Heta sommardagar

Vilka otroligt härliga dagar vi har haft. Vi har gjort badutflykter till olika ställen varje dag denna vecka och barnen har badat hela dagarna i stort sett. Junelle är den som har badat och simmat absolut mest. Milian har blivit lite rädd efter en incident som hände förra veckan så han har tagit ett steg tillbaka när det gäller att vara i vatten. Han hade precis kommit över att det är jobbigt att doppa huvudet under ytan. Men nu är han tillbaka igen och är rädd för det. Junelle har däremot tuffat på sig från förra sommaren och simmar som aldrig förr med simpuffarna. Hon är mycket tuffare nu. Men hon har också svårt för att få vatten på huvudet ännu. Nelion däremot är noll rädd för nånting. Han bara kör och bryr sig inte ett dugg om han hamnar under vattnet. Det är lite läskigt tycker jag. Han är verkligen galen. I Pia och Lasses pool hoppar han från kanten till oss hejvilt. Och hemma i vår uppblåsbara kastar han sig rakt ut, galningen. Så har ingen av dom andra två varit. Jag tycker det är så viktigt att ha respekt för vatten och därför är vi alltid jättenoga med flytvästar till barnen och ska försöka övertala Milian om att börja på simskola i höst. Junelle är för liten ännu. Dr vi vill gå bör man vara 5 år. Så jag hoppas verkligen att Milian ångrar sig och vill gå. Annars tror jag nästan att vi får ta med honom iaf. För simma ska han kunna och det är ingen idé att vänta känner jag. 

Träningen under semestern har varit sisådär må jag säga. På campingsemestern gick det enligt mina mål men sedan vi kom hem har jag tappat litegrann. Jag har sänkt mina mål till 10 km i veckan istället för 20 km. Imorse när jag var ute på en runda kl 08 var det redan 25 grader ute. Jag höll på att kräkas redan efter 3 km. Hemskt var det. Så fort det blir lite svalare igen så ska jag träna mycket. Nästa år ska jag fasen vara i den formen jag önskar. För fy vad jag vantrivs i min kropp nu. Jag trodde att jag var påväg mot nånting bra men jag hade fel. På tal om det så sa Junelle nånting väldigt roligt idag. Jag stod naken och smörjde in mig efter att vi duschat. 
-Hon: "Mamma, vad stora tuttar du har fått"
-Jag: "Nämen tycker du?"
-Hon: "Ja, dom ser lixom tunga ut. När du böjer dig ner sådär så hänger dom ner på magen. Är dom tunga mamma?" 
-Jag: "Nej, gumman. Dom är inte alls tunga. Hade dom varit det så hade dom hängt mycket, mycket längre ner".
-Hon: "Var dom ännu tungare när Nelion sög på dom?" 
-Jag: "Ja, gumman. Det var dom".
-Hon: "Har pappa också lika tunga tuttar?" 
-Jag: "Nej, pappas tuttar är inte alls tunga. Dom är bara väldigt hårda" 

Alltså hahhaha. Denna konversationen fortsatte ett bra tag till och vi kom in på hur man kommer från pappas pung till mammas mage också bland annat. Mycket frågor i en 4-årings lilla huvud. Apropå det så fyller ju Junelle 4 år om 2 veckor. Igår fyndade jag första presenten, så nöjd. Hon önskar sig ingenting och vill heller inte ha något kalas. Då tänker ni säkert att "oj vad lätt det blir då" men så tänker inte jag. Det är ju jättesvårt. Jag har ingen aning om hur jag ska förhålla mig. Blir hon besviken om hon inte får något kalas? Det tror jag att hon skulle kunna bli men samtidigt med hennes svängiga humör skulle hon säker kunna ändra sig dagen innan också. Så svårt. Det blir nog iaf ett litet kalas för familjen på hennes födelsedag. Sen får vi se hur vi gör med barnkalas. Tips på presenter till 4-åring annars? 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Astrid Lindgrens värld

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu har vi varit där sagorna blir verklighet i två dagar i rad, magiskt! Alltså jag kan bara inte sluta förundras över hur duktig Astrid var. Igår var det kaos. Vi kom iväg lite för sent från camping så när vi kom fram till Vimmerby möttes vi av en låååång kö. Säkert 3 km lång. Vi hade planerat att vara på plats runt 09.45 men istället var vi där 11. Så himla synd. Detta gjorde att mitt program som jag hade gjort i appen inte alls blev som jag trodde. Milian ville springa överallt och se allting. Han blev jätteledsen om vi inte hann med allt han ville se och sprang iväg några gånger från oss. Vilket gör mig så himla arg inombords för detta har vi pratat om så noga många gånger. Och ändå gör han så. Så dagen igår gick mest åt att springa runt och försöka se typ allt. Alltså blev det bara stressigt. Inför idag gick vi noga igenom vilka föreställningar vi ville se och bestämde oss för några stycken men lite tidsmarginal mellan. Det blev mycket bättre. Ingen stress och hets. Jag tror att vi hann se det mesta som vi ville se. Magiska dagar trots alla dessa människor som trängdes för att kunna se alla underbara föreställningar. Milian är helt inne i Bröderna Lejonhjärta och har två kvällar i rad lyssnat på sagorna på Spotify. Imorgon ska han kolla på HELA filmen, det är väldigt nog eftersom vi valde Att inte titta på den sista scenen med tekla så han är väldigt nyfiken på det nu. Vi har aldrig sett hela filmen förut men nu ska han få göra det. 

Alltid när vi ska göra nånting med kusinerna, precis som nu, så blir någon av barnen sjuka. Detta hände såklart nu också. Och inte vilken sjuka som helst utan magsjuka också av dom alla. Både Leonell och Julian har blivit smittade. Och idag även Ronja. Hur är detta ens sant?! Detta händer alltid när vi ska göra nånting. Sist var det ju vi som blev magsjuka när vi skulle åka Eckerölinjen. Så tråkigt när vi sett fram emot att få hinna umgås mycket och vi som planerat för detta sedan i våras. Usch, tycker så otroligt synd om dom som dessutom aldrig varit på ALV förut. Men som tur var så hann dom iaf dit första dagen. Vi får göra en repris om 2-3 år när Nelion och Julian är större och kan sitta stilla mer än 2 sekunder. Apropå det så fanns det massor med roligt för dom små också. Dom älskade Nils Karlsson pysslings hus och Nelion älskade alla små miniatyrhus som ALV består av. 

Nu är vi påväg hem efter att ha spenderat sista dagen på campingen med sol, bad och god mat. Trots dessa motgångar så har det gått väldigt bra. Tobias har haft ont i ryggen men ändå försökt hålla humöret uppe. Nelion är jättepappig och har verkligen bara velat vara med Tobias. Dilemma alltså. Han har varit som en solstråle hela veckan och absolut det minsta problemet av dom alla tre. Trots sena kvällar och tidiga mornar har han var underbar. Junelle som annars sover till 09 tiden har blivit väckt senast 08 på mornarna men ändå varit pigg och glad. Den enda som har varit känslig och trotsig är Milian. Vi har haft våra duster ett antal gånger varav de flesta första dagen på ALV när han verkligen inte lyssnade för fem öre. Då skulle han göra allting på en gång. Vi har varit uppe sent på kvällarna och spelat kort och yatzy, så mysigt. Sammanfattningsvis så ÄLSKAR barnen att campa. Milian har trivts som fisken i vattnet med detta. Så himla roligt. Junelle verkar också ha haft roligt men Milian har verkligen njutit. Så lite tråkigt känns det att nu behöva lämna tillbaka husvagnen under helgen. 

I veckan som kommer ska det bli jättebra väder så nu ska vi passa på att bada massor. Hoppas ni har en härlig sommar :) 






Svemester del 1

Nu är vi påväg hem efter några dagar i dalarna. Vi valde att bo 2 nätter på Leksand strand och är så nöjda med det. Campingen var toppen och hade allt en camping kan ha. Dessutom låg campingen väldigt fint vid Siljan och hade leksand sommarland som granne om man är intresserad av det. 

Dag 2 åkte vi mot Gesundaberget och Tomteland. Milian har tjatat om detta sedan vi var där för två år sedan och eftersom vi inte hann dit förra sommaren så var han extra laddad i år. Han var helt exalterad hela dagen, så inne i sagornas värld. Helt fantastiskt att se honom. Junelle tyckte också att det var roligt men hon var mest fascinerad av alla karaktärerna och ville göra high five med dom och krama dom. Men helt klart nöjda barn efter denna dag. Vädret bjöd även på strålande sol och lagom temperatur så det kunde faktiskt inte ha blivit bättre! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Semester!

Semestern inleddes med besök av våra fina vänner från Malmö. Dom sov kvar fredag till lördag och barnen lekte och hade roligt. Pojkarna lekte jättebra från start medan Junelle var lite avvaktaande mor Ebba tills sol skulle åka hem, tråkigt nog. Sista 2 timmarna lekte som jättebra ihop. Nu lär vi inte ses förrän nästa sommar när vi planerar att åka på husvagns/camping semester tillsammans. Dom åkte hem lördagkväll när barnen skulle sova och på måndagmorgon började Milian kräkas. Vad vi inte visste då var att alla deras barn hade kräkts hela natten. Ebba slog i huvudet när hon var här så dom trodde hon hade fått hjärnskakning när hol började kräkas så dom spenderade timmar mitt i natten på akuten. Med bra resultat men med konstaterat att det troligtvis var magsjuka hon åkt på. Och det märktes klart och tydligt för Milian kräktes 4 gånger under förmiddagen stackarn. Ingen annan har insjuknat ännu så vi hoppas att det stannar här och att vi ska kunna åka på semester imorgon iaf. Tråkigt nog så fick skåningarna avsluta sin semester och åka hem igen. Dom skulle ha åkt vidare till en kompis i Stockholms skärgård. Så himla tråkigt. Men vad gör man? Vi fick ställa in våran eckerö-resa men det var ju helt oviktigt. Vi kunde boka om resan som vi redan betalat till 2 veckor framåt. Så det gjorde verkligen ingenting. 

Planen just nu är att åka till Leksand imorgon och på torsdag gå på tomteland. Om alla mår bra. Plan nummer två är att omboka campingplatsen torsdag till lördag istället. Men det är inte helt klart att det går. Vi får annars avboka platsen och helt enkelt välja en annan camping som har plats för oss när vi är friska. Husvagnen står iaf på gatan och är redo att rulla iväg när vi är redo. Håll era tummar för att vi kommer iväg.  

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Möhippa

I lördags var det dags för sommarens andra och sista möhippa. Denna gång var det jag tillsammans med Ronja och Hanna som ordnat och planerat inför. Dagen blev väldigt lyckad. Vi startade igång dagen med att hämta upp Hanna hemma hos henne med traktor och traktorsläp. En av Hannas kompisar hade lånat traktorn och pimpat släpet. Det blev såå bra! Vi gled förbi hennes hus och spelade "Jag vill vara din Margareta", som hon också heter. Hon fick 10 minuter på sig att packa iordning sin väska. Sen var det av på traktorn i ca 30-40 min. Vi tog därefter bilarna ut mot Stackbo där vi alla red islandshästar. Det var enligt mig det bästa på hela dagen. Så himla roligt och mysigt. Efter ridturen grillade vi korv, fikade lite och skålade lite mera. Det började regna så vi flyttade in på "höskullen". Den var lite "kusligt" iordninggjord så det blev en liten annorlunda upplevelse som vi sent glömmer haha. Vi gjorde blindtest på Hanna i form av att gon fick smaka på kryddor/örter och sallad. Hon var riktigt duktig! Av 12 stycken var det bara 2 hon hade fel på. Vi fick sen skjuts vidare mot Gävle för 3-kampen. Även denna blev så lyckad och rolig. Gud så vi skrattade! Det roligaste av detta var att Hanna själv fick vinna hela tävlingen. Mitt i prick! Sen duscha vi och gjorde oss iordning för kvällen och middag. Middagen var lite sådär. Jag blev faktiskt besviken på den. Men kul hade vi även här och blev kvar i ca 2 timmar. Sen tog vi oas ner mot stan och satte oss i en park och bara tjattrade tills vi kände att det var dags för lite tjohej. Så tog vi oss vidare mot en uteservering som sedan slutade med en utgång. Nästan hela gänget hakade på och det var sååå roligt. Vi dansa och sjöng karaoke tills vi ledsnade och ringde efter skjutsen. Trots att jag aldrig kände mig onykter och drack 3 glas vatten efter kl 00 så mådde jag sjukt illa och kräktes när vi kom hem. Som tur var gick det över och jag kunde sova hela natten. Jag och Ronja sov hos hennes föräldrar och blev bortskämda med frukost ute i trädgården när vi vaknade. 

Den stora nackdelen med allt detta är att jag nu blivit sjuk. Som alltid när jag är ute i svängen med alkohol och musik inblandat så tappar jag rösten. Jag tror mycket att det har att göra med den rökiga miljön. Jag försöker alltid undvika röken så mycket det går och håller alltid för nästan och försöker andas in så lite det bara går. Ändå blir min röst såhär. Mina stämband är så himla känsliga efter mitt medfödda fel. Så är det någonting jag är glad för så är det absolut det nya rökförbudet på allmänna platser. Tack som fan regeringen! Tänk om fler kunde förstå detta halleljua moment lite tidigare än när det är för sent redan. Arbetsskadad delux. Men det är jag oerhört tacksam för. 



RSS 2.0