Årets sista dagar

Tänk att ännu ett år har gått! Troligtvis blir det här 2015 års sista inlägg här på bloggen. De senaste dagarna har vi flängt runt en del. I tisdags var Lucas och Gabriella här med bebismagen och lekte :) Sen var vi ner på stan och handlade lite på rean och käkade på tacobar. Inte helt lätt projekt med två kids som har olika viljor. Men det går om man vill och har tålamod. Igår var vi och handlade mat mm till nyårsmiddagen. Det tog nästan hela dagen. Resterande av dagen städade vi och dukade bordet. Sen bestämde vi oss i sista sekund att åka till Väsby på hockey. Väsby mot Tierp. Milian tyckte att det var jätteroligt så det måste bli mera hockey nu innan säsongen är slut. Idag har vi fixat hem och för en gångs skull tagit det lugnt. Ikväll kommer Ronjas, Tomas, Leonell, Per, Camilla och Liam hit och myser med oss :) Nyprsfirande när man har barn har en helt annan innebörd. När Milian var 1 månad gammal var han på som första nyårsfest och men då var han så liten så han bara sov. Förra året var vi bara hemma för Milians skull. Så i år blir det lagom att vara hemma och laga god middag tillsammans :) 

Junelle är sjukt mammig just nu. Så fort jag lämnar rummet eller inte ser/pratar med henne så blir hon ledsen. Tobias kan inte trösta henne. Det är nästan bara bröstet som kan trösta. Så helt plötsligt har amningen blivit väldigt intensiv igen. Hon äter/snuttar minst varannan timme :) 

Årets mest gillade bilder på instagram :)






Underbar vinterdag

Imorse kl 09 var vi ute i pulkabacken. Milian tyckte att det var superroligt, han tjatade hela tiden om att "åka mera". Vi åkte tills det bara fanns gräs att åka på haha. När vi var klara mötte vi flera familjer som skulle börja åka. Tänk vad ivriga vi blir av 2 cm snö! Nu har vi iaf provat både snowracern och pulkan och det fick nog 5/5. Sen vid 10-tiden åkte vi iväg till studenterna och snörade på oss. Det var ju kanonväder! Ca 5 minusgrader och helt klarblått på himlen. Därav väldigt mycket folk på banan. Men det gick bra och var grymt kul! Milian vill ju åka hela tiden och det är tur att vi är två som turas om att åka med honom för det är sjukt jobbigt, framförallt för ryggen. Förhoppningsvis hinner vi åka några gånger till i vinter så han blir lite modigare. Vi hade med oss matsäck som vi åt innan vi packade oss hemåt. Vi hade tur att kunna sitta i båsen med rumpvärmare i, så det blev alldeles perfekt i kylan :) Milian åt som en häst! Sen somnade båda barnen i vagnen innan vi ens hunnit fram till parkeringen. När vi ändå var ute och åkte passade vi på att åka direkt till utk-hallen eftersom Tobias skulle spela 13.30. Det blev förlust men det var en riktigt bra match (sa dom som kan reglerna haha). Efter matchen åkte vi och fixade reservhjul till gåbilen och en ny blöjhink! När vi var klara med det åkte vi till Lasse och Pia för att kika på resor med alla dom andra. Det visade sig att vi var för många för att boka genom nätet så vi ska försöka få till det imorgon eller senare i veckan. Vi blir 12 vuxna och 2 barn. På nätet kunde man bara boka 9 vuxna och då stod det på varenda resa att det inte fanns nå flyg. Så vi lär ha lite proffshjälp. Jag somnade med Milian ikväll och vaknade upp för ett litet tag sen, nu ska jag försöka somna om igen. Godnatt 



Nyårslöfte

Mitt nyårslöfte kommer endast innebära träning. Jag ska komma i form till sommaren! Den 3 september ska jag för första gången i mitt liv springa ett lopp på en mil. Tjejmilen. Det ska bli sjukt kul och jag är grymt taggad! Vägen dit blir lång för nu orkar jag knappt springa 4-5 km. Heja mig själv!

Julhelgen

Nu är julhelgen slut och första snön har precis lagt sig utanför fönster. Imorgonbitti ska vi gå ut direkt när vi vaknar och prova snowracern och pulkan! Igår blev vi bjudna på supergod mat hos farmor och Håkan. Eftersom det är svårt att få till det med alla familjer runt julen så blir det tyvärr splittrat. Ingenting oss emot egentligen eftersom det bara blir mera av det mysiga och flera julfirandet :) Det var en perfekt avslutning på julen! 

Idag har vi varit i tennishallen och kikat på pappa Tobias och Tomas när dom har spelat. Det gick väl precis som förväntat, inte så bra. Motståndarna var för bra i dubbelmatchen. Tobias vann iaf sin första match så han får spela en till imorgon :) Mellan matcherna åkte vi och kikade på nya barnens land i gränbystaden. Vi skulle köpa en ny blöjtunna men det blev lite andra saker ist. Sen har vi bara myst hemma. Imorgon ska vi försöka ta oss i väg och åka skridskor på studenternas :D 

Världens bästa somnade i pölen tillsammans igår ❤️ 


Junelle är verkligen jätteintresserad av mat. Hon får fortfarande bara ca 1 matsked och det kliar så i fingrarna att ge mera.

Så fina julkulor som vi fick av svärmor i julklapp. Milians och Junelles ska få hänga upp året runt i deras rum sen :) 




Junelle fick ett likadant underlägg som Milian har. Dynan och taste teastern fick också följa med hem. Jag hade tappat bort pipen från 4 månader från Milians så det var lika bra att köpa en ny. 

Fick provsitta lite i stolen med nya dynan :) 

Vi provade att mosa potatis i taste teasern och det gick jättebra. Hon höll i den själv och smackade på ordentligt. 



Beroende

Jag har aldrig varit beroende av någonting. Förut. Nu är jag det. Jag är beroende av instagram. Det är så sjukt men så fort jag får någon minut över tar jag upp telefonen och klickar på instagram. Det värsta av allt är att jag tittar på bilder som människor som jag inte ens känner visar! Och att dessa människor jag inte känner påverkar mig!? Hur sjukt är det? Varenda en jagar följare och vill att så många som möjligt ska gilla deras egna bilder. Och bilderna ska vara så himla perfekta. Jag är absolut inte ensam om det här för vissa människor syns verkligen överallt på instagram. Hur hinner man med det? Jag ska verkligen försöka komma ifrån det här NU. Idag har jag börjat med att ta bort ALLA som jag följde som jag inte hade en aning om vilka det egentligen var. Jag hade aldrig träffat dom, vi hade ingenting gemensamt egentligen. Det var ca 250 st. Alltså hjälp, varför har det blivit så här? Varför är man så nyfiken på andras liv?

Milians julklappar


Han fick en wiggelkart. Den så kallade "moderna bobbycaren". Sen fick han även den underbara bilmattan som kommer få pryda lekrummet här på nedervåningen när Milians rum flyttar upp på övervåningen. 



Han fick flera böcker, bland annat pannkakstårtan som är hans favorit men som han har rivit i 100 bitar så vi varje kväll måste pussla ihop när vi ska läsa haha. Så det var välbehövligt. Han fick fyra bamsefilmer och tre andra filmer. Sen fick han en resväska, spel, pussel, målarbok, hockeyhjälm, hockeyhandskar, skridskoskydd, bamsebyn med tillhörande djur, två tröjor, en onepiece, mössa, en pulka, en snowracer, plusplus och pengar. Han verkar vara supernöjd över alla fina saker han har fått och nu längtar vi ihjäl oss efter snön så vi får prova pulkan och snowracern :)


Namnändring

Eftersom att vi glömde bort att skriva på faderskapsintyget innan Junelle hade blivit 3 månader så fick hon automatiskt heta Ericsson trots att jag skickat in Berlin till Skatteverket. Nu när Tobias står som hennes pappa så måste vi fylla i en blankett om att få byta efternamn. Då passade vi även på att lägga till ett förnamn. Så nu heter hon Junelle Mileja Livia Berlin. Milian har också tre förnamn så givetvis ska hon också ha det. Om jag i framtiden får en dotter till så vill jag att hon ha Mileja som tilltalsnamn. Jag hinner säkert ändra mig några gånger till men så känner jag just nu iaf :) 




Bortskämda

Vi är precis hemkomna från två dygns julfirande och precis som jag trodde har vi blivit oförskämt bortskämda. Det finns ingen bättre en min mamma. Hon har stått och bakat och grejat i 2 veckor inför julen. Hon verkligen älskar julen! Och allting hon har gjort är/var så uppskattat. Vi är så tacksamma. Det är alltid så himla tråkigt och ledsamt att åka hem när julen är slut. Nu har vi morgondagen och nyårsfirande att se fram emot. 

När man är lillasyster och har en storebror som har typ allting man kan tänka sig i leksaksväg så är det inte så konstigt att man nästan bara får mjuka paket. Och dessutom när man har vuxit så snabbt de senaste veckorna så garderoben plötsligt blivit väldigt tom. Så hon fick en hel del kläder i strl 68-74 :) Och så himla mycket fint!!!! 




Så förutom kläderna så fick hon en mjuk filt med kaninöron, morgonrock, gosenalle, speldosa i kaninform, pekböcker, badbyxor, matset, bestick, haklapp, dreglisar och pengar :) Hon och Milian fick ju även den fantastiska myspölen som vi har kikat på sååå länge. Efter dessa 2 juldagar är den redan välanvänd. Om Junelle kunde så lovar jag att hon skulle tacka alla fina människor för så fina saker men framförallt för all kärlek hon får från er. Tack ❤️ 

Mina och Tobias julklappar får ni inte se men vi har också fått en hel del fast vi är lite för gamla för det, hehe. Vi fick en kaffebryggare, handdukar till badrum och toalett, brödkorg i mässing, ölglas, champagneglas, presentkort på zara flera gånger om, presentkort på volt, presentkort på Ikea, fat från Mateus-serien, julkulor med våra namn och pengar av lilla farmor. Vi får heller inte glömma att farmor gav oss alla 12 personer en utlandsresa i påsk. Vi har fortfarande inte bestämt var vi ska åka men troligtvis blir det bestämt på söndag. Sen fick även jag och mina systrar en julklapp av mamma och pappa tillsammans. Vi ska nämligen få gå på Rihanna i sommar :D I'm so happy! Och inte nog med alla dessa fina gåvor så fick jag en rejäl julbonus från landstinget som trillade in på kontot dagen innan jul. Jippi!!! 

En del av Milians julklappar fick inte plats i bilen hem så ni får se dom imorgon. Imorgon fortsätter vi julfirandet hos svärmor och Håkan. God fortsättning :)

Julafton

Årets mysigaste dag börjar lida mot sitt slut och den kunde inte ha varit bättre. Vi vaknade runt 08 imorse till en fantastisk julstämning. Mamma hade tänt ljus, skinkan stod på bordet och hon hade dukat jättefint med små julstrumpor på varje tallrik. 

Tradition för oss har alltid varit att tomten kommer med julklapparna och lägger dom under granen på natten till julafton. Det hade tomten gjort även i år. Milian var så fascineras över detta och inte minst att Fia och max hade med sig tre paket till julstrumporna (istället för ett). Vi åt tomtegröt och skinkmacka innan vi slog på Astrid Lindgrens jul :) 

Resterande julfirare kom strax innan 12 och vi åt grillade revbensspjäll och ugnsgratinerat potatismos mm. Milian öppnade några paket innan Kalle anka och sen somnade han på golvet mitt under Kalle. Efter det kom tomten och precis som jag trodde så blev Milian rädd. Han höll hårt om pappa! När tomten hade delat ut julklapparna i säcken gick han och sen började utdelningen av resten av klapparna. Milian fick jättemycket fina saker. Han fick bland annat en wiggelkart, hockeyhjälm, hockeyhandskar, resväska, bilmatta mm. Han verkade vara väldigt nöjd :) Junelle fick också en massa julklappar, mest mjuka. Tillsammans fick dom världens finaste och mysigaste myspöl. Den kommer användas flitigt kan jag gissa. Jag och Tobias fick också massa fina julklappar. Tänk att det fortfarande är roligt att få julklappar. Och framförallt att ge bort. 

Milians kompis Emma fyllde två år idag så vi var förbi hos hennes mormor och morfar med ett litet paket till Emma. Sen var det dags för julmaten :) Efter maten var det full rulle för Milian enda tills nu när han somnade 22.30, lilla gubben. 

Junelle har haft en toppendag. Hennes första jul kunde inte ha blivit bättre. Hon har skrattat och pratat hela dagen. Trots mycket ljud och mycket folk! Hon vägrar fortfarande flaskan så nu är vi inne på tredje dagen helamning (?!) och det verkar fungera bra. Jag känner att det finns mjölk, det gjorde jag inte förra veckan. Men jag vågar inte vara glad för det eller hoppas på nånting. Hon har även sovit bra idag. Mitt på dagen sov hon över 2 timmar ute i vagnen. Hon som aldrig brukar sova mer än 1 timme. Hon somnade också senare än vanligt ikväll, runt 21.30 tror jag att det blev. Så förhoppningsvis får vi sova till 08 imorgon. Jag är supertrött och tänkte precis slå igen ögonen. Godnatt 












Julafton

Årets mysigaste dag börjar lida mot sitt slut och den kunde inte ha varit bättre. Vi vaknade runt 08 imorse till en fantastisk julstämning. Mamma hade tänt ljus, skinkan stod på bordet och hon hade dukat jättefint med små julstrumpor på varje tallrik. 

Tradition för oss har alltid varit att tomten kommer med julklapparna och lägger dom under granen på natten till julafton. Det hade tomten gjort även i år. Milian var så fascineras över detta och inte minst att Fia och max hade med sig tre paket till julstrumporna. Vi år tomterött och skinkmacka innan vi slog på Astrid Lindgrens jul :) 

Resterande julfirare kom förbi strax innan 12 och vi åt grillade revbensspjäll och ugnsgratinerat potatismos mm. Milian öppnade några paket innan Kalle anka och sen somnade han på golvet mitt under Kalle. Efter det kom tomten och, precis som jag trodde så blev Milian rädd. 

Julstäd

Ikväll har vi hunnit med att städa hela huset efter fönsterrenoveringen och inför julen. Imorgon åker vi bort och blir borta till lördag antagligen. Ska bli så sköööönt och mysigt. Mamma är världens bästa tomtemor och jag vet att hon kommer skämma bort oss. Jag har redan hört rykten om vad hon har bakat och grejat med. Bara massa gott! 

Tobias kom nyss hem från tennisen men åkte iväg igen och hämtade ut den sista (kanske näst sista?) julklappen som kommit med posten. Det blev lite strul med en av Milians julklappar som jag hoppas kan lösa sig imorgon annars blir jag väldigt besviken.... Annars är alla julklappar fixade och inslagna :) 

Junelle har sovit sedan 19 och Milian sedan 21. De senaste dagarna har Junelle vaknat mellan 08.30-09 på morgonen, lyx! Men ikväll somnade hon lite tidigare än vanligt så imorgon blir det nog en rutinmässig morgon :) Just nu står det lite still i utvecklingen för henne. Hon vill så mycket men lyckas inte! Jag var lite orolig inför dagens BVC besök och vad Anna skulle säga om att hon inte börjar vända sig än. Men tydligen så kollar dom inte det förrän vid 6 månader så det var ingen fara alls :) 

Vi gick även igenom smakportioner och den repetitionen var välbehövlig för jag hade glömt bort lite från föräldrargruppen faktiskt. Jag har tänkt på det här förut, dom som inte går föräldragrupp, var får dom informationen om sånt här ifrån? Tex att man ska prova en smak i 4-7 dagar innan man provar nästa och att inte prova frukt förrän man provat alls grönsaker/rotfrukter. Sen det här med skillnaden mellan smaksensation och smakportion har jag lite svårt för. Jag vill ju gärna ge en smakportion direkt haha. Ikväll fick hon iaf 5 skedar med potatis och hon verkar älska det :D 

Idag fick vi 4 st julkort, så himla kul! Tack till er som skickade :) Jag är besviken på mig själv att jag inte tog mig tid till att göra några julkort, det har aldrig varit min grej. Men from nästa år ska jag förbättra mig :)

Jämförelse

Så himla komiskt! När Milian var 4,5 månad var han 65 cm och vägde 6600 gram. Junelle är snart 4,5 månad och väger 6595 gram och är 65 cm. Hur sjukt?! I söndags på sjukhuset vägde hon tom 6600 så det är på pricken samma siffror :D Jag minns inte att Milian var såhär knubbig?

BVC och migrän

Att ta hand om två småbarn samtidigt som ett pågående migränanfall är inte lätt. Fy satan alltså. När vi kom till BVC började det flimra framför ögonen och eftersom jag varit med om det här ett par gånger förut tog jag två alvedon direkt. Innan vi ens hade hunnit in till distriktssköterskan så hade huvudvärken slagit till. Sprängandes huvudvärk! Vi vägde och mätte lillan, 6595 gram och 65 cm. Sen försökte jag komma iväg så fort som möjligt men bara därför så började Milian trotsa. När vi ÄNTLIGEN kom ut och gick iväg till macken och köpte korv till M så märkte jag att jag hade tappat körkortet. Så tillbaka till BVC och leta och som tur var hittade jag det. När båda barnen somnade började huvudvärken äntligen släppa. Den enda utvägen annars är ju ett mörkt rum och vila. Hur skulle det ha slutat med två småttingar? Hua!





Flaskvägran

De senaste dagarna har Junelle druckit ersättning vid ett tillfälle och det var igår uppe på sjukhuset. När hon har ammat har jag faktiskt tyckt att hon har svalt mera mjölk än vanligt. Efter amning har jag provat med flaskan men hon har inte velat ha. Jag tycker att allt det här med amningen är så himla märkligt. Det känns som att det är psykiskt. När jag väl hade bestämt mig för att släppa amningen så bestämmer sig Junelle för att göra tvärtom. Det måste ju bero på den inte stressen? Som jag trodde inte alls påverkade mig...

Nya fönster, ytterdörr och panel

De senaste två veckorna har Tobias, Tomas och Emil jobbat här hemma med huset. Resultatet har blivit en helt ny panel på nedervåningsdelen av huset, nya fönster överallt och ny ytterdörr. Nu är det inte mycket som är kvar av farmors gamla hus. Det blir/blev sååå bra! Jag återkommer med bilder :)

Elementen är dock dom gamla och dom fungerar dåligt. Det verkar vara läckage någonstans i systemet för elementen blir plötsligt kalla. Nu har vi tur att det är så pass varmt ute för annars hade vi haft det jobbigt. 

Barnen mår lite bättre idag men vi har fortsatt bara varit hemma. Jag och Milian tog en liten sväng och handlade den sista julklappen nu på kvällen annars har det varit en lugn dag. Imorgon ska vi till BVC på förmiddagen sen får vi se om vi åker ut till Björklinge på eftermiddagen eller om vi åker på onsdag. Lite beroende på hur Tobias ska jobba.



Övre luftvägsinfektion?

Läkaren kallade Junelles symtom för övre luftvägsinfektion. Infektion utan feber och inga provsvar (behövdes inga prover). Det verkade inte vara någon fara iaf. Jag är ju bara sjuksköterska och  litar på läkarens ord och hoppas på att min dotter inte drar på sig nån nedre luftvägsinfektion (lungorna). Hon fick iaf inhalera natriumklorid och blev bättre efter det. Hon käkade 120 ml efteråt (åt ingen ersättning alls igår). Hon har hostat mindre nu under kvällen och är inte alls lika rosslig. Håller tummarna att det är bättre imorgon. Hon har iaf varit väldigt mycket gladare nu på eftermiddagen än de senaste två dagarna. Just nu ligger hon i vaggan med höjd huvudända men jag gissar att jag snart kommer få ta upp henne och sitta upp och sova med henne (som de senaste nätterna). Milian känns också mycket piggare nu så det är väl bara att hoppas på att det inte dyker upp nån ny bakterie. Nu blir det noggrann handspritning för hela slanten! 

Ikväll har jag slagit in de flesta julklapparna. Så roligt, älskar det! Några få har inte kommit med posten än och resten kunde jag inte slå in för tejpen tog slut. Julen är så mycket roligare och mera betydelsefull för mig nu när jag får överraska sina egna barn. Förra året förstod inte Milian så mycket men i år har han jättemycket förväntningar och är spänd över allt som har med tomten och "tunket" och "haklappar" att göra. Paket och julklappar alltså, haha. Han är verkligen så himla rolig just nu. Och hur mysig som helst. Ikväll när Tobias nattade honom hörde jag hur han sa "pappa" och Tobias svarade "ja". Fyra gånger upprepades det. Sen sa han "jag älskar dig. Sen gick det några minuter och sen upprepade han det igen. Jag dog ju lite och då kan jag knappt tänka mig hur Tobias kände. Det är inte första gången han säger det men nu märktes det att han verkligen förstod och menade vad han sa. Ååååh älskade barn ❤️





Barnakuten

Vi sitter för tillfället och väntar på läkare på barnakuten. Andra gången på en månad. Det är inte lätt att komma som nummer två. Stackars lilla älsklingen. Hon har blivit mera hostig och även rasslig på ena sidan/lungan. Det piper när hon andas också. Hon syresätter sig dock 100% och resterande parametrar var också bra så det känns ju iaf lovande. Ingen feber men igårkväll hade hon 38,0. Det kan även ha berott på att hon låg hud mot hud med mig. Förra gången vi var här för hostan fick hon inhalera som jag gissar att hon kommer få göra även idag. Förhoppningsvis kan hon få nån penicillin för hostan också. Milian har också blivit undersökt och han behövde inte ens träffa läkare tyckte dom. Endast receptfri hostmedicin rekommenderades. Så vi hoppas det hjälper honom nu! 

Hosta som aldrig ger sig

Båda barnen är så himla hostiga. Hostan har blivit värre sedan igår på båda två. Milians känns piggare idag men Junelle sämre. Hon har varit missnöjd och kinkig mestadels av dagen. Jag hade nästan glömt bort hur det kändes att ha en missnöjd bebis för hon har ju varit så himla glad de senaste veckorna. Nu duger inte ens babysittern! Hon korvar och försöker ta sig ur den och eftersom hon inte klarar det så blir hon otålig. På rygg vill hon inte heller ligga för hon kommer ingen vart och även där vill hon sätta sig upp. Lillpluttan då. Mamma berättade att Camilla kunde sitta utan stöd vid 4,5 månad och eftersom Junelle är lika knubbig som Camilla var så är det inte omöjligt att hon också kan sitta snart. Men det känns ändå långt borta. Tiden bara rinner iväg, snart springer hon också runt här hemma! 

Imorgon ska vi iväg till svärfar och Marie på julfirande (om inte barnen blir sämre). Det verkar som alla kusinerna är halvsjuka och det vore tråkigt att ställa in. Så vi åker nog trots krassliga barn (och trötta föräldrar). Nu ska vi sova efter en heldag i Björklinge! Godnatt 



Fina människor

Idag har jag och Junelle varit på julfika på mitt jobb. Det är så roligt att komma och hälsa på och träffa alla fantastiska människor som faktiskt är mina kollegor.   Det finns en person att tacka för detta, nämligen världens bästa chef Maria som lyckas rekrytera så grymma människor! Och de flesta stannar kvar, det är inte särskilt vanligt på akademiska sjukhuset vad jag förstått. Jag har sagt det förr och säger det igen - jag älskar mitt jobb! Jag har funderat en del på framtiden och har kommit fram till att jag verkligen vill bli barnmorska. Det måste vara världens bästa jobb - graviditeter, förlossningar, kvinnor, bebisar, amning, preventivmedel, ungdomar och dess hälsa mm. Det finns väl inget mera perfekt för mig som älskar graviditeter och förlossningar? Innan jag är 40 vill jag jobba som barnmorska. Just nu är jag inte alls sugen på skolbänken och har säkerligen minimal chans att komma in på utbildningen pga lite erfarenhet som sjuksköterska. Så det blir perfekt med många år på thorax först :) 

Efter julfikat idag gick vi upp till BB och lämnade tillbaka bröstpumpen. Vi fick ett så himla fint bemötande direkt i dörren. Barnmorskan som vi träffade frågade direkt hur det hade gått och såg på mig att jag tyckte det var jobbigt. Hon frågade hur gammal Junelle var och läste av mig på några sekunder bara. Hon visste precis hur hon skulle stötta mig. Hon var helt underbar. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon sa "Tänk att hon är fyra månader, du har kämpat på så bra. Du har verkligen provat allt man kan göra, mer kan du inte göra. Du har varit så duktig, var stolt över dig själv". Även fast hennes åsikt i frågan kan ha varit annorlunda så var hon så himla professionell för hon märkte på mig att jag var uppgiven. Det kändes så skönt. Hon fick mig att känna att jag kan gå vidare och känna att jag faktiskt har gjort allt jag kan. Vi pratade även om att jag givit flaska sedan hon var 1 vecka gammal och även här stöttade hon mig med att säga "Jamen det är väl klart att barnet ska få bli mätt". Även fast hon vet den onda cirkeln i detta. Jag älskade den kvinnan alltså och ångrar att jag inte sa vad jag tänkte! 

När jag sedan var på affären och handlade så packade killen i kassen i mina varor i kassen åt mig. Han såg att jag hade Junelle i babyskyddet på armen och ville underlätta för mig. Hur fint var inte det? Aldrig hänt förut och trodde aldrig att det skulle hända! För det var ändå kö bakom mig...

Milian är piggare idag, ingen feber. Fortfarande hostig och snorig men han är som vanligt iaf. Leker och trotsar igen!






Lill-knubbisen

På bara några dagar har Junelle vuxit massor! Tack vare ersättningen :) Jag la nyss undan strl 56 och nu tycker jag att 62 börjar bli tajt. Tur att hon bara får mjuka klappar i år :) Nästa vecka ska vi till BVC och mäta och väga igen. Jag tror att lilltjejen väger runt 6,5 nu. Det sägs ju att dom små liven ska ha fördubblat sin födelsevikt när dom är 6 månader. Junelle kommer nog ha gjort det vid 5 månader gissar jag :) Milian vägde ju inte ens 3 kg när han föddes så han hade dubblat redan vid 4 månader. Konstigt hur det kan vara så olika. Milian vägde 2990 g och kom i vecka 40+3 och Junelle 3480 g i vecka 39+0. Känns ju mera rimligt att det skulle vara tvärtom :) 

Milian är sjuk nu igen. Jag börjar bli så sjuk less på det här nu. På lucian i måndags var det 6/17 barn där. Resten var sjuka. Är det normalt? Både Emma och Freja ligger hemma med 39-40 graders feber. Jag har länge funderat på om det verkligen är bra för Milian att gå i en småbarnsgrupp och svaret verkar vara NEJ. Jag ska ta mig en riktig funderare över julen men det lutar mot att Milian kommer vara hemma med mig och Junelle efter jul/nyår. Jag har ställt mig i kö på en förskola som ligger väldigt nära här hemma. Det är en blandad grupp som är ute nästan hela dagarna. Barnen verkar inte vara alls lika mycket sjuka där. Det verkar dock vara lång kö till den men isf får han vara hemma till han får plats... 

Junelle är så himla snuttig och vill suga/bita på allting. Wubbanuben fungerar rätt bra nu faktiskt. Men bäst verkar vara två fingrar eller mammas/pappas händer. Hon har fortfarande inte vänt sig från rygg till mage än, hon vill gärna sätta sig upp istället. Bumbon är perfekt nu! Hon är lite mera otålig när hon ligger nu, troligtvis för att hon inte lyckas ta sig vidare. För några dagar sen bytte vi till den "vanliga" ersättningen som kostar 40 kr mindre per paket. Detta för att den andra "dyra" är för känsliga magar och vi har aldrig tyckt att hennes mage varit känslig. Kanske tack vare den dyra ersättningen. För hon har varit lite oroligare och inte riktigt sig lik. Igårkväll när jag var iväg i 2 timmar kom jag hem till en helt förtvivlad liten tjej. Tobias hade försökt tröstat henne i 10 minuter men hon var otröstlig. Då hade hon ätit 120 ml av den nya ersättningen en timme innan. Hon fick även två skedar gröt på morgonen. Men hon har inga problem med att bajsa så jag är väldigt kluven i denna fråga. Hon blev lugn så fort jag la henne till bröstet så hon hade nog kanske bara saknat tutten, lillskruttan.






1 år sedan

Idag är det 1 år sedan jag gjorde mitt livs andra graviditets test. Även denna gång visade det positivt. Det var så mycket känslor. Väldigt blandade även denna gång. Min första och största oro i början var att jag drack 2 öl och 1 cider helgen innan. Ändå kom det ut en så vacker och perfekt liten flicka :D Vi bestämde oss ganska snart att vi skulle berätta för familjen på julafton, då jag var i vecka 8. Att vi fick detta plus, att vi valde att skaffa ett syskon till Milian, är det bästa vi har gjort. Lycka ❤️



SVINKALLT

Sent igårkväll försvann värmen i vårat hus. Elementen slutade fungera på något slags vis! Så imorse när vi vaknade var det nog inte mer än 10-15 grader inne. Tobias gick upp först och tände alla ljus man kan tänka sig i huset, satte på ugnarna och golvvärmen i hallen och badrummet. Det hjälpte lite. Men jag var tvungen att klä på Junelle en extra kofta och ett par extra fleecebyxor. Detta pågick enda till eftermiddagen efter att Tobias ringt till vattenfall och begärt hjälp. På bara en halvtimme kom världens snällaste och trevligaste man och hjälpte oss. Det tog nog nästan två timmar för honom att hitta felet. Han var in och luftade elementen och var jättegullig med Milian. Han hade lite humor också. Nör han gick runt i huset fick han syn på Junelle och sa: "Nemen oj, här ligger en till bebis. Det går undan här!" När han hade åtgärdat felet blev elementen varma på bara några minuter. Fantastiskt! 

Jag var på city gross och handlade ikväll och dom hade rabatt på Pampersblöjor. Så därför köpte jag Pampers till båda barnen. Vi har haft Libero strl 5 till Milian förut men nu testar vi Pampers strl 4. Det kändes jättekonstigt att det bara är en storlek mellan mina barns blöjor. 




Luciafirande

Vi är nyss hemkomna från luciafirande på Milian dagis. Jag var orolig att han skulle bli ledsen när vi kom men det gick jättebra :) Han satt med hela tiden men han sjöng ingenting, haha. Jag var orolig att han inte skulle vilja byta om men det hade gått jättebra. Han sprang iväg och hämtade kläderna när det var dags fick jag höra. Gullegubben! 

Imorse var jag och Junelle på mammaträningen på Svettis. Helkropp stod på schemat och det behövde jag verkligen. Idag kände jag ändå att en del muskler redan börjar hitta tillbaka. I slutet av graviditeten var benen och armarna i stort sett de enda jag orkade hålla igång och det märktes. Magen och ryggen måste det jobbas en hel del med! Det är sista veckan med Mapa-träning på Svettis, efter nyår blir det på flustret ist. Jag ska försöka gå minst 1 gång i veckan då. Det går så himla bra att ha med Junelle. Hon bara är, har inte gjort ett ljud ifrån sig när vi varit där. Så bra att det finns babysitter och massa leksaker. Men framförallt andra bebisar som stimulerar henne :) 

I veckan ska vi försöka hinna med att bada lite och eventuellt ett till träningspass på Svettis. På torsdag är det julfika på jobbet och däremellan ska vi försöka hinna med att handla de sista klapparna. Så tråkigt att öppna förskolorna stänger nu. Efter jul hinner vi bara vara med i bebisgruppen i en månad sen kommer hon bli för stor. När hände det? Det känns som att jag knappt har hunnit gå med henne för vi har varit sjuka så mycket. Hoppas vi hinner gå dom gångerna som är kvar i minsta gruppen efter jul. Sen blir det 6-12 månadersgruppen och lite mer fart. Det är mysigt det också :) Då blir det även roligare att gå här i Tunabergskyrkan när det är 0-12 månader. 

Milian ligger här bredvid mig och hostar IGEN! Det är hopplöst med den här jäkla hostan... Gissar att han håller på att bli sjuk igen!!!!! Så synd om honom :(

Tredje advent och lucia

Imorse tog båda barnen lite sovmorgon, Milian till 07.30 och Junelle till 09. Efter mysfrukosten gjorde vi oss ordning för skridskoåkning. Vid 10-tiden träffade vi upp Jessica, Hampus, Vide och Vella vid relitahallen. Milian tyckte även denna gång att det var roligt men han är lite feg. Vi måste fortsätta att åka för det är ju grymt roligt! Vide har åkt några fler gånger och det syntes väl. Han höll sig på isen alldeles själv och kunde ta sig fram lite också, så duktig! Runt 11-tiden tog vi en promenad upp till 4H gården för lite luciafika och ponnyridning. Men Milian ville inte rida. Han ville knappt titta på djuren. 

Resten av dagen har spenderats i soffan för Gud så trött jag varit idag. Imorgon hoppas jag på lite träning så jag kan få lite ny energi! Nu i veckan ska jag fixa de sista julklapparna. Vill inte vara ute dagarna innan jul i år! Imorgon har Milian luciafirande på dagis. Lääääängtar ihjäl mig. 









Smaksensation

Junelle fick idag uppleva sin första riktiga smak (förutom mycostatin och allt som Milian haft på sina fingrar). Det blev potatis blandat med bröstmjölk. Hon gillade det! Jag gav henne bara 2 skedar till att börja med och det räckte bra för hon kämpade på med tungan in-ut-in-ut i några minuter. Gullfia!

Det syns att hon gillar det va?


Mammas tjej

Junelle är så himla snuttig. Hon vill bara snutta, inte äta. För hon sväljer ingenting. Det finns just nu minimalt med mjölk och vi övergår mer och mer till ersättning. Nu ikväll har hon legat och snuttat i över en timme och när jag la ner henne i vaggan vaknade hon efter några minuter och var orolig. Det har hänt väldigt, väldigt få gånger! Tobias tog upp henne och försökte vagga henne men hon var fortsatt orolig. Så fort hon kom till mig somnade hon igen. Hon hade nog gärna velat att hon låg med bröstet i munnen när hon vaknade till, lilla skruttan. Om jag ändå kunde trolla fram mjölk åt henne för nu använder hon bara bröstet som trygghet känns det som. Och det är ju sååå mysigt. Hon får gärna fortsätta med det men det är inge roligt alls när hon blir besviken :( Mamma berättade igår att hon bara ammade på morgonen och på kvällen. Det skulle ju kanske kunna fungera. Men hur länge då? Utbudet styrs ju av efterfrågan. Ahhh jäkla skitamning alltså! 

Igår var jag och barnen nere på stan och hälsade på moster Camilla på hennes nya jobb på Zara. Äntligen öppnade dom! Majoriteten av Milians kläder kommer från Zara och vi älskar dom! Nu innan jul blir det inte mycket handlat mer än några enstaka plagg till julklapp. Jag behöver verkligen uppgradera min garderob så jag önskar mig presentkort av tomten :) Vi hade turen att träffa på faster Pia på stan så vi åt lite lunch med henne. Och tur var väl det för Milian var väldigt trotsig och inte lätt att ha med på stan. Vi köpte tomtedräkter till barnen, Milian ska vara tomte på luciafirandet på dagis på måndag :) Det var 50% rabatt så Junelle fick också en. Sen tog vi bussen till Björklinge och tittade på mormor och hennes barns luciatåg. Vi blev kvar på middag (som vanligt, haha). 

Idag var vi nere på stan igen och hälsade på Camilla. Vi mötte även upp Ronja, Tomas & Leonell och fikade med dom. Sjukt vad med folk det var överallt och framförallt på alla fik. Junelle sov ovanligt mycket idag, kanske för att vagnen rullade? Milian har tjatat sen igår om tomteskägg så vi gick och köpte ett sånt. Sen när vi kom hem skulle vi klä ut oss till tomten hela tiden. Även fast han tycker att tomten är läskig. Han skrattade otroligt mycket iaf tills tomten närmare sig då sa han "nej, ta bort skägget mamma". Jag skrattade också så jag grät, haha. 




4 månader

Det har varit 4 väldigt händelserika månader som tvåbarnsmamma. Jag har lärt mig sjukt mycket. Det som har tagit absolut längst tid att lära sig är att låta ett barn få vänta. Men nu tror jag faktiskt att jag har lärt mig att acceptera att ett av barnen är missnöjd/ledsen ibland för att han/hon inte får all min uppmärksamhet. Ett exempel på detta är vardagsmorgarna när vi ska iväg till dagis. Vi brukar börja förbereda oss halv 9 för att hinna till 9. Junelle brukar bli trött någon gång i samband med detta (lite beroende på hur tidigt hon vaknar dvs) och visar det tydligt med att smågnälla. Om jag har otur och misslyckas med att söva henne innan Milian ska kläs på så händer det att hon blir jätteledsen. Då har jag inget val att låta henne gråta eller ej för vi lär ju iväg till dagis i tid (speciellt om det är måndag och dom ska iväg på utflykt) och Milian måste ju också ha hjälp. Så i det läget känner jag mig sjukt otillräcklig. Ett annat exempel är när jag sitter och ammar, Milian tar fram målarfärg/tuschpennor och sätter sig i soffan och ska börja måla. Jag släpper Junelle och hjälper Milian till bordet, han blir ledsen för att han inte får måla i soffan och hon för att hon är hungrig. Ja, ni förstår situationen. Men detta var som sagt bara exempel. 

Jag har också lärt mig att det faktiskt är möjligt att älska två barn lika mycket. Hjärtat omkrets måste helt klart ha fördubblats för det är omöjligt att barnen nu delar på samma yta som Milian innan hade för sig själv. Det känns helt irrelevant. Så när vi är klara med barnproduktionen lär min kropp endast bestå av kammare och förmak! 

Jag har lärt mig att man klarar så mycket mera som tvåbarnsförälder. När Milian kom klarade jag knappt att sminka mig om dagarna. Nu går det hur bra som helst (även fast det alltid går på 10 minuter, haha). Det känns faktiskt sjukt oviktigt också. Jag går väldigt ofta utan smink och även utanför dörren. Att laga mat var nästintill omöjligt att hinna förut. Nu går det oftast väldigt bra (tack vare mathem som handlar maten åt oss).

Jag har lärt mig att tiden inte räcker till längre. När vi bara hade Milian tyckte jag att det var svårt att hinna iväg till gymmet två kvällar i veckan. Nu har jag inte ens en tanke på att gå till gymmet. Hemmaträning tillsammans med barnen och mamma-träning it is! Det ska mycket till att jag orkar träna på kvällarna efter barnen har somnat. Det har hänt kanske 5 gånger sedan Junelle kom. Jag hoppas att orken kommer tillbaka när kvällarna blir ljusare! Men det gör ju dock inte tiden...

Jag har också lärt mig att det är okej om hemmet ser ut som skit ibland (eller typ alltid)!

Livet var underbart med ett barn men nu är det underbarare. Tredje gången gillt skulle nig göra det underbarast. Men det får vänta. Love life! 







I veckan fick jag hem dom här hårbanden som min lillasyster hjälpte mig att beställa för 2 veckor sedan från eBay. 20 st för 85 kr, så sjukt nöjd med tanke på att jag innan hittat 3 för 100 kr som billigast!

Imorgon blir det nig till att kika på något luciatåg och lite julklappsshopping. Godnatt :)



En liten person

Båda barnen har somnat tidigt ikväll så jag passar på att skriva ett litet inlägg om Junelle och hennes utveckling. 

- På fredag blir hon 4 månader och väger lika mycket som Milian gjorde vid samma ålder. Strax över 6 kg. Hon ser mycket knubbigare ut än vad han gjorde och har riktigt knubbiga och underbart goa lår. Hon har vuxit ur alla kläder i strl 56 så nu kör vi på 62. Vissa plagg i strl 68 passar också. 

- Hon är världens goaste tjej. Så fort man tittar på henne eller pratar med henne så skrattar hon. Hon får hela mig att le inombords. Underbara unge!

- Hon är inte så kräsen av sig. Om hon är pigg och mätt så är hon nöjd med vad som helst förutom att åka bil. Hon kan ligga på en filt på golvet och roa sig själv bra länge eller sitta och gunga i babysittern framför något spännande barnvänligt program, tex babblarna som hon redan verkar älska!

- Hon gillar att ligga på mage nu när hon är lite starkare. Hon orkar ligga rätt länge och lyckas rulla över till rygg lite då och då. Men hon har fortfarande aldrig vänt sig från rygg till mage. Dock är hon väldigt rörlig och rör sig i cirklar på golvet. 

- Hon vill väldigt gärna stå upp och är redan väldigt stark i benen.

- Hon orkar sitta i bumbo-stolen i flera minuter. Vi har även testat den vanliga stolen men där satt hon än sålänge som en säck nör vi testade förra veckan.

- Hon greppar saker och har verkligen fått upp ögonen för leksaker. När hon ligger i gymmet blir hon som "galen" när hon får tag i nån av dom, ser sjukt roligt ut haha. 

- Hon hatar fortfarande bilen men det kan fungera med något som underhåller henne, tex babblarna. Men det bästa är ändå stt försöka få henne att sova när vi ska åka längre sträckor. 

- Vagnen har aldrig varit något favoritställe. Hon har aldrig sovit bra i den. Nu sover hon nästan bara i vagnen när vi är hemma. När hon är vaken i vagnen "sitter" hon upp med en kudde som stöd bakom. Jag antar att vi kommer byta till sittdelen innan hon blir 6 månader. 

- Hon är en riktig tuttälskare! Hon är nog mera frustrerad än vad jag är när det kommer till amningen. Hon vill så gärna att det ska komma mjölk, tycker så synd om henne när hon suger som en tok och masserar med handen för att försöka få ut mera. Hon är inget jätte-fan av flaskan men hon tar den alltid när hon är hungrig. Hade jag haft ordentligt med mat i tuttarna hade hon nig vägrat flaskan. Precis som hon vägrar nappen. 

- Hon har snart inget hår kvar på huvudet, precis som sin bror i samma ålder. 

- Hon är världens vackraste lilla flicka ❤️ 





Tillbaka igen

Idag är Milian tillbaka på dagis igen. Han har återigen varit sjuk i en hel vecka. När ska immunförsvaret bli starkt nog? Iofs har vi inte varit med om magsjuka och vattkoppor än så det är väl bara att vänta in dom också... Antar att det är såhär med förskolebarn. Tobias och Tomas skjutsade Milian imorse, tack och lov. Jag tycker att det är så jobbigt. När kommer man över det? Aldrig va? Jag tror inte det...

Söndagen

Det här har nog varit världens längsta dag. Varje dag brukar annars gå så fort men idag gick den väldigt sakta. Vi har bara varit hemma och kurerat oss, kikat på flera Astrid Lindgren filmer, ätit godis och chips/dip. 

Jag skrev ju i ett inlägg för några dagar sedan om Junelles rutiner. Det gick väldigt fort, nu har dom redan ändrats! Nu sover hon tre gånger varje dag. Hon orkar vara vaken längre stunder, upp mot tre timmar. Amningen går verkligen skit just nu. Har knappt haft nån mjölk alls idag. Igårkväll åkte Tobias upp till BB och lånade en elektrisk bröstpump åt mig. Jag tänkte att jag ville testa allt innan jag tvingas ge upp. Jag har testat pumpen ett antal gånger och fått ut sammanlagt 60 ml under hela dygnen. Så försöket att öka mjölkproduktionen med denna verkar vara förgäves. Idag har hon fått ersättning 3 gånger. Man märker så himla tydligt på henne när hon är hungrig för hon blir så himla glad och nöjd när hon ätit klart :) Jag ser just nu mera fördelar med ersättningen än med amningen. Men jag vill ändå inte släppa taget. Tänk om det är sista gången jag får amma? 




Lördagen

Igårmorse kände vi oss hyfsat pigga för att åka iväg till mall of scandinavia och träffa en av de finaste människorna jag känner. Jag tänkte åka själv med Junelle men som jag anade ville Milian följa med. Vi tog sovmorgon till 08.30 (barnen somnade efter Idolfinalen) så vi kom inte iväg förrän 10. Jag var lite orolig för hur det skulle gå men det gick rätt bra. Båda barnen skötte sig i bilen påvägen dit. Milian blev arg när vi nästan var framme för att Pippi tog slut (han råkade stänga av). Och då var det ingen ide att försöka stanna längst vägen. Annars gick det bra påvägen dit ;) När vi kom fram var det rätt lugnt och inte jättemycket folk. Till skillnad från några timmar senare! Sjukt mycket folk och en massa barnvagnar! Jag rekommenderar inte att åka dit med syskonvagn för det gick knappt att ta sig fram i butikerna! Det fanns så sjukt mycket bra butiker som vi knappt hann kika in i. Några av mina favoriter var/är Newbiestore, Zara home och HM home.  Så mycket fint! 

Zara home baby. 

Zara home baby. 

Det var långa köer till alla matställena och Milian började bli trött så vi bestämde att åka hem efter ca 2,5 timme. Det räckte bra. Vi hann inte shoppa så mycket men vi hann umgås med världens bästa Malin ❤️ 




Vill ha två sånna här stolar till barnen 🙏 

Såhär satt lillfisen i 2 timmar 😍

Milian fick leka av sig litegrann på ett av lekställena som han råkade få syn på. 

Milian vågade inte krama tomten men det vågade den här tuffingen. 

När vi kom hem hade Tobias städat hela huset och tömt hela vinden. 


Efter middagen åkte vi upp till ishallen och Milian fick göra skridskopremiär. Han var lite skeptisk i början men sen ville han åka hela tiden. Så fort Tobias vilade ryggen så ville han "ÅKA MERA NU". Så roligt! Sen var han ledsen hela vägen hem för att han inte fick åka mera. Vi hade tänkt åka imorse också men ångrade oss när vi vaknade.

Ibland tar man fel beslut. Det gjorde nog jag igår för idag mår vi sämre än vi gjort i veckan. Hela familjen är hostiga, snoriga och ont i halsen. Hoppas att barnen mår bättre imorgon. Idag blir det en hemmadag. 

Fredagsmys

Nu har vi varit isolerade hela veckan så nu måste jag faktiskt säga att veckan äntligen är slut! Jag vill inte vara den här "tråkiga" mamman som bara sitter hemma om dagarna. Så jag blir på sjukt dåligt humör när det blir så. Vi har verkligen varit hemma och mestadels inomhus hela veckan. Det är inte riktigt min grej men vad gör man med sjuka småttisar. Milian blev sämre mot slutet av veckan. Jag tror att jag blir tokig på alla dessa sjukdomar! Det måste vara för att han går på en små-barns-avdelning. Barnen är ju alltid småsjuka känns det som! Föräldrar har inte råd att vara hemma så man låter barnet gå till dagis även fast de kanske borde vara hemma en dag till. Det är lätt för mig att säga eftersom jag själv är hemma och inte jobbar. Har redan lite oroskänslor inför att vabba. Jag som aldrig varit sjuk från jobbet! Aja, det lär ju inte bli mindre sjukdom med två dagisbarn sen. 

Sammanfattningsvis så har vi trots detta  haft en mysig vecka. Milian har varit jättesnäll och mysig mot både mig och Junelle. Svartsjukefasonerna verkar ha minskat, tack och lov. Vi har fått ställa in flera planer under veckan för att det aldrig gett med sig med snoret och troligtvis även planerna imorgon. Eller vi får omplanera. Oavsett vad så åker jag och Junelle till Mall of Scandinavia och träffar världens mest efterlängtade tjej. Vi får se om vi får med oss Milian också eller om han blir kvar hemma med pappa som ska röja vinden. 

Vi fick även ställa in planerna som var att provåka skridskor med prinsen nu ikväll. Det regnar och blåser så sjukt mycket så det gick bort. Vi åkte till Gränby centrum och gjorde av med pengar på Lindex "julklappshandling" ist. Vi fick 30% på ett helt köp så några julklapps-plagg blev det. Nu ska jag kolla vem som vinner idol! Godnatt :)






Tidig morgon

Imorse vaknade Junelle ovanligt tidigt. Redan strax innan 6. Hon var helt igentäppt i näsan och fick knappt luft. Tack för physiomern och nässugen! Efter ett sprut med pysiomern nös hon ut allt det där som satt fast. Jag trodde faktiskt inte att det fanns så mycket snor i en så liten näsa. Herregud. Hoppas att det bara var tillfälligt så att inte hon också ska bli sjuk nu. Jag och Milian var iväg till ishallen igårkväll och hämtade mina skridskor mm. När vi kom hem hade hon redan somnat och klockan var inte ens 19.30. Därav den tidiga morgonen. Nu ligger hon och sprattlar som en galning på gymmet och har precis kommit på hur roligt det är med leksakerna som hänger. Hon kan inte släppa dom! Och Gud så hon pratar, hela tiden :D 




Faderskap och Skatteverket

Alltså herregud va vi är glömska! För ett par veckor sedan fick jag papper från Skatteverket att Junelle inte fick heta Berlin för att Tobias inte stod som hennes pappa. Så nu heter hon Junelle Livia Ericsson (usch haha). Vi hade totalt glömt bort det och 3 månader hade passerat! Så nu måste vi skicka in nya papper till Skatteverket om hennes namn. Jag funderar på att lägga till ett namn eller byta ut Livia mot ett annat. Inte för att jag inte gillar Livia utan mera för att jag har förälskat mig i ett namn och kan inte släppa det. Jag skulle vilja "spara" det till nästa dotter men det är ju inte säkert att vi får en dotter till även fast jag gärna skaffar flera barn. Så därför vill jag att hon ska få heta det namnet också. Hon är ju inte döpt än så det borde väl inte göra så mycket? :) 

Blyg

Jag tror att våran dotter börjar bli ordentligt blyg. Eller bara väldigt mammig. Ikväll var vi hos Camilla och käkade. Vid tre tillfällen under en kortare stund blev hon jätteledsen när jag lämnade henne och rummet. Visst att hon är gnällig ibland och gråter då och då men aldrig på det här viset. Hon grät hysteriskt. Det har hänt ett par gånger tidigare också. Enligt utvecklingsfasen så kan hon vara blyg. Därmed går det inte att göra så mycket åt det. 





Milians utveckling

De senaste dagarna har Milian förvånat oss ännu mera. Han är helt otrolig! Jag tänkte nämna några roliga saker som han har sagt. 

Idag när Junelle satt i babysittern och "lekte" med lekbågen så satt Milian bredvid och snurrade grejerna åt henne. Så tyckte han att den ena var trög så sa han "Milian blir helt galen föj den snujjaj ju inte". Så sjukt rolig haha. Man får verkligen passa sig vad man säger nu alltså! 

När Tobias kom hem från tennisträningen idag hoppade han ner från sängen och sprang till pappsen och frågade: "Gick det bja på tennisen pappa?". Jag dog typ. Sötaste jag hört på väldigt länge. 

Han har också de senaste dagarna blivit väldigt kärleksfull och ska kramas och pussas mycket. Flera gånger om dagen säger han: "Milian älskaj mamma och lillasyster" "Milian älskaj pappa". 

Han har även fått för sig att jag heter "Mamma-Do-Emelie" haha 

En annan sak som är dödsgulligt är ju när han ska berätta saker för Junelle. Tex "Lillasyster, pappa kommer snart. Han måste baja jobba litegjann föst"

Han har en egen ordlista också :D 

Leia - välling 
Opa - morfar 
Nonor - mormor 
Bannor - Farmor
Pinneteton - telefon 
Lejonen - kusin Leonell 
Donell - Junelle 
Gutta - Gustav
Klippen - gräsklipparen 
Tunket - paket
Binnedefrutti - mannafrutti 

...Och många flera. Det var dessa jag kom på nu :) 

Han har inte varit elak mot Junelle på några dagar nu. Däremot visade han agg mot lilla Liam (2 månader) i lördags på 30-årsfesten. Han knuffade till honom mot huvudet. Som tur var hann det aldrig bli hårt eller på något vis obehagligt för Liam. Jag blev jätteförvånad för han har aldrig gjort så mot någon annan bebis än Junelle (som jag trodde var svartsjuka). Hoppas verkligen att den här fasen är förbi snart...

Hans näsa har runnit väldigt mycket idag så det känns som att det blir en hemmadag imorgon också. Hur fasen ska det bli sen när vi båda jobbar om barnen ska vara sjuka lika mycket som friska? Vabba varannan vecka?! 


Min utsikt på skogspromenaden. Världens vackraste tjej ❤️

Hämtade in lite granris :) 


Milian fick plocka med sig precis vad han ville från skogen hem. När vi kom hem målade vi. Här är resultaten. Så himla mysigt.


Vi sprayade några kottar med guldspray också. 

Nu ska jag sova några timmar tänkte jag :) Godnatt!








Rutiner

Min lilla tjej är som en klocka. När hon varit vaken i 2 timmar så visar hon klart och tydligt att hon vill sova. Eftersom hon aldrig sover mer än 1 timme åt gången så blir det 3-timmarsintervaller. Oftast runt 9, 12, 15 och 18. Ibland hoppar hon över 18 och somnar för natten lite tidigare. Jag har för mig att Milian var exakt likadan vid samma ålder. Bortsett från att hoppa över den vid 18. Han somnade så mycket senare på kvällen, aldrig innan 22. Det dröjer nog inte länge innan hon klarar sig på 3 sovstunder, så pigg och vaken som hon är! 

Just nu ligger båda barnen ute i vagnen och sover. Junelle vaknar nog vilken sekund som helst. Jag har hunnit röja undan alla leksaker som Milian hunnit släpa fram under förmiddagen. Vi fick ställa in planerna vi hade idag för att Milians snor fortfarande rinner. Ganska ordentligt också. Jag funderade igår på om vi skulle gå på mamma-träningen men bestämde mig ganska snabbt imorse för att bara vara hemma med barnen. Sjukt mysigt en dag som denna. Första december och det är ett fantastiskt vinterväder ute. Milian har fått sitt första paket av Fia & Max och öppnat sina andra tre kalendrar. 


Årets paketkalender skulle vi hänga i julgranen men vi bestämde att det var för tidigt att släpa in en gran redan nu. Vi vill inte ha en plastgran som tidigare nämligen. Så det fick bli en sån här lösning istället :) 

Jag är glad att jag köpte den här åkpåsen/overallen från newbie i våras. För herregud va mysig och varm den är. Kommer bli perfekt dom kallaste dagarna och i babyskyddet :)




RSS 2.0