Bilder från de senaste dagarna









Elviras dop

Idag döptes Milians kusin Elvira. Det var ett väldigt fint dop hemma hos Elvira i deras lada. Jättemysigt :) Det bjöds på smörgåstårta och gofika! Så mysig dag!

















St perskyrkan

Mina förväntningar var höga inför dagens öf-besök. Faktiskt så levde dom upp till mina förväntningar. Lekrummet var super och sångstunden var nästan lika mysig som Almtunakyrkans. Helt klart bra! 

Milian skjutsade Lucas i vagnen 😍 

Lite lek i lekparken innan läggdags!

Nu är jag påväg hem från gymmet efter ett riktigt svettigt pass! Imorgon ska jag upp till ishallen och snöra på mig skridskorna. Herregud, hur ska det gå?!






Vinteroverall

Jag är så sugen på en ver de terre overall till Milian men den är väldigt dyr. Vet inte hur varm den är för har aldrig sett den, bara på bild. Någon som vet var dom säljs så vi kan åka och prova? Eller kanske vet någon fin och varm overall som är billigare?






BVC

Igår var vi på BVC för 10-månaderskontrollen :) Lite tidigt men det var så länge sen vi var där så det passade oss jättebra! Han vägde precis 9000 gram och var 73 cm. Huvudet var 47 cm och enligt henne är det väldigt normalt. Jag trodde att han hade ett stort huvud ;) Vi kikade även på hans fot och hans huvud/nacke och fick en tid hos barnläkare. Förhoppningsvis får vi hjälp av en sjukgymnast med det. Sammanfattningsvis tyckte hon att Milian var väldigt duktig på allting och att han var en riktigt pigg och go liten kille, så kul :D 

Nästa gång vi ska dit har Milian blivit 1 år. Herregud.




Öppna förskolan

I måndags började öppna förskolan igen och idag börjar st perskyrkans sångstund :) Det var väldigt stor skillnad i måndags mot innan sommaren. Milian ville inte alls sitta stilla och sjunga, han ville ju leka med alla roliga leksaker! Tiden passade oss dåligt eftersom Milian sover den tiden annars så vi hoppar nog sången nästa gång. Kanske. Idag passar tiden mycket bättre och jag längtar så mycket efter alla dom underbara sångerna :D

Riktigt bra dag :)

Idag har vi haft väldigt trevligt sällskap i form av farmor Eva, Håkan, Tomas och Ronja :) Vi käkade lunch och lite glass men mest busade med Milian. Jätteroligt tyckte vi och framförallt Milian. Milian har ätit och sovit bra hela dagen och det är så himla skönt! 

När dom åkte hem kom Helena på spontanbesök. Andra gången den här veckan som hon överraskar :D Såå roligt! Jag blir jätteglad när mina vänner vill träffa oss och Milian :D Helena stannade kvar och käkade basilicopizza med oss. Kalasgott! 

AMEN JUSTE! Jag jobbade ju igår. Det gick väldigt bra trots att jag var totalt tom i huvudet. Men det kom ganska snabbt tillbaka. Jag hade inget patientansvar men det var mycket att tänka på iaf. Jag skulle behöva ha minst 2 dagar efter varandra för att komma in i det på riktigt. Det var ist riktigt roligt :D
För Tobias och Milian gick det jättebra utan mig så jag antar att det blir flera pass i höst :) 

Nu sitter vi och tittar på solsidan och funderar på om det ska komma någon ny säsong?




Nya detaljer

Igår hämtade vi den nya åkpåsen från Elodie details. Jag är kär i den. Och ännu mer kär är jag i konstläderdetaljerna som vi hämtade idag. Vagnen måste ju skyddas ordentligt :)

Dom passade riktigt bra ihop :D

Suffletten och skydden passar också bra ihop men jag vill nog ha en svart sufflett. Eller en off white (samma som vi hade på förra vagnen). 







Senaste dagarna

I onsdags skulle vi ha träffat Fanny men hon blev sjuk. Jättetråkigt :( Ist var vi bara hemma och lekte för oss själva. Ida och mamma kom förbi och lekte med Milian på eftermiddagen. När Milian hade somnat kom Ronja förbi och mös med mig medans Tobias och Tomas var på match. Det är inte så ofta vi ses även fast vi nu även bor nära varandra. Vi får helt enkelt skärpa till oss ;) Många tycker/har sagt att jag och Ronja är lika varandra. Jag vet inte om det är utseende eller till sättet dom menar (förhoppningsvis båda)? Vi tänker och tycker iaf ganska lika om det mesta och kommer alltid överens om saker och ting. Vi tittade iaf på idol och PARADISE HOTEL, åt glass med björnbär och chips & dipp :) Underbart! 

Igår var vi hos Tora på en liten bebis/mamma-träff ;) Det var Jenny, Tora, Emma, Filippa, Angelica, Decibel och så kom Camilla också :) Och sen vi då. Vi blev kvar i ett par timmar som bestod av massa busande. Milian hann bita Decibel 2 gånger!!!! Herregud vilken ångest. Det kändes som att det var jag själv som hade bitit henne. Helt klart mitt fel att han bet henne iaf. Jag hade för dålig koll. Det var riktigt trevligt att träffa dom :) Milian uppskattade att få träffa andra barn efter 1,5 veckas isolering! 

Tora och Filippa :)

Idag har vi haft lekdejt med Freja, Lucas, Selma och deras mammor. Vi lunchade på guntherska innan vi gick till stadsbiblioteket och "rastade" bebisarna :) Det var ett väldigt bra och roligt ställe! 


Imorgon väntar mitt första arbetspass på snart 1 helt år. NEEERRVÖÖÖÖST!


Äntligen frisk!!!

Nu är Milian äntligen frisk och sig själv igen. Herregud vilken tung vecka vi hade förra veckan. Tobias tog semester onsdag-fredag, kul jul. Men det var väldigt skönt att ha honom hemma så vi kunde hjälpas åt. Nu hoppas jag bara att M ska börja sova bra igen! 

Igår fick vi leverans av höst/vinterkläder från zara och next. Vi är så nöjda! Det enda som inte passade var mössorna, dom var för små. En av dom funkar men den kommer bli för liten när det är dags att använda den. Allt var i storlek 80 så det borde passa om 1-2 månader :) Får se! Vinterjackan kommer nog få användas ganska snart när vi ska kolla hockey. 



Ikväll är jag och Milian själva. Pappa Tobias är och coachar Tierps första träningsmatch i Gävle. Jag hade tur att få besök av världens bästa Helena som precis åkte. Så mysigt att ha henne på besök :) Hon är hemma i 2 veckor till och nästa vecka är hon ledig så då ska vi terra henne :D 

Amen juste. Nu har ju Sveriges mest pinsamma men ändå mest underhållande tv-program startat; Paradise hotell. Så jävla kul. Dock var ju gårdagens avsnitt katastrofdåligt. Så förväntningarna är väldigt höga inför kvällens avsnitt. Läääängtar! Haha

Besafe

Igår fick vi hem den nya, otroligt billiga (?!) och förhoppningsvis väldigt bra bilstolen! Som nämnts tidigare så har Milian hatat att åka bil men jag hoppas att det är stolen han har hatat så han nu ska börja gilla att åka bil. Vi har invigt den och hittills har det gått mycket bättre en förväntat. Han sov i bilen till Björklinge och var vaken på vägen hem. Inte ett enda gnäll. Även fast han är krasslig och har gnällt i en vecka nu! Otroligt :D 

Ser rätt skönt ut tycker jag 😍


Att vara förälder

Att vara förälder till Milian har hittills varit långt ifrån enkelt. När han var nyfödd hade han ont i magen och var mycket ledsen på kvällarna, han vägrade napp och använde mig som tutte mest hela dagarna. Han har vägrat vagnen, både liggandes och sittandes. Han sov bra i vagnen NÄR DEN RULLADES. Efter 3-månaders sprutan började han sova katastrofdåligt på nätterna, vaknade sisådär 5-10 gånger per natt och skulle snutta. Han har haft höstblåsor, krupp och varit förkyld 3 gånger. Han vägrar att äta och hatar att åka bil. Men ändå är han så underbar. Tänk att man ändå kan älska en liten krabat så jäkla mycket. Det är tur att allting blir lättare med åldern ;) 

Mina sjuklingar imorse 💙

 

Går upp i vikt

Imorse gick vi förbi BVC för att se om han går upp i vikt trots matvägran. Otroligt nog hade han gått upp ca 800 gram på 1 månad. Nu väger han 8815 g. Vi har tid hos BVC-sköterskan den 26/8 så då får vi veta hur lång han blivit också. Jag håller på att bli galen på den här matvägran, så sjukt frustrerande! Han vill BARA ha välling och ersättning. Igår fick vi i honom lite banan och lite smoothie men annars ingenting. Vi ska prova ge honom alvedon innan nästa försök för det kan ju vara tänderna som spökar eller halsont. Vi försöker verkligen vara restriktiva med alvedon men det är ju synd om han ska behöva ha ont.. 

Inatt har andningen varit bättre men han har ändå sovit pissdåligt. Jag känner mig långt ifrån människa idag. Nu ska vi sova. Godnatt.

På 4H-gården igår. Vi kände att vi måste ut och göra nånting. Kände oss nästan fängslade i lägenheten. Milian verkar tycka att djur är väldigt spännande :)


Krupp

Vi är nästan säkra på att prutten har fått krupp. Han har jobbigt med andningen på nätterna och är JÄTTESNORIG och hostig. Om det blir lika jobbigt ikväll/natt  åker vi till öron-näsa-hals så en läkare får titta på honom. Det är verkligen inte lätt att vara föräldrar nu. Håll tummarna för att det vänder snart. 

Varit ute en stund idag iaf.

Skönare att sova ute i friska luften 💙



De senaste dagarna

I torsdags var jag och Milian hos familjen Tora och busade lite. Sara, Cilla och Camilla var också med. Det märks att M börjar bli lite tuffare nu, han är inte alls lika mammig längre så därför kunde jag hålla i Tora för första gången! Han brydde sig inte alls om det ;) Hon är så söt, lilla Tora. Camilla följde sedan med oss till subway och käkade innan vi rullade vidare till Örebro. Klanten själv hade glömt plånboken med körkortet i hemma så jag fick köra hela vägen. Det var inte det lättaste med en kille som hatar att sitta still och fastspänd i stolen. Vi stannade nog 5 gånger den sista halvtimmen. Torsdag till fredag sov vi hos kusin Elin lite utanför Örebro, på landet. Det var första gången vi var där och det var såå mysigt :)



I fredags åkte vi till Inger och Ronnys torp som låg rakt ute i ingenstans. Utan el och utan vatten. Herregud. Det var absolut inte min grej men alltid kul att träffa släkten. Vi stannade över natten och åkte hem på lördagsmorgonen. 





I lördags när vi kom hem blev Milian magsjuk. Det började med att han bajsade ner mattan hos Inger på torpet. Sen bajsade han så fort han fick i sig nånting. Han kräktes några gånger också. Typiskt bara för att Tobias skulle vara själv med honom hela kvällen. Man vill ju vara två att hjälpas åt när lillen är sjuk. Jag hade iaf en väldigt rolig utekväll med fina vänner :) 


Gårdagen var hemsk. Jag var bakis och hade tokångest eftersom jag mådde så illa att jag inte orkade ta hand om Milian, som troligtvis mådde ännu sämre. Tobias tog Milian hela förmiddagen. Inte nog med att jag mådde illa så fick jag min första mensvärk på snart 2 år! Så det var kämpigt. Idag mår jag bra men Milian mår lika dåligt, om inte sämre. Uscha. Hatar att se honom inte orka leka som vanligt och vara konstant trött. 

Såhär ligger vi idag...


Lära-gå-vagn :)

Milian har de senaste dagarna gått för fullt med lära-gå-vagnen :) Så himla roligt! Idag när jag var i köket så hörde jag honom skratta i vardagsrummet och kikade dit och såg honom komma gåendes. Man kan nog inte bli gladare än så. Helt underbart! Åldern som han är i nu är hur rolig som helst :D 

Igår var vi i Björklinge hela dagarna. Äntligen åt han duktigt till lunch och halvduktigt till middag! Igår fick även Milian en kusin till :D En liten Wiggo blev det! Vi längtar tills vi får träffa honom! 

Sov skönt på altanen under regnet :)




Härliga sommar!

Jag bara älskar dessa varma och soliga sommardagar! Det måste ha varit den varmaste och finaste sommaren på väldigt många år. I lördags var vi i Öregrund på båtveckan och roslagsloppet. Det var ganska mycket folk och härligt väder. En mysig sommardag med familjen :)


Igår var vi på babyproffsen och tittade på nästkommande bilstol. Milian börjar närma sig 9 kg nu (om han inte redan väger det!) så han börjar växa ur babyskyddet! Det lutar mot att det blir en besafe :)



Idag har vi varit på Fyrishov med Gabriella, Lucas, Jaap, Maja och Emma. Det var väldigt mycket folk, knappt så man fick plats i poolen! Imorgon blir det nog björklingebadet :) 






RSS 2.0