Julen 2014

I lördags var vi hos farfar Tommy och firade jul. Det blev mycket god mat och massa fina julklappar! Stackars Marie hade åkt på lunginflammation så hon låg på övervåningen med 41 graders feber. Vi åkte hem därifrån i skaplig tid för att sedan hem och packa om inför fjällen. 

På söndagen kom vi iväg runt 10-tiden. Vi stannade till på Gävle bro och åt lunch. Det gick förvånansvärt bra den första biten. Milian som fortfarande hatar att åka bil satt tyst och lugnt och lyssnade på sagor. Efter lunchstoppet somnade han och sov i nästan 3 timmar. Sista timmen satt vi och tittade på Pippi Långstrump och det var sååå spännande! Jag är imponerad över hur duktig han var i bilen. Inget gnällande alls :) Vi kom upp till Idre fjäll vid 17-tiden och blev serverade middag direkt. Sen flöt hela veckan på så. Mamma servade med mat och pappa servade med liftkort och skidhyra. Vi blev riktigt bortskämda! Inte nog med det så stod mamma och pappa för underhållande av våran lilla vilda ettåring i stort sett hela veckan. Jag måste erkänna att jag blev riktigt bekväm. Det var skönt med den hjälpen för herregud va trött jag har varit i veckan. Jag somnade med Milian 2 kvällar i veckan och sov till morgonen. 

Julafton blev något helt utöver det vanliga. Det kunde inte bli bättre! Vi vaknade på morgonen till en alldeles nygräddad julskinka, kanske den godaste någonsin! Vi åt en underbar julfrukost innan vi gick ut i backen och åkte några åk. Sen kom vi hem till lunch och blev servade jullunch :) Efter lunchen gick vi till torget och dansade runt julgranen med alla andra julfirare på fjället. Det var hur mysigt och charmigt som helst! Bästa på hela dagen! Barnen fick träffa tomten och Aske :) 
Sen gick vi hem och tittade på Kalle och började paketöppningen. Det var masa fina saker i klapparna även i år. Milian har fått massa fina leksaker så nu klarar han sig väldigt länge. Han fick även jättefina kläder :)

Sen flöt veckan på och vi åkte hem igårkväll med ett leende på läpparna och en tår i ögat. Sorgligt att lämna en underbar vecka bakom sig men väldigt fint att ha i minnet. Bästa julen på länge :) TACK TILL BÄSTA FAMILJEN och framför PAPPA som stod för hela kalaset! <3

Redo att åka :) 

Gävle bro på vägen upp

Pippi var riktigt spännande

Pulkapremiären första kvällen

I lekrummet 

Så himla härligt! Kanske det bästa som finns?






Dans runt granen :)









I väntan på tomten 


Det blev skidor 2 dagar också!

Värmer oss i toppstugan. Var -19 grader som värst när vi var ute och åkte!

















Veckan som gått

Den här veckan har vi varit i Björklinge med mamma och barnen två dagar, vi har julhandlat, julbakat och varit på husvisning :) Nu är vi påväg till jobbet på julfika! Imorgon ska vi på julfirande hos farfar Tommy och Marie. På söndag åker vi till IDRE och firar jul!!! Det ska bli såååå mysigt. 















Julavslutning

I onsdags var vi på julavslutning på öppna förskolan. Så himla mysigt! Men va hände? Milian var ju nyss 6 månader och vi var på sommaravslutning. Det går verkligen inte att fatta hur fort tiden går. Det kanske bara är att inse att tiden inte går fort utan att tiden är tiden och den går och går (svårt att få ner dom tankarna i ord, haha). Iaf så var julavslutning väldigt stämningsfull. Allting blir så mycket mysigare när man har barn och får göra allt som man själv älskade när man var barn och man går göra det med sitt barn. Milian har varit frisk ett tag nu och allting är så mycket enklare då! Han är go och glad mestadels och lär sig nya roliga saker varje dag. Han är en riktig liten busunge som det bara lyser hyss om när han tänker vara olydig. Allting som är ajaj och ajabaja är väldigt roligt. Så roligt att man vill göra det om och om igen tills mamma och pappa blir sura. För då är det som mest roligt. Skitunge! Det är svårt att hålla sig för skratt sådana situationer. Men det är underbart! Nu börjar det faktiskt bli dags med uppfostran när han börjar förstå. Spännande att se hur vi lyckas med detta!? 




Avis

Idag har jag och Milian varit med Vide medans hans föräldrar har varit på ultraljud! Vide ska bli storebror :D Så himla roligt. Jag längtar tills Milian blir storebror. Jag vill också vara gravid och gå på ultraljud!



Idag har det även hänt en fruktansvärt tråkig sak. Min kära kusin förlorade sin mirakelbebis i vecka 15. Det är så himla orättvist! När jag fick messet från min kusin imorse så grät jag i minst 15 minuter. Det bara kom och jag kunde inte sluta. Så jag kan tänka mig hur jobbigt DOM har det just nu. Jag önskar ibland att jag var Gud så jag kunde sitta där uppe och se till att inga orättvisor fanns. Usch. Så jävla tragiskt. Jag vet att dom är starka och att dom orkar kämpa vidare efter det här. 

Julstämning :)

Äntligen är december här! Jag har aldrig längtat så mycket till december, snö och jul som i år. Allting känns så mycket mysigare när man har barn. Förra året var Milian bara en månad så i år blir det roligare :) Idag fick han öppna första paketet i sin kalender. Så himla mysigt och kul att få göra en kalender till sitt barn. Jag köpte småsaker mellan 10-30kr så innehållet är kanske inte lika roligt i alla paket men att bara få öppna ett paket varje morgon är roligt :) Igår var vi även ute i skogen och hämtade "Fia & Max". Dom är små möss som bor  i skogen men bor hemma hos oss under julen. Inte nog med det så blir dom levande på natten och lägger ett paket i julstrumpan! Det ni ;) Mamma började med det här när vi var små och slutade när vi var ca 10 år. Nu är det Milians tur att få 10 magiska år! 







RSS 2.0