Det stora intresset

Milian har verkligen fått ett intresse. Han älskar hockey. Han spelar hockey från morgon till kväll hemma på isen (köksgolvet) varje dag. Efter några minuter släcker han lampan, tar på sig mössan och flyttar målet. Så åker han ut med ismaskinen. Sen ställer han tillbaka målet och borrar hål i isen. Han är oftast målvakt och har både hjälm, skridskor, hockeybyxor och hockeyhandskar på sig. Så lyfter han på hjälmen när han ska dricka vatten och slår i isen med klubban. Precis som målvakten gör. Såhär har han hållt på i flera veckor nu. 

Igår var vi iväg och åkte skridskor första gången sedan detta enorma intresse dök upp. Innan vi skulle åka sa lilla älsklingen "Milian är stor kille nu, Milian kanske kan åka själv nu". Så sa han flera gånger innan vi började åka. När vi hade åkt en stund sa han "Milian är inte en stor kille, Milian kan inte åka" "Milians skridskor är jättedåliga". Så himla söt. Sen blev han ledsen och inte ville åka nåt mer. Men han var iaf jätteduktig och åkte själv med målet framför sig och tog några "steg" själv utan målet också. Det var perfekt att hs en is bara några 100 meter från oss :) 

Jag tänkte göra en liten ordlista på Milians "hockeyspråk", mest för mitt eget minne skull :) 

Måback - Målvakt 
Blåset - Båset
Lemmen - Hjälmen 
Klädrum - Omklädningsrum 
Isdekin - Ismaskin
Hockeyvantar - hockeyhandskar 






Junelles dopdag

Igår hade vi dop för kusinerna Junelle och Leonell. Jag är alldeles för trött för att orka skriva om allting så jag visar i bilder ist. Det blev iaf ett väldigt lyckat dop trots gråtande bebisar i kyrkan :) 

Förberedelserna









Den här bilden togs precis innan hon började gråta. 

Några sekunder senare...


Den här bilden är den bästa jag har. Så tråkigt att Milian inte är med bara :( Han somnade efter bara några minuter i kyrkan. På Tobias axel. 

Så han fick sova vidare hos mormor.

Den fantastiska tårtan som Amanda gjort :) 


















6-månaderskontroll

Idag var vi på 6-månaderskontroll och läkarundersökning. Det tog ca 5 minuter att bli undersökt. Nästan onödig undersökning måste jag säga. Eftersom att Junelle blivit noggrannare undersökt de senaste gångerna hon varit hos läkaren så kändes det idag faktiskt meningslöst. Läkaren lyssnade på hennes hjärta i ca 3 sekunder, tittade hennes styrka, kände på fontanellen och frågade mig om hon hade börjar vända sig. Sen var det klart. Vi vägde och mätte henne också såklart. 7540 gram, 67 cm och huvudet var 42,6 cm. Milian i samma ålder vägde 7485, var 69 cm och huvudet var 44,9 cm :) 

Hon fick sin första keps idag. Den var lite stor men kommer nog passa perfekt nu när det börjar bli säsong för den :)


Ett halvår tillsammans

Idag firar vi ett halvår tillsammans med våran dotter. Tänk att det var hela 6 månader sedan hon kom och gjorde livet perfekt! Våran lilla underbaring. 

För tillfället är det ingenting som duger för lilla fröken. Hon är nöjd i max 2 minuter åt gången och det är oftast i min närhet. Jag har i stort sett burit runt på henne hela veckan. Stackars Milian har inte haft nån rolig mamma. Snuttandet på nätterna fortsätter och hon vaknar fortsatt typ varannan timme. Det har verkligen förändrats de senaste veckorna. Men hon sover fortfarande bra i vaggan de första timmarna. 

Hon fortsätter att älska mat. Idag har hon ätit en portion gröt till frukost, en liten portion till lunch, en HEL banan till mellis, en mindre portion till middag och ännu en HEL banan nu på kvällen. Alltså är inte detta jättemycket för en 6-månaders? Hon vägrar att äta från flaskan, vill bara ha mat! Och det syns på bajset kan jag lova! 

Hon vill fortfarande hoppa jättemycket och har lärt sig att sitta utan stöd i några sekunder. Hon måste ha nånting att pilla/greja med hela tiden annars blir hon tokig. Milian är så himla gullig med henne hela tiden. Han säger att han älskar henne flera gånger varje dag och pussar och kramar henne väldigt ofta. Det är så himla mysigt. Han säger "Lillasyster, vet du en sak? Jag älskar dig" ❤️ 

Imorgon ska vi på 6-månaderskontroll på BVC. Igår var vi på barncentrum och fick konstaterat att hon har förkylningsastma. Så vi fick recept på en inhalator och tillhörande medicin som vi ska använda morgon och kväll så fort hon blir förkyld. Så skönt att slippa ränna på barnakuten varje gång! 

Nu är vi precis hemkomna från Tobias match. Det blev seger ikväll igen och nu är det inte många matcher kvar innan kvalet. Spännande :) 




Sjukt att det verkligen har gått 6 månader redan?! 



Rutiner

Våra rutiner just nu är helt och hållet ur balans. Ikväll somnade båda barnen NU. Klockan 22.30. Hur kan så små krabater orka vara vakna längre än föräldrarna? Puuuh! Milian blir trött vid 15-16 tiden om dagarna och det är många timmar att hålla honom vaken till 19. Om han somnar då så blir det som idag. Han somnar 22.30. Jag har försökt väcka honom efter en halvtimme men han är sjukt svårväckt. Oftast försöker jag hålla honom vaken hela dagen men så fort vi ska åka någonstans så somnar han i bilen eller vagnen. Så det är tur att han inte går på dagis just nu för han sover till strax efter 08 på morgonen. Jag tycker att det är såååå skönt och ångrar inte för fem öre att vi sa upp förskoleplatsen. Det är ju underbart att slippa passa tider, att bara få vara. Igår skulle vi iväg på mamma-träningen som började 10. Jag tänkte att vi skulle gå hemifrån 09 men det hinner man ju inte när barnen vaknar 08.30! Så vi tog bilen och hann i tid :) Jag vet ju att den här tiden snart är förbi, det står inte på förrän dom börjar vakna innan 06 igen. Så jag klagar inte på våra sena morgnar :) 

Ikväll har jag och Junelle varit på Gränby C och shoppat kläder till storebror till dopet. Både byxorna och skjortan vi köpte var för stora. Så det blir en sväng till i veckan och byta. Imorgon ska vi på läkarbesök med Junelle och se om vi kan få någon medicin för förkylningsastman. Inte för att jag vet hur dom ska kunna bedöma det nu när hon är frisk? Jag fattar inte riktigt hur dom tänkte... 

Imorgonkväll ska vi gå på innebandy, Milians första riktiga innebandymatch. Storvreta - AIK. På torsdag är det hockey i Björklinge igen. Troligtvis ska vi försöka oss iväg på mamma-träningen på torsdag fm. På fredag är det BVC-besök och på lördag har vi födelsedagsmiddag för Camilla, Tobias och Gustav här hemma :) 

Nu kan hon sitta några sekunder utan stöd! På torsdag blir hon hela 6 månader :) 


Deja vu

Ni vet den där känslan när man hör en låt och det bubblar av känslor i hela kroppen? När Junelle var nyfödd lyssnade jag på en och samma låt 100 gånger om dagen och den låter påminner mig om dom känslorna. Låten var Lost freguencies med Reality. Underbara känslor. Endast lycka! Tänk att hon blir 6 månader nästa vecka, ett helt halvår! 

Precis samma känslor får jag när jag lyssnar på Lilla Evighet som jag lyssnade på varje dag när Milian låg i magen. Älskade ungar, vad ni gör mig lycklig! 

5-månadersvaccin

Idag var vi på en försenad 5-månaderskontroll. Eftersom att mini har varit sjuk vid båda de inbokade vaccinationstillfällena så har båda blivit uppskjutna. Därmed fick hon sina andra sprutor idag. Nästa vecka blir hon 6 månader och 6-månaderskontrollen med läkarbesök väntar redan då. Vaccinationen gick sådär, hon började gråta redan innan sticket och var svårtröstad i ett par minuter. Sen var hon ledsen i vagnen hem så jag fick ta upp henne i bärselen och bära henne hela vägen hem. Tyvärr så hade jag babybjörnen ist för ergo babyn och det känns i ryggen nu! Fy satan vad ont jag har! Hon vägde in sig på 7405 gram så det är ingen liten bebis längre. Hon var även 67 cm lång :) När Milian var nästan 6 månader vägde han 7400 och var 68 cm (om jag minns rätt?) så dom följer varandra väldigt väl. Kul ju! Junelle kommer nog dra iväg snart för hon äter som en häst. Idag åt hon en hel (liten iofs, men ändå) banan för första gången. Hur mycket äter era 6-månaders? Hon vill inte ha nån ersättning längre så nu är det mat/puréer och amning som gäller igen. 

I måndags var vi på barncentrum med Junelle så hon fick inhalera. Hostan och rossligheten blev genast mycket bättre! På onsdag ska vi tillbaka och få träffa en läkare som ska bedöma om hon har förkylningsastma så vi förhoppningsvis kan få hjälp i hemmet framöver. I övrigt börjar vi friskna till här hemma men det är inte helt bra än. Jag förstår verkligen uttrycket "vabbruari" nu! 

Jag hoppas innerligt att vi får bli friska till helgen då vi ska på Mora Träsk. Det är näst intill så att jag knappt vågar mig ut med barnen bland folk nu för jag är rädd för bacillusker. Vi har typ varit isolerade i tre veckor så gissa om jag är trött nu?! Om det skulle vara så att vi inte är friska till nästa vecka så kommer jag nog träna iaf. Annars kommer jag aldrig igång! Det känns som att min kropp ska gå av på mitten för att jag är så svag. Bläää. Inte trodde jag att det skulle bli såhär klent med tid till att träna med två barn. Men inte heller trodde jag att det skulle vara så otroligt värdefullt att få spendera varenda minut med dom så att jag knappt vill lämna dom för en löprunda. 

Ikväll har vi varit på hockey i Björklinge. Iron gjorde inte någon jättebra insats ikväll men det slutade trots detta med 2 pinnar! Inga personliga poäng till Tobias ikväll dock så han var inte så nöjd efter matchen.

Igår var vi hem till en av mina underbara kollegor. Hon tog denna fina bild på min vackra lilla pojke. Vi blev bjudna på mat och fika och dessutom hade hon köpt presenter åt oss alla som var där! Hur gulligt var inte det?! Så fint och omtänksamt. Milian fick den där fina tröjan och en t-shirt och Junelle en underbar klänning och ett hårband till. 


Alla fina barnen hemma hos Caroline och Freya igår. 

Nöjd tjej idag efter vaccinet när hon slapp åka vagnen och fick komma upp i selen. Underbart söta unge, jag skulle kunna pussa ihjäl dig.





RSS 2.0