Barnmorskebesök

Igår var vi hos barnmorskan för kanske sista gången. Nästa bokade tid är 13/8 och varken min barnmorska som är på semester eller barnmorskan vi hade igår tror att vi kommer att ses då. Men det är ju absolut ingen garanti. Bebisen låg iaf så långt ner som det bara går med huvudet och det känns kan jag lova. Hjärtslagen var 135-140, precis som förra gången. SF-måttet hade vuxit 1 cm på 2 veckor :) Hon sa att bebisen ligger helt förberedd för sin väg ut så det kan ske när som helst! Sjukt nervöst! 


I onsdags var Ronja och Tomas här med mat till oss. Ronja hade lagat världens godaste köttfärslimpa med världens godaste potatismos och sås till. Godaste jag ätit på länge!! Sen hade jag även turen att hon fixade mitt hår. Hon tog ut mitt löshår och klippte mitt tunna fruktansvärt otrivsamma hår efteråt. Usch alltså. Men jag får stå ut för nu är det inte riktigt läge för nya slingor. 

Igår mådde jag sjukt illa hela kvällen. Fy satan alltså! För en gångs skull kom jag i säng 22 och sov till 07.30. Med endast en kisspaus. Jag tror att jag behöver lägga mig tidigare på kvällarna nu om det skulle sätta igång. Med Milian startade det på natten och sen vet man ju inte när man får sova nästa gång. Så mer sömn från och med nu! 

Igår innan illamåendet startade var Emma och Maja här och lekte. Det var första gången Milian hade en lekkompis här i sitt nya rum. Han ville inte låna ut nånting till Emma. Allt som hon ville leka med tog han ifrån henne. Det gick bättre mot slutet men han hade väldigt svårt. Nu har han träffat så lite barn i sin egen ålder så förhoppningsvis lär han sig.

Toaletten börjar bli klar. Bara taklampan och kaklet bakom handfatet kvar. 

Och elementet såklart! 

Äntligen är köket klart! Nu kan vi börja laga mat och äntligen använda diskmaskinen. Det enda som fattas nu är stänkskydd/kakel.
















Ryggsmärta

Igår fick jag en fruktansvärd snärta på högra sidan av ryggen. Jag var ensam med Milian så efter 10 minuters smärta var jag tvungen att ringa hem Tobias. Som tur var så var han nära hemma så han kom på 2 min. Smärtan höll i sig i ca 20 min och jag blev faktiskt riktigt orolig! Det hade ju kunnat vara världens längsta värk för satan vad ont det gjorde! Jag grät av smärta och stackars Milian stod bredvid och såg alldeles förstörd ut. Han pekade på tårarna och sa: "mamma dreggel där". Lillgubben då. Även fast jag grät så kunde jag inte hålla mig för skratt efter dom orden :D Sen fortsatte smärtan i en molande värk i hela ryggen under kvällen. Det har även fortsatt idag. Nu är iaf bebiskläderna tvättade och hänger på tork och BB-väskan är halvt klar. Nu fattas bara lite apoteksprylar till skötbordet, bla topsar till naveln. Tips på andra bra saker? 



STOLT

I fredags kissade Milian på pottan första gången (!) och imorse gjorde han det igen :D Imorse när vi skulle byta blöja sprang han iväg och hämtade pottan och sa "Milian kissa" :) Och han kissade!!!!! Tänk vad löjlig man blir som förälder! Men vilken lycka! Igårkväll ville han även bajsa i pottan efter vällingen men då hann inte Tobias få av pyjamasen och blöjan innan det hade kommit. Men så himla bra att han har börjat tala om att han känner att han behöver bajsa/kissa. Det är ju en väldigt stor fördel :)


Igår var jag på klassåterträff med gamla högstadieklassen. Det var väldigt kul och trevligt :) Tjejerna som hade fixat det hade gjort det superbra! Vid 22-tiden började folk röra sig mot stan så det blev inte alls sent. Jag var hemma 23.30 tror jag. Sköööönt för herregud vad ont jag har i bäckenet och ljumskarna idag efter 5-kampen igår!





Vecka 37

I tisdags gick vi in i vecka 37, idag alltså 36+3. Det är 24 dagar till BF och det börjar kännas väldigt nära nu. Imorgon tänkte jag börja packa BB-väskan med det som jag själv behöver. Jag köpte 2 nya amningsbhar igår sen har jag 3 sen Milian. Det får räcka. Jag behöver köpa några nya amningslinnen också men jag börjar med att packa ner dom som jag har. Kan ju vara bra om det blir dags. Vi har inte hunnit tänka på att tvätta bebiskläderna än så det måste jag göra nästa vecka. Och vi som inte har nån tvättmaskin än, typiskt! Jag får tvätta i Björklinge om vi inte hinner fixa en tvättmaskin. 

Om bebisen är lika stor som det står i appen så är den lika stor som Milian var när han föddes. Min gissning är att bebisen kommer väga runt 3500 om han/hon föds runt beräknat datum. Jag vägde in mig på +10 kg idag och med Milian i samma vecka vägde jag några kilon mer. Men SF måttet är större nu iaf. Så det blir spännande att se! 

Vi har haft en riktig hemmavecka med bara massa husfix. Nu är vi i Björklinge och har precis klippt gräsmattan. Imorgon ska vi försöka sortera kläder och minimera antalet plagg i garderoben. Imorgonkväll ska jag på klassåterträff med högstadieklassen. Det ska bli superkul :D 

Trevlig helg!




Bildbomb


Jag har förälskat mig i ännu en matta!


Vi väntar på andra mörkläggningsgardiner i en liten mörkare nyans av grå. Hoppas verkligen att dom går ihop med soffan! 

Ovanför tavlan där längst bort ser ni en av åtta spottar som kommit på plats idag. Det blev sjukt bra!


På den här bilden syns också lite av spottarna i taket i köket :)

En liten tjuvtitt på bänkskivan som äntligen kom igår! Den var mer grå än vit som vi trodde den skulle vara. Men det blev superbra :) Nu ska hällen och hon installeras sen kan vi laga mat :D :D

För övrigt så fick jag veta att tv-bänken är ännu mera försenad. Den kommer inte förrän första veckan i sep!!!! Helt värdelöst... Men den är värd att vänta på :)

Jag hämtade hem den här gamla vaggan igår från Lasse och Pias vind. Om jag inte fått fel info så har vi alla 5 kusinerna sovit i denna som bebis. Eftersom vi har väldigt trångt i vårat "sovrum" så kändes det lättast att ha den här istället för spjälsängen. Vi får se om det fungerar. 

Milian gillade den iaf ❤️







Första natten i huset

Nu har vi sovit första natten i huset. Det tog nästan precis 3 månader från att Tobias drog ut första spiken. Nu känns det lugnande och vi hoppas att vi hinner få några veckor att boa in oss och vila innan mini anländer. Vi har gjort iordning vårat provisoriska sovrum och det blev faktiskt bättre än jag kunnat ana. Det är inte alls optimalt, inte ens bra. Men det duger några månader. Vi kommer få det riktigt kämpigt med klädförvaringen men det är vi ju vana med nu, höhö.

Det var jättesvårt att få till en ljusare bild men såhär kommer vi att sova tills övervåningen blir klar. Trappan kommer att vara där då istället.

På fredag, absolut senast lördag, har vi blivit lovade leverans av bänkskivan. Sen är det en del el kvar som ska fixas men sen är det bara detaljer. Mest inredning och det känns inte så bråttom. Även fast det är det roligaste. Så om bebisen stannar i magen ett tag till så hinner vi nog den biten också. 

Igårkväll när vi höll på å sätta upp gardinstänger mm så hade Milian sönder fönsterrutan i vårat "sovrum". Alla fönster ska byta ut så småningom men det är ju några månader dit så det kändes inte allt för bra. Jag tyckte så synd om honom för han förstod verkligen att han hade gjort nånting fel. Han skämdes nästan. Lilla älsklingen. 

Milian är så stolt över sin säng. Det enda stället som duger att sova på är "min säng". Även på dagarna. Så just för tillfället känns vagnen lite överflödig när vi är hemma.  

Häromdagen sprayade jag en kopparlampa till matt svart och det blev faktiskt riktigt bra! Det syns knappt att jag har sprayat den. Jag tyckte inte att kopparlampan passade in riktigt nånstans och en svart fönsterlampa ville jag ha. Så tänk vad lite sprayfärg kan göra :D




Gipsmage

När jag väntade Milian gjorde vi en avgjutning av magen i gips. Jag vill absolut göra det den här gången också men hur länge ska jag våga vänta? Milians är gjord en vecka innan han föddes. Jag tror att vi kommer att göra den lite tidigare den här gången :)



Känsliga blodkärl?

Kan det vara så att mina blodkärl har väldigt lätt för att spricka? Eller är det bara för att jag är gravid och har en större blodmängd i kroppen? Det blev precis likadant förra gången! 




Kolmården och Sanna

Igår tog vi vårat pick och pack och drog oss ner till Norrköping och Kolmården. Tobias, Milian, Camilla, mamma och jag var framme så Milian fick sova klart i bilen. Vi var inne på Kolmården mellan 14-17.30 och det var väldigt lagom första dagen. Vi hann runt hela djurparken och hann se de flesta djuren. Vi sparade safari och delfinshowen till idag. Strax efter 18 hämtade vi upp Sanna utanför hennes jobb i Norrköping innan vi åkte hem till hennes och Jimmys fantastiska hus. Vi mötte även upp resten av gänget som hade varit i Jönköping och köpt en bil till knasfian jag har till lillasyster. Hon var riktigt glad och nöjd så det var nog värt varenda mil. 

Sannas och Jimmys hus låg uppe på höjden i ett jättegulligt område med utsikt över en stor och härlig sjö. Jättevackert. Huset i sig var mycket finare än jag hade ens kunnat ana. Hur stort och fint som helst! Så nu är jag helt övertygad att vi aldrig kommer få hem våran älskade lilla Sanna igen. Hon trivs som fisken i vattnet där och det förstår jag. Vi åt pizza, badade bubbelspa utomhus och hade det allmänt trevligt. 

Hela söndagen spenderades på Kolmården med allihopa. Safari, bamses värld och delfinshowen var överlägset bäst. Delfinshowen var magnifik. Så himla vackert. Jag blev rörd faktiskt. Det var hundra år sedan jag var på Kolmården så det var som första gången för mig. Och såklart för Milian. Han har helt klart fått en ny favvo - BAMSE! Lejonen var också väldigt spännande :)  

Kolmården var jättevackert. Väldigt rent och stora fina ytor för djuren att röra sig på. Personalen som jobbar med djuren är väldigt proffesionella och verkligen ALLA jag såg var glada. De som höll i delfinshowen var exemplariska. Där var det leende på läpparna genom hela showen. Det syntes mycket väl hur mycket dom älskar delfinerna. 

För en gravid var Kolmården sisådär. Uppförs- och nerförsbackar hela tiden och inte så många "vila-bänkar". Det gjorde det inte heller lättare med en 20-månaders vilding som vägrar sitta vagnen. Som tur var slapp JAG bära på honom. Jag är ändå imponerad över hur mycket Milian orkade gå. Han satt i vagnen max 15 min på hela helgen och blev buren då och då. Annars gick han hela tiden. Det blev väldigt mycket slarv med maten i helgen så den här veckan som kommer blir det bara bra mat :)



















Sammanfattning av graviditeten

Idag var jag och Milian hos barnmorskan. Som tidigare gånger såg allting bra ut, om inte ännu bättre. Blodvärdet hade stabiliserat sig även fast jag slarvat med järntabletterna. Blodtrycket var samma som några tidigare gånger, 115/75. Vi träffade en annan barnmorska idag och hon mätte magen till 32 cm, så alltså ökning med 1 cm. Vi tog även en ny vikt som visade 62,3 kg och därmed +9,5 kg om jag ska vara exakt. Blodsockret låg också bra.
Hjärtljuden mätte mellan 135-140 slag/min. Huvudet ligger fortfarande neråt men jag fick aldrig veta om det var ruckbart eller fixerat. Hon sa inget och jag glömde fråga det. Jag som aldrig brukar glömma sånt som jag tycker är spännande att veta! Troligtvis glömde jag för att vi började prata om graviditeten och hur den varit samt planering inför förlossning. Det känns ju som att det borde vara lättare att planera och veta vad man vill inför sin andra förlossning. Men det tycker inte jag. Jag hann ju bara med lustgasen och sterila kvaddlar förra gången och ingen av dom gillade jag. Jag är ändå öppen för alla typer denna gång :) Lustgasen kanske fungerar bättre om jag hinner ge den lite tid. Förhoppningsvis kommer vi till förlossningen lite tidigare denna gång :D
Från och med nu måste jag börja fokusera på att försöka vila och förbereda mig för det kan ju ske när som helst! Vi hoppas kunna flytta in i huset till veckan som kommer och att sen kunna få några lugna kvällar att bara andas ut. Men det blir inte ofta som man tänkt sig ;)

Annars idag har vi varit och hälsat på Milians kompis Nathalie. En av "bebisarna" i mammagruppen. Det var väldigt mysigt att få träffa dom igen då dom också väntar syskon inom bara någon vecka. Nathalie och Milian var precis i samma fas. Allting var "det är min" och det var skrik och gråt om vartannat. Men även pussar och kramar. Jag fick ett meddelande senare ikväll om att Nathalie hade ett bitmärke på magen. Det är inte första gången det händer. Herregud vilken ångest jag har. Jag känner mig som en väldigt dålig mamma som inte hade 100% koll. Men det är svårt att se allt. Särskilt i i denna osmidiga kropp. Hur ska man lära bort detta? Jag trodde att han hade slutat med dom här dumheterna!











Vecka 36

Igår gick vi in i vecka 36 och det betyder att bebisen är väldigt stor nu. Nästan lika stor som Milian var när han kom ut. Om han/hon är en medelstor bebis.  Det börjar verkligen bli trångt där inne nu för så fort han/hon rör sig, rör sig hela magen. Jag sover fortfarande väldigt bra på nätterna i jämförelse med när Milian låg i magen. Då var jag tvungen att kissa flera ggr varje natt men nu sover jag utan problem hela nätterna. Detr därför extra skönt nu när Milian har börjat sova så pass bra pch vi vaknar oftast mellan 6 och 7. 

I måndags och igår hjälpte mamma och pappa oss att slänga ALLT skräp från huset. Det är svårt att förstå hur mycket skräp det blir när man renoverar ett hus. Tobias har tidigare fyllt 2 hela kontainrar plus kanske 10 vändor i skåpet med firmabilen. Mamma och pappa var iväg kanske 6-7 svängar med en enorm släpvagn. Så nu känns det väldigt tomt på uppfarten :D

Årets bikiniform ;)


Nytt i kökslådorna

Det är ju fantastiskt roligt att få plocka upp nya grejer i ett helt nytt kök! Vi behövde verkligen ha nya kastruller/stekpannor och passade därför på att köpa likadana som min syster har varit nöjd med. Bestick hade vi också väldigt dåligt med och denna gång kände jag för att unna oss lite finare bestick. Vi kommer troligtvis att behöva köpa lite fler vardagsbestick också. Troligtvis kommer flera saker till köket behövas, tex vanliga dricksglas.






Badrummet

Är så osäkra på hur högt spegeln ska hänga? Visst borde den hänga längre ner? För övrigt så ÄLSKAR jag spegeln 😍 





Såhär långt har vi kommit med badrummet just nu. Troligtvis ska det sitta en hylla någonstans på väggen vid badkaret för tavlor/ljus. Badrumsmatta har jag inte hunnit kolla så mycket på än heller. 

Taklampan har inte hunnit komma upp än, finns ingen el heller. Men snart så :)

Den här lampan ska sitta ovanför spegeln. In looooove 😍




Hallen mm

Jag bjuder på lite bilder från huset som det ser ut just nu. Igår tog vi bort all täckpapp från golven och städade undan alla grejer. Vi hann även få upp badrumsspegeln och handtagen på kommoden (återkommer med bilder senare). Köket är ju helt klart nu förutom bänkskivan som borde komma i slutet av nästa vecka. Om vi har tur! 

Såhär blev hallgolvet. Supernöjda :)

Ugnen och micron är på plats. Vi tror dock att vi har fått fel micro. Den här saknar timer så vi måste ev byta.


Alltså smeg 👌 Är så glad att vi valde det svarta från smeg ist för det gräddvita som jag ville först. 


Det har tillkommit några kuddar och en filt i soffan. Vi väntar på leverans från hm med några till kuddar, en pläd, doftljus mm. Sen återstår det att hitta tavlor att pryda väggen bakom soffan med. Tips?

Idag ska vi försöka få upp lite mer grejer, köpa garderob till hallen och torka ur köket så vi kan börja fylla lådorna :)





Namn

Precis som när vi väntade Milian känner vi oss nästan säkra på pojknamnet. Flicknamnet är svårare för att jag gillar flera. Just nu har jag 2 st i toppen, båda börjar på J. Jag älskar verkligen båda! Tobias gillar ett av dom mer än det andra så det är ju positivt ;) Igår var vi på babyproffsen och köpte det efterlängtade babyskyddet. Jag velade mellan maxi cosi och besafe men i butiken blev det uppenbart när försäljaren visade det lättaste. Vi sålde vårat som vi hade till Milian för det var klumpigt och väldigt tungt att bära till och från bilen. Nu valde vi maxi cosi cabriofix med isofix, just för att det var lättast men även för att vi redan har en adapter till maxi cosi. Jag gillade inte alls färgerna som fanns inne men ytterligare en gång hade vi tur. Jag frågade om dom inte råkade ha några total black kvar och efter några om och men hämtade hon ut det sista exemplaret från lagret :D Jag hade ingen aning om att dom var utgående så det var verkligen tur! Nu är det egentligen bara blöjor som saknas som är ett måste. Sen behöver vi ha en babysitter men det hinner vi köpa oavsett när bebisen anländer. Det är ju inte ett måste de allra första dagarna. Eller?! Bärselen som vi har får också duga tills vidare. Den funkar ju i början men sen behövs en som är stadigare för ryggen. Gaaaah, det är nära nu ❤️ 




Snart inflytt!

Nu börjar det verkligen närma sig inflytt. Det börjat sina med jobb för världens bästa och duktigaste pappa. Vi är verkligen imponerade av allt han har gjort på så kort tid. Men framförallt hur bra allt har blivit :D Vi väntar fortfarande på bänkskivan och hoppas att den kommer nästa vecka. I helgen ska vi börja förbereda för inflytt. Köpa garderober, gardiner, lampor, plocka upp saker i kökslådorna mm. I veckan beställde vi tv-bänken som vi suktat efter ett tag men avvaktat. Och det ångrar jag ordentligt med tanke på att leveranstiden är 7-35 arbetsdagar. För 2 veckor sen var det 1-3 arbetsdagar. Ibland är man dumsnål! Vi får ha en provisorisk tv-bänk tills vidare. 


Jag bara älskar serien Vogue från Decotique! 

Det börjar likna ett hem :)

Idag har jag haft väldigt ont i magen och i ryggen igen. Har känts som mensvärk ungefär. Det är säkert förvärvar men lite orolig blir man ju ändå..

Annars idag så har mamma och pappa hjälpt till att såga ner en stor syrenbuske från tomten som tog väldigt stor plats. Dom hjälpte även till att klippa häcken som i framtiden ska bort. Den är hemsk! 






Vecka 35

Jag fattar inte var tiden tar vägen. Nu är vi inne i vecka 35 och snart är det bara en månad kvar till BF. Det känns så långt borta än. Vi är inte alls redo. Nästa vecka flyttar vi förhoppningsvis in i huset (om bänkskivan kommer) så då kommer det kännas som ett steg närmare iaf. Vi har fortfarande inget Babyskydd och det känns väldigt angeläget att köpa typ nu. Jag hoppas vi hinner/kan fixa det den här veckan. Jag orkar ingenting just nu. Bebisen ligger så långt ner i bäckenet och så fort jag går snabbt/springer så får jag jätteont. Så det är nästintill omöjligt att åka iväg på affärer med Milian för han vägrar sitta stilla i vagn. Igår var vi iväg och kollade på gardiner men då hade vi både mormor, morfar och moster Camilla med oss. Ändå blev det sjukt jobbigt och jag fick ont både i bäckenet och i ryggen. Jag som är så rastlös tycker att det är helt värdelöst att inte orka/kunna göra så mycket men det är nog bäst just nu. Annars kanske jag föder snart (?!). Nästa helg (18-19) funderar vi på att åka till Sanna och Kolmården. Förhoppningsvis kan hela familjen följa med då så det är många som kan jaga vildingen. När Milian låg i magen kände jag aldrig såhär. Jag var ju på gymmet en vecka innan han kom! Nu är jag i mitt livs sämsta fysiska skick. 

Det kommer bli en riktigt tuff utmaning när Milian blir storebror. Jag är faktiskt väldigt nervös över hur det ska gå. Hur ska jag klara av att sysselsätta honom under amningar mm? Han som inte kan sitta still mer än om han är riktigt hungrig och får nåt gott att äta. Förhoppningsvis kommer Tobias kunna vara hemma sina 10 dagar och sen ta någon vecka semester så vi får "lära oss" tillsammans hur vi ska göra. Det blir väldigt spännande. 

Bebisen i magen väger i snitt ca 2,5 kg den här veckan. Jag kan inte riktigt fatta att det kan sätta igång när som helst men troligtvis skulle dom försöka stoppa en ev förlossning om det skulle vara så. Vi har kläder så vi klarar oss första tiden men har inte hunnit köpa mini-blöjor. Det är ju snart dags att packa bb-väskan också! Så fort vi har kommit iordning i huset måste jag nog göra det. Vi börjar längta mer och mer nu och spänningen är verkligen olidlig. Är det en lillasyster eller en lillebror? Min senaste känsla är att det blir en lillebror :) 

Badrummet börjar bli klart. Golvet ser så mycket mörkare ut på bilderna än vad det. Jag tror att det blir riktigt bra när spegel, lampor och intedning kommer på plats! Vi ska även försöka hitta knoppar/handtag i samma antika mässing som blandaren och pop-up ventilen.

Det blev väldigt rymligt runtom badkaret faktiskt :)

Lilla toaletten :) Vi ska nog sätta samma kakel som golvet bakom handfatet. Tror att det kan bli snyggt!








Babyshower för Ronja

För ca 24 veckor sedan fick jag reda på att Ronja och Tomas väntade barn. Sedan dess har jag planerat och längtat till att få ordna en överraskningsfest för Ronja. Jag minns hur glad jag själv blev när jag väntade Milian och blev överraskad så det kändes som en självklarhet att få göra detta för Ronja. En babyshower kan av många tyckas vara lite löjlig/onödig. Men jag ser det som en lycklig dag där man kan träffas och umgås med familj och vänner. Ett väldigt bra tillfälle att knyta kontakter. Jag har i och med detta fått chansen att lära känna Ronjas fina familj :) Det är fantastiska människor hela bunten! Jag och Julia träffades och planerade för ca 2 veckor sedan sen har dom fixat med smörgåstårtor och allt som har med dryck att göra. Jag fixade fikabröd, "lekar" och pyssel. Lina var med mig och handlade :) Jag älskar ju att fixa med sånt här! 


Blöjtårtan som jag gjort :) 








Ronja fick "gissa innehållet i blöjan" :)



Vi gjorde även "gissa magmåttet" då alla fick klippa ett snöre som mätte runt magen. Det roligaste med denna grej var att jag och Ronja faktiskt hade nästan exakt lika långt runt våra magar :D 


Jag är så glad att jag och Ronja har kommit varandra närmare i och med graviditeterna. Det är så himla roligt och jag känner att vi har "hittat varandra". Vi hade en bra relation innan också men långt ifrån samma som idag. Jag ser fram emot hösten och det här året som vi är mammalediga tillsammans ❤️ Tack för idag!

Nu ska jag sova och ladda för en ny dag i renoveringens värld. Inte långt kvar till inflytt nu!!!!




Milians rum

Jag har äntligen fått börja med Milians rum! Det har kliat i fingrarna länge nu eftersom han har haft så mycket fina saker sedan tidigare som har varit undangömda. Jag har fått in lite saker i rummet men inte hunnit satt upp nåt på väggarna. Det är SÅ roligt :D Milian blir så himla glad när han ser grejerna också. Häromdan när han såg den nya mattan sa han: "Kolla mamma, fin matta". Så himla gullig :) 






Barnmorskebesök

Igår var jag hos barnmorskan för ännu en rutinkontroll. Allting såg bra ut. Magen växer så det knakar. Från 27,5 till 31 cm på 4 veckor. Hjärtslagen var lite högre än vanligt, 147 slag/min och blodtrycket lite lägre, 105/70. Jag vägde 61,3 så alltså +8,5 kg. Med Milian i samma vecka hade jag passerat 10 kg för ett tag sedan! Hon kände att bebisens huvud hade hamnat långt ner i bäckenet nu och att det var ruckbart. Hon trodde inte att jag skulle gå 40 fulla veckor den här gången. Spännande och så pirrigt. Jag är ju inte alls förberedd. Har grejer kvar att handla och ett hus att flytta in i. Vi har ju inte alls hunnit tänka på förlossningen. Vi hoppas att lilla ärtan stannar några veckor till :) 

Idag har vi haft en toppendag med sol och bad hela dagen. Det var så himla roligt att se Milian bada. Han älskade det verkligen! Han var i den 18 gradiga vattnet säkert 2 timmar :) Superkul! 




Vecka 34

Ny vecka igen! Bebisen i min mage håller på att vända ut och in på mig. Jag kan inte sova för han/hon är sjövild :D Igår var det exakt samma sak. Det sägs att bebisen ska väga ca 2,2 kg nu. Bara 700 gram till Milians födelsevikt! Sjukt! Smärtan från igår har i stort sett varit obefintlig idag när vi bara varit hemma och pysslat. Jag har inte burit på Milian mer än dom gångerna han säger "mamma bäja" och sträcker händerna. Då kan jag verkligen inte låta bli. Jag kom och tänka på en sak när jag läste om denna graviditetsvecka. Milian hickade väldigt ofta i min mage men den här bebisen har aldrig gjort det. Är det här konstigt? Ovanligt att bebisar inte hickar? Jag minns det nämligen som att det hände varje dag med Milian.

Jag vägde mig imorse och vågen värkar vilja stå kvar på 61 kg så fortfarande +8kg om våran våg stämmer. Får se på torsdag hos barnmorskan :)



 

Leksaksköket

När vi flyttade hem till mamma och pappa för lite mer än 2 månader sedan började jag renovera det gamla leksaksköket som vi fått av farfar en gång i tiden. Jag har alltid haft i åtanke hur det ska se ut. Nu har jag målat hela köket 3 gånger (vissa ställen 4 gånger) samt spraymålat kranen. Jag har även dekorplastat "bänkskivan". Mamma och Tobias har hjälpt till en del också :) Det tog 3,5 timme med dekorplasten och var nog det bökigaste jag gjort på väldigt länge. Sjukt svårt och tålamodskrävande! 

Det tog tid men jag är sjukt nöjd med resultatet - precis som jag ville ha! (Bortsett från att diskhon ser väldigt gul ut nu)






RSS 2.0