Tacksam

Jag är så glad och tacksam för alla människor runtom oss som är så snälla och ställer upp på oss när det behövs. Igår tog Ronja med sig sina två pojkar tidigt på morgonen och gick hit för stt ta hand om mina tre för att jag skulle kunna komma iväg på möte. Hur fantastiskt är inte det? Dessutom gjorde hol det jättebra! Hon lyckades få i alla 5 barn mat och alla bar nöjda när jag kom hem efter 1,5 timme. Så imponerad! Dagen innan var jag och lämnade barnen på mammas dagis för att jag skulle iväg en stund då också. Det gick så himla bra det också. Och inte nog med detta så kom min lillasyster hit idag och passade mina tre i 2 timmar så jag kunde åka och träna. Så himla snällt. Jag som är så himla ovan med att ta hjälp och be om barnvakt är så himla tacksam för detta. Nu när Tobias jobbar så mycket så behövs det verkligen och jag är rätt stolt över mig själv också som har tagit steget att låta någon annan ha ansvar en stund. Och ni ska veta att det är liiite svårare att fråga någon om barnvakt för varje barn man skaffar. 

Igårkväll var jag, systrarna och mamma ut och käkade på Lillys för att fira mors dag. Det var verkligen en överraskning då jag inte hade koll på Restaurangen alls. Så himla bra mat. Och dessutom fullproppat med folk så väldigt populärt. Så vill man äta lite enklare mat som tapas, taco på olika vis, pizza så rekommenderar jag verkligen Lillys som tillhör Svensons krogar. Mycket avocado och koriander om man gillar det. det var nog första gången vi gick ut bara vi 4 och det var sååå himla mysigt. Vi ska göra om det snart igen. Helt klart. Jag har precis nattat Nelion och sitter i soffan och väntar på barnen som är över hos grannen. Jag försöker smälta dagens händelse då jag och Nelion satt inlåsta i badrummet i 1 timme och en kvart. Handtaget på utsidan hade lossnat och vi kunde inte få upp dörren. Så vi satt där inne och väntade på att någon av barnen skulle komma hem från grannen och hämta hjälp. Hua! Jag var lugn till en början men mot slutet fick jag lite panik över att jag inte hade koll på dom stora barnen. Vi har inga öppningsbara fönster i badrummet så jag kunde inte öppna och ropa på hjälp heller. Och telefonen var i köket på laddning. Så det slutade med att både jag och Nelion grät när grannen kom och öppnade dörren åt oss. Nu har jag verkligen upplevt hur det är att vara helt beroende av någon annan människa. Och sån tur att det var röd dag och att grannarna var hemma. Vet inte hur vi hade gjort annars. Eller om det bara var jag som var inlåst och Nelion var på utsidan. Det hade kunnat sluta så illa. Nu kom barnen så nu ska vi mysa och sova. Godnatt

Helgen

Då var denna helg över också. Jag är helt slut må jag säga. Tobias har jobbat så mycket ett tag och jag känner att jag behöver lite avlastning nu framöver. I helgen som kommer säger han att han inte ska jobba så jag hoppas att det blir så. I alla fall så spenderade vi helgen med Ronja och kusinerna då även Tomas har jobbat. I fredags efter sommaravslutningen blev vi bjudna på middag hos dom och hela kvällen var väl typ ett enda stort kaos. Mina stora lyssnade inte ett dugg på mig och var mer än högljudda. Dom små kivades om samma boll och när den ena var tyst så skrek den andra osv. Vi lyckades iaf få i en smarrig tacos innan det var dags att åka hem för oss. Just precis då så låste Leonell dörren till toaletten och fick inte upp den själv. Vi började försöka från utsidan och till sist så fick vi bryta upp dörren tillsammans med all vår kraft. Det tog säkert 10 minuter innan han var ute, stackarn. Jag blev sjukt stressad så jag kan knappt föreställa mig hur stressad Ronja blev när Leonell var alldeles hysterisk på andra sidan av rädsla. Usch vad hemskt det var. Som tur var så var det bara dörren som gick sönder.  Junelle somnade på vägen hem men det gjorde inte Nelion och Mille. Dessutom var jag tvungen att tanka och medans så hade Nelion bajsat. När vi äntligen kom hem sen var Nelion så trött och så arg att det inte gick att sätta ner honom utan att han kastade sig bakåt i golvet. Så jag fick ta honom under ena armen medan jag lyfte in Junelle i andra armen. Så hemskt men vad skulle jag gjort? Jag ville inte låta Junelle sitta ute i bilen själv medan jag nattade Nelion heller. Och Mille ville inte sitta med henne där ute för han är mörkrädd. Så det fick bli så. Sen somnade vi allihopa i vår stora säng och vaknade inte förrän 08 dagen efter. Så skönt. Igår var vi på kulturfestival med karnevalståg. Det blev lite spontant då ck först tänkt gå till 4H. Efter lite lekparkshäng gick vi hem hit och käkade pizza, badade och åt lite lördagsgodis. Sen var jag helt slut igen haha. Så jag gick och la mig med barnen vid 21.30. Så skönt. Idag har vi varit på spring run trots att vi inte hade anmält oss. Milian var ursinnig imorse när han fick veta att grannarna skulle dit och inte vi. Som tur var gick det att lösa och det gick rätt bra trots att jag var själv med alla tre barnen i spöregnet. 

Imorgon ska vi träffa några kompisar på öf, på tisdag ska vi eventuellt till förskolan och träna till avslutningen, på onsdag ska jag på ett möte på förmiddagen och sen ut och käka med mamma och systrarna då vi inte fick ihop det idag på morsdag. På torsdag hade vi tänkt ha familjetid men då ska Tobias tydligen jobba. Mot helgen har vi lite småplaner men inget avancerat. Så skönt. Efter denna helg är varje helg uppbokade fram till semestern med antingen aktiviteter eller jobb. Nu ska jag hänga tvätt! Sov gott 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Nya mål

Sedan jag började träna har jag haft som mål att få upp statistiken till 5.0 träningstillfällen i veckan. Äntligen har jag uppnått det målet och har på 30 dagar tränat 24 gånger. Ganska nöjd faktiskt. Men fortfarande tycker jag att det går segt med resultaten. Det är verkligen som det sägs, det blir svårare att komma tillbaka för varje barn med trycker ut. Så därför bestämde jag mig förra veckan att utöka konditionsbiten. Eftersom att jag nästan alltid har haft barnen med på gymmet så har den delen varit svår. Men nu kommer jag oftare iväg efter nattning och det betyder att jag hinner både springa/crosstraina mina 30 minuter först och sen köra ett program efteråt.  Antingen ett långt eller kort beroende på dag. Så mitt nya mål är nu att springa/crosstraina minst 20 km i veckan. Som det varit nu har jag delat upp det på 4 tillfällen ala 5 km men from nästa vecka blir det nog 3 tillfällen ala 7 km istället. För nu ska fasen mamma-magen bort! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har bikini-ångest haha. 

Idag var mamma-passet inställt så vi körde ett eget pass istället. Vilket aldrig blir lika intensivt och roligt som med Katja. Men jag försöker hela tiden tänka att varje övning ger litegrann så huvudsaken att man är där. Även fast det alltid är en liten mini-person som stör och vill ha all uppmärksamhet. Tack och lov går de flesta övningarna oftast att göra med honom i famnen. Och vet ni? I tisdags blev det världens bästa pass! Nelion sov igenom hela passet så jag missade bara sista låten. Jag var helt sopslut efter det. Världens bästa känsla, tänk om det alltid var så! 

Tobias ska jobba hela helgen så imorgon får det bli en sväng till gymmet med alla barnen innan vi ska till Ronja och barnen på middag. På lördag blir det eventuellt en vilodag om vi inte hinner till utegymmet nånting. Sen blir det ett monsterpass på söndagkväll. Hur ligger ni till inför sommaren? Ni med flera barn, hinner ni träna? 

(null)

(null)
Formen innan jag blev gravid med Nelion. Jag har haft denna bild som bakgrund på telefonen hela våren för att försöka hitta motivation att "komma tillbaka". Och då var jag ändå långt ifrån "tillbaka" här. 

(null)
Formen igår på gymet. 1 månad till midsommar och 1,5 månad till semester så nu ska jag fasen ge allt! 

Ångest

Usch fy och blä. Igår morse hittade jag en fästing på Nelion i nacken. Och att det var just han som fick den oroar mig så himla mycket då han endast har fått sin första dos vaccin än. Nästa ska tas om ca 2 veckor. Så han har inget skydd mot TBE nu och jag är livrädd. Är så himla orolig. Minsta lilla feber eller tecken på sjukdom så kommer jag åka till barnakuten på stubben. Vill bara spola fram tiden i 2 veckor nu så han får ta sprutan. Jag fattar inte hur han har kunnat få denna fästing när vi bara varit hemma och hos mormor och morfar. Ingenstans i skogen eller i högt gräs. Men dom finns väl överallt, dom vidriga små krypen. Ryser i hela kroppen när jag tänker på dom... Sånt här ger mig så mycket ångest, vill bara gräva ner mig....  

Måndag igen

Helgen är över och den var väldigt lugn och skön. I fredags kom Ronja, Tomas och barnen hit och vi grillade hamburgare. Det var härligt väder och vi satt ute hela kvällen. I lördags påbörjade vi staketbygget innan vi åkte till björklinge för middag och eurovision. Och fy vilken rysare det blev. Tyckte så synd om John. Milian hade bestämt sig att han skulle vara vaken och se vem som vann. Men han slocknade en timme innan, stackarn. Han hade till och med laddat upp och sovit middag. Älskling, så himla inne i det. Vi sov kvar i björklinge och åkte hem efter frukosten för att fortsätta staketbygget. När det var klart byggde Tobias även en låda till mina majs så nu har äntligen dom kommit ut också. Det blev så himla bra iaf, både staketet och lådan. Det var varit så skönt att vara två och bara vara hemma och greja mestadels. Nästa helg ska Tobias jobba igen. 

På torsdag går barnen sista dagen på förskolan bortsett från avslutningen. Det är med andra ord sommar nu (?!). Sjukt vad tiden gått fort! Idag har vi haft 23 grader och sol, så himla skönt och varit ute hela dagen. Jag i bikini och barnen i badkläder och sprungit i vattenspridaren. Imorgon är det fotbollsträning, på onsdag ska vi till skolan och hälsa på och däremellan lite annat smått och gott. 

Ikväll cyklade jag ner på stan för att träna. Hur underbart som helst med över 20 grader efter klockan 19. Jag provade ett nytt pass som hette Power, det var verkligen min grej. En riktig genomkörare så vi får väl se hur mamma-passet går imorgon, haha. Nu ska jag fortsätta mitt letande efter fina klänningar inför sommarens bröllop. Godnatt 



(null)


STOLT

Det finns ju inget som gör en så stolt som när man får höra hur duktiga barnen är. Igår hade vi "avslutningssamtal" om Junelle och precis som med Mille så var det bara beröm. Massor av sådant. Framförallt med talet, hon har ett otroligt utvecklat ordförråd för sin ålder. Och är en Lill-mamma till dom små barnen. Hon är otroligt duktig på allting. Så himla kul att höra. Så stolt. Och samtidigt så ledsen för att vi slutar nästa vecka. Känns så tråkigt när det äntligen har börjat gå så bra och båda barnen tycker att det är så roligt. Dom senaste dagarna har dom frågat om jag kan komma klockan fyra istället haha. Nästa vecka går vi sista veckan och måndagen veckan efter börjar Junelle hos Lotta. På pappret. Vi kommer såklart inte att skola in nu innan sommaren. Imorgon ska vi till Lotta och leka och grilla korv med alla barnen och sen blir det säkert några gånger till innan augusti gissar jag. Det räcker. 

Idag var en stor dag för oss. Vi var på föräldramöte i skolan. Vi har haft turen att få två superbra förskolelärare, tack och lov. Och klassen verkar vara supertoppen. Nästa vecka är det barnens tur att få hälsa på och i juni ska vi på inskolningssamtal. Jag är så himla känslig nu. Det känns så sjukt att vi ska överlämna kontrollen till dessa människor som vi precis har träffat för första gången. Vi har valt skola men vi har inte valt personal. När CI valt förskola tidigare så har vi valt med hjärtat. Både förskola men väldigt mycket efter personal också. Nu ska vi lämna vårat barn till dessa främmande personer. Som verkar vara helt underbara. Kluvna känslor med andra ord. När jag satt där i rummet så ville jag bara börja gråta och skrika NEJ, STOPP! Det här får inte hända! Ska ni spendera mera tid med mitt barn än jag själv ska göra nu? Men det är väldigt bra att förskoleklass finns då det är ett helt års inskolning till skolan. Så bra. Jag känner mig inte redo för detta men det tro jag att Milian gör. Men först ska vi ha sommarlov i 3 månader. Jippi! 

Helgen

Trots att Tobias har varit borta och jobbat hela helgen så har vi haft en bra helg. I fredags var vi på Öppna förskolan sen blev vi bjudna till Ronja och barnen på mat, så lyxigt och mysigt. I lördags kom barnens farmor hit och även Ronja och barnen och vi spenderade hela dagen tillsammans. Det blev en superbra dag. Det roligaste på hela dagen var att Nelion visade framfötterna och var inte ett dugg blyg trots att vi inte träffat farmor på länge. Så det var väldigt kul att se. Idag har jag börjat med rabatten på framsidan, fixat litegrann med rabatterna på baksidan och lite annat småfix. Jag hann även med en sväng till gymmet när Tobias kom hem. Jag känner mig väldigt deppig över träningen just nu för jag har återigen fått ont i bäckenet/höft/rygg/mage. Det började för ett par dagar sedan igen och har blivit värre i och med core-passen jag har kört nu på slutet. Så nu måste jag skippa dom och kanske kan jag inte gå på något pass alls förutom mamma-passen. Så trist för det har gått så pass bra och jag har knappt känt nånting tills nu när jag börjat träna mage/rygg igen. I veckan ska jag ta tag i att boka tid hos en fysioterapeut för att få hjälp med hur jag ska träna på bästa vis för att undvika smärtan. Om det ens går? Det känns som att muskelfästet som muskeln borde fästa i uppe i revbenet är av eller nånting för när jag trycker där så glappar det eller hur jag ska förklara. Sen när jag rör mig i ett visst läge sä knakar det bak i sittbensknölen (heter den så?). Någon annan som haft liknande symtom och vet hur jag kan träna för att slippa smärtan? Jag är ju nästan säker på att detta beror på att jag är alldeles för svag i dom inre magmusklerna och att dom inte orkar med det tuffa magpasset som jag brukar gå på.  För innan jag började träna mage igen gick det bra. Jag har ju fuskat med alla mamma-mage-övningar och trott att jag är stark nog att klara ett magpass. Men nu har jag svart på vitt att kroppen är mycket mera påverkad efter 3 graviditeter än jag trott.... och hoppats... godnatt 

Vaccin

Idag har vi äntligen tagit våran 3:e spruta mot TBE. Så nu har vi ett skydd i åtminstone tre år innan vi ska fylla på igen. Nelion har dock bara fått sin fösta spruta då han var tvungen att bli 1 år innan han fick ta den. Men det viktiga för oss är att han får sin andra spruta innan sommaren så han har 80% skydd iaf. Så om ca 1 månad ska han få sin andra spruta. Det gick så himla bra idag. Milian som tyckte det var så  jobbigt sist vid 5-års vaccinet på BVC tog det hur lugnt som helst idag. Kanske för att August, Oliver och Åsa och var med. Han sa inte ett knyst och tyckte inte att sprutan kändes nånting. Junelle var också jätteduktig och ville absolut vara först ut av alla barnen. Så modig. Hon blev ledsen redan innan sticket för hon var orolig men sen gick det jättebra. Nelion skrek dock ganska rejält. Lillgubben. Och gud vad med folk som var där idag! Säkert 10 andra barn och massa vuxna. Alla skulle vaccinera sig mot TBE. Tobias tog inte sprutan idag då han kände sig hängig och sist fick vi båda så himla ont i armen så han skippade då han ska jobba hela helgen. Så kanske att han tar sin sista när Nelion ska ta sin andra om någon månad. 

Synd att sånna här vaccinationer är så dyra eftersom dom är så viktiga. Vore bra om man kanske kunde betala efter inkomst osv så fler hade råd? Vi betalde idag nästan 1400 kr för 4 stycken så egentligen ca 1700 kr för hela familjen om Tobias hade tagit den. Och detta ska man göra 3 gånger! Alltså är detta långt ifrån en självklarhet för alla. Efter min ångest förra sommaren då barnen fick varsin fästing så var detta ett självklart val för oss. Vi vågade inte gå i skogen alls efter det förra sommaren/hösten och fy så dåligt jag mådde över detta. Hur gör ni? Vaccinerar ni era små? Och er själva? 

Migrän och PMS

Varje gång jag haft mens de senaste gångerna så har jag även fått migrän. 1-2 gånger under mensdagarna. Och inte nog med den vidriga migränen som vänder upp och ner på hela dagen så har min PMS utökats till det dubbla. Omg säger jag bara. Så läskigt att inte kunna kontrollera sig själv. Under den mensperiod har det varit överlägset värst någonsin. Jag orkar inte gå in på detaljer men jag tycker iaf synd om min familj. 

Ikväll efter träningspassen så fick jag migrän mitt på E4an. Hemskt med andra ord. Ni som haft migrän vet att det inte går att köra bil nör detta inträffar, ser ju knappt vart man kör. Så obehagligt. Men jag hade bara några minuter hem som tur var. Men det hade kunnat vara några riktigt farliga minuter. När jag kom hem tog jag 3 tabletter, drack massa vatten och la mig i sängen och nattade Nelion. Vaknade sen upp helt yrvaken efter någon timme och skyndade till affären. Då insåg jag att synen fortfarande var påverkad och jag var så yr att jag knappt visste vad jag gjorde. Nu har det äntligen gått över och jag hoppas att mensen försvinner imorgon. Fler som får PMS och upplever att det blivit värre efter ni fått barn? Och fler som får migrän i samband med mens? 


Förskoleklass

Idag kom första brevet från skolan och vi fick listan med alla barnen i Milians klass. Det kunde verkligen inte ha blivit bättre! Milian får med sig sina två närmaste kompisar från dagis och våran närmaste granne här på gatan. Dock leker inte Milian med honom så mycket idag men det känns väldigt tryggt att han känner flera av barnen redan innan. Imorgon börjar fotbollen här i Bärby hage och där kommer flera av barnen som ska vara med att gå i Milians klass. Så det ska bli väldigt spännande! Så vi kände faktiskt igen 6-7 namn på listan, så skönt. Nästa vecka är det föräldramöte och veckan efter det ska vi till skolan och hälsa på. Så himla spännande det ska bli och jag tror att Milian ser fram emot det. Nu är det bara några få dagar kvar på förskolan och det känns redan sorgligt att vi ska lämna. En del av personalen har varit med från start för oss och har verkligen betytt så otroligt mycket för oss när det gäller Milians tid på förskolan och hur pass bra det ändå har gått med tanke på den väldans långa startsträckan vi hade. Ibland funderar jag på hur vi kunde ha sån himlans tur att få typ världens bästa pedagog/pedagoger för just Milian. Så tacksam för det och att vi tillslut fick en väldigt fin förskoletid med otroligt mycket kunskap och lärdom. Och att vi hade turen att få plats på just dom två förskolorna vi varit på. Ångrar inte dom valen en enda sekund. Ikväll efter träningen handlade jag lite saker till presenten som vi ska ge till förskolan. Jag har klurat på denna med barnen hjälp rättså länge nu så vi får se hur resultatet blir. Nu ska jag sova. Godnatt

Valborg

Åh, vi hade en sån mysig och perfekt valborgsmässoafton. Jag och barnen mötte upp Ronja och kusinerna för att slå oss ner på en filt i stadsparken och se målgången av forsränningen. Jag var lite tveksam om vi skulle kunna se några båtar men vi såg faktiskt väldigt många! Och barnen skötte sig faktiskt bra hela dagen. Ronja hade gjort gudomligt goda pannkaksspett med grädde, nutella, sylt och jordgubbar. Sååå goda! Och jag hade gjort pizzabullar. Efter vår lilla picknick gick vi en snabbis till lekparken men där var det nästintill omöjligt att vara en sådan dag. Tappade bort barnen bland alla folk! Så det blev en snabbis bara innan vi gick och matade fåglarna. Milian hade sett en Pichachu-ballong som han så gärna ville ha så vi gick på ballong-jakt. När Vi hittat ballongen så kikade vi lite mer på båtarna innan vi tog bussen hem igen. Alldeles lagom med andra ord. Ronja, Tomas och barnen kom sen förbi hemma hos oss för grillning i solskenet. Vi kunde tom sitta ute och det var riktigt härligt. Maten var gudomlig och sällskapet likaså. Jag och Tobias sa till varandra efteråt att "valborg blir inte trevligare än såhär med massa småbarn". Så var klockan ändå 20 och alla var toknöjda. Väldigt bra dag. 

Idag kom ju ruskvädret verkligen tillbaka. Vinter igen. Det har snöat och det blåser. Vi sover hos mormor och morfar ikväll och jag är orolig för alla mina växter både i växthuset och ute då det ska vara minusgrader inatt. Jag är väldigt tacksam för regnet, det kan gärna få regna en hel vecka. Men fy för kylan som drog in. Blä blä blä. Imorgon har vi inga planer alls. På lördag ska vi på kalas hos sysslingarna. Vad gör ni i helgen? 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




RSS 2.0