Ont om tid

Ont om tid kan jag minst sagt säga för tiden räcker inte till mycket nu för tiden. Jag vet inte vad jag skrev om sist men det var länge sedan iaf. Förra helgen var vi i farmor och Håkans stuga med alla kusinerna. Det blev ett riktigt lyckat dygn med sol nästan hela tiden trots att det hade visat regn :) Vi firade Eva och Håkans födelsedagar med gott grillat kött och drack lite gott till det. För en gångs skull sov vi kvar allihopa och hade det riktigt trevligt :) Sen har vi varit hemma och pysslat några dagar innan vi åkte till länsö i onsdags och hem idag. Vi hade tur med vädret även där och det var väldigt mysigt. Ronja, Tomas och Leonell kom förbi på torsdagen och vi hade verkligen en toppendag. Det enda minuset med dagen var att jag fick vätskebrist och mådde riktigt dåligt ett tag. Efter en vätskeersättning blev det bättre men jag vaknade idag med liknande symtom. Efter att ha pratat med en erfaren läkare på vårdcentralen som var övertygad om att det var vätskebrist så har jag nu druckit vätskeersättning och vatten om vartannat hela dagen. Vi åkte hem imorse för att mina kära kollegor med barn skulle komma och hälsa på men i bilen hem mådde jag så dåligt att jag fick ställa in. Så tråkigt. Junelle somnade sent ikväll och sover i spjälsängen för första gången sedan månader tillbaka. Babyvakten har gått sönder så vi hade inget val. Vi får se hur det går. Imorgon vankas det bröllop (om jag mår bättre). Trevlig helg allesammans!


Uppdatering

Nu skriver jag så sällan så jag hinner glömma var vi gjort mellan gångerna. Jag ska försöka minnas litegrann iaf. I måndags blev det Tobias tur att lägga Junelle själv för första gången. Jag var iväg på Riri i Tele2 mer systrarna. Jag har alltid gillat hennes låtar och har vissa favoriter. Men det nyaste albumet har jag inte lyssnat på så därför tyckte jag att det blev lite långtråkigt ibland. Men hon är en GRYM artist. Vilken show hon bjuder på! Det hade gått hyfsat bra för Tobias ändå. Milian sov hos mormor och morfar så det underlättade ju en hel del för honom :)

I tisdag gjorde vi en spontantripp till mall of scandinavia för att träffa en "vän" från instagram. Jag som är en riktigt instagram nörd har såklart också vissa favoriter. Linnea och hennes familj är en av dom. Hon har en son som är född en månad innan Milian och en dotter som är född 2 dagar innan Junelle. Hon bor annars i Skåne och var här och hälsade på hennes familj nu. Superkul att kunna ses sådär tycker jag! Vi gör gärna om det för det var jättetrevligt :) Vi lekte inne på leklandet och typiskt nog blev Milian magsjuk. Han kräktes natten till igår och har varit dålig i magen tills nu. Stackars.

Det som händer här hemma annars är att vi börjat med altanbygget. Eller vi var att ta i, Tobias och Tomas bygger. Ikväll har jag målat klart hela förrådet och igår målade jag lite på kortsidan. Så nu är det inte alls mycket kvar att måla.

En liten selfie för ovanlighetens skull :)
Vi gjorde även en liten myshörna i veckan. En hemmagjord myspöl i form av en uppblåsbar barnpool.
Jag är sjukt nöjd med mina rabatter.
Altanbygget är alltså igång och ingen är gladare än jag!

Trött vecka

Nu när Junelle äntligen har börjat sova sammanhängande på nätterna så har jag blivit så mycket tröttare. Jag orkar knappt gå upp ur sängen på mornarna även fast barnen oftast sover till runt 07. Jag tror att jag kan ha halkat efter litegrann sedan midsommar och natten som jag bara sov 3 timmar. Iofs så har Junelles humör förändrats något så kollasalt den här veckan! Hon skriker hysteriskt halva dagarna, oftast när hon inte når nånting hon vill ha. Hon skriker verkligen i panik och gråter krokodiltårar. Det handlar ofta om mat men även leksaker och annat. Så jag tror att tröttheten kommer därav också. Man blir trött av att höra henne skriva halva dagarna kan jag lova! Tiden när hon inte skriker är när jag bär på henne. Hehe.

Det går knappt att mata henne längre, nu är det bara äta själv som gäller. Hon gillar fortfarande det mesta även fast mycket kastas på golvet eller spottas ut. Men övning ger färdighet. Mammigheten håller i sig och jag tror till och med att det blivit värre efter amningsavslutet. Hon är verkligen klängig. Sedan jag slutade amma har jag sovit med sport-bh just för att hon inte ska kunna ta tag när vi sover. Inatt var första natten jag inte hade bh och gissa vad hon fick syn på imorse? Hon blev så lycklig och trodde kanske att hon skulle få amma igen men jag drog täcket över sen var det bra. Det har iaf gått bra att sluta amma. Det gäller ju "bara" att bestämma sig så löser det sig efter några svettiga dagarna. Idag är nog första dagen som jag känner mig "tom". Det tog två veckor precis och ont gjorde det! 9 månaders graviditet och 10 månaders amning, hur ska jag klara mig utan alla dessa underbara hormoner som givit mig så mycket kraft och styra?!




RSS 2.0