Feber

Sedan i fredagsmorse har Milian haft feber, ont i halsen och i ögonen. Han har även klagat på magen. I lördagsmorse kräktes han, troligtvis pga febern. Han hade som högst 39,8 i lördags och då blev jag riktigt rädd. Det har nästan aldrig hänt förut. Senare på lördagen åkte vi till Närakuten där dom tog både blodprov och halsprov. Inget av dom visade på bakterier. Så det tolkades "bara" som en virusinfektion. Idag blev det givetvis Junelles tur. Hon somnade i bilen påvägeb till Björklinge vid 11 tiden och sen somnade hon igen vid 17. Hon som aldrig brukar vilja sovs på dagarna. Och dessutom klarar en dag väldigt bra utan sömn. Då blev jag orolig igen. Men efter en Ipren blev hon superpigg och käkade som en häst.  Men nu ligger jag här med en kokhet liten tjej. Jag kan verkligen inte sova när barnen har hög feber. Hon har fått Ipren för en stund sedan så jag avvaktar bara just nu. Hoppas verkligen att det är bättre till imorgon. Jag mår så dåligt  när dom har feber, mina små älsklingar ❤️ 


Vimmerby

Astrid Lindgrens värld var verkligen nostalgiskt. Det var så otroligt stort och allting var så bra uppbyggt! Jag har varit där två gånger tidigare men minns inte alls det på samma sätt som det var idag. Törnrosdalen, körsbärsdalen och Mattisborgen var sagolika verkligen. Så himla fint gjort och föreställningarna var rörande! Jag fick tårar i ögonen av dom. Karaktärerna var jättebra, några var till utseendet också väldigt lika. Och vi ska inte tala om barnen som hade huvudrollerna! Både Ida och Emil sjöng live inför över 1000 personer. Ronja tog verkligen hand om alla barnen som ville kramas efter showen. Dom var riktigt duktiga allihopa! Vi kommer garanterat att åka tillbaka om något år igen :) 

Mattisborgen
Junelle med Madicken och Lisabeth
Klrsbärsdalen
Lönneberga
Inne i Törnrosdalen
Katthult
Törnrosdalen
Törnrosdalen
Junibacken
Villa villekulla
Den lilla staden där Pippi bl.a. handlade 18 kg karameller
Rasmus lada
Den lilla staden
Bullerbyn
Mattisborgen
Hoppetossa i Söderhavet
Utanför Nils karlsson pyssling

Panikattack?

Från i fredags eftermiddag har jag jobbat 32 timmar. Visserligen frivilligt men även för mina kollegors skull. I lördagsmorse hände en sak på jobbet som tog ganska hårt på mig psykiskt. Jag ältade situationen hela dagen och det går fortfarande inte att släppa det. Idag på jobbet mitt på dagen fick jag någonting som jag tyckte kändes som en panikångestattack.  Eftersom jag haft det några gånger förut så kände jag inte symtomen men som varje gång blir jag livrädd. Och därav blir situationen ännu värre. Jag har till en viss del lärt mig att hantera situationen så nu kunde jag vara kvar på jobbet och kunde fortsätta jobba även fast jag mådde skit och gör fortfarande. Jag vet inte om alla symtomen denna gång var en panikattack eller några andra symtom men obehagligt var det iaf. Pga situationen som uppstådde igår så är det mycket troligt att det var en panikattack. Iaf så går jag på semester idag och tråkigt nog fick jag avsluta sommaren på jobbet med att skriva min första avvikelserapport. Det suger verkligen. Men det är ett tecken på att vi har haft en väldigt bra sommar också :) 


Någon mer än jag som har svårt att säga till andra att ni mår dåligt när ni gör det? Jag svarar nästan alltid att jag mår bra, även fast jag inte gör det alltid. Varför är det så? För att man inte har tid att förklara? Eller handlar det om skam? Eller är det bara en ren vana att man svarar så? Dumt är det iaf...

Vi invigde iaf sommaren med grillat och en smarrig sommartårta ute i bjk som Camilla bakat! Nu ska jag försöka njuta av lite ledig tid med barnen och försöka vara en så bra mamma som möjligt. Godnatt


Första sommarlovsveckorna

Barnens 2 första veckor av sommarlovet har passerat. Dom har mestadels varit hos mormor och morfar, sovit där 2 nätter och gjort massa skoj. Förra veckan var dom på fjärilshuset och igår var dom på älgparken. Perfekta dagsutflykter :) Barnen stormtrivs när dom är med mormor och morfar och mamma säger att det aldrig har varit ett enda gnäll och att dom vaknar på morgonen och börjar hoppa i sängen direkt! Som två solstrålar :kr Dessutom har dom båda två sovit nästintill 12 timmar varje natt. Junelle sov faktiskt 19.30-08.30 (13 timmar) häromdagen. Sjukt skönt såhär på sommarlovet! 


I helgen som var gjorde vi en weekend till Orsa och bodde i campingstugor 3 nätter. Svärmor och Hågge hade bokat detta i vintras för alla barnen och barnbarnen. Det blev en toppenhelg som vi sent kommer att glömma. Det bästa på hela den helgen var magiska sagolandet tomteland. Det var första gången jag var där och jag blev riktigt positivt överraskad! Allting var så fint och så bra genomfört. Karaktärerna, sagan, miljön men framförallt BUDSKAPET. Det satte sig ganska hårt på min hjärna direkt. Milian frågade ca 10 gånger om "trolldomen" för att han ville lära sig. Såhär löd den: 

"Var rädd om naturen, klimatet och djuren. Var schysst emot andra och lär av varandra. Jag tror på mig, jag svär, jag är bra som jag är". 

Det enda som gjorde mig besviken denna dag var slutet på sagan då "trollkungen" kom ut från skogen och skrämde barnen. Han var lixom en ond karaktär som ville ta över hela tomteland. Jag tyckte inte riktigt att det hörde hemma där. I tomteland lixom. Världens snällaste tomte. Milian och Kevin blev iaf rädda och tyckte att tomtekungen var dum. Och som jag har sagt förut så har inte jag som avsikt att som förälder försöka skrämma mina barn. Men annars var allting FANTASTISKT. Junelle ÄLSKADE trollen och trollbebisarna och talade om för tomten att hon önskar sig en cykel. Hon knatade runt där och uppfattade helt klart vad det hela handlade om. Hon hängde med i sagan bättre än jag Haha. Hon vågade tom gå fram till häxan och fråga "Vad heter det trollet?" Hon är sååå liten men ändå så stor. Hon är så smart och förståndig. 

Idag har jag varit ledig och laddat inför mördarhelgen jag har framför mig. Vi tog en sväng ut till Åsbo och kusinerna och blev kvar hela dagen. Barnen älskar att vara där med alla djur, motorer och framförallt att få träffa kusinerna :) Imorgon jobbar jag kvällspass och på lördag har jag tagit på mig en HELDAG, dvs 06.45-21.45. Det är lite krisigt på jobbet just denna helg så jag kände att om jag ändå ska jobba så kan jag väl lika gärna bo på jobbet hela helgen. Jobbar dessutom 06.45-15.00 på söndag också. Men sen är det 6 veckor semester! 

Jag tänkte att det skulle bli rätt lugnt på semestern eftersom vi redan har hunnit med en hel del. Men dom första veckorna är redan fullbokade. Nästa vecka blir det Öregrund och tennisveckan någon dag innan vi drar till Vimmerby på torsdag. Veckan därpå ska vi till fam Backlunds stuga några dagar och veckan efter det blir det Gräsö och båtveckan. Den 4/8 hämtar vi hem Junelles tidiga födelsedagspresent som hon och Milian givetvis får tillsammans. En grå liten pälsboll som idag heter Ajax. Vi kommer att döpa om honom efter barnens tycke (kanske med lite hjälp?). Så from den 5/8 är vi mestadels hemma med kattungen i 2 veckor innan inskolningen börjar. Vi får se om vi hinner med någon kortare trip till länsö innan dess också. Nu är jag sååå taggad på semester och ledighet! 



Träningen

Träningen går riktigt segt nu i sommartider och gruppträningspassen är väldigt få. Iaf på dom tiderna som jag brukar träna. Motivationen är väldigt låg men jag håller mig iaf till mitt mål som under sommaren är 2 ggr/veckan. Mindre än innan sommaren men samtidigt lagom då vi kommer att vara borta en del. Iaf så har jag ÄNTLIGEN gått upp till min ursprungsvikt, dvs 2 kg upp. Så nu känns det bra. Jag fick ett träningsprogram sist hos naprapaten som jag försöker köra 2-3 ggr i veckan samtidigt som jag tänker på att bära så lite som möjligt. Jag försöker bära Junelle på bpda sidorna, inte vara ena som jag hela tiden gjort. Om det inte blir bättre snart måste jag nog gå vidare med ryggen för annars kanske jag pajar den helt. Nu är det ändå hanterligt. 


Imorgonbitti åker vi till Orsa med hela kusinligan och blir kvar till söndag. På lördag blir det Tonteland och annars bara vara. Förhoppningsvis lite sol och bad. 

Föregående helg var amazing i Norrköping! Sällskapet, vädret, djuren, ALLT! 





RSS 2.0