Nattskräck?

Jag börjar fundera på om Milian har drabbats av nattskräck. Han brukar oftast gråta när han vaknar mitt i natten men jag har trott att han kanske är mörkrädd. Han får ALLTID komma upp till oss när han vaknar och är ledsen. Natten till lördagen vaknade han av ren panik och grät hysteriskt i upp mot en timme. Sen vaknade han till 3 gånger och var ledsen efter det. Sen Milian föddes så var denna natt helt klart den värsta. Jag kände mig så himla maktlös. Han ville inte att jag skulle trösta honom. Han ville ner från sängen, ut och ligga i soffan, tillbaka till sovrummet osv. Han upprepade hela tiden "bilen" så vi funderade på om han drömt nåt läskigt om nån bil. Usch. Vill bara glömma den natten. Jag var så nervös att han skulle vakna och vara ledsen innan jag gick till jobbet. Som tur var fick han sova till 07.30 i lördagsmorgon. Lilla älsklingen. Efter detta har nattningen blivit helt förändrad. Nu gråter han och kastar sig fram och tillbaka i sängen, ska upp och idag stod han upp i sängen och kramphöll min hand. Men jag fick inte röra honom. Det kan eventuellt vara tänder eller magen som spökar men det kändes inte riktigt så... Nu sover han iaf och jag ska passa på att lägga mig i tid ifall natten blir jobbig. Godnatt! 

HUSÄGARE!

Idag har vi gjort klart med husköp och lägenhetsförsäljning. Kontraktet är påskrivet. Nu återstår bara affären. Lånen och självaste bytet. Vi har skrivit tillträdesdag 28 april men troligtvis kommer självaste flytten ske innan dess. Farmor har redan börjat förbereda sig. Hon har skänkt möbler och porslin till Sirius loppmarknad och har slängt en massa saker som hon inte vill ha med sig. Hon har även börjat plocka ner saker i lådor. Jag tror att det här är större för henne än vad det är för oss. Hon har bott i huset i över 40 år. Det kommer ta tid för henne att vänja sig med lägenheten. Men jag tror att hon kommer att trivas i den! Hon skulle ju aldrig kunna få det bättre i en lägenhet än vad hon får här. Precis samma solläge som hon har hemma kommer hon att ha här på uteplatsen, hon som älskar att sitta i solen! För henne är det bara att flytta in, det är värre för oss.

Hela maj och juni kommer vi troligtvis att bo i Björklinge eftersom allting i huset ska rivas. Det blir tufft men kul :) Eftersom att Milian ska vara med mamma i maj och juni så känns det inte fullt lika jobbigt för vi skulle ändå få åka fram och tillbaka och lämna och hämta honom varje dag (4 svängar varje dag). Så jag känner att det ändå kan vara skönt att det blev såhär. Då slipper vi ju åka fram och tillbaka en gång varje dag iaf (2 svängar varje dag). Vi har också börjat flyttpacka lite lätt och ska börja tömma förrådet undan för undan. Farmors vind är helt tom så vi kan fylla den med allt vårat :D 

Det ska bli superkul att få välja allting från golv till tak. Vi har i stort sett bestämt kök, golv, innertak, fasad och innerväggar. Det är dom "små detaljerna" kvar. Handtag/knoppar till köksluckor, lister mm. Badrummet kommer vi göra sist så där har vi inte riktigt funderat klart. Men vi har tankar på hur det ungefär kommer att se ut. 

I köket vill vi ha en bänkskiva i sten från Ikea och resterande köksdelar också från Ikea. Blandare blir troligtvis Bauhaus och handtag/knoppar har vi inte bestämt. Tror att vi ska beställa hem prov och försöka matcha med blandaren från Bauhaus för den är så galet snygg och grymt bra pris! Diskhon kommer troligtvis bli en vit från Ikea. 

Det här köket gillar jag om man bortser från handtagen och bänkskivan :) 

Det här golvet skulle jag kunna dö för! Det är sjukligt snyggt men dock lite dyrare än vad vi hade tänkt oss. Vi har beställt hem en provbit så får se hur det känns när vi får hem den :)

Det här bordet är ju bara FÖR SNYGGT! Vi har beställt det men det kommer inte levereras förrän slutet av juni, när vi troligtvis har flyttat in :D


Soffa har vi inte heller bestämt än. Tobias vill gärna ha en howard-soffa men jag skulle kunna tänka mig Ikeas ektorp bara för att det känns så enkelt att tvätta den klädseln?

Vi har inte funderat så mycket på tapeter men kommer att köra alla väggar på nedervåningen vita till en början. Milian kommer få ett provisoriskt sovrum tills övervåningen är klar så därför kommer vi inte tapetsera hans rum heller. 

Inspiration till Milians rum :)




Så fin lekstuga men nog lite för stor för våran lilla tomt. 

Den här sandlådan finns på biltema för 399 kr! Visserligen måste den målas vit men såååå värt :)

Sån här panel kommer det troligtvis att bli!!!! LÄNGTAR!!!










Rutinultraljud och vecka 20!

Nu har vi äntligen gjort rutinultraljudet. Det var inte alls lika nervöst som med Milian men det var ändå nervöst. Allting såg bra ut och det är fortfarande ett barn där inne. Något kön har barnet också men vi vet inte vilket. Så spännande! Jag är ÄNNU mera nyfiken nu när vi inte längre har möjlighet att få veta!! Det kändes så rätt när jag sa till barnmorskan att vi inte ville veta kön. Vi fick blunda när hon skulle kolla urinblåsan haha. Men hon hade inte kollat vad det var för kön så hon visste inte heller. Jag var lite inne på att be henne skriva ner på en lapp pch lägga i kuvert men det känns så rätt att vi inte gjorde det :D Nu längtar jag ihjäl mig till augusti!!!!!! 

Jag tycker inte att bebisen liknar Milian som han såg ut på ultraljudsbilderna. Den här ser mer knubbig ut runt kinderna och hakan :D haha

Otroligt hur två människor tillsammans kan skapa något så vackert! Vi är så lyckliga ❤️


Skatteåterbäring!

Äntligen får jag TILLBAKA PENGAR från Skatteverket. Man blir alltså inte bara fattig av att vara föräldraledig. Det känns underbart att få tillbaka några tusenlappar till midsommar! 

Idag har varit den hemskaste förmiddagen på väldigt länge. Vi tänkte ha en mysig förmiddag med bad och lunch på Fyrishov. MEN. Så blev det verkligen inte. Så fort vi började byta om började Milian gråta och det eskalerade ju närmare vattnet vi kom. Han kramphöll mig och bara skrek. Ville absolut inte bada. Oturligt nog så var båda varma poolerna bokade så den enda poolen vi kunde bada i var äventyrsbadet och där är det alldeles för kallt. Milian gillar inte alls det! Vi provade bubbelpoolen men han fortsatte bara att skrika. Efter att vi provat med en Festis (som han älskar) så gav vi upp och åkte hem. Så himla tråkigt. Jag hade ont i magen hela dagen efter det här. Lillskrutten då. Han sov i 3,5 timme sen :( Känns inge kul alls om han är rädd för vatten. Vi som har badat så mycket när han var mindre. Får hoppas att det var en engångsföreteelse. 

Imorgon är det dags för Rutinultraljudet :D Ska bli spännande att få se lilla ärtan igen! Är så sugen på att veta om det är en lillebror eller lillasyster! Spricker nästan av nyfikenhet! Men vi får vänta till augusti! Det är ju trots allt ännu mera spännande att få veta när bebisen ligger där på bröstet. Det bästa någonsin. Skulle inte vilja vara utan den överraskningen. Det var så fantastiskt när barnmorskan höll upp Milian och vi fick se den lilla snoppen. Tråkigt om man redan vet vad man har att vänta sig då ju :) Jag vet även att jag skulle ångra ihjäl mig om det skulle vara så att jag bestämde mig imorgon för att ända vilja veta. Den som väntar på nåt gott väntar absolut aldrig för länge.... 


Den kinesiska graviditetskalendern säger att det blir en flicka. Kul att se om det stämmer :)

Helgen

Jag har spenderat denna helg på jobbet. Det bästa med att ha jobbat helg och att Tobias är pappaledig just nu är att vi har våran helg framför oss! Jag är ledig måndag och tisdag :) Igår kom Tobias och Milian och hämtade upp mig på jobbet så gick vi förbi svandammen å matade fåglarna. Milian tyckte att det var sååå roligt! Åh, han var så himla söt. Lillbubben. Sen käkade vi middag på tacobar. Vi åt och Milian lekte med maten. Han är inne i en ny period av att äta dåligt. Vill bara leka, kleta, kasta och hälla! Passar inte alltid så bra på restaurang ;) Senare kom Camilla förbi och lekte med oss. Milian börjar bli så duktig på att känna igen folk och börjar komma ihåg namn. Igår satt han i soffan och först pekade på sig själv och sa Miiiila (Milian). Sen mamma och pekade på mig, pappa och pekade på Tobias och sen på moster Camilla och sa Kamiiia (nåt liknande). Han har aldrig gjort så förut! Det var första gången han sa Camilla namn på riktigt också! Jätteroligt :D 

Idag har Tobias och Milian varit i Björklinge hela dagen. Jag blev upphämtad av Camilla på gymmet efter jobbet så tog vi hennes bil ut till Björklinge vi med.  Mamma hade gjort mat :) Mums! Sen bjöd Ida och Gustav på kakor också!!! Jättegott allting :)

Mys innan jobbet igårmorse :) 

Provar mosters solisar ;)

Matar fåglarna vid svandammen :)

Älsklingen i sin nya vårjacka :)

Skruvar och hamrar med mormor :)

Tvärslocknade i bilen hem från Björklinge nu på kvällen :) Bästa som finns, så mysigt!






Mysdag

Idag har vi haft en bra dag. Vi vaknade upp hela familjen tillsammans till ännu en strålande dag :) Milian fortsätter att vakna alldeles för tidigt. Imorse vaknade jag av att han började sparka mig i ryggen 05 och fortsatte i ca 20 minuter tills jag äntligen gick upp när han drog av mig täcket haha. Jag har känt mig pigg ett tag nu men imorse var jag minst sagt pigg. Jag la mig på soffan och vilade medans Milian röjde runt och drog till sist även upp pappa ur sängen :D Efter lunch gick jag och Milian ner på stan, han somnade givetvis i vagnen på vägen ner. Vi träffade upp Hanna på Creperi Lemoni för en lunch i solen! Det var riktigt skönt att sitta i solen och äta lunch i lugnt och ro medans Milian sov. Det var framförallt väldigt roligt att träffa Hanna :) Älskar att vi kan träffas så sällan men ändå känns det alltid som igår! Vi känner varandra för bra ;) Sen tog vi en sväng på stan och köpte en ny jacka till prinsen. Hittade även ett par badshorts till sommaren :) Sen hämtade Tobias upp oss efter att Milian röjt hela åhlens.... Det tar på krafterna att gå på stan med en snart 1,5 åring :D

Efter middagen åkte vi till XXL för att köpa skor till mig. Men vi kom hem med skor till Milian. Ovanligt att det blir så? ;)

Nya jackan

Skorna!

Badshortsen :)


Vecka 19!

Såg nu att jag inte skrivit nånting sen förra veckan, dåligt! Det har inte hänt så mycket i och för sig. Jag har jobbat, Tobias har jobbat och Milian har varit hos mormor. Han ska vara hos mormor imorgon också sen är Tobias hemma igen :) Jag är så himla glad att Milian trivs så bra med att vara hos mormor och dagbarnen. Han vinkar i fönstet till pappa på morgonen sen går det hur bra som helst hela dagarna, enligt mormor. När vi kommer och hämtar honom har han fullt upp med annat :D Så himla söt! 

I lördags firade vi Ida som fyllde 20-år! Hon blir också vuxen verkar det som :D Min kusin Carro fick äran att klippa Milian för första gången. Det gick bra, han satt stilla ett bra tag men mot slutet blev det jobbigt och han blev ledsen. Han ser så annorlunda ut nu! Blev så himla stor på en gång! Jag längtar redan tills håret vuxit ut igen :) Vill att han ska ha långt hår! Men han är supergullig i kort, bara så ovant för ögat. 



Vi har hamnat i vecka 19 nu och det betyder att bebisen redan är 15 cm lång! Jag känner bebisen mer och mer men det är fortfarande väldigt otydliga rörelser. Det har hänt vid 3 tillfällen att jag fått en riktig kick men det var ett par dagar sedan nu. Jag tycker att magen kändes stor förra veckan men nu känns det liten igen. Sen förra veckan har jag nog bara gått upp något hg. Sedan inskrivningen ligger jag just nu +2kg. Det känns lagom eftersom det är nu den stora ökningen börjar. Har för mig att jag gick upp ca 0,5 kg i veckan med Milian efter vecka 20-21. Får se hur det blir nu :) 


Vecka 18!

Igår gick vi in i ny vecka igen. Nu är jag säker på att det är buffar jag känner :) Det känns så himla spännande varje gång! Jag minns inte riktigt dom här små buffarna från Milian, jag minns mer hur det kändes på slutet när det var trångt. Jag har inte känt så mycket än men idag har jag iaf känt 3-4 st riktiga buffar :D Jag tycker fortfarande att det känns overkligt att lilla Milian ska bli storebror och att jag ska bli tvåbarnsmamma innan jag fyller 25! Och snart HUSÄGARE :D :D

Vi har äntligen fått hem vågen som jag beställde för över 2 veckor sen så nu kan jag hålla lite bättre koll. Med Milian vägde jag mig på gymmet och eftersom jag bytt gym så finns inte den möjligheten nu. Ikväll visade vågen +1,5 kg. Det känns som att jag har gått upp mindre i vikt denna gång hittills samtidigt som magen är större! Det är väldigt dåligt på träningsfronten just nu. Pass 43/100 innan midsommar är avklarat! Behöver lägga på en rem annars kommer jag få träna ihjäl mig i juni :D

Bild från gymmet igår! Här tycker jag nästan att bilden ljuger lite för riktigt sådär stor ser inte magen ut i "vanliga" kläder. I träningslinnena ser den mycket större ut!






Helgen

I fredags när jag kom hem från jobbet mådde jag skit. Huvudvärk och illamående efter en riktigt dålig dag på jobbet. Milian och jag somnade runt 19-tiden :) Igår vaknade jag upp med illamående och huvudvärk igen. Jag låg kvar i sängen och vilade/halvsov ett tag medans Milian och Tobias lekte. Milian har vaknat runt 5 tre dagar i rad nu! Man tror inte att det är sant när han sätter sig upp 04.45 och börjar tjata efter Pippi och drar av oss täckena :D Så himla söt så man kan äta upp han! Igår lämnade vi honom hos mormor och morfar medans vi åkte till Gävle och spenderade kvällen med familjen Berlin/Årne :) Mycket trevligt men tyvärr lite besviken på maten. Bra kväll helt klart! Vi åkte hem vid 22-tiden och stannade i Björklinge och sov med vår älskade son. Imorse hade vi tur att mormor var morgonpigg och gick upp med Milian så vi fick sova. Vi sov till 09.30! Hur skönt som helst! Det blev en underbar vårdag med strålande varm sol, hela 15 grader i skuggan! Fantastiskt :) Milian var ute och lekte i ca 2 timmar innan vi åkte till Tierp och käkade mat hos farfar och Marie. Nu har vi landat i soffan och planerar veckan. Snart dax att sova :) 

Våran underbara kille påväg till bilen igår! Hans nya nikeskor är dom enda som duger :D

Jag har redan börjat tjuvkika på bebiskläder. Även fast vi har mycket fint från Milian så kommer vi shoppa litegrann ändå. Kommer bli svårt att hålla fingrarna borta! 

Om det skulle vara en lillasyster i magen. Jag gillar allt som har med rosa, rosetter, spets och blommigt att göra 🎀 

Om det skulle vara en lillebror i magen. Precis som med Milian - stjärnor, blått och neutrala färger ⭐️💙




Dietist och sjukgymnast

När jag väntade Milian kände jag inte något behov av att träffa någon sjukgymnast eller dietist. Men eftersom att hjärtat erbjuder detta så passade jag på att gå på en sån information! Det var faktiskt väldigt bra info samtidigt som ingenting var helt nytt. Det kändes bara skönt att höra exakt vad jag bör äta och vad jag inte bör äta och samtidigt hur viktigt det är att hålla igång kroppen! Hittills håller jag mitt nyårslöfte att träna på gymmet MINST 2 gånger i veckan. Det är verkligen minimum men i dagsläget lagom för mig. Givetvis skulle jag gärna hinna/orka träna mera men jag vill lägga all Milians vakna tid på honom och när han sover är jag helt slut. Så 2 dagar i veckan med hyfsat bra och tufft tempo + några promenader passar mig bra! 

Igår vägde jag mig första gången sedan inskrivningen i vecka 11. Då stod vågen på 52,5 kg och igår stannade den på 54 kg. Så +1,5 kg hittills då! 

Godnatt :)



ÄNTLIGEN!

Som jag har väntat på den här dagen! I ca 6 veckor har jag behöva dölja att Milian inte bara ska bli storebror utan även ska få en kusin! Tobias tvillingbror Tomas och hans fina Ronja ska bli föräldrar! Det bästa med detta är att det bara skiljer 3 veckor mellan våra BF. Så häftigt!!! Kan vara det bästa som har hänt någonsin :D Jag är så himla glad! Vi har BF den 17 aug och dom den 10 sep. Sjukt coooolt att detta kan hända! Utan att vi visste någonting! Nu fortsätter vi att hålla tummarna att allt ska gå bra :) 




Vecka 17!

Idag har vi gått in i vecka 17. Det betyder att 40% av graviditeten är passerad! De senaste två veckorna har magen börjat puta ut mer och mer. Jag börjar må så mycket bättre och känner mig mycket piggare än tidigare! Illamående har försvunnit helt. Det stämmer nog att den andra trimetern är den bästa :D 

Jag har avklarat min första 6-dagarsvecka på jobbet också. Det känns superkul och det har gått förvånansvärt bra :) Jag har faktiskt allting i minnet någonstans även fast jag behöver tjuvkika i pärmar och fråga kollegor sjuttioelva gånger per pass. Jag hade förväntat mig en massa nya rutiner men så var det inte. En del nya men inget som ställer till det helt för mig iaf :) Nu är det bara att tuta och köra fram till midsommar! Milian och Tobias har det så bra tillsammans hemma. Det kunde inte bli bättre :) 






RSS 2.0