Vecka 31 :)

I torsdags gick vi in i vecka 31 :D Jag tror dock inte att våran lillprutt är riktigt så stor som appen säger, jag tror att han/hon är mindre. Min mage är ju fortfarande ganska liten om man jämför med andra magar i vecka 31 :) Puss!


Sista dagen på jobbet :(

Idag var min sista dag på jobbet innan försäkringskassan tar vid. Det känns jättetråkigt. Jag fällde en tår när jag gick utanför dörrarna även fast jag ska jobba några extrapass nu i september. Det kändes så tråkigt att behöva tömma båda skåpen och postfacket mm. Det som däremot var väldigt roligt var att jag fick en present från 50 D :) Ett presentkort på polarn och pyret! Jag som har tittat på en vinteroverall därifrån :D Jättekul! Jag blev superglad men samtidigt tycker jag att det är både jobbiga och generande att ta mot presenter. Tack alla underbara människor på Thoraxkirurgen <3

Jag kommer troligtvis att behöva den här vilan men som det känns idag så kommer jag sakna att jobba. Jag kommer sakna det jättemycket fram tills att lillen vill ut och träffa oss. När lillen är här börjar ett helt nytt spännande kapitel i livet som jag längtar enormt efter nu och då kommer det inte finnas tid att tänka på jobb :)

Ikväll har jag och mina systrar varit på dragon palace och ätit buffé :) Nu är jag dödstrött och kommer inom 5 sekunder stänga ögonlocken. Godnatt!



ÄNTLIGEN!!!!

Äntligen har försäkringskassan beslutat om min graviditetspenning efter att jag har ringt fyra gånger och fått samma svar varje gång! Nu kan jag släppa den oron :D Så underbart!!!!!!


Magen vecka 30 :)

Idag är det tisdag och vi är i vecka 29+5. I söndags var jag på gymmet och därmed invägning, som vanligt. Vågen stannade på 61,1 kg och det betyder att jag har gått upp ca 9 kg nu! Enligt viktkalkylatorn så ligger jag bra till :) Jag räknar med att gå upp minst 15 kg så det är ju några kilon kvar de 10 sista veckorna.

Apropå något annat så anmälde jag mig nyss på en amningskurs som Mathilda Gustafssons mamma tipsade mig om. Start den 11/9 och därefter 3 onsdagskvällar till, HELT GRATIS :D Nu ska jag cykla till jobbet!


Föräldragruppträff

Imorse var vi på den tredje träffen med gruppen. Det handlade om förlossningen igen men denna gång om smärtlindring och komplikationer som kan uppstå under förlossningen. När det gäller smärtlindring var det egentligen ingenting nytt för mig men det är ändå bra att höra det i den här situationen. Det fick mig verkligen att tänka till. Vad vill jag ha för smärtlindring egentligen? Jag har ju tänkt mig att jag vill vara utan så länge jag klarar men jag kanske har ändrat mig lite där. Det känns som att lustgasen är värd att prova även fast det går över till barnet. Och EDA har jag ju blivit rekommenderad av narkosen att ta om jag får svårt att andas. Det skulle även vara kul att prova tens, men jag har hört mest negativt om det. Givetvis är det ju individuellt så det kan ju passa mig. Ska se om jag kan få tag på en tens-apparat så jag kan låna hem annars skippar jag nog den. 
 
När det gäller komplikationer som kan uppstå under förlossningen så måste jag erkänna att jag inte tänkt en enda tanke på detta. Givetvis har jag alltid vetat om vad som kan hända i akuta situationer som utakuta situationer. När barnmorskan började prata om detta så visste jag ju hela tiden vad hon skulle säga eftersom jag själv läst obstetrik och gynekologi på utbildningen. Men det var så annorlunda nu. Det var så mycket känslor. Hon sa innan att det var helt okej att gå ut från rummet om man kände att det behövdes men jag förstod inte riktigt vad hon menade när hon sa det. Men det tog inte lång tid innan jag förstod. Jag satt länge och försökte hålla tillbaka tårarna men det gick inte. Känslan av att sitta i ett rum med andra gravida och höra en barnmorska prata om någonting som faktiskt kan hända MIG inom den närmsta framtiden gjorde mig väldigt tagen. Det är verkligen annorlunda att läsa, se och höra om sånna här saker när man själv inte är gravid. Givetvis är det mycket hormoner som är inblandade men så himla mycket känslor. Jag såg att det var flera av tjejerna som var nära gråten men ingen som inte lyckades pressa den tillbaka. Efteråt kände jag mig löjlig men nu när jag tänker på det så är det ju inte ett dugg löjligt. Jag är gravid och det jag tänker på ungefär 23/7 är hur bebisen i magen mår och hur han/hon ska klara av att komma till världen. Så nej, det är inte löjligt att börja gråta av tanken på att bebisen kanske mår dåligt när den ska komma till världen och framförallt att jag inte kan ta hand om henne/honom från första sekund. 
Jag tror samtidigt att det är jätteviktigt att prata om det och att verkligen tänka på det. Därför sammanfattar jag dagens gruppträff hos barnmorskan som mycket lärorik. Nu måste jag skynda iväg till hallen! Trevlig kväll :)
 
 

Hockeybebis

Den här söta lilla mysoverallen köpte jag igår :) Den kommer bli välanvänd, framförallt i ishallen, i vinter. Jag bara längtar tills vi får stoppa ner vår lilla prutt i den!!!! <3



Spjälsäng mm

Nu har vi äntligen gjort klart bebisens sovhörna! Det blev ett naturfärgat/beige påslakanset med hjärtan på och ett vanligt vitt spjälsängsskydd. Båda från babyproffsen. Har även tittat på ett prickigt på nätet men det får vänta. Spjälsäng, madrass, kudde och täcke köpte vi på ikea. Tack kära svärmor för sponsringen till detta!!!!! Vi är väldigt tacksamma :) Sänghimmeln har jag gjort själv utav en gardin som vi hade över och ett halsband som ring däruppe :) Kanske inte världens finaste men det är så himla kul att pyssla. Jag skulle vilja göra allt själv om jag hade talang för det. Men icke.

I fredags var vi på kräftskiva hos min kusin Madde som fyllde 22 år. Det var väldigt trevligt och kul att träffa släkten, igen :) Igår var vi på 30-års fest x 2 hos Tobias kusin Sandra och hennes man Frank. Det var en rolig fest med massa roliga lekar och god mat. Dock var jag fruktansvärt trött och skulle köra hem så det blev en tidig kväll. Nu ska jag skynda iväg till gymmet innan jag och kärleken ska grilla. Så underbart väder idag ju!! <3


Narkosbedömning

Idag klockan 11 hade jag tid på gynop för ett samtal med en narkosläkare inför förlossningen. Detta är ingen rutin i vanliga fall men eftersom att jag har min bilaterala stämbandspares så behövdes detta. När jag kom dit förklarade hon varför jag var där och det var precis som jag hade misstänkt, att det ska finnas både en plan A, B och C om det skulle uppstå en urakut situation under förlossningen som gör att jag måste sövas och därmed intuberas. Då kan problem uppstå, tex att det är för trångt i min hals och att en mindre tub måste användas. Läkarens första uppfattning blev att det inte skulle vara några som helst problem eftersom att jag inte alls är svullen men är van vid fysisk ansträgning. Hon ville för säkerhetsskull skicka en remiss till öron, näsa, hals för en undersökning av stämbanden i samband med ansträgning innan förlossningen. Hon skulle återkomma till mig om undersökningen skulle förändra våran plan. Det vi pratade mer om var epiduralbedövningen. Hon skrev i min journal att hon rekommenderar att jag tar EDA om jag känner att jag inte klarar av att andas genom en värk. Självklart får jag bestämma själv hur långt in i förlossningen jag vill gå utan EDA men att jag helst har minst 30 minuters framförhållning. Det kändes väldigt bra att få träffa henne, hon var extremt proffsig och supertrevlig. Det känns bra att dom har tagit detta på allvar och att det verkligen finns en plan för vad som ska göras. Kanske att hon ändrade mina tankar om EDA och smärtlindring överhuvudtaget vid förlossningen. 
 
När jag kom hem från jobbet var hjärtat redan hemma, supermysigt! Och inte nog med det så hade han gjort mat :) Strax efter att jag kom hem fick vi besök av Sofia och Helena. Så himla kul!! Det var väldigt länge sen jag träffade Helena så det var extra kul att hon kom förbi. Men det är alltid lika roligt och mysigt att träffa Sofia såklart. All Kärlek till dom båda som är två av mina allra bästa kompisar genom åren <3
 
Tobias handlade kladdkaka och glass och sen åkte han iväg och spelade tennis med Sebastian. Jag, Sofia och Helena satt i flera timmar och pratade om allt från gamla minnen till Lars Ohlys snopp :D Helena åkte hem vid åttatiden och strax efter det kom Jenny och Sebastian förbi och umgicks med oss. Sofia var också kvar och dom åkte hem ganska så nyss. Väldigt mysig och trevlig eftermiddag/kväll :)
 
Imorgon blir det jobb igen och sen kräftskiva hos kusin Madde :) På lördag blir det 30 års fest i Tierp hos Sandra och Frank som båda fyller 30 år. KUL :D :D Jag sov väldigt dåligt inatt (har gjort hela veckan) på grund av en väldigt pigg liten krabat i magen. Jag har försökt talat om för honom/henne att jag behöver sova ordentligt inatt så det återstår att se om han/hon lyssnar på mamma :) Hur som helst så gör det ingenting om hon/han inte vill vara lugn för det absolut bästa som finns är att vakna av att känna fosterrörelser. Då är det verkligen värt att vara trött. Godnatt!

Mys med Malin

Idag har jag haft en riktig tröttdag. Var hur lugnt som helst på jobbet idag och det passar inte mig på tröttdagar. Blev ju ännu tröttare av det :( Tröttheten kan bero på att det var första dagen jag gick upp 05.30 efter semestern. Jag har inte många pass kvar nu men några till tidiga morgnar blir det ju. Efter jobbet somnade jag i 1,5 innan det var dags att träffa min lilla prinsessa, Malin. Vi åt en riktigt god hemmagjord sallad och pratade allmänt om livet. Jag är så glad för hennes skull nu när hon är nykär och lycklig :)

Nu sitter jag i soffan och tittar klart på idol som jag påbörjade i badkaret. Det blev då fruktansvärt varmt och svettigt därinne efter en stund så var tvungen att duscha och gå upp. När som helst kommer kärleken hem och då ska jag pussa ihjäl honom. Han är borta nästan varje kväll nu. Inge kul men alltid lika mysigt när han kommer hem <3 <3

Bild från igår :)


Vecka 22 & vecka 29

Jag tyckte att magen var stor i vecka 22. Kommer tydligt ihåg när jag tog den bilden och tyckte att jag hade blivit jättestor. Men när jag jämför med nu så var den ju faktiskt väldigt liten!! Bilden till vänster är vecka 22 och till höger är nu i vecka 29 :)

Idag på träningen snörade jag på mig skridskorna igen och det var verkligen inte lätt! Herregud vad svårt det var att knyta!! Det var jättekul att åka lite skridskor men det blev bara en liten stund. Vågade inte riskera att ramla. Var lite svårt att hitta sittet och därmed dålig balans. Men annars kändes det precis som det gjorde när jag gick av i mars. Nu ska jag titta på idol :) Godnatt!


Barnmorskebesök

Imorse var jag hos barnmorskan igen. Denna gång utan Tobias. Han kunde inte följa med pga mycket på jobbet. Tråkigt men det gick bra ändå :) Idag var det endast mätning och lyssna på hjärtljuden. Symfysfundus måttet var 26,5 cm idag och det betyder att det hade vuxit 1,5 cm sen sist. Skönt!!!! Om det inte hade vuxit hade jag fått gå på ett ultraljud för att kolla tillväxten. Så det slipper vi denna gång iaf. Nästa gång vi ska till barnmorskan är på måndag och då behöver vi inte mäta eftersom det är så snart plus att min barnmorska är ledig då. Vi bokade in en ny tid om två veckor ist så samma barnmorska får mäta igen :) Så det blir lite springit till bm fram och tillbaka. Varje vecka i några veckor nu. Men det är underbart!!!!!


Första arbetsdagen

Första dagen efter semestern vaknade jag till ett sms från bemanningsassistenten på jobbet. Hon undrade om jag ville vara ledig ikväll eller imorgon. Men det ville jag ju inte :) Jag hade iofs några timmar på flexen som jag måste bli av med men eftersom jag ska till barnmorskan både imorgon och nästa vecka så försvinner några timmar där. Plus att jag ska på narkosbedömning på torsdag. Och jag vill ju passa på att jobba nu när jag mår bra :) Första dagen efter semestern gick bra. Det blev en riktig mjukstart. Jag var undersköterska med 5 patienter (har i vanliga fall 8-10 patienter). Det kändes ungefär som innan semestern, jag var lite klumpigare bara. Snubblade på mina egna fötter två gånger och fumlade med lite annat. Men orken var i stort sätt densamma! Jag har fortfarande inte fått svar på om jag får graviditetspenning eller ej så jag lär nog börja ligga på snart. Dom får några dagar till på sig. Nu ska jag och magen krypa ner under täcket och vänta på att kärleken kommer hem <3 Godnatt!


Sista semesterdagen

Idag var min sista semesterdag. Fyra veckor har passerat. Redan. Och jag har redan hunnit längta tillbaka till jobbet. Hur ska det bli i september och oktober?!?! Herregud. Jag vill inte ens tänka tanken. Och hoppas innerligt att jag kan jobba någon/några dagar i veckan. Det återstår att se.

Igår var vi på 100-års fest. Min morbror och hans sambo har båda fyllt 50 så det blev en riktig brakfest(/fylla). Vid middagen, när klockan var ca 20 var hälften av gänget onyktra. Vi åkte hem vid 23.30 nångång och då började folk bli dräggiga. Jag kan inte förstå hur dom kunde hålla ut till 6 på morgonen?!?! Det slutade iaf med (till exempel) att pappa fick bada - ofrivilligt med kläderna på och mobilen i fickan! Trots detta så var det en väldigt trevlig fest med väldigt god mat :)

Innan jag stänger ögonen så måste jag tillägga att vi har varit i björklinge ikväll och ätit mammas hemgjorda langos. Jag har sagt det förr men jag säger det igen - fy fan va gott det är med langos!


Lite bilder från hemmet

Idag på förmiddagen har vi varit på fullerö handel - min absoluta favvobutik! Galet mycket fina saker!!! Vi köpte mest småpyssel till spjälsängen/sänghimmeln men lite andra saker också. Nu fattas bara spjälsängsskyddet och nåt fint påslakan till spjälsängen! Och lillprutten såklart <3

https://cdn2.cdnme.se/4143007/7-3/pic_520f992fddf2b34d86705136.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4143007/7-3/pic_520f992f9606ee57e46455ee.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4143007/7-3/pic_520f9935ddf2b34e36836385.jpg" class="image">


Magen växer

Känns som att magen vuxit mycket de senaste två dagarna?


Vecka 29 :)

Var tog förra veckan vägen? Tiden bara springer iväg och den här veckan har det varit riktigt höstväder. Idag är första dagen med sol men termometern står endast på 17 grader. Inatt har jag kunnat sova bättre och vaknade utan ryggsmärta :) Håller tummarna för att det fortsätter så! Imorgon är min sista semesterdag och jag längtar redan till jobbet! Jag hoppas och vill att jag ska kunna jobba mycket i september för Gud va rastlös jag blir. Just nu är jag, mamma och lillasyster påväg till barkarby outlet och ska kika lite :)


Fortsatt ryggvärk

De tre senaste nätterna har jag sovit väldigt dåligt. Mycket på grund av en livlig pruttis men mest på grund av ryggsmärtan i flanken. Jag är lite orolig över att det är njurarna som börjar ta stryk. Har läst att det är vanligt att livmodern växer snett bakåt mot höger och att njuren då kan hamna i kläm. Men jag har min smärta på vänster sida?!?! Kan min livmoder växa åt vänster då eller?! Om det nu är njuren så kan det vara hydronefros och det verkar inte vara så kul. Jag har läst om citodon, dränage, katetrar, stent mm och det verkar som att smärtan håller i sig enda tills barnet är fött. Om denna natt blir lika smärtsam så måste jag ringa till barnmorskan/förlossningen imorgon. Nu ska jag försöka sova. Natti natti :)


Magen vecka 28

Passade på att ta några bilder idag på gymmet! Nu är det nära att shortsen läggs längst ner i lådan. Måste köpa nytt ;)


3:e och sista burken?

Sedan vi fick reda på graviditeten har jag ätit dessa tabletter. Den innehåller vitaminer och mineraler som är bra för gravida och ammande kvinnor. Kanske att jag fortsätter att ta dom när jag ammar? Jag har ingen aning om dom ger nån effekt men jag har ju mått så himla bra så jag tror inte att dom är dåliga på nåt sätt :)


Ryggsmärta och en väldigt livlig Lillprutt

De två senaste nätterna har jag sovit dåligt på grund av ryggsmärta och en jättelivlig bebis. Jag har varit uppe och kissat ett antal gånger för att bli av med smärtan men det har inte riktigt hjälpt denna gång. Imorse höll smärtan i sig enda till jag hade ätit frukost. Det känns bättre nu men lillen är fortfarande lika livlig :) Han/hon brukar bli det när det går många timmar mellan måltiderna. Han/hon lugnar nog ner sig snart. Jag hade tänkt börja min sista semestermåndag på gymmet men eftersom ryggen krånglade har jag ännu inte kommit iväg. Det börjar närma sig lunch snart så jag får helt enkelt vänta till efter lunch. Det finns fortfarande saker att pyssla med i lägenheten som jag ska ta tag i nu!
 
Tobias har börjar jobba idag. Det känns jättetråkigt och jättetomt. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att börja jobba imorgon. Ska bli dåligt väder hela veckan och jag har ingenting planerat. Givetvis behöver jag vila men jag har inte ro till det. Vi har haft tre fantastiska veckor med två resor till södra Sverige, två dagar i mehedeby, en sväng till Länsö och ett flyttlass som ännu inte är helt klart! Även fast vi inte hade planerat så mycket innan semestern så har vi inte  legat hemma och slappat en enda dag. Vi hade några strödagar innan flytten då vi inte gjorde så mycket men vi hade ändå fullt upp med att packa. 
 
Nu börjar vi känna oss hemma i lägenheten. Vi har en vägg kvar att fixa bara :) Det som ska till sen är en spjälsäng och ett skötbord. Sen är vi redo :) Det absolut roligaste som finns just nu är att gå hemma och bara småfixa med saker som vi har köpt till lillen. Jag läääängtar till när spjälsängen och skötbordet också är på plats så allt blir klart! 
 
Nu ska jag fixa med våra garderober och försöka få ordning på allt som inte är iordning :)

Ullared!

Hela eftermiddagen igår och hela morgonen idag har spenderats på Gekås :D Sofia, Tony och vi. Det var verkligen jätteroligt och absolut värt att åka 100 mil fram och tillbaka. Den bästa och roligaste avdelningen var helt klart barnavdelningen. Där hittade vi en amningskudde, bärsele, åkpåse till vintern, blöjhink, amnings-bh, amningsskydd, babylarm, nappar, nappflaska, bröstpump, snuttefiltar, pyjamas, haklapp mm. På hemavdelningen köpte vi gardiner till köket, 4 lampor, ljuslyktor, ramar, doftljus, krukor mm. Sen köpte vi bra-att-ha-saker som trosor, strumpor, kalsonger, schampon, deodorant mm. Vi har helt klart handlat för vad som skulle kostat upp till 7000-8000 kr på någon annan affär. Nu är vi påväg hem och jag är väldigt trött måste jag säga. Sofia och jag var uppe 06.30 imorse för att vara på plats till öppning. Så nu ska jag sova lite :)


Vi välkomnar vecka 28 :)

Nu är vecka 28 här och det betyder att vi är ännu närmare dagen då vi får träffa vårat lilla hjärta :) Lillpruttis väger nu ca 1 kg! Idag har vi varit hos barnmorskan tillsammans med de andra i gruppen och pratat om förlossningen. Jag har inte tänkt så mycket på förlossningen innan men nu har jag verkligen fattat att jag kommer att vara med om det inom tre månader!!! Det känns väldigt pirrigt men jag ser fram emot det extremt mycket. Barnmorskan sa att det är viktigt att tänka på att smärtan som man möter är så pass unik pga att den är ofarlig. Den är helt naturlig, en helt frisk smärta. De flesta som har fött barn säger att det är det värsta de har varit med om men samtidigt att det är någonting som de absolut inte hade velat vara utan. Och exakt den inställningen har jag också! Jag tror att känslan mellan smärtan och tankarna på vad smärtan ger mig är helt enastående. Jag kan inte sluta fascineras av hur kvinnokroppen är skapt! Helt fantastiskt tycker jag :) 
 
Under fikapausen fick vi allihopa gå in till barnmorskan och mäta magen, lyssna på hjärtljuden mm. Vi fick träffa en annan barnmorska idag för hon vi har träffat tidigare hade semester. När hon skulle mäta magen så fick hon det till 25 cm, precis som förra gången. Jag blev ju såklart orolig direkt eftersom det betyder att bebisen inte har växt någonting på två veckor. Men jag känner ju att magen har blivit större och att sparkarna blir kraftigare för varje vecka som går. Barnmorskan trodde att det berodde på att hon och den andra barnmorskan inte är lika exakta. Hon trodde att hon var mindre generös än den andra. Hon bokade iallafall in oss på en till mätning om 1,5 vecka för att se om magen har växt nånting mer. Annars hade vi fått vänta tre veckor till och då hade jag nog blivit mera nervös! Hjärtljuden var 132 slag/min, alltså lite lägre än sist. Hb hade gått ner från 136 till 119 sedan inskrivningen. Det är ju precis under referensintervallet men eftersom att blodvolymen har ökat en del sedan inskrivningen så är det normalt :) Barnmorskan tyckte inte att jag behövde äta extra järntabletter. Blodsockret var lite högre denna gång, 6.1 mmol/l och det berodde nog på att vi åt lunch precis innan vi åkte iväg. Men 6.1 är ju okej iaf! Blodtrycket var 115/65 och det är ju bra för att vara jag :)
 
Det som har hänt annars idag är att min kära mor har varit här med symaskinen och sytt upp alla våra gardiner :) Tack snälla mamma! Vi har även hunnit inviga tvättstugan som ligger 1 meter utanför vår dörr, helt oroligt skönt kändes det! Jag hann också med att baka en kladdkaka med kokosöverdrag som vi tog med till barnmorsketräffen - det var väldigt uppskattat! Efter barnmorskan skjutsade Tobias mig till ishallen för lite fysträning. Det var intervaller som stog på schemat så jag fick underhålla mig själv. Jag joggade en stund men sen körde jag mest benövningar. Det var iallafall jättekul att träffa tjejerna igen :D Och kul att se att det var så pass många där! Nu ska jag packa lite inför vår sista semestertripp, imorgon åker vi till ULLARED med Sofia och Tony :D :D

Latmasken

Igår var jag på gymmet för första gången på en vecka! Jag skyller på att vi har haft så mycket med flytten och att jag inte har hunnit (även fast det inte är en godkänd bortförklaring). Jag kände på mig att jag hade gått upp ca 1 kg men det räckte inte - vägde nu 60,6 kg!! Herregud, snart passerar jag 10 kg sträcket :D


Revbenssparkar

Igår fick jag första sparken på revbenen. Det känns lite märkligt men har ännu inte gjort ont :) Jag funderar på om prutten försöker börja vända sig med huvudet nedåt. Eller så är det bara att han/hon har blivit större :) Imorgon är det dags för barnmorskebesök igen och denna gång är det i grupp! Spännande :)


Länsö :)

Gårdagen spenderades med Jenny, Sebastian, Sofia, Tony, Camilla, mamma, Lasse och Pia på länsö :) Vi solade, badade badtunna, fiskade och käkade kräftor/räkor/kräftstjärtar mm. Och kladdkaka med glass på det! Sofia och Tony åkte hem och vi andra sov kvar. Idag har vädret svikit. Varit mulet och duggat lite grann. De andra har fiskat och själv har jag vilat, sov jättedåligt inatt! Nu är vi snart påväg hem :)


Kostråd!

Ikväll blev det en riktigt welldone oxfilé med 0,0% alkohol för mig. Jag följer alla kostrestriktioner till punkt och pricka. Men Gud va man kan bli knäpp av att läsa allting om mat för gravida. Står ju olika på alla ställen! Jag försöker hålla mig till Livsmedelsverket men det är svårt. Direkt när det dyker upp något frågetecken om nånting jag ska äta är det Google som gäller! Vissa tycker att man ska leva precis som vanligt och därmed äta precis som innan graviditeten medan andra tycker tvärtom. Barn överlevde ju innan kostråden fanns, men barn dog också. Precis som nu. Det som är skillnaden nu är att det finns mer evidens. Folk lever längre. Att befolkningen blir friskare och lever längre kan bero på bland annat kostrestriktionerna men även på läkemedelsforskningens framsteg. Givetvis. Jag mår HUR BRA SOM HELST utan det som jag undviker. Skulle klara mig utan det hela livet om jag behövde. Det kommer kännas bäst för mig att veta att jag har gjort vad jag har kunnat för att mitt barn ska må bra. Mer än så kan jag inte göra. Nu ska jag sova. Godnatt!


Magen vecka 27

Jag bjuder på den här :)


Börjar komma i ordning

I två hela dagar har vi lagt all tid på att få ordning och reda i lägenheten. Nu är det mesta på plats i lådor och garderober men det är mycket kvar att göra. Uteplatsen är nästan klar, fattas en pall på hörnet, några kuddar, nån ljuslykta och kanske ett litet större bord. Igår beställde vi köksbordet och hoppas att det kommer hem på torsdag. Ikväll när vi kommer hem från farmor ska vi måla klart pallarna till soffbordet och skruva på benen. På måndag ska vi till Totta och köpa panelvägg till vardagsrummet och eventuellt till sovrummet. Vi ska sätta upp "skiljeväggen" i sovrummet och köpa några lampor. Sen är vi ganska nöjda men vi är sugna på en ny soffa också :) Får se hur vi gör med det! Nu i helgen ska vi bara njuta av det fina vädret :)


Hejdå Fålhagsleden!

Jag och mamma har precis städar klart i lägenheten på Fålhagsleden. Tack mamma! Min kära svärmor gjorde grovjobbet igår - tack snälla!!! Vi är glada för all hjälp :) Mamma städade badrummet medans jag tog resten som var kvar. Det känns väldigt skönt att flytta till något eget eftersom vi alltid har bott i hyreslägenheter hittills. Men det känns samtidigt jobbigt att lämna en lägenhet som vi trivts så bra i :( Nu ska vi lämna nycklarna och sen åka och shoppa! Trevlig helg :)




RSS 2.0