Bilhatande bebisar

Det verkar som att Junelle blir precis som Milian var när han var mindre. Hon skriker i bilen så fort hon är vaken. Och hon har inte förstått än hur en napp fungerar. Hon suger på den en stund men sen gapar hon bara. Gaaaah. Jag som verkligen vill att hon ska ta napp. Speciellt i bilen för det var sååå jobbigt med Milian. Förhoppningsvis lär hon sig. Iallafall så bävar jag inför att åka iväg med henne nånstans just nu. Hon är ju iofs bara 3 veckor gammal så det är ju inte så konstigt att hon skriker när hon inte får vara nära. Håll tummarna för att det blir bättre! 

Amningen går lite bättre nu iaf. Den senaste veckan har jag ammat HELA TIDEN. Varje gång hon är vaken så lägger jag henne till tutten. Bara för att stimulera. Vi ger henne tillägg ca 1 gång varje dag. Jag har lyssnat mycket på vad alla andra säger/skriver om ersättning och flaskmatning i samband med amning. Men nu har vi bestämt att vi gör det som fungerar för oss. Varför ska jag lyssna på hur andra gör? Eller göra som andra gör? Det blir ju bara stressande. För oss fungerar det här jättebra. Jag ammar först och sen om hon inte blir mätt/får någon mat så känner jag att det är min skyldighet som mamma att ge henne mat. Det känns ju urdumt att låta henne vara hungrig bara för att "dom som kan" säger att flaskmatning förstör en fungerande amning. Sen tycker jag också att det är skönt med lite avlastning så jag och Milian hinner hitta på nånting en stund medan Tobias kan mata. Jag älskar att amma och jag vill inte att amningen ska kännas jobbig. Så jag hoppas innerligen att min amning 24/7 snart ska ge mig välfyllda mjölktuttar :D 


Den här vinteroverallen skulle jag vilja ha till Junelle 😍 Vi har ju flera som Milian hade men man blir ju lite tokig i alla "flickiga" kläder! 

Alltså kolla vilken vacker fot! Sötaste foten jag någonsin har sett 😍😍

Ännu mera presenter

Lill-sessan blir så bortskämd med en massa fina presenter. Nu har hon kläder så hon klarar sig i några månader framåt :D 







Lycka

Junelle har varit hos oss i nästan tre veckor nu. Tre veckor som gått alldeles för snabbt. Jag har knappt hunnit med att tänka. Jag är så otroligt lycklig mamma till två friska och otroligt vackra barn. Det är sjukt hur mycket kärlek ett barn ger sina föräldrar och att kärleken får plats inom oss. Jag tror inte att dom delar på platsen i mitt hjärta. Jag tror att mitt hjärta fördubblades när Junelle föddes! Så måste det vara! Annars går det inte att känna såhär? Jag är världens lyckligaste!

Jag älskade/älskar att vara gravid och jag har ju haft 2 riktigt "bra" förlossningar. Bara tanken på att jag kanske inte kommer få vara med om en graviditet och en förlossning igen gör mig ledsen. Det är ju fasen det bästa som finns! Jag skulle lätt kunna skaffa 5 barn till om Tobias ville. Förhoppningsvis kan jag övertala honom om en sladdis om några år :) 

Milian har blivit så himla mammig och mysig på kvällarna. Vill helst somna på mig. Jag smälter ju varje gång. Våran lilla kille som nyss var mini har blivit så stor. Imorgon börjar han på förskolan. Herregud!! Jag tror och hoppas att han kommer älska det. Första veckan ska Tobias vara med honom så får vi se hur vi gör nästa vecka. Spännande :)


Igår var Hanna här och hälsade på och idag var Helena här. Jag är så glad över att ha så fina vänner som bryr sig så mycket om mig och min familj! Junelle har fått så mycket fina presenter. Jag tänkte visa mer av det vi fått i ett senare inlägg. Nu ska jag sova för gud så trött jag varit idag. Godnatt :)

Morfars födelsedag

Idag har vi varit i Björklinge hela dagen och firat morfars födelsedag. Mamma lagade en massa god mat, bjöd på gott att dricka och smarrig kaka till efterrätt :) Vi är precis hemkomna och ligger i sängen. Junelle sover i babyskyddet här bredvid. Vi ska snart plocka upp henne för mat och blöjbyte. Milian sover kvar hos mormor och morfar. Han velade ett bra tag innan han skulle sova och kunde inte bestämma om han ville åka hem eller sova kvar. Så jag hoppas verkligen att det går bra nu. 

Det skär så mycket i hjärtat när Milian vill vara med mig och jag inte kan för att jag ammar. Och jag ammar ju verkligen HELA TIDEN när hon är vaken. Och det är ganska ofta nu. Han säger väldigt ofta nu: "mamma lägg lillasyster där" och så pekar han på vaggan eller vagnen. Det är hjärtskärande. Förut gjorde jag allt han ville och var med honom hela tiden. Jag sa aldrig nej. Nu måste jag säga nej varannan gång och be honom fråga pappa ist. Det märks att han börja förstå för det blir mer och mer pappa. Han har även börjat bli väldigt kontrollerande. Så fort jag eller Tobias försvinner så säger/frågar han "pappa vägen". Så himla gulligt. Men man tycker synd om honom. Vi tycker synd om honom väldigt mycket. Det är mycket som han gör som blir fel för att han vill ha uppmärksamhet. Ibland är det svårt att inte bli arg, men vi försöker så gott vi kan. Han är fortfarande väldigt hårdhänt på henne men han vill vara snäll och är väldigt gullig fast på ett hårdhänt vis. Det är svårt det där. 

Sammanfattningsvis så har dom första 17 dagarna varit precis som jag hade tänkt. Det är verkligen inte lätt att vara tvåbarnsmamma. Jag som ibland tyckte att det var svårt/jobbigt med Milian. Herregud, släng dig i väggen Emelie! Visserligen är det nog för att hon varit så missnöjd med bröstmjölken emellanåt. Och är fortfarande. Det hade jag ju inte precis räknat med. Men så blev det och där är vi just nu :) 





Våran lilla tjej hade klänning för första gången idag 😍😘 Jag smälter ju!



Första BVC-besöket

Idag är Junelle 16 dagar gammal och har passerat sin födelsevikt. Hon väger nu 3650 g och är 54 cm. Hon har alltså vuxit 4 cm sedan hon föddes. Galet mycket ju! Hon kan ha storlek 50 fortfarande men kanske inte så länge till. Milian hade ju strl 44 i 3 veckor, tänk vilken skillnad det kan vara :) Huvudet hade också vuxit. Från 33 till 35. Milians huvud var 35 när han föddes. Det är svårt att undvika att jämföra dom små liven. Jag kan fortfarande inte fatta att vi har två barn nu och att dom båda är helt friska! Vi har inte hört nånting från PKU-testerna så det betyder ju att hon är frisk från ämnesomsättningssjukdomar också 👍 

För er som är nyfikna så har Ronja skrivit en jättefin förlossningsberättelse från när Leonell föddes igår. Gå gärna in på hennes blogg roonjas.blogg.se och läs 😍

Vi tog oss en lunch på latitude 59 innan BVC-besöket medans båda barnen sov.  





Välkommen Leonell


Dom här messen betyder mycket för mig idag. Jag kommer aldrig glömma min känsla just då. Min puls. Gud vilken lycka! Men den lyckan går inte ens att jämföra med den lyckan jag känner JUST NU. 9 månader har gått. Jag och Ronja har varit gravida i 9 månader tillsammans. Vi har skrivit 100-tals sms till varandra och kommit varandra väldigt nära. För 15 dagar sedan föddes våran dotter till världen. Idag föddes Ronjas och Tomas son Leonell. 3 veckor blev till 2 veckor. Sjukt häftigt! Utan att veta ett dugg så lyckades vi tajma, och nu blev det t.o.m samma månad :) Väldigt roligt! 

Vad jag har förstått så hade Ronja det riktigt tufft och fick kämpa länge innan han ville titta ut. 36 timmar från första värk! Tänk att hon orkade så länge. Jag är djupt imponerad. Världens starkaste kvinna. Jag är så glad och lättad att det gick så pass bra efter omständigheterna  och att dom mår bra nu. Lite kul att han var nästan exakt lika liten som Milian när han föddes. Milian vägde 2990 g och var 49 cm. Leonell vägde 3005 g och var 49 cm. Häftigt! 

Nu längtar vi tills vi får träffa den nya lilla familjen 😍


NÖJD

Jag vägde in mig på +0,5 kg imorse. Så jag har alltså på 2 veckor förlorat drygt 10 kg. Jag har knappt rört mig. Bara ammat och ammat hela dagarna. Min kropp ser ut som en sopsäck just nu. Allting bara hänger. Så nu är det snart dags att börja bygga upp den igen. Det är tur att kroppen har ett muskelminne ;) 


På vägen till Milians förskola ligger ett utegym som kanske kan göra mig lite nytta på dagarna. Om några veckor hoppas jag på att kunna börja springa igen. Men nu gäller det att planera tiden för egentiden är just för tillfället minimal och det kommer nog inte förändras på ett bra tag. Jag ska försöka lära mig att träna med barnen. Om andra klarar det så borde det gå för mig också! 



Fullständiga namnet

Nu har vi bestämt vad hennes fullständiga namn blir. Junelle Livia Berlin. Junelle är endast ett vackert namn som vi båda två har fastnat för och tyckte att det passade bra på våran dotter. Det var inte helt klart innan hon kom men det växte fram efter några dagar. Namnet Livia har stått högst upp på min lista sedan Milian låg i magen men Tobias har aldrig riktigt gillat det till 100%. Så jag frågade honom om jag kunde få välja vad hon skulle heta mer än Junelle och det fick jag :) Så då blev det Livia. Nu är det endast jag i våran familj som inte heter Berlin. Undra hur länge det ska vara så? 




Livet

Jag är så lycklig. Jag har allting som jag drömt om. En underbar blivande man som givit mig TVÅ fantastiska barn. En son och en dotter. Jag är så tacksam för det. Herregud vad glad jag är för det. Tillsammans har vi ett hus som han har renoverat själv (i stort sett) till oss. Till våran familj. Nu är vi fyra stycken. Så himla konstig känsla. Jag har en väldigt stabil utbildning som alltid kommer att ge mig ett jobb. Idag har jag även ett jobb som jag älskar och trivs hur bra som helst med :) Kan det bli bättre än såhär? 

Mina fina imorse :) Så underbart!

Igår hade vi det supermysigt med picknick och bad i Björklinge innan grillning hos mormor och morfar :)

Nakenfisen hjälper morfar och pappa att bygga en stenmur hos mormor och morfar :)


Alltså fy fan va orättvist

Idag när jag satt och snabbtittade på instagram så fastnade jag vid en bild. En fruktansvärt tragisk bild. En av tjejerna jag följt sedan hennes dotter låg i magen förlorade igår sin sambo. Han omkom i en motorcykelolycka. Från att igårmorse var världens lyckligaste blivande 2-barnsmamma till att hela världen rasar samman. Nu står hon ensam med sin lilla dotter som är några månader yngre än Milian och dessutom kommer hon få föda sin son till en värld utan en pappa. Så fruktansvärt. Jag känner inte tjejen men vi har gemensamma vänner då hon också jobbar som sjuksköterska på ackis. Jag kan inte sluta tänka på det här. Det är så otäckt. Jag önskar jag kunde ta en del av hennes sorg ifrån henne. Göra någonting för henne, även fast ingenting hjälper i denna sorg...

Hembesök från BVC

Idag har vi haft BVC på hembesök. När vi var med Milian på 18-månaderskontrollen hade vi fått en ny dsk som verkade väldigt gullig. Det var hon som kom idag och hon var jättebra! Hur gullig som helst och hon gick jättebra ihop med Milian. Vi vägde lilla pluttan och hon hade inte gått upp nånting i vikt. Vägde 3390 gram. Dsk Anna sa att det inte var någon fara eftersom hon inte heller hade gått ner nånting. Om 9 dagar ska vi tillbaka och hoppas då att amningen har kommit igång bättre och att hon lagt på sig lite. 

Milian och Tobias är iväg och köper en tvättmaskin just nu. Jag passar på att vila efter ännu en tuff förmiddag med strulig amning. Natten gick dock superbra! Anna sa att det kunde ta upp till 2 månader (😩) innan brösten är helt inställda på hur mycket dom ska producera. Jag vill så gärna att det ska fungera så nu ska jag låta henne äta ännu oftare. Hon får inte sova mer än 3 timmar i streck tyckte Anna. 


Mina fina killar. Jag är så stolt 💙 

Min fina dotter 💜


En annan del av alla fina kläder vi fått till Lill-sessan 😍


Tufft

Idag har jag varit själv med mina barn i 2 timmar. Det var helt klart en timme mer än vad jag klarade av. Mycket hände på kort tid. Jag tycker så synd om Milian i det här för allting blir hans "fel" bara för att han inte får all uppmärksamhet. Junelle var ledsen och missnöjd för att amningen strular och Milian vill leka, helst med pappa som inte var hemma. Det slutade med att han hällde ut 100 pärlor på golvet och rev runt i hela huset samtidigt som jag försökte amma. Usch. Det var riktigt jobbigt. Jag bröt ihop efter ett tag och som tur var finns det ersättning att ge. Det viktigaste är ju att hon får mat! Igårkväll behöver vi också ge ersättning. Hon drack upp nästan allt hon fick båda gångerna och jag bröt ihop även då eftersom jag tyckte så synd om henne. Det kändes som att jag hade plågat henne genom att hon inte fått ersättningen tidigare. Nu sover hon och har sovit sedan hon fick ersättningen. Jag tror att jag ska försöka pumpa lite nu. Jag minns inte om det var såhär med Milian men jag tror inte det. Det kom senare. Jag förstår nu varför mammor väljer att inte amma. Man vill ju såklart att sitt barn ska må så bra som möjligt. 

Nu är Junelle 1 vecka gammal och min kropp verkar ha återhämtat sig väldigt bra efter förlossningen. Eftervärkarna försvann efter ett par dagar och svidet när jag kissade har också försvunnit nu :) Samma dag som Junelle föddes vägde jag 63,4 (ca 11 kg plus) och idag vägde jag 54,7. Det betyder att jag bara har 2 kg kvar till inskrivningsvikten. Jag är så glad och tacksam för det :) 

Jag fick på mig mina favvo-jeansshorts. Men dom satt väldigt tajt! 

Dagens kaos 

Lek med Sofia idag :) 


Som tur var kom Sofia förbi och lekte med Milian när Tobias var borta. Om inte hon hade varit här hade vi varit själva i 3 timmar 😬 Hur hade det gått? Sofia hade med sig jättefina kläder till Junelle. På fredag ska Sofia åka bort och plugga i Österrike och vara borta i 4 månader. Jättetråkigt tycker jag men jag är jätteglad för hennes skull. Hon är en väldigt stark person som klarar av att göra precis det hon vill. Jag är stolt över henne ❤️ 

Camilla kom hit mitt i kaoset och försökte ta hand om Milian. Sen kom äntligen pappsen hem och även Ronja och Tomas. Dom hade tänkt bjuda oss på pizza men tyvärr hade jag precis ställt in fisk i ugnen. Så synd. Dom hade iaf med sig jättefina presenter till Junelle och Milian. Alla människor är så gulliga! Igår fick Milian presenter av familjen Ericsson/Grandin och i söndags fick han    också presenter av Jenny, Filip, Sara och Fredrik :) Idag fick han förskolestartspresent av moster Camilla också! Superfina kläder från zara - bästa butiken när det gäller pojkkläder, enligt mig. Bilder på allt fint kommer sen :)

Trevlig kväll! 



Återbesök och BF

Dagen vi har väntat på i 9 månader är här och Junelle är redan 6 dagar gammal, vilken lycka! Vi är nyss hemkomna från återbesöket och första invägningen.
Barnmorskan sa att 5% viktnedgång är normalt och Junelle hamnade på 3%, 3380 gram. Så hon hade alltså gått ner precis 100 gram. Milian gick ner 130 gram har jag för mig. Hörseltestet blev godkänt direkt och läkarundersökningen var helt utan anmärkning. Jag är så himla lycklig som har fått 2 helt friska och vackra barn. Och vilken kärlek dom ger oss ❤️ 

Amningen har gått mycket bättre inatt. Hon sov mellan 20 och 02.30 så jag fick väcka henne för mat. Då var brösten tokspända igen och när hon åt svalde hon på varje sug. Jag hoppas att det fortsätter bra nu för igår mådde jag riktigt dåligt. 

Igår var Sara, Fredrik, Jenny, Filip och Tora här. Dom hade med sig massa fina presenter som jag tänkte visa senare. Junelle har fått så mycket fina kläder redan. Hon har snart fyllt en hel låda med rosa, lila, blommigt och spetsigt. Så himla fina kläder 😍 

Just nu är jag själv för första gången med båda barnen. Tobias är borta och hjälper Emil i 2 timmar. Båda sover men snart vaknar nog Milian iaf. Spännande å se hur jag ska bära mig åt. Ikväll ska vi iväg till Pia och Lasse för besök från Seattle. Jättekul ska det bli! 

Bilder från idag påvägen till återbesöket :)


Milian ville klä på lillasyster imorse. Hon ser inte helt nöjd ut med det 😍 


En del utav kläderna hon har fått :)







Amning

Amning är absolut inte bara underbart. De första 4 dagarna njöt jag verkligen av det för det fungerade så bra. Idag har det vänt helt. Hon har bara småsnuttat och knappt fått nån mjölk. Igår fanns det jättemycket mjölk och var spänt i brösten men idag är det inte det. Jag är verkligen jätteledsen. Det känns hemskt om hon ska behöva vara hungrig. Jag hoppas det blir bättre till imorgon...

5 dagar gammal









Bröllop

Igår var vi på bröllop. Milian och Junelles farfar gifte sig med urgulliga Marie. Det var en fin vigsel i kyrkan och dom hade ordnat superfint hemma i trädgården. Det bjöds på jättegod mat, tårta, dryck och massa tilltugg hela dagen. Riktigt trevligt! 

Milian hade roligt med kusin Kevin hela dagen. Han var inte stilla mer än kanske 5 minuter på hela dagen. Full rulle verkligen! Han sov 45 min på hela dagen och slocknade i bilen hem strax innan 21. Junelle sov sig igenom hela bröllopet. Hon vaknade till 3 gånger för mat men sen bara sov hon. Jag tror att hon tar igen idag för Gud så tuttig hon har varit. Första gången som hon har varit riktigt missnöjd. Nu har hon precis somnat efter att ha varit vaken hela förmiddagen nästan. Lilla loppan. 

Jag har fortfarande svårt att fatta att vi har fått en DOTTER. Jag trodde faktiskt att jag aldrig skulle få en dotter. Det känns helt fantastiskt. Även fast Milian säger att hon är en kille haha :D Tröttheten har börjat komma ordentligt nu och jag måste faktiskt säga att jag tycker att det här är jobbigare än vad jag hade trott. Det är jättejobbigt att inte kunna vara tillgänglig för Milian varje gång han vill men framförallt svårt att hinna i tid. Igår innan bröllopet trodde jag att vi var ute i god tid när jag hade packat och förberett kvällen innan. Men inte då! När vi satte oss i bilen 20 minuter senare än planerat fick vi ändå vända för att hämta 2 saker som vi glömt. Men vi lär oss nog snart :) 

Vi glömde helt bort att ta familjebilder :( Så synd!











JUNELLE

Vi har givit våran dotter namnet JUNELLE. Det finns ingen speciell betydelse eller förklaring till det, endast att det är ett väldigt vackert namn. Mellannamn ska vi fundera vidare på men efternamnet blir iaf Berlin :) 




2 dygn gammal

Våran lilla dotter har hunnit bli 2 dygn gammal. Hon äter, sover och bajsar. Precis som det ska vara. Allting har gått förvånansvärt bra hittills. Milian är "snäll" men han är väldigt hårdhänt. Han vill så himla mycket. Han vill verkligen vara snäll mot henne men han förstår inte riktigt hur försiktig han ska vara. Än så länge har han inte visat någon svartsjuka. Han vill hela tiden att hon ska ligga hos honom, "lillasyster ligga på Milian". Så himla söt. 

Efter förlossningen har jag haft en hel del eftervärkar som jag inte alls hade räknat med. Med Milian hade jag knappt några alls så det har faktiskt varit jättejobbigt. Jag har ätit alvedon och Ipren fram tills nu och jag som inte alls gillar att ta tabletter i onödan. Då det här var absolut i nödan. Nu är det bättre och jag hoppas jag kan sova några timmar inatt.

Vi tog en promenad till affären med vagnen i duo-läge tidigare idag och hämtade ett paket. Det gick ganska bra. Milian satt stilla och lillasyster var nöjd, iaf en liten stund. Påvägen hem från affären gick det mycket bättre, då var hon nöjd hela vägen :) På eftermiddagen  kom elektrikern förbi för att fixa det sista med elen, bla badkaret. Så nu är det klart! Bara spottarna i hallen som ska kopplas in. Eftersom han stängde av elen var vi tvugna att åka iväg så vi passade på att tvätta hos farmor medans. Vi hade planerat att köpa en tvättmaskin i tisdags men det blev ju inte riktigt så ;) Vi tog iaf bilen dit och givetvis så blev prinsessan ledsen i bilen. Då passade jag på att prova nappen och lyckligtvis så accepterade hon den direkt. LYCKA! Och amningen fungerar utmärkt :)

Vi är så himla glada och tacksamma att vi har fått 2 vackra och underbara barn. Det går inte att beskriva lyckan. Jag är fortfarande helt chockad efter förlossningen men har hunnit fundera en hel del när jag legat vaken på nätterna. Tror inte att jag sovit mer än 3 timmar de senaste dygnen. Sjukt att man inte är tröttare men hormonerna bara sprutar. Det är helt fantastiskt. Jag är verkligen världens lyckligaste. 








Förlossningsberättelse

Det är inte klokt vad kroppen är galen alltså! Idag har vi fått uppleva nånting alldeles fantastiskt. Nämligen att föda fram våran dotter. Helt utan smärtlindring och hjälpmedel. Kroppen klarade allting helt naturligt. Allting gick så himla fort, nästan för fort.

Jag har svårt att säga exakt när det hela startade. Jag hade lite mera ont i ryggen imorse än vad jag brukar ha när jag vaknar men annars kände jag inget speciellt på morgonen. Vi hade bestämt att Tobias skulle vara ledig några dagar from idag för att jag skulle få vila upp mig. Så hela familjen gick ut i trädgården och började städa och greja med sopor. Jag kände hela tiden när jag höll på att jag hade regelbundna och kraftiga sammandragningar men inga som egentligen gjorde ont. Det var bara obehagligt. Morfar kom förbi ett tag och hade med sig matlåda som han åt medans Milian åt sin mat. Jag sprang på toaletten titt som tätt för jag kände mig bajsnödig (precis som med Milian). Men jag tänkte inte så mycket på det eftersom jag haft så några dagar innan också. När klockan var 12 började slemproppen släppa men jag sa ingenting till pappa medans han var där. Jag ville vänta och se vad som skulle hända. Vi hade bestämt lekdejt med familjen Tora idag så jag passade på att skicka iväg ett sms till Jenny för att informera om läget. Ganska snart efter det började sammandragningarna göra ont så jag ringde till mamma och bad henne komma och hämta Milian. När klockan var 14 kom morfar tillbaka och hämtade honom med till Björklinge. 14.30 startade värkarna på riktigt men jag upplevde aldrig att dom var helt regelbundna och täta. Jag blev väldigt känslig och gråtmild i det ögonblicket när jag insåg att Milian faktiskt skulle bli storebror. Väldigt snart. Han var så duktig som bara åkte iväg med morfar helt utan förvarning och vinkade till pappa från bilen och sa "hejdå pappa". Jag dör ju när jag tänker på det. Gullunge alltså! Vid 15 hade jag haft några starkare värkar med ca 5-6 minuters intervall så då ringde jag förlossningen för att checka av. Hon tyckte att vi kunde prova att bada/duscha och sen komma in. Värkarna fortsatte att vara oregelbundna och hyfsat hanterbara ett tag tills det sa pang och jag trodde jag skulle bajsa på mig! Strax innan 16 åkte vi in och jag lovar att jag höll på att föda i bilen. Jag tog med en handduk som jag var tvungen att trycka emot med när "krystvärken" kom. För nu var det helt andra värkar! Jag fick 2 sånna värkar i bilen och en på parkeringen utanför förlossningen. 16.10 var vi innanför dörrarna på förlossningen och då kom en till krystvärk men jag fortsatte hålla emot med handduken. Jag kunde ju inte föda nu och här, tänkte jag. Vi kom in på ett rum och blev lämnade medans undersköterskan skulle hämta en barnmorska som kunde undersöka. En till krystvärk kom och jag skrek till Tobias att "nu föder jag, vi kommer hinna föda innan dom kommer!" Någon minut senare kom barnmorskan in och då vågade jag äntligen släppa på "trycket". Då gick vattnet och jag började krysta. 2 värkar och hon var ute. Det tog nig inte mer än 2-3 minuter från att jag la mig ner i sängen. 16.22 fick vi träffa våran underbara lilla prinsessa för första gången. Hon är alldeles ljuvlig. Och vilken lycka vi känner. Allting gick bra efteråt och vi fick börja njuta direkt (till skillnad från när Milian föddes). 

Nu ligger jag här och tittar på henne när hon sover. Tobias sover också och det unnar jag honom verkligen. Han var nära att svimma under förlossningen. Det gick så fort så han hann se allting som han inte borde ha sett eftersom han är så känslig. Så det blev lite dramatiskt för honom. Men jag är stolt över att han klarade det så bra ändå för det var nära att han fick ta emot henne när hon kom ut, haha. 

Hon har redan bajsat 2 gånger och ätit 2-3 gånger på varje tutte. Det är omöjligt att sova. Det är ju så underbart att bara titta och känna stoltheten i hela kroppen. Jag är så himla lycklig. Känns verkligen som en dröm. Tårarna har runnit ett antal gånger ikväll. 

Eftersom det gick så galet fort var jag rädd att jag hade spruckit massor men det räckte med ett par stygn. En liten bristning sa barnmorskan. Nu har jag bara besvär av eftervärkarna som jag inte alls kan minnas att jag hade förra gången. Det gör riktigt ont faktiskt. 

Imorgonbitti ska Tobias åka och hämta storebror som ska få träffa sin lillasyster för första gången. Läääängtar ihjäl mig ❤️ 





Före- och efterbilder








Jag är absolut ingen fotograf men dom här bilderna visar ändå att det är skillnad nu efter 3 månader av renovering!

Duktiga moster

Milian och hans syskon har en moster som är väldigt duktig på att sy. När vi väntade Milian sydde hon ett babynest till honom och när han vuxit ur det sydde hon ett nytt. Nu har hon sytt ytterligare 2 st nya! Ett "flickigt" och ett "pojkigt". Så himla roligt :D 



Visst är dom underbara? Nu är spänningen verkligen olidlig :) Helt underbart! 


Badrum och toalett


Lilla toaletten. Det är så svårt att få till bra bilder när det är en så pass liten yta. Nu fattas bara ett element och kaklet bakom handfatet. Det går sakta men säkert framåt :) 

Badrummet börjar också bli klart. Det fattas en hylla ovanför badkaret som jag tänkte ha någon tavla på och sen ska handdukstorken upp på väggen. En tvättmaskin ska också in så småningom :) 


Milian har även fått en byrå i köket som vi tänkte förvara allt pyssel i. Han ska bla få en pärm som vi ska spara saker i och pysselgrejer som tex play dough, pärlor, målarfärger, kritor, målarböcker mm. Eftersom hans mormor har slutat jobba hemma nu så har hon lovat bort lite smått och gott till honom som hon inte längre behöver. Han har tur våran lilla kille ❤️


VILA

Milian har precis somnat. Det var nog över 2 månader sedan han somnade redan 19.15. Så ikväll ska jag verkligen passa på att vila ordentligt. Milian somnade i vagnen på vägen till Fyrishov imorse och vaknade kl 11. Så han var riktigt trött nu på kvällen. Vi har iaf haft en toppendag på Fyrishov tillsammans med Ronja. Sol, bad, glass och allmänt härligt :) Milian var väldigt feg och tyckte att det var kallt i vattnet så vi badade inte så mycket som jag hade trott att vi skulle göra. Men han har varit så duktig hela dagen :) 

Nu ska jag plocka med disken medans Tobias är på Ikea och fixar lite smågrejer. Sen är det VILA :) 





Nu är vi redo!

Nu börjar det kännas som att vi är väl förberedda på det som komma skall. BB-väskan är packad och alla bebiskläder som ligger där i är tvättade. Det som saknas är Tobias kläder och kameran (!) som vi inte riktigt vet var den är. Den måste letas fram inom kort annars blir det telefonerna som får användas. Skötbordet är färdigställt med allt som kan tänkas behövas (tror jag?) och vaggan är bäddad. Liggdelen till vagnen står på vinden redo att användas men eftersom vi inte har nån aning om väder och temp när bebis ska göra premiär i den så väntar vi med att bädda den. Båda babybestena är rengjorda och alla Milians gamla kläder i 44-50 är invikta i garderoben. Babyskyddet med tillhörande bas står också på vinden och väntar. Basen väntar vi nog med att sätta in tills det verkligen är dags. Blir det bråttom så får Tobias åka hem och hämta dom grejerna innan vi åker hem från BB eller så sätter vi fast babyskyddet med bilbälte. För det går väl också?

Nu börjar det iaf bli väldigt nervöst. Det är nära på riktigt nu. De flesta har ju gissat på att bebisen kommer innan BF. Nästa torsdag, om en vecka, har vi det sista barnmorskebesöket inbokat. Det besöket som dom inte trodde att vi skulle komma till. Det kanske är nu det är dags att dricka hallonbladste? :D

Vaggan är bäddad :)

Milian har lekt med mormors barn hela dagen idag. Här står dom och "kolla klippen"




Magen förevigad!

Nu har vi äntligen gjort gipsavgjutningen av magen. Vi har tänkt göra det i över en vecka men inte hunnit för Milian somnar så sent på kvällarna. Idag blev det gjort iaf :D Med Milian väntade vi en vecka till (5 dagar innan BF). Det vågade vi inte göra nu men jag tror inte heller att magen kommer bli så mycket större på en vecka. Det känns som att den inte kan bli större nu...


I förmiddags var jag och Mille med Ronja på Gränby för lite shopping. För en gångs skull var lilla älsklingen jättesnäll mot preggosarna och satt i vagnen HELA TIDEN. I över en timme! Sen satt han även stilla medans vi åt lunch och dessutom åt upp nästan all mat! Vi fick med oss det vi ville ha och Milian somnade i bilen hem. Bra förmiddag vill jag säga :) 

Det är så himla roligt med Milian just nu för han kan så himla många ord. Det är egentligen inga ord han inte kan säga. Han sätter ihop meningar med 4-5 ord och jag fascineras varje dag. Han säger tex "Milian kolla klippen hela tiden", "opa springer blåsa pipan" (dömer) och "pappa Tobias är bäst". Så himla gulligt så jag dör. Han lärde sig igår å säga "mamma Emelie" och "pappa Tobias" :) 

Idag när vi var och shoppade fick han syn på en gosedjurs-groda och ropade såklart efter grodan boll. Självklart så lät jag honom titta på den och han ville såklart krama den. När vi sen skulle gå bad jag honom att lägga tillbaka den men då sa han "nej mamma betala"! Hahaha jag dog ju. Och självklart kunde jag inte motstå att köpa grodan. Nu gäller det att försöka förklara för honom att det inte går till riktigt på det viset. Lycka till mamma Emelie! 

Babysitter och bärsele

Jag har fastnat för dom här två. Dom ser så himla bekväm och skön ut. Frågan är om man behöver en sån här eller om vi kan vänta med att köpa?



Vi har en bärsele från babybjörn sedan Milian och den använde vi väldigt flitigt. När han blev tyngre gjorde det ont i både axlar och rygg när jag bar honom. Därför skulle jag så gärna vilja ha en ergobaby. Vi kan absolut använda babybjörnen i början men sen får det kanske bli en ergobaby. Om den här lilla gillar bärsele lika mycket som Milian gjorde, givetvis. 


Jag är så himla nyfiken på om det är en lillasyster eller lillebror där inne. Idag var jag nära flera gånger att handla blått och rosa men det blev inget sånt ändå. Det blir garanterat en shoppingtur ganska snart efter förlossningen. Bebis kläder är packade, nappar är kokade, BB-väskan är förberedd. Frågan är nu bara; Är bebis redo snart? 


Augusti är här!

Nu är månaden här, månaden när vi ska bli 4. Det känns fortfarande så konstigt och overkligt. Jag börjar bli väldigt nervös. Mest för hur Milian kommer att reagera men även för hur förlossningen kommer att gå denna gång. Jag är visserligen inställd på att det kommer bli värre men att det förhoppningsvis går fortare. Jag tror att jag kommer vara känsligare för smärtan och kanske känna efter lite mer eftersom jag vet hur ont det kan/ska/borde göra. Med Milian i magen hade jag börjat dricka hallonbladste och käka ananas vid den här tidpunkten men nu är det annat. Jag har fullt upp ändå. Iofs har jag en påse hsllonbladste hemma i lådan ;) 

Jag mår rätt bra än men jag börjat faktiskt ledsna lite nu. Det är jobbigt att inte kunna vara mamma till 100%. Jag vill kunna jaga Milian, leka kurragömma med honom, hoppa studsmatta och leka flygplan. Förhoppningsvis går förlossningen bra och jag är någorlunda pigg efteråt. Träningssuget börjar ju också krypa sig på! Jag har inte tränat sedan midsommar nu och det känns kan jag lova. Jag är faktiskt orolig över hur min rygg och mina ben ska klara av förlossningen. Förra gången använde jag benmusklerna jättemycket i "dragkampen". Hoppas att mina muskler minns vad dom är till för...

Igår var vi på Hannas 25-års/examensfest vid deras stuga i Alskär. Det var supermysigt och vi hade sååå tur med vädret! Stugan var fantastiskt. Som en perfekt villa precis vid vattnet. Och hennes pappa har byggt den själv! Helt otroligt :) Det bjöds på god mat, dryck, lekar och annat skoj.  Det blev en lyckad kväll :) Tänk att jag och Hanna har varit vänner i 19 år. Så mäktigt! 

















RSS 2.0