Fyrishov :)

Ikväll har vi varit på Fyrishov med Milian för första gången - det var sååå mysigt! Vi badade i cirka 30-40 minuter för att han skulle orka duschning och grejning efteråt. Det kostade ju faktiskt 100 kr per vuxen i inträde men det var det absolut värt! Det tog ett bra tag innan han kom på att han faktiskt badade och började plaska. I början var han jättelugn :) Det verkade som att han uppskattade det och tyckte att det var skönt. På tisdag tänkte jag nog att vi ska prova att bada på Svettis. Det ska finnas en 32 gradig pool där också :) 

Fredagsmys ❤️


Bra natt!

Äntligen börjar lillprutten sova bättre på nätterna! Inatt sov han från 23 till 04.30 och sen till 06.30 :D Så himla skönt!

Igår var vi och storhandlade och testade att ha Milian i börselen - framåt! Det gick såå mycket bättre att handla än vad det tidigare har gjort! Han fick vara med och titta och tyckte att det var jättespännande! Inte ett enda ljud från honom under handlingen :D När vi har handlat förut har han sovit och vaknat nångång när vi nästan är klara. Så nästa gång blir det också bärselen! 

Bra dag!

Imorse var vi på Almtunakyrkans öppna förskola på sångstunden. Det var underbart. Så himla mysigt! Milian fick inte riktigt sova "klart" så han var inte helt nöjd under sångstunden. Nästa gång ska vi gå hemifrån tidigare så han får sova längre innan. Vi sjöng helt andra sånger än vad vi gjort på de andra öppna förskolorna. De som höll i det var jätteduktiga och spelade olika instrument medan vi sjöng :) Milian somnade direkt när vi gick ut och sov i två timmar i vagnen. 

Sen mötte vi upp Helena och Sofia på stan!! Jättekul och jättemysigt att träffa dom. Båda två har fullt upp med plugg och bor i andra städer så det blir inte ofta vi ses, tyvärr :( Jag är iaf glad att dom hade tid att träffa oss idag <3




Smakportioner

Vi är nyss hemkomna från föräldragruppen som idag handlade om smakportioner :) Hallå! Är Milian redan så gamal?!?! Nej, usch. Jag ska ta det lugnt med saker och ting. Jag vet att det finns dom som introducerar redan nu men det vill inte jag göra. Samma sak med sittvagnen! Jag vill vänta länge innan jag byter även fast Milian verkar vilja byta nu. När jag är inne på barnvagnar så kan jag även meddela att en ny vagn är beställd :D Vi kommer dock få vänta 5-7 veckor på den eftersom de nya suffletterna blir tillgängliga i början av april. När den kommer är han ca 5 månader och då hoppas jag kunna använda liggdelen ett tag till. Rekommendationerna säger ju att man inte ska byta förrän efter 6 månader :) 


Milian fortsätter att vakna varannan timme på nätterna. Inatt var det nog varje timme! Igår somnade han iaf tidigare, vid 22 men vaknade igen 01 och därefter nästan varje timme för att äta! Utvecklingsfas?!

Dör söthetsdöden för sjuttielfte gången 😍❤️




Mama moves

Idag har vi varit på mama moves på DC. Jag hade aldrig dansat zumba förut så det blev lite svårare än förväntat! Jag låg några steg efter hela tiden - det var inte riktigt min grej. Jag gillar nog inte dansträning. Det var väldigt mysigt iaf. Vi var ca 15 st mammor och alla hade bebisar i Milians ålder på magen när vi dansade :) Ni hör ju - MYSIGT - då är det ju inte riktig träning! Haha :D Nästa vecka ska vi prova passet efteråt - mama workout. Det verkar vara lite mer styrka. Jag hoppas att det är mer någonting för mig för jag tror inte att jag kommer gå på mama moves igen iaf. Vi håller tummarna för det! 

Jag håller fortfarande på att fundera över vagn. Köpa ny? Sälja den gamla? Ha två vagnar? Donkey? Buffalo? Vilken färg? Sådär håller jag på hela tiden! Blir galen på mig själv snart. Från början ville jag ha ny vagn för att jag ville ha färgen Electric blue. Nu är det mer för jag vill åt varukorgen på sidan och för den förlängda suffletten!!!!! Den är verkligen saknad på min cameleon! Jag gillar färgen ice blue men samtidigt vill jag ha en svart. Vi har iaf hittat en Electric blue sufflett på blocket som är påväg hem till oss. Så imorgon beställer vi nog den nya vagnen om jag inte ångrar mig igen (???). Det blir iaf ett helsvart chassi! 

Den förlängda suffletten ska tydligen gå att få i svart också! Kanske blir all black nu och ice blue till sommaren? Vi får se ;)




Hemsk bilresa!!

Vi är nyss hemkomna från den värsta bilresan hittills. Milian gallskrek HELA vägen från rasbo och hem. Jag stannade två gånger på vägen och försökte trösta honom men det gick inte. Hur gör man då? Jo, man fortsätter att köra för att man måste hem och känner sig som världens sämsta mamma. När vi kom hem och parkerade bilen bajsade han så då trodde jag att det var därför han var så himla ledsen, för att han inte kunde bajsa. Jag böt på honom direkt i bilen för jag tänkte att han skulle somna direkt när jag la ner honom i vagnen sen. Men fel. Han fortsatte att gallskrika. Han har varit vaken i 5 timmar i streck nu!!! Nu sitter vi i soffan och han har äntligen lugnat sig. Vi är själva ikväll och första gången hela natten också ;( 

Killen som vägrade kolla in i kameran 😊


Bumbostol :)

Nu har vi äntligen köpt en bumbo. Vi hittade en på blocket på andra sidan gatan :) Milian provsatt den nyss och kanske att han måste bli lite starkare i nacken för han orkade bara håll upp huvudet ordentligt i några minuter. Han verkade trivas i den iaf :D





Bättre sömn :)

Natten till igår sov Milian helt klart bättre än tidigare nätter. Igår kväll somnade han som vanligt vid 23 och vaknade 03. Sen somnade han om och vaknade igen 06.30! Helt klart en förbättring :D Ikväll ska vi heja på Tierp som har gått till playoff 1. Hudiksvall är favoriter men vi tror på en skräll! Nu ska vi fortsätta tvätta :D 

I tvättstugan imorse 😍


Heidenstams öppna förskola

Idag har jag och Annika provat öppna förskolan på heidenstams torg. Det var i princip samma som Liljefors men ändå inte riktigt ;) Jag gillade Liljefors bättre. Dom flesta barnen var närmare 6 månader. Vi sjöng samma sånger och fika fanns för dom som ville. Milian blev lite sur när vi skulle sjunga så det var lite tråkigt. Men jag kommer garanterat att fortsätta gå dit. Jättekul att träffa andra Uppsalamammor! 

Jag och Annika lyckades klä på dom exakt likadana kläder idag 😃 

Milian ville inte ligga ner i vagnen på vägen hem. Kanske byta till sittdelen snart?




Söndag

Milian fortsätter att vakna varannan timme på nätterna. Inatt var femte natten i rad så det börjar ta lite på krafterna ;) Han är fortfarande inte riktigt sig lik, väldigt gnällig. Han brukar få ersättning på kvällarna men han har vägrat flaska tre kvällar i rad. Vi håller verkligen tummarna för att det vänder snart och blir som det var innan! Milian har sovit sen kl 14, känns väldigt konstigt att sitta alldeles själv i soffan. Jag har hunnit fixa naglarna, lagt in föräldrapenning och kollat på OS. Nu rör det sig i vagnen. Trevlig kväll!




Myslördag

Idag har vi varit hos farmor Eva och Håkan i Söderfors och hälsat på. Milian fick även träffa sin kusin Kevin - kul! Idag har Milian bara en kusin men om en månad har han två :D Faster Hanna är beräknad den 13 mars - spännande! Milian somnade i bilen påvägen dit men var väldigt gnällig när vi kom fram så det var bara att gå ut med honom. Tobias gick med honom i ca 1 timme och sen sov han ute på altanen i ca 1,5 timme till - wow! Det händer ju inte alltför ofta. Nu är vi påväg till Björklinge och ska fira Camillas 25-årsdag. Otroligt nog så somnade han i bilen så fort den började rulla :) Hoppas på en bra kväll! 

Kusinmys 💙 

Gosunge 😍



Mindre rolig dag

Det här med vaccination var inte kul alls. Milian har haft feber hela dagen och gråtit väldigt mycket. Ibland har han varit så ledsen att det har låtit som det gör ont nånstans. Jag har läst att de kan göra ont vid insticksstället men han har inte varit röd eller svullen. Konstigt :/ Han vägrade sova i vagnen både ute och inne idag, ville inte sova i bärselen och vägrade ta flaska. Det enda som funkade var tutten. Han hade även svårt att komma till ro. Klockan 17 sov han första gången idag. Annars brukar han ha sovit ca 2 timmar innan 17. Eftersom jag fick sova så lite inatt så hade jag tur att ha Tobias hemma ikväll för avlastning. Han tog ut Milian och gick med honom i 2 timmar så jag fick vila. Så himla skönt! När han hade sovit var han jättepigg och glad i cirka 2 timmar men sen börjades det igen. Nu har han iaf somnat så nu måste jag också sova. Han får sova i babynestet mellan oss inatt :) Vi håller tummarna för att febern är borta imorgon!

Mina två hjärtan på alla hjärtans dag ❤️ Så mycket kärlek!


Feber

Inatt har Milian vaknat varannan timme IGEN. När han vaknade vid 02 var han kokhet så vi gav honom flytande alvedon. När han vaknade vid 04 sen var han inte alls lika varm. Usch, jag tyckte så synd om honom och var så glad att jag köpte alvedon igår! Nu hoppas jag att Milian vill somna om en stund till efter att han precis har bajsat. Mamman är galet trött! Godmorgon :)

Så mycket kärlek ❤️


Vaccination!

Idag har Milian fått sin allra första vaccination. Det var mycket jobbigare än vad jag hade trott. Jag har inte tänkt så mycket på det förrän igår. Även fast jag jobbar som sjuksköterska och ser sprutor dagligen annars så kändes det här jobbigt. Vi hade tur att Mormor Mona kunde följa med och stå med Milian när han fick sprutorna. Jag stod bakom och blundade. Usch. Det kom några tårar när jag hörde honom skrika efter sticket. Men det gick snabbt över :)

Det var 3 veckor sen vi vägde och mätte honom sist och jag trodde att han skulle ha passerat 6 kg men han vägde bara 5700 gram och var 61 cm. Han växer riktigt mycket på längden den lilla prutten :) Sen han föddes har han följt sin kurva väldigt bra och har passerat medelkurvan på längden tom!

När vi var klara på BVC strax efter 16 somnade han direkt i vagnen och vakade inte förrän strax efter 19! Eftersom att det är min storasysters födelsedag idag så har vi varit på latitude 59 och käkat middag med familjen. Milian vaknade när jag skulle börja äta - såklart! Men det gick bra ändå :) 

Älskar den här bilden som togs för drygt en timme sedan. Mina fina ❤️

Godnatt från oss alla 3 😊



Öppna förskolan :)

Idag har vi varit på öppna förskolan för första gången och det var helt klart över förväntan. Det var väldigt många mammor och bebbar, cirka 20 st och många i samma ålder som Milian. Vi sjöng, umgicks och fikade :) Det var sååå himla mysigt! Det var två medelålders damer som höll i det och dom var underbara. Hon som höll i sången kom ihåg alla barnens namn - imponerande! Vi kommer helt klart gå dit igen :) 

När vi kom dit bad dom oss att låsa vagnarna för det hade nämligen hänt att vagnar har blivit stulna. Precis när vi skulle gå var det en mamma som gick ut och då var det två gamla kärringar! som försökte ta dom två dyraste vagnarna!!!!!!!!!! Usch! Det måste vara människor som vet om att det är öppna förskolan just den tiden och bara kommer dit för att stjäla. Observera att den ena kärringen var runt 70 bast!!!! 

Lilla älsklingen ❤️

Nytt bumperskydd 😊



Vill ha!

Det är så mycket grejer jag vill ha till Milian! Finns så mycket fina kläder och andra grejer som jag skulle köpa om jag var gjord av pengar. Den här månaden har jag handlat så det räcker. Kanske blir nånting nästa månad ;)

Bugaboo Donkey/Buffalo i blå, antingen den nya ljusblåa eller den marinblåa. Så grymt snygga! Bumbostolen börjar bli aktuell nu när Milian börjar bli stadig i nacken. Kanske kan hittas på blocket? Overallen blir ett måste till nästa vinter, den är helt klart den snyggaste jag nånsin sett!


Hoppgunga och kläder från next. Älskar onepiecen uppe til höger :) Mössan är helt underbar men kostar dock 650 kr så vi får hoppas att mormor Mona kan sticka en sån till nästa vinter ;)


3 månader idag!

Idag blir Milian hela 3 månader gammal. Det skulle vi ha firat med besök på BVC med vaccination men BVC-sköterskan var sjuk så vi sköt upp det till torsdag ist. Det är så roligt att se hur Milian utvecklas för varje dag som går. Han håller just nu på att upptäcka att det går att göra många olika ljud med rösten och i olika tonlägen :D Så himla roligt att höra! Han är fortfarande en väldigt aktiv bebis som inte alls vill vara stilla länge. Han vill helst inte sova på dagarna och blir jättearg när han blir trött. Sömnen på dagarna är det tuffaste för mig för han vill fortfarande bara sova i vagnen och bärselen. Så jag fortsätter att vara ute och gå ca 3 timmar varje dag. Men faktiskt så har han somnat inne i vagnen några gånger nu :) Han börjar bli riktigt tung nu och jag tror att han kommer att väga 6 kg på torsdag! Nu har jag lagt undan allting i storlek 50 och lite i 56. Han använder mest 56 men kan ha alla bodysar i 62. Inga tröjor eller byxor i 62 passar än men snart så ;)

Just nu är vi ute och går. När vi kommer hem ska vi pyssla med dopinbjudningarna :D 







Tobias födelsedag :)

Idag har varit en väldigt bra dag. Jag och Milian gick upp imorse och gjorde frukost på sängen till Tobias och sjöng för honom. Sen tog vi en promenad till affären och handlade lite :) Mamma, pappa, svärmor, Håkan, farmor, Lasse och Pia kom förbi vid 13-tiden och då hade Milian precis somnat. Han vaknade efter cirka en kvart och sen var han halvgnällig hela dagen. Mamma gick ut med honom en stund men då sov han bara ca 30 minuter. Sen tog jag och mamma en promenad senare och då sov han ca 45 minuter men sammanlagt sov han väldigt lite mot vad han brukar. När jag och Tobias skulle iväg sen var jag orolig att han skulle vara övertrött men det gick jättebra. Mormor och morfar fixade det utmärkt :) Vi var borta 2,5 timme och jag kände mig inte stressad förrän efter 2 timmar. Sjuk känsla men helt fantastiskt. Längtade så mycket efter lillprutten!!! Vi blev bjudna av svärfar på god mat på Biztron :) Det blev en lyckad födelsedag för Tobias även fast hans present från mig och Milian är försenad och inte kommer förrän om någon vecka :( Tobias lagade god mat och vi hade trevligt sällskap hela dagen! Milian har somnat för en stund sen så nu ska vi ha lite mamma-pappa-tid :) Godnatt!




Fredagsmys

Milian somnade för drygt en timme sen. Jag ligger och tittar på honom och ler utav ren lycka. Det är så underbart att få vara hans mamma. Jag läste nyss i Vi föräldrar om en pojke med en dödlig sjukdom och därför kan jag inte sova. Jag skulle vilja ligga och titta på min fina son hela natten. Jag ska aldrig, aldrig, aldrig tycka att det är jobbigt när han skriker. Jag ska istället alltid, alltid, alltid vara glad för att han är frisk och mår bra. Vad är skrik och gråt jämfört med det som den mamman går igenom? Nej, usch vad vi har det bra! 

Idag har vi haft besök av Wille och Annika. Tråkigt nog så glömde jag bort att ta en bild på Milian och Wille tillsammans :( Det var iaf väldigt roligt att dom kom förbi och hälsade på. Det är alltid lika roligt med besök!

Senare kom Camilla förbi så åkte vi och handlade till imorgon för då är det Tobias födelsedag :D Milian ville inte sitta i babyskyddet så Camilla fick bära honom medans jag handlade (bortskämd kanske?). Sen var det gnälligt resten av kvällen tills han somnade vid 22.30 - rekordtidigt! Nu måste jag passa på att sova några timmar innan han vaknar och vill äta. Godnatt! 

Mille och moster :)

Gårdagens shopping! Milian tackar sin mormor för den fina koftan ❤️


Våran prins :)

Imorse sov vi till 10.30! Det var väldigt skönt men frågan är ju om Milian kommer somna ännu senare ikväll? Det återstår att se. Idag fick vi registerutdrag från Skatteverket på Milians fullständiga namn. Jag trodde inte att Prins skulle gå igenom men det gjorde det :D 


Milian blir duktigare för varje dag. Han pratar mer och mer och är nöjdare och gladare när han är vaken :) Vissa dagar är mindre roliga men han har gjort väldiga framsteg. Idag somnade han till och med INNE i vagnen och sov en hel timme innan vi gick ut :) 

Igår var jag och Milian och hälsade på Ronja i deras nya lägenhet här i Uppsala! Så himla roligt att dom också bor här nu :) Det var jättemysigt och Milian skötte sig bra fram tills vi skulle gå hem. Nu vaknade prinsen. Ha en bra dag :)

Duktig Mille

Efter en jobbig lördagskväll sov Milian från 23 till 09 med endast en matpaus :) Han har sovit oroligt några dagar så det skulle vara skönt om han börjar hitta tillbaka. Igårkväll somnade han i gungan mellan 21 och 21.30. Det var första gången han somnade i gungan med nappen. Innan har han sovit några gånger i den men då har jag lagt honom där efter att han somnat. Sen var han jätteledsen fram tills han somnade för natten i princip :( Det var väldigt jobbigt, tror nästan att vi redan hade glömt bort hur jobbigt det är när han är sååå ledsen. Lilla älsklingen.

Morgonpigg ❤️


Målvikt!

Jag är nyss hemkommen från gymmet och invägning. Jag har nått min målvikt, vägde nu 54,8 kg och hade som mål att väga 55 kg inom 3 månader efter graviditeten :D Nu ska jag börja bygga upp min kropp igen och sätta nya mål. Nästa stora mål är att det inte ska synas att jag har varit gravid när det är dags för bikini. Får se hur det går ;)

Far och son 💕


Tillväxtperiod?

Igårkväll hade vi en missnöjd bebis i stort sett hela kvällen. Vet inte om det beror på att vi var borta, att han är lite hängig eller att han växer mycket och vill ha mycket mat? Inatt har han nämligen vaknat 3 gånger mellan 00-07 och det var ju flera veckor sen han gjorde sist! Jag känner mig helt slut just nu och hoppas att han sover någon timme till efter att han har ätit klart. Trevlig helg :)

Jag var tvungen att använda "nyårsskjortan" en gång till innan vi plockar bort den 😍




RSS 2.0