Midsommar 2017

Midsommarhelgen är över och den var fantastisk. Vi spenderade några dagar på länsö innan midsommarafton och barnen fick träffa sina sysslingar och hade sååå roligt. Milian lekte alla sina vakna timmar med dom stora grabbarna och hade superroligt. Junelle var inte alls blyg för dom även fast hon knappt har träffat dom förut. Hon sprang runt och frågade "Vad heter den tjejen mamma"? "Vad sa den killen mamma?" Osv. Jättenyfiken på alla nya ansikten! Midsommarafton var traditionsenlig med lunch kl 12 och därefter traktorkortege till midsommarängen. I år gjorde vi ordning våran egna traktor just för att slippa väntandet. Milian som har varit hängig och ont i öronen vaknade upp bara en stund innan och var jätteledsen för han hade så ont i öronen. Men efter lite  Ipren då ville han åka iaf! Junelle vågade inte åka. Hon sa hela tiden "Lell och mamma inte åka läckig traktor". Men på hemvägen ville hon åka :) Vi fiskade fiskdamm, dansade runt stången, köpte lotter och drack vin. Precis som en midsommarafton ska vara :) Vi var ca 40 personer under dagen så det blev en del håll-i-gång  Trors detta gick jag och Tobias och la oss tidigt för att ladda inför midsommardagen. Vi som Småbarnsföräldrar orkar inte en tvådagars, så är det bara! En väldigt lyckad dag blev det :) 


Midsommardagen var som alltid oslagbar. Att få umgås med världens bästa människor på ett och samma ställe slår aldrig fel. Efter trakrorkortege, karusellåkande och dragkampen träffades vi hos Jenny och Filip. Vi gjorde tipspromenad, lekte lekar, umgicks, dansade, drack vin och FRÖS (efter att solen försvann). Jesus vad kallt det var! Det var iaf en awsome kväll som avslutades på samma vis som resterande typ 15 år tillbaka. Jag hade riktigt roligt på Björkis i år, tack vare alla mina fina vänner. 

Idag är jag glad att det inte blev så mycket alkohol för min del. Visste ju att jag hade ett gympass framför mig... och att det är dags för jobb imorgon och resten av veckan. I helgen väntar Kolmården och Norrköping. 

Jag måste bara få skryta lite om mina barn. Junelle är såååå himla stor och duktig. Hon har lärt sig att sätta ihop hela meningar nu. Istället för att säga "Lell sitta stolen" så säger hon nu "Lell vill sitta på den stolen". Osv. Ja, ni förstår. Hon är sååå duktig! Hon har även lärt sig att räkna till nästan 6. Hon säger "tre, fyra, fem, kex, fyra". Så gulligt! Hon har blivit väldigt duktig på färgerna och har bajsat första gången på pottan. Hon vill helst inte ha blöjan längre utan vill ha Milles kalsonger. Så fort sommarlovet är igång ska vi potträna på riktigt. Lite skryt på Milian också då. Han har varit tokig i välling förut och vi har haft problem med kisseriet på nätterna. Sedan resan har han inte druckit en enda vällingflaska och har endast kissat i sängen någon enstaka gång, stora killen! Han har blivit sååå duktig på att äta. Det är riktigt stor skillnad från innan han drack välling. Bästa ungarna! Vi har sista veckan på ugglan framför oss sen väntar 7 veckors sommarlov för barnen som börjar med 2 veckor tillsammans med mormor och morfar innan min semester börjar. Tacka vet jag föräldradagar när det kommer till sommarledigheten!

Sådär nu bjuder jag på lite bilder från helgen :) 



Mot mina känslor

Förra veckan lämnade jag Milian på dagis trots att Junelle var hemma med antibiotika. Det kändes så konstigt. Men vi hade ju varit lediga i 2 veckor och på fredag är det avslutning. Så därför kände jag att han måste få gå på dagis för att hinna vara med och träna på rollspelet. I fredags var han det enda barnet som inte bestämt vad han ville vara utklädd till. Så den här veckan kommer vi göra samma. Han får gå även på onsdag fast jag är ledig. Då har jag iaf gjort vad jag kan för att han ska vilja vara med i rollspelet. Så det blir riktigt spännande att se på fredag hur det går. Hur brukar ni göra? Lämnar ni syskonet på förskola när ni vabbar med det andra barnet? Och isf varför? 


Helgen

Återigen en lång och bra helg. I fredags hade jag en efterlängtad kväll men mina fantastiska och väldigt saknade vänner. Vi grillade, drack vin och umgicks innan vi tog oss ner på flustret och dansade till hoffmaestro. Såååå roligt! Lördagen var dock inte lika rolig. Jag drack tydligen lite för mycket. Blä! Som tur var så hade en familj från ugglan ordnat ett jättehärligt och roligt kalas för deras två ugglebarn som fyllde år. Hade det inte varit för kalaset så hade jag nog sovit hela dagen. Josefine och Björn hade iaf ordnat jättebra för alla ugglefamikjee och fröknar. Dom bjöd på hamburgare, korv och fika och hade även hyrt en hoppborg för barnen. Så roligt! Barnen var toknöjda! Jag var så glad för nästan alla fröknar var också där och "firade".  Det var nämligen tänkt som ett avslutningskalas också. Även fast sommarfesten är på fredag. Nästa vecka blir en full vecka för barnen. Veckan efter går dom bara måndagen sen har vi "pre-semester" i en vecka.! Sen går dom veckan efter midsommar och sen stänger ugglan. För alltid. FY FAN! Mår så dåligt av den tanken. MEN. Förra veckan fick vi en fantastisk nyhet. En av förskolelärarna på ugglan, hon som skolat in Milian, kommer att följa med till närdaghemmet. Alltså, hur bra?!?! För oss kunde det absolut inte blivit bättre. Milian får med sig 2 kompisar och världens bästa pedagog. Detta betyder alltså att vi knappt behöver någon inskolning. Vi kan alltså flytta fram inskolningen ytterligare en vecka och därmed får vi EN VECKAS LÄNGRE SEMESTER! SOOO HAPPY! 


Idag har jag jobbat. Övriga familjen har åkt Lennakatten med grannarna. Innan jobbet var jag på ett grymt tabatapass och jag blev sååå taggad för träning igen efter en veckas uppehåll. 


Bilder från resan

Skriv inläggstext 


Oförglömlig resa

Julen 2015 fick vi en överraskning av svärfar och Marie; nämligen en resa. När man planerar och längtar efter någonting så länge så blir förväntningarna väldigt höga. Iaf för mig. Jag hinner måla upp så många bilder av saker och ting som ska hända. Saker som jag vill ska hända. Och inför denna reda hade jag verkligen längtat i månad ibland kan så lång längtan vara negativ men i detta fall var en bara positiv! Resan var fantastisk från början till slut. Den började med att vi packade in sovandes barn i bilen på fredag morgon kl 04.15. Kl 05.30 vaknade dom upp på Arlanda när vagnen var tvungen att checkad in. Flygtiden på ditvögen var väl inte den bästa men vi löste det med en massa leksaker och pyssel på planet. Det enda som strulade på nervägen var att Junelle var superhungrig då hon inte fick någon mat. Så hon åt upp min mat och 4 smörpaket, haha. Milian somnade sista timmen på planet och Junelle på bussen mot hotellet. 


Hotellet var verkligen över mina förväntningar. Det hade allt och lite till. Aktiviteter från 08.30 till 22.00. Det var ett väldigt stort hotell med 3 poolområden, varav 4 barnpooler. 4 restauranger, gym, spa, Bamseklubb mm. Stranden var också över förväntan, otroligt fin och härlig. Det enda minuset var att det inte fanns några bord att ställa mat/dryck på nere på stranden. Vi hade fri tillgång till mat och dryck hela dagarna. Inklusive glass/lättare fika. Maten var enligt mig riktigt bra och dessutom fräsch. Inget återanvändes från gårdagen som jag varit med om tidigare och ingen av oss blev risig i kistan. Och jag tyckte att maten var riktigt god också! Det enda minuset där var frukten. Det var inget större utbud på tropiska frukter och ibland fick man springa och leta efter bananer till barnen bland de olika restaurangerna. Ölen var god men vinet som ingick var mindre gott. Det vita vinet var det enda som var dugligt. Och det fanns fanta lemon!!! 

Jag hann med 4 träningspass under veckan. 2 i gymmet och 2 på lesmills cxworks. Ett av mina favoritpass och jag blev såååå glad när det var exakt samma som hemma på actic. Det var riktigt kul! 

Barnen sov otroligt bra på hotellrummet och somnade i vagnen/på teatern varje kväll. Sista kvällen försökte jag lägga Junelle i sängen men hon tjatade bara efter vagnen. Vi hade fått låna en bj city mini av en kollega och den fungerade väldigt bra faktiskt. Långt ifrån lika lättkörd som donkeyn men allting annat gillade jag nästan mer än med donkeyn. Liggytan kändes större och mysigare och dessutom "gungigare". 

Hotellrummet var otroligt stort och härligt. 2 stora rum med dubbelsängar och 2 stora balkonger. På markplan! Så vi behövde aldrig krångla med vagnen utan rullade bara in den på balkongen. Vädret var sådär. Första dagen regnade och åskade det hela dagen. Sen var det fint men lite mulet och inte så jättevarmt på söndagen. På tisdagen regnade det halva dagen men därefter blev det fint. Sista 3 dagarna vsr det strålande sol och 25-27 grader. När vi åkte hem på fredagen var det 32 grader. 

Barnen var glada och nöjda i stort sett hela resan. Milian åt jättebra med mat och sa inte ett ord om välling på hela resan. Junelle åt inte jättebra, mest socker och massa strunt. Men är det semester så är det. Hon drack välling en kväll men gav mig flaskan och sa bläää även fast jag hade tagit av det rena vattnet och kokat i vattenkokaren. Sen har dom inte druckit nån mera välling sedan vi kom hem. 

Personalen på hotellet var super. TUI-gänget var verkligen superduktiga och engagerade i allting. Det var så härligt att se. Dom höll i aktiviteter varje dag, klädde ut sig till bamse, Thomson och clownerna. Showade och dansade hela kvällarna och såg ut att trivas otroligt bra med det. Jag bara njöt av att titta på dom. Helt fantastiskt! 

Jag rekommenderar verkligen alla med småbarn att åka till ett sånt Family Life hotell. Av mig får vistelsen 5/5 stjärnor. 

Nöjda barn, nöjda föräldrar. Nöjda föräldrar, nöjda barn :) 

Hemresan gick också väldigt bra. Denna gång åt Junelle upp all Tobias mat efter att ha tvärslocknat vid starten. Hon sov 1,5 timme medans Milian som somnade 5 minuter efter henne sov 2,5 timme. När vi kom hem hade Andreas och Cicci fixat middag åt oss och dessutom klippt våran gräsmatta. Som om det inte vore nog med att dom hade vattnat våra blommor/plantor flera gånger under veckan. Bästa grannarna man kan tänka sig! 

Oförglömlig resa, minst sagt :) Vi är otroligt tacksamma över denna fina resa och ALLA MINNEN som vi skapat tillsammans. Ett av dom finaste minnena jag har var när Leonell av misstag råkade ha sönder en glaslampa på en restaurang. Det blev väldigt mycket glas runtom och det tog inte lång tid innan köksmästaren kom ut och frågade: "Mår alla barnen bra?" Jag blev alldeles rörd då :) Vem satan bryr sig om en glaslampa lixom? Givetvis plockade hon upp glaset också!




RSS 2.0