Barnmorskebesök v38

Idag har vi varit hos barnmorskan för genomgång inför förlossningen. Oj herregud! Såhär i skrivande stund insåg jag precis he sjukt detta är. Jag minns det såväl i somras när jag tog det där positiva graviditetstestet och hur mycket känslor som virvlade runt i huvudet i flera veckor. Nu är vi här. I vecka 38 med 16 dagar kvar till bf. Det känns helt galet. Aja. Iaf så fick vi igenom tankar inför förlossningen och jag hade faktiskt inte så mycket att säga. Jag vill inte att det ska stå för mycket i journalen. Det är lättare att ta det som det kommer. Jag har ju aldrig hunnit med någon smärtlindring tidigare men denna gång kanske tiden på förlossningen blir längre och jag känner att jag behöver ha smärtlindring för att klara av det.  Så det lämnade vi helt öppet. Vi pratade mest om att jag ska ringa till förlossningen direkt när jag känner att det är på gång och därmed rådgöra med barnmorskan om det är dags att komma direkt eller vänta ett tag hemma.  Jag vill inte tro eller ta för givet att förlossningen kommer gå fort men jag måste ha det i åtanke hela tiden. Jag är faktiskt lite nervös men börjar även känna mig laddad. Och längtan är så himla stor nu när lilla Julian är här och dom precis har gått igenom en förlossning. 

SF-måttet var 33, samma som med Junelle i vecka 37+2 och med Mille i vecka 38+4. Magen hade alltså vuxit 2 cm på 3 veckor och livmodern stod så högt upp som det bara gick nu. Blodtrycket och blodsockret var bra. Hb var däremot sämre än tidigare, 108. Det var 118 sist. Hjärtljuden glömde jag fråga vad dom låg på kom jag på nu. Men det var bra och ungefär som tidigare. Bebisen ligger med huvudet långt ner men tydligen inte fixerat sig än. Barnmorskan sa att det brukar vara så med tredje barnet eftersom det finns mera plats i bäckenet då.

Tidigare idag var jag på gravidmassage. Skillnaden mot vanlig massage var nog egentligen bara att dom la en kudde med en grop i för magen på britsen. Och hon undvek att massera fötterna. Annars tror jag att det var som vilken helkroppsmassage som helst. Eventuellt att hon som masserade var lite mer försiktig än normalt. Vet ej. Efter det åkte jag och pappa och köpte en adapter till ståbrädan som mamma köpte igår. Världens bästa mormor och morfar som skämmer bort barnen och oss! Efter det åkte vi till lager 157 och fick med oss 3 par byxor till mille och 1 tröja. Junelle fick 2 tröjor och en jacka. Av morfar. Inte nog med det så fick Milian följa med morfar och välja lego efter dagis och Junelle fick barbiedockor och play doh. Det blev lite som mini-julafton. 

Nu ska jag sova och ladda inför en städ-torsdag imorgon. I helgen går vi in i vecka 39 och jag kommer starta något form av vräkningsprojekt. Jag vill ha bebis här NU! Så det blir hallonbladste, springa lite i sunnerstabacken, fotmassage kanske? och guppa lite på pilatesboll. Några fler bra tips för att påskynda processen? Eller åtminstone som man kan få tro/hoppas påskyndar processen? 

(null)

(null)

(null)


Lilla J är här!

Äntligen har lilla Julian, barnens tvillingkusin, kommit till världen. Och Leonell är nu storebror. Lilla J är bedårande och hans föräldrar gjorde ett så himla bra jobb under förlossningen igår. När jag fick se första bilden kom tårar av lycka. Så himla fin liten kille. Vi är så nyfikna på att få träffa honom nu! Junelle tjatade såklart direkt imorse att hon ville åka till bebisen NU NU NU. Och hon ville titta på bilderna på honom kanske 100 ggr innan hon nöjde sig. Stort grattis till den nya lilla familjen och den nya familjemedlemmen 🖤

Såhär i väntans tider med 17 dagar till bf så blir man nog extra känslig och tycker att det är lite extra spännande att få höra hur det gått osv. Jag ska ju själv gå igenom samma sak väldigt snart. Och denna gång har jag tänkt så otroligt lite på förlossningen så jag kan inte påstå att jag känner mig mentalt förberedd. Imorgon ska vi träffa barnmorskan och gå igenom tankar inför förlossningen och förhoppningsvis mäta magen osv för sista gången. Jag har ett besök bokat den 13/3 också men det hoppas jag få slippa. Vill ju ha bebis här nu!!!!!!! Men iofs kan det få bli lite vårigare väder ute först. Verkar dock inte så. -12 grader imorse och på torsdag är det mars månad. Aja, det är otroligt härligt och vackert ute nu iaf. Solen har skinit i flera dagar men igår snöade det nästan hela dagen så nu ligger det ett tjockt snötäcke även över Uppsala. 

Idag har jag varit och veckohandlat och samtidigt passade jag på att boka gravidmassage till imorgon. Jag kände att jag behövde unna mig det nu eftersom jag suktat efter det i flera veckor och graviditeten lider ju mot sitt slut så det kändes som att det var dags nu. Ikväll ska vi till babyproffssen och köpa en ståbräda till vagnen, dom har 20% på hela butiken inklusive nybeställningar! Ha en trevlig dag allesammans :) 

Vabruari

Nu återstår bara en vecka av vabruari. Igår när jag hämtade såg jag för första gången en skylt om att det går magsjuka på förskolan. Ett barn hade kräkts i hallen inne på förskolan när Milian var där. Än har vi ingen kräksjuka här hemma men tiden är inte ute ännu. Vore ju konstigt att vi skulle klara oss helt ifrån denna vabruari. Det är mest oroväckande för då kommer väl sjukdomarna i mars istället. Jag har ju hoppats och tänkt att barnen ska få vara på förskolan tills det är dags för det kommer ju bli ett längre avbrott sen när lillebror är här och då vet jag att det kommer bli problem när dom ska tillbaka igen. Det kommer bli tuffa lämningar i början, det är jag nästan säker på. Junelle kommer nog vilja vara hemma med oss till 100% så bebiskär som hon är. Hon längtar ju ihjäl sig efter lillebror. Flera gånger om dagen går hon och plockar med hans nappar och rycker i hans blöjor. Hon är nästan värre än jag haha. Hon kramar och pussar på magen och säger "jag älskar dig mamma. Och lillebror". Milian sa senast igår när jag sa "Jag kan tyvärr inte lyfta den där tunga för då kanske lillebror kommer ut". Då svarade han "ja men vi vill ju att han ska komma ut". Så sant! Annars är han inte så intresserad mer än att han undrar hur lillebror ska komma ut och om han måste födas i vatten osv. 

Aja. Iaf så har vi haft väldigt tur och klarat oss från sjukdomar hela året men jag räknar med att det kommer i dagarna för Junelle börjar bli snorig nu. Jag hoppas inte att Mille blir förkyld under helgen för han ska göra sitt nya hörseltest på måndag och då blir resultatet dåligt om han är förkyld. Det återstår att se. Det värsta med allt detta är att vi har städvecka på dagiset denna vecka och ska städa en gång under helgen. Jag gissar att dom har städat ut ordentligt efter kräkorna men det känns ändå olustigt.

Imorgon ska vi ut och fira hela ligan som har fyllt år/fyller år och ska fylla år. Innan det hade vi tänkt åka skridskor på studenternas/testa slalombacken i sunnersta men vi har ingen bil så vi får se om vi lyckas ta oss någonstans. Det lär bli lite väl ont om tid. På söndag tänkte vi iaf börja måla hallen och eventuellt om vi hinner köpa inredning så det blir ordning åtminstone där innan bebis kommer. Trevlig helg allesammans :) 

Ekonomi

Idag fick jag min första "heltids-graviditetspenning" plus att jag fick ob för januari från jobbet som jag inte räknat med. Hade helt glömt bort den. Så plötsligt fick jag nästan bättre "lön" än jag brukar få när jag jobbar. Kändes väldigt skönt. I veckan har vi även fått en ny värdering på huset som innebär att husets värde värderas till en ökning på minst 30% sedan senaste värdering. Detta betyder att våra amorteringskostnader kommer att bli mindre än idag (vi har väldigt höga ofrivilliga amorteringskostnader idag pga mycket lån på huset). Tobias har även jobbat ihop en ordentlig buffert som vi hoppas kunna fördela ut månadsvis under första året under denna föräldraledighet så att vi kan vara hemma till augusti 2019 med lillen. Då är han 1 år och 5 månader vilket känns väldigt litet men vi har ju fördelen att ha världens bästa dagmamma som endast har 4 barn så jag är inte ett dugg orolig för det. Jag skulle nog inte sätta ett så litet barn i en småbarnsgrupp med 15-20 barn. Hamnar vi i den sitsen så kommer jag försöka slita för att skola in honom i januari 2020 istället. Givetvis vill vi ha föräldradagar kvar att kunna använda under somrarna och framtida lov/resor också så då blir det till att försöka jobba extra på helger osv. Men just nu känns det isf som att denna sten börjar lätta litegrann. Även fast det är tufft. Det är riktigt tufft att "snåla" på föräldradagar för att barnen ska ha det så bra som möjligt samtidigt som man vill kunna leva utan att behöva tacka nej till roliga aktiviteter för att det kostar för mycket. Troligtvis kommer vi att börja plocka ut 4 dagar i veckan och därefter gå upp till 5 när man är tvungen. Jag har en del dagar kvar på dom andra två barnen också men dom är bara värda lägsta nivå så dessa använder jag bara när jag måste vara ledig. Min graviditetspenning gäller endast till 10 dagar innan beräknat datum så from 6 mars är jag föräldraledig med föräldrapenning. Återigen. Man börjar kunna det här nu ;)

Spänningen är olidlig

Nu är vi i mitten av vecka 37. På lördag går vi in i vecka 38 och då räknas bebisen som fullgången. Därmed får han väldigt gärna komma ut. Enligt statistik så väger bebisen just nu 2,7-3 kg och är 45-46 cm lång.  Jag själv väger fortfarande 60 kg och har därmed gått upp 8 kg. Igår mådde jag faktiskt rätt bra så jag orkade ta mig iväg och veckohandla och inhandla det sista praktiska som tvättlappar och intimservetter. Jag köpte även gips så att vi i veckan kan gjuta av magen. Jag drömde inatt att vattnet gick och att det tog 30 minuter så var bebisen ute. Och innan jag hann fatta att det bara var en dröm så hade jag hunnit tänka "men neeeej nu hann vi ju inte gjuta av magen" haha. Så det måste vi göra i dagarna nu. Jag köpte även hallonbladste på påsar. Förut har jag köpt på lösvikt men det här var mycket godare! Jag smakade första påsen igår och det stod faktiskt på baksidan att du som gravid måste rådgöra med din läkare innan du dricker detta beroende på var någonstans i graviditeten du befinner dig.  Jag tror väl egentligen inte riktigt att det är så "allvarligt" men det innehåller ju lite oxytocin så man vet ju aldrig. Jag dricker det mest för att jag inbillar mig att det kan stärka livmodern och värkarna i förlossningsarbetet. Det har ju gått bra tidigare så varför inte testa igen och hoppas på det bästa. Iofs så är jag just nu inte i någon vidare fysisk form så jag är lite mera orolig för min ork inför denna förlossning. Förlossningen med Milian hade aldrig gått lika bra om jag inte varit fysisk förberedd, som jag var. Junelles gick som tur var fort för då var jag inte i riktigt lika bra fysisk form. Så för den sakens skull kan man ju hoppas att det går lika fort som det gjorde med Junelle även denna gång. 

Det är extra spännande och roligt såhär i dagarna när vi sedan i somras har väntat på ytterligare en bebis. Baby J som är barnens kommande "tvillingkusin". Ronja var beräknad igår så vi bara väntar och väntar på att få ett medelande nu om att det är på gång.  Spänningen är olidlig! Jag har även inbillat mig att vi kommer att få med 15 dagars mellanrum även denna gång och idag är det ju bara en vecka kvar till mars så det närmar sig verkligen för oss också! 23 dagar kvar! 

Tobias vill att bebisen väntar 2 veckor till så vi hinner färdigt med våra projekt här hemma. Vi håller på att göra om hallen samtidigt som vi håller på med toalett/dusch å övervåningen. Vi ska även försöka göra om lekrummet nere och få ordning på alla leksaker i barnens rum så vi endast har förvaring och garderober nere i det som idag är "lekrum". Vi får väl se hur långt vi hinner. Hallen hoppas vi Hinna måla till helgen och sen ska inredning köpas. Duschen uppe ska kaklas i slutet av veckan sen får vi se hur långt tid vi kommer ta på oss att enas om inredning mm. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Vecka 37

Idag går vi in i vecka 37, alltså vecka 36+0. Det betyder att det är fyra hela veckor kvar till bf, 28 dagar. Jag mår fortfarande inte bra. Krämporna avlöser varandra och jag önskar verkligen att jag snart får några dagar till att må bra så jag hinner hämta energi till en kommande förlossningen. Ungefär såhär känns det:

  • Halsbränna på kvällarna/nätterna. Som tur är hjälper Novalucol så jag kan somna men efter ett par timmar vaknar jag och halsbrännan är tillbaka. Då även en väldigt aktiv och vaken bebis som är kraftfull i sina sparkar. Jag har inte upplevt att sparkarna har avtagit och blivit mera till buffar ännu. Men det kanske kommer. Bebis sparkar både uppåt på revbenen och neråt mot bäcken och urinblåsa. 
  • Foglossning? Det känns som stötar eller typ blixtar i ljumskarna som gör så ont. Kommer lite då och då. Som tur är så är ryggen helt okej sedan jag slutade jobba. Däremot trycker livmodern på uppåt på något vid för jag har fått mycket svårare att andas när jag ligger/sitter. Blir jättelätt andfådd. Eller är typ hela tiden. Jag har även haft ont i vänster sida, typ i höjd med bröstet i några dagar. Vet inte om det trycker på från alla olika organ eller varför det känns så? Iaf så har jag aldrig upplevt och känt att livmodern stått så högt dom tidigare graviditeterna. Kanske för att bebis fortfarande inte har fixerat sig? Och jag som tycker att det känns såå långt till nästa bm-besök som är den 28/2. 
  • Dålig i magen. Är jättegasig och bubblig i magen. Har även de senaste dagarna fått som plötsliga diarrér och nästan trott att jag varit magsjuk. Och illamående som kommer och går på det gör ju inte saken bättre. Jag har även svårt att äta ordentliga portioner. Har ingen vidare matlust alls faktiskt. Så just nu äter jag det jag ser som ser gott ut. Det känns inge bra men någon typ av energi måste ju i. Har hittills gått upp precis 8 kg nu. 
  • Ischias. Det låser sig k höft/lår/skinka typ 111 ggr om dagen nu för tiden. Det växlar mellan båda sidorna också. Förut var det nästan bara höger men nu kan det lika gärna vara vänster. 
  • Segdragen har försvunnit kom jag och tänka på idag :) 
  • Nästäppan har kommit tillbaka. För att stanna? Jag hatar att ta nässpray och gör det inte nu heller. Har tagit barnens havssalt lösning i näsan några gånger och även nacl ibland för att kunna andas. 
  • Oroskänsla i kroppen. Jag känner mig ständigt orolig i kroppen och drömmer konstiga och väldigt jobbiga drömmar. Denna känsla är nog värst just nu tillsammans med min ångest som jag har haft i över ett är nu. Ibland känner jag att det är väldigt nära till en panikångestattack. 
  • Brist på tålamod. Jag har fruktansvärt dåligt tålamod. I veckan blev jag osams med båda barnen en morgon och detta slutade med att vi alla tre åkte till dagis gråtandes och jag lämnade två gråtandes barn medans jag själv gick gråtandes därifrån. Det hela handlade egentligen om att Milian vägrade klä på sig för att vi inte hittade hans varmaste vantar och tyckte att alla hans andra vantar på för kalla. När klockan hade runnit iväg och jag visste att vi skulle komma sent (sist av alla) så kompisarna får vänta på oss på dagis, då blev jag sur och kokade över. Junelle blev jätteledsen för att jag skrek och sen kan ni ju bara föreställa er kaoset. Sen tog det dåliga samvetet över resten av dagen. 
  • Jag tror nog att det var alla. 
Jag känner mig så himla tjatig om alla krämpor. Men jag vill ändå dokumentera denna graviditet precis som dom andra två. Jag vill ju minnas tillbaka hur det var sen och det vet jag att jag inte gör om jag inte dokumenterar det. 
Iaf så håller barnen sig fortsatt friska trots att halva vabruari är förbi. Dom blir väl sjuka lagom tills lillebror är här ska du se. Skulle inte förvåna mig. Barnen på förskolan verkar iaf överlag vara friska, inga magsjukor eller influensor än vad jag hört. Tack vare oss föräldrar som städar så bra kanske? Apropå städ så har vi städvecka nästa vecka. Lagom sugen man är på det såhär i höggravida tider. Jippi! Imorgon ska vi till Tierp och fira svärfar som fyller år och Marie som fyller i veckan. 

(null)

Jag inhandlade det sista till BB-väskan i veckan. Ett par supersköna gravidbyxor som kommer vara perfekta att ha efter förlossningen eftersom dom sitter så slappt runt magen. Eller kommer att göra då dvs. Köpte även en mysig kofta i liknande tyg. Sen fick jag hem liberos startbox häromdagen med bindor mm så allting sånt är nerpackat i väskan. Har även köpt lite choklad mm som jag hoppas att jag kan låta bli innan det är dags. Det enda som är kvar att köpa egentligen är tvättlappar. Jag har inte hittat några som jag tror på ännu och minns inte heller vilka som var bra sist. Jag vill ha helt torra utan tillsatser. Junelle var väldigt känslig som nyfödd så jag tänker att även denna lilla kommer vara det. Hon reagerade även på liberos blöjor och vi kunde bara köpa Pampers. Sen dess så har ju libero touch kommit och dom ska ju vara lite skonsammare. Så vi får testa oss fram. Vi har köpt acos mini-care produkter för att tvätta med och dom verkar ju vara toppen. Har använt moussen i några veckor nu och den har iaf varit väldigt bra. Så den blir perfekt att tvätta med tror jag. Napparna är kokade, alla bebiskläder inkl filtar och sängkläder är tvättat, babyskydd är tvättat och står redo, bärselen är tvättad, bilstolsadaptern är på plats, vaggorna är bäddade och vagnen är bäddad. Det enda jag har kvar är att lära mig knyta sjal. Det är helt nytt och jag ser fram emot att få prova detta.

Trevlig helg :) 

2,5-årskontroll

Imorse var vi på BVC och 2,5-årskontroll för Junelle. Vi har pratat om detta besök hemma enda sedan vi fick kallelsen och hon har varit så stolt över att hon ska få visa att hon blivit så stor och duktig. Och precis som jag misstänkte så skulle det bli tvärtom. Som är sååå lika mina barn! Hon vägrade prata, vägrade sparka på bollen, vägrade hoppa, vägrade mäta sig osv. Sköterskan fick gå ut ur rummet för att vi skulle få till vikt och längd. Och direkt när vi kom ut från BVC så började hon prata på som aldrig förr. Hahah. Och exakt så var Milian också på sin 2,5-årskontroll om jag inte minns helt fel. Iaf så märkte hon på Junelle att det inte var några konstigheter med hennes utveckling. Hon följde sin vikt och längdkurva alldeles utmärkt. Konstigt nog så vägde hon på pricken lika mycket som Mille i samma ålder. Precis 14 kg. Och det skiljde endast 0,5 cm på längden. Junelle var 91,5 och Mille var 91 på samma kontroll. Jag trodde faktiskt att det skulle skilja mer. Junelle har alltid upplevts lite rundare men det kanske hon ändå inte varit. Milian har alltid haft lite större huvud än henne så det kanske går jämt ut där. Vi passade på att väga och mäta Mille också för kul skull och han däremot hade dragit iväg ordentligt i både längd och vikt. Vägde hela 16,5 kg och var 106 (!) cm. Jag som har börjar fundera på om han behöver gå upp till strl 110 nu och det behöver han ju verkligen göra fick jag konstaterat. Åtminstone i tröjor. Så det behövs en ny vårgarderob snart. Och till Junelle måste vi börja plocka undan 92 och fylla på med 98 till våren. Tänk vad dom växer mina som troll! 

Ikväll har jag varit på föräldramöte på förskolan och mamma har passat barnen för Tobias var tvungen att jobba. Jag är nog en av få som älskar föräldramöten. Jag tycker att det är så himla roligt att få lite mera inblick i verksamheten och att få lära känna dom andra föräldrarna lite mer. Ikväll fick vi testa på 2 olika namnlekar som barnen brukar göra om dagarna, väldigt givande och kul. Dom visade även upp en video på barnen som dom filmat och pysslat med i några veckor. Väldigt kul att se :) 

Barnmorskebesök vecka 34+5

Igår var jag och magen hos barnmorskan medan barnen var på förskolan. Min barnmorska var ledig så jag fick träffa en annan, hon som jag hade med Milian i magen. Det var lite roligt. Kändes så märkligt bara att det var 4,5 år sedan jag gick hos henne. Allting gick bra iaf. Jag hade hoppats litegrann på att lillebror var fixerad men han var fortfarande ruckbar. Inte för att det spelar nog roll egentligen. Vissa bebisar fixerar ju sig under förlossningen. Både Milian och Junelle har fixerat sig sent vad jag kan minnas. Men eftersom lillebror var fixerad för 4 veckor sedan enligt den barnmorskan jag träffade då så började jag hoppas att han skulle komma tidigare. Men det tror jag inte längre. Jag kommer säkert få vara gravid i minst 40 dagar till (35 till bf). Iaf hade magen vuxit på bra och kurvan stabiliserades sig nu. För några veckor sedan dippade kurvan och låg på sträcket längst ner (som det gjorde med Mille nästan hela tiden). SF måttet var iaf 31 nu. Med Junelle hade jag 31 i vecka 33. Och med Mille hade jag 29,5 i vecka 35. Så lillebror ligger någonstans mittemellan. Barnmorskan uppskattade också födelsevikten till mellan 3-3,5 kg. Hon garanterade att det inte skulle blir en 5 kilosbebis iaf. Även fast det känns som att det verkligen inte spelar någon roll. Men vore ju roligt att kunna använda alla fina kläder i strl 50. Jag längtar verkligen till att få klä honom i minikläder efter Mille. Blodtrycket, hb och hjärtljuden såg bra ut. Vi tog även en blodgruppering iom att jag har negativ blodgrupp. Imorgon går vi in i vecka 36 och nästa vecka är det bara 1 månad kvar till bf. Idag har jag skrivit en lista till BB-väskan och packat i det mesta till bebis. Håller just nu på att tvätta upp dom sista filtarna och babynestet som vi ska ta med oss till BB. Det är nästan svårast att packa det som jag ska ha med mig själv. Tobias ska bara ha med sig ett par rena kallingar säger han haha. 

Junelle ligger ute i vagnen och sover efter att vi varit i Pelle-parken och lekt i 1,5 timme. Från att jag knappt fick med dom ut till att dom absolut inte ville åka hem. Hon somnade i bilen på vägen hem och Mille leker med August här på övervåningen. Helgen blir nog ganska lugn. Igår fyllde ju Tobias år och vi hade lite middag och tårta här hemma. Imorgon kommer svärfar på fika mitt på dagen och på söndag ska vi ev grilla vid sjön i Björklinge.  Och i helgen ska vi äntligen börja med toalett/dusch på övervåningen. Ska bli otroligt skönt när det blir klart. Trevlig helg alla. Kram 

(null)

(null)

(null)

(null)


Vecka 35

I lördags gick vi in i vecka 35, alltså vecka 34+2 idag. Det är alltså ca 5,5 vecka till bf. Det är nära men känns sååå långt borta. Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär jobbigt att vara gravid någonsin. Jag mår verkligen dåligt nästan alla mina vakna timmar just nu. Allt jag hade tänkt göra nu innan bebis ankomst är som bortblåst ur mina tankar för att jag har noll energi. Jag är glad att mamma åtminstone har varit här och fixat i kökslådorna och ska fortsätta med det någon dag framöver. Det mesta till bebis är i stort sett fixat. Jag ska köpa några smågrejer på apoteket och sen tröstshoppar jag nog lite av det som jag kollat och suktat efter länge när jag tycker synd om mig själv och tror att tiden ska gå lite snabbare om jag shoppar. Jag suktar just nu efter en amningssjal från les enfants. Har fastnat så för deras produkter. Vi har inte riktigt köpt någon varmare filt att ha i vagnen/babyskydd så det ska jag väl också inhandlas här i dagarna eller åtminstone i veckorna. Helst vill jag ha en i ull då den funkar oavsett årstid och jag tycker att mars månad är en väldigt svår sådan så då tänker jag att ull vore ganska bra. Då är man helgarderad. Vi har fortfarande inte köpt någon speldosa till lillebror heller. Och inte heller någon ståbräda men det känns inte heller som det viktigaste. Hittar jag någon begagnad så slår jag till men det är inte det lättaste. Jag har ju letat i ca 4 månader utan resultat! Jag skulle även vilja unna mig en skön mysdress att ta med till förlossningen. Har knappt ett par hela mjukisbyxor som passar just nu och det lär dom ju inte göra direkt efter förlossningen heller. 

Bebisen är ju i stort sett färdigutvecklad nu. Han ska egentligen bara tjocka till sig litegrann. Enligt appen väger han ca 2,3-2,5 kg nu och är 44 cm lång. Jag tror att denna lilla kille är mindre än medel. Det känns bara så på någon vis. Milian var ju hela tiden under medel på kurvan och barnmorskan sa alltid "det kommer inte att bli någon stor bebis" och det hade hon ju rätt i. Han vägde 2990 gram i vecka 40+3. I slutet lägger dom ju på sig som mest så hade han kommit ut ca 2 veckor för tidigt så hade han säkert vägt 2,5-2,6 kg. Och hade han kommit ut 4-5 veckor tidigt hade det nog varit strax över 2 kg bara. Och denna lilla kille har legat på ungefär samma mått som Mille gjorde och därför inbillar jag mig att han är liten han med. 2,5 kg känns mycket i denna vecka men han kan ju var lik syrran också. Men eftersom jag mår så dåligt så kan jag även ha fel. Han kanske ligger och tar upp maximalt med plats i livmodern och trycker på magsäck och aorta. Det som skiljer sig allra mest är helt klart bebisens rörelsemönster och kraft i rörelserna. Den här bebisen känns på något vis lugnare och har lite felinställd dygnsrytm då han är vaken på nätterna och härjar rejält. Jag själv väger strax över 59 kg, alltså +7 kg på vågen. De senaste veckorna har sammandragningarna varit lugnare men allt annat kvarstår. Illamåendet, halsbränna, sura uppstötningar, trög mage, ischias mm. Efter förstoppningen i helgen hade jag sååå ont i hela underredet. Det kändes helt seriöst som att jag hade fött barnet redan. Jag är väldigt negativ just nu men det är för att det egentligen inte finns så mycket som är positivt med att vara gravid i vecka 35 just nu. Jag älskar inte att vara gravid som jag har gjort förut. Jag har mera insett att det var bra att jag fick genomgå en tuff graviditet också så att jag förhoppningsvis känner mig klar med detta sen, haha. En annan sak som skiljer sig från tidigare graviditeter är känslorna inför förlossningen. För första gången så känner jag mig nu lite osäker och rädd. Jag känner ingen "pusch" från min egen kropp och ingen extraenergi. Jag hoppas därför innerligt att jag kan få må bra några veckor och få lite förlossningsenergi. För att föda barn är ju tammefasen det absolut coolaste jag har gjort och jag vill så gärna uppleva ännu en cool sådan. 

Jag fick tillbaka min telefon idag efter 1,5 vecka på verkstad. Blev aldrig kompis med lånetelefonen så därför dålig uppdatering. Jag ska försöka orka uppdatera mera de sista veckorna nu. Mycket för min egen skull men även för er som läser. Det är så kul att kunna blicka tillbaka och minnas. Kram på er alla. Sov gott. 

förstoppning?

Sedan vi var på förlossningen i söndags har jag varit konstant bajsnödig. Jag har bajsat litegrann varje dag men känner mig lika bajsnödig efteråt iaf. Det känns verkligen som att jag skulle behöva gå på toaletten ordentligt även fast jag försöker och försöker. Kan det vara bebisen som trycker på som gör att jag känner så? Hur vet jag om jag är förstoppad? Jag är fortfarande lite lätt illamående så det är väl högst troligt att jag behöver skönt magen ordentligt. Är sjukt gasig också. Vilka är era bästa tips mot förstoppning? Och för att förebygga nu mot slutet? 



RSS 2.0