Annorlunda dag

Idag har jag och Junelle varit hemma själva i ett par timmar. Milian var med mormor på fjärilshuset i Solna på förmiddagen. Min plan var att gå med Cicci och Ebbe till st perskyrkan men påvägen dit insåg vi att det faktiskt var påsklovsstängt så vi fick vända. Helt plötsligt hade jag en helt oplanerad dag med bara ett barn hemma. Junelle somnade strax innan 10 och sov till nästan 11.30. På den tiden hann jag rensa/flytta om en del i förrådet och hitta en del saker som jag ska försöka sälja. När hon vaknade så tvättade vi lite, dammsög, plockade disk och gjorde puréer. Idag blev det päron/äpple/jordgubb och en laxgryta. Som jag skrivit tidigare är Junelles aptit lite sämre än tidigare men idag åt hon upp nästan en hel burk med laxgryta. Så den  var nog inte så tokig :) När Milian kom hem sen så gjorde vi en blåbärspaj och sen gick vi ut och ritade en hockeyrink på gatan. Den tredje på två dagar! Snart får vi köpa sprayfärg och spraya en riktig bana så den inte försvinner i regnet. Han hade iaf haft det väldigt mysigt med mormor på fjärilshuset men blev lite rädd för fjärilarna som flög mot honom precis när dom kom dit. Men det fanns andra roliga saker där att titta på. Huvudsaken att han fick göra nånting roligt med mormor. Det är alltid uppskattat :)

När Tobias kom hem sen så gjorde vi oss ordning och pep iväg till Tomas och Ronja på lite god mat :) Nu när bebisarna börjar bli lite större så är det roligare för dom att träffas. Det känns som att Leonell börjar känna igen oss och framförallt Milian. Det har varit ett tag/en period som han varit lite rädd/observant i Milians närhet men nu börjar det släppa. Så därför känns det ännu viktigare att vi träffas ofta så det håller i sig. Junelle somnade i bilen hem och Milian på soffan när vi kom hem. Han och Tobias ligger kvar än och jag är jättepigg. Konstigt?! 

Den här lilla donnan tar sig fortfarande inte framåt. Hon är så nära hela tiden men verkar inte kunna knäcka krypkoden. Men snart är hon överallt!


Länsö

Vi har precis kommit hem från Länsö efter ett litet påskfirande med min stora familj :) Innan vi åkte dit så var vi på namngivningsceremoni i Tierp för lilla Liam. Det märks att hans mor Camilla är förskolelärare för gud så påhittig och kreativ hon är! Mycket roligt och fint ordnat av dom :) 


Liams present.

Milian tog ett kvällsdopp med moster Ida. 


En av påskpresenterna. Jag har nog aldrig sett något sötare badplagg. 








Milian fick träffa påskharen och barnen i år igen. Så mysigt med traditioner :) 

Det blåste så mycket ett tag att Junelle blåste omkull när hon försökte sitta.

















Skräckupplevelse

Imorse var jag med om någonting riktigt läskigt. Jag hade suttit Junelle på mattan i hallen och hörde att hon började gnälla som hon brukar göra när hon ramlar eller inte kommer dit hon vill. Efter några sekunder slutade hon gnälla och började gallskrika hysteriskt istället. När jag var påväg mot henne så möter jag Milian som bär henne med båda  händerna runt hennes hals. Jag hann först inte fatta att det var henne han bar på och tänkte snabbt att det var en docka och började titta efter henne i ren chock. Som tur var så hann han bara gå med henne ca 1 meter innan jag uppräckte det. Herregud vad läskigt och vad obehagligt det måste ha varit för stackars Junelle. Samtidigt tyckte jag synd om Milian när jag blev arg på honom för han ville ju bara hjälpa henne upp från golvet. Det är lätt att säga såhär i efterhand att jag inte skulle blivit arg på honom men i det ögonblicket bara blev det så. När jag frågade honom efteråt varför han gjorde så svarade han: "Milian och lillasyster skulle jaga pappa". Då tyckte jag så otroligt synd om honom för bara några minuter innan så hade Tobias och Junelle sprungit runt och jagat honom. Lilla älsklingen.

Magsjuka och påskfirande

I onsdags hade vi kräkfest här hemma. Milian började kräkas tidigt på morgonen och kräktes under hela dagen. Han hade en pigg period på morgonen efter frukosten men sen var han heldeckad flera timmar och bara sov. Han kräktes sista gången efter vällingen som han prompt skulle ha. Såklart. Annars åt han ingenting på hela dagen. Tobias mådde också dåligt men kräktes ingenting. Jag och Junelle klarade oss tills igår. Då mådde jag ungefär som Tobias i onsdags. Hela eftermiddagen mådde jag illa och väntade på att det skulle bryta ut. Men icke. Det kändes som influensa för jag hade sjukt ont i kroppen. Trots att man mår skit så måste man ju ändå vara förälder. Så påskäggen skulle ju fixas och även gömmas. Det blev inga ägg gömda i skogen i år utan dom hamnade ute i trädgården, hehe. Men Milian var jättenöjd med det. Vi somnade tidigt efter dom två sjukdagarna. 

Imorse vaknade jag upp i valet och kvalet om jag skulle våga mig iväg till Norrköping och Sannas 25-årsfirande. Milian kräktes sista gången på onsdagskvällen och 48-timmarsregeln stoppade därför oss att åka hela familjen. Jag ville ju sååå gärna åka så det slutade med att Ida (som har haft körkort i 2 dagar) fick agera min personliga chafför. Eftersom Junelle fortfarande hatar att åka bil så vågade jag inte åka själv med henne i bilen. Det hick hyfsat bra, hon sov ca 1,5 timme så det var bara krig i en timme haha. 

Det var väldigt trevligt hos Sanna och inte nog med det så fick vi ju träffa lillprinsen som blir 4 veckor imorgon. Han var sååååå liten. Så himla söt och harmonisk. Vi blev inte kvar så himla länge, mycket för att Junelle var otroligt missnöjd och väldigt blyg för typ alla. Hemresan gick iaf bättre än ditresan som tur var. Ida körde hela vägen, så duktig! 
















Aptiten

Junelles aptit har helt klart blivit sämre de senaste dagarna/veckorna. Men igår åt hon "som vanligt" igen. Igår gjorde vi en kycklinggryta till henne med kokad kyckling, risoni, tomater och lite grädde. Det gick hem :) Och dessutom åt hon en hel banan efter det nu till lunch också! Hon har inte druckit ersättning på flera veckor nu och därför har jag varit tvungen att amma mera på dagarna. Nu har jag mera mjölk i högra bröstet än någonsin! 

Jag upplever det här med maten som den största skillnaden från när Milian var i samma ålder. Han var ju sååå svår att mata. Efter att han fick höstblåsor så åt han bara ersättning/välling och det han fick pilla i sig själv. Jag hoppas att Junelle fortsätter att tillåta matning ett tag till. 

I övrigt så är hon sjukt gnällig. Hon gnäller mer än vad hon inte gnäller och är fortfarande supermammig. Det går bra med Tobias men blir hon ledsen så är det bara jag som får trösta. Hon verkligen sträcker dig efter mig och skriker. Undra hur länge det ska pågå? Hela livet? Lilla hjärtat ❤️ 


 





Stolthet

Jag är så otroligt stolt över våra barn. Just idag är jag extra stolt över Milian. Sen Junelle föddes har Milian lärt sig så himla mycket och blivit så duktig på saker och ting. Jag reflekterade över det häromdagen och funderade om han verkligen får det han behöver när han inte går på dagis. Jag kom fram till att han absolut får det. Han får utöva sitt största intresse (HOCKEY) hur mycket han vill på dagarna, han får mysa i soffan med pyjamas om han känner för det, han får gå ut och in precis som det passar och han får rita/måla/pyssla osv när han vill. Men dessutom får han spendera sin tid med oss. Jag är så lycklig för det. 

De senaste dagarna har han intresserat sig för att sjunga. Han leker att han är Leif i Mora träsk så uppträder han för oss. Så himla söt så jag smäller av! Han kan några låttexter utantill som tex imse vimse spindel och blinka lilla stjärna. Han har även lärt sig att klä på sig helt själv. Ibland blir det bak och fram och ibland skorna på fel fot men det gör ingenting alls! Han pratar i stort sett flytande nu men har svårt att säga S. Han säger oftast T istället för S. De är flera bokstäver han har svårt för men man förstår vad han menar. Han är en hejare på att hjälpa till. VARJE gång vi diskar eller lagar mat är han med. Att skära korv med riktiga knivar är riktigt roligt (han får absolut testa i våran närvaro). Han älskar att "stäva" (städa) som han säger. Speciellt torka golven. Hänga tvätt och bädda rent i sängen är väldigt roligt. Att såga med den riktiga sågen är jättespännande (samma där - självklart får han prova). 

Han har blivit en riktigt pappagris och tjatar på pappsen hundraelva gånger i timmen så fort han är hemma. Det första han säger på morgonen när vi vaknar är "Pappa, ska vi gå ner nu då? Kom så går vi ner och spelar (hockey)". 

Någonting som är mindre bra är att han börjat ta efter "slang". Han säger ofta asså och typ. Jag kommer på mig själv ofta nu att jag säger asså så nu måste jag skärpa mig! 

Han är iaf en helt fantastiskt liten kille som jag älskar så otroligt mycket. Tänk att snart är min lilla mini 2,5 år. 

Idag har vi fått mycket gjort. Vi har handlat, städat, fixat med disken, kört iväg 2 släpkärror med skräp, krattat upp allt skit från häcken och påskpysslat :) 



Såhär har dom legat enda sedan 19.30. Undra när klockan ringer imorgonbitti? 


Feber

Då var det dags för feber också. Junelles första feber (bortsett från efter vaccinet). Igår eftermiddag hade hon 38,5 men blev feberfri på alvedon. Febern kom tillbaka under natten och imorse hade hon 38,2. Hon var så himla ledsen så jag gav henne en alvedon igen och det blev mycket bättre. För en timme sedan hade hon 37,7 lillskruttan. Vi som skulle bort på kalas hos kusinen idag. Milian och pappsen fick åka själva. Så himla typiskt och tråkigt :( Nu sover hon iaf väldigt skönt här bredvid och jag funderar på om jag ska ligga kvar och vila eller gå upp och städa/röja undan disk mm. Svårt val! 



Vårväder

Idag har det verkligen varit härligt väder. Alldeles klarblå himmel och ca 10 grader i skuggan. I solen var det underbart! Jag och Junelle tog oss en snabb promenad till st perskyrkan imorse. Sångstunden var så efterlängtad. Jag saknar verkligen den tiden när Milian var bebis och vi gick dit varje vecka med de andra i mammagruppen. Det var väldigt roligt att se Junelle idag och hur roligt hon tyckte det var med sång och musik. Hon "dansade" med till varje sång. Trots att det var ett par månader sedan vi var där med Milian så minns jag sångtexterna. Då blir det extra roligt :) Idag var det ca 30 bebisar (ovanligt många) där med deras föräldrar och några kände jag igen från 0-6 månaders samlingarna. Jag hoppas att vi kan gå någon onsdag framöver igen. 

Efter detta åkte vi till närakuten med Tobias tumme. Röntgenbilderna visade en liten spricka som ska läka ut av sig själv. Så vi håller tummarna för att svullnaden lägger sig och att sprickan läker fort! När vi var klara landade vi hemma hos Tomas, Ronja och Leonell ett tag innan vi åkte hem till farmor. Hon fick en duschvägg i julklapp (!) som pappa, Lasse och Tobias hjälpte henne att montera. Junelle var ledsen i stort sett hela tiden när vi var där. Så fort farmor öppnade munnen började hon gråta. Exakt som Milian gjorde!!! Iofs har hon varit väldigt bökig och mycket ledsen idag men hon grät verkligen hysteriskt till och från. Skruttungen våran. 








Knubbisen

På bara någon dag så satt storlek 74 som en smäck. Jag vägde henne precis på vågen här hemma och den visade 8,3 kg. Kan det verkligen stämma?! :D Isf har hon gått upp nästan ett helt kilo sedan 6-månaderskontrollen. Det måste vara gröten som gör sitt! 

Kolla in dessa lår! Helt underbara ❤️


Förkylningsastma

Alltså det här med förkylningsastma är ju sjukt långdraget. Varje gång lillskruttan blivit förkyld har det pågått minst 2 veckor. Rossel, snor och hosta så hon kräks. Ingen feber som tur är. Jag och hon avskyr inhalatorn. Hon skriker som en galning när jag tar fram den. Känns brutalt att hålla fast henne i 30 sekunder. Men jag tycker ändå att rosslet har varit mindre den här gången än förra gången hon var förkyld. Vi har inte testat att ge luftrörsvidgande än. Biverkningarna skrämmer mig litegrann men om hon blir sämre lär vi nog testa den. Det är så frustrerande med sånna här "friska" förkylningar som aldrig ger med sig. Hon är ju precis som vanligt annars. Pigg, glad och mammig :) 

Vi har precis kommit till Björklinge efter att ha varit i Bälinge hos Hanna och barnen. Ikväll är det sista kvalmatchen där vinst innebär div 2 nästa säsong. Tobias fick ett slag på tummen förra matchen så vi får se om han kan spela. Iofs har han spelat alla matcher i kvalserien med skavanker. Skulle det inte bli tre poäng ikväll så kommer en ny chans på torsdagsdagens bortamatch. Heja heja! 









Ett farligt intresse

Enda sedan Milian låg i min mage har jag varit väldigt intresserad av barnkläder och allt som hör där till. Jag kan sitta och surfa i timmar bara på barnkläder. Milian växer inte så fort längre så han hinner använda sina kläder många gånger innan de har blivit för små. Strl 86 hade han i nästan ett år! Nu har han mest 92 men jag har köpt 98 på vårjackorna just för att jag hoppas att han ska kunna ha dom hela sommaren och för att jag gillar att dom blir lite längre. 


Jag skulle kunna köpa ihjäl mig på skor! Junelle har fått 4 par vår/sommarskor men inga av dom passar nu. Jag letar efter ett par vita sneakers till henne som hon kan ha nu men det är så svårt med hennes små fötter. Tips? 

Jag letar fortfarande efter en vårjacka till henne och funderar på den gammelrosa på Zara. Den är underbar! Den är från strl 80 så tror att den blir stor. Lindex har också en gammelrosa som är väldigt fin :) Tips på ljusa mössor, helst vita, till Junelle?

Vi köpte den här mössan från Zara. Trots strl 6-12 månader var den väldigt tajt. Och Junelle har inte särskilt stort huvud! Skulle vilja ha någon liknande lite större :)

Och alla dessa fina baddräkter som trillar in på Next - jag dör ju! Dock ingenting som faller mig i smaken till Milian. Förra året köpte jag ett par jättefina badbyxor på åhlens som jag tydligen tappade bort. Helt spårlöst. Jag hoppas att åhlens kommer att sälja någonting liknande. Några tips annars?

Vi provade skalkläderna och regnjackan från förra året och dom passade perfekt fortfarande. Men han behöver regnbyxor och stövlar. Tips? Samma till Junelle. Behöver man ha regnkläder i den här åldern? Vi kommer ju vara ute en del i parker osv eftersom Milian måste rastas :D Hittade isf ett par superbra galonbyxor med inbyggda galontossor som jag skulle vilja ha. Gummistövlar känns onödigt nu till våren iaf. 



Skit också!

Jag skulle precis gå in och svara på Milians förskoleplacering men insåg att tiden runnit ut. Tydligen hade jag bara en vecka på mig att svara. Vad gör jag nu?!?! Måste ringa direkt på måndagmorgon... 

Junelle står också i kön nu. Jag ställde henne i kön till i slutet av november (vet inte ens om dom tar in då?) så hoppas vi att vi kan få behålla platsen och börja efter nyår. Hur kan det komma sig att det är så svårt att få en plats? Och att man redan nu ska behöva oroa sig för sånt här? Om barnen inte skulle få någon plats och jag inte har möjlighet att vara hemma längre då? Hur gör man då? I nuläget försöker vi snåla in på föräldrapenningsdagar och får väl fortsätta med det tills vi vet hur det blir. 

Idag har vi varit i Björklinge och firat moster Idas födelsedag. Kvällen avslutades med Mello och att rätt låt vann. Så himla komiskt att jag totalsågade Frans när jag såg honom första gången. Då tyckte jag jättesynd om honom. Men andra gången jag hörde låten älskade jag den. Riktigt roligt att han vann! 

Myskorvarna imorse ❤️ 

Kundvagnspremiär idag på Gränby C.


Bada lite :) 




Snart är hon överallt :)








7 månader

Idag har lillsessan varit hos oss i 7 månader. En hel höst och en hel vinter. Nu är det snart vår och sen sommar och då blir hon 1 helt år. Herregud alltså. 

Hon har fortfarande en skiftande ögonfärg. Jag tycker ofta att dom är väldigt mörkt blåa men ibland ser dom bruna ut. Så vi får se vilken färg det blir till slut. Junelle är FORTFARANDE extremt mammig. Det började för en månad sedan, veckan innan dopet, och verkar inte ge med sig. Jag hoppas att det släpper när jag slutat amma. När det gäller amningen så går det sådär. Jag försöker sluta amma helt på dagtid eftersom hon äter så pass bra nu. Vi har ännu inte introducerat välling och vet inte heller hur vi ska göra med det. Än sålänge fungerar det utmärkt med gröt. 

Hon kommer än sålänge ingenstans. Hon står i krypställning och försöker i några sekunder men sen lägger hon sig ner och börjar simma. Ser så roligt ut! Och hon blir otålig väldigt fort! Hon sitter stadigt nu iaf men kan ännu inte sätta sig upp själv från liggandes. 

Nu har vi bytt ut vaggan mot spjälsängen så inatt får vi se hur det går. De senaste nätterna har hon sovit mellan oss i sängen hela natten. Hon vaknar fortfarande ofta men mindre ofta iaf, haha. Nu är det kanske 2-4 ggr per natt. Dagtid sover hon vid tre tillfällen. De senaste dagarna har det varit ca kl 10, ca 13 och ca 16. 

I onsdags lagade vi lax/potatis/morot/dill-puré till henne och det är så svårt med just potatispuré eftersom man helst inte ska frysa in det. Vi gjorde 5 burkar så stackars Junelle har fått äta lax i flera dagar. Jag har verkligen dålig fantasi på puréer just nu. Någon som har tips på några goda? 
Hon har ingenting emot de färdiga burkarna man köper i butik så de varvar vi också med. Till mellanmålen kör vi mest på fruktpureer i form av äpplen, päron eller bananer. Det blir sååå god puré av de svenska äpplena! Junelle har varit hård i magen sedan hon började äta. Hon får kämpa och trycka ordentligt när hon ska bajsa. Men hon bajsar iaf 1-3 gånger om dagen. 

Spänningarna har definitivt blivit färre men hon gör det fortfarande. Det måste vara nåt ticks som hon har fått för sig. Jag är inte orolig för jag är 99% säker på att hon gör det medvetet för om jag killar henne när hon gör det så slutar hon och skrattar istället :) 





Veckan

Barnen är fortfarande snoriga så det blir mestadels hemmaaktiviteter i veckan. Idag skulle vi ha gått på babysång med Ronja och Leonell men det får vänta till nästa vecka då även Leonell är sjuk. Igår var min stora familj här och käkade pizza som jag och Milian gjort :) Tobias var på match och hämtade hem 3 poäng till laget! Ikväll har vi varit hos Camilla på middag. Junelle visade sig inte på sin bästa sida då hennes rutiner ruckades. Jag trodde faktiskt inte att dom redan hade satt sig men det hade dom tydligen. Imorgon är det hemmamatch igen och nu är det sjukt spännande! Så roligt! Det är dock en riktig utmaning att titta på hockey och ta hand om två barn samtidigt. Som tur är följer både mamma och pappa med imorgon. Heja Iron! 

Godaste pizzan. Jag som är en riktig ostälskare älskar att ha chevre på pizzan. Chevreost, ruccola, prosciutto, pinjenötter och givetvis honung. Favoriten sålänge jag kan minnas. 


Att få vara trött

När Milian var mindre och jag var hemma med honom så minns jag att jag letade stunder då jag skulle få vila/sova en stund. Vissa perioder var jag så trött att jag bara gick och väntade på att han skulle bli trött så jag fick lägga mig tillsammans med honom och sova. Jag minns speciellt en tid när han ville gå upp runt 5 tiden, när kl 6 var sovmorgon. Då räknade jag nästan minuterna tills han skulle sova sin första sväng. Bara för att jag kunde.

Nu är det väldigt annorlunda. Från att vi vaknar på morgonen så är jag pigg hela dagen. Dagarna går i ett hela tiden och jag hinner inte känna att jag är trött. Om jag sätter mig i soffan med lugn och ro (händer väldigt sällan) så skulle jag kunna somna på tre sekunder. Ibland händer det att båda barnen sover samtidigt men då hinner jag knappt tänka på att vila förrän någon har vaknat. Junelle har ju enda sedan hon kom sovit väldigt lite på dagarna. Som det ser ut just nu sover hon 3 x 30-40 min varje dag. Alltså fortfarande lite. Om vi är ute och går så sover hon lite längre men det är inte alls ofta vi gör det med tanke på hur trist Milian tycker att det är. När Milian var liten var jag ute och gick minst 2 timmar varje dag. Bara just för att han skulle få sova lite mer/längre stunder. 

Det jag försöker komma till är att jag inte hinner känna tröttheten förrän jag "får vara trött". Så fort båda barnen har somnat på kvällen och jag sätter mig ner i soffan så somnar jag. Kvällarna blir inte så effektiva som dom skulle behöva bli. Tobias har haft problem med ryggen och knappt kunnat bära barnen nånting så det senaste veckorna har jag varit extremt trött på kvällarna. 

Jag ångrar inte mitt val att ha Milian hemma för fem öre. Jag är så glad och stolt över mitt val. Vad är trötthet jämfört med att få spendera dagarna tillsammans med BÅDA barnen? Jag har lärt mig att inse att dagarna inte alltid måste vara roliga, man får ha tråkigt också. Men det kräver en hel del tålamod från min sida... 




Tidig kväll

Milian somnade strax innan 18 vid matbordet och Junelle somnade kl 19. Tobias är på träning och jag är sjukt rastlös. Tvättmaskinen är igång, disken är diskad, maten är undanplockad, dammsugaren gick flitigt imorse. Vad ska jag göra? SOVA kanske. Snart. 

Ibland blir man glad av ekonomiska skäl. Det blev jag nyss när jag handlade på mathem. Jag fick 1 barnkasse, 1 fruktkasse, ett 10-tal barnmatsburkar, 2 liter mjölk, juice, coca Cola zero 10-pack mm för mindre än 800 kr. Sjukt billigt! Annars kostar bara barnkassen 799 kr! Någon som kan tipsa om en prisvärd matkasse? Jag är ute efter enkelhet. Vill ha enkla och snabba maträtter. Mathem är jättebra men vill testa något lite billigare och jämföra med. Vi har testat citygross vanliga kasse förut. Nu funderar jag på att prova bamsekassen? Men jag såg att det var 4 måltider för 599 och mathem har 5 måltider för 799. Så det skiljer ju inte så mycket... 

Junelle har blivit förkyld. Det rinner i näsan och hon har hostat litegrann också. Enligt ordination ska vi alltså ge henne 2 puffar kortison morgon och kväll from nu. Så får vi se om hon slipper rosslet denna gång. Vi provade inhalatorn imorse och det var riktigt jobbigt. Man lär hålla fast hennes ansikte och trycka masken mot näsan för att det ska ge effekt. Hon blev såklart jätteledsen och sprattlade och skakade på huvudet. I 30 sekunder eller 10 andetag ska vi hålla fast masken. Hoppas att hon vänjer sig. 

Rådjursögon. Speldosan fick hon i doppresent och även filten med hennes namn fick hon i doppresent. 


Matrutiner

Nu börjar vi äntligen få ordning på matrutinerna för lillfröken. När hon vaknar vid 7-8 tiden äter hon en portion gröt. Sedan står hon sig på det tills det är dags för lunch. Till lunch äter hon ca en halv burk mat, antingen färdigköpt eller egenlagad. Hittills har hon gillat ca 75% av allt vi har provat. Till mellanmål äter hon oftast en banan eller någon annan frukt i puréform. Sedan äter hon en halv burk mat igen till middag. Den enda måltiden vi inte riktigt fått rutin på är den sista. Vi varierar mellan gröt/ersättning eller bara amning än så länge. I övrigt så ammar jag fortfarande litegrann på dagen men försöker dra ner så mycket som möjligt. Helst vill jag sluta amma helt dagtid. Men det får fröken bestämma hur hon vill göra. 

Idag har vi varit på en akuttid på BVC. Junelle har nämligen börjar spänna sig så att hon skakar. Det ser ut som att hon ryser. Hon är helt opåverkad efteråt och det varar i endast max 5 sekunder åt gången. Men det kändes olustigt iaf. Så vi fick komma till BVC och läkaren sa att hon inte alls var orolig. Så förhoppningsvis slutar hon spänna sig snart så jag slipper oroa mig över det. 

Vi provade ett plagg i strl 74 idag och förvånades över hur bra det passade! Tänk att min lilla, lilla tjej redan är så stor så hon har strl 74. Hoppas att hon kan ha den här storleken länge nu för hon har såååå mycket fint! Milian hade strl 74 hela sommaren och nästan till han blev 1 år vad jag minns. Så förhoppningsvis växer hon lite långsammare nu. 




Ny plats

Milian har fått en ny förskoleplats. Från den 9/8 på det stället vi verkligen ville ha. Jag tänker definitivt tacka ja så får vi se när han börjar. Tanken är att Junelle ska börja i jan på samma ställe. Någon som vet dom ändrade reglerna? Syskonförtur? Tydligen är det jättesvårt att få plats i januari så jag hoppas verkligen att syskonförturen är kvar. Vill inte ha olika dagis... 

Tvåbarnslivet är väl lite upp och ner just nu. Det går egentligen hur bra som helst när vi är hemma. Förutom att det ser ut som ett bombnedslag varje dag. Men problemet är min rastlöshet. Jag vill göra saker hela tiden men klarar inte riktigt av det känner jag. Idag gav vi oss iväg till ishallen i Björklinge helt oplanerat och det sket sig helt. Vi gick inte ens på oss skridskorna. Mamma var där med barnen men dom hade åkt färdigt när vi kom. Det slutade med att Milian gick med dom tillbaka till dagis och jag och Junelle åkte på mammaträningen. Så självaste björklingebesöket blev inte helt förgäves iaf! 

Junelle är så himla aktiv nu. Hon är inte stilla en enda sekund. På golvet kastar hon sig åt alla håll istället för att sitta. Allt för att komma framåt. När hon står upp så hoppar hon och grejar som aldrig förr och när hon ligger ner så "simmar" hon jättefort. Det ser så roligt ut! Hon har börjat ställa sig på alla fyra fast med ena benet under sig, precis som Milian gjorde när han började krypa. Så jag tror att det är väldigt nära att det är slut på friden här hemma. Och vi har fortfarande inte barnsäkrat. Skynda skynda!

Lite av den senaste shoppingen. 


Hon är på g hela tiden! 

Kvällens nattning 










Snuttandet

Okej. Nu har nog detta eviga snuttande gått till överdrift och blivit ett beroende för lilldonnan. Hon snuttar typ hela nätterna/kvällarna nu. Om hon inte får ligga vid bröstet och snutta så vaknar hon i panik. Och det är ca 20-30 gånger per natt. Hennes sömn förändrades på bara några dagar från att ha varit väldigt bra till att bli katastrof. Speciellt gör hennes mamma. Det märks på henne också för hennes vakenperioder på dagarna är kortare och hon är fortfarande mera missnöjd. Mammigheten fortsätter också. Det har blivit mycket bättre men idag har varit en otroligt mammig dag igen. Lillskruttan. 

Hon sitter väldigt stadigt nu men det är knappt så jag kan lämna henne på golvet iaf för hon kastar sig framåt efter saker. Hon ställer sig nästan i krypställning och försöker ta sig framåt. Det gjorde hon inte igår. Så det går verkligen framåt! Snart kryper hon, våran lilla tjej. 

Idag har vi varit och hälsat på min kära kollega Åsa i deras hus i Alsike. Så mysigt! Det var första gången jag var Alsike och det var nära att jag aldrig kom dit heller. Min GPS på telefonen verkar inte fungera (eller så är jag bara onormalt oteknisk) så jag försökte läsa en karta för att hitta rätt. Det slutade med att jag svängde av vid Knivsta (rätt) men körde ut genom rondellen mot Uppsala igen!! Sjukt jobbigt för det finns ju ingenstans att vända så jag fick åka HELA vägen tillbaka till Uppsala igen. Som tur var sov båda barnen så jag slapp iaf skrikande barn. Jag ringde till Tobias mitt upp i detta men han svarade  inte. När jag precis kommit in i Alsike så ringde han upp och jag frågade "Vet du var Alsike ligger?" Han svarade "Nej jag har ingen aning". Sen när vi hade lagt på så tog det bara några sekunder innan jag mötte Tobias och Tomas med firmabilen! HUR SJUKT?! Jag var ju såklart tvungen att ringa upp och fråga "Hur kan du inte veta var Alsike ligger när du själv är där?" Hahaha. Han svarade "Men inte visste väl jag att det här var Alsike, jag kollade på telefonen när vi svängde av". Alltså vad är sannolikheten att det händer? Jag hade ju ingen aning om att dom ens skulle åka till Alsike, var helt säker på att dom var i Gränby och jobbade. Jag hade inte heller sagt att jag skulle till Alsike så det var verkligen lustigt :) 








RSS 2.0