Dagarna har rullat på i full fart. Igår var vi hemma hela dagen med någon sväng till lekparken och lek med grannarna. När Tobias kom hem åkte jag och Nelion till Gränby för lite shopping, bl.a. en present till lilla Ottilia och lite kalasgrejer. Idag har dagen varit ungefär likadan som igår. På eftermiddagen fick vi finbesök av den nyblivna lilla familjen med lilla Ottilia. Sötaste lilla tjejen jag sett. Som en liten docka med ett väldigt flickigt utseende. Bedårande söt. Och hennes föräldrar var så himla lugna och harmoniska med henne. Det var så roligt att få träffa dom. 

Och till en annan rolig sak. Inte nog med att en av mina bästa barndomsvänner precis har fått barn så ska en av mina andra närmaste barndomsvänner gifta sig nästa sommar. Hur amazing? Ännu bättre är att hon ska gifta sig på mitt nya favvorställe - Gotland! Och vi är dessutom bjudna!!!! Så vi kommer med 100% säkerhet att få uppleva Gotland igen nästa sommar. Lääääängar ihjäl mig. Och drömmer mig bort till ett eget bröllop. Jag vill också. Dröm, dröm, dröm. 

Imorgon ska vi till björklinge och bada med mor och far. Troligtvis sover vi kvar där då tobias ska iväg och jobba på kvällen. På torsdag blir det nog också bad innan vi åker hem och planerar och fixar inför kalashelgen. På lördag blir det vuxenkalas och på söndag barnkalas. 

Världens bästa semester

Fyra veckor semester är nu slut och vi har haft det fantastiskt. Sverige jag bjudit på utomlandsklimat och vi har badat i stort sett varje dag. Den stora skillnaden från förra sommaren är helt klart att barnen har blivit vattenvana. Junelle som knappt ville bada förra sommaren har tom lärt sig simma med puffarna i sommar. Mille har blivit mycket modigare än förra sommaren och har varit under vattnet med huvudet självvalt vid flera tillfällen. Pga höga vattentemperaturer har även Nelion kunnat svalka sig i vattnet på det flesta ställen vi varit, fantastiskt. Jag själv som annars är badkruka har också badat nästan varje dag. Vi har helt enkelt haft en toppensommar! Vi hade några riktigt härliga dagar nere i Malmö förra veckan och avslutade den vistelsen på Kolmården. Så sommaren har verkligen innehållit mycket aktiviteter av olika slag. Nu har vi två veckor kvar innan dagis börjar igen. Om vädret fortsätter att vara bra så tar vi det lite som det kommer. Jag lämnar inte barnen där om det är 30 grader varmt. Första veckan kommer vi nog bara vara där några timmar för att Junelle ska komma in i det och sedan trappa upp timmarna när jag ser att det fungerar.  Tänk att min lilla tjej blir 3 år på lördag, gaaaalet. Hon föddes ju nyss. Hon har blivit så stor i sommar. Slutat med blöja, lämnat napparna och lärt sig "simma".  

På lördag ska vi fira Junelle inom familjen och på söndag blir det barnkalas. Som Junelle längtar! 





RSS 2.0