Nöjd kille

Idag var planen att ugglan skulle åka pulka och eftersom vi var lediga hade vi ändå tänkt haka på. Men det slutade med att vi badade i vattenpölarna ist! Haha! Men det var riktigt roligt :) Efter lunch skulle vi åkt till thuns men det lockade mera att äta en färsk och härlig semla på stan med Camilla. Hon hade köpt kläder åt barnen och Milian blev sååå stolt och nöjd. 


De senaste dagarna har Milian fått lite nya kläder av oss ockdå. Han är så otroligt nöjd över dom och det känns så roligt att få ge honom nånting när han blir så glad. Ett par helt vanliga mjukisbyxor har han gått i sen han fick dom och vägrat ta av sig dom fast dom är smutsiga, gullunge. 

Igår var vi och mätte barnens fötter igen och Junelles fötter hade vuxit mycket verkligen. Från 11,5 till 12 och 12,3 på bara två månader. Så thermostövlarna vi köpte för ett tag sedan blir ju för små med innermåttet 12,7. Dumt nog! Någon som vill köpa? 

Dessa frågor har jag svarat på idag: 
Mamma, hur blir man liten som Junelle? 
Hur kommer man till pappas pung? 
Hur kommer man till mammas pulla? 
Hur kommer man ut sen? 

Imorgon och på torsdag är det dagis och jobb sen är vi lediga 4 dagar i rad! Jippi! 


Ordning och reda

Äntligen är det ordning och reda på Reagatan igen. Familjen Backlund är hemma! Milian och Junelle blev minst lika glada som oss över att dom kommit hem efter sina 2 veckor på auruba. Vi åt lite middag hemma hos oss ikväll och det låter som dom haft en fantastiskt resa! Jag har inte längtat nånting innan men nu börjar jag längta litegrann till våran resa i maj. 


Helgen på jobbet har varit jobbig. Sämsta helgen av tre dåliga. Imorgon heter vi 50D2 och 50B2 ist för bara 50D. Det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att fungera. Faktiskt ska det bli väldigt roligt även fast det kommer bli rörigt i början.

Igår var Milian och Tobias på barnakuten för Milians halsmandel. Den har varit svullen sedan förra helgen men nu är den ännu större. På akuten trodde dom att det skulle bli operation. Så imorgon ska jag ringa till ÖNH och boka en tid. Inte nog med detta så svullnade den andra halsmandeln idag också! Att det alltid ska vara nånting att oroa sig för... 

Igårkväll träffade jag mina fina vänner hos Sofia i björklinge. Jag får alltid massa energi när jag träffar dom, alltid. Det blev inte alls sent, jag var hemma innan 23 och det passade perfekt eftersom jag jobbade tidigt idag. Tobias och barnen var hos mamma och pappa efter middagen som dom bjöd oss på och åkte hem sen när barnen skulle sova. 

På tisdag är vi lediga och ska eventuellt till thuns med Camilla. På fredag är vi bjudna på kalas och på lördag funderar vi på att åka till exploria center och även prova pinchos. Vi får se senare i veckan hur barnen mår. 


Första lönen

Idag är jag glad. Första lönen på riktigt länge har kommit. Inte nog med det så blev det mer än vad jag hade räknat med trots att ob:n kommer på nästa lön. Så jag är positivt överraskad! Dessutom kom även pengarna från försäkringskassan idag, dom brukar alltid komma 27-28. Happy'


I förmiddags innan jobbet provade jag ett, för mig, nytt pass, challenge by actic. Och fy satan vilket mördarpass! Jag är glad att jag är ledig 3 fredagar i rad nu så jag slipper gå på det haha (går bara på fm-pass när jag jobbar kväll). Det var 5 varv tung cirkelfys. Jag var nära på att lämna salen efter första varvet. Men jag stod ut. Nu ska jag försöka sova lite innan jag ska upp till jobbet om några timmar. Hoppas på en lugnare dag imorgon i jämförelse med ikväll....


Vårgarderoben

Inför hösten kändes det hopplöst med alla saker som barnen behövde ha till höst och vinter. Nu inför våren känns det bättre. Egentligen så har dom allt som behövs förutom skorna jag skrev om igår. Jag har varit lite dumsnål tidigare när det gäller skor . Eftersom båda går på dagis nu så får det nog bli ett par Viking i nån mid-modell som jag hittar. Det känns viktigt att dom är höga och vattentäta. Klubbrabatten går ju ut nu om några dagar så så fort lönen kommer ska jag skynda mig till pop och köpa dom nya skalbyxorna med hög midja. Hur bra är inte detta? Jag hade tänkt köpa kaxs annars just för denna detalj. Så bra att pop har börjat med denna modell även på skalbyxorna! Annars är det Milian som behöver nya mjukiskläder då jag kastade 3 par byxor häromdagen med hål på knäna. Eventuellt behöver Milian nya gummistövlar sen. Annars är det bara saker som jag villhöver till barnen. Som vanligt. Idag kom iaf nya lekhjälmarna som vi tänkte använda som cykelhjälmar. Vi provade dom idag i backen och dom satt riktigt bra på huvudet. 


Idag har jag varit på mitt årliga besök hos tandläkaren (blandade ihop dagarna). Barnen var med mormor och Ida på deras jobb medans då tandläkaren håller till i björklinge. Som alltid när jag varit hos tandläkaren blir jag sur efteråt när jag får fakturan. Men det är ju en viktig utgift iaf för man lär ju vara rädd om tänderna. 

Ikväll blev det bara cx-passet. Fick hoppa över bodyattacken eftersom Milian och Tobias skulle iväg på hockey. Längtar redan till nästa veckas bodyattack!


Schema

Jag har precis lagt in barnens schema för nästkommande 4 veckor. Det känns riktigt, riktigt bra. Eftersom att jag har jobbat intensivt och flera helger nu i februari så blir det lugnare i mars. Barnen kommer att gå i snitt 22,31 timmar per vecka. Sååå lyxigt enligt mig! Nästa schemaperiod har jag spritt ut helgpassen mer så då blir det säkert fler timmar för barnen. Det visar sig. 


Jag tycker iaf att dom lediga dagarna just nu är så värdefulla. För en månad sen var dagens lediga dagar min vardag och nu är det tvärtom. Jag samlar energi på jobbet för att orka vara den mamman jag vill vara, så troligtvis behövde jag det här. Nu är jag trött på ett annat vis. Helt ärligt hade jag glömt bort den här typen av trötthet. Jag vill lixom gå och lägga mig när barnen går och lägger sig. Förut ville jag göra allt annat förutom att sova bara för att jag kunde. Nu får jag ju tid för mig själv på jobbet. Och tro mig, även fast mitt jobb som sjuksköterska är ett oftast stressigt och krävande jobb, så är det som semester för mig att gå dit. Bara att kunna sitta i lugn och ro på toaletten, att äta lunch med vuxna människor och att bara få vara Emelie. Och det bästa med allt det här är den underbara känslan att få cykla så fort det bara går hemåt för att hämta hem världens bästa ungar! 

Tyvärr upplever jag mitt jobb mera stressigt nu än innan föräldraledigheten. Det går ju i perioder, givetvis. Men de första 4 veckorna har det varit ett väldigt högt tempo. För mig i allafall. Kanske för att jag är ringrostig och oerfaren. Vad vet jag. Jag känner iaf att jag kommit "tillbaka" och att allting är som vanligt. Nästa vecka ska vi "bygga om" hela avdelningen. Det blir spännande. 

Idag har jag och barnen varit och handlat lite på Gränby. Efter det tog vi en sväng i solen till 4H och käkade mellis där. Riktigt skönt med sol men idag var det kallt! Jag är ute efter bra skor nu till våren att ha på förskolan till barnen. Helst vill jag att de ska vara lätta att ta på (helst kardborre) och att de ska vara höga i skaftet. Helst vattentäta också. Tips?! Har hittat några som är fina och ser bra ut på hm. Men dom är inte vattentäta. Finns det några med dessa krav? Dom har "vanliga" låga sneakers men det känns lite tidigt att gå från allvädersstövlar till låga sneakers. Hur gör ni andra? Junelle har ett par kavat edsbro men dom känns jobbiga att ha på dagis med snörning och allt. Jag vill ju att det ska vara så lätt som möjligt för personalen :)



Styrka

Nu har jag tränat 1,5 månad och jag börjar äntligen känna mig lite stark igen. Nu har jag nästan bara kört gruppträning de senaste veckorna men jag ska försöka lägga in 1-2 gympass med endast styrka också varje vecka. Förra veckan var jag patient och var därför tvungen att väga mig. Sist jag vägde mig vägde jag 48 kg och det var i december. Då var jag också patient. Så lite har jag aldrig någonsin vägt. Det här var i samband med mina panikångestattacker och när det var som värst fick jag inte i mig nån mat på 3 veckor.... Förra veckan vägde jag 51 kg! Kan ni fatta att jag blev glad? Visserligen har jag ätit som en häst i några veckor men nu äter jag normalt igen. Min normalvikt brukar vara 52 kg men kan även vara 53-54 om jag lyckats bra med träningen. Mitt mål fram till midsommar är att fortsätta träna minst 3 ggr i veckan och att bli starkare och piggare såklart. 


Imorgon och på tisdag är vi lediga. På torsdag är jag också ledig men då ska barnen vara på ugglan ändå för jag har tandläkarbesök och läkarbesök. Vad kan man göra i uppsala en ledig tisdag? Finns det några roliga "dolda" lekparker som vi kanske har missat? 

Igår var vi på legoutställningen och det var ju verkligen fascinerande, riktigt skickliga byggnationer! Efter utställningen bjöd mamma oss på brunchen i ukk och den var riktigt bra! Så en perfekt förmiddag blev det. Inte nog med det så avslutade jag (och kollegornas) min helg på jobbet med pizzaleverans. Så det gick ingen nöd på min mage igår inte :)



Hektisk dag

Idag har varit en sån där dag som varit FÖR stressig. Jag har försökt hålla masken även fast jag varit på dåligt humör. Efter att ha sovit kasst i två nätter så har tålamodet varit illa och inte blev det bättre av att jobba till 15 och sen cykla hem för att byta om och duscha på typ 30 min sammanlagt. Tanken var att vi skulle ha åkt till Camilla och Niclas först men tillslut blev det omvänd ordning på det hela. Så vid 15.45-tiden kom vi iväg mot Tierp och satt sen i bilen påväg hem till Uppsala igen 18.45, blä säger jag bara! Alldeles för stressigt efter dessa kassa nätter och två tålamodsprövande dagar på jobbet. 


Iaf så gick det väldigt bra denna gång med Junelle. Hon var inge blyg för varken farfar, Marie eller någon annan. Till skillnad från sist när hon grät från början till slut. Milian var glad att få leka och busa lite med kusinerna :) Otroligt nog så höll sig barnen vakna hela vägen hem så det passade bra att åka förbi Camilla och Niclas trots att det blev sent för barnen. 

Imorgon ska vi gå på legoutställningen på förmiddagen sen ska jag jobba klart min helg! Godnatt 


Lediga dagar

Igår och idag har vi varit lediga. Jag har valt att vara 20% föräldraledig så därför blir jag ledig någon dag i veckan och eftersom jag jobbar helger så blir det flera lediga dagar i veckorna. Igår började vi dagen med att lämna in ena hjulet på Junelles vagn på "lagning". Det visade sig att vi bara kommit åt ventilen så att luften pyst ut. Medan vi väntade matade vi fåglarna och sen var vi på bibblan och låna några nya böcker, bla några Pelle Svanslös som är Milians favvo just nu. Det var länge sen vi var där nu och Gud vad roligt barnen hade. Dom skrattade och bysafe i över en timme. Sen köpte vi oss varsin roslagsgrill hos korvmannen innan vi åkte hem. På eftermiddagen tog vi bilen till 4H som Junelle tjatat om i några dagar. "Klappa heeeest" "Heeest bajsa" osv. Sen följde hela familjen med mig till gymmet och lekte på Gränby medans.


Idag har vi spenderat förmiddagen på Lindvalls kaffe. Niclas visade oss runt i hela fabriken där kaffet görs. Barnen fick gelehjärtan och fick välja varsitt kaffepaket innan vi åkte hem. Milian sa direkt när vi kom hem att han ska jobba på en kaffefabrik när han blir vuxen. Gullunge! Junelle sover än och vi ska väl försöka ta oss till nån lekpark när hon vaknar. Imorgon börjar min jobbhelg. På lördag ska vi på 2 kalas och på söndag legoutställning. Fullspäckat med andra ord! 

Junelle vaknade inatt av krupphosta och hade givetvis dragit på sig en förkylning. Hon är väldigt snorig idag så vi får se hur det utvecklar sig mot helgen... 

 


Ny ugglan

Nu har barnen gått två dagar på nya ugglan. Båda två verkar älska det! Tobias har både lämnat och hämtat igår och idag och både hämtning och lämning har gått väldigt bra. Imorgon och på torsdag är vi lediga och på fredag blir det en kort dag, 11-16. Det finns många fördelar med kyrkans lokaler, men även nackdelar. Fördelarna är att mina barn känner igen lokalerna sedan öppna förskolan, det är stora och rymliga ytor men framförallt att dom har tillgång till själva kyrkan. Maria som är väldigt duktig med gitarren kommer att kunna spela och hålla i sången där inne precis som på öppna förskolan, sååå mysigt för barnen. Andra fördelar är att dom delar åtgångsmaterial med kyrkan så det finns tillgång till mycket pyssel och även leksaker. Nackdelarna är att barnen inte kommer att kunna lämna kvar sina kläder i kapprummet. Dom jobbar på att få en lösning på detta men just nu har alla barn sina kläder i ryggsäcken. Iofs har vi haft så varje dag ändå och vi har även tagit hem alla ytterkläder varje dag då vi oftast behövt dom på eftermiddagarna. Men för andra barn är detta en nackdel. En annan nackdel tror jag kommer att vara sjukdomar. Ugglan har haft väldigt friska barn överlag och det tror jag har att göra med att det är en mindre barngrupp med blandade åldrar och att dom är ute så pass mycket. Nu kommer ugglan dela lokal med öppna förskolan där barn från alla Uppsalas förskolor vistas. Inte samtidigt som ugglan men i samma lokaler. Detta tror jag kommer att medföra mera sjukdomar. Vi går ju mot bättre tider men det är ju fortfarande vabruari. Det återstår att se när jag får min första vabdag. Hade Milian gått på sin första förskola så hade jag säkert redan vabbat en vecka för där var det alltid sjuka och snoriga barn (småbarnsavdelning). Milian var sjuk varannan vecka där i stort sett. Så det är en enorm skillnad nu! Junelle har gått  hos Lotta i över en månad nu och har inte varit sjuk en enda dag - helt fantastiskt tycker jag! Hon var lite snorig i helgen men det gick över under dagen bara. 


Idag är det ju alla hjärtansdag. När vi kom hem från jobbet/dagis möttes vi av en lapp på dörren. Överraskning till barnen, Jätteroligt. Jag blev minst lika glad som barnen. Det var mormor och morfar som varit här. 


Imorgon ska vi försöka laga punkteringen på vagnen och kanske hitta på nånting på stan. Torsdagen är också ganska oplanerad så vi får se vad vi hittar på. Egentligen skulle vi behövs putsa fönstrena här hemma för dom är ganska (eller väldigt) smutsiga. 

Vi har precis kommit hem från kyrkan och familjen Grandin. Vi och Sofie var på kyrkogården och tände ljus hos farmor. Milian och Junelle gjorde varsitt kort till gammelfarmor. På Milians kort skrev han "jag saknar dig gammelfarmor" ❤ Barnen somnade i bilen påvägen hem och sover gott i sina sängar nu. Jag är så glad att vi vant barnen med att somna lite varsomhelst. Det är så himla skönt att bara kunna lyfta dom till säng/vagn när dom sover och dom sover vidare lika skönt ändå. Snart ska jag gå upp och läsa lite men först kolla på superstars. Dom gjorde mig precis taggad på att ta min egen kroppsvikt i bänkpress, mål till sommaren kanske?


1,5 år

Igår blev Junelle hela 1,5 år. Vad jag har förstått så är hon väldigt lik mig när jag var i samma ålder, både utseende och personlighet. Om det är så, så förstår jag varför mamma och pappa älskar mig för hon är en väldigt genomgo och lättsam unge! Hon äter (mycket), sover och bajsar på samma tider nästan varje dag. Hon är en hejare på att prata. Jag tror nog att hon snart är på samma nivå som Milian var i samma ålder. Hon bygger på sina meningar med olika ord nu men 3-ordsmeningarna bygger hon fortfarande med mamma och pappa. Tex "Mamma sitta där" "Pappa är här". Hon säger Milians namn tydligare nu och kan härma dom flesta namnen. Hennes favoritsyssla just nu är "åka hanla". Hon älskar att få åka till affären och gå med en egen korg eller vagn och plocka varor. Så fort man säger nej så slänger hon sig och skriker. Vi har lärt oss detta och skrattar bara åt det. Då går det över. Hennes bästa leksaker är hennes nappar. Och nummer två är dockorna. Sen Milians lego. Hon älskar att prova skor och mössor och har redan börjat med kan-själv-metoden. Hon hatar fortfarande att tvätta håret men har blivit duktigt på att tvätta händerna och munnen. Det här kanske låter klyschigt men hon är alltid glad. 90% av tiden skrattar hon eller åtminstone ler. Om hon är tjurig låtsas hon oftast vara det eller så är det för att vi har sagt nej. Hon har storlek 86/92 på kläder och är nog normalstor för hennes ålder. Hon har rätt små fötter, strl 20/21. Hon älskar att laga mat och att baka. Häromdagen när vi gjorde pannkakssmet så knäckte hon 3 ägg åt mig medans jag vände ryggen bort i några sekunder. Hur duktig som helst! Jag är så stolt över min dotter ❤


Imorgon är det första dagen på "nya ugglan". Det blir spännande!


Ledig helg

När man har ett jobb som jag har så är dom lediga helgerna ganska värdefulla. Dom lediga dagarna mitt i veckorna är också värdefulla men helgerna är ändå solskenet i vardagen på något vis. Även fast det egentligen bara är olika namn på dagarna. Konstigt det där egentligen. 


Igår kl 7 skjutsade jag familjen Backlund till Arlanda. Jag blev ganska så avundsjuk lär jag erkänna. Trodde aldrig att jag skulle känna så men jäklar vad mysigt. Heeela familjen på auruba i 2 veckor lixom. Aaa sjukt avis är jag! Och inte nog med det så är det redan jättetomt utan dom här hemma... Det är ju inte vilka grannar som helst, det är ju dom. Påvägen hem stannade jag och handlade lite frukost mm och sen var dagen nästan oplanerad. Vi var "bjudna" till grannarna på någon form av bokförsäljning där hon sålde 1000-tals böcker för valfri summa. Massor med barnböcker fanns det. Perfekt nu när våra barn älskar böcker. Vi var iväg och lekte i Regnbågsparken medans Tobias tvättade bilen och efter lunch var vi på domarringen och åkte skridskor. Junelle sov gott i vagnen och vi andra åkte i över en timme tror jag. Adam kom också och åkte med oss, jätteroligt! Milian hade otroligt bra tålamod, det var så roligt att se. Han brukar annars ledsna efter 10-15 min. 

Vid 14 kom Camilla och hämtade mig och vi åkte till kraftkällan för ett ryggpass. Vi handlade på vägen hem och var inte hemma förrän 17. Sämsta tänkbara tiden att träna på för det var upptaget vid varenda skivstång. Värdelös enligt mig! Jag hatar att vänta på gymmet. Det var ett bra pass som Camilla körde med mig, jag har riktigt ont i musklerna idag. Sen när vi kom hem blev det taco-mello-mys. Jag som typ avskyr mello Hahaha. Men det är tradition. 

Idag hade vi planerat sedan länge att våra vänner från Malmö skulle komma och hälsa på. Dom kom imorse vid 10-tiden och var kvar hela dagen enda till kl 16. Det var så otroligt roligt att se hur barnen interagerade med varandra. Speciellt Milian och Måns. Som ändå bara har träffats 2 gånger förut. Junelle och Ebba fick också fin kontakt. Junelle kramade och klappade Ebba säkert 20 gånger, gullungarna. Det roliga med dessa vänner är att dom är precis lika gamla som oss. Barnen är precis lika gamla och även jag och Linnea. Och jag tycker att vi är väldigt lika på nästan alla plan. Förutom utseendet. Junelle och Ebba var väldigt lika i framförallt i rörelsemönstet och gesterna. I april får Måns och ebba ytterligare ett syskon och detta gör mig så imponerad. Vi har bestämt oss för att flyga ner och hälsa på dom i vår/sommar. Det ser vi fram emot redan :) 

När dom åkte lagade vi lite middag sen åkte vi till Gränby och köpte nu foundation till mig. Vi hittade även en teddyoverall till Junelle som jag letat länge efter. Det såg så mysigt ut när en av dom andra flickorna på dagis hade en sån när hon sov ute i vagnen så jag kunde inte motstå att köpa en till Junelle. Perfekt när det var rea och fanns endast en kvar - i hennes storlek! 



Trötthet

Sen jag blev mamma har jag förstått att det finns flera olika typer av trötthet. Och i väldigt många olika intervaller. När Milian var bebis förändrades våran sömn väldigt mycket i och med att jag ammade. Sömnen förändrades eftersom att jag blev störd 1-20 ggr per natt. I 9 månader framförallt. Jag minns såväl när jag kände att jag påverkades så pass mycket negativt av den störda nattsömnen så att jag ville bryta det. I alla böcker jag hade läst stod det att barnet inte ska ammas till sömns om det ska sova bra. Det var ju precis det vi gjorde. Varje gång han vaknade och det var väldigt svårt att bryta. Vi slutade amma när han var 9 månader men det tog ändå väldigt lång tid därefter innan han började sova hela nätterna. Han slutade vakna varje halvtimme och vaknade istället 1-2 gånger per natt! Riktigt stor skillnad! När Junelle kom blev vi väldigt bortskämda de första 7 månaderna. Vi var ju inställlda på amning varje timme hela dygnet runt och vaggande varje kväll. Men så blev det ju inte. Hon sov ibland hela natten igenom med 1-2 uppvak. Skillnaden då var att jag la henne i vaggan och att jag inte tog upp henne och ammade varje gång när hon vaknade. Jag vaggade henne ist och det funkade. När hon blev 7 månader började hon vakna oftare och jag lät henne ligga kvar i sängen bredvid mig. Och amma. Av ren lathet (kroppen är född lat) och framförallt trötthet. Resultatet blev att hon började vakna 10-20 ggr per natt. Jag ammade varje gång. Så fort jag rörde mig blev hon orolig och trodde att tutten skulle försvinna. Precis som Milian alla sina 9 månader. Efter 3 månader slutade jag amma henne. Och det är jag väldigt glad att jag gjorde. För efter 2 veckor sov hon återigen hela natten med max 1 uppvak. Det har hon gjort sedan dess. Hon sover nästan alltid 12 timmar i streck. Det har Milian aldrig gjort. Han sover max 11 timmar. När vi väl fick börja sova bra igen så kom den "riktiga" tröttheten. Den här tröttheten som man kunde känna innan man fick barn. "Inatt har jag bara sovit 8 timmar" typ. Den tröttheten. Jag har lixom bara mig själv att skylla på. Det är jag som har styr vilken tid jag gått  och lagt mig och jag vet att barnen vaknar runt 07.


Nu är jag tillbaka till det "vanliga" livet. Jag ställer klockan på 05.45 när jag jobbar dagstur och kommer hem ca 22-22.30 när jag jobbar kvällstur. Häromdagen kom jag hem 23, kom inte i säng och kunde varva ner förrän 24 och skulle upp 05.45 igen. Jag fick alltså sova nästan 6 timmar i streck. Det skulle ha varit jättemycket för ett år sedan men nu känns det väldigt lite. Man anpassar och vänjer sig så otroligt fort. Jag sover nästan alltid "bara" 6 timmar nu och det känns som att det räcker. Just nu. Men så fort jag hinner vänja mig mera kommer tröttheten ikapp och kroppen vill ha mera sömn. Jag tror att det är det som börjat smyga sig på efter dom 2 första veckorna. 

Det här kanske kändes som ett väldigt onödigt och menlöst inlägg men budskapet var ju ändå att sömnen blir påverkad av våra olika yttre faktorer men att vi själva såklart kan påverka den för att få en bättre nattsömn. Att alla kräver olika mycket nattsömn tror jag har att göra en del med vana och fysisk aktivitet. Ibland har man ju tänkt "Hur kan du vara trött, du har ju inte ens barn". Men det känns fel att tänka så eftersom att kroppen hela tiden anpassar sig. Eller har jag fel? Förstår ni hur jag menar? 

Att jag skrev det här inlägget var för att både jag och Tobias somnade vid nattningen och vaknade kl 23. Jättetrötta. Imorgon ringer klockan 06.40 och jag ska skjutsa våra kära grannar till Arlanda. Dom ska till Auruba i 2 veckor. Jag är inte ett dugg avis...


Det här med att hålla tider

Jag har alltid varit jättenoga med att komma i tid. Speciellt när det gäller till jobbet. Har jag kommit sent någon gång så har det att göra med en läkartid eller någonting som är meddelat innan. Jag tycker att detta är en självklarhet. Nu när vi båda har jobbet att komma i tid till och barnen som ska lämnas innan blir det ju genast lite svårare. Jag lämnar bara barnen när jag jobbar kväll eftersom att jag börjar annars innan dagis har öppnar. Så det blir alltid tobias som lämnar när jag börjar tidigt. Så då ska han lämna han sju. Men precis som jag misstänkte innan så har dom inte hunnit dit förrän 8. Junelle sover alltid till 7 och igår när Tobias lämnade vaknade hon 7.15. Hur gör ni andra när båda börjar jobba tidigt? Sliter ni upp barnen ur sängen en timme innan? Eller låter ni dom åka till dagis i pyjamas med en flaska välling? Svårt det där ju! 




RSS 2.0