Kvällstankar

Nu ligger jag här och grubblar igen. Nu i höst ska ju Junelle börja på samma ställe som Mille. Det är ettföräldrakooperativ där föräldrarna sköter det mesta. På gott och på ont. Vi tycker att städningen fungerat hela okej och att det helt klart varit värt bördan då förskolan alltid är ren och fräsch. Men det vi ännu inte upplevt är hur det är att ha ett ansvarsområde och sitta med på styrelsemöten en gång i månaden. Hur ska vi hinna med detta? Vi måste ju se till att hinna med detta om vi vill att barnen ska gå kvar. För det vill vi ju. Jag kan lixom inte se någon annan lösning för Nelion. Ska han börja på kommunal förskola i stor småbarnsgrupp så vill jag absolut att han ska vara närmare två år. Jag vet inte hur mitt inre skulle klara av att lämna en 1,5 åring bland massa andra 1-3 åringar med alldeles för få vuxna. Jag skulle nog gripas av panik inombords. Helst vill jag såklart att Nelion ska få gå hos dagmamma som Junelle har fått göra. Men den möjligheten är inte alls garanterad. Dagmammor växer inte på träd idag, tyvärr. Och små privata förskolor växer inte heller på träd. Förhoppningsvis trivs Junelle lika bra som Mille på förskolan och då hoppas jag absolut att Nelion kan gå där han också sen. Vi planerar fortfarande för att han ska börja förskolan i augusti 2019 men ska jobba för några månader till hemma. Ni som har föräldrakooperativ, tycker ni att det är värt jobbet man som förälder lägger ner? 

Veckan

Återigen har en hel vecka passerat. I tisdags träffade vi Minna och barnen på öppna förskolan för pyssel, sång och fika. Alltid lika mysigt och jag ser redan fram emot höstens alla mysiga sångstunder med Nelion där på st per. Det är så himla mysigt, älskar det. Personalen är så otroligt duktiga. I onsdags var det ju fotboll och då passade vi på att åka ut till björklinge och titta där. Vi åkte tidigare och hälsade på Ida och mammas jobb och alla barnen. Matchen var ju verkligen enastående spännande! Sjukt vad taggad jag är för tisdagens match! Vi kommer gå all in på flaggor och hela faderullan. Så himla roligt ju!  I torsdags var vi ute i några lekparker med Isak och Ann och Tobias gjorde illa sig på jobbet. Fick åka och sy 5 stygn på smalbenet. Stackarn. Men jag kände bara att det var tur att det gick så himla bra, hade kunnat vara mycket värre. Sen på eftermiddagen satt vi hemma och väntade på leverans från next. DHL-killen ringde mig på morgonen och sa att han skulle komma vid 14 tiden. Snubben börjar bli van med att leverara hem till oss nu haha. Sen ringde han igen och sa att hand kollega skulle komma istället och att han skulle höra av sig innan han kom. Vi satt och väntade och 14,30 fick jag att sms om att mitt paket gick att hämta ut hos ombud. Hur fasen är detta möjligt när jag valt hemleverans till dörren och även bestämt tid med dhl?! Sjukt ju. Vi satt ju faktiskt hemma och väntade istället för att gå och bada hos grannarna i hettan! Första gången jag kände mig besviken på att ha beställt från next även fast det var dhl som gjorde helt fel. Next leverera nästan alltid dagen efter beställning om den är lagd å förmiddagen, så sjukt bra. Igår var det fredag och då fick vi besök av minna och barnen igen. Vi pysslade armband, bakade pizzabullar, åt pizzabullar och lekte massor. På eftermiddagen åkte vi till Sävja och köpte en gåstol till Nelion då våran vi hade förut gick sönder och dessutom var tvärkass. Nu köpte vi en som vi vet är bra och inte kommer att bli missnöjda med. Vi passade även på att leka lite i en fin lekpark i närheten. Barnen var nöjda. Jag tycker i det stora hela att lekparker är otroligt tråkiga. Det tråkigaste jag vet är att gå till lekparken här hemma men ändå tjatar jag dit barnen om vi  har "tråkigt" (ni förstår vad jag menar). Därför tycker jag att det är jätteroligt att upptäcka nya lekparker med barnen som är underhållande i mer än 10 minuter. Jag kikade lite på Lekplatsguiden och bestämde tillsammans med Cicci att vi skulle testa ytterligare en ny idag så vi åkte till Flogstaparken. Och den var faktiskt riktigt bra! Rolig för dom större barnen som behöver lite mer utmaningar. Sen blev vi bjudna till Camilla på middag med mamma och pappa också. Tobias är i Öregrund och jobbar och nu börjar det verkligen lida mot sitt slut där ute. Och det är exakt en vecka kvar till Gotland nu! Läääängtar och hoppas på finväder. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Köpa och sälja

De senaste dagarna har jag sålt 5 klädpaket på tradera och jag är riktigt nöjd med belöningen. Det är så härligt när man säljer saker och kan köpa nya saker som barnen verkligen behöver. En in och en ut brukar jag tänka, haha. Jag köpte en solhatt från pop till Nelion häromdagen för 35 kr. En sån mjuk och härlig som kostar 149 kr ny. Då blir man lycklig!  Eller iaf om man är nördig som jag är. Just nu letar jag nya sandaler till Mille. Helst ska dom vara oanvända för att jag ska köpa dom. Får se om jag lyckas hitta några. Är inte alls nöjd med dom vi köpte på rean för ett tag sedan. Dom bara åker av foten hela tiden. Han behöver ett par rejäla som han kan springa i på semestern. Helst likadana som förra året. Kavat vallby, grymma! Annars ska vi nog testa ett par från Viking. Får se vad jag lyckas hitta. Några tips på andra bra sandaler med stängd tå? Jag hittade även en gåstol som jag letat efter ett tag som jag ska köpa till Nelion. En sån där som kostar 1200 kr i butik som jag köper för 400 kr begagnat istället. Yeah. 

Idag har vi haft en mysig dag på sommarcafet igen och idag träffade vi Minna och barnen där. Så himla perfekt att kunna fika, leka, sjunga, dansa mm på ett och samma ställe. Och dessutom socialt umgänge, både för mamman och barnen. Imorgon ska vi till björklinge och mammas jobb. När mamma slutar ska vi hem och titta på fotbollen, så spännande det ska bli!!! Mamma skulle fixa lite god mat också, lyx. Bästa mamman. 
Tobias jobbar ikväll och jag har precis fått i säng det sista barnet. Inte lätt att natta tre barn samtidigt vill jag lova. Men det är tur att dom somnar som bäst tillsammans, annars hade det varit en omöjlighet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Egoistiskt?

Jag funderar mycket på saker och ting kring barnen och det som jag funderat på mest de senaste veckorna är varför vissa föräldrar är så egoistiska. Nu när det är sommartider och personalen på förskolor runtom pusslar och har sig för att försöka få till sina ledigheter. Sin semester alltså. Det jag har svårt att acceptera är hur föräldrar som är föräldralediga med syskon till förskolebarn inte tänker på detta. Man utnyttjar förskolan maximalt trots detta. Man tänker lixom inte på att den underbemannade personalen som sliter om dagarna för att barnen ska ha det bra är värda att ha det lite lugnare på förskolan innan semestern eller kanske till och med kan få semester/ledigt lite mer under sommaren om det är färre barn på förskolan. Vissa kanske inte får semester alls på grund av detta. Men nejdå. Det är många föräldrar som bara tänker på sig själva och att det är "skönt" när det äldre barnet/barnen är på förskolan. Usch vad jag kokar när jag tänker på det. Det finns lixom familjer som sliter arslet av sig för att lyckas ha sina barn hemma under de veckorna som förskolan är stängd. Så ett tips till er alla som tänker fortsätta lämna era barn på förskolan i sommar fast ni inte måste, tänk efter! Det finns andra som behöver ledigt från ditt barn också, inte bara du. 

Det var inte meningen att låta arg eller så men jag blir bara så frustrerad av detta. Godnatt

Bvc

Idag är jag väldigt stolt och glad! Mini-prinsen hade ökat mer än ett halvt kilo i vikt sedan sist så nu vägde han 5665 gram och var 61,5 cm lång. Jag blir så stolt och glad över oss. Att amningen fungerar och att han vägrar flaska kanske för att han nöjer sig med den mjölken han får. Jah tvivlar fortfarande på det men känner mig mer och mer på den sidan. Lilla plutten. Han är ingen stor bebis, ligger lite under medel på vikten men längden ligger mitt på normalkurvan. Sköterskan tyckte att han hade blivit väldigt stark och att han var motoriskt framåt och en pigg och välmående liten kille. Trots att han är förkyld så fick han båda vaccinerna. Han verkar ha fått lite ont efter ena sprutan och är lite öm och rodnad där. Ingen feber hittills. Milian och Junelle var med båda två men ville inte titta när han fick sprutorna så då gick dom ut i lekrummet istället. Jag försökte förbereda dom så gott som det bara gick men dom köpte inte riktigt principen ändå. Dom ville inte alls att sköterskorna skulle göra honom illa, lilla älsklingarna. Men dom såg iaf att det snabbt går över och det tror jag kan vara bra inför att vi ska ta TBE-vaccinet nu i veckan. 

Nelion följer iaf sin storebror i vikten trots att han var större vid födseln. Spännande att se om det fortsätter. Junelle var något lite större men inte alls mycket. 

(null)

(null)



Nelion 3 månader

I torsdags blev ju Nelion hela tre månader. Det är så himla mycket som händer med honom nu. Han är precis som sina syskon, nyfiken, vill lära sig nya saker och är aldrig still. Nu vill han sitta, stå och hoppa mest hela tiden. Han är väldigt aktiv på golvet. Lägger jag honom ner så tar det bara några minut innan han har snurrat 180 grader och har fötterna åt andra hållet. Han försöker vända sig från mage till rygg men har hittills bara lyckats en gång. Han försöker även vända sig från rygg till mage men har ännu inte lyckats kommit på hur man kommer förbi armen som är i vägen. Han ÄLSKAR att bada och har precis kommit på hur man plaskar. Och kors i taket så har han ännu inte blivit rädd när han fått vatten på sig. Han gillar fortfarande inte vagnen men accepterar den. Han somnar i den och kan sova vidare i den. Ibland 20 min och ibland 1,5 timme. Så det går bättre. Jag har inte kunnat se att vi kunnat ha några rutiner ännu men nu från tre månader kan jag nog tyckas se att vi ska lyckas. Han sover 3-4 gånger per dag beroende på hur långa stunderna blir. Han somnar fortfarande rätt sent på kvällen, någonstans mellan 21-23 brukar det bli. Sedan ett tag tillbaka har han sovit några timmar i vaggan innan han vaknat för mat och mys. Sen lägger jag aldrig tillbaka honom även fast jag borde för han sover ju bäst ostört verkar det som. Men jag är för trött och för myssugen för det. Snart är han stor och vill inte ligga och krama sin mamma så det gäller att passa på. Det bästa jag vet är fasen att sova tillsammans med mina barn. Tänk om det kunde vara för all evighet. Vi ammar inte alls lika ofta som vi gjorde för en månad sedan men vi ammar minst säkert 5-7 gånger per dag iaf. Han äter otroligt korta stunder och har inte alls ro att ligga still vid bröstet. Jag försöker då och då vänja honom med flaska men det går inte så bra. Jag ska fortsätta att träna kontinuerligt för jag vill kunna variera mellan flaska och bröst så småningom. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att jag skulle helamma i 3 månader, helt otroligt enligt mig. Ska bli så spännande att se hur mycket han väger imorgon. Jag gissar på 5560 gram. Milian vägde 5700 när han var 3 månader och 3 dagar. Visserligen hade jag börjat ge honom ersättning som kvällsmål då så jag tror faktiskt att Nelion väger lite mindre.   Jag tycker att det är så roligt att jämföra! Nu ska jag sova lite innan min förkylda lilla kille vaknar och jag måste suga snor. Stackarn. Godnatt 

Midsommarhelgen

Vi fick återigen en riktigt härlig midsommarhelg! I torsdags åkte vi ut till länsö när Tobias slutade jobbet och åkte hem i lördags förmiddag. Midsommarafton började precis som prognosen sammes massa regn och typ storm. Partytälten som blev uppsatta kvällen innan blåste ner under natten så förmiddagen gick åt till att sätta upp det igen. Pga vädret och även pga att ett hus hade brunnit ner till grunden på ön under natten så valde festfixarna att skjuta fram firandet två timmar. Och detta var ju succé för så fort vi kom till midsommarängen så sken solen. Det var ju säkert inte mer än 15-18 grader men solen värmde bra iaf. Det var våren tomt som höll i lotteriet och pappa hade fixat lottpriser för flera 1000-tals kronor. Det var bl.a. signerade tröjor från djurgården, AIK och andra stora klubbar. Folk var som tokiga och alla lotter sålde slut på 30 minuter. Det var många glada idrottsfans där kan jag lova! Barnen vann också en hel del priser och var supernöjda efteråt. På midsommardagen tog vi det rätt lugnt och åkte hem efter att vi packat ihop. Vi åkte hem och kollade till bamse och sen vidare för firande vid björkis. Barnen fick åka karuseller och vi kikade litegrann på dragkampen. Sen vidare till Jenny och Filip medans barnen stannade hos mormor och morfar. Nelion följde med på festengivetvis då han fortsätter vägra flaska. Efter halva fotbollsmatchen gick jag och Tobias hem och efter fotbollen tog vi bilen hem. Något lugnare midsommarfirande än förra året haha. 

Idag har vi mest grejat hemma och varit och storhandlat. Vi hade i stort sett tomt i kyl och frys så det behövdes. Imorgon ska vi till bvc för 3-månaderskontroll och vaccin. Nelion är fortsatt förkyld så jag tror inte att det blir nån vaccination. Men spännande att se vad han väger iaf, den lilla spillevinken. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Mitt största intresse

Sedan jag blev gravid första gången har jag haft ett stort intresse för barnkläder. Jag älskar verkligen att köpa kläder till barnen! På senare dagar har jag fått upp ögonen för begagnade kläder mer och mer och nu vet jag nästan exakt vad jag ska kolla efter när det gäller begagnande kläder. Tradera är ju rena rama guldgruvan. Jag både köper och säljer kläder där och sålde precis mitt första klädpaket efter Nelion. Man får rätt skapliga summor för kläderna som är i bra skick. Jag är mer än nöjd! Ska försöka orka ta tag i alla kläder i storlek 50/56 under helgen. Det som tar mest tid är ju helt klart att fota allting. Sen sköter ju tradera resten förutom att skicka iväg plaggen. Men jag rekommenderar att sälja i paket för då kan man skicka allting i postens "skicka lätt" för 58 kr. Supersmidigt! Jag har nog snart sålt lika mycket som jag har köpt tror jag. Idag fyndade jag en inovi-dyna som jag ska använda snart när vi testar sittdelen till mini eftersom han är lite väl liten utan den (tror jag). Min rygg har börjat krångla ordentligt nu så jag måste dra ner på bärandet och därför tror jag att vi byter till sittdelen till semestern. Blir ju roligare för honom också att slippa ligga ner och missa allt roligt som händer. Vi får se. Men är han inte mera nöjd i sittdelen så byter vi tillbaka till liggdelen igen. Ni som haft bebisar som inte varit helt nöjda i liggdelen, när har ni bytt? Och vad har ni haft för dyna? 

Nu är det helg igen. Imorgon har vi inga direkta planer mer än att jag känner att jag behöver få mer tid med dom stora barnen. Förhoppningsvis kan Tobias ta Nelion ett tag så att jag kan fokusera på dom två andra för en stund. Det blir alldeles för lite av det och jag har väldigt dåligt samvete över det.
På söndag tänkte vi åka på fallets dag och träffa barnens farmor och deras gammelmormor. Sen är helgen slut och det är bara några dagar kvar till midsommar. Vi hoppas på lite varmare väder än vad prognosen säger just nu. Jag har ju handlat kortärmat till alla barnen. Och till mig själv. Kanske får vi planera om. 

Nu ska jag försöka sova lite innan Nelion vaknar för mat. Godnatt och trevlig helg.

(null)

(null)

(null)


Långa dagar

Nu när vi har tagit sommarlov och vädret varit lite sämre så känns dagarna plötsligt längre. Den här veckan blir det lite mindre utflykter och nästa vecka är det redan midsommar. Vi kommer att åka ut til länsö på torsdagen och i år blir det inte lika mycket folk som vanligt. Det känns faktiskt rätt skönt med tanke på att vi nu har tre barn varav en med svängit humör.  Vi har inte riktigt hunnit planera midsommardagen ännu så det håller vi lite öppet. Sen är det bara två veckor kvar till Tobias semester och till Gotland. Längtar ihjäl mig! Ska bli så himla mysigt. 

Idag har vi varit på sommarcafe på öppna förskolan. Där träffade vi en tjej och hennes son som jag lärt känna genom sociala medier. Hennes son är född 2 dagar innan Nelion och följer varandra ganska så strikt i utvecklingen. Så det var väldigt roligt att vi idag lyckades ses för första gången. Det blir absolut fler gånger. Det var väldigt mycket folk där och vad jag inte hade förstått så var det mamma-träning på plats så nästa gång ska jag vara ombytt och redo för det. Imorgon måste vi till biblioteket och lämna tillbaka böcker. En av böckerna gick inte att låna om över sommaren så vi har inget val. Annars är det så smidigt att bara låna om dom när man inte har tid att ta sig ner. Tobias jobbar ikväll och barnen har precis somnat. Jag funderar på om jag ska gå ner och ta tag i disken mm eller om jag också ska sova. Apropå nånting annat. Jag blev sååå ledsen idag när jag insåg att vi missade Samir och Viktor i stadsparken igår. Hur fasen kunde jag missa det?! Jag som alltid försöker hålla koll på när det dyker upp roliga saker för barnen och dom älskar ju Samir och Viktor! Fan! Vi var istället hos Pia som fyllde år och överraskade henne. Tur det för det hade känts ännu värre om vi bara varit hemma. Blä! I augusti kommer dom till Märsta så vi får försöka åka då. Eller på båtveckan, men då lär man säkert köpa dyra biljetter i tid? Kanske. 

Den här veckan har vi infört ett "hjälpa-till-schema" här hemma. För att det ska underlätta vardagen och för att barnen ska förstå innebörden av att man ska hjälpas åt här hemma. För varje moment dom gör så får som ett klistermärke. Det handlar om att plocka undan från bordet, plocka ur diskmaskinen, plocka undan leksaker dom tagit fram, klä på sig själva, hänga tvätt, lägga sina egna smutsiga kläder i tvättkorgen mm. Dom är superduktiga och har redan samlat ihop många klistermärken. På fredag har vi lovat dom en överraskning om dom lyckas samla ihop x antal klistermärken. Milian sa idag "mamma vi kan ju inte leka nånting för vi hjälper ju dig hela tiden". Och det är precis detta jag vill åt. Att dom ska förstå varför jag inte alltid hinner leka. Har ni några andra tips på hur man får barnen att hjälpa till mera? 

Sjukstuga

Jag har varit så nära att skriva flera inlägg men antingen har jag somnat eller så har telefonen hakat upp sig. Så därav väldigt länge sen sist. Det har inte hänt så mycket den senaste tiden förutom att det varit extremt varmt, nästan för varmt faktiskt. I fredags åkte Milian på årets första feber och kräktes därav 4 ggr under 2 dygn. Igår fick Junelle samma sak och hade som högst 40,9 graders feber. Hon som knappt haft feber förut bara låg och var nästan okantaktbar en stund. Men så fort jag fått i henne alvedon och hon kräktes så blev det bra. Hon hade lite feber igårkväll också men var ändå pigg. Jag vet fortfarande inte vad denna feber har orsakats av men det jag tror är vätskebrist. Dom har druckit alldeles för lite i denna värme. Det har märkts också på deras hud för dom har varit så extremt torra. Jah tycker att jag har sprungit efter dom med vattenflaskor och keps sjuttioelva gånger men tydligen har det inte riktigt räckt. Men det är bara mina spekulationer. Det kan mycket väl ha varit magsjuka också. Det spelat egentligen ingen roll, huvudsaken är ju att dom mår bra nu. Vi har iaf fått ställa in flera aktiviteter denna vecka. Igår skulle vi ha tittat på mammas och idas karneval med barnen och idag skulle vi ha firat Sofias födelsedag. Imorgon hade hi tänkt gå sista dagen på förskolan men eftersom Junelle kräktes igårmorse så struntar vi i det. Så vi går bara dit på eftermiddagen med presenter till personalen. Så nu har barnen sommarlov enda till 20 augusti. När dom är tillbaka sen så hår båda två på förskolan och eventuellt får Junelle några dagars inskolning.  
På fredag kommer Junelles dagmamma, en av dom andra dagmammorna och barnen hit och leker/äter med oss. Hoppas på bra väder så barnen kan bada :) 

På lördag tänkte vi äntligen följa med Tobias ut till Öregrund för att göra klart det sista jobbet och "fira" att jobbet förhoppningsvis blir klart så vi kan släppa den biten. Det ska bli sååå skönt att få mera familjetid ihop nu för herregud vad barnen har saknat att ha pappa hemma. Varje morgon när dom vaknar frågar dom om pappa ska jobba och när han kommer hem. Idag när det var onsdag men ändå röd dag sa Milian: "Junelle, idag är pappa ledig. Han ska vara hemma med oss hela dagen". Jag går sönder inombords av sånna ord. Men nu blir det inte mera extrajobb på ett bra tag. Men dessa pengar är väldigt välbehövliga för att vi ska kunna vara hemma så länge som möjligt med våran lilla skrutt. Det känns ännu viktigare nu när vi inte vet hur barnomsorgen kommer att se ut i augusti nästa år. 

Nu ska jag och Tobias träna. Ha en fortsatt fin nationaldag :) 



RSS 2.0